2009. január 19. hétfő

jan. 19
5:48
Orbán lazít a Fidesz gyeplőjén? (168 Óra Online)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 19
5:48
Kampánypénzek - Javaslatok vannak, korlátok nincsenek (Népszava)
Akár milliárdokat, de több százmilliót szinte biztosan költenek a nagy pártok a már javában tartó és rövidesen hivatalosan is elinduló európai parlamenti választási kampányra. A pénzköltésre – akárcsak a népszavazásnál – nincs olyan jogszabályi korlát, mint a parlamenti voksolásnál. Igaz, a pártok ez utóbbit sem tartják be. A Fidesz mindenesetre most megint javaslatot tett a spórolásra. Van…
jan. 19
5:50
Minden forgatókönyvet átírt a válság (Népszava)
A noszvaji tanácskozáson az MSZP vezetése a reformok mellett tette le a voksát. Konszenzus volt abban is, hogy rövid távon a növekedést segítő adóátrendezésre van szükség. Burány Sándor, a gazdasági tárca államtitkára – egyben az MSZP budapesti elnöke – lapunknak arról is beszélt, hogy a legfontosabbnak ma a munkahelyek megőrzését tartja.
jan. 19
5:52
"Magyarországért ismét küzdeni kell" (Népszava)
Új időszámítás kezdődött, Magyarországért ismét küzdeni kell – közölte Orbán Viktor a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában. A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy pártjában február 1-jétől megváltozik az irányítási rendszer, hogy megfelelően készüljenek a nyári EP-választási kampányra, majd pedig a 2010-es hazai választásokra. Az EP-listát Schmitt Pál vezetheti.
jan. 19
5:54
Megkezdődhet a gázszállítás Európába (Népszava)
Megindulhatnak mától az orosz gázszállítások Európának. Vasárnapra virradóra ugyanis – tízórás tárgyalás után – Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő megállapodott az Ukrajna gázellátását 2009-re biztosító kétoldalú szerződés feltételeiről. Az egyezség lényege: a két állam 2009. január 1-jé­től áttér az európai árakra és árképzésre, de Oroszország az idén még 20 százalék…
jan. 19
5:56
Gyurcsány: impulzusokt kell adni a gazdaságnak (Népszava)
Kibővített kormánykonzultációt tartottak tegnap este. Gyurcsány Ferenc a válság következményeiről konzultált a meghívottakkal. Ott voltak a szocialista pártelnökség azon tagjai is, akik nem kormánytagok, valamint a választmány vezetése és valamennyi megyei MSZP-elnök. A miniszterelnök feladatokat osztott a kormány tagjainak. A cél, hogy a hazai gazdaság a lehető leggyorsabban kilábaljon a…
jan. 19
5:58
Az elbocsátásoknak nincs vége (Népszava)
Nem terheli meg az ágazatokat az országos bérajánlás mértéke, a kialkudott emelést és a kötelező minimálbért valamennyi munkavállaló megkaphatja. Ennek ellenére az elbocsátásoknak nincs vége, a motorgyártásban, a járműipari beszállításban és alapanyaggyártásban, valamint a fizetésükért teljesítmény alapján dolgozó könnyűipari alkalmazottak is a recesszió áldozatai lehetnek.
jan. 19
6:24
Az istentisztelet után rájuk omlott a templom (Népszava)
Hét ember életét vesztette, további ötvenhét pedig megsérült, miután rájuk omlott egy templom teteje a brazíliai Sao Paulóban - közölték a mentőalakulatok.
jan. 19
6:42
Már az ellátást veszélyezteti az eszközhiány a kórházakban? (Infostart)
Akár napi szinten is problémákat okozhat, hogy nem megfelelő a kórházak működéséhez elengedhetetlen, egyben a biztonságos egészségügyi szolgáltatást megalapozó orvostecnikaieszköz-ellátás, amennyiben a kormány nem tesz azonnali lépéseket - írja a Magyar Nemzet.
jan. 19
6:42
Új szervezeti rend a Fideszben (Népszava)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 19
7:00
Boross Péter: A kormány "kádári motivációja" a felelős az ország helyzetéért (Infostart)
Egyetért az MDF irányvonalával Boross Péter volt miniszterelnök, annak ellenére, hogy másfél hete bejelentette: lemond országgyűlési mandátumáról. A politikus az InfoRádiónak elmondta: abban bízik, hogy az Antall Józsefhez kapcsolódó eszmény felerősödik a pártban. Az Aréna vendége, aki az ország nehéz pénzügyi helyzetének egyik okát az elmúlt évek kormányzati osztogatásában látja, úgy véli:…
jan. 19
7:00
4 napja nem tesz vallomást a csepeli kettős gyilkosság vádlottja (168 Óra Online)
A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava.
jan. 19
7:18
Mózer András: Gyurcsány és a Financial Times (HVG)
A miniszterelnök akkor tenné okosan, ha a Financial Times cikkeiből, a közelgő veszélyből azt a következtetést vonná le, hogy miközben 2010-ig a helyzet számára sokkal rosszabb lehet, esélye sincs, hogy kedvezőbb politikai klímát alakítson ki. A kassza üres. A veszteség minimalizálása érdekében tehát minél előbb, leginkább a nyári európai voksolással egyidőben, előrehozott választásokat kellene…
jan. 19
7:36
Pittsburgh-Arizona döntő az NFL-ben (Infostart)
A Pittsburgh Steelers lesz az Arizona Cardinals ellenfele az észak-amerikai profi amreikaifutball-bajnokság (NFL) 2008/2009-es szezonjának döntőjében, miután a főcsoportfináléban 23-14-re megverte a Baltimore Ravenst.
jan. 19
7:36
Schmitt Pál: Az "elvtárs" megszólítás szerintem nem sértő (Népszava)
A TV2 reggeli magazinjában Schmitt Pál Fideszes EP képviselőt az EP jelöltek nyelvtudásáról kérdezték. Természetesen véleménye szerint képviselőtársai jó nyelvtudással bírnak.
jan. 19
8:12
Új szervezeti rend a Fideszben (HVG)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 19
8:30
Növekedhet a hiány (HVG)
A Népszava úgy tudja, hogy a kormány a vasárnap tartott kibővített konzultáción még nem hozott döntést arról, milyen forrásból pótolják az infláció vártnál gyorsabb ütemű csökkenése, és a gazdaság visszaesése miatt a büdzséből kieső bevételt.
jan. 19
8:30
Még mindig nem jön a gáz (Népszava)
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. hétfőn reggel hét óráig nem kapott hivatalos értesítést sem az ukrán, sem pedig az orosz diszpécserszolgálattól a gázszállítások megindításáról - közölte az FGSZ hétfőn az MTI-vel, hozzátéve, hogy a cég folyamatosan elemzi a helyzetet és felkészült a gázforgalmazási rend megváltoztatására.
jan. 19
8:32
Fél a munkanélküliségtől a dolgozók fele (HVG)
A gazdasági válság miatt a munkavállalóknak csaknem a fele fél attól, hogy elveszíti állását, és nem tud ismét elhelyezkedni - derül ki a Tárki legutóbbi felméréséből, amelyet a Népszava hétfői száma ismertet.
jan. 19
8:34
Csepeli kettős gyilkosság: a főügyészség nyomoz tovább? (HVG)
A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava.
jan. 19
8:48
Nem büntetik azonnal a standtörvény megszegőit (HVG)
Lesz kifutási idő, a pénzügyőrök nem büntetik azonnal azokat a vendéglősöket, akik megszegik a standolás szabályait - ismerteti a hétfői Világgazdaság.
jan. 19
9:06
Halálos gázolás Kecskeméten (HVG)
A helyszínen meghalt egy 74 éves asszony, aki egy buszmegállóból lépett az úttestre és egy érkező személygépkocsi a szemközti forgalmi sávba lökte, ahol egy másig autó átgázolt rajta hétfőn Kecskeméten - közölte a rendőrség.
jan. 19
9:24
Megint gyilkolt a füst (168 Óra Online)
Az elsődleges adatok szerint füstmérgezésben halt meg az a 74 éves szegedi asszony, akinek holttestét egy ismerőse találta meg - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.
jan. 19
9:42
Elfogták a csepeli autógyújtogatások gyanúsítottját - képek! (Infostart)
Elfogta a rendőrség a csepeli autógyújtogatások gyanúsítottját. A csepeli önkormányzat név nélkül nyilatkozó illetékese az InfoRádiónak megerősítette, hogy az önkormányzat hivatalos rendőrségi forrásból kapta az információt.
jan. 19
10:18
Ismét csendőrség? A jobboldali polgármesterek alternatív rendőrséget hoznak létre (Népszava)
Egy XXI. századi csendőrség megalapításának szándéka húzódik meg a hét – magát függetlennek mondó, de erősen jobboldali – polgármester múlt heti összefogása mögött – vélte egy kistelepülés lapunknak név nélkül nyilatkozó polgármestere, aki közelebbről ismeri az „alapítók” szándékát.
jan. 19
10:36
Az ország fejjel megy a falnak (Népszava)
Orbán Viktor európai körútra indul adta hírül a fidesz.hu. A jobboldali honlapon megjelent hír szerint "A kormány által választott válságkezeléssel Magyarország egyedül maradt az Európai Unióban: hazánk a sikertelen utat választotta." Amint olvasható Orbán Viktor körútja viszont sokat segít majd az országnak.
jan. 19
10:54
Tolták a gépkocsit, kamion rohant beléjük (HVG)
Egy ember életveszélyesen, kettő súlyosan, egy könnyebben sérült, amikor hétfőn egy kamion belerohant egy személygépkocsiba, amelyet toltak a 4-es főúton.
jan. 19
11:12
Kedvtelésből gyújtott fel 33 autót az elfogott csepeli férfi (HVG)
Saját szórakoztatására gyújtott fel 33 autót Csepelen egy 31 éves férfi. Több hónapos vandálkodásának hétfő hajnalban vetettek véget a csepeli kapitányság munkatársai – értesült a hvg.hu. A férfit őrizetbe vették.
jan. 19
11:30
Egy-két hét, és támad az influenza (Infostart)
Egy-két héten belül Magyarországra is elér a nyugat-európai influenzajárvány, ami egy új vírustörzs miatt erősebb, mint a korábbiak - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályának helyettes vezetője. Szolnoki István elmondta: még nem késő beadatni a védőoltást.
jan. 19
11:48
Trabanttal hajtott a Balaton jegére (Infostart)
A felmelegedés miatt olvad a jég a hazai tavakon. A Balaton Vízügyi Kirendeltségének helyettes vezetője hangsúlyozta: csak a kijelölt helyeken lehet korcsolyázni, és - ha tartós lesz a felmelegedés - ott is már csak néhány napig. Hanga Csabát kérdeztük.
jan. 19
12:06
A Fidesznek megvannak a módszerei az erőszak letörésére (168 Óra Online)
Térfigyelő kamerák telepítését kezdeményezi Csepelen az oktatási intézményeknél a kerületi Fidesz-KDNP frakció a megszaporodott bűncselekmények miatt - tájékoztatta a képviselőcsoport hétfőn az MTI-t.
jan. 19
12:06
Újabb elbocsátások Vas megyében (Népszava)
Újabb két cég jelentett be csoportos létszámcsökkentést, vagy jelezte leépítési a szándékát a munkaügyi központnak Vas megyében - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Péter, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai igazgató-helyettese.
jan. 19
12:24
Malév: Putyinék már a spájzban vannak (168 Óra Online)
Az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, még jókor adta el a Malévot és a Ferihegyet üzemeltető céget a magyar állam. A világválság hatásai végképp a padlóra küldték a légitársaságot, amely valószínűleg napokon belül hivatalosan is Moszkva irányítása alá kerülhet. A repülőtér gondjai sem csekélyek: a német tulajdonos százmilliárd forintos nagyságrendben fektetett be, de egyelőre a csökkenő…
jan. 19
12:25
Lendvai: hívják meg a parlamenti ülésre a társadalmi és a gazdasági élet vezetőit is (Népszava)
Az MSZP-frakció a közjogi méltóságok, valamint a magyar társadalmi és gazdasági élet legfontosabb szervezetei vezetőinek meghívását kezdeményezi a január 29-i rendkívüli parlamenti ülésre - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.
jan. 19
12:42
Elszabadult egy busz Szombathelyen, egy ember meghalt (HVG)
Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor hétfő délelőtt Szombathelyen a Vasi Volán Zrt. telephelyén szerelés közben elindult egy autóbusz - tudta meg az MTI hivatalosan egyelőre még meg nem erősített rendőrségi forrásból.
jan. 19
12:42
Vajon mely fejek cserélődnek a Fidesznél? (Népszava)
A Fidesz néhány napon belül részletesen beszámol szervezeti változásairól - mondta az MTI-nek az ellenzéki párt sajtófőnöke hétfőn.
jan. 19
13:00
Babarczy az SZDSZ-ről: Ha ez így megy tovább, mennek a lecsóba (Infostart)
Babarczy Eszter eszmetörténész szerint önmagában a piac szabadsága és az emberi jogok képviselete nem nevezhető programnak. Úgy véli, az SZDSZ-ben jelenleg nem egyeztethető össze a Kóka- és a Fodor-vonal, ezért, ha ez így megy tovább, a szabad demokraták megszűnhetnek pártként létezni.
jan. 19
13:18
A mai az év legszomorúbb napja (Infostart)
Minden idők legszomorkásabb napjának kiáltották ki e hét hétfőt brit kedélyszakértők.
jan. 19
13:36
NOE: megint a gyerekeket akarják "kidobni a süllyedő csónakból"? (Infostart)
Rosszat sejt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, mivel Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter arról beszélt a köztévé egyik műsorában, hogy a kormány azt fontolgatja, megvonja a családi pótlékot a legmagasabb jövedelműektől. Szabó Endre megjegyezte: nehéz véleményt mondani úgy, hogy nem ismerik a javaslat részleteit. De feltette a kérdést: miért ismét a családokat, a gyerekeket…
jan. 19
13:36
Rossz helyzetbe került? A KDNP tudja a megoldást! (Népszava)
A családi csődbiztos intézményét és egyfajta szociális bank létrehozását tervezi a KDNP - mondta el Semjén Zsolt pártelnök és Bagdy Gábor fővárosi képviselő hétfői közös sajtótájékoztatóján.
jan. 19
13:54
A tanktolvaj "forradalmár" ítélete közeleg (168 Óra Online)
Várhatóan szerdán hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tankelkötőként ismertté vált férfi ügyében - közölte az MTI megkeresésére a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága hétfőn.
jan. 19
14:12
Halálos baleset miatt emeltetnének vádat egy trolibuszvezető ellen (HVG)
Halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt javasol vádemelést egy szegedi trolibuszvezetővel szemben a rendőrség egy 2008 októberében történt eset kapcsán - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 19
14:30
Parkoló automatákat vásárol Angyalföld önkormányzata (HVG)
Az angyalföldi önkormányzat négy zónában 210 parkoló jegykiadó automata szállítására és a kapcsolódó szolgáltatásokra írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 19
14:30
Fidesz: a kormány legrászorultabbaktól vesz el (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány lépései Magyarországot egyre mélyebbre sodorják a válság örvényében, az áfaemeléssel és a családi pótlék elvételével pedig a legrászorultabb emberektől vesznek el - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.
jan. 19
14:32
Folytatódik a sztrájk Ferihegyen (HVG)
Ma délután négy órától folytatódik a karácsonykor felfüggesztett sztrájk Ferihegyen - jelentette be a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Solgáltatók Szakszervezete.
jan. 19
14:48
Folytatódik a sztrájk Ferihegyen - bezárták az 1-es terminált (Infostart)
Délután négy órától folytatódik a karácsonykor felfüggesztett munkabeszüntetés Ferihegyen, emiatt az 1-es terminált bezárták. A Malév arra készül, hogy valamennyi járatát elindítja a délután 4 órától folytatódó sztrájk ellenére is, de a járatok késésével számolni kell - mondta el Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője.
jan. 19
14:48
Blöffölt a Blikk a csepeli hangfelvételről (HVG)
A csepeli gyilkosságról készített hangfelvételen nem szerepelnek olyan mondatok, amilyeneket a Blikk saját értesülésként közölt le nemrég, más leírások azonban pontosak - áll Jóri András adatvédelmi ombudsman közleményében.
jan. 19
14:48
"A fiatalokra erőforrásként kell tekinteni" (Népszava)
Elkészült a hosszú távú, 15 évre szóló nemzeti ifjúsági stratégia tervezete, amely várhatóan a parlament tavaszi ülésszakán kerül a képviselők elé - mondta el a negyedik alkalommal megrendezett MindenGyerek című szakmai konferencián Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn Budapesten.
jan. 19
14:50
Alkotmányjogász: a családi pótlék szabályai idén aligha változnak (Infostart)
A családi pótlék szabályainak változására idén nem kell számítani - vélekedett Lövétei István alkotmányjogász hétfőn, annak kapcsán, hogy a szaktárca minisztere felvetette: a legmagasabb jövedelműek ne részesüljenek ebben a támogatási formában.
jan. 19
14:50
Parkoló automatákat vásárolna Angyalföld (Népszava)
Az angyalföldi önkormányzat négy zónában 210 parkoló jegykiadó automata szállítására és a kapcsolódó szolgáltatásokra írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Keresés