2009. január 31. szombat

jan. 31
5:15
Oszlopnak rohant, hentesüzletbe "pattant" az autó (168 Óra Online)
Először egy betonoszlopnak, onnan pedig egy hentesüzlet falának rohant szombat kora hajnalban egy autó a fővárosban - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
jan. 31
7:39
Bajnai bekeményít az önkormányzatoknál (168 Óra Online)
Az elnyert uniós támogatások visszavonását és az esetleges szabálytalanságok kivizsgálását helyezte kilátásba a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azoknál az önkormányzatoknál, amelyek visszatartják a megbízást kapott cégek pénzét - írja szombati számában a Népszabadság.
jan. 31
8:48
Helyreállt az áramszolgáltatás a Nyugat-Dunántúlon (Infostart)
Pénteken 22 órára helyreállt az áramszolgáltatás az utolsó nyugat-dunántúli településen is, ahol a havazás miatt három napja tartós üzemzavar lépett fel - közölte Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
jan. 31
8:51
Repült a főrendőr - cigánybűnözésről nem beszél (168 Óra Online)
Azonnali vizsgálatot rendelt el, és más beosztásba helyezte Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt pénteki nyilatkozata miatt Bencze József, az ORFK vezetője, az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére - közölte az MTI-vel az ORFK.
jan. 31
9:09
Repült a főrendőr (168 Óra Online)
Azonnali vizsgálatot rendelt el, és más beosztásba helyezte Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt pénteki nyilatkozata miatt Bencze József, az ORFK vezetője, az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére - közölte az MTI-vel az ORFK.
jan. 31
9:15
Vasárnapra szimpátiatüntetést rendeznek Miskolcon (Metropol)
Pásztor Albert azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt". A kapitányt áthelyezték, Draskovics és az SZDSZ pálcát tör felette, ám a helyi vajda és a helyi polgármester kiáll érte.
jan. 31
9:27
Vona: "a Magyar Gárda hadsereg" - Most kártyakör lesz? (168 Óra Online)
A Magyar Gárda mégis folytatja. A megszüntetésére vonatkozó elsőfokú bírói határozat nem jelent semmit. Ha kell, más néven, új alapszabállyal, szervezeti felépítéssel, „átalakulva” kártyakörré, honismereti csoporttá – marad. „Az eszmét nem lehet betiltani” – szónokolta hívei előtt a Kossuth téren a szervezet elnöke. Márpedig hívek vannak. Egy szolidnak induló bölcsészkarrier kezdetéről BUJÁK…
jan. 31
10:18
Megvámolják az iskolatejpénzt? - lapszemle (Infostart)
Az agrártárca csak 900 millió forintot hajlandó fordítani arra, hogy az iskolákban minden gyerek tejhez jusson, ezért a településeket szegénységi fok szerinti kategóriába sorolja. Az európai jogszabályok szerint ez szabálytalan - írja a Magyar Nemzet.
jan. 31
10:36
Csalóka lehet a Balaton jege! (Infostart)
Csalóka lehet a Balaton jege, a hidegebb időben újra kialakuló jégrétegen sportolni kifejezetten életveszélyes - figyelmeztet a balatoni vízirendészet.
jan. 31
10:54
Néhány vasi településen még aggregátorok adják az áramot (Infostart)
Vas megye négy településén továbbra is aggregátorok működtetésével ad áramot a szolgáltató - közölte az MTI érdeklődésére a katasztrófavédelem szombaton.
jan. 31
10:57
A Magyar Gárda visszatér, mint a Terminátor (168 Óra Online)
A Magyar Gárda mégis folytatja. A megszüntetésére vonatkozó elsőfokú bírói határozat nem jelent semmit. Ha kell, más néven, új alapszabállyal, szervezeti felépítéssel, „átalakulva” kártyakörré, honismereti csoporttá – marad. „Az eszmét nem lehet betiltani” – szónokolta hívei előtt a Kossuth téren a szervezet elnöke. Márpedig hívek vannak. Egy szolidnak induló bölcsészkarrier kezdetéről BUJÁK…
jan. 31
10:59
Fejcserés támadás az MSZP-ben (168 Óra Online)
Öt megyében tart tisztújítást az MSZP.
jan. 31
11:21
Csalóka lehet a Balaton jege (Metropol)
A hidegebb időben újra kialakuló jégrétegen sportolni kifejezetten életveszélyes.
jan. 31
11:23
Ismét lehet síelni Bánkúton (Metropol)
A héten annyi friss hó esett a Bükkben, hogy szombaton kilenc órától ismét beindítottak négy felvonót Bánkúton.
jan. 31
11:39
Négy vasi településen még aggregátorok adják az áramot (Metropol)
Vas megye négy településén továbbra is aggregátorok működtetésével ad áramot a szolgáltató. Zala megyében reggel már nem volt olyan település, ahol ne lenne áram, így a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás fenntartásához sincs már szükség aggregátorok működtetésére.
jan. 31
11:57
Halottat találtak egy égő házban Csepelen (Metropol)
Kigyulladt egy elhagyatott ház Csepelen, a kiérkező tűzoltók egy halottat találtak a helyszínen - közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsokság ügyelete.
jan. 31
12:06
Fidesz: Gyurcsány 600 milliárdot venne ki a családok zsebéből (Infostart)
A Fidesz szerint 600 milliárd forintot is kivehetnek az emberek zsebéből a miniszterelnök által bejelentett adóemelések, s ez családok százezreinek megélhetését veszélyeztetheti - erről Tállai András, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt.
jan. 31
12:15
Az ezredik "Szent Miklós" baba Esztergomban (Metropol)
A "Szent Miklós" Alapba az önkormányzat a 2005. január elseje óta született gyermeknek letétbe helyez félmillió forintot, amelyet húsz éven át évi ötvenezer forinttal növel meg. A kedvezményezett fiatal mintegy hárommillió forintot vehet fel 21 éves korában, amelyet otthonteremtésre és felsőfokú tanulmányokra használhat fel.
jan. 31
12:33
Fidesz: Gyurcsány 600 milliárdot venne ki a családok zsebéből (Metropol)
A Fidesz szerint 600 milliárd forintot is kivehetnek az emberek zsebéből a miniszterelnök által bejelentett adóemelések, s ez családok százezreinek megélhetését veszélyeztetheti. A kormány szerint hazudik a Fidesz, amikor általános adóemelésről beszél.
jan. 31
12:51
Hétfői gyerekprogramok a nemzeti parkokban (Metropol)
Távcsöves madármegfigyeléssel, vetítéssel, botanikai sétával, vízvizsgálattal, riportkészítési feladatokkal és kvízkérdésekkel várják az Ökoiskolák és Zöld Óvodák növendékeit a nemzeti parkok február 2-án, hétfőn a Vizes Élőhelyek Világnapján.
jan. 31
12:53
Leállt a hajóforgalom Bősnél (Metropol)
Sikerült stabilizálni szombat délelőttre az egy nappal korábban megbillent teherhajó helyzetét a Dunán a szlovákiai Bősnél, de az erőmű mindkét zsilipkamrája továbbra is zárva van.
jan. 31
13:03
Erkölcsi alapon repült a főrendőr (168 Óra Online)
Draskovics: erkölcsi döntés volt a miskolci rendőrkapitány áthelyezése.
jan. 31
13:27
Tömegverekedés és késelés a Józsefvárosban (Metropol)
Tömegverekedésben egy ember életveszélyesen, egy pedig súlyosan megsérült szombat hajnalban Budapesten a 8. kerületben.
jan. 31
13:36
Tilos lesz a dohányzás a játszótereken (Infostart)
Tilos lesz a dohányzás a főváros tulajdonában lévő játszótereken március elsejétől, így például a városligeti, a népligeti valamint a margitszigeti játszótéren is. A Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója szerint a parkokat a közterület-felügyelők fogják ellenőrizni. Aki nem tartja be a jogszabályt, az tízezer forintos bírságra számíthat.
jan. 31
14:15
A Fidesz-KDNP megvédi a menesztett rendőrkapitányt (168 Óra Online)
A Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója kiáll Pásztor Albert városi rendőrkapitány mellett és arra kéri az igazságügyi és rendészeti miniszter, vizsgálja felül döntését - tartalmazza az MTI miskolci irodájához szombaton küldött közös közlemény.
jan. 31
14:21
Jogsi nélkül, ittasan ütközött villanyoszlopnak (Metropol)
Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült abban az autóban, amely villanyoszlopnak rohant szombaton Pécsett - mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 31
14:30
MDF: két hét múlva döntés arról, ki kapja Boross Péter mandátumát (Infostart)
Az MDF Országos Választmánya (OV) február 14-én dönt arról, ki kapja meg Boross Péter parlamenti mandátumát - mondta Makay Zsolt, a testület elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 31
14:48
Kiss Péter: "Meghökkentő" köztehercsökkentésre lehet számítani (Infostart)
A kormány azt tervezi, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket saját hatáskörben megtehet, rendeletek és határozatok formájában közzéteszi, a törvénymódosításokat igénylő javaslatokat pedig folyamatosan terjeszti az Országgyűlés elé - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter Békéscsabán.
jan. 31
14:57
Kiss Péter: fordulat várható (Metropol)
A kormány azt tervezi, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket saját hatáskörben megtehet, azokat rendeletek és határozatok formájában közzé teszi, a törvénymódosításokat igénylő javaslatokat pedig folyamatosan terjeszti az Országgyűlés elé - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter szombaton Békéscsabán.
jan. 31
15:06
Davos: Japán 17 milliárd dollárral segíti ki Ázsiát (Infostart)
Japán felajánlotta, hogy legalább 17 milliárd dollár támogatást nyújt az ázsiai országoknak a globális pénzügyi válság kedvezőtlen hatásainak a mérséklésére a következő három évben.
jan. 31
15:24
Visszautasítja a vádakat az áthelyezett miskolci rendőrkapitány (Infostart)
Visszautasította a rasszista vádakat a volt miskolci rendőrkapitány, aki mellett kiállt a miskolci városvezetés, a helyi Fidesz-KDNP-frakció és a borsod megyei vajda is.
jan. 31
15:42
SZDSZ: Gyurcsánynak tisztáznia kell álláspontját az adókérdésekben (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek egyértelmű helyzetet kell teremtenie az adórendszerrel kapcsolatos elképzeléseiről - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője sajtótájékoztatóján.
jan. 31
16:36
Hétköznapi apróságokkal a környezet védelméért (Infostart)
Kapcsold ki! címmel indul klímakampány a Külügyminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával. A kampány szervezője azt mondta: arra hívják fel a figyelmet, hogy a mindennapi apró szokások megváltoztatásával is komoly energia-megtakarítást érhetünk el.
jan. 31
17:12
Soron kívüli kormányülés: napirenden a kisebb parlament kérdése is (Infostart)
A kormány vasárnapi, soron kívüli ülésén - a parlament csütörtöki rendkívüli ülésén elhangzottakat is figyelembe véve - döntéseket hozhat azokról a kormányzati indítványokról, amelyeket a tavaszi ülésszak első napján, február 16-án a parlament elé terjeszt.
jan. 31
18:03
Electrocherry! (PestMost.hu)
A Gödör Klub új, elektronikus zenei sorozatának első vendége a Brains, mellettük pedig a Planet55 és Dj Marka is fellép a szombat esti eseményen!
jan. 31
18:45
Budapesti atombunker - nem szóltak, hogy vége a hidegháborúnak (168 Óra Online)
Nem könnyen felejthető történelmi időutazást élhetnek át, akik a Sziklakórházba, a későbbi atombunkerbe ellátogatnak. A Várhegy barlangrendszerében 14 méter mélyen, kétezer négyzetméteren elterülő intézmény nem egészen egy éve nyílt meg múzeumként a látogatók előtt. A földalatti panoptikumnak mára azonban csak a múltja biztos. A jövőjét egyelőre nem ismerjük.
jan. 31
18:47
Ökoiskolák és Zöld Óvodák készülődnek a világnapra (168 Óra Online)
Távcsöves madármegfigyeléssel, vetítéssel, botanikai sétával, vízvizsgálattal, riportkészítési feladatokkal és kvízkérdésekkel várják az Ökoiskolák és Zöld Óvodák növendékeit a nemzeti parkok február 2-án, hétfőn a Vizes Élőhelyek Világnapján.
jan. 31
19:03
Parlamentet és koronát a hitelezők nem visznek magukkal (168 Óra Online)
Végül is miért adjon bárki hitelt egy országnak? A két szép szeméért? Kell valami biztosíték, és az államnak a vagyona ilyen. Ha Balsai Istvánnak véletlenül van államkötvénye, akkor az állam (amely Balsaitól vesz fel kölcsönt kötvény formájában) annak a kifizetésére is garanciát vállal, mégpedig ugyanúgy, ahogy egy hitelfelvevő vállalat vagy magánember is kénytelen: a vagyonával.
jan. 31
19:09
Vasárnapra lezárul a vizsgálat (Metropol)
A miskolci városvezetés mellett pártok, országgyűlési képviselők, civil- és romaszervezetek is kiálltak Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya mellett, akit egy előző napi kijelentése miatt, az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére, más beosztásba helyezett az országos főkapitány.
jan. 31
19:18
A kormány dönt a válságkezelő javaslatokról - a nap hírei (Infostart)
Vasárnap soron kívüli, kibővített ülésen dönt a kormány a válságkezelő javaslatokról. Több politikus és roma vezető is kiállt az állásából pénteken este eltávolított miskolci rendőrkapitány mellett. Vizsgálatot indít a dunántúli áramkimaradások ügyében a Magyar Energia Hivatal. A nap hírei 2009. január 31-én, szombaton.
jan. 31
19:39
A budapesti atombunker útban van egy trafiknak (168 Óra Online)
Nem könnyen felejthető történelmi időutazást élhetnek át, akik a Sziklakórházba, a későbbi atombunkerbe ellátogatnak. A Várhegy barlangrendszerében 14 méter mélyen, kétezer négyzetméteren elterülő intézmény nem egészen egy éve nyílt meg múzeumként a látogatók előtt. A földalatti panoptikumnak mára azonban csak a múltja biztos. A jövőjét egyelőre nem ismerjük.
jan. 31
20:03
Öt megyében tartott tisztújítást az MSZP (Metropol)
A márciusi tisztújító kongresszusra készülve öt megyében tartott tisztújító gyűlést szombaton a Magyar Szocialista Párt; a tanácskozások résztvevői mindenütt Gyurcsány Ferenc jelölését támogatták az MSZP elnöki posztjára.
jan. 31
20:05
Magyar gyerekek is megsérültek egy ausztriai autóbalesetben (Metropol)
Egy magyar felnőtt súlyosan, három magyar gyermek könnyebben megsérült szombat délután egy közlekedési balesetben a burgenlandi Nagymarton (Mattersburg) körzetében.
jan. 31
20:07
Hivatalosan is bejelentették a vasárnapi szimpátiatüntetést (Metropol)
Egy magánszemély hivatalosan is bejelentette a miskolci rendőrkapitány mellett szóló, vasárnapra tervezett szimpátiatüntetést a rendőrségen.
jan. 31
20:21
Szcientológusok tüntettek Debrecenben (Metropol)
Mintegy százan demonstráltak a pszichiátriában használt módszerek ellen szombaton Debrecenben, a Kölcsey Központ előtt, ahol a Magyar Pszichiátriai Társaság tartotta vándorgyűlését.
jan. 31
20:57
Nem volt ötös a lottón (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták.
jan. 31
21:15
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 31-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 4 9 11 13 17 23 29 30 36 38 41 43 51 61 64 67 69 73 76 79
jan. 31
21:33
Tömegverekedés tűzoltók és romák között Boldogon (Metropol)
Félszáz tűzoltó és legalább ennyi helyi roma szólalkozott össze szombaton este a Heves megyei Boldogon, az összetűzésben nyolcan megsérültek - mondta Meggyesfalvi Tamás, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 31
22:03
Tömegesen csépelték egymást tűzoltók és romák (168 Óra Online)
Félszáz tűzoltó és legalább ennyi helyi roma szólalkozott össze szombaton este a Heves megyei Boldogon, az összetűzésben nyolcan megsérültek - mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.

Keresés