2009. január 30. péntek

jan. 30
5:15
Vigyázat, jön a százezres büntetés! (168 Óra Online)
Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet - döntött a Fővárosi Közgyűlés erről csütörtökön.
jan. 30
5:17
Halálos karambol a 81-esen (168 Óra Online)
Egy ember meghalt a 81-es főúton történt balesetben.
jan. 30
7:00
Akár százezres bírság a szmogriadó-rendelet megszegőinek (Infostart)
Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet - határozott csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés. A testület az MSZP és az SZDSZ szavazataival újabb döntéseket hozott a Schöpf-Merei Kórház végelszámolásának lezárása érdekében is; egyebek közt újabb több tízmillió forintot biztosított a helyzet rendezéséhez.
jan. 30
8:12
Bajnai: Vissza kell szerezni a befektetők bizalmát (Infostart)
A kormány fájdalmas lépésekkel már tavaly megkezdte a kiadások csökkentését - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. A tárcavezető hangsúlyozta: az állami újraelosztás rendszerének jelentős átalakításával meg kell változtatni az ország haladási irányát, hogy évről évre több pénzt lehessen megtakarítani. A miniszter hangsúlyozta:…
jan. 30
8:14
Tikkasztó hőségtől szenved Ausztrália (Infostart)
Hőhullám sújtja Dél-Ausztráliát, ahol az elmúlt napokban évszázados hőség-rekordok dőltek meg.
jan. 30
8:48
Jelentősen csökkent a sasok száma Magyarországon - lapszemle (Infostart)
Lezárult a 2009-es sasszámlálás Magyarországon, amelyen szakavatott madarászok az ország minden olyan területét átvizsgálták, ahol sasok fészkelnek vagy telelnek. Kiderült: idén sokkal kevesebb a sas, mint korábban - írja az Index.
jan. 30
8:50
Még 34 településen nincs áram (Infostart)
Pénteken reggel, az üzemzavar harmadik napján még 34 település volt áram nélkül a Nyugat-Dunántúl két megyéjében - közölte az MTI-t az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
jan. 30
8:57
Feloszlatná a Fidesz a parlamentet (Metropol)
A Fidesz már a csütörtöki rendkívüli parlmenti ülésen napirendre venné a kérdést. A miniszterelnök szerint van fontosabb dolgunk a parlament feloszlatásánál. A házelnök szerint kétszer kell szavazni, hogy a képviselők harmadszor is szavazhassanak.
jan. 30
8:59
Ítélet jövő héten Szabadi Béla perében (Metropol)
Letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta Szabadi Béla volt politikai államtitkárra hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt az ügyész perbeszédében kedden a Legfelsőbb Bíróságon, a védő ugyanakkor bűncselekmény hiányára hivatkozva felmentést kért.
jan. 30
9:01
Jobb az őszinte vita (Metropol)
1989. január 28-án hangzott el az az interjú Pozsgay Imrével a 168 óra című rádióműsorban, amelyben 1956-ot népfelkelésnek értékelte.
jan. 30
9:03
Ittas autós ütött el négy gyereket Gyulafirátóton (Metropol)
A férfi még egy másik autónak is nekiütközött.
jan. 30
9:05
Fészekrakó-program: jogosulatlan igénybevételek garmada (Metropol)
Jelenleg harminc ügyben, egyelőre magánokirat-hamisítás miatt kezdeményezett büntetőeljárást a Miskolci Városi Ügyészség annak kapcsán, hogy átfedéseket találtak a segélyezésben részesülők és a Fészekrakó-programban szereplők között - közölte Martossy György, a Borsod megyei főügyészség sajtószóvivője szerdán.
jan. 30
9:07
Az SZDSZ nem támogatja az előre hozott választásokat (Metropol)
Az SZDSZ parlamenti frakciója úgy döntött, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem fogja támogatni a Fidesznek az előre hozott választásokra tett indítványát - közölte újságírókkal az országgyűlési képviselőcsoport megbeszélését követően szerdán Fodor Gábor.
jan. 30
9:09
Újra bevezethetik a betétdíjat (Metropol)
2008-ban 3,75 milliárd italpalack került forgalomba, és ennek a hulladéktömegnek mindössze csak az ötöde hasznosul. Ugyanakkor a betétdíjas rendszer rövid időn belül nem valósítható meg Magyarországon, mert sok pénzbe kerülne, és a magyar kereskedelem sem készült fel rá.
jan. 30
9:09
Orbán első embere lesz, szívatásról és válságról beszél (168 Óra Online)
A kormány felelőssége, hogy a kialakult válságot kezelje, de ezt nem tette meg – állítja a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki a hírek szerint a Deutsch Tamás távozásával megüresedő kabinetfőnöki szék várományosa. Állítja: a Fidesz korábban is megmondta a tutit, de hogy pontosan miként képzelik a jövőt, nem tudjuk meg tőle. Mást igen. PUNGOR ANDRÁS interjúja.
jan. 30
9:11
Újabb bankot raboltak ki Budapesten (Metropol)
Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető. Szakmai egyeztetésre hívta a bankszövetséget az országos rendőrfőkapitány. Ismét megkísérelt rabolni a szombathelyi férfi.
jan. 30
9:13
Megérkezett két új metrókocsi (Metropol)
Péntekig még három, a 2-es metró vonalára gyártott új metrókocsit szállítanak; heteken belül megkezdődhet a szerelvény tesztelése.
jan. 30
9:15
A két fő téma: a gázvita és a válság (Metropol)
Elsősorban a gázellátás zavarai és a gazdadasági válság következményei hatnak a közvéleményre; mivel ezekre „nem nagyon tudtak megnyugtató válaszokat adni a pártok”, tavaly nyár óta 13 százalékkal emelkedett azok aránya, akiknek nincs kedvenc politikai erejük.
jan. 30
9:17
Még nincs döntés Tasnádi Péter utódjáról (Metropol)
Az MSZP-n belül még nincs napirenden Pécs kedden elhunyt polgármestere, Tasnádi Péter utódlásának kérdése
jan. 30
9:19
Eltűnhet a Danubius és a Sláger Rádió? (Metropol)
Ismét napirendjére vette a két országos kereskedelmi rádió - a Danubius és a Sláger - frekvenciájának megpályáztatását a médiahatóság. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) irodájának a jövő hétre kell benyújtania a témához kapcsolódó előterjesztést, így ekkor foglalkozhatnak érdemben a kérdéssel.
jan. 30
9:21
Erzsébetvárosi ingatlanügy: bűnszervezeti tagság a vád (Metropol)
Bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az erzsébetvárosi ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét az ügyészség.
jan. 30
9:23
Hajléktalanszálló miatt tüntettek Kecskeméten (Metropol)
Mintegy 30 tüntető jelent meg Kecskeméten azon a demonstráción, amit az új hajléktalanszálló építési helyszíne ellen tiltakozók szerveztek, akik közel másfél órán keresztül néma demonstrációt tartottak szerda délután a városban.
jan. 30
9:25
Népszavazási kezdeményezéseknek adott utat az OVB (Metropol)
A távhő-, az áram-, és a gázszolgáltatás alapdíjának megszüntetését célzó, és a rendelkezésre állási költség fogyasztásarányos fizetését kötelezővé tevő rendszer bevezetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket hitelesített szerda esti budapesti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
jan. 30
9:27
Francia rendőrök kutatják az eltűnt francia diáklányt Budapesten (Metropol)
Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azoknak a tanúvallomásait, akik állítólag januárban látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t.
jan. 30
9:29
Februártól szabadságvesztés a tojásdobálóknak (Metropol)
A vasárnap hatályba lépő jogszabály olyan törvénymódosításokat tartalmaz, amely szigorúbb büntetési tételeket, illetve új elkövetési magatartásokat állapít meg a közrendet veszélyeztetőkkel szemben. Lényeges elem az is, hogy több bűncselekmény előkészületi magatartása is büntetendővé válik.
jan. 30
9:31
„Felháborodni vagy lázadni nem érdemes” (Metropol)
A PET Portál internetes adatvédelmi fórum szerkesztőjét faggattuk arról, hogyan védjük tudatosan adatainkat a neten.
jan. 30
9:33
Vigyázzunk korosodó orvosainkra (Metropol)
Megérkezett az influenza. A fél ország hamarosan a rendelőkben ücsörög majd, idegesen, türelmetlenül, és persze betegen.
jan. 30
9:35
Késik a médiatörvény-tervezet harmadik szövegváltozata (Metropol)
A kidolgozók közül többen úgy nyilatkoztak, hogy várhatóan csak február első felében hozzák nyilvánosságra az ismét átdolgozott anyagot, amelybe nem kerülnének be jelentősebb szerkezeti újdonságok.
jan. 30
9:37
Kisföldalatti-kocsit tervezne (Metropol)
Tudják önök, ki tervezte a néhány évvel ezelőtt még a körúton futó 4-es és 6-os villamosokat? Nos, az illetőt Stefan Lengyelnek, azaz Lengyel Istvánnak hívják, és a 60-as évek elején a diplomamunkája volt a csuklós villamos terve.
jan. 30
9:39
120 településen nincs áram a Nyugat-Dunántúlon (Metropol)
A kedden este kezdődött havazás után csaknem 24 órával sincs még áram Nyugat-Dunántúl több mint 120 településén. Az áramkimaradás legsúlyosabban Zala megyét érinti, ahol este 58 településen nem volt villany, de számos Vas és Veszprém megyei településen is hasonló gondokkal szembesültek.
jan. 30
9:41
Még ég a győri hulladékfeldolgozó (Metropol)
Még nem sikerült eloltani a győri ipartelepen, a műanyag hulladékokat feldolgozó Bühl Hungária üzemcsarnokában szerdán, a késő esti órákban keletkezett tüzet.
jan. 30
9:43
Árokba borult egy autó Márkónál (Metropol)
Súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba azt a román férfit, aki autójával a vizes úton megcsúszott és az árokba borult csütörtökön a 8-as főúton, a Veszprémhez közeli Márkó községnél.
jan. 30
9:45
Nem oszlik fel az országgyűlés (Metropol)
Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást elutasították. Az ülés a miniszterelnök beszédével és hozzászólásokkal folytatódott, a fideszes képviselők a kormányfő felszólalása alatt a teremben maradtak.
jan. 30
9:47
Saját udvarán gyújtották fel a képviselő autóját (Metropol)
A szocialista honatya elképzelhetőnek tartja, hogy az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatos szavazás előtt akarták megfélemlíteni.
jan. 30
9:49
A diákoknak már kevésbé fontos szolidaritás (Metropol)
A diákok számára kevésbé fontos a szolidaritás, mint három éve, az emberek közötti társadalmi különbségek csökkentését sem tartják annyira szem előtt - állapítja meg az Iskola és társadalom 2008 kutatás.
jan. 30
9:51
34 dunántúli település áram nélkül (Metropol)
Csütörtökről péntekre virradó éjjel 34, többségében zalai és részben Vas megyei településen szünetelt a szolgáltatás.
jan. 30
9:51
Csökken a személyi jövedelemadó, a gyest és a gyedet nem érintik az átalakítások (Metropol)
Gyurcsány Ferenc szerint a kiadáscsökkentés mértéke legfeljebb a GDP egy százaléka lehet évente, ami nagyjából 300 milliárd forintot tesz ki.
jan. 30
9:53
„Veszélyes precedens a képviselők felelősségre vonása” (Metropol)
Az MSZP terézvárosi szervezetének elnöksége szerint „rendkívül veszélyes precedens”, hogy „önkormányzati képviselőket igenlő szavazatuk miatt kollektíve büntetőjogi felelősség alá vonnak, gyanúsítottként hallgatnak ki”.
jan. 30
9:55
Vécékefével erőszakoltak meg egy kislányt az iskolatársai (Metropol)
Két 10-12 éves lány bántalmazott egy kilencéves lányt a fábiánházai általános iskola vécéjében, majd több diák szeme láttára erőszakkal egy vécékefe nyelét a hüvelyébe dugták.
jan. 30
9:57
Újabb kilenc évre megválasztották a pannonhalmi főapátot (Metropol)
Várszegi Asztrikot újabb kilenc évre főapáttá választotta a pannonhalmi főapátság konventje csütörtökön. Hortobágyi Cirill főmonostori perjel ismertetése szerint a titkos szavazáson a főmonostori konvent tagjai vettek részt.
jan. 30
9:59
Csökken a távfűtés alaphődíja Budapesten (Metropol)
Budapesten a lakossági távhőszolgáltatás alapdíja 5 százalékkal, a hődíj pedig 3,5 százalékkal csökken februártól - az erről szóló javaslatot csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés minden képviselője támogatta.
jan. 30
10:00
"Gyurcsány szerepléséhez ácsolt színpad" volt a rendkívüli parlamenti ülés (Infostart)
Az Országgyűlés rendkívüli ülése nem hozott semmilyen újdonságot, csak a hazai politikai élet szokásos megcsontosodott vitáit - mondta a Vision Consulting vezető elemzője. Lakner Zoltán szerint ezzel a konkrét javaslatok nélküli vitával megvárhatták volna a februári rendes ülésszakot. Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint az ülés nem volt több mint a kormányfő szerepléséhez ácsolt…
jan. 30
10:01
Ferencvárosi választás - hivatalos eredmény (Metropol)
Megállapította az időközi országgyűlési képviselő-választás hivatalos eredményét a ferencvárosi egyéni választókerületi bizottság, miután csütörtökön megszámolták a külföldi szavazatokat is befogadó 10. számú szavazókör voksait.
jan. 30
10:03
Több településen csak pénteken lesz áram (Metropol)
Harmincnégy településen még nem tudta helyreállítani teljes egészében a szolgáltatást az áramszolgáltató.
jan. 30
10:05
Budapesti metróvonalak: 1,2,3...4,5? (Metropol)
Az MSZP, az SZDSZ és az MDF szavazataival elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtök este Budapest közlekedési rendszerének 2020-ig szóló fejlesztési tervét.
jan. 30
10:07
Egy ember meghalt a 81-es főúton történt balesetben (Metropol)
A helyszínen meghalt a vezetője annak a személyautónak, amely egy kamionnal összeütközött csütörtök este a 81-es főúton, a móri első lehajtónál. A helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták.
jan. 30
10:09
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a január 29-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 6 10 16 20 21 23 25 27 31 38 52 53 58 60 62 71 75 76 77 80
jan. 30
10:11
Pornóválság, szegényedő gazdagok (Metropol)
A válság mocskos mancsa már a szexiparba is betette a lábát, ott sem mennek már olyan jól a dolgok, mint korábban.
jan. 30
10:13
Büntetik a szmogriadó megszegőit! (Metropol)
Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet. A Fővárosi Közgyűlés erről csütörtökön döntött.
jan. 30
10:15
Péntek reggel Zirc és Pápa között nincs buszjárat (Metropol)
Péntek reggel nem közlekedik a Pápa-Zirc-Veszprém közötti távolsági buszjárat, mert Bakonybél és Bakonykoppány között csütörtökön lezárták a kidőlő fák miatt életveszélyessé vált utat.

Keresés