2009. január 2. péntek

jan. 2
5:24
Gyurcsány: "bízom abban, hogy lesz elég hit, nyitottság és összefogás" (Népszava)
Pénz, idő, egészség - a saját erőforrásaink bölcsebb beosztása - ez a kulcsa Sólyom László szerint a pénzügyi-gazdasági válságon való túljutásnak. A köztársasági elnök újévi szózatában úgy vélte, az embereknek saját maguknak is fel kell tenniük a kérdést, mi az, ami a polgárokon és mi az, ami a politikusokon múlik, illetve ki, milyen válaszokat tud adni a jelenlegi, nehéz helyzetben felmerülő…
jan. 2
5:42
Mérnökként a legkönnyebb elhelyezkedni (Népszava)
Magyarországon megéri egyetemre, főiskolára járni. Nemcsak azért, mert a diplomásoknak 120 százalékos jövedelmi előnyük van az érettségizettekkel szemben, de azért is, mert 83 százalékuk állást is talál magának, szemben az érettségizettek 70 százalékával. Persze, nem mindegy, milyen diplomával jelentkezik valaki munkára. Legkönnyebben a gépész-, villamos-, vegyész- és környezetmérnökök…
jan. 2
5:44
Jön a negyedik mobilszolgáltató (Népszava)
Öt éve alakult a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A szervezet napokban újabb öt évre kinevezett elnöke Pataki Dániel azt kívánta elérni, hogy az NHH az időszak végére a közép-európai régió meghatározó szabályozó hatóságává váljon. Ez sikerült is, hiszen tavaly az NHH az európai hírközlési-, idén pedig a frekvenciaszabályozó hatóságainak csoportját vezeti.
jan. 2
6:00
Sok esetben a "mellényomó" fideszes képviselők is hozzájárultak a parlamenti többség kialakításához (Népszava)
Kisebbségben kormányzó, de a parlamenti szavazásoknál nagyrészt sikeres szocialisták; viszonylag nagy többséggel elfogadott költségvetés; csaknem két tucat leszavazott interpelláció és folytatódó ellenzéki kivonulás - ezek jellemezték a parlament december közepén zárult őszi ülésszakát. A Szili Katalin által rendhagyónak nevezett ülésszakon azért a politikai vitákból, a durva stílusból és a…
jan. 2
8:24
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (MaHu)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével.
jan. 2
8:42
Gaskó István állítja, nem készül politikai, kormányzati szerepre (MaHu)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető egyes vélekedések szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára.
jan. 2
9:00
Gaskó István nem készül politikai szerepre (Infostart)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. A szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
9:00
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (MaHu)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották - tájékoztatta Foczkó Tamás, a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere az MTI-t.
jan. 2
9:02
A világörökség listájára kerülne Hévíz és a Balaton-felvidék egy része (MaHu)
Megalakult az a bizottság, amely a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) keretein belül megkezdi Hévíz, a Tihanyi-félsziget és a Tapolcai-medence vulkanikus tanúhegyei világörökségi listára szóló pályázatának előkészítését - tájékoztatta az MTI-t a bizottságot vezető Mohácsi József (MSZP).
jan. 2
9:18
A hétvégén -15 fokos minimumok is lehetnek (MaHu)
Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, elszórtan hószállingózás is kialakulhat. Az északnyugati szél főleg eleinte élénkülhet meg. A hőmérséklet reggel -7, a délutáni órákban -3 fok körül alakul.
jan. 2
9:37
Nem fizettek bérleti díjat a költségvetési intézmények? (Népszava)
A várhatóan 84 milliárd forintos bevételt elkönyvelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az év végére készíti el az állami vagyon kataszterét, a költségvetési intézményeknek azonban csak 2010-től kell bérleti díjat fizetniük az általuk használt ingatlanokért.
jan. 2
9:54
Fogyó gáz, szomorú szilveszter - lapszemle (orientpress)
Ukrajna naponta 21 millió köbméterrel kevesebb orosz gázt enged Európába - írja ukrán tájékoztatásra hivatkozva a Magyar Nemzet. A Népszabadság a köztársasági elnök és a kormányfő újévi beszédét idézi, míg a Népszava szilveszteri balesetekről és tragédiákról számol be pénteki számában.
jan. 2
10:30
Már működik az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat (HVG)
Bár a törvény 2009. január 1-től írja elő az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat működtetésének kötelezettségét, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) már tavaly augusztustól működteti azt - mondta Kathi Attila szóvivő.
jan. 2
10:30
Hazudott a meglőtt rendőr? (MaHu)
Felmerült a gyanú, hogy a hétfőn meglőtt Somogy megyei rendőrt saját társa véletlen sebesítette meg. A rendőröket azonnali hatállyal felmentették, valamint büntetőeljárás megindítását kezdeményezték ellenük az ügyészségnél.
jan. 2
10:32
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (HVG)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 2
10:32
Tülekedés a szocialista párt vezető posztjaiért (MaHu)
Gyurcsány Ferenc pártelnök - az eddigi jelölések alapján - várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán, ám értesülések szerint veszélyben forog Hiller István alelnök széke.
jan. 2
10:34
Gaskó állítja, nem készül politikai, kormányzati szerepre (HVG)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
10:48
Gaskó: bármikor folytatódhat a sztrájk (orientpress)
A politikai hátráltatás ellenére bármikor újra kezdhetjük a sztrájkot - mondta a VDSZSZ elnöke. A vasutas szakszervezetet vezető Gaskó István cáfolta, hogy politikusi babérokra törne, vagy hogy felkerülne a Fidesz képviselő listájára; saját bevallása szerint szociáldemokrata érzelmű, s nem sem vonzódik a jobboldalhoz - de a a baloldal 'ultra-neoliberális' politikájával sem ért egyet.
jan. 2
10:48
Valamennyi párt egyetért abban, hogy így nem megy tovább (HVG)
Más-más elképzelésekkel kezdik az idei esztendőt a parlamenti pártok, hiszen az MSZP hosszú távú célokról egyeztetne, ám a Fidesz politikájában nem tud változást ígérni. A pártok álláspontja a Népszabadság pénteki számában olvasható összeállításból derül ki.
jan. 2
10:50
Tülekednek az MSZP vezető posztjáért (HVG)
Gyurcsány Ferenc pártelnök - az eddigi jelölések alapján - várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán, ám a Magyar Nemzet értesülései szerint veszélyben forog Hiller István alelnök széke és komoly kampányra lesz szükséges Juhász Ferenc elnökhelyettesnek valamint Újhelyi István alelnöknek is azért, hogy megtarthassák jelenlegi tisztségüket.
jan. 2
11:42
Huszonnégyen haltak meg az utakon az ünnepek alatt (HVG)
Huszonnégyen haltak meg közlekedési balesetben az év végi ünnepek alatt Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája.
jan. 2
12:00
Huszonnégyen haltak meg az utakon az ünnepek alatt (MaHu)
Huszonnégyen haltak meg közlekedési balesetben az év végi ünnepek alatt Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:18
Egységes budapesti parkolási rendet javasol az ombudsman (MaHu)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:18
Egységes parkolási rendszer a fővárosban? (Népszava)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:54
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (Infostart)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották. Az illetékes vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Tiszán közepes a jégzajlás, hat jégtörő hajó áll készenlétben.
jan. 2
12:54
Petárda okozott tüzet egy miskolci ház erkélyén (MaHu)
Petárdát dobott valaki egy miskolci bérház első emeleti erkélyére, ahol emiatt tűz keletkezett - mondta az MTI-nek a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken.
jan. 2
13:12
Belehalt sérüléseibe a hernádnémeti gázolás második áldozata is (MaHu)
Meghalt a kórházban az a férfi, akit feleségével együtt gázolt el egy 26 éves nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémetiben - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
jan. 2
13:48
Több száz milliós lízingcsalást derítettek fel Budapesten (HVG)
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a BRFK egy több száz milliós kárértékű lízingcsalás ügyének összesen 18 gyanúsítottja ellen - értesült a HavariaPress.
jan. 2
13:48
A háztartásokat csak a legvégső esetben érintheti a gázfogyasztás korlátozása (Infostart)
A földgáz magyarországi nagykereskedelmét ellátó E.ON szóvivője szerint valószínűtlen, hogy az orosz-ukrán gázvita miatt korlátozni kell a lakossági gázfogyasztást. Kutas István elmondta, bár Moszkva január elsejétől nem szállít gázt Ukrajnának, Magyarországra egyelőre folyamatosan, a szerződésnek megfelelően érkezik a gáz.
jan. 2
14:06
Milyen időjárásra számíthatunk? (HVG)
Pénteken többnyire erősen vagy borult időre van kilátás, csak átmenetileg szakadozik fel helyenként a felhőzet.
jan. 2
14:24
Veszélyben a jogbiztonság és a tisztességes eljáráshoz való jog? (Népszava)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel. Szabó Máté ombudsman szerint a parkolási engedélyek területi érvényességében és a jeggyel történő parkolás esetén is jogbizonytalanságot eredményezhet, hogy a…
jan. 2
14:57
Úttestre helyezett farönkök okoztak balesetet Zalában (MaHu)
Az úttestre szándékosan helyezett farönkökre hajtott egy taxis két utasával Lenti közelében - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 2
15:16
Megszüntetné a parkolási szívatást az ombudsman (Infostart)
Egységes parkolási rendszer kialakítását szorgalmazza Budapesten az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.
jan. 2
15:33
Hajléktalanok lakta épület gyulladt ki a XI. kerületben (MaHu)
Egykori üzemi területen lévő, most hajléktalanok által lakott épület gyulladt ki pénteken délben a főváros XI. kerületében.A közelben lévő, Budaörsi út mentén lévő benzinkutat az eset nem veszélyeztette, az oltás idejére azonban a dolgozók a kutat biztonságból lezárták a forgalom elől.
jan. 2
16:45
Még életveszélyes a Balaton jege (MaHu)
Életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni; ha marad a mostani időjárás, még tíz napot kell várni arra, hogy biztonságos legyen a sportolás a jégen - közölte a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pénteken az MTI-vel.
jan. 2
16:45
Még életveszélyes a Balaton jege (HVG)
Életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni; ha marad a mostani időjárás, még tíz napot kell várni arra, hogy biztonságos legyen a sportolás a jégen - közölte a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).
jan. 2
17:03
Még életveszélyes a balatoni korcsolyázás (Infostart)
Életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni; ha marad a mostani időjárás, még tíz napra van szükség ahhoz, hogy biztonságos legyen a sportolás a jégen - közölte a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
jan. 2
17:03
Torlódás várható a röszkei határátkelőnél (HVG)
A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt a hétvégén jelentős várakozásra kell számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán.
jan. 2
17:21
Torlódás várható a röszkei határátkelőnél (MaHu)
A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt a hétvégén jelentős várakozásra kell számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
jan. 2
17:57
Molnár Csaba: Valószínű a gázkrízis kialakulása (Infostart)
Péntek 16 óra után az Ukrajnából érkező orosz földgáz nyomása csökkent, azaz lassabban érkezik meg a szerződésben rögzített mennyiség - jelentette be Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.
jan. 2
18:15
Ukrajna csökkenti a magyarországi szállítást, de van elég gáz (MaHu)
Pénteken 16 óra után az Ukrajnából érkező orosz földgáz nyomása csökkent, de a mennyisége nem - jelentette be Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter pénteki Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 2
19:45
Akadozik a gázbehozatal - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Lassabban érkezik Magyarországra Ukrajnából a szerződésben rögzített mennyiség; folytatódnak a légicsapások a Gázai övezet ellen - a nap hírei.
jan. 2
20:03
Mentő és személyautó ütközött össze a fővárosban (MaHu)
Mentőautó és személygépkocsi ütközött össze péntek este Budapesten a József körút és a Baross utca sarkánál; a mentő beteget szállított - közölte az MTI tudósítója a helyszínről.

Keresés