2009. január 2. péntek

jan. 2
5:24
Gyurcsány: "bízom abban, hogy lesz elég hit, nyitottság és összefogás" (Népszava)
Pénz, idő, egészség - a saját erőforrásaink bölcsebb beosztása - ez a kulcsa Sólyom László szerint a pénzügyi-gazdasági válságon való túljutásnak. A köztársasági elnök újévi szózatában úgy vélte, az embereknek saját maguknak is fel kell tenniük a kérdést, mi az, ami a polgárokon és mi az, ami a politikusokon múlik, illetve ki, milyen válaszokat tud adni a jelenlegi, nehéz helyzetben felmerülő…
jan. 2
5:42
Mérnökként a legkönnyebb elhelyezkedni (Népszava)
Magyarországon megéri egyetemre, főiskolára járni. Nemcsak azért, mert a diplomásoknak 120 százalékos jövedelmi előnyük van az érettségizettekkel szemben, de azért is, mert 83 százalékuk állást is talál magának, szemben az érettségizettek 70 százalékával. Persze, nem mindegy, milyen diplomával jelentkezik valaki munkára. Legkönnyebben a gépész-, villamos-, vegyész- és környezetmérnökök…
jan. 2
5:44
Jön a negyedik mobilszolgáltató (Népszava)
Öt éve alakult a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A szervezet napokban újabb öt évre kinevezett elnöke Pataki Dániel azt kívánta elérni, hogy az NHH az időszak végére a közép-európai régió meghatározó szabályozó hatóságává váljon. Ez sikerült is, hiszen tavaly az NHH az európai hírközlési-, idén pedig a frekvenciaszabályozó hatóságainak csoportját vezeti.
jan. 2
6:00
Sok esetben a "mellényomó" fideszes képviselők is hozzájárultak a parlamenti többség kialakításához (Népszava)
Kisebbségben kormányzó, de a parlamenti szavazásoknál nagyrészt sikeres szocialisták; viszonylag nagy többséggel elfogadott költségvetés; csaknem két tucat leszavazott interpelláció és folytatódó ellenzéki kivonulás - ezek jellemezték a parlament december közepén zárult őszi ülésszakát. A Szili Katalin által rendhagyónak nevezett ülésszakon azért a politikai vitákból, a durva stílusból és a…
jan. 2
8:24
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (MaHu)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével.
jan. 2
8:24
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthat 2-án, pénteken traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 2
8:30
A Fidesz nem ígér változást (Zoom)
Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető szerint 2009-ben végre elkezdődhetne az egyeztetés bizonyos hosszú távú, ezért közvetlen politikai veszélyt nem jelentő kérdésekről. Az MSZP politikusa a Népszabadság kérdésére e témák között...
jan. 2
8:42
Gaskó István állítja, nem készül politikai, kormányzati szerepre (MaHu)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető egyes vélekedések szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára.
jan. 2
9:00
Gaskó István nem készül politikai szerepre (Infostart)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. A szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
9:00
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (MaHu)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották - tájékoztatta Foczkó Tamás, a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere az MTI-t.
jan. 2
9:00
Adél, péntek szépe (szon)
Optimistán veti magát az új évbe a nyírteleki Ambrus Adél.
jan. 2
9:02
A világörökség listájára kerülne Hévíz és a Balaton-felvidék egy része (MaHu)
Megalakult az a bizottság, amely a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) keretein belül megkezdi Hévíz, a Tihanyi-félsziget és a Tapolcai-medence vulkanikus tanúhegyei világörökségi listára szóló pályázatának előkészítését - tájékoztatta az MTI-t a bizottságot vezető Mohácsi József (MSZP).
jan. 2
9:02
Olvasói levél: Nézzék meg az orosit is! (szon)
Egy forgalomszámláló csapat vélhetően felmérte a gyűjtőút indokoltságát, biztosan nem íróasztali szülemény.
jan. 2
9:04
Hosszú szünet az újfehértói ügyfélcentrumban (szon)
Javában tart az igazgatási szünet az újfehértói ügyfélcentrumban. Január 5-én működik újra teljes üzemmódban...
jan. 2
9:18
A hétvégén -15 fokos minimumok is lehetnek (MaHu)
Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, elszórtan hószállingózás is kialakulhat. Az északnyugati szél főleg eleinte élénkülhet meg. A hőmérséklet reggel -7, a délutáni órákban -3 fok körül alakul.
jan. 2
9:18
Két horgász láthatta Ophélie-t (boon)
Budapest - Két horgászt keres a rendőrség az eltűnt francia cserediák, Ophélie Bretnacher eltűnésével kapcsolatban - értesült a Blikk.
jan. 2
9:37
Nem fizettek bérleti díjat a költségvetési intézmények? (Népszava)
A várhatóan 84 milliárd forintos bevételt elkönyvelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az év végére készíti el az állami vagyon kataszterét, a költségvetési intézményeknek azonban csak 2010-től kell bérleti díjat fizetniük az általuk használt ingatlanokért.
jan. 2
9:42
Leálltak a tiszai kompok (Zoom)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották - mondta el a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere. A tiszai jégzajlás miatt ugyancsak nem közlekedik...
jan. 2
9:54
Fogyó gáz, szomorú szilveszter - lapszemle (orientpress)
Ukrajna naponta 21 millió köbméterrel kevesebb orosz gázt enged Európába - írja ukrán tájékoztatásra hivatkozva a Magyar Nemzet. A Népszabadság a köztársasági elnök és a kormányfő újévi beszédét idézi, míg a Népszava szilveszteri balesetekről és tragédiákról számol be pénteki számában.
jan. 2
10:30
Már működik az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat (HVG)
Bár a törvény 2009. január 1-től írja elő az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat működtetésének kötelezettségét, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) már tavaly augusztustól működteti azt - mondta Kathi Attila szóvivő.
jan. 2
10:30
Hazudott a meglőtt rendőr? (MaHu)
Felmerült a gyanú, hogy a hétfőn meglőtt Somogy megyei rendőrt saját társa véletlen sebesítette meg. A rendőröket azonnali hatállyal felmentették, valamint büntetőeljárás megindítását kezdeményezték ellenük az ügyészségnél.
jan. 2
10:32
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (HVG)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 2
10:32
Tülekedés a szocialista párt vezető posztjaiért (MaHu)
Gyurcsány Ferenc pártelnök - az eddigi jelölések alapján - várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán, ám értesülések szerint veszélyben forog Hiller István alelnök széke.
jan. 2
10:34
Gaskó állítja, nem készül politikai, kormányzati szerepre (HVG)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
10:48
Gaskó: bármikor folytatódhat a sztrájk (orientpress)
A politikai hátráltatás ellenére bármikor újra kezdhetjük a sztrájkot - mondta a VDSZSZ elnöke. A vasutas szakszervezetet vezető Gaskó István cáfolta, hogy politikusi babérokra törne, vagy hogy felkerülne a Fidesz képviselő listájára; saját bevallása szerint szociáldemokrata érzelmű, s nem sem vonzódik a jobboldalhoz - de a a baloldal 'ultra-neoliberális' politikájával sem ért egyet.
jan. 2
10:48
Valamennyi párt egyetért abban, hogy így nem megy tovább (HVG)
Más-más elképzelésekkel kezdik az idei esztendőt a parlamenti pártok, hiszen az MSZP hosszú távú célokról egyeztetne, ám a Fidesz politikájában nem tud változást ígérni. A pártok álláspontja a Népszabadság pénteki számában olvasható összeállításból derül ki.
jan. 2
10:48
Tűzoltó szilveszter Tyukodon (szon)
Tyukodon szilveszteri tűzoltóbált szervezett a helyi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület.
jan. 2
10:50
Tülekednek az MSZP vezető posztjáért (HVG)
Gyurcsány Ferenc pártelnök - az eddigi jelölések alapján - várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán, ám a Magyar Nemzet értesülései szerint veszélyben forog Hiller István alelnök széke és komoly kampányra lesz szükséges Juhász Ferenc elnökhelyettesnek valamint Újhelyi István alelnöknek is azért, hogy megtarthassák jelenlegi tisztségüket.
jan. 2
10:54
Gaskó: mit keresnék egy Fidesz-kormányban? (Zoom)
Cáfolta azokat a találgatásokat a vasúti sztrájkot szervező szakszervezet elnöke, hogy közlekedési miniszteri posztot ajánlottak volna fel számára egy leendő Fidesz-kormányban. Gaskó István a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. Szociáldemokratának vallja magát, az MSZP politikáját azonban ultra-…
jan. 2
11:06
Zenekar 1965-ben (szon)
A demecseri Lengyel János fotója 1965-ben készült. Bár a zenekar tagjairól bővebb információnk nincs, mégis egyedi régi fotó játékunk eme darabja. Eddig érkezett képek:
jan. 2
11:24
Meghalt a hernádnémeti gázolás másik sérültje is (boon)
Hernádnémeti - Meghalt csütörtök este az a 48 éves férfi, akit feleségével együtt az év utolsó napján gázoltak el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémetiben. A balesetet okozó vezető az elsődleges vizsgálatok szerint nem volt ittas, és nem ment gyorsan.
jan. 2
11:42
Huszonnégyen haltak meg az utakon az ünnepek alatt (HVG)
Huszonnégyen haltak meg közlekedési balesetben az év végi ünnepek alatt Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája.
jan. 2
11:42
Tülekedés a szocialista párt vezető posztjaiért (boon)
Gyurcsány Ferenc pártelnök az eddigi jelölések alapján várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán.
jan. 2
12:00
Huszonnégyen haltak meg az utakon az ünnepek alatt (MaHu)
Huszonnégyen haltak meg közlekedési balesetben az év végi ünnepek alatt Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:18
Egységes budapesti parkolási rendet javasol az ombudsman (MaHu)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:18
Egységes parkolási rendszer a fővárosban? (Népszava)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel.
jan. 2
12:54
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (Infostart)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották. Az illetékes vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Tiszán közepes a jégzajlás, hat jégtörő hajó áll készenlétben.
jan. 2
12:54
Petárda okozott tüzet egy miskolci ház erkélyén (MaHu)
Petárdát dobott valaki egy miskolci bérház első emeleti erkélyére, ahol emiatt tűz keletkezett - mondta az MTI-nek a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken.
jan. 2
13:12
Belehalt sérüléseibe a hernádnémeti gázolás második áldozata is (MaHu)
Meghalt a kórházban az a férfi, akit feleségével együtt gázolt el egy 26 éves nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémetiben - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
jan. 2
13:30
2008 bulifotói: szavazz a legjobbra! (szon)
Bulifotósunk kiválasztotta 2008 minden hónapjából kedvenc bulifotóját, és most rajtad a sor, hogy válassz: melyik a Te kedvenced!
jan. 2
13:30
Tőlük búcsúztunk 2008-ban (boon)
Selmeczi Roland, Albert Györgyi, Antal Imre... Megdöbbentő halálhírekkel kellett szembesülnünk 2008-ban.
jan. 2
13:48
Több száz milliós lízingcsalást derítettek fel Budapesten (HVG)
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a BRFK egy több száz milliós kárértékű lízingcsalás ügyének összesen 18 gyanúsítottja ellen - értesült a HavariaPress.
jan. 2
13:48
A háztartásokat csak a legvégső esetben érintheti a gázfogyasztás korlátozása (Infostart)
A földgáz magyarországi nagykereskedelmét ellátó E.ON szóvivője szerint valószínűtlen, hogy az orosz-ukrán gázvita miatt korlátozni kell a lakossági gázfogyasztást. Kutas István elmondta, bár Moszkva január elsejétől nem szállít gázt Ukrajnának, Magyarországra egyelőre folyamatosan, a szerződésnek megfelelően érkezik a gáz.
jan. 2
14:06
Milyen időjárásra számíthatunk? (HVG)
Pénteken többnyire erősen vagy borult időre van kilátás, csak átmenetileg szakadozik fel helyenként a felhőzet.
jan. 2
14:18
C-PRESS jókívánság és köszönet az újévre (C-Press)
Boldog új esztendõt kívánunk minden kedves C-PRESS olvasónknak, és ezúton is köszönjük egész éves megtisztelõ, érdeklõdõ figyelmüket!
jan. 2
14:20
Meghívó - Ruva Farkas Pál Zen Zug c. verses kötetének bemutatójára (C-Press)
Meghívó Ruva Farkas Pál Zen Zug c. verses kötetének bemutatójára
jan. 2
14:22
Benkõ Dániel kezet fogott Gyõzikével, majd "lemosta magáról a cigányszagot" (C-Press)
Nem sokon múlott, hogy Benkõ Dániel is teríték legyen, amikor a Celeb vagyok, ments ki innen! szereplõi mérték össze tudásukat az RTL Klub Vacsoracsata címû mûsorának felvételén.
jan. 2
14:24
Sólyom László tanácsai 2009-re (C-Press)
A gazdasági válság az államfõ újévi köszöntõjére is rányomta bélyegét. Sólyom László elõre felvett televíziós beszédét azzal kezdte, hogy bizonytalan és válságos év elõtt állunk, s ilyenkor, bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntõt mondani.
jan. 2
14:24
Veszélyben a jogbiztonság és a tisztességes eljáráshoz való jog? (Népszava)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel. Szabó Máté ombudsman szerint a parkolási engedélyek területi érvényességében és a jeggyel történő parkolás esetén is jogbizonytalanságot eredményezhet, hogy a…
jan. 2
14:24
Szénmonoxid-mérgezés Érden - nem biztos, hogy a gáz okozott halált (boon)
Érd - Három ember szenvedett szénmonoxid-mérgezést pénteken reggel a Pest megyei Érden.

Keresés