2009. január 23. péntek

jan. 23
0:24
A besúgás 12 pontja (168 Óra Online)
Újságírói pályám legboldogabb éve volt. Talán mindannyiunknak. Az ország még nem volt szabad, de mi már elszabadultunk, elszemtelenedtünk, éleseket kérdeztünk, vérszemet kaptunk, lapot indítottunk.
jan. 23
3:42
Rendszerbontó papirosok (168 Óra Online)
„Szocreál tablók alatt Kossuth-címert árusítanak” – így kezdődött a rendszerváltás, szinte észrevétlenül, a dunaújvárosi kohók lábánál. De már tudósított róla az MDF első lapja. A többi ellenzéki újság sem maradt le. Beszámoltak a párttá alakulás gyötrelmeiről éppúgy, mint a névtelen fenyegető levelekről és Deutschék zajos prágai látogatásáról. A korabeli félamatőr kiadványokat, röplapokat PUNGOR…
jan. 23
5:30
Valahol eltűnt egymilliárd a Megyeri híd építésénél (168 Óra Online)
Ki nem fizetett alvállalkozók tiltakoznak ma a Megyeri híd déli gyalogjáróján, írta az MTI.
jan. 23
5:30
Több mint százmilliárd a munkahelyekért – Már érkeznek az uniós pénzek (Alternatív Energia)
Bár már most is több, munkahelymegőrző és munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak a gazdasági válság miatt bajba került vállalkozások, újabb és újabb javasatok érkeznek a cégek megsegítésére. Az MSZP-frakció egy vaskos tervezetet nyújtott át a kabinetnek, holnap pedig a pénzügy- a szociális és a gazdasági miniszter mondja el ötletét a miniszterelnöknek. A több hónapja tartó recesszió alatt…
jan. 23
5:48
Új jogszabályokkal küzdene az MSZP (Alternatív Energia)
A fogyasztói csoportok védelme érdekében törvénymódosításokat és a teljes hiteldíj-mutatóhoz kapcsolódóan plafontörvény bevezetését kezdeményezi az MSZP országgyűlési frakciója a parlament tavaszi ülésszakán. Mire az új jogszabályok megszületnek, már ötvenezer háztartásba juthatnak el azok a falinaptárak, amelyekkel az uzsorakölcsönök kárvallottjainak kíván segíteni a borsodi rendőrség és a…
jan. 23
5:50
Nem szabad bedőlni a mind gyakrabban csábító banki hirdetéseknek (Alternatív Energia)
Az amerikai hitelválságból eredő tapasztalatok késztették a kormányt arra, hogy az Országgyűlés elé terjessze a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének hatékonyabb működéséről szóló törvényt. A javaslat korlátozná a nyújtható hitel mértékét, ha a fedezet kizárólag ingatlan. Az ügyfelek kockázatát mérsékli az az előírás: ha a bank anyacégének felügyelete olyan válsághelyzetet regisztrál, amely a…
jan. 23
5:52
Változást ígérő voksolások (Alternatív Energia)
Két időközi választást is tartanak vasárnap: Fóton polgármesterre, a főváros IX. kerületében a körzet országgyűlési képviselőjére lehet voksolni. Fóton a hetvenkét rendbeli törvénysértés miatt alkalmatlannak nyilvánított fideszes városvezető utódját keresik, Ferencvárosban a lemondás miatt megüresedett egyéni parlamenti mandátumot töltheti be valaki az öt jelentkező közül.
jan. 23
5:54
Fideszes politikusok ellen emelhetnek vádat hivatali visszaélés miatt (Alternatív Energia)
Néhány napon belül kiderülhet, hogy vádat emelnek-e Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes politikusok ellen vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. Az ügy többek szerint kísértetiesen hasonlít az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként emlegetett ügyhöz. A miskolci nyomozás az ITC-székház értékesítése miatt indult, ám valószínűleg több ingatlanról van szó. A fideszes megyei alelnök azóta is dolgozik.
jan. 23
6:06
Valahol eltűnt egymilliárd a Megyeri hídból (168 Óra Online)
Ki nem fizetett alvállalkozók tiltakoznak ma a Megyeri híd déli gyalogjáróján, írta az MTI.
jan. 23
6:24
Többpárti intézkedéscsomag az építőipari válság kezelésére (Alternatív Energia)
Többpárti együttműködéssel készül és várhatóan jövő hét kedden kerül először politikai egyeztetésre annak az intézkedéscsomagnak az első verziója, amely az építőipart érintő válság kezelésére hivatott - ismerteti a pénteki Népszabadság.
jan. 23
6:42
Megkezdődnek a középiskolai központi írásbeli vizsgák (Infostart)
Megkezdődnek pénteken a középiskolai központi írásbeli vizsgák; az elkövetkező két napon mintegy 68.500 diák felvételizik a 2009/2010-es tanévre a 4 vagy 5 évfolyamos középfokú iskolákba, illetve a 6 és a 8 osztályos gimnáziumokba.
jan. 23
6:42
Valósak-e a tömeges elbocsátásokról szóló hírek? (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt. pénteken a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) kezdeményezésére összehívja a Vasúti Érdekegyeztető Tanácsot, hogy tisztázzák: valósak-e a tömeges elbocsátásokról szóló hírek - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 23
6:44
Legkorábban csak 2011-ben mérséklődhet az államadósság szintje? (Alternatív Energia)
A Magyar Hírlap londoni Cityből származó értesülései szerint a magyar államadósság további leminősítésére lehet számítani. A napilap cikke ismerteti, hogy az Európai Bizottság prognózisa szerint 2010-ben GDP-arányosan 74 százalékos szint várható. A magyar államadósság az idén elérheti a bruttó hazai termék (GDP) 73,8 százalékát, ezen belül pedig növekszik a devizaarány. (Az euróbevezetés…
jan. 23
6:46
Demonstrálnak a Megyeri hídon! (Alternatív Energia)
Ki nem fizetett alvállalkozók tiltakoznak ma a Megyeri híd déli gyalogjáróján. A demonstrációra mintegy 50-100 részvevőt várnak.
jan. 23
7:00
Az elkövetkező két napon mintegy 68.500 diák felvételizik (Alternatív Energia)
Megkezdődnek pénteken a középiskolai központi írásbeli vizsgák; az elkövetkező két napon mintegy 68.500 diák felvételizik a 2009/2010-es tanévre a 4 vagy 5 évfolyamos középfokú iskolákba, illetve a 6 és a 8 osztályos gimnáziumokba. A felvételi rendszerében 1.092 középfokú iskola 5.585 osztályt, tagozatot hirdetett meg - olvasható az oktatási tárca tájékoztatójában.
jan. 23
7:18
Visszafogott vagyonvizsgálatok várhatók az APEH-tól (168 Óra Online)
Két év alatt 17 ezer vagyongyarapodási vizsgálatot fejezett be az adóhatóság, összesen mintegy 75 milliárd forint adóhiányt állapítva meg. Az idén valószínűleg véget ér a dömpingvizsgálatok ideje, az APEH tudatosabban választ majd alanyokat - ismerteti a pénteki Napi Gazdaság.
jan. 23
7:36
Befektetne az OTP-ben az EBRD (Infostart)
Tőkét akar invesztálni magyar pénzintézetekbe az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, amelynek elnöke a Népszabadságnak adott interjúban a lehetséges célpontok közül az OTP-t nevezte meg.
jan. 23
7:36
Bod Péter Ákos: brutálisan rosszak lehetnek az ország mutatói (Alternatív Energia)
Kérdéses, hogy 2010-ben miből finanszírozza az ország az államadósságot, az év elejére ugyanis elfogy az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap által Magyarországnak adott hitelt - mondta az InfoRádióban Bod Péter Ákos közgazdász, aki szerint a jövő évben már brutálisan rosszak lehetnek az ország makrogazdasági mutatói.
jan. 23
7:54
Bokros: bárki találhat munkát a gazdasági világválságban is (Alternatív Energia)
Nem látom elég konkrétnak a kormány reformelképzeléseit" - nyilatkozta Bokros Lajos a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A volt pénzügyminiszter beszélt arról is, hogy a mostani gazdasági helyzetben a munkára való ösztökélést kell erősíteni.
jan. 23
9:06
Legyen-e legális az eutanázia? (Infostart)
Rendszeresen végeznek Magyarországon és máshol is aktív és passzív eutanáziát, de az életút méltó befejezésére sehol a világon nincs megfelelő törvény - így fogalmazott az InfoRádió kérdésére Bitó László orvoskutató-író, akinek Boldogabb élet - Jó halál című kötetét négy nyelvre fordították le. Bitó László úgy véli: Magyarországon alkotmányellenes a kezelés visszautasításához való jog.
jan. 23
9:25
A narancsos és a szegfűs mumus sorvasztja el az MDF-et? (168 Óra Online)
A szakadék szélén harcol a nagypártokkal az MDF. Az elnökség lázasan keresi a kiutat, s másik frontot is nyit: igyekszik leszámolni a „lázadónak” tartott „almássystákkal”. Legutóbb választmányi segítséggel üzentek hadat az egyre kritikusabb ifjoncoknak. Leválasztanák a demokrata fórumról a komplett ifjúsági szervezetet, így rombolva szét Dávid Ibolya pártból kizárt riválisának utolsó fellegvárát.…
jan. 23
9:43
Óriásbaba született Miskolcon (Metropol)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán január 20-án 15 óra 5 perckor császármetszéssel hozták világra Tóbiásné Meczó Melinda ináncsi lakos 6200 grammos, 64 centiméter hosszú leány magzatát.
jan. 23
9:43
Óriásbébi rekord: "Ekkorára nem emlékszünk..." (168 Óra Online)
Óriás csecsemő született Miskolcon, a 64 centiméteres kislány súlya 6200 gramm - tájékoztatta Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház igazgató-főorvosa az MTI-t pénteken.
jan. 23
11:12
Ismét bankrablás volt Budapesten - képek (Infostart)
Egy férfi kirabolt egy bankfiókot Budapesten, a XI. kerületben - tudta meg az InfoRádió. A tettes lőfegyverrel kényszerített ki készpénzt a pénzintézet alkalmazottaiból, majd gyalog menekült el a helyszínről.
jan. 23
11:30
Már emberrablás miatt nyomoznak az eltűnt francia diáklány ügyében (Infostart)
Emberrablás miatt indított nyomozást a Legfőbb Ügyészség a december 4-én eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében - erősítette meg a Magyat Televízió honlapján található HíradóWeb adásának értesülését az LÜ pénteken.
jan. 23
11:30
Gyurcsány Ferenc a gyűlöletbeszéd elleni jogi fellépésről (Alternatív Energia)
Nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik akadályozzák, hogy az Országgyűlés jogi eszközöket teremtsen a gyűlöletbeszéd elleni fellépéshez - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke pénteken Budapesten, a Kísértet járja be Európát: a rasszizmus kísértete című nemzetközi konferencián.
jan. 23
11:48
Zöld utat kapott az M4-tender (168 Óra Online)
Az M4 gyorsforgalmi út Püspökladány-Berettyóújfalu-Nagykereki - vagyis az országhatár - közötti szakasz tervezésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a felhívás a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg - írta az MTI.
jan. 23
11:48
MSZP: a gazdaság fejlesztésének motorja a környezeti ipar (Alternatív Energia)
A jövő gazdaságának motorja a környezetvédelem, az energiapolitika és a klímavédelem - jelentette ki Orosz Sándor szocialista országgyűlési képviselő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az Európai Unió energiacsomagja szerint 2020-ra 20 százalékkal kell csökkenteni a gázkibocsátást, 20 százalékkal pedig növelni kell az energiahatékonyságot és az alternatív energiák részarányát…
jan. 23
12:06
Megállapodtak a rendkívüli parlamenti ülés napirendjéről (Infostart)
Minden frakció egyetértett azzal, hogy Gyurcsány Ferenc beszámolója kerüljön napirendre a parlament január 29-i rendkívüli ülésén - közölte Szili Katalin a házbizottság soron kívüli ülése után, pénteken.
jan. 23
12:06
Pénzkövetelő demonstráció a Megyeri hídon (Metropol)
Mintegy 50 vállalkozó és ugyanennyi cég képviselői gyűltek össze pénteken délelőtt 11 órakor a Megyeri híd pesti hídfőjének gyalogjárdáján, hogy kiegyenlítetlen számláik kifizetését követeljék a Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezetgyártó Zrt.-től.
jan. 23
12:24
Megnyitott a nyíregyházi Lego gyár (Metropol)
Az eseményen részt vett a Lego tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen, aki egyben a Lego alapítójának unokája is.
jan. 23
12:42
Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-listáját (Infostart)
Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-litáját a párt ügyvivő testületének döntése értelmében - jelentette be a testület pénteki ülését követő sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.
jan. 23
12:42
Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-listáját (Alternatív Energia)
Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-litáját a párt ügyvivő testületének döntése értelmében - jelentette be a testület pénteki ülését követő sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.
jan. 23
13:36
Áradás az észak-magyarországi folyókon (Metropol)
Árhullámok vonulnak le az észak-magyarországi folyókon - mondta a területileg illetékes vízügyi igazgatóság (Ékövizig) szóvivője pénteken.
jan. 23
13:54
Városi rangra pályázik Budakalász (Alternatív Energia)
A képviselő-testület többségi döntése alapján városi rangra pályázik Budakalász; az ezzel kapcsolatos iratokat már benyújtották a közigazgatási hivatalnak - közölte a település polgármestere pénteken. Minden esély megvan arra, hogy május-június táján várossá nyilvánítsák a több mint tízezer lakosú falut - mondta Parlagi Endre.
jan. 23
14:30
Hét gyanúsítottja van a terézvárosi ingatlanügynek (Infostart)
Eddig hét gyanúsított van a terézvárosi ingatlanügyben, a rendőrség további hat ember meggyanúsítását tervezi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 23
14:48
Gyurcsány: A jobboldal szolidárisabb a szélsőjobbal, mint a balközéppel (Infostart)
A miniszterelnök szerint nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik jogi eszközökkel akadályozzák a gyűlöletbeszéd elleni törvényt. Gyurcsány Ferenc a Kísértet járja be Európát: a rasszizmus kísértete című konferencián azt mondta, a jobboldal szolidárisabb a szélsőjobbal, mint a balközéppel.
jan. 23
14:48
Példátlan! A pártok egyetértettek valamiben (168 Óra Online)
A frakciók megállapodtak a rendkívüli parlamenti ülés napirendjéről - tudatta az MTI.
jan. 23
15:07
Az MDF felszólítja a gazdasági minisztert (Alternatív Energia)
Az MDF felszólítja a gazdasági minisztert, hogy a regisztrációs adó eltörlését csak azoknál vezessék be, akik régi járművüket üzemanyag-takarékos gépkocsira cserélik - mondta Olajos Péter, az MDF EP-képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 23
15:24
Demszky: Az idei az ellentmondások éve lesz (Infostart)
A 2009-es év az ellentmondások éve lesz Budapesten - legalábbis Demszky Gábor főpolgármester szerint. Az idei fővárosi beruházások közül a politikus a többi között a Margit híd felújítását, a 4-es metró beruházást valamint a budai alsó rakpart kiszélesítését említette.
jan. 23
15:42
Az uniós prognózisnál mélyebb recesszióval számol a kormány (Infostart)
Mélyebb recesszióval számol a kormány az idén, mint azt az Európai Unió várja Magyarországon - jelentette be a miniszterelnök.
jan. 23
15:43
Gyurcsány Ferenc: a magyar jobboldal szolidárisabb volt a szélsőjobboldallal (Alternatív Energia)
Nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik akadályozzák, hogy az Országgyűlés jogi eszközöket teremtsen a gyűlöletbeszéd elleni fellépéshez - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke pénteken Budapesten, a Kísértet járja be Európát: a rasszizmus kísértete című nemzetközi konferencián. A Fidesz szerint "furcsa", ha olyan valaki szónokol "rasszizmusról, szélsőjobbról", aki…
jan. 23
15:45
Kiss Péter nem jelölteti magát (Alternatív Energia)
Kiss Péter nem jelölteti magát a február 13-ai megyei tisztújító küldöttgyűlésen a párt Vas megyei szervezetének elnöki posztjára - mondta el pénteken az MTI érdeklődésére a kancelláriaminiszter, aki Celldömölkön egy általános iskolát keresett fel, meglátogatott egy termelőüzemet és részt vett a település várossá avatásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen is.
jan. 23
16:01
Kolláth György: voksáért egy képviselőt 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel lehessen fenyegetni? (Alternatív Energia)
Alkotmányellenes mulasztás, hogy a jogalkotó nem rendezte a helyi önkormányzati képviselők "felelőtlenségének" kérdését - mondta az MTI érdeklődésére pénteken Kolláth György alkotmányjogász. A szakértő szerint ugyanis a helyi kévtiselőket is megilletné a független közhatalmi döntést biztosító jog és védettség.
jan. 23
16:18
Navracsics: A kormány csak látszategyezetéseket tart (Infostart)
A kormány továbbra sem képes kezelni a válságot, csak látszategyezetéseket tart, és ilyen jellegűnek tűnik a rendkívüli parlamenti ülés is - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: az ellenzéki párt képviselői még nem döntötték el, hogy január 29-én kivonulnak-e az ülésteremből Gyurcsány Ferenc beszéde alatt.
jan. 23
16:19
Gráf József: segítséget ígér a tejtermelőknek (Alternatív Energia)
Gráf József mezőgazdasági miniszter a magyar agrárium javuló életképességéről, a tejágazat megsegítéséről adott számot a Bácskai és Duna-melléki Mezőgazdasági Szövetség agrárvezetői konferenciáján Siófokon pénteken, ahol bejelentette, hogy aláírták a péti Nitrogénművek hitelszerződését.
jan. 23
16:36
Vasárnap nyit az 1-es terminál Ferihegyen (Infostart)
A Budapest Airport vasárnap hajnalban, üzemkezdetkor megnyitja a ferihegyi repülőtérnek az újraindított sztrájk óta zárva tartó 1-es terminálját. A munkaügyi konfliktusban álló felek kölcsönös ajánlatokkal álltak elő pénteki tárgyalásukon, előre lépni azonban nem sikerült.
jan. 23
16:37
Gyurcsány Ferenc hétfőn találkozik az államfővel (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn kora délután találkozik Sólyom Lászlóval, hogy tájékoztassa a köztársasági elnököt a kialakult gazdasági helyzetről és a lehetséges kormányzati intézkedések irányáról - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel pénteken.
jan. 23
16:54
Megvertek egy MSZMP-s önkormányzati képviselőt (Infostart)
Budapesten megverték és kirabolták a XV. kerületi képviselő-testület MSZMP-s önkormányzati képviselőjét rákospalotai otthonában - közölte a városrész polgármestere.
jan. 23
16:55
Hitelesek figyelem! Jön az állami segítség (Alternatív Energia)
A szakértők azt ajánlották a kormánynak a mai konzultáción, hogy az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap 2009-2010-re vonatkozó előrejelzéseit vegye alapul, és azoknál óvatosabban számoljon. Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélt azután, hogy világgazdasági folyamatokról tartott konzultációt a parlamentben. Mint ismert, az Európai Unió héten közzétett prognózisa szerint hazánkban idén 1,6…

Keresés