2009. január 23. péntek

jan. 23
1:36
Ingyenes Szemle-filmek a Filmkliken (est.hu)
A Filmklik.hu video-on-demand portál a jubileumi 40. Magyar Filmszemle alatt is megrendezi a már tavaly is nagy sikernek örvendett akcióját, melynek során a fesztiválon résztvevő alkotások közül számosat elérhetővé tesz az interneten keresztül.
jan. 23
1:40
300 ezer néző felett a Valami Amerika 2. (est.hu)
Herendi Gábor zenés vígjátékának nem is kevéssel sikerült átlépnie a 300 ezres nézőhatárt, hiszen öt hét alatt eddig 320 ezer nézőt vonzott a mozikba.
jan. 23
1:44
Oscar-jelölések 2009 (est.hu)
Január 22-én eljött végre a pillanat, amire mindenki várt a nagy januári-februári díjátadószezon közepette: kihirdették az amerikai Filmakadémia által február 22-én odaítélendő Oscar-díjak jelöltjeit.
jan. 23
6:24
Animal Collective: Merriweather Post Pavilion (est.hu)
(Domino / Neon Music)A kísérletező kedvű Animal Collective nyolcadik stúdióalbumával folytatja az eddigi tendenciát: ismét továbbkalandozott sajátos avantgárd hangzásvilágában/ból és az előzőnél talán ezúttal is könnyebben befogadható lemezt adott ki. A Baltimore-ból indult zenészcsoport már a 2005-ös Feels és a 2007-es Strawberry Jam albumokkal is bizonyította, hogy a XXI. század egyik…
jan. 23
10:03
Tippek, trükkök téli madáretetéshez (NLCafé)
Egy kis odafigyeléssel mi is tehetünk azért, hogy kertünk kis vendégei könnyebben átvészeljék a zord téli időszakot. Tippek, ötletek, praktikák – nem csak madárbarátoknak.
jan. 23
10:05
Hétvégi horoszkóp - január 23-25. (NLCafé)
A hétvégén az Ikrek kibillenhetnek egyensúlyukból, a Ráknak türelemre lesz szüksége, a Skorpióhoz furcsa látogató érkezhet, a Bak pedig még önmagát is nehezen viseli el.
jan. 23
10:18
Pontosan megtervezi új lemezét az Elbow (est.hu)
A Mercury Prize tavalyi nyertese nem akarja elsietni az új album elkészítését, csak gondos előkészületek után vág bele a munkába.
jan. 23
10:20
Benjamin Button különös élete (est.hu)
A rendező, aki naggyá tette nemcsak a szappanfőző skizo-anarchistákat, de Brad Pittet is, újabb stílusgyakorlatot tett le az asztalra. A Zodiákushoz hasonlóan szépen átgondolva, bő lére eresztve.
jan. 23
11:12
Észak-Északnyugat (est.hu)
Roger Thornhill csak egy egyszerű reklámszakember. Így is van egészen addig, míg egy szép napon három ismeretlen elrabolja egy étteremből.
jan. 23
11:13
Brad és Angelina is izgulhat (NLCafé)
Tizenhárom jelölést kapott a Benjamin Button csodálatos élete című film, tízet pedig a Gettó milliomos című alkotás.
jan. 23
11:14
A londoni férfi (est.hu)
Legnagyobb művészeti exportcikkünk, Tarr Béla ismét veretes irodalmi alapanyagból dolgozva hódította meg a világ filmfesztiváljait.
jan. 23
11:15
Husi! Világbéke! (NLCafé)
Ha 17 és 24 év közötti, amerikai állampolgárságú lány vagy, és egyaránt tehetségtelen a zenében, a sportban, valamint nem vagy elég okos sem - nos, akkor legyél szépségkirálynő, és minden megoldódik magától!
jan. 23
11:16
Pearl Harbor - Égi háború (est.hu)
Bár Michael Bay filmje aligha tartozik a legnagyobb háborús eposzok közé, és nem Bay az első, aki feldolgozta a Csendes-óceáni japán támadást - lásd a legendás Tora! Tora! Tora! - mégis, a szerelmesfilmbe oltott repülősregény minden perce élvezetes, köszönhetően a gondosan ápolt hajó rendező jellegzetes pirotechnikai mutatványainak és a teljes korhűségnek köszönhetően.
jan. 23
11:30
Popsziget - Kylie Minogue (est.hu)
Kylie Minogue 1968. május 28-án született Melbourne-ben, Ausztráliában, és már 12 évesen ismertté vált egy tévésorozatban.
jan. 23
11:32
A nagy ugrás (est.hu)
A Coen fivérek pár gonosz humorral és sok erőszakkal fűszerezett, baljós darab után végre egy könnyed, bravúros vígjátékot készítettek a Nagy ugrással.
jan. 23
12:06
Öngyilkos szüzek (est.hu)
A hetvenes évek közepén Amerikában, egy michigani kisvárosban, egy hétköznapi külváros fákkal szegélyezett utcácskájában éldegéltek a gyönyörű, álmodozó Lisbon lányok, akiknek sorsa végérvényesen összefonódott az általuk örökre megigézett szomszéd fiúkéval.
jan. 23
12:07
Erika megfiatalodik (NLCafé)
Zoltán Erika egy dal erejéig csatlakozott a Josh és Jutta duóhoz. Jutta régi álma volt, hogy egyszer találkozhasson kedvencével, és végtelenül boldog, mert a közös munka gyümölcse egy új nóta lett.
jan. 23
12:08
Tom és Jerry visszatér (est.hu)
A Warner Bros. mindenki kedvenc macska-egér párosa, Tom és Jerry újbóli életre keltésére készül. Terveik közt több egész estés mozifilm, valamint újabb tévésorozat készítése is szerepel.
jan. 23
12:09
Mikor az élet kapui összeérnek - Szülés vetélés után (NLCafé)
Bár tudományos adatok szerint a terhességek csaknem fele vetéléssel végződik, ez az adat nyilvánvalóan nem vigasztalja azt, akit személyesen érint, aki elveszíti a meg sem született babáját.
jan. 23
12:24
Egy híján túsz (est.hu)
Denis Leary a legjobb arcok egyike! A jellegzetesen ír arcú, örökösen mogorva, de remek humorral megáldott komikus-író-színész-zenész és amatőr tűzoltó - és mint ilyen, a Ments meg! című sorozat kreátora - jó barátja, Ted Demme (Betépve, Életfogytig) olyan nagyágyúkat játszik le a képernyőről, mint Kevin Spacey vagy Judy Davis.
jan. 23
13:01
Kirabolták Bebét és Kovács Áront (NLCafé)
Csúnyán felültették Bebét és Kovács Áront. Egy csinos szőke hölgy keresztülhúzta a két jó barát számítását, és egy óvatlan pillanatban meglopta őket. A történet azonban nem ennyire drámai: szerencsére a cimborákat csak a Papírkutyák című filmhez készült videoklipben verték át.
jan. 23
13:18
Shop-show (est.hu)
Lehet Kevin Smith-t szeretni és lehet eléggé nem bírni, a hozzáállás főleg azon múlik, hogy ki mikor kapcsolódott be a duci önképzett rendező életművének követésébe.
jan. 23
13:36
Akikre büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója (est.hu)
Fogyasztói társadalomban élünk, és ez - azon túl, hogy időnk nagy részét trendkívül ostoba reklámok nézésével töltjük, sok mindent jelent.
jan. 23
13:38
A bosszú asszonya (est.hu)
Park Chan-wook bosszútrilógiájának első két darabját már bemutattuk, a könyörtelenül, de drámaian erőszakos Mr. Vengeance, a bosszú ura és a szélesebb körben is ismert mesteri Oldboy után most itt a befejező alkotás.
jan. 23
13:54
Charlie és Louise, avagy a két Lotti (est.hu)
Charlie és Louise nem ismeri egymást, véletlenül találkoznak, amikor ugyanabba a skóciai nyelvtáborba íratják be őket a szüleik.
jan. 23
13:56
Woofy (est.hu)
Woofy, a kiskutya és gazdája, a négyéves Antoine titkos szövetségben élnek.
jan. 23
13:58
Superman: Ítéletnap (est.hu)
Lex Luthor tudósai az idegen űrhajó vizsgálata közben végzetes hibát követnek el, és ennek eredményeként rászabadul a világra a félelmetes Ítéletvégrehajtó, amelyet arra programoztak, hogy mindent semmisítsen meg, ami az útjába kerül.
jan. 23
14:12
Odaát (est.hu)
Viasat3, szerda, 22.05h Az igazság odaát van - ezt már az X-aktákból tudjuk, és nem véletlen, hogy az új horrorszéria készítői között számos X-aktás veteránt találhatunk, ahogy az sem, hogy a sorozatot a Buffy, a vámpírok rémét gyártó csatorna produkálta.
jan. 23
14:49
Scarlett D&G-sminkben (NLCafé)
Ismerjük a ruháikat, a parfümjeiket, a fehérneműiket és kiegészítőiket. Az olasz tervezőpáros tovább színesíti a palettát: hamarosan piacra dobják a D&G sminkkollekciót is. A kampányhoz Scarlett Johanssont szerződtették.
jan. 23
16:01
Balázs nem várt sikere (NLCafé)
Már a megjelenése után, a nyár folyamán eladási csúcsokat döntött Sebestyén Balázs Szigorúan bizalmas című kötete, így a szerző nem gondolta, hogy a könyvnek újabb felfutása lesz karácsony előtt. Éppen ezért csak visszafogottan készült az ünnepekre, ám mértékletessége ezúttal hiba volt. Úgy elkapkodták Balázs könyvét, hogy egy héttel karácsony előtt hiánycikk lett.

Keresés