2009. január 4. vasárnap

jan. 4
8:51
Meghalt Freddie Hubbard (est.hu)
A bebop, a hard bop és a post bop kiemelkedő képviselője az óév utolsó napjaiban hunyt el.
jan. 4
10:33
Tényleg közelít a vég? (NLCafé)
Ha valamivel nem tudunk mit kezdeni a világban, hát azzal a kifejezéssel, hogy „örök”. Az emberi életnek van eleje és vége, és a történelem legfőbb tanulsága, hogy az egyes kultúráknak, birodalmaknak is. Elmúlik a fiatalság, el a szerelem, minden jó és minden rossz. Amióta létezik az emberiség, a végét várja. Aztán mégis mindig van tovább. Egészen 2012-ig. Mert ha a majáknak igazuk van, négy év a…
jan. 4
13:15
Afrikában ünnepelt a szépségkirálynő (NLCafé)
A szépségkirálynő párjával Fokvárosban karácsonyozott. Freire Szilvia fejére ugyan nem került korona a Miss World világdöntőjén, a szépség mégis nagyon boldog, hogy ismét ellátogathatott Dél-Afrikába.
jan. 4
14:45
Eszenyi Enikő: Nem vagyok bokszkesztyűs, öltönyös nő! (NLCafé)
Kossuth-díjas művész, ugyanakkor civilben sokak számára még ma is egy extravagáns, bolondos csaj. Tény: sokszínű alkotó.
jan. 4
19:57
Dj Maestro az A38-on (est.hu)
A holland producer és dj eleddig négy lemezt töltött meg a legendás Blue Note kiadó archívumának egyes darabjait újraértelmezve. Dj Maestro ezúttal a Trio Exclusiv-val kiegészülve csapkodja le a múlt jazzének magas labdáit.
jan. 4
19:59
Heaven Street Seven (est.hu)
A brit gitárzenék egyik legjelesebb hazai pedigréfelelőse, a Heaven Street Seven nemrég elkövette nyolcadik stúdióalbumát, ami önmagában még nem jelent semmit. De. Az Amorfból és az Erik Sumo-ból (vagy épp a Kiscsillag és Péterfy Bori mellől) ismert zeneszerző-hangzásmegmondó emberrel, Tövisházi Ambrussal felpakolt Jazz a zenekar eddigi legjobbja, és ez nemcsak PR-duma, tény. Szűcs Krisztiánék…

Keresés