2009. január 4. vasárnap

jan. 4
8:51
Múlt heti fonákság - Timosenko akadozó gáztúrájával (Piac és Profit)
Nem fogunk fázni, ha tudunk fizetni. Nem ám azért a gázért, amelyet az idén nyomhatnának be Tyumen és vidékén a nálunk végződő csőbe, hanem azért, amelyiket még akkor spájzoltunk be a föld alatt lévő tárolókba, amikor túl szép summát illett leperkálni érte.
jan. 4
9:27
Meghökkentő felfedezés: a Napon múlik az eső (Privátbankár)
A Nap mágneses tevékenysége szabta meg az elmúlt évszázadban, hogy mikor esett az eső Ausztráliában. A törvényszerűség olyan erős, hogy figyelembe vételével a meteorológusok lényegesen javíthatják az időjárási előrejelzések pontosságát.
jan. 4
9:57
A válság egyszer véget ér - utána jöhet csak az igazi csapás? (Portfolio)
Senki sem tudja megjósolni, hogy mikor lesz vége a jelenlegi válságnak és az Egyesült Államok gazdasága mikor térhet magához, ám egyesek már az USA előtt álló, ennél is nagyobb kihívásokra hívják fel...
jan. 4
10:15
A karácsony sem menti meg a nagyáruházakat (Pénzcentrum)
A karácsonyi ünnepeket követő elképesztő leértékelések sem segítenek a nagyáruházakon: évtizedek óta nem látott mélységekbe jutottak az eladási mutatók a gazdasági válság következtében....
jan. 4
10:39
Változások, amelyek megkönnyítik az üzletet (Piac és Profit)
A közjegyzők előzetes bizonyítást végezhetnek 2009. január elsejétől, és ekkortól változik az értékpapírok és okiratok semmissé nyilvánítása is; az erről szóló törvényt még 2008. júniusában fogadta el a parlament.
jan. 4
11:15
A várakozáson felüli volt a Szerencsejáték Zrt. tavalyi éve (Infostart)
140 milliárd forint bevételt tervez az idei évre a Szerencsejáték Zrt., 2,4 milliárd forint adózás előtti nyereség mellett - közölte a társaság vezérigazgatója.
jan. 4
11:27
Ukrajna - Súlyos gázhiány várható Európában (ProfitLine)
Vezető ukrán tisztvégviselők figyelmeztetnek, hogy az európai fogyasztók súlyos földgáz hiánnyal szembesülhetnek, amennyiben az orosz-ukrán viták a nem oldódnak meg, és a Gazprom a szerződés megszegésével vádolja az ukrán felet. (ProfitLine.hu)
jan. 4
12:03
Olaj - 1986 óta nem látott mértékű heti szintű emelkedés (ProfitLine)
A kőolaj világpiaci ára a múlt hét folyamán 1986 óta nem látott mértékben emelkedett a múlt hét folyamán a közel-keleti feszültség fokozódása és az orosz-ukrán Ukrajnán keresztül történő földgázszállítások körüli viták következtében. (ProfitLine.hu)
jan. 4
12:45
Borulhat a költségvetés? (Piac és Profit)
Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint ma csak korlátozottan láthatóak előre a jövő évi gazdasági és költségvetési folyamatok, a költségvetés finanszírozhatósága a jelenlegi szerkezetben akkor tartható 2009 egészében, ha a gazdasági teljesítmény az év első hónapjaiban, s vele a bevételek nem lesznek lényegesen rosszabbak a tervezéskor figyelembevett keretszámoknál.
jan. 4
13:15
Mit hoz az évkezdet? - Technikai elemzés (Portfolio)
A minden befektetőt érdeklő, egymillió dolláros kérdés, hogy fordul-e, és ha igen mikor a csökkenő trend 2009-ben. A rossz hír, hogy trendfordulós szignálokat egyelőre nem láthatunk a vezető indexek...
jan. 4
13:17
Az újév vízválasztó lehet az alapoknál (Portfolio)
A kockázatosabb befektetési alapok súlyos veszteségeket szenvedtek el 2008 folyamán, amit még az ügyfelek tőkekivonásai is súlyosbítottak, azonban a legfrissebb adatok arra engednek következtetni,...
jan. 4
13:21
Folytatódik az orosz-ukrán gázvita (Infostart)
Bulgáriába, Törökországba és Csehországba is a szokásosnál kevesebb orosz földgáz érkezik az ukrán-orosz gázvita miatt, Magyarország - a legutóbbi tájékoztatás alapján - megkapja a szerződésekben rögzített mennyiséget.
jan. 4
14:15
Elemzők szerint "jó esély" van egy soron kívüli kamatcsökkentésre (Infostart)
Londoni feltörekvő piaci elemzők nem zárják ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank hétfőn ismét végrehajt egy soron kívüli kamatcsökkentést.
jan. 4
14:27
BÉT - 2008-as év összefoglalása (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2008-ban 53,3 százalékkal esett, a részvénypiaci forgalom pedig mintegy 40 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél. (ProfitLine.hu)
jan. 4
15:39
Nagyszabású költségcsökkentésre készül a Microsoft (Portfolio)
Nagyszabású költségcsökkentési intézkedésekre készül a Microsoft 2009-ben a globális értékesítések lassulása következtében, ugyanakkor jelentős leépítésről egyelőre nincs szó - írja a CNBC. ...
jan. 4
15:45
Holnap ismét csökken a kamat? (Piac és Profit)
Londoni feltörekvő piaci elemzők nem zárják ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn ismét végrehajt egy soron kívüli kamatcsökkentést.
jan. 4
18:27
Óriási gázárral fenyeget a Gazprom (Infostart)
Ukrajna felől továbbra is a szerződésnek megfelelő mennyiségű orosz gáz érkezik Magyarországra - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt., amelyet az Interfax hírügynökség idézett.
jan. 4
20:33
Még soha ennyi magyar nem ment csődbe... (Piac és Profit)
Alaposan felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utolsó negyedévben, a válság tehát nem maradt meg a pénzügyi szféra keretei között, így egyre valószínűbb, hogy elhúzódó recesszióra kell számítani - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató cég jelentéséből, amely a december 31-ig közzétett cégadatok alapján készült.

Keresés