2009. január 4. vasárnap

jan. 4
8:06
Dakar rali: A leghosszabb nap következik (ma.hu)
A 2009-es Dakar-rali második szelektív szakasza hasonló lesz a szombatihoz - Hosszú egyenesekkel, igaz, valamivel több kanyarral.
jan. 4
8:24
Palik és Darázsi őrült tempót diktált (ma.hu)
Nem kímélte a technikát a Palik László, Darázsi Gábor páros a 2009-es Dakar-rali első napján - A 2008-ban Magyarországon az Év autóversenyzőjének választott duó "őrült" tempót diktált a Buenos Aires és Santa Rosa de la Pampa között kijelölt 371 kilométeres szelektív szakaszon.
jan. 4
10:30
Dakar rali: Szallerék is könnyedén vették a szelektív szakaszt (ma.hu)
A Palik Racing Team kamionos egysége - Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió - szintén abszolválta a 2009-es Dakar-rali első, 371 kilométeres szelektív szakaszát.
jan. 4
10:30
Kész a Hachim. Majdnem (totalcar.hu)
Számomra idén karácsonykor nem az ünnepi hallevesben úszkáló alattomos szálka vagy a bejglimérgezés okozta a legnagyobb sokkot, hanem az, hogy Eger környékén kipróbálhattam minden idők legjobb autóját.
jan. 4
10:48
Hatmillió fontos Bugatti a garázsból (totalcar.hu)
Nagy meglepetés lehetett, amikor egy brit orvos örökösei megtalálták az 1937-es sportkocsit.
jan. 4
10:57
Autóenciklopédia: Írjunk történelmet (autohistory.blog.hu)
A dolgos hétköznapokba visszatérvén, az új év első posztjában szeretnék egy felhívást, felkérést intézni a Tisztelt Olvasókhoz. Be kell vallanom, az Autohistory blog létrehozásának teljesen önző oka volt; nevezetesen a saját grafomániám kiélése. Amióta kilenc éves kölyökként az első magyar nyelvű Autókatalógus lapjait többször is átnyálazva megfertőződtem az autóbuzériával, folyamatosan muszáj…
jan. 4
13:03
Nem tartottam jobbra, megbüntettek (autozz.blog.hu)
Többször volt már terítéken olyan autópályás sztori, amikor a levélíró szidta a belső sávban ragadókat, a rendőrök meg vagy nincsenek soha sehol, vagy simán nem érdekli őket az ilyesmi. Gbaba31 a másik véglelet tapasztalta meg, rajta kívül nem volt sehol senki, egy kicsit bent felejtette magát, persze, hogy megszívta. Az alábbi szabálysértés, melyet 2009. jan. 1-jén követtem el, elismerem, hogy a…
jan. 4
14:06
Szalay rosszul lett a Dakaron (Vezess)
Túl van a Dakar mezőnye az első versenynapon és a Szalay Dakar Team legénysége vegyes érzelmekkel fejezte be a tegnapi szereplését.
jan. 4
14:24
Palikot feltartották (Vezess)
Nem kímélte a technikát a Palik László, Darázsi Gábor páros a 2009-es Dakar-rali első napján. A Nissan bírt a gyűrődést, de magyar terepralibajnok duó mások miatt kisebb hátrányba került a dél-amerikai viadalon.
jan. 4
15:00
Dakar rali: Palik a 20. idővel haladt át a második ellenőrző ponton (ma.hu)
Alaposan rálépett a gázpedálra Palik László. A magyar terepralibajnok a 2009-es Dakar-rali második szelektív szakaszának második ellenőrző pontján - a 108. kilométernél - a 20. idővel haladt át.
jan. 4
16:12
Dakar rali: Szalleréket a 22. idővel rangsorolták (ma.hu)
Újabb időeredmény! A Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor kamionos egységet a 2009-es Dakar-rali második szelektív szakaszának 73. kilométerénél a 22. idővel rangsorolták.
jan. 4
16:14
Dakar rali: Huszadik helyen a Palik-Darázsi páros! (ma.hu)
Teljesítette a 2009-es Dakar-rali második szelektívjét a Palik László, Darázsi Gábor autós páros. A magyar terepralibajnok egység - a viadal hivatalos honlapja szerint - a 17. időt érte el a 237 kilométeres szakaszon, s az összetettben már a 20. pozíciót foglalja el.
jan. 4
17:18
Hamilton Brit Birodalmi Érdemrendet kapott (F1világ)
A McLaren pilótája, Lewis Hamilton olyan megtiszteltetésben részesült, hogy a motorsportért tett szolgálataiért, II. Erzsébet a Brit Birodalmi Érdemrend tagi fokozatát (MBE) adományozta neki az újévi kitüntetések keretében.
jan. 4
19:12
Dakar rali: Szaller, Pócsik és Csitári is túlvan a szelektív szakaszon (ma.hu)
A Palik László, Darázsi Gábor autós páros után a Palik Racing Team kamionos egysége is célba ért a 2009-es Dakar-rali második szelektív szakaszán.
jan. 4
20:24
Dakar rali: Szalay 15., Palik 20. összetettben (ma.hu)
Az Opel Antarával versenyző Szalay Balázs az előkelő 15. helyet foglalja el a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal második napja után, míg Palik László öt helyet javítva már a 20. a mezőnyben.
jan. 4
21:00
A Volkswagen az élre tör (Vezess)
A dél-amerikai Dakar második napján a Volkswagen az élre állt az autóknál, a motorosoknál meglepetés született, az egyik magyar kamionos egység pedig bajba került.
jan. 4
22:48
Borult, hideg idő (HVG)
Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de kezdetben délen, délnyugaton kevesebb lesz a felhő. Eleinte csak néhol lehet hószállingózás, majd éjszaka főként északon és keleten, hétfőn napközben több helyen valószínű havazás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Keresés