2009. január 4. vasárnap

jan. 4
7:12
Önkéntes tűzoltókra lenne szükség (Népszava)
Magyarországon tízszer több önkéntes tűzoltóra lenne szükség, hogy csökkenjenek a fehér foltok, és a riasztástól számított első beavatkozási idő országos átlaga 20 percről legfeljebb 10-15-re csökkenjen - monda az MTI-nek adott interjújában Dobson Tibor ezredes, aki a katasztrófavédelem szóvivőjeként másfél évtizedig számolt be káresetekről a magyar sajtónak, és az év elejétől fővárosi régiós…
jan. 4
8:24
Bernadett, vasárnap szépe (szon)
Nagyon szeret kirándulni az újfehértói Salánki Bernadett, akinek most jól fel kell öltözni, ha ki akar mozdulni otthonról.
jan. 4
8:24
Vasárnapig szavazhatunk a világ legszebb érméjére (boon)
Vasárnapig lehet szavazni a legszebb érméjének járó díjra az interneten. Összesen 15 van versenyben, köztük a Kiss György által tervezett 5000 forintos emlékérem, amelyen a Gyulai Vár látható.
jan. 4
8:26
Hajdú neje Csisztu gyerekén gyakorol (boon)
Csisztu Zsuzsától tanulja a babaápolás rejtelmeit Sarka Kata, aki néhány hét múlva hozza világra első gyermekét.
jan. 4
8:28
Gázkészleteink akár négy hónapig is elegendőek (boon)
Jelenleg nagyjából 4 milliárd köbméternyi földgázt tudnak magyarországi tárolókban tartani, de már készül egy egymilliárd köbméteres stratégiai tároló is - mondta a Vasárnapi Híreknek Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Rt. vezetője.
jan. 4
8:30
A politikai átrendeződések éve következik (boon)
Átrendeződik a politikai élet, 2009-ben új pártok tömeges megjelenésére lehet számítani - írja a Vasárnapi Ász. A lap szerint az esztendő a jobboldal erősödését hozza, ami azonban nem feltétlenül kedvez a Fidesznek.
jan. 4
8:33
Több képviselő vett részt minden voksoláson a parlamentben (MaHu)
Látványosan nőtt a szavazási fegyelem a parlament őszi ülésszakán, a korábbi évekkel ellentétben több olyan képviselő is volt, aki minden voksoláson részt vett - derül ki az Országgyűlés adataiból.
jan. 4
8:42
Holttestet találtak a kigyulladt XVI. kerületi házban Budapesten (boon)
Budapest - Egy holttestet találtak már az oltás után a tűzoltók abban a házban, ami vasárnap kora reggel gyulladt ki Budapesten, a XVI. kerületben.
jan. 4
8:42
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthatjanuár 4-én, vasárnap traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 4
8:51
Tízszer több önkéntes tűzoltóra lenne szükség hazánkban (MaHu)
Magyarországon tízszer több önkéntes tűzoltóra lenne szükség, hogy csökkenjenek a fehér foltok, és a riasztástól számított első beavatkozási idő országos átlaga 20 percről legfeljebb 10-15-re csökkenjen - mondta az MTI-nek adott interjújában Dobson Tibor ezredes.
jan. 4
9:00
Hétfőn jár le a tűzijátékok leadási határideje (Népszava)
Hétfőn jár le az az ötnapos határidő, amelyen belül a december 31-éig megvásárolt, de fel nem használt tűzijátékokat vissza kell szolgáltatni - mondta el a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője vasárnap az MTI-nek.
jan. 4
9:00
Vissza kell adni a tűzijátékokat (Zoom)
Hétfőig vissza kell szolgáltatni a megvásárolt, de fel nem használt tűzijátékokat - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője. Dobson Tibor emlékeztetett rá, hogy a pirotechnikai eszközöket csak a vásárlás helyén lehet visszaadni,...
jan. 4
9:09
Kiegyensúlyozatlan állapotban volt a Budapesten eltűnt francia diáklány (MaHu)
A meghallgatott tanúk elmondása, valamint szakértői vélemények szerint kiegyensúlyozatlan lelki állapotban volt eltűnése előtt Bretnacher Ophélie Aurelia, akit december 4-én láttak utoljára.
jan. 4
9:18
Árokba siklott egy autó Fényeslitkénél (szon)
Szombat este egy Audi haladt Fényeslitkénél a régi 4-es főúton, amikor baleset történt.
jan. 4
9:18
Klubhálózatot nyit Korda (boon)
Az évfordulók jegyében telik a Korda házaspár 2009-es éve. Korda György az idén lesz 70 éves és éppen 50 éve állt először színpadra - nyilatkozta a Borsnak a népszerű énekes.
jan. 4
9:18
Gyurcsány és Orbán is aktív volt az ősszel (Zoom)
A koalíciós szakítás óta jelentősen nőtt a szavazási fegyelem az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök is 30 százalékot javított korábbi teljesítményén.
jan. 4
9:36
A strukturális reformok minden eddiginél fontosabbak (Népszava)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének megítélése szerint a strukturális reformok minden eddiginél fontosabbak, a reálgazdaságra is áthúzódó válság előbb-utóbb kikényszeríti a szükséges változásokat, de társadalmi ára sokkal kisebb lenne, ha ezt nem előzné meg a nagy ellátó rendszerek ellehetetlenülése.
jan. 4
9:54
Veszélyes lehet csillagszórót gyújtani a karácsonyfán (Zoom)
A nagy hideg miatt használt erősebb fűtés mostanáig a szokásosnál is jobban kiszárította a karácsonyfákat, ezért azokon már nem ajánlatos csillagszórókat gyújtani vagy elektromos égőket üzemeltetni - mondta el a Magyar Tűzoltó Szövetség...
jan. 4
10:03
Különös barátság: együtt tévézik a kutya és a bagoly (Infostart)
Különleges barátság Berylé és Wolé: a vadászkutya és a macskabagoly egy állatmenhelyen találkoztak, és azóta elválaszthatatlanok.
jan. 4
10:03
Meghalt egy ember egy lakástűzben (HVG)
Életét vesztette egy ember vasárnap hajnalban a XVI. kerületi, Mária utcai lakástűzben – közölte a fővárosi tűzoltóság ügyeletese. Egy másik tűzesetben hárman megsérültek.
jan. 4
10:12
Néhány perc vidámságért kockáztatják az életüket (Népszava)
Csak a kijelölt, vagyis ellenőrzött és felügyelt helyeken szabad korcsolyázni, minden más befagyott vízfelületen veszélyes a csúszkálás - mondta az MTI-nek Dobson Tibor vasárnap annak kapcsán, hogy a téli tanítási szünet utolsó napján sok gyerek megy ki a szabadba.
jan. 4
10:12
Cápák között, ketrec nélkül (boon)
Miskolc - A nagy fehér cápa kivételével a többi között ott úsztak-forgolódtak-fotóztak. Ketrec nélkül. A miskolci búvárfotós élményei.
jan. 4
10:14
Az idei tél leghidegebb éjszakája volt a szombati (boon)
A hidegrekordok ugyan nem dőltek meg, azonban az idei tél leghidegebb éjszakája volt a szombati - mondta a Független Hírügynökségnek Gyuró György, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 4
10:21
Hétfőn jár le a tűzijátékok leadási határideje (HVG)
Hétfőn jár le az az ötnapos határidő, amelyen belül a december 31-éig megvásárolt, de fel nem használt tűzijátékokat vissza kell szolgáltatni – mondta el a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője vasárnap.
jan. 4
10:30
Melléképület égett Balkányban (szon)
2009. január 03-án az esti órákban tűz keletkezett a Szakolyi úton, egy magánportán lévő melléképületben.
jan. 4
10:39
Orbán: 2009 sikere attól függ, lesz-e politikai változás (HVG)
Az előttünk álló esztendő sikere azon múlik, hogy lesz-e változás – jelentette ki Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában, amelyben azt is hangsúlyozta, hogy a Fidesz – szövetségben a KDNP-vel – készen áll arra, hogy a sikeres európai módszerek alkalmazásával kivezesse Magyarországot a válságból.
jan. 4
10:48
Orbán Viktor az emberek igazságérzetét boncolgatja (Népszava)
A rendszerváltoztatás a XX. századi magyar történelem kevés számú nagyszerű történéseinek egyikeként marad fenn, de az igazságtétel hiányzott belőle, ezért az emberekben felemás érzés él róla - jelentette ki Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában.
jan. 4
10:48
A '70-es évek NyíregyházájaA '70-es évek Nyíregyházája (szon)
Emlékszik még, mikor Csemege volt a Takarékpalota aljában? Ha igen, akkor azért, ha nem, azért nézze meg Balogh Ágnes egyik régi képét! Eddig érkezett képek:
jan. 4
10:48
Orbán csak a hatalomátadásról beszélne Gyurcsánnyal (Zoom)
Az idei év sikere azon múlik, hogy lesz-e változás – jelentette ki Orbán Viktor a távirati irodának adott interjújában. A Fidesz elnöke úgy vélte, pártja készen áll arra, hogy a sikeres európai módszerek alkalmazásával kivezesse Magyarországot a válságból. Gyurcsánnyal szerinte nem érdemes szóba állni.
jan. 4
11:06
Tovább szigorodik az alkoholok árusítása (boon)
Újabb helyeken nem lehet mostantól alkoholt árulni, elsősorban gyerekekkel foglalkozó különféle intézmények közelében tiltják meg a szeszes italok forgalmazását.
jan. 4
11:15
Két lakás is kigyulladt a fővárosban (Infostart)
Budapesten egy ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház a XVI. kerületi Mária utcában.
jan. 4
11:24
A vidékfejlesztés asztalánál (szon)
Fényeslitke – A közelmúltban a Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület és a spanyolországi Andalúzia tartomány „GDR Los Alcornocales” Helyi Leader Akciócsoportja között együttműködési megállapodás jött létre.
jan. 4
11:24
Vágó István a legszimpatikusabb (boon)
"Kit szeretnének látni a tévében 2009-ben?" címmel szavaztatta olvasóit az interneten a Vasárnapi Blikk.
jan. 4
11:24
Életveszélyes lehet a folyókon rámerészkedni a jégre (Zoom)
Az utóbbi napok fagypont alatti hőmérséklete következtében megindult a jégképződés a Felső-Tiszán és mellékfolyóin. Az országhatár és Záhony között 5-8 centiméter vastag jégtáblák úsznak lefelé. Már Dombrádnál érződik...
jan. 4
11:26
Kétszáz felhergelt roma garázdálkodott Rakamazon? (szon)
A helyi romák nagy tömegben felfegyverkezve hergelik egymást Rakamazon, ahol korábban olyan falragaszok jelentek meg, amiben fenyegették a romákat a Magyar gárda felvonulásával.
jan. 4
11:26
Megmenekült egy vidrakölyök (boon)
Vidrakölyköt találtak állatvédők Agárdon. A legyengült kölyköt szombaton először a Veszprémi Állatkertbe szállították, de végül a Petesmalmi Vidraparkba került.
jan. 4
11:33
Kovács Árpád: Nehezen láthatóak előre a költségvetési folyamatok (Infostart)
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint ma csak korlátozottan láthatóak előre az idei gazdasági és költségvetési folyamatok. Kovács Árpád úgy fogalmazott: a világgazdasági válság alakulásától függ, hogy megvalósítható lesz-e Magyarországon a 2009-re elfogadott büdzsé.
jan. 4
11:33
Elfogták a régóta körözött konyharuhás gyilkost (MaHu)
Elfogták azt a nemzetközi elfogatóparanccsal körözött román férfit, aki 2006-ban konyharuhával megfojtott egy nőt a Bács-Kiskun megyei Újteleken - adta hírül a Havaria Press.
jan. 4
11:42
Két éven belül négy mobilszolgáltató közül választhatunk (Zoom)
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) januárban dönt az új mobilszolgáltató piacra lépésével kapcsolatos pályázatról, ha a kiírás eredményes lesz, akkor legkésőbb két év múlva már négy mobilcég között választhatnak az ügyfelek. Pataki...
jan. 4
11:51
Hétfőig kell visszavinni a tűzijátékokat (Infostart)
Hétfőig kell visszavinni a vásárlás helyére a fel nem használt tűzijátékokat - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.
jan. 4
12:00
A '70-es évek Nyíregyházája (szon)
Emlékszik még, mikor Csemege volt a Takarékpalota aljában? Ha igen, akkor azért, ha nem, azért nézze meg Balogh Ágnes egyik régi képét! Eddig érkezett képek:
jan. 4
12:00
A szerződött mennyiséget kapja Magyarország (boon)
Szombaton Ukrajna irányából megérkezett a tervezett és szerződött földgázmennyiség. A vasárnapra tervezett szállítások jelenleg a normál ütemben zajlanak.
jan. 4
12:02
Kétszáz felheccelt roma Rakamazon (szon)
A helyi romák nagy tömegben jelentek meg Rakamaz utcáin, ahol korábban olyan falragaszok jelentek meg, amiben fenyegették a romákat a Magyar gárda felvonulásával.
jan. 4
12:18
Keressen - és találjon - munkát velünk! (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Munkát keres, de egyelőre semmi sincs kilátásban? Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek való munkahelyet! Kattintson a részletekért!
jan. 4
12:27
Orbán: 2009 sikere azon múlik, hogy lesz-e változás (Infostart)
A 2009-es esztendő sikere azon múlik, hogy lesz-e változás - jelentette ki a Fidesz elnöke a távirati irodának adott interjúban. Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a Fidesz - szövetségben a KDNP-vel - készen áll arra, hogy a sikeres európai módszerek alkalmazásával kivezesse Magyarországot a válságból.
jan. 4
12:36
Vajon mit ért Lendvai Ildikó a belső átrendezésen? (Népszava)
A szocialista frakció januárban megkezdi a felkészülést a 2009-es parlamenti ülésszakra, amelyben egyszerre kell védekezni a világválság ellen és megtalálni az új kitörési pontokat - közölte Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője vasárnap az MTI-vel.
jan. 4
12:36
Minden csepeli és pesterzsébeti háztartásban helyreállt a fűtés (boon)
Szombat estére minden csepeli és erzsébetvárosi háztartásban helyreállt a távfűtés és melegvíz-szolgáltatás - közölte a Független Hírügynökséggel a Főtáv Zrt. szóvivője.
jan. 4
12:45
Erősítenék az önkéntes tűzoltóságot (Infostart)
Az önkéntes tűzoltóság erősítését szorgalmazza Dobson Tibor, egykori katasztrófavédelmi szóvivő, január 1-e óta fővárosi régiós tűzoltóparancsnok. A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője szerint Magyarországon a jelenlegi nyolcezer önkéntes tűzoltónál tízszer többre lenne szükség ahhoz, hogy a riasztástól számított első beavatkozási idő 20 percről 10-15-re csökkenjen.
jan. 4
12:54
Karácsony Nyírszőlősön/Olvasó-szerkesztő (szon)
Rég volt, igaz volt, mégis fontolgatva fogok hozzá ezen idők karácsonyának felelevenítéséhez. Leginkább azért, mert az ünnepe e napnak, ahhoz a régihez már nem hasonlít. Ma az evés-ivás, az ajándékozásban tobzódás hódít.
jan. 4
12:54
Kolompár Orbán mindenkit átvert? (Zoom)
Kolompár Orbán a Magyar Gárda per legfontosabb napján (perbeszédek, ítélethirdetés) nem vett részt a tárgyaláson, és még képviselőt sem küldött az Országos Cigány Önkormányzat részéről. Ezzel szemben a vidéki vezetőket saját...

Keresés