2009. január 4. vasárnap

jan. 4
10:03
Különös barátság: együtt tévézik a kutya és a bagoly (Infostart)
Különleges barátság Berylé és Wolé: a vadászkutya és a macskabagoly egy állatmenhelyen találkoztak, és azóta elválaszthatatlanok.
jan. 4
11:15
Két lakás is kigyulladt a fővárosban (Infostart)
Budapesten egy ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház a XVI. kerületi Mária utcában.
jan. 4
11:33
Kovács Árpád: Nehezen láthatóak előre a költségvetési folyamatok (Infostart)
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint ma csak korlátozottan láthatóak előre az idei gazdasági és költségvetési folyamatok. Kovács Árpád úgy fogalmazott: a világgazdasági válság alakulásától függ, hogy megvalósítható lesz-e Magyarországon a 2009-re elfogadott büdzsé.
jan. 4
11:51
Hétfőig kell visszavinni a tűzijátékokat (Infostart)
Hétfőig kell visszavinni a vásárlás helyére a fel nem használt tűzijátékokat - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.
jan. 4
12:27
Orbán: 2009 sikere azon múlik, hogy lesz-e változás (Infostart)
A 2009-es esztendő sikere azon múlik, hogy lesz-e változás - jelentette ki a Fidesz elnöke a távirati irodának adott interjúban. Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a Fidesz - szövetségben a KDNP-vel - készen áll arra, hogy a sikeres európai módszerek alkalmazásával kivezesse Magyarországot a válságból.
jan. 4
12:45
Erősítenék az önkéntes tűzoltóságot (Infostart)
Az önkéntes tűzoltóság erősítését szorgalmazza Dobson Tibor, egykori katasztrófavédelmi szóvivő, január 1-e óta fővárosi régiós tűzoltóparancsnok. A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője szerint Magyarországon a jelenlegi nyolcezer önkéntes tűzoltónál tízszer többre lenne szükség ahhoz, hogy a riasztástól számított első beavatkozási idő 20 percről 10-15-re csökkenjen.
jan. 4
13:30
Megfenyegették a romákat Rakamazon (Metropol)
Néhány, a cigányságot fenyegető plakátot helyeztek el a szabolcsi Rakamazon. Ezen felháborodva több tucat helybeli roma kezdett gyülekezni a településen, s közülük sokan ásókkal, kapákkal és más szerszámokkal is felfegyverkeztek.
jan. 4
13:39
Orbán szerint komisz lehet a 2009-es esztendő (Napi)
jan. 4
13:39
MSZP: a munkahelyek védelme a legfontosabb feladat (Infostart)
A munkahelyek védelmét tartja az ország előtt álló legfontosabb feladatnak az MSZP frakcióvezetője.
jan. 4
14:51
Torlódás a röszkei határátkelőnél (Infostart)
A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt egyórás sor alakult ki vasárnap a déli órákra a röszkei határátkelő belépő oldalán; délutánra tovább nőhet a várakozási idő - közölte a rendőrség.
jan. 4
14:53
Parragh: Nő a társadalmi válság veszélye (Infostart)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint minél előbb végre kell hajtani a strukturális reformokat, e nélkül a gazdasági válság elmúltával is versenyképtelen marad az ország. Parragh László hozzátette: a Reformszövetség várhatóan két hónapon belül nyilvánosságra hozza az általuk javasolt intézkedéseket.
jan. 4
15:54
Torlódás a röszkei átkelőnél (Metropol)
Mennek haza a vendégmunkások.
jan. 4
16:03
Rekordhideg Svájcban (Infostart)
Megdőlt az idei tél hidegrekordja Svájcban: mínusz 26,6 Celsius-fokot mértek vasárnapra virradó éjszaka Samedan településen.
jan. 4
19:57
Orbán Viktor személyesen is részt vesz az EP-kampányban - a nap hírei (Infostart)
A munkahelyek védelmét tartja az ország előtt álló legfontosabb feladatnak az MSZP frakcióvezetője. A Fidesz elnöksége január 17-én dönt az európai parlamenti választási listáról, az ellenzéki párt elnöke személyesen is részt vesz a kampányban. A Gázai övezetben folytatódtak az összecsapások; az izraeli csapatok 3 részre osztották fel a területet. A nap hírei 2009. január 4-én, vasárnap.

Keresés