2009. január 18. vasárnap

jan. 18
5:15
Kispest: keresték a nyomokat a holtest mellett (168 Óra Online)
Feltehetően bűncselekmény áldozata lett egy 60 éves nő a főváros XX. kerületében; a nő holttestére szombaton kora este bukkantak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 18
8:33
Parádézott a Barcelona (Infostart)
A listavezető Barcelona rekordot jelentő 50 ponttal várhatja a spanyol labdarúgó-bajnokság "tavaszi" szezonját. A katalán együttes a 19. fordulóban 5-0-ra kiütötte a vendég Deportivo La Corunát.
jan. 18
8:51
A kormány belövi a marhafartő és a Trabant árát (Infostart)
Húsz éve is komoly munkában volt az akkori kormány: a szocializmus végóráiban tételesen állapították meg a totális emelés következtében minden akkor létező kereskedelmi cikk árát. A hétrészes MTI-hírben nyilvánosságra hozott minisztertanácsi közlemény tudatta az országgal, mennyibe fog kerülni a veronai felvágott, a rövidkaraj, a marhafartő és a sertészsír, továbbá a Trabant Limusin.
jan. 18
9:18
Istentisztelet a budapesti gettó felszabadításának évfordulóján (Alternatív Energia)
Emlékező istentiszteletet tart ma a Budapesti Zsidó Hitközség a fővárosi gettó felszabadításának 64. évfordulója alkalmából. A budapesti Dohány utcai zsinagógában beszédet mond Fröhlich Róbert főrabbi.
jan. 18
9:20
Ökumenikus imahét kezdődik a keresztény egységéért (Alternatív Energia)
Ma este hét órakor lesz a január 25-ig tartó ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitója a budapesti Szent István-bazilikában. Az ökumenikus imahét hivatalos nyitó istentisztelete egyúttal a katolikus, a református és az evangélikus egyház által közösen meghirdetett Biblia éve ünnepi lezárása lesz.
jan. 18
9:54
Bajnai: Magyarország jól szerepelt 2008-ban (Alternatív Energia)
Magyarország jól szerepelt 2008-ban a uniós pénzügyi források kifizetésében, a különböző programok révén 450 milliárd forintot kaptak meg a projektgazdák - nyilatkozta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
jan. 18
10:03
Üres marad a Fejeskáposzta Negyed helye (168 Óra Online)
Az állam jelenleg nem tud mit kezdeni a kormányzati negyed területével. Az éppen egy esztendeje lefújt beruházás helyszíne egyelőre parlagon marad. Az Állami Vagyongazdálkodási Tanács szeptemberben azt javasolta, hogy adják el, a válság miatt azonban mégse dobják piacra a 9-11 milliárd értékű telket. Az építésztervezőkkel viszont sikerült megegyezni: Janesch Péter és csapata bruttó 400 milliót…
jan. 18
10:30
Magyarország készen áll az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás fogadására (Alternatív Energia)
Vasárnap 54-56 millió köbméter földgáz felhasználása várható Magyarországon - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. vasárnap reggel. A rendelkezésre álló maximális források mennyisége pedig változatlanul napi 66 millió köbméter.
jan. 18
10:57
Nagy fogás, ami nem jut el a szájig (168 Óra Online)
Hamis bort és ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le a vámosok az elmúlt napokban Bács-Kiskun megyében, illetve az ukrán határ közelében - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) szóvivője vasárnap az MTI-t.
jan. 18
11:42
Bombát találtak a Czakó utcában (Metropol)
Második világháborús bombát találtak a főváros I. kerületében, ezért lezárták a Hegyalja utat az Erzsébet hídtól a Czakó utcáig.
jan. 18
12:36
Orbán már együtt tud élni azzal, hogy nem oszlik fel a parlament (Alternatív Energia)
Nemcsak az EP-kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt is egy teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz: az egész szervezetet egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
jan. 18
12:45
Orbán megint fordított a kormányrúdon: új irányban a Fidesz (168 Óra Online)
Nemcsak az EP-kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt is egy teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz: az egész szervezetet egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
jan. 18
13:12
Orbán megy (Alternatív Energia)
Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal - jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a párt szóvivője.
jan. 18
13:57
Beismerte tettét a budai gyilkos (168 Óra Online)
Beismerte tettét az a férfi, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy szombaton meggyilkolt egy idős nőt - tudatta közleményben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 18
14:33
Hogyan védekezhetünk a rákkeltő radon ellen? (Infostart)
Elsősorban sorozatos daganatos megbetegedések esetén vagy egy lakásfelújításnál javasolható a radonszint megmérése, mert a nemesgáz által kibocsátott alfa-sugárzás veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Intézet lakossági és környezeti osztályvezetője. Az országban több intézmény is vállal radonszintmérést.
jan. 18
15:27
Csúnya: frontálisan ütközött a biciklis és gépkocsi (168 Óra Online)
letét vesztette az a kerékpáros, akit egy személyautó gázolt el Hódmezővásárhely határában vasárnap kora délután - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.
jan. 18
16:03
Orbán nagy kalandja (168 Óra Online)
Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal - jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Orbán Viktor négy hónappal a válság kirobbanása után veszi a fáradtságot és tájékozódik -…
jan. 18
16:48
Környezetkímélő autók tesztje a Magyar Postánál (Metropol)
Szokatlan négykerekű járművekkel találkozhatnak mától a Szentendrén járók. A Magyar Posta az olasz és a belga postával együttműködve új elektromos kisautót tesztel mától a városban. Jelenleg három elektromos kiskocsi kezdte meg a szolgálatot, de a közeljövőben – várhatóan egy-két héten belül – érkezik még melléjük három hibridmeghajtású négykerekű is.
jan. 18
17:06
Az idén sárgacsekk-feladó automatákat állít fel a Magyar Posta (Metropol)
A Magyar Posta Zrt. megkezdte egy nagy áruházlánccal a tárgyalást sárga csekkek feladására kifejlesztett automaták telepítéséről, emellett saját postahivatalaiban is elhelyez majd ilyen berendezéseket.
jan. 18
17:15
Értésemre adták, hogy lehallgatnak, figyelnek (168 Óra Online)
1987 tavaszán Jávor István kopogtatott Elbert Márta filmgyári ajtaján. Jávor nővére 1978-ban „disszidált”, ezért öccse nem kapott útlevelet – fájdalomdíjként viszont küldött neki egy videokamerát. Így kezdődött a Fekete Doboz története. Végigforgatták a rendszerváltást, kockáik történelmünket őrzik. Az archívum mostanáig mégis polcon porosodott. Az okokról Elbert Mártát KRUG EMÍLIA kérdezte.
jan. 18
18:54
MSZP: folytatódik a szakképzés a hiányszakmákban (Alternatív Energia)
A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság a következő időszakban is folytatja a régió munkaerő-szükségletének és a szakképzés szerkezetének összehangolását - mondta Bókay Endre szocialista képviselő telefonos sajtótájékoztatóján vasárnap.
jan. 18
19:03
„Élő” kommentárral kísérni Nagy Imre és mártírtársai temetését (168 Óra Online)
Az ORF, az osztrák televízió főszerkesztőjeként, később a nemzetközi rádió igazgatójaként egyszerre kívülről és belülről éltem át az 1989-es év meglepő fordulatait. Nemritkán magam is megjelentem a politika színpadán, Moszkvában és Varsóban, Bécsben és természetesen szülővárosomban, Budapesten is. Persze nem mint szereplő, hanem mint közvetítő, interjúkkal és kommentárokkal, kerekasztal-…
jan. 18
19:30
Megkezdődött a kibővített kormánykonzultáció (Alternatív Energia)
Megkezdődött a kibővített kormánykonzultáció vasárnap, kora este a Képviselői Irodaházban. Az ülésen részt vesznek a miniszterek, az államtitkárok, az MSZP megyei elnökei, a párt országos választmányának, valamint frakciójának vezetése. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ülés kezdete előtt egy órával szűk körben is tartott megbeszélést.
jan. 18
19:39
Arccal előre zuhant síelés közben a magyar lány (168 Óra Online)
Súlyosan megsebesült vasárnap egy 16 éves magyar lány síelés közben Karintia osztrák tartomány villachi járásában.
jan. 18
20:24
Gyurcsány: újabb intézkedéseket kell hozni (Alternatív Energia)
Kibővített kormánykonzultációt tartottak tegnap este. Gyurcsány Ferenc a válság következményeiről konzultált a meghívottakkal. Ott voltak a szocialista pártelnökség azon tagjai is, akik nem kormánytagok, valamint a választmány vezetése és valamennyi megyei MSZP-elnök. A miniszterelnök a kormány tagjainak feladatokat osztott. A cél, hogy a hazai gazdaság a lehető leggyorsabban kilábaljon a…
jan. 18
20:33
Rendőrök fújták össze a graffitiseket (Infostart)
Falfirkálókat fújtak be festékkel rendőrök Mexikóban - a visszavágás nagyon nem tetszett a vandáloknak.
jan. 18
20:33
Az összes parlamenti pártot bűncselekménnyel kell vádolni? (168 Óra Online)
– Szerdától ismét házról-házra járunk. Az első visszajelzések szerint jelentős tartalékaink vannak a kerületben, tapintható a fogadókészség egy új, erőszakmentes, a jelenlegi parlamenti pártokat elutasító politikai erőre. Már az első fordulóban is több szavazókörzetben végeztünk a harmadik helyen. Január 25-én azt szeretnénk, ha az összesítésben is mi lennénk a harmadikak - mondta a 168 Órának…
jan. 18
20:51
Veres, Bajnai és Szűcs kapta a legtöbb feladatot Gyurcsánytól (Infostart)
Javaslatokat vár a jövő hét végéig a gazdasági válság kezelésére a kormány tagjaitól a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc az esti kibővített kormányülés után közölte: a pénzügyi, a gazdasági és a szociális tárca vezetőjének adta a legtöbb feladatot, de konkrétumokat nem említett, csak annyit mondott: Veres Jánossal, Bajnai Gordonnal és Szűcs Erikával holnap külön is egyeztet.
jan. 18
21:00
A pénzügy-, gazdasági- és szociális miniszter kapta a legtöbb feladatot (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénzügyminiszternek, a gazdasági miniszternek és a szociális miniszternek adta a legtöbb feladatot a gazdasági világválság kapcsán, de erről konkrétumokat nem közölt.
jan. 18
21:36
A rendőrség jegesedés miatt lezárta a 26-os főutat Borsodban (Metropol)
Rövid időn belül féltucatnyi anyagi káros baleset történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéter és a sajóbábonyi elágazás között, a 26-os számú főúton; az útszakaszt a rendőrség lezárta.
jan. 18
21:36
Kóka János nem támogatja az áfa emelését (Alternatív Energia)
Kóka János nem támogatja az áfa emelését, mert véleménye szerint ez olyan hullámot indítana el, amely azzal járna, hogy nem tudjuk teljesíteni az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket - erről az SZDSZ frakcióvezetője az ATV Pont7 című műsorában beszélt vasárnap este.
jan. 18
21:54
Elvehetik a családi pótlékot (Alternatív Energia)
Szűcs Erika szerint társadalmilag elfogadható és elfogadtatható, hogy a legmagasabb jövedelműek ne kapjanak családi pótlékot. A miniszter erről a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában beszélt vasárnap este, és példaként említette a megtakarítási lehetőségekre.

Keresés