2009. január 18. vasárnap

jan. 18
5:15
Kispest: keresték a nyomokat a holtest mellett (168 Óra Online)
Feltehetően bűncselekmény áldozata lett egy 60 éves nő a főváros XX. kerületében; a nő holttestére szombaton kora este bukkantak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 18
7:39
Ingatlanok árterületen a Dunakanyarban? (HVG)
Árterületen épültnek nyilváníthatnak a Dunakanyarban számos ingatlant egy kormányrendelet alapján , emiatt eshet értékük - figyelmeztetett minapi sajtókonferenciáján Harrach Péter, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke, Szob országgyűlési képviselője. Felvetette, hogy ismét előkerült a nagymarosi erőmű felépítésének terve, de azt - képvoseéőtársaival regyütt – minden erejükkel…
jan. 18
8:33
Parádézott a Barcelona (Infostart)
A listavezető Barcelona rekordot jelentő 50 ponttal várhatja a spanyol labdarúgó-bajnokság "tavaszi" szezonját. A katalán együttes a 19. fordulóban 5-0-ra kiütötte a vendég Deportivo La Corunát.
jan. 18
8:51
A kormány belövi a marhafartő és a Trabant árát (Infostart)
Húsz éve is komoly munkában volt az akkori kormány: a szocializmus végóráiban tételesen állapították meg a totális emelés következtében minden akkor létező kereskedelmi cikk árát. A hétrészes MTI-hírben nyilvánosságra hozott minisztertanácsi közlemény tudatta az országgal, mennyibe fog kerülni a veronai felvágott, a rövidkaraj, a marhafartő és a sertészsír, továbbá a Trabant Limusin.
jan. 18
9:18
Istentisztelet a budapesti gettó felszabadításának évfordulóján (Népszava)
Emlékező istentiszteletet tart ma a Budapesti Zsidó Hitközség a fővárosi gettó felszabadításának 64. évfordulója alkalmából. A budapesti Dohány utcai zsinagógában beszédet mond Fröhlich Róbert főrabbi.
jan. 18
9:20
Ökumenikus imahét kezdődik a keresztény egységéért (Népszava)
Ma este hét órakor lesz a január 25-ig tartó ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitója a budapesti Szent István-bazilikában. Az ökumenikus imahét hivatalos nyitó istentisztelete egyúttal a katolikus, a református és az evangélikus egyház által közösen meghirdetett Biblia éve ünnepi lezárása lesz.
jan. 18
9:27
Megöltek egy 60 éves nőt a fővárosban (HVG)
Feltehetően bűncselekmény áldozata lett egy 60 éves nő a főváros XX. kerületében; a nő holttestére szombaton kora este bukkantak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 18
9:54
Bajnai: Magyarország jól szerepelt 2008-ban (Népszava)
Magyarország jól szerepelt 2008-ban a uniós pénzügyi források kifizetésében, a különböző programok révén 450 milliárd forintot kaptak meg a projektgazdák - nyilatkozta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
jan. 18
10:03
Üres marad a Fejeskáposzta Negyed helye (168 Óra Online)
Az állam jelenleg nem tud mit kezdeni a kormányzati negyed területével. Az éppen egy esztendeje lefújt beruházás helyszíne egyelőre parlagon marad. Az Állami Vagyongazdálkodási Tanács szeptemberben azt javasolta, hogy adják el, a válság miatt azonban mégse dobják piacra a 9-11 milliárd értékű telket. Az építésztervezőkkel viszont sikerült megegyezni: Janesch Péter és csapata bruttó 400 milliót…
jan. 18
10:21
Szent-Iványi: „Ferencvárosi választóink szavazzanak valamelyik demokratikus pártra" (HVG)
A szabaddemokraták a gazdasági válság megoldására javaslatokat várnak a kormánytól – jelentette ki Fodor Gábor pártelnök az SZDSZ szombati sajtótájékoztatóján. Szent-Iványi István John Emese szereplését összefüggésbe hozta az önkormányzati botrányokkal, és felszólította a liberális szavazókat: a következő fordulóban „valamelyik demokratikus pártra” adják le voksukat.
jan. 18
10:30
Magyarország készen áll az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás fogadására (Népszava)
Vasárnap 54-56 millió köbméter földgáz felhasználása várható Magyarországon - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. vasárnap reggel. A rendelkezésre álló maximális források mennyisége pedig változatlanul napi 66 millió köbméter.
jan. 18
10:39
Változatlanul belföldi forrásból van gáz (HVG)
Vasárnap 54-56 millió köbméter földgáz felhasználása várható Magyarországon - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. vasárnap reggel. A rendelkezésre álló maximális források mennyisége pedig változatlanul napi 66 millió köbméter.
jan. 18
10:41
Halálra gázoltak egy kerékpárost Csongrád mellett (HVG)
A helyszínen életét vesztette az a csongrádi kerékpáros, akit egy szintén helyi lakos autós gázolt el a település közelében szombaton késő este - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 18
10:57
Bombát találtak az I. kerületben (HVG)
Második világháborús bombát találtak a főváros I. kerületében, amelyet délelőtt felrobbantottak a helyszínen - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyelete.
jan. 18
10:57
Nagy fogás, ami nem jut el a szájig (168 Óra Online)
Hamis bort és ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le a vámosok az elmúlt napokban Bács-Kiskun megyében, illetve az ukrán határ közelében - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) szóvivője vasárnap az MTI-t.
jan. 18
12:36
Orbán már együtt tud élni azzal, hogy nem oszlik fel a parlament (Népszava)
Nemcsak az EP-kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt is egy teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz: az egész szervezetet egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
jan. 18
12:45
Orbán megint fordított a kormányrúdon: új irányban a Fidesz (168 Óra Online)
Nemcsak az EP-kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt is egy teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz: az egész szervezetet egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
jan. 18
13:12
Orbán megy (Népszava)
Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal - jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a párt szóvivője.
jan. 18
13:39
Orbán valódi együttműködésről beszél, s körútra indul (HVG)
Hamarosan teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban. A Fidesz elnöke valódi közép-európai együttműködésről beszél, s körútra indul.
jan. 18
13:57
Beismerte tettét a budai gyilkos (168 Óra Online)
Beismerte tettét az a férfi, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy szombaton meggyilkolt egy idős nőt - tudatta közleményben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 18
14:15
Élettársa ölte meg a 60 éves asszonyt (HVG)
Beismerte tettét az a férfi, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy szombaton meggyilkolt egy idős nőt - tudatta közleményben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 18
14:33
Hogyan védekezhetünk a rákkeltő radon ellen? (Infostart)
Elsősorban sorozatos daganatos megbetegedések esetén vagy egy lakásfelújításnál javasolható a radonszint megmérése, mert a nemesgáz által kibocsátott alfa-sugárzás veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Intézet lakossági és környezeti osztályvezetője. Az országban több intézmény is vállal radonszintmérést.
jan. 18
15:27
Csúnya: frontálisan ütközött a biciklis és gépkocsi (168 Óra Online)
letét vesztette az a kerékpáros, akit egy személyautó gázolt el Hódmezővásárhely határában vasárnap kora délután - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.
jan. 18
16:03
Ukrán gázolaj-szennyezés: a vízügy felkészült a beavatkozásra (HVG)
Felkészült az esetleges beavatkozásra az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, ha az ukrán olajszennyeződés mégis bekerülne a folyóba - mondta az igazgatóság szóvivője vasárnap azt követően, hogy egy vezeték meghibásodása miatt gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében.
jan. 18
16:03
Orbán nagy kalandja (168 Óra Online)
Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal - jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Orbán Viktor négy hónappal a válság kirobbanása után veszi a fáradtságot és tájékozódik -…
jan. 18
16:21
Plágium a dolgozatírásban (HVG)
Az ingyenesen elérhető magyar plágiumkereső program csatasorba állásával a diákok számára is veszélyesebbé vált a másolás+beillesztés parancssor használata, de a plagizálók számára még így is bőven maradt játéktér. Az egyetemek nem lebuktatni, inkább elrettenteni akarnak. (Szóljon hozzá!)
jan. 18
17:15
Értésemre adták, hogy lehallgatnak, figyelnek (168 Óra Online)
1987 tavaszán Jávor István kopogtatott Elbert Márta filmgyári ajtaján. Jávor nővére 1978-ban „disszidált”, ezért öccse nem kapott útlevelet – fájdalomdíjként viszont küldött neki egy videokamerát. Így kezdődött a Fekete Doboz története. Végigforgatták a rendszerváltást, kockáik történelmünket őrzik. Az archívum mostanáig mégis polcon porosodott. Az okokról Elbert Mártát KRUG EMÍLIA kérdezte.
jan. 18
17:33
Elektromos kézbesítő kisautókat tesztel a Magyar Posta (HVG)
Új típusú, környezetbarát, elektromos meghajtású kisautók tesztelését kezdte meg a Magyar Posta, az első három olasz gyártmányú jármű Szentendrén kezdi meg a kézbesítést - közölte a vasárnapi sajtóbemutatón Horváth Sándor, a társaság logisztikai vezetője.
jan. 18
18:54
MSZP: folytatódik a szakképzés a hiányszakmákban (Népszava)
A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság a következő időszakban is folytatja a régió munkaerő-szükségletének és a szakképzés szerkezetének összehangolását - mondta Bókay Endre szocialista képviselő telefonos sajtótájékoztatóján vasárnap.
jan. 18
19:03
„Élő” kommentárral kísérni Nagy Imre és mártírtársai temetését (168 Óra Online)
Az ORF, az osztrák televízió főszerkesztőjeként, később a nemzetközi rádió igazgatójaként egyszerre kívülről és belülről éltem át az 1989-es év meglepő fordulatait. Nemritkán magam is megjelentem a politika színpadán, Moszkvában és Varsóban, Bécsben és természetesen szülővárosomban, Budapesten is. Persze nem mint szereplő, hanem mint közvetítő, interjúkkal és kommentárokkal, kerekasztal-…
jan. 18
19:30
Megkezdődött a kibővített kormánykonzultáció (Népszava)
Megkezdődött a kibővített kormánykonzultáció vasárnap, kora este a Képviselői Irodaházban. Az ülésen részt vesznek a miniszterek, az államtitkárok, az MSZP megyei elnökei, a párt országos választmányának, valamint frakciójának vezetése. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ülés kezdete előtt egy órával szűk körben is tartott megbeszélést.
jan. 18
19:39
Arccal előre zuhant síelés közben a magyar lány (168 Óra Online)
Súlyosan megsebesült vasárnap egy 16 éves magyar lány síelés közben Karintia osztrák tartomány villachi járásában.
jan. 18
19:57
Ittas volt a biciklist halálra gázoló sofőr (HVG)
Életét vesztette az a kerékpáros, akit egy ittas sofőr gázolt el személyautójával Hódmezővásárhely határában vasárnap kora délután - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 18
20:24
Gyurcsány: újabb intézkedéseket kell hozni (Népszava)
Kibővített kormánykonzultációt tartottak tegnap este. Gyurcsány Ferenc a válság következményeiről konzultált a meghívottakkal. Ott voltak a szocialista pártelnökség azon tagjai is, akik nem kormánytagok, valamint a választmány vezetése és valamennyi megyei MSZP-elnök. A miniszterelnök a kormány tagjainak feladatokat osztott. A cél, hogy a hazai gazdaság a lehető leggyorsabban kilábaljon a…
jan. 18
20:33
Rendőrök fújták össze a graffitiseket (Infostart)
Falfirkálókat fújtak be festékkel rendőrök Mexikóban - a visszavágás nagyon nem tetszett a vandáloknak.
jan. 18
20:33
Az összes parlamenti pártot bűncselekménnyel kell vádolni? (168 Óra Online)
– Szerdától ismét házról-házra járunk. Az első visszajelzések szerint jelentős tartalékaink vannak a kerületben, tapintható a fogadókészség egy új, erőszakmentes, a jelenlegi parlamenti pártokat elutasító politikai erőre. Már az első fordulóban is több szavazókörzetben végeztünk a harmadik helyen. Január 25-én azt szeretnénk, ha az összesítésben is mi lennénk a harmadikak - mondta a 168 Órának…
jan. 18
20:51
Veres, Bajnai és Szűcs kapta a legtöbb feladatot Gyurcsánytól (Infostart)
Javaslatokat vár a jövő hét végéig a gazdasági válság kezelésére a kormány tagjaitól a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc az esti kibővített kormányülés után közölte: a pénzügyi, a gazdasági és a szociális tárca vezetőjének adta a legtöbb feladatot, de konkrétumokat nem említett, csak annyit mondott: Veres Jánossal, Bajnai Gordonnal és Szűcs Erikával holnap külön is egyeztet.
jan. 18
21:00
A pénzügy-, gazdasági- és szociális miniszter kapta a legtöbb feladatot (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénzügyminiszternek, a gazdasági miniszternek és a szociális miniszternek adta a legtöbb feladatot a gazdasági világválság kapcsán, de erről konkrétumokat nem közölt.
jan. 18
21:36
Kóka János nem támogatja az áfa emelését (Népszava)
Kóka János nem támogatja az áfa emelését, mert véleménye szerint ez olyan hullámot indítana el, amely azzal járna, hogy nem tudjuk teljesíteni az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket - erről az SZDSZ frakcióvezetője az ATV Pont7 című műsorában beszélt vasárnap este.
jan. 18
21:54
Elvehetik a családi pótlékot (Népszava)
Szűcs Erika szerint társadalmilag elfogadható és elfogadtatható, hogy a legmagasabb jövedelműek ne kapjanak családi pótlékot. A miniszter erről a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában beszélt vasárnap este, és példaként említette a megtakarítási lehetőségekre.
jan. 18
22:21
Elvehetik a családi pótlékot a legjobban keresőktől (HVG)
Szűcs Erika szerint társadalmilag elfogadható és elfogadtatható, hogy a legmagasabb jövedelműek ne kapjanak családi pótlékot.
jan. 18
23:15
Gyurcsány miniszterei egy hétig törhetik a fejöket (HVG)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénzügyminiszternek, a gazdasági miniszternek és a szociális miniszternek adta a legtöbb feladatot a gazdasági világválság kapcsán, de erről konkrétumokat nem közölt.

Keresés