2009. január 18. vasárnap

jan. 18
0:12
Primera División: Renato góljával hazai pályán győzött a Sevilla (She)
A spanyol bajnokság (Primera División) 19. fordulójában a Sevilla Renato góljával 1–0-ra győzött hazai pályán a Numancia ellen.
jan. 18
5:51
Elrajtolt a Budapest–Bamako rali (Blikk)
Bizonyos szakaszok életveszélyesek lesznek, de mindenki el akar jutni a célig
jan. 18
5:53
Másfél milliárdért teniszeznek (Blikk)
Szávay egy kazah, Czink pedig egy román lánnyal játszik az első fordulóban
jan. 18
5:55
Isten Veled, Dobópápa! (Blikk)
SZOMBATHELY – Tegnap a hozzátartozókkal együtt vettek végső búcsút a sportolók a múlt pénteken 71 éves korában elhunyt Németh Pál atléta-mesteredzőtől. A „Dobópápa”, ahogy az egész világ ismerte nagyot alkotott, tanítványai érmek tucatjait hozták haza a világversenyekről.
jan. 18
6:45
Jégkorong: Cortina harmadik a müncheni edzők versengésében (She)
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott és a német másodosztályú EHC München edzője a harmadik lett azon a szavazáson, amelyet a város sportklubjaiban ténykedő trénerek között szervezett az Abendzeitung című bajor lap.
jan. 18
7:39
NBA: továbbra is nyerő szériában a Magic és a 76ers (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi, 79. játéknapján tovább folytatódott az Orlando Magic és a Philadelphia 76ers győzelmi sorozata. A Magic Denverben, a 76ers New Yorkban nyert, és ezzel hetesre növelte sikerszériáját. A Detroit Pistons hazai pályán kapott ki a New Orleans Hornetstől, nyert a Boston, a Houston és a Dallas is.
jan. 18
7:57
Atlétika: Usain Bolt 400 méteren kezdi újra az idényt (She)
Usain Bolt 400 méteres versennyel kezdi meg az idényt.
jan. 18
9:09
Női kézilabda: nyárig Nyári József irányítja a Váci NKSE-t (She)
A bajnokság végéig Nyári József edző irányítja a Váci NKSE női kézilabdacsapatát.
jan. 18
9:11
Atlético Madrid: Agüero ott lehet csapatában az Almería ellen (She)
A hétközi, Barcelona elleni Király-kupa-mérkőzésen görcsöt kapó Sergio Agüero játszhat a vasárnapi bajnokin az Almería otthonában – jelentette be Javier Aguirre, az Atlético Madrid edzője.
jan. 18
10:03
Ausztrália: Robbie Fowler a világ túlsó felén folytathatja (She)
Angol lapértesülések szerint Ausztráliában folytatja pályafutását Robbie Fowler, a Liverpool korábbi csatára.
jan. 18
10:21
Profi ökölvívás: Andre Berto megvédte világbajnoki címét (She)
Megvédte váltósúlyú világbajnoki övét az egyesült államokbeli Andre Berto. A Biloxiban, Mississippi államban magyar idő szerint vasárnap hajnalban tartott gálán Berto pontozással győzte le a szintén amerikai Luis Collazót a WBC (Bokszvilágtanács) váltósúlyú övéért megrendezett összecsapáson.
jan. 18
10:57
Videó: Luca Toni dekázgatott, majd gólpasszt adott a Bamberg ellen (She)
Hófedte pályán, felkészülési mérkőzésen 3–0-ra győzött a Bayern München a Regionalliga (negyedosztály) 14. helyezettje, az Eintracht Bamberg ellen. Mint az alábbi videóban is látható, a körülmények nem voltak éppen ideálisak, ennek ellenére jól teljesítettek a bajorok. A találkozóra kilátogató 15 000 néző láthatta Philipp Lahm havon csúszva szerzett gólját, valamint Luca Toni dekázás után adott…
jan. 18
12:09
Manchester City: nevetséges a 100 milliós ajánlat Kakáért (She)
„Abszolút nevetséges” – így kommentálta vasárnap a londoni Observer szerint Manszur bin Zajed an-Nahjan sejk, a Manchester City labdarúgócsapatának tulajdonosa azokat a híreszteléseket, amelyek szerint 100 millió eurót (vagy fontot) kínált volna fel a Milan brazil sztárjáért.
jan. 18
12:27
Kaká mellett tüntettek a lelátón és a nyilatkozatokban - képekkel (Infostart)
A Milan engedélyt adott világbajnok középpályásának, Kakának a tárgyalásra, és a Manchester City azonnal rekordajánlatot tett érte. Az egyes sajtóértesülések szerint 110-120, mások alapján csak nagyjából 50 millió eurós ajánlatra a Milan hivatalosan még nem mondott igent, de a játékos édesapja és ügynöke hétfőn tárgyalásba kezd az angol klub arab tulajdonosának képviselőivel.
jan. 18
13:03
Röplabda: az U23-as válogatott sikere a ligabajnokságban (She)
A férfi NB I-es Ligabajnokság Kiemelt csoportjának ebédidős összecsapását nagy küzdelemben, de játszmaveszteség nélkül nyerte meg a 23 éven aluliak válogatottja a Dunaújváros ellen.
jan. 18
13:03
Itt a vb, kell a kondi! (Blikk)
ESZÉK – Szinte hazai környezetben kezdte meg világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott. A horvátországi város csupán 50 kilométerre fekszik a határtól, így sokan felkerekedtek, hogy a helyszínen szurkoljanak Hajdu János (54) szövetségi kapitány csapatának. Az előrelátóbbak még féláron is tudtak jegyet váltani, de tegnap már 300 kunát (11 250 forint) kellett fizetni, hogy…
jan. 18
13:21
1. FC Köln: két hónapig nem játszhat az olimpiai bajnok hátvéd (She)
Két hónapig nem léphet pályára az 1. FC Köln labdarúgócsapatának rutinos kameruni védője, Pierre Wome.
jan. 18
13:39
Everton: Moyes a West Ham és a Portsmouth játékospolitikáját bírálta (She)
Szokatlanul éles kirohanást intézett a West Ham United és a Portsmouth ellen David Moyes, az Everton labdarúgócsapatának menedzsere, mondván: a két klub „felverte” a fizetéseket a Premier League-ben, megnehezítve a riválisoknak az igazolást, és most ennek mind a liga, mind az érintett csapatok megisszák a levét.
jan. 18
13:57
Roman Abramovics eladná a Chelsea-t az araboknak? (Infostart)
Szenzációs értesülést hozott nyilvánosságra a Times vasárnapi kiadása: Roman Abramovics, aki ugyan jelentős összegeket veszített az elmúlt hónapokban a pénzügyi válság következményeként, ám még így is a brit futball harmadik leggazdagabb szereplője, el szándékozik adni a Chelsea-t arab befektetőknek.
jan. 18
13:57
Sílövő vk: Magdalena Neuner győzött Ruhpoldingban (She)
A német Magdalena Neuner nyerte meg a neki hazai pályának számító Ruhpoldingban a sílövő-világkupa 10 kilométeres női üldözőversenyét. A négy lőhibát elkövető Neuner az orosz Jekatyerina Jurjevát és a szintén német Kati Wilhelmet előzte meg.
jan. 18
13:59
Kettes bob, Eb: hetedszer is első a német klasszis, André Lange (She)
A bobsport klasszis versenyzőinek egyike, a német André Lange hetedik Európa-bajnoki aranyérmét gyűjtötte be vasárnap a svájci St. Moritzban, ahol a kettesek kontinensviadalát rendezték meg.
jan. 18
14:01
Atlétika: visszavonul az EPO-val lebukott olimpiai bajnok (She)
Doppingvétségének nyilvánosságra kerülését követően bejelentette visszavonulását a görög Athanaszia Cumeleka, a 2004-es athéni olimpia női gyaloglóbajnoka.
jan. 18
14:06
Armstrong "bemezőnyözött" és elégedett (Metropol)
A mezőnnyel együtt, 64.-ként érkezett célba az amerikaiak élő kerékpáros legendája, Lance Armstrong, aki karrierjét három év kihagyás után újrakezdve Ausztráliában szállt először nyeregbe, majd elégedetten nyilatkozott a verseny után.
jan. 18
14:33
Bundesliga: László Csaba csapatából erősítene a Schalke 04 (She)
A Schalke 04 labdarúgócsapata szerződtetné a skót Hearts ghánai középpályását, Laryea Kingstont.
jan. 18
14:51
Alpesi sí vk: Pranger nyerte meg a wengeni műlesikló-viadalt (She)
Rendkívül izgalmas küzdelemben az osztrák Manfred Pranger nyerte meg a wengei műlesikló világkupaversenyt. A havazással tarkított viadalon több esélyes betlizett, az amerikai Bode Miller és a norvég Aksel Lund Svindal sem ért célba. A második Reinfried Herbst, a harmadik a horvát Ivica Kostelic lett.
jan. 18
15:45
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: mindhárom magyar elődöntős (She)
Mindhárom, még versenyben lévő magyar koris bejutott 1000 méteren az elődöntőbe a torinói Európa-bajnokságon.
jan. 18
15:47
Newcastle: Gosztonyi András egyhetes próbajátékra érkezett (She)
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint Az U19-es magyar válogatott középpályása, Gosztonyi András a következő hetet a Newcastle United csapatánál tölti próbajátékon. Az MTK honlapja arról számol be, hogy a játékost egy hétre elengedték Angliába, és engedélyezték számára, hogy a „szarkák” edzésein és esetleges tesztmérkőzésein is részt vegyen.
jan. 18
16:03
DTM: 2009-ben is a Mercedesnél marad Ralf Schumacher (She)
Bár egy ideig úgy tűnt, hogy Ralf Schumacher nem hosszabbít szerződést a Mercedes német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő csapatával, a „kisebbik Schumi” marad a csapatnál 2009-ben is.
jan. 18
16:21
Vesekővel kezelik Szalay Balázs navigátorát (Infostart)
Kórházba került Bunkoczi László, Szalay Balázs navigátora a 31. Dakar-rali után - számolt be a Szalay Dakar Team vezetője az InfoRádióban.
jan. 18
16:39
Hollandia: győzött az éllovas AZ Alkmaar és az Ajax is (She)
Mind az éllovas AZ Alkmaar, mind a második helyen álló Ajax győzött a holland labdarúgó-élvonal 18. fordulójában. Az AZ a Volendam pályáján nyert, míg az Ajax Nijmegenből hozta el a három pontot.
jan. 18
16:57
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: két 3. hely 1000 méteren (She)
Heidum Bernadett és Knoch Viktor is bronzérmet szerzett 1000 méteren a torinói Európa-bajnokságon. A legjobbak részvételével zajló szuperdöntőbe a nőknél Heidum Bernadett és Huszár Erika, a férfiaknál Knoch Viktor került be.
jan. 18
16:59
Jégkorong: tízet lőtt az SC, kilencet kapott a Fradi a Mol Ligában (She)
A Ferencváros jégkorongcsapata 9–3-as vereséget szenvedett Bukarestben a Mol Liga vasárnapi játéknapján. Az SC Csíkszereda a Progymet verte meg 10–4-re.
jan. 18
17:15
Férfi kézilabda-vb: magyar szurkolókat bántalmaztak Eszéken (She)
Négy magyar szurkolót bántalmaztak vasárnap hajnalban Eszéken a férfi kézilabda-világbajnokságon, a válogatott ausztrálok elleni mérkőzése után.
jan. 18
17:33
Skócia: négyet kapott Aberdeenben az éllovas Celtic (She)
Meglepetés a skót labdarúgó-élvonalban: 2001 óta először tudott győzni hazai pályán az Aberdeen a Celtic ellen, méghozzá meggyőző fölénnyel, 4–2-re.
jan. 18
17:51
Sílövő vk: Ole Einar Björndalen mesterhármasa Ruhpoldingban (She)
Harmadik győzelmét is megszerezte Ole Einar Björndalen a ruhpoldingi világkupán. Az ötszörös olimpiai és tízszeres világbajnok norvég klasszis a váltó és a sprint után a 12.5 kilométeres üldözéses versenyben sem talált legyőzőre. Björndalen ezzel 84. világkupa-sikerét aratta (83 sílövészet, 1 sífutás).
jan. 18
17:53
Női kézilabda BL: a KEK-ben folytatja a Szkopje és a Larvik (She)
Az Ikast legyőzésével a harmadik helyen végzett a BL A-csoportjában a Kometal Szkopje, akik így a második számú európai kupasorozatban, a KEK-ben vigasztalódhatnak. A C-csoportban hiába nyert idegenben a Larvik, a második helyezett Podravkát az egymás elleni eredmények miatt már nem foghatja be, így ők is KEK-ben folytathatják a norvégok.
jan. 18
18:09
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: bronzérmes a férfiváltó (She)
A harmadik helyen végzett a Darázs Péter, Galambos Gábor, Knoch Viktor, Béres Bence összeállításban jégre lépő férfiváltó a torinói Európa-bajnokságon.
jan. 18
18:11
Férfi kézilabda-vb: spanyol fieszta a latin derbin Kuba ellen (She)
Spanyolország is nagy különbséggel verte Kubát a B-csoport 2. fordulójában.
jan. 18
18:45
Hatgólos hátrányból fordítottak Nagy Lászlóék (Infostart)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-27-re nyert Románia ellen a horvátországi világbajnokság csoportkörének második fordulójában Eszéken. A fordulatos meccsen háromgólos előnyből hatgólos hátrányba került Hajdu János szövetségi kapitány csapata, de Nagy László és a kapus Puljezevics Nenad vezetésével sikerült győzni.
jan. 18
18:45
Férfi kézilabda-vb: ha nehezen is, de megvertük Romániát (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 30–27-re legyőzte Romániát a horvátországi világbajnokság A-csoportjában.
jan. 18
19:03
Primera División: fordított a Real Madrid az Osasuna ellen (She)
A Real Madrid 3–1-re legyőzte az Osasunát a Santiago Bernabéu Stadionban a Primera División 19. fordulójában. Az első félidőben a pamplonai csapat szerzett vezetést, ám a második játékrészben fordított a királyi gárda. Juanfrannal szemben kétszer is szabálytalankodtak a hazaiak a tizenhatoson belül, ám a játékvezető mindkét esetben az Osasuna szélsőjének adott sárga lapot színészkedésért. Vadócz…
jan. 18
19:21
Sakk: veszélybe került a szupertorna Karlovy Varyban (She)
Minden bizonnyal elmarad a decemberre tervezett szupertorna, a Grand Prix sorozat utolsó állomása Karlovy Varyban. A főszervező Bessel Kok a világbajnoki rendszer ciklus közbeni megváltoztatása, valamint a norvég Magnus Carlsen kiválása miatt mondta le a rendezést.
jan. 18
19:23
Ligue 1: a Paris Saint-Germain otthon verte meg a Sochaux-t (She)
A Paris Saint-Germain a francia labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában 2–1-re nyert a Sochaux ellen, ezzel továbbra is ott „lohol” a közvetlen élmezőny mögött. A Caen és a Monaco nem bírt egymással.
jan. 18
19:25
Férfi kézilabda-vb: Hajdu szerint az időkérése hatásos volt (She)
Hajdu János, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta a Románia elleni győztes csoporttalálkozó után:
jan. 18
19:39
Férfi párbajtőr Vk: magyar csapatezüst Kuvaitvárosban (She)
Ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a Kuvaitvárosban rendezett férfi párbajtőr csapat Világkupa-versenyen.
jan. 18
19:57
Férfi kézilabda-vb: nehezen gyűrték le a németek Tunéziát (She)
Szünetben még döntetlenre állt a találkozó a C-csoportban, a végig kiélezett mérkőzés hajráját azonban jobban bírták a németek.
jan. 18
20:15
Jégkorong, EBEL: győzött a Linz a Volán csarnokában (She)
Három góllal, 4–1-re győzött az osztrák Black Wings Linz a jégkorong EBEL 47. fordulójában az Alba Volán otthonában. Az osztrákok Robert Lukas góljával kerültek előnybe, ezt még Fekete Dániel kiegyenlítette, de Byström hibája után ismét a vendégek szerezték meg a vezetést, majd az utolsó harmadban még kétszer betaláltak.
jan. 18
20:17
Videó: nézze meg a Real Madrid győzelmét az Osasuna ellen! (She)
A Real Madrid 3–1-re legyőzte az Osasunát a spanyol bajnokság 19. fordulójában. Nézze meg a mérkőzés góljait videón!
jan. 18
20:33
Bundesliga: megegyezett a Köln és a Bayern, Podolski „hazatérhet” (She)
Német sajtóértesülések szerint megegyezett egymással a Bayern München és az 1. FC Köln labdarúgócsapata, így Lukas Podolski visszatérhet a „kecskésekhez”.
jan. 18
20:35
Jégkorong, Mol Liga: Miskolcon nyert magabiztosan a Stars (She)
Az NZ Stars fölényes, 7–1-es győzelmet aratott a Miskolci Jegesmedvék otthonában a Mol Liga vasárnap esti mérkőzésén.

Keresés