2009. január 11. vasárnap

jan. 11
0:12
Primera División: döntetlent játszott a Valencia a Villarreallal (She)
Parádés mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott egymással a Valencia és a Villarreal együttese a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 18. fordulójában.
jan. 11
2:00
NFL: a Baltimore jutott elsőként az Amerikai főcsoport döntőjébe (She)
A Baltimore Ravens jutott az Amerikai főcsoport döntőjébe az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2008-as szezonjában. A Hollók idegenben nyertek 13–10-re a Tennessee Titans ellen, és immár hátradőlve nézhetik a Pittsburgh Steelers–San Diego Chargers összecsapást, melynek győztesével mérkőzhetnek meg a nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba jutásért.
jan. 11
6:12
Pihentek a dakarosok (Blikk)
VALPARAÍSO — Jól megérdemelt pihenőnapját töltötte szombaton a Dakar-rali mezőnye. Persze henyélésről szó sem lehetett, hiszen az elmúlt egy hét megpróbáltatásait magukon viselő motorokat, quadokat, autókat és kamionokat próbálta mindenki „felújítani” a valparaísói táborban.
jan. 11
6:14
A Majthényi-Domokos páros előnye behozhatatlan (Blikk)
NAPIER — Hatodszor is világbajnok lett a Majthényi Szabolcs (36), Domokos András (36) kettős a vitorlázók Új-Zélandon zajló repülőhollandi-vbjén. A magyar páros mindkét szombati futamot megnyerte, így a vasárnapi zárás előtt már behozhatatlan előnyre tett szert a többiekkel szemben.
jan. 11
6:16
Ronaldo mindent vihet (Blikk)
ZÜRICH ‒ Újabb nagy elismerésre vár Cristiano Ronaldo (24). A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) holnap este adja át a 2008-as év legjobb futballistáinak járó díjakat, és a Manchester United portugál klasszisának van a legnagyobb esélye, hogy az ő személye lesz az ünnepség fénypontja. Az első hellyel megkoronázhatná magának az amúgy is eredményes 2008-as esztendőt a középpályás.
jan. 11
6:18
Erdei világbajnok maradt, Barasjan kövéren érkezett (Blikk)
MAGDEBURG ‒ Két alkalommal is (egyszer 1,4 kilóval, majd 0,9-cel) átesett a félnehézsúly 79,3 kilós súlyhatárán Erdei Zsolt (34) kihívója, Jurij Barasjan (29). Ezzel biztossá vált, nem szerezheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övét az ukrán, bármit tett is a ringben a lapzártánk után véget ért magdeburgi összecsapáson.
jan. 11
7:24
NBA: a Jazz sorozatban nyolcadszor verte meg a Pistonst (She)
Továbbra sem megy a Pistonsnak a Jazz ellen. A utahiak 99–82-es sikerükkel sorozatban nyolcadszor nyertek a Pistons ellen. A Detroit 2005 márciusa óta képtelen legyőzni a Jazzt.
jan. 11
8:36
Férfi kézilabda: a horvátok legyőzték Szlovéniát (She)
A horvát férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 34–32-re legyőzte Szlovéniát Splitben.
jan. 11
9:12
Gyengén kezdett az Inter - Hatgólos meccs Valenciában (Infostart)
Az Inter 1-1-es döntetlent játszott a vendég Cagliarival az olasz labdarúgó-bajnokság 2009-es első fordulójában.
jan. 11
9:48
Tenisz: Radek Stepánek nyerte meg a brisbane-i ATP-tornát (She)
A cseh Radek Stepánek 3:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a spanyol Fernando Verdascót a teniszezők brisbane-i ATP-tornájának döntőjében.
jan. 11
10:24
Vitorlázás: Majthényiék az utolsó futamot is megnyerték (She)
Mint már korábban beszámoltunk róla, a Majthényi Szabolcs, Domokos András egység már a nyolcadik futam előtt megszerezte a világbajnoki címetaz új-zélandi Napierben zajló repülőhollandi-világbajnokságon.
jan. 11
11:36
Női vízilabda BEK: a Honvéd tökéletes mérleggel a 8 között (She)
A vendéglátó Olympic Nice (16–6) és a négyesen belüli legfőbb rivális görög Glyfada (10–7) legyőzését követően vasárnap a leggyengébb ellenfelet, a brit West London Penguint 24–6-ra verte a Honvéd női vízilabdacsapata a BEK franciaországi selejtezőcsoportjában, így százszázalékos összteljesítménnyel, csoportelsőként masírozott be a legjobb nyolc közé.
jan. 11
11:42
Erdei Zsolt és Balzsay Károly is világbajnok (Behaviour)
Erdei Zsolt és Balzsay Károly személyében szombat éjjel óta két magyar világbajnoka van a WBO-nak, az egyik legrangosabb profiboksz-világszervezetnek - ilyesmi korábban még sohasem fordult elő.
jan. 11
11:54
RM Castilla: Szalaiék bajnoki helyett edzésen vesznek részt (She)
Elmarad a Real Madrid Castilla vasárnap 12 órára kiírt bajnoki mérkőzése a spanyol harmadosztályú bajnokság kettes csoportjában.
jan. 11
11:56
Póker: kialakult a főasztal mezőnye a Bahamákon (She)
A PokerStars Caribbean Adventure utolsó selejtezőnapján a nyolcfős döntőasztalhoz kerülésért 32 játékos csapott össze. A legelső kieső is 40 000 dollárt tehetett zsebre, tehát a belépő árát a legjobb 32-ben mindenki legalább négyszeresen visszanyerte.
jan. 11
12:12
Női vízilabda LEN-kupa: a Dunaújváros a negyeddöntőben (She)
Az első hely birtokosaként jutott tovább magyarországi selejtezőcsoportjából a női vízilabda LEN-kupában a Dunaújváros, amely vasárnap a zárókörben a spanyol Meditarranit verte meg egy góllal.
jan. 11
12:30
Műkorcsolya: Hadford Katherina utazhat a helsinki Eb-re (She)
Hadford Katherina nyerte a vasárnap délelőtt megtartott válogatóversenyt a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, így ő utazhat a január 19–25. között sorra kerülő helsinki Európa-bajnokságra, nem pedig a decemberi országos bajnokságon Sebestyén Júlia mögött a második helyen végző Pádár Bianka.
jan. 11
12:48
Dakar 2009: környezetvédők tiltakoznak a verseny ellen (She)
Miközben a mezőny, benne több magyar versenyzővel, a szombati pihenőnap után a vasárnapi, Valparaiso és La Serena közötti, összesen 652 kilométeres táv leküzdésére készült az Argentínában és Chilében zajló, Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon, környezetvédők tüntettek a nemzetközi autós-motoros-kamionos verseny ellen.
jan. 11
13:06
Balzsay máris megelőzte Erdeit (Infostart)
A szombat esti magdeburgi profi gála után a Boksz Világszervezet (WBO) újdonsült nagyközépsúlyú világbajnoka Balzsay Károly a 14.-ről a nyolcadik helyre lépett előre a sportág eredményeivel és statisztikáival foglalkozó BoxRec szervezetektől független világranglistáján. A magyar sportoló 20. meccsén a 20. sikerét aratta.
jan. 11
14:00
Alpesi sí: Riesch egy lépéssel ismét közelebb a vk-győzelemhez (She)
Egymásután a negyedik műlesikló világkupa-viadalt nyerte meg Maria Riesch, a németek kiváló alpesi síelője, megelőzve Mariborban az osztrák Kathrin Zettelt és a finn Tanja Poutiainent.
jan. 11
14:18
Real Madrid: Iker Casillas 450. meccsére készül a „királyiaknál” (She)
Iker Casillas, a Real Madrid kapusa 450. hivatalos mérkőzésére készül a „királyi gárda” színeiben.
jan. 11
14:54
Alpesi sí: kettős osztrák győzelem született Adelbodenben (She)
Az osztrák Reinfried Herbst nyerte az alpesi sí világkupa adelbodeni viadalát műlesiklásban honfitársa, Manfred Pranger és a német Felix Neureuther előtt.
jan. 11
14:56
CFR Cluj: uruguayi balhátvéd igazolt Kolozsvárra (She)
A romániai CFR Cluj labdarúgócsapata leigazolta az uruguayi Augustin Vianát a montevideói Bella Vistától.
jan. 11
14:58
Premier League: tűzriadó miatt ki kellett menekíteni a Chelsea-t (She)
Tűzriadó miatt evakuálni kellett a Manchester United elleni rangadóra (élőben az NSO-n 17.00-tól) készülő Chelsea labdarúgócsapatának játékosait manchesteri szállásukról.
jan. 11
15:00
Zenit: visszautasították az Arsenal ajánlatát Arsavinért (She)
Az orosz Zenit hivatalosan is visszautasította az Arsenal Andrej Arsavinért tett ajánlatát – jelentette be a szentpétervári labdarúgóklub szóvivője, Alekszej Petrov.
jan. 11
15:12
Álriadóval tüzelik a rangadóra készülő Chelsea-t (Infostart)
Tűzriadó zavarta meg az FC Chelsea csapatának előkészületeit a Manchester Uniteddel vívandó vasárnap délutáni bajnoki összecsapás előtt.
jan. 11
15:12
Formula-1: március elején mutatják be az új Force Indiát (She)
Március elején Spanyolországban mutatják be a Force India istálló 2009-es Formula–1-es autóját – jelentette be Vijay Mallya, a csapat tulajdonosa Újdelhiben tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 11
15:14
Tenisz: Cilic megállította a hazaiak szabadkártyás kedvencét (She)
Nem folytatódott a szabadkártyával induló hazai játékos, Somdev Devvarman diadalmenete az indiai Chennaiban (régi nevén Madras) zajló férfi tenisztornán, a világranglistán 202. teniszező a döntőben kikapott a horvát Marin Cilictől.
jan. 11
15:30
Skócia: első derbigyőzelmének örülhetett László Csaba (She)
Először ünnepelhetett az edinburgh-i derbi után győzelmet László Csaba, a Hearts menedzsere, miután csapata a Skót Kupa 4. fordulójában idegenben 2–0-ra verte a Hiberniant.
jan. 11
15:32
Portugália: Carlos Queiroz az MU brazil ikreit csábítgatja (She)
Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya többször megpróbálta már rábeszélni a Manchester United brazil ikreit, Fabiót és Rafaelt, hogy a luzitán nemzeti tizenegyet válasszák felnőttpályafutásuk során.
jan. 11
15:48
Atlétika: válogatott német atléta rejtélyes halála (She)
Lakásában holtan találták René Herms német atlétát, aki a 2004-es athéni olimpián elődöntős volt a 800 méteres férfi síkfutásban.
jan. 11
16:06
Hosszútávúszó ob: a Hullám 91 a pontverseny győztese (She)
A helyi Hullám 91 úszóegyesület nyerte a Jövő SC és az Egri VÚK előtt az összetett pontversenyt a hosszútávúszók fedett uszodában rendezett országos bajnokságán, amelynek vasárnap Székesfehérvár adott otthont.
jan. 11
17:18
Jégkorong, Mol Liga: Bukarestben győzött a Dunaújváros (She)
A jégkorong Mol Liga vasárnapi játéknapján a dunaújvárosi Dab. Docler idegenben verte meg 6–4-re a Steaua Bucuresti csapatát. Az Újpest Csíkszeredán 5–1-re kapott ki a HC-től, míg a Gyergyószentmiklós az Alba Volán II otthonából távozott 6–0-s győzelemmel.
jan. 11
17:20
Sírepülés: Gregor Schlierenzauer szállt a legmesszebbre (She)
Szombati sikerét megismételve vasárnap is a hazai pályán induló Gregor Schlierenzauer nyerte az ausztriai Tauplitzban rendezett sírepülő versenyt a síugrók világkupa-sorozatában. A vk pontversenyében élen álló svájci Simon Ammann a harmadik helyet szerezte meg.
jan. 11
17:24
Erdei „tét nélkül” győzött (Metropol)
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka kemény mérkőzésen, látványos ökölvívással, pontozással legyőzte az ukrán Jurij Barasjant a szombati magdeburgi profi gálán.
jan. 11
17:36
Balzsay: Visszaütött Inkin gyilkos tempója (Infostart)
Visszaütött az orosz Gyenyisz Inkin által diktált gyilkos tempó - mondta az InfoRádióban Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet új nagyközépsúlyú világbajnoka. A magyar ökölvívó a magdeburgi profi gálán egyhangú pontozással (115:113, 116:112, 116:112) nyert klubtársa ellen.
jan. 11
18:12
Gyorskorcsolya Eb: Szöllősi és Tóth huszonhetedik (She)
Szöllősi Szabolcs és Tóth Ágota is a 27. helyen végzett a Heerenveenben rendezett gyorskorcsolya Európa-bajnokság összetett versenyében.
jan. 11
18:14
Súlyemelés: felkért edző kerülhet a magyar válogatott élére (She)
A Magyar Súlyemelő-szövetség (MSSZ) a válogatott vezetőedzői tisztére kiírt pályázatot lezárta, s mivel határidőre egyetlen érvényes pályázat sem érkezett be, egy szakmailag elismert, nemzetközi eredményekkel rendelkező edzőt kér fel a feladat ellátására.
jan. 11
18:48
Kézilabda női BL, A-csoport: győzött és továbbjutott a Győr (She)
Könnyedén, 19–9-es félidő után 35–20-ra győzte le a Győri Audi ETO KC a macedón Kometal Szkopje csapatát a női kézilabda BL A-csoportjának vasárnapi mérkőzésén. A Görbicz Anita nélkül játszó, a 9 gólos Vérten Orsolya vezérelte győriek ezzel továbbjutást ünnepelhetnek, és átvették a vezetést a csoportban.
jan. 11
18:50
Férfi kosárlabda Közép-európai Liga: győzött az Albacomp a fináléban (She)
Az Albacomp szép sikert aratott Temesváron. A férfi kosárlabda Közép-európai Liga döntőjében a fehérvári gárda 92–66-ra győzött a házigazda Timisoara ellen, és megnyerte a kupát. Az Albacomp ezzel szabadkártyát szerzett a következő idénybeli Európa-kupa csoportküzdelmeire.
jan. 11
19:06
Dakar 2009: Sainzé a szakasz; Dési az 58. a motorosoknál (She)
Az összetettben éllovas spanyol Carlos Sainz érte el a legjobb időt az autósok között a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal vasárnapi versenyén. Az élversenyzők közül Robby Gordon egy folyóátkelésnél vesztegelt több percet (egy szikla az útját állta), így értékes időt veszített.
jan. 11
19:24
Ízekre szedte a Man United a Chelsea-t, pedig Ronaldo el van átkozva (Infostart)
Akkora vereséget mért a Manchester United a Chelsea-re, amekkorában a Kékeknek közel három éve nem volt része. Az sem lenne meglepő, ha Luiz Felipe Scolari a jövő hét végén már nem lenne a londoni klub edzője. A Chelsea csődöt mondott, a Man United óvatosan játszott, s a végén gálázott. Sir Alex csapata április óta először nyert rangadót - rögtön 3-0-val tért vissza a vetélytársak elleni sikerek…
jan. 11
19:24
Bundesliga: Boateng Hajnal csapatához került kölcsönbe (She)
Az egykori U21-es német válogatott Kevin-Prince Boatenggel erősítette meg a keretét a Borussia Dortmund labdarúgócsapata.
jan. 11
19:42
Videó: nézze meg az MU három, Chelsea-nek lőtt gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, esélye sem volt a Chelsea-nek az Old Traffordon, hisz a londoni csapat 3–0-s vereséget szenvedett a Manchester United-től a Premier League 21. fordulójában. Most megtekintheti Nemanja Vidics, Wayne Rooney és Dimitar Berbatov találatát!
jan. 11
20:00
Palik a legjobb 10 kapujában (Infostart)
A nyolcadik gyorsasági szakasz után Palik László már a 12. helyen áll a 31. Dakar-ralin. A magyar bajnok ezúttal a 13. lett, míg Szalay Balázs a 23., Liszi László pedig a 44. idővel teljesítette a chilei etapot.
jan. 11
20:00
Videó: Del Piero újabb mesteri szabadrúgása – ezúttal a Sienának (She)
Alessandro Del Piero góljával 1–0-ra legyőzte a Juventus a Sienát a Serie A 18. fordulójában. A veterán csatár ismét szenzációs szabadrúgásgólt szerzett, mint az alábbi videóból kiderül.
jan. 11
20:02
Dakar 2009: Palikék a 11., Szalayék a 24., Lisziék a 43. helyen értek be (She)
Mindhárom magyar egység célba ért a 2009-es Dakar Valparaiso és La Serena közti szakaszán. A Palik László, Darázsi Gábor egység a 11., a Szalay Balázs, Bunkoczy László duó a 24., a Liszi László, Fenesi József páros a 43. helyen ért célba a vasárnapi szakaszon. Palikék a 11., Szalayék a 36., Lisziék a 38. helyen állnak összetettben.
jan. 11
20:04
Összefogás Napja Teremgála: az MTK győzelmével zárult a torna (She)
A Bánka és a Zavadszky Alapítvány közös teremlabdarúgó tornát rendezett a Papp László Budapest Sportarénában. Az esemény négy tragikus hirtelenséggel elhunyt labdarúgónak, Bánka Kristófnak, Zavadszky Gábornak, Fehér Miklósnak és Dárdai Balázsnak állított emléket. A négycsapatos tornán pályára lépett az Újpest FC, a Ferencváros, az MTK és a Győri ETO csapata is, így újra Fradi–Újpest rangadót…
jan. 11
20:18
Rövid pályás gyorskorcsolya: az elődöntő volt a végállomás (She)
Nem jutott, nem is juthatott a fináléba a Knoch Viktor, Béres Bence, Oláh Bence, Nagy Konrád összetételű váltó a kanadai Sherbrooke-ban zajló junior világbajnokságon, mert Nagy elesett és eltört a bal karja.
jan. 11
20:20
Női kézilabda BL: továbbjutott a Valcea és a Koprivnica (She)
A félidőben még kétgólos hátrányban levő Valcea fordított a második játékrészben a norvég Larvik otthonában, és ugyanilyen arányú előnyt szerzett a végére. A románok ezzel a csoport élére álltak, és a Koprivnicával együtt bejutottak a legjobb nyolc csapat közé, a Larvik búcsúzik.

Keresés