2009. január 18. vasárnap

jan. 18
0:30
Kínai kel: bébiételnek is elkel (HáziPatika)
Alig ötven éve jelent meg Európában. Üdébb, mint a fejes saláta, semlegesebb az íze, mint a káposztának. Sovány és értékes táplálék. Csupa előnyös tulajdonság, melyek sokkal többféle étel elkészítésére teszik alkalmassá, mint...
jan. 18
5:48
Lakoma almából (Blikk)
Ezen a héten csupa olyan étel készült a Receptklub konyhájában, amelynek fő alapanyaga a finom, lédús, ropogós, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alma
jan. 18
5:50
Vess véget a téli lehangoltságnak! (Blikk)
A sötét miatt a melatonin nevű hormonból több termelődik
jan. 18
10:03
Miért kell évente vásárolni a vetőmagot, ha gyűjthetnénk is? (Édenkert)
F1 hibrid vetőmagvakból fejlődött növényekről nem érdemes magvakat gyűjteni, mert azok már nem rendelkeznek ugyanazokkal a jó tulajdonságokkal, mint a szülők.
jan. 18
10:36
Kaszinót nyitnak Eisenhower atombunkerében (Infostart)
A csődtől akarják megmenteni az amerikai Nyugat-Virginia állambeli Allegheny-hegyekben működő patinás Greenbrier szállót azzal, hogy kaszinót terveznek nyitni az alatta lévő, egykoron titkos atombunkerben.
jan. 18
10:54
Világháborús bombát találtak a fővárosban (Infostart)
Második világháborús bombát találtak a főváros I. kerületében, ezért lezárták a Hegyalja utat az Erzsébet hídtól a Czakó utcáig. A szerkezetet felrobbantották.
jan. 18
10:57
Az időskori elesés - Hogyan segíthetünk? (WebBeteg)
Az időskor számos rizikóállapotot hordoz magában. Mivel a biológiai öregedés nem előzhető meg, legfeljebb lassítható vagy leplezhető, ezért az öregedéssel járó új veszélyforrások megjelenését mind az időseknek, mind családtagjaiknak el kell fogadniuk.
jan. 18
11:12
Zebrán fekvő gyalogost gázoltak halálra (Infostart)
Egy gyalogátkelőhelyen fekvő férfit gázoltak halálra a Nógrád megyei Bátonyterenyén szombat este. Később Csongrádon ütött el egy kerékpárost egy helyi autós.
jan. 18
12:06
Térdüket pattogtatják, ha szexre vágynak (Infostart)
A járovantilop hímek térdeiket pattogtatva mutatják ki férfiasságukat - fedezték fel európai kutatók.
jan. 18
12:24
Merülj el egy édes kis csokifürdőben! (Életforma)
Lazulnál? Egy kényeztető fürdőre vágysz? Szereted a luxust? Akkor készíts magadnak egy édes kis csokifürdőt! Íme a recept!
jan. 18
13:36
Befellegzik a felhőkarcolóknak? (Infostart)
A felhőkig, pontosabban a felhőkarcolókig ér a világgazdaság válsága: ha nem állítja is le a városiasodás feltartóztathatatlan folyamatát, elsöpri annak legláthatóbb jelképeit, a felhőkarcolókat, a toronyházakat - közölte a magasépületekre szakosodott német Emporis társaság.
jan. 18
13:55
Zabálóművészekért rajonganak a japánok (Infostart)
Míg Európában és az Egyesült Államokban a valóságshow-k dívnak, Japánban a tv sztárjai, az "oguiik", akik a nézők szeme előtt hihetetlen mennyiségű ételt falnak be a lehető legrövidebb idő alatt.
jan. 18
14:30
Magyar kézműves remekek - Ezt látnod kell! (Életforma)
Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. - február 10-ig lesz megtekinthető.
jan. 18
15:09
Veszélyes-e a mikrohullámú sütő? Tévhitek és valóság (WebBeteg)
A mikrohullámú sütő korunk modern, sok időt megtakarító eszköze, ám használata veszélyeket is rejthet, amennyiben nem megfelelő módon kezelik. Előnyök, hátrányok és gyakori tévhitek.
jan. 18
15:42
Rövidesen szabadulhat a nagy vonatrabló (Infostart)
Hamarosan szabad ember lesz minden idők leghíresebb vonatrablója. Az idén 80 éves Ronnie Biggs 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a Brit Királyi Posta Glasgow-ból a londoni Euston pályaudvarra tartó értékszállító szerelvényét, amelyről társaival 2,6 millió akkori fontot emelt el; a 120 postazsák tartalma mai pénzben legalább 40 milliót (a jelenlegi árfolyamon csaknem 12…
jan. 18
15:42
Behálóz a technika (Blikk)
Még néhány év, és nem találunk olyan elektromos készüléket a lakásunkban, amely ne kapcsolódna a netre.
jan. 18
16:12
Veszélyes-e a mikrohullámú sütő? Tévhitek és a valóság (WebBeteg)
A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ugyanolyan ízletes, mint bármely más módszerrel készült étel, ráadásul sokkal több vitamin, ásványi-és tápanyag marad benne, mint a hagyományos főzés során. Mindezek ellenére veszélyes is lehet, ha nem a megfelelő módon használják.
jan. 18
16:54
Dideregnek a trópusokon: kihűlés végzett több thaiföldivel (Infostart)
Dideregnek az emberek Thaiföldön; a szokatlan hideghullámnak már legalább két halálos áldozata is van. A trópusi meleghez szokott országban már több mint egy hete jóval a szokásos alatt vannak a hőmérsékleti értékek.
jan. 18
17:12
A hatos lottó 3. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 7, 9, 13, 21, 28, 36.
jan. 18
19:21
A védőoltás ellenére is elkapható az influenza gyenge immunrendszer esetén (WebBeteg)
A becslések szerint 2-3 hét múlva Magyarországra érkezik az influenzajárvány. A szakemberek azt javasolják, hogy fehérje- és vitamindús táplálkozással készítsük fel a szervezetünket a vírustámadásra, mert legyengült immunrendszerrel az is megbetegedhet, aki megkapta a védőoltást.
jan. 18
20:12
Otthon lábadozik a Piszkos tánc rákos sztárja (Infostart)
Hazamehetett Patrick Swayze, a hasnyálmirigyrákban szenvedő amerikai filmsztár, aki január 9-én vonult kórházba tüdőgyulladás miatt.
jan. 18
20:14
Súlyosan megsérült egy magyar turista Ausztriában (Infostart)
Ausztriában síelés közben súlyosan megsérült egy 16 éves magyar turista. A lányt mentőhelikopterrel a villachi tartományi kórházba vitték.

Keresés