2009. május 1. péntek

máj. 1
0:09
Dőljön hátra, és élvezze a hosszú hétvégét! (HáziPatika)
Szeretné, ha hétfőn frissen, az örömtől kicsattanva térne vissza a munkahelyére? Akkor érdemes az elkövetkező három napban kiengedni a "fáradt gőzt", és a régóta tervezett programokat megvalósítania.
máj. 1
6:57
Kiplakátolta Rómát a meztelen női mellek között vigyorgó vőlegényével (Infostart)
A Facebookon talált képek miatt néhány nappal az esküvő előtt szakított jegyesével egy olasz nő.
máj. 1
8:09
Mérgező növények otthonunkban, kertjeinkben (WebBeteg)
Minden évben több száz olyan mérgezés fordul elő Magyarországon, amit növények idéznek elő. Kertjeinkben, a természetben és a szobanövényeink között is több olyan akad, amelyek veszélyeiről jó, ha tudunk.
máj. 1
9:03
Majdnem megölte egy egér a háborús hőst (Infostart)
Megtámadott egy öregotthonban fekvő, 89 éves háborús hőst egy egér - a veterán akár bele is halhat a sérüléseibe. Minderről a lánya beszélt. A nő, aki nem akarta, hogy leírják a nevét, a queenslandi Dalby városában beszélt minderről.
máj. 1
9:45
4 ötletes virágajándék anyák napjára (Édenkert)
Néhány apró trükkel feldobhatjuk a kertből vagy a piacról beszerzett színpompás virágokat és már köszönthetjük is vele édesanyáinkat anyák napja alkalmából.
máj. 1
10:15
SMS-ben rúgták ki (Infostart)
Belgiumban egy alkalmazottat szöveges üzenetben értesítettek arról, hogy többé nem tartanak igényt munkájára.
máj. 1
11:18
Köszvényes fájdalmak - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A köszvény által okozott fájdalmakra milyen fájdalomcsillapítási mód alkalmazható hatásosan? Milyen étrend javasolt?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 1
13:24
A gyógyszerrel kezelt hiperaktív gyerekek jobban teljesítettek (WebBeteg)
A figyelemhiányos hiperaktív rendellenességgel (ADHD) élő gyerekek közül azok, akiket stimulálószerekkel kezeltek, jobban teljesítettek a matematikai és olvasási teszteken, mint azok, akik nem szedték a gyógyszert - közölték amerikai kutatók a Pediatrics című orvosi szaklap vasárnapi számában.
máj. 1
20:09
Négy liter vodkát ivott meg, a halálos dózis kétszeresét - túlélte (Infostart)
4 gramm alkohol volt a vérében literenként, de túlélte, mert hozzá volt szokva.

2009. május 2. szombat

máj. 2
0:21
Anya! Le szeretnék feküdni a barátommal! (HáziPatika)
Ha egy édesanya ilyet hall a tizenéves lányától, egyszerre lehet boldog és ijedt. Ijedt, hiszen "kislánya" nővé akar válni - boldog, mert a gyerek tanácsot kér, nem titkolózik. Mikortól, és hogyan beszéljen egy anya a...
máj. 2
5:45
Így működik a női orgazmus! (Blikk)
Bensőséges hangulatra van szüksége a nőnek az orgazmushoz.
máj. 2
7:15
Csavarhúzóval és arca elé tartott zsebkendővel rabolt volna a diák (Infostart)
Csíkszeredában a diák egy üzlet kirablásával próbálkozott, de megijedt az eladónő férjétől.
máj. 2
9:03
Mesterséges megtermékenyítés: összecserélték az apák spermamintáit (Infostart)
Mesterséges megtermékenyítéssel fogant meg egy pár gyereke Angliában, azonban nem sokkal a művelet után a szülők azzal a feltételezéssel álltak elő, hogy az orvosok rossz férfi spermáját használták.
máj. 2
10:15
Új gyümölcsevő gomba a kertekben (Édenkert)
A fákon múmiává aszalódott termések, az érett gyümölcsökön pedig barna, rothadó foltok: ha nem vigyázunk, a kertünket is megfertőzi a gomba!
máj. 2
11:27
Hogyan erősítsem gyermekem immunrendszerét? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Kislányom nemrég kezdte az ovit, azóta nagyon sokszor beteg, főként légúti betegségeket szed össze. Mivel tudnám immunrendszerét megerősíteni?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 2
13:33
Újabb fotóval keresik Madeleine-t - A modern kor legnagyobb rejtélye (Infostart)
Minden idők talán legnagyobb, legtöbb embert és pénzt megmozgató keresési akciója ellenére már két éve nem találják Madeleine McCannt, a Portugáliából 2007 májusában eltűnt skót kislányt, akiről a vasárnapi évforduló előestéjén új, számítógéppel készült, az elmúlt két esztendő valószínűsíthető változásait tükröző képet tettek közzé.
máj. 2
15:39
Egy erős ölelés következményei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Néhány nappal ezelőtt barátom oldalről megölelt és megszorított. Abban a pillanatban nagyon erős fájdalmat éreztem a szegycsontomban..." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 2
18:48
Nátha és allergia - milyen orrcseppet válasszunk? (WebBeteg)
Orrcseppeket náthás vagy allergiás tünetek enyhítésére alkalmazunk, ezek ugyanis olyan betegségek, melyeket elég csak helyileg kezelni, nincs szükség az egész szervezet gyógyszerekkel való megterhelésére.Ezek az egyszerű kórképek rendkívül kellemetlen tüneteket tudnak okozni, sőt nátha esetén még szövődményekkel is számolhatunk, ha nem kezeljük megfelelően.
máj. 2
19:51
Helikopterrel szállítottak kórházba egy magyar turistát Szlovákiában (Infostart)
Kirándulás közben balesetet szenvedett egy magyar turista a Szlovák-paradicsom nemzeti parkban szombaton délután - közölte a poprádi légi mentőszolgálat szóvivője, Sylvia Galajda.
máj. 2
20:45
Az ötös lottó 18. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki.

2009. május 3. vasárnap

máj. 3
0:30
Eszünk virágot, gumót, gyökeret... (HáziPatika)
Zöldségnek hívunk minden olyan lágyszárú növényt vagy növényi részt, amely fogyasztható. A növényeknek szinte nincs olyan része, ami ne kerülhetne asztalunkra.
máj. 3
5:09
Éljenek a friss fűszerek! (Blikk)
Ezen a héten sem kell nélkülöznünk Kovács Lázár ételeit, amelyek mindig finomak, laktatóak és egyszerűen elkészíthetőek
máj. 3
7:24
Folyik a fülem, mit tegyek? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Hónapok óta folyik a fülem. Többször leszívták már, de nem használt. Mitől lehet ez? Okozhat szövődményeket? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 3
8:45
Összecsuklott a zűrös sztár, mert keveset ivott (Infostart)
Kórházba került a karibi St. Lucia szigetén Amy Winehouse brit soulénekes, miután összeesett a villájában.
máj. 3
9:42
A feng shui egyensúlyt teremt a kertben (Édenkert)
Az élő táj képződményei befolyásolják az energia áramlását: így van ez a kerttel is. Ötleteket adunk a növények, ösvények, tavak és kerítések elrendezéséhez.
máj. 3
11:36
Haszna is van a háztartási pornak (WebBeteg)
Egy átlagos háztartásban minden nap hat milligramm por hullik le négyzetméterenként: a mennyiség háromnegyede odakintről származik, többek között pollen, autógumi-morzsalék, az űrből származó kozmikus részecske vagy a sivatagból útra kelt ásványi elem.
máj. 3
13:42
Az EKG és a terheléses EKG (WebBeteg)
A szívünk egy finoman megszerkesztett pumpa, amit elektromos automatika irányít. Az elektronika elemei maguk a szívizomsejtek. A pici elektromos jeleket az EKG készülék több görbe formájában jeleníti meg. A szívünk egy finoman megszerkesztett pumpa, amit elektromos automatika irányít.
máj. 3
15:48
Miért alszik a gyermekem nyitott szájjal? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Az öt éves lányom nyitott szájjal alszik, és napközben is sűrűn nyitva van a szája. Kisebb korában a rendelésen megállapították, hogy az orrmandulája nagyobb a kelleténél. Az édesapjának orrsövényferdülése van - ez a probléma örökölhető? Mit tegyünk?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 3
18:57
Mit kell tudni a művi meddővé tételről? (WebBeteg)
Napjainkban a nem kívánt terhesség elkerülésére számos fogamzásgátló módszer elérhető. Azoknak, akik nem akarnak (több) gyermeket, végleges megoldást jelent a műtéti úton történő, mindkét oldali petevezető elkötése, mely megbízhatósága szinte 100%-os. Hangsúlyozni kell azonban, hogy ez végleges megoldás. Emiatt csak kérésre végezhető, és szigorú törvényi szabályozás vonatkozik rá.
máj. 3
22:06
Tízből egy fiatal videójáték függő a felhasználók körében (WebBeteg)
Egy új kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

2009. május 4. hétfő

máj. 4
0:03
Nemcsak az ágy, az asztal is összetartó erő (HáziPatika)
Asztalok. Linóleummal takart és damasztabroszos, agyonsúrolt konyhai, ritkán használt szobai, vagy a panelkonyha keskeny pultja... Rohanó életünkben is pihenést, örömet nyújthatnak, megerősíthetnek emberi kapcsolatokat, ha okosan...
máj. 4
0:07
Életveszélyes üdítőitalok? (HáziPatika)
Egy új tanulmány szerint a fruktózzal (gyümölcscukorral) ízesített üdítő- és egyéb italok negatív hatást gyakorolhatnak a szervezetünk inzulin-érzékenységére és zsírkezelő képességére, ami növeli a szívroham és a stroke...
máj. 4
5:09
Válságkezelő tippek a 12 csillagjegynek (Blikk)
Mindannyian kerülünk néha nehéz helyzetbe. Képes vagy ilyenkor rejtett tartalékaidat is bevetni, vagy megbénít az aggodalom?
máj. 4
5:27
Alhasi fájdalom ok nélkül? - A krónikus kismedencei fájdalom szindróma (WebBeteg)
A krónikus fájdalom mindig megnehezíti a beteg életét. A legtöbben tartós ideggyógyászati, mozgásszervi megbetegedés miatt kerülnek kapcsolatba hasonló panaszokkal, de bizonyos daganatos megbetegedések késői stádiumaiban is elfordulhat.
máj. 4
7:33
Mitől fájhat a fejem? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Egy-két napja a fejem tetejének jobb oldala nagyon fáj. Nincs rá különösebb, nem vagyok kimerült, nem vagyok frontérzékeny, se fejfájós. Két éve szedek fogamzásgátlót." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 4
9:39
Fogamzásgátlás: mi a helyzet a férfiakkal? (WebBeteg)
A férfi fogamzásgátlás lehetséges módszereiről számos fórumon kaphatunk információt. Azonban még ezek olvasása után is felmerülnek kérdések az alkalmazás, biztonságosság és a várható költségek tekintetében.
máj. 4
9:51
Szobanövények, melyek színeikkel felpezsdítik otthonod (Édenkert)
Narancs, bíbor, vörös és sötétzöld, táncra perdítik a lakást
máj. 4
10:42
WHO: Új hullámban támadhat a sertésinfluenza (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője hétfőn arra figyelmeztetett, hogy az új típusú influenzajárvány visszatérhet, és a második hullámban akár nagyobb pusztítást is végezhet.
máj. 4
11:46
Az infarktus utáni mozgásról - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Barátnőmnek infarktusa volt, szeretnénk tudni, hogy végezhet-e testmozgást?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 4
11:48
Világszenzáció lehet: magyar gyógyszer a cukorbetegségre? (WebBeteg)
A kutatók eredetileg más céllal láttak munkához: az onkológiai kezelések mellékhatásait akarták enyhíteni, ám kiderült, hogy a találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában.
máj. 4
12:33
Meríts erőt a vitalitásból! (HáziPatika)
Vitalitásunkat alapvetően az életmódunk határozza meg. Feszített tempóban és az elvárásoknak való megfelelésben sokszor felborul testünk és lelkünk harmóniája, erőtlennek érezzük magunkat. Így fokozott figyelmet kell szentelnünk...
máj. 4
12:48
Kiken segíthet az "Év gyógyszere"? (WebBeteg)
Az Abbott Laboratories biológiai terápiás készítménye nyerte az orvos, biológus és vegyész farmakológusok vezető szakmai testülete, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság által meghirdetett, az "Év Gyógyszere 2008".
máj. 4
15:06
Rajzanak a májusi cserebogarak! (Édenkert)
Az idei tavaszodás 2-3 héttel korábban érkezett, mint az átlagos időjárású években, ezért már áprilisban megindult a májusi cserebogarak rajzása.
máj. 4
15:57
Betekintés az agy rejtett zugaiba (WebBeteg)
Egy világszerte egyedülálló agykutatási műszer kezdte meg működését a németországi Jülich Kutatóközpontban. A készülék még sosem tapasztalt minőségben enged betekintést az élő emberi agyba, ahol az idegsejt nagyságú részeket is megmutatja.
máj. 4
16:51
Ismét vannak hiúzok Magyarországon (Infostart)
Infra kamerával készült képek bizonyítják, hogy a hajdan őshonos hiúzok néhány példánya visszaköltözött Magyarországra. A Fővárosi Állatkert szóvivője szerint a Börzsöny erdői ideális életteret kínálnak ennek az emberre nem veszélyes macskafélének.
máj. 4
17:00
Az oszteoartrózis és tünetei (WebBeteg)
Az ízületi porckopás és a különböző degeneratív ízületi betegségek az 50 éven felüli lakosság leggyakrabban előforduló mozgásszervi betegsége. Az arthritisszel szemben az artrózis nem gyulladásos folyamat.
máj. 4
19:06
Női egészség: a hosszabb élet ára (WebBeteg)
A nők tovább élnek, mint a férfiak, ennek azonban ára van. Egy új tanulmány szerint főként a fiatal vagy korai középkorban gyökerező elhízás és arthritis nehezen elviselhetővé teszi az idős nők életét, még a velük egyidős férfiakhoz képest is.
máj. 4
20:09
Hogyan ellenőrizze? - A herék önvizsgálatának lépései (WebBeteg)
A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat.
máj. 4
21:03
Nézze meg, hogyan tette láthatatlanná autóját a művésznő! (Infostart)
Sara Watson minden bizonnyal nem kap több parkolási bírságot. Hogy megússza a díjakat, láthatatlanná tette autóját a brit kreatív művész.
máj. 4
21:39
Idén Bécs a világ legélhetőbb városa (Infostart)
Bécs vezeti és Bagdad zárja a legélhetőbb városok listáját, amelyen Budapest a 74. Az eredmény nem örömteli, ám a szomszédos államok fővárosaihoz képest még így is jól állunk.

Keresés