2009. április 1. szerda

ápr. 1
0:21
Új remény a súlyos fejsérülést szenvedőknek (HáziPatika)
Az Alzheimer-kór elleni szerek egy új csoportja megelőzheti a traumás agysérülések okozta hosszútávú károsodásokat - olvasható a Georgetown Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói által közreadott tanulmányban.
ápr. 1
0:25
"Csak a saját tányéromból eszem" (HáziPatika)
Játék, terítés, ebéd... Zajlanak a mindennapok, úgy, mint más intézményben - mégis kicsit másképp. Talán lassabban, talán kevésbé ügyesen, mégis jókedvvel, az apró sikereknek örülve. Itt szakemberek vigyázzák az autista gyermekek...
ápr. 1
5:33
Figyelem! Kirajzottak a motorosok (Blikk)
A motorosnak az autós fejével is kell gondolkodnia
ápr. 1
5:35
Lehet, hogy csal a feleségem? (Blikk)
A párkapcsolatban élők életének egyik legkínzóbb pillanata, amikor felüti fejét a megcsalás gyanújának gondolata. Vajon van olyan nő vagy férfi, akinek a fejében, ha csak egyszer is, de ne merülne fel a gondolat: talán megcsal a párom? Ám mit tegyünk, ha a megcsalás már nem csupán gyanú, hanem kézzel foghatóvá, bizonyítékokkal alátámasztottá válik?
ápr. 1
5:51
Kilenc hónapig járta a vidéket a szökevény tehén (Infostart)
Megszökött egy farmról és kilenc hónapon át kóborolt egy skót-felföldi szarvasmarha. Az állatot csaknem száz kilométerre találták meg attól a helytől, ahonnan eltűnt.
ápr. 1
6:48
Váratlan szívhalál - ártalmas-e a sport? (WebBeteg)
A rendszeres testmozgás segíti az egészség megőrzését, a szív-és érrendszeri betegségek megelőzését. Éppen ezért mindig értetlenül állunk, ha a híradásokból hirtelen szívhalál, vagy infarktus miatt elhunyt sportolókról értesülünk.
ápr. 1
8:15
Váláshoz vezetett a Google képe (Infostart)
Felesége úgy tudta, hogy férje kiküldetésben van, de a Google képei lebuktatták: éppen szeretője előtt parkolt autójával.
ápr. 1
8:30
Mindennapi gyógynövények, amik fogyasztanak (Édenkert)
Súlyproblémákkal küzdesz, de a természetes megoldások híve vagy? Ajánlunk néhány gyógynövényt, melyek segítenek megszabadítani a fölös kilóktól.
ápr. 1
8:51
Itt a kétéltű vízibusz - nézze meg! (Infostart)
Elindult a világ első kétéltű busza, amely nemcsak az utakat rója, hanem a hullámokat is szeli.
ápr. 1
8:54
Karcsúság hat lépésben (WebBeteg)
Csúcsformában szeretné kezdeni a tavaszt? Itt az ideje, hogy belevágjon egy gyors fogyókúrába! – jut el hozzánk számtalan hasonló üzenet nap, mint nap.
ápr. 1
9:06
Az almákra fogta ittasságát a képviselő (Infostart)
Egy lengyel parlamenti képviselőt ittas vezetésen kaptak. A politikus azzal védekezett, hogy túl sok almát evett, ezért mutatott ki a szonda alkoholt.
ápr. 1
9:33
Kertépítés másképp: télen is élő kertek (Édenkert)
A mérsékelt égöv alatt az év 5-6 hónapja - kertészeti szempontból szomorú időszak. Sötét szürke égbolt, rövid nappalok, lombjuk vesztett kopasz fák, az elmúlásra emlékeztető, melankolikus hangulatot árasztó környezet vesz körül bennünket.
ápr. 1
9:42
Patkányokkal hatástalanítják az aknákat (Infostart)
Kutyák helyett patkányokkal keresik a taposóaknákat Mozambikban. A kártékony rágcsálóknak tartott állatok sokkal kisebbek és jobb a szaglásuk is, ezért hatékonyabbak és olcsóbbak lehetnek, mint a kutyák - állítják szakértők.
ápr. 1
9:57
Cukorbetegség: világméretű probléma (WebBeteg)
A cukorbetegség napjaink egyik legégetőbb egészségügyi problémája: előfordulása egyre növekszik, akár 1-es, akár 2-es típusról van szó. A WHO adatai szerint 2000-ben 170 millió diabéteszes beteg élt szerte a világon, ebből 25 millióan európai betegek. A diabétesz jellemzően a fejlett országokban jelent egyre nagyobb kihívást. 2010-re akár a betegek számának megduplázódása is bekövetkezhet.
ápr. 1
10:51
Rengeteg tipp Húsvétra! (NLC)
Színes, vidám húsvétvárás a Nők Lapja Cafén! Tippek, receptek sütéshez, nyuszidekor és sonka variációk, locsolóversek és ajándékötletek. Készülj velünk!
ápr. 1
11:12
Tudja, mióta a bolondok napja április 1.? (Infostart)
Sokan tréfálják meg barátaikat, rokonaikat és kollégáikat, de akár még idegeneket is április 1-én. De tudjuk-e vajon, mióta tartják ezt a bolondok napjának?
ápr. 1
11:30
Lányt szeretne? Költözzön a trópusokra! (Infostart)
A trópusokon több lány születik, mint a világ többi részén - derült ki egy amerikai kutatásból. Az ok lehet a melegebb hőmérséklet és az is, hogy a trópusokon hosszabbak a nappalok, és elképzelhető, hogy a klíma hatással van a koraszülési arányra és a sperma minőségére is.
ápr. 1
12:03
Amit a B1-vitaminról tudni kell (WebBeteg)
A B1-vitamin a B-vitaminok családjába tartozik, melyek közös jellemzője, hogy létfontosságú enzimek működéséhez szükségesek, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A B1-vitamin vízoldékony, vagyis a szervezet nem tudja nagy mennyiségben elraktározni, pótlására emiatt folyamatosan szükség van.
ápr. 1
12:22
Megnyílt a Construma építőipari kiállítás Budapesten (Metropol)
Egyszerűbb és gyorsabb lesz az építési engedélyek megszerzése az elkészült építési törvénytervezet és a kapcsolódó jogszabályok módosítása hatásaként - mondta Fegyverneky Sándor országos főépítész a Construma kiállítás megnyitóján Budapesten szerdán.
ápr. 1
12:24
Skót kockás a divat (Blikk)
Rendhagyó bemutatót tartottak New Yorkban Mike Myersszel
ápr. 1
13:06
Fehér színű váladék jött a mandulámból! Mi okozhatja? - az orvos válaszol (WebBeteg)
"Tisztelt Doktorúr! A mandulámból törmelékes, fehér színű darabkákat nyomkodtam ki.Mitől van ez, s mit lehet ellene csinálni? Súlyos?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 1
13:36
Sztriptízbár előtt verekedett a sztárfocista (Infostart)
Sztriptízbár előtt vették őrizetbe Djibril Cissét, az angol bajnokságban szereplő Sunderland francia labdarúgóját, mert állítólag bántalmazott egy nőt.
ápr. 1
15:09
Receptbiznisz: drága lehet az otthoni főzőcskézés (Édenkert)
A magyar receptek és konyhaművészeti értékek alkotói jogainak védelmére új érdekképviseleti szervet hoztak létre Culinaris Hungaricus néven - tudta meg az édenkert.hu riportere a bemutatkozó sajtótájékoztatón.
ápr. 1
15:12
Miért öregszenek gyorsabban a dohányosok? (WebBeteg)
A dohányzás egészségkárosító hatása mellett arról is hírhedt, hogy a füstölgők esetében jóval hamarabb és jóval mélyebb ráncok bukkannak fel, mint a nemdohányzóknál. A dohányzás alapvetően felgyorsítja az amúgy is kérlelhetetlen öregedési folyamatot.
ápr. 1
16:15
Immunerősítők: mire jó az ezüst? (WebBeteg)
A betegségek kialakulásának három leggyakoribb oka az immunrendszer gyengesége, a szervezetbe jutó mikroorganizmusok nagy száma és megbetegítő képessége, más néven virulenciája.
ápr. 1
18:21
Az alvászavar növeli az öngyilkossági kockázatot (Metropol)
A krónikus alvászavarral élő emberek többet gondolnak öngyilkosságra, és nagyobb valószínűséggel próbálják is meg - közölték szerdán a Pszichiátriai Világtársaság firenzei kongresszusán.
ápr. 1
18:21
Magyarország: 1000 lakosra 3 orvos (WebBeteg)
Magyarországon 3 orvos jut ezer lakosra, a legtöbb megyében 46 és 50 év közöttiek a doktorok, és a betölthető orvosi és szakdolgozói állások 4,3-4,4 százalékára nem találnak szakembert - többek között ez derül ki az Egészségügyi Minisztérium tájékoztató adataiból.
ápr. 1
20:12
Meglepő, de igaz: a férfiak pletykásabbak (Infostart)
Bármilyen hihetetlen, de igaz: a férfiak több időt töltenek pletykálkodással, mint a nők. A legkedveltebb témák a részeg barátok és a csinos nők.
ápr. 1
20:30
Több millió netező dőlt be a tréfának (Infostart)
Hiába van április 1-e, több millió netező mégis bedőlt egy álhírnek, amely arról szólt, hogy helikopterből megépítették a világ első, repülő szállodását.
ápr. 1
20:48
Csapattársuk testére kerülhetnek Gerrardék (Infostart)
A Liverpool teljes csapatképét a testére tetováltatná Daniel Agger, az együttes dán védője, ha a Vörösök megnyerik a bajnokságot.
ápr. 1
21:42
Nem csak a depresszió állhat az öngyilkosság mögött (Infostart)
Azok a felnőttek, akik krónikus alvási zavaroktól szenvednek, nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok, mint azok, akik rendesen tudnak aludni - állítják amerikai kutatók.
ápr. 1
22:33
A többség igent mondana az iskolai büfékínálat korlátozására (WebBeteg)
A büfékínálat szigorítását elsősorban azok a fiatalabbak támogatnák, akik döntően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és érdeklődnek az egészségtudatos életmód és az egészségügy friss hírei után – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

2009. április 2. csütörtök

ápr. 2
0:27
Feleslegesen kapják gyógyszereiket az idősek? (HáziPatika)
Michael Oliver, az Edinburghi Egyetem nyugalmazott kardiológus professzora szerint betegként kezeli a valójában egészséges idős embereket a modern medicina. Számos 75 év felettit feleslegesen tömnek az orvosok gyógyszerekkel -...
ápr. 2
0:31
A legegészségesebb tízéves (HáziPatika)
Ön szerint milyennek kell lennie egy tízévesnek? Energikusnak, egészségesnek, fittnek, aktívnak, soha meg nem állónak? Szerintünk igen, és büszkék vagyunk rá, hogy a HáziPatika.com is éppen ilyen. Ráadásul éppen ma tízéves!
ápr. 2
5:48
Továbbra is a first ladyk irányítják a divatot (Infostart)
Michelle Obama és Sarah Brown mutatja az irányadó divatot a G20-feleségeknek. Az Egyesült Államok "első asszonyának" követnie kell a divatot, hiszen ezt várják el tőle az ő pozíciójában. Elegáns alkalmi ruhájához gyöngyök és karkötők tartoztak kiegészítőül, amikor férjével megérkezett a Downing Street 10. elé.
ápr. 2
5:48
Tisztán jobb! (Blikk)
Az érzékeny elektronikai és optikai eszközeinket bizony nem árt néha megtisztítani.
ápr. 2
6:57
Haspuffadás, bélgázok - Mi okozza a panaszokat? (WebBeteg)
A hasi fájdalmat és székrekedést követő harmadik leggyakoribb emésztőrendszeri panasza a betegeknek a haspuffadás, a fokozott böfögés, a teltségérzés.
ápr. 2
8:39
Kertépítés másképp: télen is élő kertek (Édenkert)
A mérsékelt égöv alatt az év 5-6 hónapja - kertészeti szempontból szomorú időszak. Sötét szürke égbolt, rövid nappalok, lombjuk vesztett kopasz fák, az elmúlásra emlékeztető, melankolikus hangulatot árasztó környezet vesz körül bennünket.
ápr. 2
8:48
A poggyászok között repült - sérülés nélkül megúszta (Infostart)
Egy poggyászkezelő New Yorkból egészen Bostonig repült - a repülőgép rakterében.
ápr. 2
9:03
Orgazmus közbeni fejfájás - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Szex közben a csúcs felé közeledve a halántékom és a homlokom majd szétdurran, olyan érzés mintha szét akarna szakadni.Kérdésem mi okozhatja ezt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 2
9:06
Meztelenre vetkőztet a repülőtéri biztonsági berendezés (Infostart)
Egyelőre csak kísérleti jelleggel, de már használják az amerikai repülőtereken azt a berendezést, amely meztelenre vetkőzteti az utasokat. A szkenner alkalmazása ellen máris felemelték szavukat a jogvédők.
ápr. 2
9:42
Horrorbaleset: gégéjébe csúszott az olló (Infostart)
Összecsukható kisollót nyelt le nevetés közben egy kínai férfi, ami hegyével felfelé megakadt a nyelőcsövében. Az orvosoknak harminc percbe telt kihalászni a húsba vágó eszközt.
ápr. 2
9:42
Gyerekparadicsom: szobanövényeket a gyerekszobába is! (Édenkert)
A gyermekparadicsom szobanövénycsoport kistermetű, szívós tagjai jól illenek az óvodai csoportszobába vagy a gyerekszobába. A gyerekek testközelből megtapasztalhatják szépségüket, gondoskodhatnak róluk.
ápr. 2
10:06
Pán Péter-szindróma: harmincévesen is kamasz? (WebBeteg)
Felmérések szerint a harmincas korosztály negyede egyedülálló, a mai fiatalok nehezebben szánják rá magukat az önálló életre, a házasságkötésre, mint évekkel ezelőtt. A modern életforma új szociális szerepeket kínál, sokan szüleikkel élnek, kerülik a felelősségvállalással járó döntéseket, kihívásokat: biológiailag felnőttek, lélekben kamaszok.
ápr. 2
10:36
Mégsem végeztek fogyatékkal született gyermekeikkel az előemberek? (Infostart)
Talán mégsem hagyták magukra vagy végeztek az ősemberek azokkal a csecsemőkkel, akik valamilyen születési rendellenességgel jöttek világra. Erről tanúskodik az a 2001-ben, Spanyolországban előkerült koponya, amely egy deformáltan született kislányé volt.
ápr. 2
10:54
Mégsem csapott le a Conficker (Blikk)
Az előrejelzésekkel ellentétben mégsem csapott le április 1-jén a Conficker vírus.
ápr. 2
11:09
[másolat] - Mustárok, tormák, avagy a nélkülözhetetlen húsvéti kellékek tárháza (NLC)
A tavaszi ünnepek közeledtével javaslom, hogy evezzünk idegen vizekre, próbáljunk ki néhány új, merészebb mustárt, tormát, esetleg egy kis chutney-t a húsvéti sonkához.
ápr. 2
11:09
A kortikoszteroidok alkalmazása (WebBeteg)
A gyulladáscsökkentő hatású kortikoszteroidokat széleskörű felhasználási területük miatt sokféle módon lehet alkalmazni. Sok esetben célszerű a helyi alkalmazás, mivel így összességében elég kevesebb mennyiséget alkalmazni belőle, és a mellékhatások valószínűsége is kisebb.
ápr. 2
11:48
Nindzsával védjük meg a földet (Blikk)
Pénteken érkezik meg a Távol-keleten kultikusnak számító játék
ápr. 2
13:15
Ikerszülésnél nagyobb a szülés utáni depresszió kockázata (WebBeteg)
Az ikreket világra hozó nőknél az egy babát szülőkhöz képest 43 százalékkal nagyobb valószínűséggel találtak depressziót kilenc hónap elteltével - jelentették be a Pediatrics című szaklap szerdán megjelent számában közölt tanulmányukban amerikai kutatók.

Keresés