2009. január 4. vasárnap

jan. 4
0:18
Hurma: díszfának is jó (HáziPatika)
E paradicsomra emlékeztető gyümölcs nálunk még csak "gyermekcipőben" jár, míg az ázsiai földrészen már az ókorban is előszeretettel fogyasztották. Aki ismeri, főleg gyümölcssalátába vagy joghurtokba teszi, illetve nyersen...
jan. 4
6:09
Hová menjünk síelni? (Blikk)
Ha még nem tudja, hol élvezze kedvenc téli sportját, akkor összeállításunkban meglelheti az önnek ideális helyszínt.
jan. 4
8:09
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2009-01-04 (HarmoNet)
Ma energikusabbak leszünk, nagyobb testi erővel rendelkezünk. Nekiállhatunk a rég halogatott fizikai munkáknak is. Ha rendetlen a kertünk, vagy a lakásunk, akkor ma lássunk neki a tennivalóknak! Fontos, hogy türelemmel végezzük a munkánkat! Ma tüzesebb hangulatban leszünk, megnövekszik az igényünk a szexre. Ha tartósan kielégületlennek érezzük magunkat, akkor a mai napon nagyon türelmetlenekké…
jan. 4
8:11
Heti wellness horoszkóp 2009. január 4-től 10-ig (HarmoNet)
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
jan. 4
10:03
UNAIDS: 2,5 millió gyermek HIV pozitív (orientpress)
Az Egyesült Nemzetek Aids szervezete, az UNAIDS globális jelentése szerint 2007-ben mintegy 2,5 millió HIV fertőzött gyermek élt.
jan. 4
10:03
Drog, szex, öngyilkosság - Veszélyes a fiatal melegek elutasítása (MaHu)
Gyakoribbak az öngyilkossági kísérletek, az illegális droghasználat és a felelőtlen szexuális élet azoknál a fiatal melegeknél, akiket családjuk korábban elutasított.
jan. 4
10:18
Munkahelyi ülőke lesz a babzsák? (Édenkert)
Aki babzsákon szeretne ülni, az vajon legszívesebben farönkön enne, kivájt tökhéjból inna és odúban lakna? Vagy a babzsák egy vicces játék, fiatalos bútor, netán csodagyógyszer?
jan. 4
10:27
Beiktatás világsztárokkal (Borsa)
Barack Obama januári beiktatási ceremóniáján a világsztároknak is nagy megtiszteltetés lesz jelen lenni, pláne fellépni. Nevek, akik biztosan ott lesznek.
jan. 4
10:57
Szívelégtelenség esetén is hatásosak az omega-3 zsírsavak (WebBeteg)
Az omega-3 zsírsavakkal kapcsolatosan megjelent egyre több kedvező eredmény miatt elképzelhető, hogy több szív-és érrendszeri betegség megelőzéséről és kezeléséről szóló irányelvet is átdolgoznak a kardiológiai fórumok.
jan. 4
11:15
A kórházi piac konszolidációja Németországban (orientpress)
A kórházi konszernek Németországban évente maximum egy százalékponttal képesek növelni piaci részesedésüket. A privát kórházak 2015-ig elérhetik a 20-25 százalékos piaci arányt.
jan. 4
11:15
A tél eddigi leghidegebb éjszakája (Infostart)
A mostani volt a tél eddigi leghidegebb éjszakája, Nyírlugosnál -17,5 Celsius fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 4
12:00
Hétfőn adják át hivatalosan a szentesi légimentő bázist (WebBeteg)
Hétfőn adják át hivatalosan az ország hetedik légimentő bázisát Szentesen. A dél-alföldi régiót ellátó új légimentő bázis 100 millió forintos költségéből 60 milliót az egészségügyi tárca vállalt, 40 milliót az érintett önkormányzatok adtak össze - mondta el szombaton Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.
jan. 4
12:09
Gyógyít 3500 éve - Miért is jó az aloe? (MaHu)
A természetgyógyászok és az orvosok több mint 3500 éve kutatják ennek az illatos sivatagi liliomnak a kedvező hatásait. Körülbelül 200 faja ismeretes.
jan. 4
15:09
A vitamin nem véd a rák ellen (HVG)
Világszerte sokan szednek különböző vitaminokat – a legtöbben C- és E-vitamint – remélve, hogy azok megelőzik a súlyos betegségeket, például a rosszindulatú daganatok megjelenését, ám úgy tűnik, hiába.
jan. 4
15:09
Ötletek a karácsonyi pluszkilók ellen (MaHu)
A klasszikus karácsonyi menü igencsak megterheli a gyomrunkat, és mivel az ünnepek alatt csak pihenünk, rövid idő alatt jónéhány kilót lehet felszedni.
jan. 4
16:12
A szaunázás előnyei és kockázatai III. (WebBeteg)
A szauna ellenjavallatait ismertető cikksorozatunk harmadik részében megtudhatják, hogy mire figyeljenek a szaunázásnál a gyerekek, az alkoholt fogyasztók és a gyógyszert szedők szaunázás során.
jan. 4
16:57
Magasabb IQ, túlzott alkoholfogyasztás (HVG)
Akinek magasabb az intelligenciahányadosa, jó eséllyel lesz az ital rabja - derült ki egy brit felmérésből.
jan. 4
18:27
A hatos lottó nyerőszámai - gazdára talált-e a 650 milliós nyeremény? (Infostart)
A hatos lottó 1. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 10, 16, 17, 26, 28, 43.
jan. 4
18:45
Szabálysértésig fajuló evés-ivás, szex és drogozás - Mi az oka? (MaHu)
Az impulzív, gyakran szabálysértésig fajuló evésben, ivásban, drogozásban, szexben, pénzszerzésben jeleskedő embereknél a kockázatkereső magatartás oka az agyban keresendő, egy új felfedezés segíthet a függőségek egyes típusainak kezelésében.
jan. 4
19:57
Kisbabák egészséges táplálása (Blikk)
Néhány évtizeddel ezelőtt az anyákat még arra buzdították, hogy minél előbb kezdjék meg a csecsemők korai hozzátáplálását, a szilárdételek bevezetését a táplálkozásba. Mostanra azonban már számtalan tapasztalat és tudományos kutatás bebizonyította, hogy a kisbaba szervezetének az első hat hónapban az anyatejen kívül semmi másra nincs szüksége.
jan. 4
20:15
Különböző évben születtek az ikrek (Infostart)
Bár csak 26 perc különbséggel született egy ikerpár az Egyesült Államokban, a gyermekek különböző évben jöttek a világra.
jan. 4
22:21
Halálos kimenetelű autóbaleset Budakalászon - képekkel (Infostart)
Nem sikerült újraéleszteni azt a férfit, akinek az életéért küzdöttek a mentők a budakalászi bevásárlóközpontnál, miután autójával frontálisan összeütközött egy másik kocsival - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Keresés