2009. január 28. szerda

jan. 28
0:06
Egyre több a lelki beteg (Metropol)
Az Európai Unióban minden negyedik állampolgár szenved valamilyen mentális, idegrendszeri megbetegedésben, a gyerekeket is beleértve.
jan. 28
0:15
Egy fehérje segíthet legyőzni az Alzheimer-kórt is? (HáziPatika)
Amerikai és uruguayi tudósok csoportja rábukkant egy megoldásra, hogyan késleltethető a krónikus idegsejt-pusztulással járó betegségek, például a Lou Gehrig-betegség kezdete, jelentette be az egyik kutató.
jan. 28
0:19
Amikor nem csak jót tesz az ágynyugalom (HáziPatika)
Riasztó képet mutatnak a felfekvéses sebek. Lassan gyógyulnak, és igen veszélyesek is lehetnek. Mire a bőr kisebesedik, alatta rég megindult a szövetpusztulás...Ellenszere a gondos ápolás.
jan. 28
5:30
Több mint ötszáz bűncselekményt vallott be az elképesztő memóriájú betörő (Infostart)
Egy brit férfi igen "termékeny" rablónak bizonyult: több mint félezer bűncselekményt vallott be a rendőröknek, akik ledöbbentek, hogy a férfi milyen részletességgel idézi fel az évekkel ezelőtti eseteket.
jan. 28
6:06
Ez lett a legkisebb hibrid (Blikk)
Az új japán kisautó lesz a hibridek kínálatának legolcsóbb tagja.
jan. 28
7:27
A látásélesség-vizsgálat (WebBeteg)
A látásélesség az éles látás számszerűsített értéke. Az emberi szem felbontó képessége átlagos körülmények között 1 szögperc (1’) – jó megvilágítás mellett maximum 0,5 szögperc lehet.
jan. 28
8:30
Szexuális erőszakkal gyanúsítják Robinhót (Infostart)
Szexuális erőszakkal gyanúja miatt őrizetbe vették Robinhót, a Manchester City brazil labdarúgóját.
jan. 28
8:48
Szoptatós anya nem bántalmazza a gyermekét (Infostart)
A gyermeküket nem szoptató anyák körében gyakrabban fordul elő a kicsi bántalmazása, mint azoknál, akik emlőjükből táplálják utódukat.
jan. 28
9:24
Front-stressz,- amitől Te is más leszel... (Életforma)
Rosszul viseli, amikor front közeleg? Akkor pontosan olyan, mint millió más ember. Az emberek több mint fele megérzi az időjárás-változást, a nők legalább háromszor többen, mint a férfiak. Ugyanakkor maga az időjárás nem tesz beteggé.
jan. 28
9:33
Koleszterinfelhalmozódást csökkentő vegyületet találtak (WebBeteg)
Amerikai tudósok olyan vegyületet találtak, mely megszünteti a sejtekben a koleszterinfelhalmozódást. Ez segíthet az olyan koleszterinfelhalmozódással járó betegségek gyógyításában, mint például a Niemann-Pick betegség.
jan. 28
9:42
A nők többet gondolnak az ételekre, mint a szexre (Infostart)
Egy friss felmérés szerint a brit nők sokkal többet gondolnak ételekre, mint a szexre. Mindeközben kétharmaduk elégedetlen a külsejével.
jan. 28
9:51
Tippek, mielőtt elér minket az influenzajárvány (Édenkert)
Egyre gyakrabban hallani, hogy még nincs influenzajárvány - ebből mindenki azonnal arra következtet, hogy de bizony már van!
jan. 28
10:00
A nők 32 éves korukban érzik magukat a legszebbnek (Infostart)
Egy brit kutatás szerint akkor elégedettek leginkább életükkel és külsejükkel a nők, amikor elérik a 32 éves kort. Az élettapasztalat, a magabiztosság és az elért eredmények is vonzóbbá teszik a gyengébbik nemet.
jan. 28
10:18
Tuti tippek veszekedésre, békülésre (Életforma)
A veszekedés minden párkapcsolathoz hozzátartozik.Van, aki csendben dühöng, van aki ordítozik és a falhoz vágja a tányérokat. Bármilyen furcsa, a civakodást is tanulni kell. Tippeket adunk, hogyan érdemes egymásnak esni.
jan. 28
10:36
Több pénzt keres az elhunyt sztár, mint amikor élt (Infostart)
A tavaly januárban elhunyt Heath Ledger ausztrál színész csak a múlt évben többet keresett, mint életében, és ezzel harmadik helyen szerepel a már nem élő gazdag sztárok listáján.
jan. 28
10:36
Virág a kórteremben: érvek és ellenérvek (WebBeteg)
Sok gyógyintézet betegszobáiba tilos virágot bevinni, azzal az indokkal, hogy fertőzésveszély forrása lehet, lassítja a gyógyulást. Egy új kutatási eredmény szerint azonban a virágok határozottan jót tesznek a gyógyulók közérzetének, vérnyomásának, pulzusának.
jan. 28
11:39
Nem tesz jót a túlórázás a szellemi képességeinknek (WebBeteg)
A legfrissebb, 2009 januárjában publikált felmérések szerint azoknál a középkorúaknál, akik túlórában dolgoztak, a szellemi funkciók enyhe csökkenését tapasztalták.
jan. 28
12:42
Influenza esetén csak árt a diéta (WebBeteg)
A téli influenzás időszakban általában a visszafogottabb étkezéseket javasolják megbetegedett családtagjaiknak. Az erős diéta azonban legyengíti az immunrendszert, és szabad utat enged a vírusoknak.
jan. 28
13:18
Hogyan manipulálják a Vogue címlapfotóit? (Infostart)
A Vouge magazin boszorkánykonyháját mutatja be egy új dokumentumfilm, a The September Issue (A szeptemberi kiadás). Kiderül, miként retusálják a címlapfotókat. Sienna Miller képét például két fotóból montírozták össze.
jan. 28
13:18
Izzócsere: az autósok mumusa (Blikk)
Egyes autóknál már-már mérnöki ismerek szükségesek e művelet elvégzéséhez
jan. 28
13:18
Stahl Judit készételei házhoz mennek! (Életforma)
Stahl Juditról évek óta köztudott, hogy imád főzni, és szakácskönyveivel számos háziasszony életét megkönnyítette. Fél éve azonban nem csak az otthoni főzéshez ad praktikus tanácsokat, hanem készételeit is bárki könnyen elérheti.
jan. 28
13:20
Brutális rablókat fogtak el Szabolcsban (Infostart)
Csoportosan elkövetett rablás gyanúsítottjait vette őrizetbe a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A négy, 17-32 év közötti nyírpilisi lakos egy nagykállói fiatalembert fosztott ki az utcán, maradandó fogyatékossággal járó sérülést okozva neki.
jan. 28
13:54
Hogyan bírnak majd a szülők a nyolcas ikrekkel? (Infostart)
Nyolcas ikrek születtek Kaliforniában; az Egyesült Államokban ez másodszor fordult elő. Több mint tíz éve egy houstoni asszony szintén nyolcas ikreket szült, mindannyian koraszülöttek voltak, és jóval kisebb súllyal születtek, mint most a kaliforniai nyolcas ikrek. A nyolcból egy csecsemő a szülés után meghalt, ám a kaliforniai ikreknek jók az életesélyeik - vélekedett az InfoRádióban Szabó Miklós…
jan. 28
14:30
Kiderült! A mogyoróvaj a tömeges szalmonellajárvány okozója! (Életforma)
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA), valamint a Betegségmegelőzési Központ (CDC) jelenleg is vizsgálja azon kiterjedt járványt, melynek hátterében Salmonella Typhimurium baktériummal szennyezett mogyoróvaj fogyasztása áll.
jan. 28
14:49
A dohányzás memóriaromlást és korai szellemi hanyatlást okozhat (WebBeteg)
2008 júniusában látott napvilágot egy nagy átfogó prospektív vizsgálat, mely a dohányzás és a szellemi teljesítőképesség kapcsolatát elemzi. A felmérés szerint középkorú embereknél a dohányzás és a rosszabbodó memória között szoros összefüggés áll fenn.
jan. 28
15:06
Tervezzünk nyári virágágyást íriszekkel (Édenkert)
Több száz féle nőszirom él a Földön, néhány faj a hazai természetben is megtalálható. Nőknek a befogadást, férfiaknak az odaadást jelképezik.
jan. 28
15:24
Még nem késő! 4 tuti tipp az influenza megelőzésére! (Életforma)
A szakemberek jelzése szerint Magyarországra is megérkezett az influenzajárvány. Ha Téged még nem ért el, van négy hatékony tipp a megelőzésre - a Dr.Chen patika szerint.
jan. 28
15:51
Veszélyes műanyagok - Tovább marad a szervezetben a biszfenol (WebBeteg)
A palackokhoz és háztarási műanyagokhoz használt biszfenol-A (BPA) nevű mérgező anyag tovább marad az ember szervezetében, mint azt korábban gondolták. Nemcsak étellel, csapvízzel, de háziporral is bejuthat a szervezetbe, ahol az ösztrogén termelést megzavarva anyagcserezavart okoz, gyerekeknél pedig a központi idegrendszer működését befolyásolja.
jan. 28
16:00
A keleti kényelem kulcsa a kínai horoszkóp (Blikk)
A feng shui és a kínai horoszkóp azonos tőről fakad. A keleti gondolkodás szerint a harmóniát magunkban elősegíthetjük, elérhetjük, hogyha a környezetünk rendjét változtatjuk.
jan. 28
16:55
Itt az influenzajárvány! - Az antibiotikum hatástalan (WebBeteg)
Immár hivatalosan is influenza-járvány van Magyarországon - jelentette be szerdán az országos tiszti főorvos. A szakemberek szerint még a járvány időtartama alatt is érdemes beadatni a védőoltást.
jan. 28
17:12
Influenzajárvány van Magyarországon (Metropol)
A járvány még nem érte el az ország minden részét, de több mint 21 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év negyedik hetében. Ez másfélszeres emelkedés a korábbi héthez képest – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján szerdán.
jan. 28
17:30
Három nap alatt kétszer bukott le a bankrabló (Infostart)
Egy héten belül kétszer próbált meg bankot rabolni egy férfi Szombathelyen - tájékoztatta az InfoRádiót a város rendőrkapitánya. Hollósi Gábor hozzátette: a férfi ellen lopás miatt jelenleg is több eljárás folyik.
jan. 28
17:30
Tovább maradhat a szervezetben a műanyag-adalék (Metropol)
A palackokhoz és más háztartási tárgyakhoz használt polikarbonát műanyagok adaléka, a biszfenol-A (BPA) nevű mérgező vegyület tovább maradhat az emberi szervezetben, mint azt korábban feltételezték.
jan. 28
18:42
Mégsincs csellóhere: csak válaszvicc volt a gitármellbimbóra (Metropol)
Mégsincs csellóhere, mármint ilyen nevű betegség, csak viccből lett, bár nem kis időre: 35 évre. A vicc azonban mégsem „szakállas”, mert bár régi – még 1974-ben csintalankodott két szerzője –, csak most fedték fel hogy vicc.
jan. 28
19:54
Képek a felrobbant autószerelő műhelyről (Infostart)
Robbanás történt egy autószerelő műhelyben szerdán Gyulán; személyi sérülés nem történt; a kár közel 40 millió forint - közölte a rendőrség.
jan. 28
20:03
A sarcoidosis (WebBeteg)
A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg. A sarcoidosis esetek egy részét gyakran véletlenül fedezik fel, vagy spontán meggyógyul, de felléphet több szervi elégtelenség és akár halál is.
jan. 28
20:12
Az élet napos oldalát néznék az angolok a temetéseken (Infostart)
Hódítanak a kevésbé komoly temetési dalok Angliában. A legtöbben szívesen vennék, ha saját temetésükön a Brian élete népszerű záródala, az Always Looking On The Bright Side Of Life hangzana föl.
jan. 28
20:32
Több tejet adnak a tehenek, ha van nevük (Infostart)
Tudományos bizonyíték van arra, hogy több tejet adnak a tehenek, ha gazdájuk elnevezi és nevükön szólítja őket. A tejtermelők eddig is sejtették, hogy a két dolog között van összefüggés, ám a kapcsolatot korábban nem vizsgálták.
jan. 28
20:48
Rátaláltak Olivia Newton-John elveszett fiújára? (Infostart)
A nyomozók rátaláltak az ausztrál színésznő, Olivia Newton-John négy évvel ezelőtt elveszett barátjára, Patrick McDermott operatőrre. A férfi épp a dél-amerikai partok felé hajózik - állítják.
jan. 28
21:42
A brit ellenzék vezére szerint már jártak ufók a Földön (Infostart)
Az idegenek már meglátogatták a Földet - mondta a brit konzervatív ellenzék vezetője. David Cameron megígérte: ha ő lesz az Egyesült Királyság miniszterelnöke, nyilvánosságra hozza az ufómegfigyelésekkel kapcsolatos titkos dokumentumokat.
jan. 28
21:44
Robinho tagadja az erőszak vádját (Infostart)
Tagadja a Manchester City sztárcsatárja, hogy megerőszakolt volna egy fiatal lányt egy angliai nightklubban. A 25 éves Robinhót kedden tartóztatta le a Nyugat-Yorkshire-i rendőrség, majd óvadék ellenében szabadlábra is helyezte. Nem ez az első eset, hogy erőszakoskodással vádolnak egy Angliában játszó sztárfutballistát.

Keresés