2009. január 28. szerda

jan. 28
0:24
Rendőrautó és személygépkocsi ütközött a fővárosban (Metropol)
Hárman megsérültek, köztük egy rendőr is.
jan. 28
6:06
A régit eladja - az újat 20 milliárdért bérli a MÁV (168 Óra Online)
Több mint húszmilliárd forintnyi közpénzért bérel magának irodákat a következő 15 évben a Magyar Államvasutak - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 28
7:18
Járulékcsökkentés, áfa-emelés (Infostart)
A Népszabadság szerint öt százalékos munkáltatói járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele, az ellentételezésként tervezett áfa-emelés pedig általános lesz, de az alapvető élelmiszereket nem érinti.
jan. 28
7:36
Giró-Szász: Robbanást kockáztat a kormányfő (Infostart)
A miniszterelnök rövid távon sikeres intézkedéseivel megőrizheti hatalmát, hosszú távon viszont kérdéses Gyurcsány Ferenc politikájának sikere - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András politikai elemző. A Századvég Alapítvány igazgatója hozzátette: elképzelhető, hogy a 2010-es választásokig olyan rosszra fordul a gazdasági helyzet, amely erodálhatja a szocialisták…
jan. 28
8:30
Pénzszállítót raboltak ki Óbudán - képgaléria (Infostart)
Pénzszállítót raboltak ki a fővárosi Eurocenterben. A bevásárlóközpont főkapuját lezárták, de a többi bejárat nyitva van.
jan. 28
8:48
20 centiméteres hó, elakadt kamionok Vas és Zala megyében (Infostart)
Mintegy 20 centiméternyi hó esett az éjjel Vas megyében. A Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének tájékoztatása szerint a közepes erejű szél egyelőre nem okoz hóátfúvásokat, de Vasvár és Körmend környékén nehezen járhatóak az utak.
jan. 28
8:48
Kirabolták a pénzszállítót és futottak (168 Óra Online)
Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél - értesült az MTI.
jan. 28
9:06
Képriport: rendőrautó karambolozott (Infostart)
Egy rendőrautó és egy személygépkocsi karambolozott kedd este Budapesten. A balesetben hárman megsérültek - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 28
9:24
A politikai okból agyonhallgatott atomenergia most reneszánszát éli (168 Óra Online)
Ipari miniszter volt a Horn-kormány idején, 2004 óta az MSZP európai parlamenti képviselője, egyben az EP Költségvetés-ellenőrzési Bizottságának elnöke. Szerinte az EU-ban mindig válságra volt szükség ahhoz, hogy az akut problémák rendeződjenek. Most is a krízis vezet el a közös európai energiapolitikához. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
jan. 28
9:42
A szelektív gyűjtésnek annyi (168 Óra Online)
A lelassult termelés, a kínai és indiai megrendelések elmaradása miatt negyedére esett vissza a hulladékok felvásárlási ára, ezért gazdaságtalanná vált a begyűjtés. A készletek tárolása, állagmegóvása tovább növeli a szelektív gyűjtéssel foglalkozó cégek veszteségeit - írta szerdai számában a 24 Óra.
jan. 28
11:12
Össznépi depresszió, csökkenő MSZP-népszerűség (Infostart)
A Szonda Ipsos Népszabadságban közölt januári felmérése szerint az emberek 89 százaléka látja úgy, hogy rossz irányba mennek az ország dolgai. A biztos pártválasztók 61 százaléka a Fideszre, 28 százaléka az MSZP-re szavazna.
jan. 28
11:30
A Tisza középső szakaszán tart a jégzajlás, elsőfokú a készültség (Infostart)
Elsőfokúra mérsékelte a jégzajlás miatt elrendelt harmadfokú készültséget a Tiszán az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
jan. 28
11:48
Bankrablás a Duna Plazában - képekkel (Infostart)
Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető - közölte a rendőrség.
jan. 28
11:50
Újra betétdíjassá tenné a palackokat az MSZP (Infostart)
Ismét bevezetné a betétdíjat az italpalackoknál az MSZP frakció környezetvédelmi munkacsoportjának vezetője. Orosz Sándor emlékeztetett: 2008-ban 3,7 milliárd italpalack került forgalomba, és ennek a hulladéktömegnek mindössze csak az ötöde hasznosul.
jan. 28
12:06
Újabb bankrablás Budapesten! (168 Óra Online)
Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 28
12:24
Magyarország az innovációs sereghajtó (Infostart)
Magyarország továbbra is sereghajtó az innováció és a kutatásfejlesztésre fordított állami összegek területén az Európai Unióban - derült ki az Európai Bizottság felméréséből. Világviszonylatban a közösség sem áll jobban: az Egyesült Államok és Japán még mindig az EU előtt van.
jan. 28
12:24
Önző kényszerszinglikkel telik meg az ország (168 Óra Online)
A bestseller irodalomból ismert Bridges Jones hazai követői egyre többen vannak. De nem csak magas státuszú, megfelelő vásárlóerővel rendelkező szinglik élnek egyfős háztartásokban, hanem a „kényszerszinglik” és az „öregszinglik” is. A 2005-ös statisztikák szerint öt év alatt a felnőtt lakosságon belül 15 százalékkal nőtt az egyedülállók száma. Utasi Ágnes szociológus szerint megfogyatkozott a…
jan. 28
12:42
Balsai: A kormány 25 évre eladósította az országot (Infostart)
A kormány legalább 25 évre eladósította az országot, és az újabb, az Európai Beruházási Banktól kapott 132 milliárd forintos kölcsönnel csak rontott a helyzeten - mondta az InfoRádiónak Balsai István, a Fidesz parlamenti képviselője.
jan. 28
13:00
SZDSZ-es nem az előrehozott választásokra (Infostart)
Nem támogatja majd a Fidesz előre hozott választásokra tett indítványát a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen az SZDSZ parlamenti frakciója.
jan. 28
13:02
Sólyom és Tőkés a romániai magyarságról (Infostart)
Az Erdélyben élő magyarság helyzetét értékelte Sólyom László köztársasági elnök és Tőkés László, az Európai Parlament képviselője, akit az államfő szerdán a Sándor-palotában fogadott.
jan. 28
13:36
Óriási áramszünet Nyugat-Dunántúlon (Infostart)
A kedd este kezdődött havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.
jan. 28
13:36
Áramkimaradások a hó miatt Nyugat-Dunántúlon (Metropol)
A havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.
jan. 28
13:54
Szegregáció történt a győri iskolában? (168 Óra Online)
Megkezdődött a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon szerdán annak a pernek a tárgyalása, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított a győri önkormányzat ellen szegregációra hivatkozva a Kossuth Lajos Általános Iskola roma tanulóinak integrált oktatásáért - tudósított az MTI.
jan. 28
14:12
250 millió euró a Nabuccóra (Infostart)
Mintegy 250 millió eurós támogatást javasol a Nabucco gázvezeték építésének elindítására az Európai Bizottság. Az előterjesztést az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia.
jan. 28
14:30
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Nyíregyházán (Infostart)
Kábítószer-terjesztőket fogtak el a rendőrök Nyíregyházán, a három, 20-25 év közötti helyi lakost őrizetbe vették - közölte Gere Zoltán ezredes, a város rendőrkapitánya.
jan. 28
14:48
Nézze meg az új metrószerelvényeket! (Infostart)
Megérkezett Budapestre a 2-es metró vonalára gyártott új metrókocsik közül az első kettő, és péntekig még további hármat szállít le a gyártó, így hamarosan megkezdődhet a szerelvények tesztelése.
jan. 28
14:48
Nem tarthat rendezvényt a magyar gárda Ivánban (Metropol)
Az indoklás szerint azért nem engedélyezte a rendőrség, mert a közlekedés zavartalanságának biztosításában a rendezvény komoly hátrányt okozna, a közúti forgalom elterelése pedig nem oldható meg.
jan. 28
14:50
Vellai Györgyike szabadlábon (Infostart)
Szabadlábra helyezte a Globex ügy első- és másodrendű vádlottját, Postáné Vellai Györgyikét és Vajda Lászlót a Legfelsőbb Bíróság. A testület ügyükben új bírósági eljárást rendelt el.
jan. 28
14:52
MSZP: Még nincs napirenden Tasnádi Péter utódlásának kérdése (Infostart)
Az MSZP-n belül még nincs napirenden Pécs kedden elhunyt polgármestere, Tasnádi Péter utódlásának kérdése - közölte a párt pécsi elnöke.
jan. 28
16:36
Vízhiány, bezárt óvodák, akadozó fűtés - az áramhiány következménye (Infostart)
Megközelíthetetlen település, vízhiány, bezárt óvodák és iskolák, valamint továbbra sem javuló időjárás - ez jellemzi számos zalai, vasi és somogyi községet, amelyek a kedden kezdődött havazás miatt áramkimaradással küzdenek. Az üzemzavar ötvenezer ügyfelet érint, az áramszolgáltató azt állítja: nagy erőkkel dolgozik a kárelhárításon, de az már biztos, hogy szerdán már nem áll helyre a…
jan. 28
16:36
Az egyháznak szembe kell néznie az ügynökbotrányokkal (168 Óra Online)
Szükség van az egyházat érintő ügynökkérdés rendezésére, a közelmúlt feltárására, mert ezekkel a tényekkel tisztában kell lenni - mondta püspöki jelentésében Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület újabb hat évre megválasztott püspöke a cikluskezdő ünnepi közgyűlésen, szerdán Budapesten.
jan. 28
16:54
Jó eséllyel napirendre sem kerül az Országgyűlés feloszlatása (Infostart)
Valószínű, hogy az Országgyűlés csütörtökön nem veszi napirendre a parlament feloszlatását célzó ellenzéki javaslatot. Az MSZP csak úgy támogatja az indítványt, ha azt nem sürgősséggel, hanem a normális menetrend szerint tűzi napirendre a Ház. A frakciók először a sürgősségről szavaznak, azt pedig a szocialistákon kívül az SZDSZ sem támogatja. Így ha a ezt a többség elveti, akkor a feloszlatásról…
jan. 28
16:56
Továbbgyűrűzik az erzsébetvárosi ingatlanbotrány (Infostart)
Bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét.
jan. 28
17:12
Egyre közelebb a BKV-sztrájkhoz (Infostart)
BKV-sztrájk lehet februárban, miután szerdán sem egyeztek meg a HÉV kiszervezéséről, valamint a vállalat átalakításáról a munkáltató és a szakszervezetek képviselői.
jan. 28
17:14
Itt az influenzajárvány (Infostart)
Influenzajárvány van Magyarországon - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A tájékoztatás szerint az elmúlt héten több mint 21 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel; ez másfélszeres emelkedés a korábbi héthez képest.
jan. 28
17:30
Munkát követeltek romák Kunhegyesen (Metropol)
Nagyjából kéttucatnyi kunhegyesi roma követelt munkalehetőséget szerdán a város vezetőitől. Az akciót a szervezők a polgármesteri fogadónapra időzítették.
jan. 28
18:24
Nézőpont Intézet: Gyurcsányra "ráég" a válság (Infostart)
Azok a miniszterek népszerűek a választópolgárok körében, akik nem igazán vesznek részt a válságkezelésben, a nagypolitikai konfliktusokban, és megmaradnak tárcájuk szakmai kérdéseinél - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A lista élén Gráf József, Göncz Kinga és Szekeres Imre áll, míg a legnépszerűtlenebb Gyurcsány Ferenc.
jan. 28
18:42
Kis Polski ütközött teherautóval - képriport (Infostart)
Életét vesztette az a nő, aki személygépkocsijával teherautónak ütközött a 6-os főúton, Pécs-Hird közelében szerdán - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 28
19:01
Kézigránáttal mentek betörni (Infostart)
Kézigránát volt annál a férfinál, akit társával együtt betörésen ért tetten és elfogott a rendőrség az Oldhoz tartozó Tótokföldjén a napokban - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 28
19:18
Nabucco: 250 millió euró az uniótól - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Mintegy 250 millió eurós támogatást javasol a Nabucco gázvezetékhez az Európai Bizottság. Az előterjesztést az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. A testület emellett 30 millió euróval támogatná a román és a magyar gázrendszerek összekötését, 25 millió euróval pedig a Nagykürtös és Balassagyarmat között tervezett szlovák-magyar vezetéket.
jan. 28
20:12
A tojásdobáló két évre számítson! (168 Óra Online)
Az új törvény hatékonyabb fellépést biztosít a közrendet, vagy az igazságszolgáltatási és hatósági eljárást megzavarók ellen.

Keresés