2009. január 27. kedd

jan. 27
5:12
A kormány hajlik az adócsökkentésre, a Fidesz mégis kudarcról beszél (Alternatív Energia)
A mértékek jelentős korrekciójára van szükség az adók, a járulékok és a foglalkoztatás területén. A reformnak érdeminek kell lennie - jelezte tegnap Gyurcsány Ferenc miután neves közgazdászokkal egyeztetett. A miniszterelnök továbbra sem mondott konkrétumokat, az átalakítások főbb vonalairól várhatóan a parlament csütörtöki, rendkívüli ülésén beszél. A válság hatásaira mindenkinek, az ország…
jan. 27
5:14
Mégis marad az alanyi jogon járó családi? Emelés is lehet? (Alternatív Energia)
Elképzelhető, hogy továbbra is minden gyermek után jár majd a családi pótlék, de az sem kizárt, hogy tovább differenciálják a támogatást. Egyelőre csak az biztos, a szociális minisztérium szakállamtitkárságának szakértői elemzéseket, számításokat végeznek arról, hogyan lehetne a rászorultság elvét a jelenleginél hatékonyabban érvényesíteni. A lapunk által megkérdezett szociológusok csak a további…
jan. 27
5:30
Kőbán Rita tört-zúzott - mi történt a bajnokkal?! (168 Óra Online)
Rongálással gyanúsítják Kőbán Rita kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok kajakozót - számolt be az m1 hétfő esti Híradója.
jan. 27
5:30
A Fidesz még a kákán is csomót keres, de most mellényúlt (Alternatív Energia)
Felszólította a kormányt a Fidesz, hogy hozza nyilvánosságra a Malév 2007-es privatizációs szerződését, valamint a légitársaság mai közgyűlésén várható tulajdonosi szerkezet változásáról is tájékoztasson. A szerződés azonban sosem volt titkos, a tulajdonosváltás pedig egy magáncég belügye, az ő döntésük, hogy nyilvánosságra hozzák-e, állítja egy szakember. A Malév túlélési esélyét jelentheti az…
jan. 27
5:32
Nem adott elsőbbséget a biciklis, keresztülmentek rajta (168 Óra Online)
Súlyos koponyasérüléssel szállítottak a kórházba egy kerékpárost, aki egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a táblával védett útvonalon közlekedő személygépkocsinak és az elütötte hétfő Kiskunmajsán - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
6:24
Az auschwitzi haláltábor felszabadításának 64. évfordulója (Alternatív Energia)
Ma tartják a Nemzetközi Holokauszt Emléknapot, amely az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának 64. évfordulójára esik. A budapesti ünnepséget a Holokauszt Emlékközpont szervezi a Páva utcában, Hódmezővásárhelyen pedig diákok olvasnak fel a zsinagógában az auschwitzi haláltábort megjárt gyermekek visszaemlékezéseiből.
jan. 27
6:42
Már a Tiszán úszik a hulladék (Infostart)
A jégzajlás megindulása után levonult a Bodrogon a folyóba került nagy mennyiségű kommunális hulladék.
jan. 27
7:00
Csődben a budapesti városházát tervező építésziroda (Infostart)
Csődöt jelentett a budapesti új városházát tervező holland építésziroda - írja a Népszabadság. Helyét az építészpályázaton második helyet szerzett Archikon Kft. foglalhatja el.
jan. 27
7:00
Sok diák bajba kerül, mert késik az ösztöndíjak kifizetése (Alternatív Energia)
Nem fizette ki határidőre a Szűcs Erika vezette szociális tárca a roma gyerekek számára megítélt, tanulást segítő ösztöndíjakat - írja keddi számban a Magyar Nemzet.
jan. 27
7:18
Ez egy bankrablás, ide a pénzt! (168 Óra Online)
Fegyver nélkül, felszólítással akart kirabolni egy bankot Szombathelyen egy férfi hétfőn a délutáni órákban - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
7:18
Csökkentik tiszteletdíjukat a képviselők! (Alternatív Energia)
Magukat sem hagyták ki a megszorításokból, ezért átlagosan 30 százalékkal csökkentették saját tiszteletdíjukat a szarvasi képviselő-testület tagjai- adta hírül a beol.hu. Az alapdíj megmaradt, a bizottsági tagságért viszont nem járnak külön forintok. A jövőben azonban költségtérítés jár a képviselőknek, amit eddig nem vehettek fel.
jan. 27
7:20
Tizenéves fiút vertek kis híján halálra (168 Óra Online)
Súlyos koponyasérülést szenvedett az a tizenhárom éves fiú, akit három másik tinédzser bántalmazott a baranyai megyeszékhelyen a napokban - közölte a városi rendőrkapitányság szóvivője.
jan. 27
7:36
Intenzív osztályra került Tasnádi Péter (Metropol)
Betegállományban van Tasnádi Péter, Pécs polgármestere - mondta Tóth Bertalan, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere hétfőn. A távirati iroda szerint kórházban, intenzív osztályon kezelik. Tasnádi tavaly jelentette be, hogy rákos.
jan. 27
7:54
Tovább folyik a városházi kálvária (168 Óra Online)
Csődöt jelentett az új budapesti városházát tervező holland építésziroda, így helyét az építészpályázaton második helyet szerzett Archikon Kft. foglalhatja el - írja keddi számában a Népszabadság. Azonnali - igaz egyelőre csak szakmai - tájékoztatást kért Erick van Egeraat holland építésztől Beleznay Éva, Budapest főépítésze, miután a Városháza Fórum tendergyőztesének, az EEA Architects nevű…
jan. 27
8:12
Szegény eb a Duna jegén (168 Óra Online)
Tűzoltók mentettek ki egy kutyát a Ráckevei-Duna-ág jegéről hétfő délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.
jan. 27
8:12
Politikai nézetei miatt akarják kirúgni Romsicsot (Alternatív Energia)
Február 20-án döntenek arról, hogy menesztik-e a kalocsai múzeum éléről Romsics Imrét – értesült lapunk az érintettől. Amint arról beszámoltunk, a 2006-os országgyűlési választásokon MDF-es jelöltként induló múzeumigazgatóval múlt szerdán közölték, hogy február 1-jétől megválnak tőle. Romsics tegnapra várta a döntéssel kapcsolatos írásbeli indoklást. A helyzet azonban megváltozott, s tegnap már…
jan. 27
8:30
Csaba László: Most sem lesz semmi a nekifutásból (Infostart)
Túlzóak azok a becslések, amelyek 3-4 százalékos gazdasági visszaesést prognosztizálnak 2009-2010-re - véli Csaba László közgazdász. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: kevés az esélye annak, hogy a kormány megvalósítja a költségvetési kiadások tervezett, 250 milliárd forintos csökkentését. A Közép-európai Egyetem tanára arról is beszélt, hogy rövid távú gazdaságpolitikai…
jan. 27
8:30
Az MSZP hiába tiltakozott, a Fidesz elszórta az ingatlanokat! (Alternatív Energia)
Nem támogatták annak idején a miskolci ITC-székház eladását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szocialista tagjai – mondta lapunknak Kormos Dénes frakcióvezető.
jan. 27
8:48
Érkeznek a kárigények a gázszolgáltatóhoz (Alternatív Energia)
Több mint 66 millió forint termeléskieséssel számol a Tondach Magyaroszág Zrt. a január gázhiány miatt - írta a Békés Megyei Hírlap kedden.
jan. 27
9:06
Közös polgármesteri hivatal szeretnének (Alternatív Energia)
Az országban egyedülálló társulási modell megvalósítását, közös polgármesteri hivatal felállítását tervezi három, egymással nem szomszédos Hajdú-Bihar megyei település; Körösszakál, Bedő és Bojt község egy 1990-es jogszabály alapján hozna létre egy körjegyzőségnél lazább és ahhoz nem kötött társulást - mondta Samók Gyula, Körösszakál polgármestere kedden az MTI-nek.
jan. 27
9:42
Benzinszállítóval ütközött egy autó az M6-oson (Infostart)
Benzinszállítóba rohant egy autó az M6-os autópályán Százhalombatta közelében kedden reggel. A tartály nem károsodott, így robbanásveszély nem alakult ki.
jan. 27
9:42
Gráf József véleménye az adócsökkentésről (Alternatív Energia)
A magyar mezőgazdaság bizonyos tekintetben előrébb tart, mint más ágazatok - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kedden a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.
jan. 27
9:44
Szünetel a duzzasztás a kiskörei vízlépcsőnél (Infostart)
A tiszai jégzajlás miatt megszüntették a duzzasztást a kiskörei vízlépcsőnél - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnöke.
jan. 27
10:18
Nabucco-csúcs: pénzügyi kérdésekről is lehet megállapodás (Metropol)
A magyar miniszterelnök sok reményt fűz a budapesti Nabucco-csúcshoz. Alekszandr Medvegyev helyettes Gazprom vezér tekint versenytársként a Nabucco-vezetékre. Gyurcsány Ferenc szerint Azerbajdzsán és Türkmenisztán többet akar, mint egyszerűen földgázt eladni Európának. A két ország most minden gázt a Gazpromnak ad el. A gázválság kapcsán itthon nem sok szó esik a megújuló energiaforrásokról.
jan. 27
10:36
KSH: mérséklődött a természetes fogyás (Infostart)
November végén 10 millió 33 ezer volt Magyarország becsült népességszáma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A születésszám emelkedése és a halálozások csökkenése miatt a természetes fogyás 2008 első 11 hónapjában mérséklődött.
jan. 27
10:36
Vidéki közbiztonság: a határállomást se kímélik! (168 Óra Online)
Szétlopják a schengeni csatlakozás után feleslegessé vált határállomásokat - írta keddi számában a Kisalföld.
jan. 27
10:36
Simon Gábor indul az MSZP választmányi elnökségéért (Alternatív Energia)
Simon Gábor indul a tavaszi tisztújításon az MSZP választmányi elnöki tisztéért - erősítette meg a politikus az ATV Reggeli Jam című műsorában.
jan. 27
10:38
Gyurcsány: kezdetben pár száz millió euró elég lenne (Alternatív Energia)
A magyar miniszterelnök reményei szerint a politikai nyilatkozat mellett a főbb pénzügyi kérdésekről is sikerül megállapodni a budapesti Nabucco-csúcson. Gyurcsány Ferenc erről a találkozó kezdete előtt beszélt kedden az MTI-nek.
jan. 27
11:12
Elsietett az integrált oktatás bevezetése (Infostart)
A súlyos viselkedési zavarral, tanulászavarral és enyhe szellemi fogyatékkal élő tanulóknak is normál osztályba kell járniuk szeptembertől. A cél: az iskolai szegregáció felszámolása. Az InfoRádiónak több pedagógus elmondta, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek nem érzik magukat jól a normál osztályban, lassítják is a többiek munkáját, ráadásul a tanítóknak nincs is megfelelő képzettségük az…
jan. 27
11:12
Hullát vitt a víz Szombathelyen (168 Óra Online)
Holttestet találtak kedd reggel Szombathelyen, a Gyöngyös-patakban - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 27
11:14
Rászorulók pályázhatnak üdülési csekkre (Infostart)
Február 1. és április 15. között lehet pályázni a rászorulóknak üdülési csekkre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál.
jan. 27
11:48
Szétlopják a megszűnt határállomásokat (Metropol)
Tönkretett épületek a ma már nem használatos határszéli épületekben. Kitört ablaküvegek, falból kitépett vezetékek felszedett járólapok.
jan. 27
11:48
Ismeretlen okból csapódott a fának (168 Óra Online)
Mentőhelikopterrel szállították kórházba annak az autónak az egyik utasát, amely egy út menti fának csapódott kedd délelőtt Nagymágocs határában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
jan. 27
12:06
Újra támad a tél: 20 centi hó is hullhat (Infostart)
Visszatér a hideg és országszerte havazás várható a következő napokban - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Nadrai Attila hozzátette: a Dunántúlon akár 20 centiméternyi friss hó hullhat. A hét vége felé egyre csökken, napközben fagypont körül alakul majd a hőmérséklet.
jan. 27
12:24
Gyurcsány: Sokkterápia nélküli adópolitikát kell követni (Infostart)
Nem lehet sokkterápiát alkalmazni adóügyekben, határozott, de jól kiegyensúlyozott politikát kell követni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
jan. 27
12:42
Bankautomaták fosztogatóit fogták el Tatabányán (Infostart)
Két bankautomata kifosztási kísérletének alapos gyanúja miatt három embert vettek őrizetbe a napokban Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködésének köszönhetően - mondta a megyei rendőrfőkapitány.
jan. 27
12:42
Gyurcsány: radikális adócsökkentésre nincs lehetőség! (Alternatív Energia)
Nem lehet sokkterápiát alkalmazni adóügyekben, határozott, de jól kiegyensúlyozott politikát kell követni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 27
12:44
Támogatást kapnak a tejtermelők (Alternatív Energia)
Nemzeti forrásból mintegy 2,5 milliárd forintos támogatást nyújt a tejtermelőknek az agrártárca annak érdekében, hogy a tejpiacon kialakult helyzet rendeződjön - mondta Máhr András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 27
12:46
Egészségügyi centrum hajléktalanoknak (Alternatív Energia)
Hajléktalanok számára nyitott 24 órás ellátást nyújtó egészségügyi centrumot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegeden: az intézmény három kórtermében összesen tizenhat ágyon fogadják a rászorulókat - jelentette be Vecsei Miklós, a szervezet ügyvezető alelnöke kedden a csongrádi megyeszékhelyen.
jan. 27
12:48
Mint az iskolában, nyílt napok az APEH-ben (Alternatív Energia)
A tavalyihoz hasonló számú, közel 1,2 millió személyi jövedelemadó bevallást vár az APEH a Közép- Magyarországon élőktől, a bevallások pontos kitöltése érdekében számos fórumon nyújtanak segítséget a hivatal munkatársai.
jan. 27
13:00
Magyarországra nem került szalmonellás mogyoróvaj (Infostart)
Az eddigi vizsgálatok alapján Magyarországon nem került forgalomba a feltehetőleg szalmonellával szennyezett amerikai mogyoróvaj - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. A hatóság közlése szerint az ügy fejleményei a www.mebih.hu honlapon is követhetők.
jan. 27
13:00
Kétmilliárd eurós uniós támogatást kapjon a Nabucco-projekt (Alternatív Energia)
Az a cél, hogy kétmilliárd eurós uniós támogatást kapjon a Nabucco-projekt - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten, a konferencia közben tartott sajtótájékoztatóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy június végéig alá kell írni a kormányközi megállapodást a projektről.
jan. 27
13:18
Rendőrökre támadtak Jászapátiban (Infostart)
Intézkedő rendőrökre támadtak hétfő este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászapátiban; senki nem sérült meg.
jan. 27
13:36
Fészekrakó program: tömeges visszaélések miatt nyomoznak (Alternatív Energia)
Nyomozást rendeltek el a miskolci "fészekrakó" ügyként kirobbant lakásvásárlási visszaélések ügyében. Egyelőre harminc gyanús esetet találtak – írja mai számában az Észak-Magyarország-adta hírül a HVG.
jan. 27
13:54
A szakszervezet szerint sehol sincs a BKV-nak ígért 30 milliárd (Infostart)
Hiányzik az a 30 milliárd forint, amellyel az állam beszállna a BKV-val közösen létrehozandó közlekedési cégbe - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Gulyás Attila beszélt a szakszervezet követeléseiről és a tervezett sztrájkról is.
jan. 27
13:56
Pert vesztett a rendőrség egy 2006. október 23-i ügyben (Infostart)
Jogerősen pert vesztett a rendőrség egy 2006. október 23-ai előállítás ügyben; a Fővárosi Ítélőtábla keddi másodfokú, jogerős ítéletében egymillió forint kártérítést ítélt meg egy jogtalanul fogva tartott férfi ügyében.
jan. 27
13:58
Tom Cruise-nak tilos a napszemüveg és a szenvedélyes csók (Infostart)
Tom Cruise tanácsadói minden lehetséges eszközzel megpróbálják visszafogni a sztár különc viselkedését. A filmcsillag nem hordhat napszemüveget, nem utazhat luxusautóval, ráadásul új filmjének első hat perce ingyen letölthető.
jan. 27
14:00
Továbbra is jelentős a Fidesz előnye (Infostart)
Nem változott érdemben a parlamenti pártok támogatottsága januárban - derül ki a Századvég és a Forsense legújabb felméréséből. A biztos szavazó pártválasztók 55 százaléka támogatja a Fideszt, 32 százalék pedig az MSZP-re szavazna egy most vasárnapi voksoláson.
jan. 27
14:12
Bűnmegelőzés építészeti módszerekkel (Infostart)
Építészeti bűnmegelőzéssel csökkenthető lenne a lakótelepeken elkövetett bűncselekmények száma, ám ez a technika gyakorlatilag ismeretlen Magyarországon - ez a legfőbb megállapítása az Országos Kriminológiai Intézet új tanulmánykötetének.
jan. 27
14:12
Propagandagránátot találtak Kapuváron (Metropol)
A szerkezettel röplapokat lehet terjeszteni.

Keresés