2009. január 27. kedd

jan. 27
5:30
Kőbán Rita tört-zúzott - mi történt a bajnokkal?! (168 Óra Online)
Rongálással gyanúsítják Kőbán Rita kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok kajakozót - számolt be az m1 hétfő esti Híradója.
jan. 27
5:32
Nem adott elsőbbséget a biciklis, keresztülmentek rajta (168 Óra Online)
Súlyos koponyasérüléssel szállítottak a kórházba egy kerékpárost, aki egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a táblával védett útvonalon közlekedő személygépkocsinak és az elütötte hétfő Kiskunmajsán - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
6:42
Már a Tiszán úszik a hulladék (Infostart)
A jégzajlás megindulása után levonult a Bodrogon a folyóba került nagy mennyiségű kommunális hulladék.
jan. 27
7:00
Csődben a budapesti városházát tervező építésziroda (Infostart)
Csődöt jelentett a budapesti új városházát tervező holland építésziroda - írja a Népszabadság. Helyét az építészpályázaton második helyet szerzett Archikon Kft. foglalhatja el.
jan. 27
7:18
Ez egy bankrablás, ide a pénzt! (168 Óra Online)
Fegyver nélkül, felszólítással akart kirabolni egy bankot Szombathelyen egy férfi hétfőn a délutáni órákban - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
7:20
Tizenéves fiút vertek kis híján halálra (168 Óra Online)
Súlyos koponyasérülést szenvedett az a tizenhárom éves fiú, akit három másik tinédzser bántalmazott a baranyai megyeszékhelyen a napokban - közölte a városi rendőrkapitányság szóvivője.
jan. 27
7:36
Intenzív osztályra került Tasnádi Péter (Metropol)
Betegállományban van Tasnádi Péter, Pécs polgármestere - mondta Tóth Bertalan, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere hétfőn. A távirati iroda szerint kórházban, intenzív osztályon kezelik. Tasnádi tavaly jelentette be, hogy rákos.
jan. 27
7:54
Tovább folyik a városházi kálvária (168 Óra Online)
Csődöt jelentett az új budapesti városházát tervező holland építésziroda, így helyét az építészpályázaton második helyet szerzett Archikon Kft. foglalhatja el - írja keddi számában a Népszabadság. Azonnali - igaz egyelőre csak szakmai - tájékoztatást kért Erick van Egeraat holland építésztől Beleznay Éva, Budapest főépítésze, miután a Városháza Fórum tendergyőztesének, az EEA Architects nevű…
jan. 27
8:12
Szegény eb a Duna jegén (168 Óra Online)
Tűzoltók mentettek ki egy kutyát a Ráckevei-Duna-ág jegéről hétfő délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.
jan. 27
8:30
Csaba László: Most sem lesz semmi a nekifutásból (Infostart)
Túlzóak azok a becslések, amelyek 3-4 százalékos gazdasági visszaesést prognosztizálnak 2009-2010-re - véli Csaba László közgazdász. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: kevés az esélye annak, hogy a kormány megvalósítja a költségvetési kiadások tervezett, 250 milliárd forintos csökkentését. A Közép-európai Egyetem tanára arról is beszélt, hogy rövid távú gazdaságpolitikai…
jan. 27
9:42
Benzinszállítóval ütközött egy autó az M6-oson (Infostart)
Benzinszállítóba rohant egy autó az M6-os autópályán Százhalombatta közelében kedden reggel. A tartály nem károsodott, így robbanásveszély nem alakult ki.
jan. 27
9:44
Szünetel a duzzasztás a kiskörei vízlépcsőnél (Infostart)
A tiszai jégzajlás miatt megszüntették a duzzasztást a kiskörei vízlépcsőnél - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnöke.
jan. 27
10:18
Nabucco-csúcs: pénzügyi kérdésekről is lehet megállapodás (Metropol)
A magyar miniszterelnök sok reményt fűz a budapesti Nabucco-csúcshoz. Alekszandr Medvegyev helyettes Gazprom vezér tekint versenytársként a Nabucco-vezetékre. Gyurcsány Ferenc szerint Azerbajdzsán és Türkmenisztán többet akar, mint egyszerűen földgázt eladni Európának. A két ország most minden gázt a Gazpromnak ad el. A gázválság kapcsán itthon nem sok szó esik a megújuló energiaforrásokról.
jan. 27
10:36
KSH: mérséklődött a természetes fogyás (Infostart)
November végén 10 millió 33 ezer volt Magyarország becsült népességszáma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A születésszám emelkedése és a halálozások csökkenése miatt a természetes fogyás 2008 első 11 hónapjában mérséklődött.
jan. 27
10:36
Vidéki közbiztonság: a határállomást se kímélik! (168 Óra Online)
Szétlopják a schengeni csatlakozás után feleslegessé vált határállomásokat - írta keddi számában a Kisalföld.
jan. 27
11:12
Elsietett az integrált oktatás bevezetése (Infostart)
A súlyos viselkedési zavarral, tanulászavarral és enyhe szellemi fogyatékkal élő tanulóknak is normál osztályba kell járniuk szeptembertől. A cél: az iskolai szegregáció felszámolása. Az InfoRádiónak több pedagógus elmondta, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek nem érzik magukat jól a normál osztályban, lassítják is a többiek munkáját, ráadásul a tanítóknak nincs is megfelelő képzettségük az…
jan. 27
11:12
Hullát vitt a víz Szombathelyen (168 Óra Online)
Holttestet találtak kedd reggel Szombathelyen, a Gyöngyös-patakban - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 27
11:14
Rászorulók pályázhatnak üdülési csekkre (Infostart)
Február 1. és április 15. között lehet pályázni a rászorulóknak üdülési csekkre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál.
jan. 27
11:48
Szétlopják a megszűnt határállomásokat (Metropol)
Tönkretett épületek a ma már nem használatos határszéli épületekben. Kitört ablaküvegek, falból kitépett vezetékek felszedett járólapok.
jan. 27
11:48
Ismeretlen okból csapódott a fának (168 Óra Online)
Mentőhelikopterrel szállították kórházba annak az autónak az egyik utasát, amely egy út menti fának csapódott kedd délelőtt Nagymágocs határában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
jan. 27
12:06
Újra támad a tél: 20 centi hó is hullhat (Infostart)
Visszatér a hideg és országszerte havazás várható a következő napokban - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Nadrai Attila hozzátette: a Dunántúlon akár 20 centiméternyi friss hó hullhat. A hét vége felé egyre csökken, napközben fagypont körül alakul majd a hőmérséklet.
jan. 27
12:24
Gyurcsány: Sokkterápia nélküli adópolitikát kell követni (Infostart)
Nem lehet sokkterápiát alkalmazni adóügyekben, határozott, de jól kiegyensúlyozott politikát kell követni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
jan. 27
12:42
Bankautomaták fosztogatóit fogták el Tatabányán (Infostart)
Két bankautomata kifosztási kísérletének alapos gyanúja miatt három embert vettek őrizetbe a napokban Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködésének köszönhetően - mondta a megyei rendőrfőkapitány.
jan. 27
13:00
Magyarországra nem került szalmonellás mogyoróvaj (Infostart)
Az eddigi vizsgálatok alapján Magyarországon nem került forgalomba a feltehetőleg szalmonellával szennyezett amerikai mogyoróvaj - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. A hatóság közlése szerint az ügy fejleményei a www.mebih.hu honlapon is követhetők.
jan. 27
13:18
Rendőrökre támadtak Jászapátiban (Infostart)
Intézkedő rendőrökre támadtak hétfő este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászapátiban; senki nem sérült meg.
jan. 27
13:54
Hányan akarnak kormányváltást Magyarországon? (Napi)
jan. 27
13:54
A szakszervezet szerint sehol sincs a BKV-nak ígért 30 milliárd (Infostart)
Hiányzik az a 30 milliárd forint, amellyel az állam beszállna a BKV-val közösen létrehozandó közlekedési cégbe - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Gulyás Attila beszélt a szakszervezet követeléseiről és a tervezett sztrájkról is.
jan. 27
13:56
Pert vesztett a rendőrség egy 2006. október 23-i ügyben (Infostart)
Jogerősen pert vesztett a rendőrség egy 2006. október 23-ai előállítás ügyben; a Fővárosi Ítélőtábla keddi másodfokú, jogerős ítéletében egymillió forint kártérítést ítélt meg egy jogtalanul fogva tartott férfi ügyében.
jan. 27
13:58
Tom Cruise-nak tilos a napszemüveg és a szenvedélyes csók (Infostart)
Tom Cruise tanácsadói minden lehetséges eszközzel megpróbálják visszafogni a sztár különc viselkedését. A filmcsillag nem hordhat napszemüveget, nem utazhat luxusautóval, ráadásul új filmjének első hat perce ingyen letölthető.
jan. 27
14:00
Továbbra is jelentős a Fidesz előnye (Infostart)
Nem változott érdemben a parlamenti pártok támogatottsága januárban - derül ki a Századvég és a Forsense legújabb felméréséből. A biztos szavazó pártválasztók 55 százaléka támogatja a Fideszt, 32 százalék pedig az MSZP-re szavazna egy most vasárnapi voksoláson.
jan. 27
14:12
Bűnmegelőzés építészeti módszerekkel (Infostart)
Építészeti bűnmegelőzéssel csökkenthető lenne a lakótelepeken elkövetett bűncselekmények száma, ám ez a technika gyakorlatilag ismeretlen Magyarországon - ez a legfőbb megállapítása az Országos Kriminológiai Intézet új tanulmánykötetének.
jan. 27
14:12
Propagandagránátot találtak Kapuváron (Metropol)
A szerkezettel röplapokat lehet terjeszteni.
jan. 27
14:12
Fidesznek hirtelen sürgős lett nyerni (168 Óra Online)
Feloszlatná az Országgyűlést a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal, és azt szeretnék, ha a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre vennék az erről szóló indítványukat - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden, a párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 27
14:14
A parlament feloszlatását kezdeményezi a Fidesz-KDNP (Infostart)
Feloszlatná az Országgyűlést a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal, és azt szeretnék, ha a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre vennék az erről szóló indítványukat - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden, a párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján. Gyurcsány Ferenc szerint ennél van most fontosabb dolgunk.
jan. 27
14:30
Csak kóstolgatják a jeget, aztán nekiindulnak (168 Óra Online)
A jégzajlás miatt továbbra is érvényben van a harmadfokú riasztási készültségi szint a Tiszán, amely hét jégtörő hajót érint az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) illetékességi területén - tájékoztatta az igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.
jan. 27
14:48
Mégis belekötött az IMF a bérkompenzációba (Infostart)
Rosszallását fejezte ki a Nemzetközi Valutaalap szakértői gárdája a közszolgák elvett 13. havi bérének kompenzációja miatt - derül ki az IMF minap nyilvánosságra hozott jelentéséből. Bár a stáb véleménye nem mindig egyezik meg a Valutaalap vezetőinek hivatalos álláspontjával, ám a mostani jelzés egybevág azon információinkkal, miszerint a pár hete hazánkban járt IMF-vezér is ledorongolta a magyar…
jan. 27
14:48
Úgy ütötte arcul a gimnazistát, hogy csontok törtek (168 Óra Online)
Megvertek egy 17 éves gimnazistát a karancslapujtői általános iskolában; a fiú társaival együtt saját iskolájáról tartott prezentációt, amikor szóváltásba keveredett egy helyi tanulóval, aki bátyjait hívta segítségül - közölte rendőrség kedden az MTI-vel.
jan. 27
15:24
Külön kell jelentkezni az érettségire (Infostart)
A felvételi eljárástól függetlenül, külön, de ugyanúgy február 16-ig kell jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra, mint a felsőoktatási intézményekbe - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
jan. 27
16:36
Naponta százszámra keletkezik kátyú a magyar utakon (Infostart)
Nagyjából 30 ezer kátyú van jelenleg a Magyar Közút Kht. kezelésében lévő utakon. A társaság szerint az időjárás miatt naponta százszámra keletkeznek új úthibák; több, mint amennyit be tudnak tömni. Ráadásul télen olyan kátyúzó anyagot használnak az útfenntartók, amely akár másnapra kieshet a helyéről.
jan. 27
17:48
Mini naperőmű bővül Újbudán (168 Óra Online)
Újabb 20 kW teljesítményű naperőművet állít üzembe áprilisban a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat, közölte a Zsombolyai Ingatlanhasznosító Kft. az MTI-vel.
jan. 27
18:42
A Sátán ráteszi kezeit a Szent Koronára (168 Óra Online)
A magyar kormány az IMF-hitelért cserébe eladná, vagy elzálogosítani a Szent Koronát – állítja a Magyarok Világszövetsége (MVSZ). A szervezet más szélsőjobboldali csoportokkal egyetemben tüntetést szervez az Alkotmánybíróság elé. Körkérdést is intéztek az alkotmánybírákhoz és a köztársasági elnökhöz a múlt héten, amelyben azt firtatták: mi lesz a Szent Korona sorsa. Vajon ráteszi-e a kezeit a…
jan. 27
19:00
Török Gábor: Esélytelen, de kommunikációnak kiváló a Fidesz javaslata (Infostart)
Cselekvésnek elégtelen, kommunikációnak viszont kiváló - így vélekedett az InfoRádiónak Török Gábor politológus a Fidesz javaslatáról az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatban. A Vision Consulting igazgatója rámutatott: az MDF-nek és az SZDSZ-nek nem érdeke, hogy támogassa az ellenzéki kezdeményezést.
jan. 27
19:18
Feloszlatná az Országgyűlést a Fidesz és a KDNP - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Feloszlatná az Országgyűlést a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal - jelentette be a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője. Navracsics Tibor hozzátette: azt szeretnék, ha indítványukat a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre vennék.
jan. 27
19:36
Integrálódjanak, de hova, mihez? (168 Óra Online)
Közéleti szereplők felhívást tettek közzé a békés cigány-magyar együttélés érdekében. A Batthyány Alapítvány (BA) kedd esti budapesti rendezvényén a felhívás aláírói azt szorgalmazták, hogy az ügyért felelősséget érző csatlakozók alakítsanak közösségeket, és segítsék egymás mindennapi életét.
jan. 27
19:54
Horn Gyulával nem kezdenek semmit (168 Óra Online)
Továbbra is tartja magát az az álláspont az MSZP-ben, hogy Horn Gyula országgyűlési képviselői mandátumának ügyét nem tűzik napirendre - írja a Népszabadság annak kapcsán, hogy a napokban első fokon cselekvőképtelennek nyilvánította a bíróság Toller László volt pécsi polgármestert, miután a szocialista képviselő súlyos autóbalesetet szenvedett 2006 júniusában.
jan. 27
20:12
Iskolai tananyag lett, hogyan kell füves cigit sodorni (Infostart)
A marihuána fogyasztásának módszereit bemutató könyvecskét osztogatnak az iskolásoknak Nagy-Britanniában. A gyerekek a füzetből megtanulhatják, hogyan sodorjanak füves cigit, ami "ellazít és amitől jobban szól a zene".
jan. 27
20:30
A Fidesz szerint Magyarország az EU-csatlakozás vesztese (Infostart)
Magyarország uniós tagságának esetleges újraértékeléséről beszélt Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy miskolci rendezvényen kedden, míg Pelczné Gáll Ildikó a párt országos alelnöke úgy vélekedett, hogy az uniós csatlakozás egyértelmű vesztese Magyarország.
jan. 27
21:06
A Fidesz az Unió ellen prédikál (168 Óra Online)
Magyarország uniós tagságának esetleges újraértékeléséről beszélt Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy miskolci rendezvényen kedden, míg Pelczné Gáll Ildikó a párt országos alelnöke úgy vélekedett, hogy az uniós csatlakozás egyértelmű vesztese Magyarország. A legnagyobb ellenzéki párt immár negyedik alkalommal - ezúttal Miskolcon - tartotta meg "Beszélgetések a jövőről" című…
jan. 27
22:36
Meghalt Tasnádi Péter, Pécs polgármestere (Infostart)
Életének 53. évében meghalt Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere, Baranya megyei országgyűlési képviselő. A városvezető már hosszú ideje súlyos beteg volt.
jan. 27
22:54
Meghalt Tasnádi Péter (168 Óra Online)
Életének 53. évében súlyos betegségben meghalt Tasnádi Péter, az MSZP országgyűlési képviselője, Pécs polgármestere kedden - jelentette az MTI.

Keresés