2009. január 27. kedd

jan. 27
4:54
Film készül a legbátrabb városról! (Népszava)
Január végén lesz 90 éve, hogy a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és a megszállók kiűzésével a város Magyarország része maradhatott. Az eseményekről film készül, amelyet az évfordulón, január 29-én mutatnak be a nógrádi városban.
jan. 27
5:48
"Adják vissza a fiamat" (Népszava)
Miután tegnap egy családias hangulatú saját szemlenyitó ünnepséget rendeztek a dokumentumfilmesek a DokuArtban, ma délelőtt már teljes nagyüzemmel indult meg a Palace MOM Park termeiben a 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjába válogatott dokumentum- és tudományos ismeretterjesztő filmek vetítése. Ma és holnap összesen 31 dokumentum, illetve 12 tudományos-ismeretterjesztő munka kerül a nézők elé.
jan. 27
6:42
Ma kezdődik a Filmszemle (Infostart)
Kedden kezdődik a 40. Magyar Filmszemle Budapesten.
jan. 27
10:18
Proteszthangulat és tojáskrémes szendvics a filmszemle előtt - videó (HVG)
A budapesti DocuArtban a nem fikciós filmek alkotói a dokuszemle hivatalos kezdése előtt egy nappal, a játékfilmes szemle előtt három nappal jelképesen megnyitották a filmszemlét, amely kedden a dokumentumfilmek vetítésével indul.
jan. 27
14:48
Megkezdődött a filmszemle, Novák Emil szerint erős a mezőny (HVG)
A dokumentumfilmek és a tudományos-ismeretterjesztő filmek versenyével kedden megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle; az eseményt Novák Emil filmrendező-operatőr, a szemletanács elnöke nyitotta meg, aki azt hangsúlyozta: a mustra mind az öt versenykategóriájának mezőnye erős.
jan. 27
16:54
Kifosztott szarmatakori sírokat találtak Szegeden (HVG)
Szarmatakori temetőre bukkantak egy gyorsétterem építéséhez kapcsolódó leletmentő ásatáson Szegeden a Móra Ferenc Múzeum régészei; a háromezer négyzetméteres területen eddig kéttucatnyi sírt találtak, amelyeket korábban szinte teljesen kifosztottak a rablók.
jan. 27
16:54
Lapunk cikkéből készült film (Népszava)
A dokumentumfilmek és a tudományos-ismeretterjesztő filmek versenyével kedden megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle; az eseményt Novák Emil filmrendező-operatőr, a szemletanács elnöke nyitotta meg. 20 órakor lesz a bemuatója Jeles András párhuzamos halálrajzok című filmjének. Az alkotás egyik története egy lapunkban megjelent riport. Scipiades Erzsébet nem csak a Népszava cikkét jegyezte, hanem a…
jan. 27
17:00
Sikere van Tiziano Madonnájának Pécsett (Startlap)
Nagy sikere van Tiziano Madonnájának Pécsett: a festményre és a restaurálásának folyamatát ábrázoló tablókra kevesebb mint három hét alatt 1800-an voltak kíváncsiak - mondta a tárlatnak helyet adó Művészetek és Irodalom Háza igazgatója...
jan. 27
17:30
Hun vagy te? (HVG)
Azt eddig is tudtuk, hogy minálunk sokan sokféle magyar eredetmítoszban hisznek, ismerünk elméleteket a „Jézus magyar volt”-tól, a „magország”-ig, meg vannak köztünk Attila sírját kereső, meg a tarsolylemezes, nemezsapkás ősmagyar divatot követő, olykor nemzetközi összeesküvés-elméleteket gyártó honfitársaink. A blogz.hvg.hu a Filmszemlén!
jan. 27
19:36
A Shrek minden idők legjobb gyerekfilmje (Infostart)
A zöld szörnyről szóló, 2001-es animációs film a legjobb gyerekeknek szóló alkotás -legalábbis a felnőttek szerint. Második helyen a Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka végzett, de bejutott a legjobbak közé a Bambi, a Szörny Rt. és persze Harry Potter is.
jan. 27
19:54
Meghalt John Updike amerikai író (Infostart)
Hetvenhat éves korában tüdőrákban elhunyt John Updike amerikai író, a Nyúl-tetralógia szerzője - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió. John Updike volt az egyik legnépszerűbb és legtöbb elismeréssel - többek között Pulitzer-díjjal - kitüntetett kortárs amerikai író.
jan. 27
19:54
Gyorshír! Meghalt John Updike! (Népszava)
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike amerikai író, a Rabbit-tetralógia szerzője - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió.
jan. 27
20:30
Elhunyt John Updike Pulitzer-díjas író (HVG)
Elhunyt kedden, 76 esztendős korában John Updike Pulitzer-díjas író, a modern amerikai próza egyik legkiemelkedőbb képviselője, az emberi kapcsolatok, a szex, a válás és egyéb kalandok nagy tudású krónikása.
jan. 27
20:36
Megválasztották Kirillt (Startlap)
Kirill eddigi szmolenszki és kalinyingrádi metropolitát választotta meg Moszkva és egész Oroszország 16. pátriárkájává az egyházi és világi küldöttekből összeállított zsinat kedden az egyház főtemplomában, a moszkvai Megváltó...
jan. 27
20:54
Elhunyt John Updike (Startlap)
Meghalt John Updike. A Pulitzer-díjas amerikai író 76 éves volt.
jan. 27
21:06
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike (Népszava)
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike Pulitzer-díjas amerikai író, költő, esszéista, a kortárs amerikai próza egyik meghatározó egyénisége. 1932. március 18-án született a pennsylvaniai Shillingtonban. Szegényes körülmények között nőtt fel egy elszigetelt farmon; a helyi középiskola elvégzése után a Harvard Egyetemen summa cum laude minősítéssel diplomázott 1954-ben. Első írásait a rangos New…
jan. 27
21:48
Barack Obama szupersztár (Startlap)
Már–már istenkáromlással, a bálványimádást tiltó második bibliai parancsolatot megszegő főbűnnel ér fel az új amerikai elnököt körülvevő népszerűségi hisztéria. A globális Obamánia minden idők egyik legnagyobb és legjobban sikerült pop-art performansza.
jan. 27
22:42
Szomjas Szívek Kútja (Startlap)
Rajz, ének, animáció, sanzon - ez mind egy este találkozik a Budapest Jazz Klubban. A Szomjas Szívek Kútja újraparcellázza Atlantiszt.

Keresés