2009. január 27. kedd

jan. 27
6:42
Ma kezdődik a Filmszemle (Infostart)
Kedden kezdődik a 40. Magyar Filmszemle Budapesten.
jan. 27
17:00
Sikere van Tiziano Madonnájának Pécsett (Startlap)
Nagy sikere van Tiziano Madonnájának Pécsett: a festményre és a restaurálásának folyamatát ábrázoló tablókra kevesebb mint három hét alatt 1800-an voltak kíváncsiak - mondta a tárlatnak helyet adó Művészetek és Irodalom Háza igazgatója...
jan. 27
19:36
A Shrek minden idők legjobb gyerekfilmje (Infostart)
A zöld szörnyről szóló, 2001-es animációs film a legjobb gyerekeknek szóló alkotás -legalábbis a felnőttek szerint. Második helyen a Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka végzett, de bejutott a legjobbak közé a Bambi, a Szörny Rt. és persze Harry Potter is.
jan. 27
19:54
Meghalt John Updike amerikai író (Infostart)
Hetvenhat éves korában tüdőrákban elhunyt John Updike amerikai író, a Nyúl-tetralógia szerzője - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió. John Updike volt az egyik legnépszerűbb és legtöbb elismeréssel - többek között Pulitzer-díjjal - kitüntetett kortárs amerikai író.
jan. 27
20:36
Megválasztották Kirillt (Startlap)
Kirill eddigi szmolenszki és kalinyingrádi metropolitát választotta meg Moszkva és egész Oroszország 16. pátriárkájává az egyházi és világi küldöttekből összeállított zsinat kedden az egyház főtemplomában, a moszkvai Megváltó...
jan. 27
20:54
Elhunyt John Updike (Startlap)
Meghalt John Updike. A Pulitzer-díjas amerikai író 76 éves volt.
jan. 27
21:48
Barack Obama szupersztár (Startlap)
Már–már istenkáromlással, a bálványimádást tiltó második bibliai parancsolatot megszegő főbűnnel ér fel az új amerikai elnököt körülvevő népszerűségi hisztéria. A globális Obamánia minden idők egyik legnagyobb és legjobban sikerült pop-art performansza.
jan. 27
22:42
Szomjas Szívek Kútja (Startlap)
Rajz, ének, animáció, sanzon - ez mind egy este találkozik a Budapest Jazz Klubban. A Szomjas Szívek Kútja újraparcellázza Atlantiszt.

Keresés