2009. január 27. kedd

jan. 27
4:54
Film készül a legbátrabb városról! (Spa Trend Online)
Január végén lesz 90 éve, hogy a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és a megszállók kiűzésével a város Magyarország része maradhatott. Az eseményekről film készül, amelyet az évfordulón, január 29-én mutatnak be a nógrádi városban.
jan. 27
5:48
"Adják vissza a fiamat" (Spa Trend Online)
Miután tegnap egy családias hangulatú saját szemlenyitó ünnepséget rendeztek a dokumentumfilmesek a DokuArtban, ma délelőtt már teljes nagyüzemmel indult meg a Palace MOM Park termeiben a 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjába válogatott dokumentum- és tudományos ismeretterjesztő filmek vetítése. Ma és holnap összesen 31 dokumentum, illetve 12 tudományos-ismeretterjesztő munka kerül a nézők elé.
jan. 27
6:42
Ma kezdődik a Filmszemle (Infostart)
Kedden kezdődik a 40. Magyar Filmszemle Budapesten.
jan. 27
16:54
Lapunk cikkéből készült film (Spa Trend Online)
A dokumentumfilmek és a tudományos-ismeretterjesztő filmek versenyével kedden megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle; az eseményt Novák Emil filmrendező-operatőr, a szemletanács elnöke nyitotta meg. 20 órakor lesz a bemuatója Jeles András párhuzamos halálrajzok című filmjének. Az alkotás egyik története egy lapunkban megjelent riport. Scipiades Erzsébet nem csak a Népszava cikkét jegyezte, hanem a…
jan. 27
19:36
A Shrek minden idők legjobb gyerekfilmje (Infostart)
A zöld szörnyről szóló, 2001-es animációs film a legjobb gyerekeknek szóló alkotás -legalábbis a felnőttek szerint. Második helyen a Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka végzett, de bejutott a legjobbak közé a Bambi, a Szörny Rt. és persze Harry Potter is.
jan. 27
19:54
Meghalt John Updike amerikai író (Infostart)
Hetvenhat éves korában tüdőrákban elhunyt John Updike amerikai író, a Nyúl-tetralógia szerzője - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió. John Updike volt az egyik legnépszerűbb és legtöbb elismeréssel - többek között Pulitzer-díjjal - kitüntetett kortárs amerikai író.
jan. 27
19:54
Gyorshír! Meghalt John Updike! (Spa Trend Online)
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike amerikai író, a Rabbit-tetralógia szerzője - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió.
jan. 27
21:06
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike (Spa Trend Online)
Hetvenhat éves korában elhunyt John Updike Pulitzer-díjas amerikai író, költő, esszéista, a kortárs amerikai próza egyik meghatározó egyénisége. 1932. március 18-án született a pennsylvaniai Shillingtonban. Szegényes körülmények között nőtt fel egy elszigetelt farmon; a helyi középiskola elvégzése után a Harvard Egyetemen summa cum laude minősítéssel diplomázott 1954-ben. Első írásait a rangos New…

Keresés