2009. január 22. csütörtök

jan. 22
9:24
Jordán: Penderítsük ki a politikát az életünkből! (Infostart)
Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója máris elmondhatja, hogy felrázta a nyugat-magyarországi várost és környékét, nemcsak színházat épít, hanem közösséget is szervez, találkozóhelyet mindazoknak, akik nem akarnak mindent a politikára bízni.
jan. 22
11:12
Gazdag programok országszerte a Magyar Kultúra Napja alkalmából (Infostart)
Országszerte és a határokon túl is gazdag ünnepi programkínálattal emlékeznek meg a Magyar Kultúra Napjáról. Január 22-ike 1989 óta a magyar kultúra ünnepe abból az alkalomból, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
12:24
"Az önök munkássága példa minden generáció számára" (Spa Trend Online)
Az összefogás jelentőségét hangsúlyozta a magyar kultúra napján, csütörtökön Hiller István a budapesti Iparművészeti Múzeumban, ahol kitüntetéseket adott át az ünnep alkalmából. "Lehet és kell is szót értenünk egymással határon innen és túl" - fogalmazott az oktatási és kulturális miniszter.
jan. 22
13:54
Átutalták az első uniós előleget (Spa Trend Online)
Elindítják a megemelt összegű uniós előlegek kifizetését - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon. A gazdasági tárca vezetője erről a Semilab Zrt.-ben beszélt, ahol ünnepélyesen aláírták az első összeg átutalásáról szóló dokumentumot. Azért adnak az eddigi pénznél többet - magyarázta a miniszter -, hogy a vállalkozások ne csak a teljesítés után jussanak pénzükhöz.
jan. 22
14:12
Haydn halála, a teremtés világnapja és az üstdobok (Infostart)
Megzenésítette a teremtést, üstdobbal ébresztette föl a koncert alatt elaludt vendégeket, és az Esterházyak szolgálatában állt. Ő volt a kétszáz éve elhunyt Franz Joseph Haydn, akire több rendezvénysorozattal is emlékezünk 2009-ben. Halálának évfordulója egyúttal A teremtés világnapja.
jan. 22
15:24
Tizenhárom Oscar-jelölést kapott a Benjamin Button kölönös élete (Spa Trend Online)
A Benjamin Button különös élete című film 13 jelöléssel vezeti az idei Oscar-jelöltek listáját - derül ki az amerikai filmakadémia csütörtökön nyilvánosságra hozott jelölőlistájáról.
jan. 22
15:42
Tizennyolcan szállnak versenybe az Arany Orsóért (Infostart)
Tizennyolc film versenyez a 40. Magyar Filmszemle játékfilmes szekciójában január 27. és február 3. között. A vetítéseket idén a Palace MOM Parkban, a Budapesti Kongresszusi Központban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban tartják.
jan. 22
16:00
Tizenhárom Oscar-jelölést kapott a Benjamin Button különös élete (Infostart)
A Benjamin Button különös élete című film 13 jelölést kapott az Oscar-díjra, ezen belül esélyes lehet a legjobb film, a legjobb színész (Brad Pitt), a legjobb női mellékszereplő (Taraji P. Henson) és a legjobb rendező (David Fincher) díjára.
jan. 22
17:30
Halála után jelent meg Polcz Alaine szingliknek szóló szakácskönyve (Infostart)
Másfél évvel halála után jelent meg Polcz Alaine pszichológus-írónő legutolsó, be nem fejezett könyve. Az Életszakácskönyv Szingliknek című kötet jóval több receptek gyűjteményénél: mindaz a bölcsesség, élettapasztalat benne van, amit a szerző a főzéssel kapcsolatban összegyűjtött.
jan. 22
21:42
Íme az igazi helyszínelők (Spa Trend Online)
Vannak (vagyunk?) sokan, akik késő este már csak a televíziós helyszínelők valamelyikébe nézünk bele. Van belőlük elég, jószerivel már minden amerikai nagyváros rendőrségével találkozhatunk a képernyőn. (Állítólag az egyik sorozatban már használnak olyan műszert is, amit egy magyar szakember talált ki.) Most a Spektrum jóvoltából bepillanthattunk az igazi - amerikai -, helyszínelők munkájába.…

Keresés