2009. január 31. szombat

jan. 31
6:09
Mennyit keres egy magyar filmsztár? Itt megtudja! (Spa Trend Online)
Amióta a piaci erők uralják a művészeti ágakat is, mindent, még a tehetséget is pénzben mérik. Az amerikai színész szakszervezet kategóriánként felállított szabályozása szerint egy sztárszínész 65 ezer dollárnál kevesebbért nem vállalhat szerepet. Fedák Sári annak idején legendásan ragaszkodott a háromhavi keresetnek megfelelő napi 100 dolláros honoráriumához, Páger Antal pedig soha nem csinált…
jan. 31
6:11
"Nem autentikus és normális dolog filmekről beszélni" - Beszélgetés Tarr Bélával (Spa Trend Online)
Tizenöt éve mutatták be Tarr Béla nagyformátumú alkotását, a Sátántangót. A több mint hét órás művet Az Egyesült Államokban a kilencvenes évtized filmjének választották meg. Bemutatták Európában, a tengeren túl és Távol-Keleten egyaránt. Korszakos mű, hipnotikus erejű képei a nemzetközi szakmai figyelem középpontjába emelték Tarrt, munkáit megkülönböztetett nemzetközi érdeklődés kíséri, elemzői…
jan. 31
8:15
Palya Beáta meghódította a New York-i közönséget (Spa Trend Online)
Palya Beáta népdalénekes az európai színpadok után az amerikai közönséget is meghódította New Yorkban a világhírű Carnegie Hallban rendezett pénteki világzenei koncertjén.
jan. 31
9:15
Palya Bea meghódította a New York-i közönséget (Metropol)
Palya Beáta népdalénekes az európai színpadok után az amerikai közönséget is meghódította New Yorkban a világhírű Carnegie Hallban rendezett pénteki világzenei koncertjén.
jan. 31
9:17
Kalapács alatt Yves Saint Laurent magángyűjteménye (Metropol)
A híres francia divattervező szenvedélyes művészetrajongó volt. Tévedhetetlenül vásárolt műalkotásokat és fedezett fel új tehetségeket. A világ egyik legjelentősebb magánygyűjteményére tett szert, olyan alkotások szerepelnek benne, mint Picasso, Mondrian és Matisse festményei.
jan. 31
9:42
Digitális filmtrükkök és mocsári ciprusok (Infostart)
A Magyar Filmszemlén a legnagyobb figyelmet a játékfilmek kapják, pedig a versenyre nevezett alkotások töredékét teszik csak ki, idén a százból mindössze 18 a mozifilm. Mellettük látható 12 tudományos-ismeretterjesztő mű is, amelyekből a többi mellett a digitális filmtrükköket, Izland természeti kincseit, a bükkábrányi ősciprusok tárolásának módját, a tatárjárás korát és a buddhizmust ismerhetjük…
jan. 31
10:45
Jubileumi kiállítások az Országos Széchényi Könyvtárban (Metropol)
Pénteken nyílt meg az 1859-ben született irodalmár, politikus, meseíró, Benedek Elek munkásságát bemutató tárlat, majd szeptemberben a 150 éve alapított Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) történetét eleveníti fel önálló kiállítás a nemzeti könyvtárban.
jan. 31
15:15
Szemtől szemben: Frost/Nixon (Metropol)
A történetből Peter Morgan írt először színdarabot, majd ezt adaptálták a filmvászonra.
jan. 31
20:03
"Az embereknek szüksége van a demagógiára" (Metropol)
Egy Nyugat-Fatalisztánba induló magyar kisvállalkozás régóta várt, nagy lehetőségéről szól Pintér Béla és Társulata új produkciója, A soha vissza nem térő; a névadója által írt és rendezett darabot vasárnap, a budapesti Szkénében mutatja be a társulat.

Keresés