2009. január 31. szombat

jan. 31
9:15
Palya Bea meghódította a New York-i közönséget (Metropol)
Palya Beáta népdalénekes az európai színpadok után az amerikai közönséget is meghódította New Yorkban a világhírű Carnegie Hallban rendezett pénteki világzenei koncertjén.
jan. 31
9:17
Kalapács alatt Yves Saint Laurent magángyűjteménye (Metropol)
A híres francia divattervező szenvedélyes művészetrajongó volt. Tévedhetetlenül vásárolt műalkotásokat és fedezett fel új tehetségeket. A világ egyik legjelentősebb magánygyűjteményére tett szert, olyan alkotások szerepelnek benne, mint Picasso, Mondrian és Matisse festményei.
jan. 31
9:42
Digitális filmtrükkök és mocsári ciprusok (Infostart)
A Magyar Filmszemlén a legnagyobb figyelmet a játékfilmek kapják, pedig a versenyre nevezett alkotások töredékét teszik csak ki, idén a százból mindössze 18 a mozifilm. Mellettük látható 12 tudományos-ismeretterjesztő mű is, amelyekből a többi mellett a digitális filmtrükköket, Izland természeti kincseit, a bükkábrányi ősciprusok tárolásának módját, a tatárjárás korát és a buddhizmust ismerhetjük…
jan. 31
10:45
Jubileumi kiállítások az Országos Széchényi Könyvtárban (Metropol)
Pénteken nyílt meg az 1859-ben született irodalmár, politikus, meseíró, Benedek Elek munkásságát bemutató tárlat, majd szeptemberben a 150 éve alapított Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) történetét eleveníti fel önálló kiállítás a nemzeti könyvtárban.
jan. 31
14:54
Minden idők legdrágább fél perce (Startlap)
Vasárnap tartják a Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjét, amelynek reklámidejét dollármilliókért kínálják.
jan. 31
15:15
Szemtől szemben: Frost/Nixon (Metropol)
A történetből Peter Morgan írt először színdarabot, majd ezt adaptálták a filmvászonra.
jan. 31
15:48
Együtt lépnek színpadra John Lennon fiai? (Startlap)
Együtt fog színpadra állni John Lennon és Yoko Ono fia, Sean Lennon és féltestvére, az egykori Beatles tag első házasságából született Julian Lennon. Ez lenne az első alkalom, hogy a két fiú együtt szerepel a nyilvánosság előtt. A...
jan. 31
19:24
Vákuumzaj (Startlap)
A világ munkásai újra egyesülnek. Tamás Gáspár Miklós nyitja meg február 5-én este a Trafóban a Vákuumzaj című kiállítást, amely nekik állít emléket.
jan. 31
20:03
"Az embereknek szüksége van a demagógiára" (Metropol)
Egy Nyugat-Fatalisztánba induló magyar kisvállalkozás régóta várt, nagy lehetőségéről szól Pintér Béla és Társulata új produkciója, A soha vissza nem térő; a névadója által írt és rendezett darabot vasárnap, a budapesti Szkénében mutatja be a társulat.
jan. 31
20:18
Vödrös narancs 2. (Startlap)
Fáradt lendülettel tért meg hajlékába Viktor, de azzal a mozdulattal, ahogy betette az ajtót, mindjárt be is kiáltott hitvesének a konyhába:
jan. 31
20:36
Súlyosbodik a dráma a szemlén (Startlap)
Tovább durvul a dráma a válság sújtotta magyar filmiparban. Ma első filmből kettő és egy trilógia sokkoló, befejező része a menü – az első kettő ráadásul majdnem ugyanott, a Mátra lábánál játszódik.

Keresés