2009. december 1. kedd

dec. 1
7:48
Dylan karácsonyi lemezével jótékonykodik (Metropol)
Hajléktalanokon segít Bob Dylan amerikai énekes-szerző legújabb lemezével, amelyen kedvenc karácsonyi dalait énekli.
dec. 1
9:00
Monumentális aukció 3 napon (Metropol)
Mintegy 600 tétel, 14 ezertől és 15 millió forint közötti induló-, 200 millió forintos összkikiáltási áron, 3 napon keresztül – így foglalható össze röviden számokban a Pintér Aukciósház árveréssorozata.
dec. 1
9:27
Sördalokat énekel a barátaival Berecz András (Infostart)
Az ének- és mesemondó "Sördal" című legújabb dupla albumán csuvas rokondicsérő népdalokat dolgozott fel tucatnyi énekes közreműködésével.
dec. 1
9:36
Roots and Routes (Metropol)
December 5-én a budapesti Gödör klubban mutatkoznak be a Roots and Routes (azaz Gyökerek és utak) nemzetközi tehetséggondozó hazai felhívására jelentkezett fiatalok. Az est során – az ifjú titánokon kívül – fellép a Marlboro Man és a Bëlga is.
dec. 1
10:30
Dallal is küzd a megelőzésért (Metropol)
A Gym Class Heroes frontembere, Katy Perry expasija – és az AIDS elleni küzdelem egyik aktivistája is egyben. Travis McCoy az MTV Staying Alive nevet viselő, az AIDS elleni küzdelemben szerepet vállaló alapítványával együttműködve igyekszik minél több fiatalt felvilágosítani arról, hogyan előzheti meg a halálos kórt.
dec. 1
10:48
A gospel és a karácsony (Metropol)
A Minden nap Karácsony című albumon a legszebb karácsonyi gospeldalokat hallhatjuk hazai sztárok előadásában.
dec. 1
19:03
Mácsai Pál hangoskönyve Nemes Nagy Ágnes meséjéből (Infostart)
Nemes Nagy Ágneshez kapcsolódó két kiadványt is bemutattak kedden Budapesten: válogatott műfordításait a Ráció Kiadó, egy hangoskönyvet pedig a Kossuth Kiadó-Mojzer Kiadó jelentetett meg tőle.

2009. december 2. szerda

dec. 2
6:27
Elhunyt Szörényi Éva színművésznő (Infostart)
Életének 93. évében Los Angeles-i otthonában elhunyt Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznő. A harmincas-negyvenes évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar színművésze 1956-ban a Nemzeti Színház forradalmi bizottságának tagjaként részt vett az forradalomban, ezért el kellett hagynia Magyarországot. 1957-től az Egyesült Államokban élt. Személyes jó barátja volt Márai Sándor írónak és több…
dec. 2
12:18
Életműdíjas a Hegedűs a háztetőn rendezője (Metropol)
Életműdíjat kap az Amerikai Rendezők Céhétől (DGA) Norman Jewison filmrendező, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Hegedűs a háztetőn.
dec. 2
12:20
A V4-ek internetes irodalmi antológiája (Metropol)
Országonként mintegy ötven szerzővel, több mint ezer szöveggel elindult a www.visegradliterature.net oldal, amely a visegrádi országok irodalmának legjavát teszi közzé magyar, szlovák, cseh, lengyel, angol és német nyelven.
dec. 2
12:22
Versenyben a Fel! és a Derült égből fasírt (Metropol)
A Fel!, a Derült égből fasírt, valamint A hercegnő és a béka is esélyes az Annie-díjra az animációs filmek idei nemzetközi versenyében.
dec. 2
12:36
Megvannak a magyar győztesek (Metropol)
Véget ért az immár hagyománnyá váló Metro Global Photo Challenge verseny első, helyi szakasza. A versenyt világszerte megrendezték azokban az országokban, ahol megjelenik a Metro újság; most kiderültek az egyes kategóriák helyi győztesei.
dec. 2
14:06
Új középkori és reneszánsz termek a Victoria és Albert Múzeumban (Metropol)
Az európai művészet és kultúra ezer évét átívelő, középkori és reneszánsz alkotásokat bemutató új állandó kiállítás nyílik szerdán a londoni Victoria és Albert Múzeumban.
dec. 2
14:08
Élőben közvetítik a Scala évadnyitóját (Metropol)
Csaknem harminc országban - köztük Magyarországon is - közvetítik a milánói Scala operaház évadnyitó előadását, amelyen Daniel Barenboim vezényletével Bizet Carmenjét mutatják be.
dec. 2
15:36
Hollywoodot érdekli a Kaméleon (Metropol)
Goda Krisztinát, a Kaméleon rendezőjét és négy további rendező kollégáját kérdezte az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára nevezett alkotásaikról a The Hollywood Reporter című amerikai mozis szaklap.
dec. 2
16:48
Melis Györgyöt december 14-én búcsúztatják (Metropol)
December 14-én búcsúztatják a Magyar Állami Operaházban Melis György operaénekest, a magyar operajátszás egyik legnagyobb alakját, aki múlt pénteken hunyt el életének 87. évében.

2009. december 3. csütörtök

dec. 3
7:03
Beyoncé és Taylor Swift a Grammy-díjra jelöltek listájának élén (Infostart)
Beyoncé Single Ladies (Put a Ring On It) és Lady Gaga Poker Face című dalát is jelölték az idei Grammy-díjra az év legjobb dala kategóriában, a legtöbb jelölést - szám szerint tízet, illetve nyolcat - Beyoncé és Taylor Swift kapta. A Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS) az idén 52. alkalommal dönt a kitüntetés odaítéléséről 109 kategóriában.
dec. 3
8:06
Elhunyt Szörényi Éva színművésznő (Metropol)
Életének 93. évében kedden Los Angeles-i otthonában elhunyt Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznő, közölte a magyar főkonzulátus az MTI-vel.
dec. 3
8:08
Lady Gaga nem ajánlott (Metropol)
Lady Gaga és Jamie Foxx zenéje is szerepel azon dalok amerikai listáján, amelyek tartalma rossz hatással van az egészséges párkapcsolatokra.
dec. 3
8:33
Minden évre tervez nagyszabású tárlatot a bővülő Szépművészeti Múzeum (Infostart)
A Szépművészeti Múzeum bővítése és minden évben legalább egy nagy, nemzetközi közönséget is vonzó tárlat megrendezése szerepel Baán László tervei között, aki december elsejével kezdte meg főigazgatói kinevezésének második, öt éves ciklusát. A következő években várhatóan a francia és a bécsi impresszionisták, valamint Cézanne és Rembrandt alkotásai lesznek láthatóak az intézményben.
dec. 3
10:48
Little Richard énekel (Metropol)
Little Richard sikeres csípőműtéte után visszatérését tervezi a koncertszínpadra. Az idősödő sztár, a rock and roll egyik úttörője egyelőre nashville-i otthonában lábadozik, de mint kijelentette, amilyen gyorsan csak lehet, ismét fel akar lépni.
dec. 3
10:57
Elhunyt Iglódi István színművész (Infostart)
Életének 66. évében elhunyt Iglódi István Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Magyar Színház igazgató-főrendezője.
dec. 3
12:00
Meghalt Iglódi István (Metropol)
Életének 66. évében elhunyt Iglódi István Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Magyar Színház igazgató-főrendezője.
dec. 3
15:09
Szombaton nyílik a Karácsonyi Meseváros (Infostart)
Szombat délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a budapesti Kossuth téren a Karácsonyi Meseváros, a parlamenti gyermekkarácsony azonban elmarad.
dec. 3
16:12
Susan Boyle már 3 millió eladott lemeznél tart (Metropol)
A megjelenés után egy héttel világszerte eladási rekordokat ért el debütáló lemezével Susan Boyle, aki már hárommillió eladott lemezzel büszkélkedhet.
dec. 3
16:30
Magyarország díszvendég lesz (Metropol)
Magyarország a díszvendége a franciaországi Alpok Les Arcs síparadicsomban december 5. és 12. között az első Európai Filmfesztiválnak.
dec. 3
16:57
Még ezen a héten aláírják a filmvagyon átadásáról szóló szerződést (Infostart)
Még ezen a héten aláírja a nemzeti filmvagyon vagyonkezelői jogairól szóló szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és a Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) - mondta Gyürey Vera, az MNFA igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón
dec. 3
17:06
„Valamennyiünket homlokba vert a hír” (Metropol)
Iglódi Istvánt munka közben érte a halál, mint Moliere-t: tudta, hogy beteg, de egy percig sem volt hajlandó leállni - hangsúlyozta csütörtökön elhunyt mesterére emlékezve Őze Áron.
dec. 3
17:51
"Iglódi István rendezőként is játékos szellem volt" (Infostart)
Életének 66. évében elhunyt Iglódi István, a Magyar Színház igazgató-főrendezője, a Nemzeti Színház örökös tagja. A művészre emlékezve pályatársa, Csiszár Imre rendező azt mondta: tudott kísérletezni, de tisztában volt vele, hogy amire bemegy a közönség a színházba, akkor már kész produktumot kell a néző elé tárni
dec. 3
18:18
Elkápráztatta rajongóit Paul McCartney (Metropol)
Elkápráztatta rajongóit Sir Paul McCartney, a Beatles egykori tagja Hamburgban, háromhetes európai koncertsorozatának első állomásán.
dec. 3
20:24
Elkészült a Tőzsdecápák 2 (Metropol)
Befejeződtek Oliver Stone új filmjének, a Tőzsdecápák 2 címűnek a forgatási munkálatai - a rendező amerikai egyetemistáknak tartott előadásán beszélt a filmről.
dec. 3
20:42
Új albumot adott ki a PASO (Metropol)
Krsa, a a Pannonia Allstars Ska Or­chestra frontembere energikus bulit ígér a pénteki Dürer-kerti koncerten.
dec. 3
21:00
Bon Joviék haladtak a korral (Metropol)
A Bon Jovi visszatért. Az együttes új stúdióalbumával, a The Circle-lel ismét bebizonyítja, még mindig Amerika legnagyobb rockbandái közé tartozik.
dec. 3
21:54
„Nem kell megalkudniuk” (Metropol)
2006 óta működik a The Unbending Trees. A zenekar Hajós Kristóf, Havasi Balázs, Gábor Andor és Honyecz Ferenc felállásban készül decemberi koncertjére.

2009. december 4. péntek

dec. 4
7:48
Télapó szánkója eltörik (Metropol)
Hol volt hol nem volt, az Üveghegyen is túl, volt egyszer egy erdő, az erdő mellett pedig állt egy házikó... Varga Csilla mesesorozatának első része.
dec. 4
8:24
Dzsessz négy nőtől Dorinával (Metropol)
Galambos Dorina dzsesszre váltott: csak női tagokból álló zenekara, a Mrs. Columbo kedden tartotta exkluzív bemutatkozó koncertjét.
dec. 4
12:00
Stevie Wonder a béke nagyövete (Metropol)
Forróbbra sikerült Stevie Wonder ENSZ-beli beszéde a vártnál: a béke nagykövetévé frissen kinevezett énekest a több alkalommal is megszólaló tűzjelző zavarta meg.
dec. 4
13:57
George Clooney és Morgan Freeman az év legjobb színészei (Infostart)
George Clooneyt és Morgan Freemant választotta az idei év legjobb színészeinek az Amerikai Filmkritikusok Szövetsége (National Board of Review).
dec. 4
17:24
Sebestyén Márta Baszkföldön énekel (Metropol)
Sebestyén Márta népdalénekes San Sebastiánban lép fel, a baszk népdallal kísért női körtánc, az Axuri beltza felújításának 40. évfordulójára rendezett ünnepi előadáson. Az estre vendégként meghívást kapott Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus is.
dec. 4
17:42
Tobey Maguire Afganisztánban harcol (Metropol)
Hollywoodban végre rájöttek, hogy Tobey Maguire, alias Pókember felnőtt: pénteken mozikba kerülő Brothers című filmjében Afganisztánban szolgáló katonát alakít.
dec. 4
18:00
Albert Györgyi interjúk kötetben (Metropol)
Albert Györgyi televíziós beszélgetős műsoraiból válogatott 20 interjú szövege olvasható A Nő helye című kötetben, melyet pénteken mutattak be Budapesten.
dec. 4
18:09
Elhunyt Vjacseszlav Tyihonov (Infostart)
Elhunyt Vjacseszlav Tyihonov orosz színész, A tavasz 17 pillanata című klasszikus orosz tévéfilmsorozat Stirlitz kapitánya.
dec. 4
21:36
Átadták a Prima Primissima Díjakat (Metropol)
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában.

2009. december 5. szombat

dec. 5
9:54
Elhunyt Stirlitz kapitány (Metropol)
Vjacseszlav Tyihonov orosz színész, A tavasz 17 pillanata című klasszikus orosz tévéfilmsorozat szereplője volt.
dec. 5
11:42
Az illegális zeneletöltés ellenére jól megy a kiadóknak (Metropol)
A francia és brit példa követésére szólított fel a hanglemezkiadók világszövetsége, az IFPI abban a jelentésben, amelyben a digitális zeneletöltések 2009 évi mérlegét vonta meg.
dec. 5
17:27
Tátrai Tibor: Kitaláltuk, hogy csinálunk egy nagy bulit (Infostart)
Ismét összeáll, igaz, csak egy koncert erejéig a legendás Tátrai Band december 18-án. Elsősorban azokat a dalokat játsszák majd, amelyeket ismer és szeret a közönség - mondta az InfoRádiónak a koncert előtt Tátrai Tibor, aki egyúttal visszaemlékezett pályafutása nagy pillanataira és azokra a zenésztársakra, akik már nincsenek vele, de hatásuk a pályájára meghatározó.

2009. december 6. vasárnap

dec. 6
20:09
Antal Nimród új akciófilmjét méltatták amerikai lapok (Infostart)
A magyar Antal Nimród új, Armored című, híres sztárokat felvonultató akciófilmjét méltatta a hét végén a The New York Times és a Los Angeles Times.

2009. december 7. hétfő

dec. 7
6:54
Antal Nimród új akciófilmjét méltatták amerikai lapok (Metropol)
A magyar származású Antal Nimród új, Armored című, híres sztárokat felvonultató akciófilmjét méltatta a hét végén a The New York Times és a Los Angeles Times.
dec. 7
8:06
Ész helyett szívvel dolgozik (Metropol)
A nujazz osztrák nagymestere vasárnap este újra megmozgatja az A38 hajó közönségét: a koncert és az új lemez, a Coco is szóba került.
dec. 7
8:09
Olasz tudósok Caravaggio földi maradványait kutatják (Infostart)
Caravaggio olasz festő (1571-1610) földi maradványai után kutatnak a toscanai Porto Ercole egyik templomában, hogy tisztázzák a művész közel négyszáz éve bekövetkezett halálának a rejtélyét - jelentették be olasz tudósok a hét végén.

Keresés