2010. január 1. péntek

jan. 1
6:30
"Sarkvidéki' hidegben tűzijátékozott 350 ezer brit (Spa Trend Online)
A szokatlanul fagyos nagy-britanniai téllel dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelytől mindenki az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb brit recessziójának végét várja.
jan. 1
8:18
Ezek a rettenetes animációk jelentenek igazi veszélyt a gyerekek gondolkodására, nem a Thomas, a gőzmozdony... (Spa Trend Online)
Nemrégiben nagy port vert fel, hogy egy tengerentúli kutató (bizonyos Shauna Wilton) szerint a Thomas, a gőzmozdony egy konzervatív, autoriter világkép képviselője, amelyben a nők szerepe másodlagos, a kis vonatok egyéni kezdeményezése pedig háttérbe szorul. Gyakorló szülőként, a kedves sorozat jó ismerőjeként mondhatom: a Kövér Ellenőr kormányozta mozdonysziget valóban nem tündérvilág, az egyéni…
jan. 1
9:12
Meglepő krimi a bemondótól (Spa Trend Online)
Az ifjú író harmadik kötetével jelentkezett. Ezúttal krimit írt. Egy idős asszony halála és a szobájából eltűnt értékes festmény sorsa áll a középpontban. A kérdés az, hogy gyilkosság történt-e és hogy a két esemény között van-e összefüggés.
jan. 1
9:30
Az alig 27 éves rendező baleset áldozata lett - első és egyben utolsó filmjét azonban most megnézheti ön is (Spa Trend Online)
Nincs kizárva, hogy ha nem jön közbe egy 113 kilométerrel száguldó Porsche, akkor a California Dreamin’ című filmmel remekmű születik, s a román újhullám e 2006-os darabja az új kelet-európai filmművészet egyik gyöngyszeme lesz. De közbejött egy Porsche, és az alig 27 éves román filmrendező, Cristian Nemescu belehalt a karambolba, mielőtt befejezte volna első nagyjátékfilmje utómunkálatait. Így…
jan. 1
15:54
Degas-festmény: se kép, se gyanúsított (Metropol)
Mégsem az éjjeliőr lehetett - továbbra sem tudja a rendőrség, ki lopta el Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményét.

Keresés