2010. január 1. péntek

jan. 1
0:48
Slamo - Álmodtam egy világot magamnak (Zene)
Tehetsége, kreativitása már az úgynevezett „Bakancsos Eddában” megmutatkozott. Dalai alapjaiban határozták meg a miskolci rockcsapat stílusát, máig a koncertek kihagyhatatlan darabjai. Bár későbbiekben a NO zenekarral is letette névjegyét, a kezdeti sikereket már nem tudta megismételni. A törékeny lelkületű művészember, aki a zeneszerzésen kívül elképesztő beleérzéssel és technikával kezeli a…
jan. 1
6:30
"Sarkvidéki' hidegben tűzijátékozott 350 ezer brit (Népszava)
A szokatlanul fagyos nagy-britanniai téllel dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelytől mindenki az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb brit recessziójának végét várja.
jan. 1
8:18
Ezek a rettenetes animációk jelentenek igazi veszélyt a gyerekek gondolkodására, nem a Thomas, a gőzmozdony... (Népszava)
Nemrégiben nagy port vert fel, hogy egy tengerentúli kutató (bizonyos Shauna Wilton) szerint a Thomas, a gőzmozdony egy konzervatív, autoriter világkép képviselője, amelyben a nők szerepe másodlagos, a kis vonatok egyéni kezdeményezése pedig háttérbe szorul. Gyakorló szülőként, a kedves sorozat jó ismerőjeként mondhatom: a Kövér Ellenőr kormányozta mozdonysziget valóban nem tündérvilág, az egyéni…
jan. 1
9:12
Meglepő krimi a bemondótól (Népszava)
Az ifjú író harmadik kötetével jelentkezett. Ezúttal krimit írt. Egy idős asszony halála és a szobájából eltűnt értékes festmény sorsa áll a középpontban. A kérdés az, hogy gyilkosság történt-e és hogy a két esemény között van-e összefüggés.
jan. 1
9:30
Az alig 27 éves rendező baleset áldozata lett - első és egyben utolsó filmjét azonban most megnézheti ön is (Népszava)
Nincs kizárva, hogy ha nem jön közbe egy 113 kilométerrel száguldó Porsche, akkor a California Dreamin’ című filmmel remekmű születik, s a román újhullám e 2006-os darabja az új kelet-európai filmművészet egyik gyöngyszeme lesz. De közbejött egy Porsche, és az alig 27 éves román filmrendező, Cristian Nemescu belehalt a karambolba, mielőtt befejezte volna első nagyjátékfilmje utómunkálatait. Így…
jan. 1
9:48
Bejött a Magna Cum Laude merész vállalkozása - fotókkal (Zene)
Disznótorossal és pálinkával indult a MCL koncert a Pecsában. [Dátum: 2010.01.02. 12:23]
jan. 1
10:39
46679 km, Kanchanaburi (tinylittlebigthing)
Ugyan rengeteg ellenállhatatlan ajánlat volt a piacon, mi mégis úgy gondoltuk, hogy az Erawan vízesés meglátogatását sokkal kevesebből is ki lehet hozni, mint amennyiért egy ilyen utat reklámoznak. Főleg, hogy a hirdetett kirándulások általában magukban foglaltak még ezeregy dolgot, ami minket annyira azért nem érdekelt, hogy pénzt adjunk érte. Az egyik ilyen dolog a Hellfire, vagyis Pokol tüze…
jan. 1
11:24
Pápai üzenet: ha békére törekszel, védd a teremtett világot (orientpress)
Az új év kezdetén szeretnék szívből békét kívánni minden keresztény közösségnek, a nemzetek vezetőinek és minden jóakaratú embernek az egész világon - írja üzenetében Benedek pápa.
jan. 1
13:42
A Cimbaliband új lemezzel és miniturnéval indítja az új évet (Zene)
2010 januárjában három állomásos Békés-megyei turnéra indul a hazai világzene egyik zászlóshajója, a Cimbaliband zenekar. [Dátum: 2010.01.01. 13:30]
jan. 1
13:44
Dizájnt váltott a népszerű oldal - sokan csak tátották a szájukat! (Zene)
A juj.hu körülbelül két és fél évvel ezelőtt indult, profilja az úgynevezett alternatív bulvár. [Dátum: 2010.01.01. 13:37]
jan. 1
14:51
"Füvek népe " diákfotó-, rajz- és videó pályázat (Napvilág)
A Bodzavár Oktatási Nevelési Alapítvány ismét meghirdeti diákfotó, rajz, videó pályázatát. Pályázni a Kárpát-medence erdőinek, rétjeinek és vizeinek élővilágát bemutató fényképekkel, rajzokkal, videó felvételekkel lehet 2010. február 19-ig. A pályázatra bármely hazai, illetve határon túli általános és középiskola tanulója jelentkezhet.
jan. 1
15:54
Éjjeliőr lehet a ludas a Degas kép ellopásában (MaHu)
Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsít a francia rendőrség azzal, hogy ő lopta el csütörtökre virradóra Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményét - közölték pénteken az illetékesek.
jan. 1
15:54
Író lesz Hugh Grant? (Napvilág)
Hugh Grant arról álmodozik, hogy elhagyja Hollywoodot és inkább kiadja könyvét, legalábbis ezt nyilatkozta a negyvenkilenc éves színész egy interjú során Berlinben. Mindig azt mondogattam magamnak: "készítek pár kedves filmet, keresek némi pénzt, és végül megírom a regényem."
jan. 1
16:30
Szex, drogok és rock'n'roll az elmúlt 100 év szilveszteri partijain (MaHu)
A mulatni vágyók minden évben különösen szívesen keresnek fel bizonyos városokat, hogy az óévet búcsúztassák. Közülük sokan minden pénzt megfizetnek - és megfizettek -, hogy azokon a helyeken szilveszterezzenek, ahol várhatóan "a világ legnagyobb partijára" számíthattak.
jan. 1
18:00
Ellopott Degas-kép: elengedték a gyanúsítottat (HVG)
Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményének csütörtökre virradóra történt ellopásához, de péntek délután vádemelés nélkül szabadon engedték - közölték az illetékesek.
jan. 1
18:00
Január 25-ig megtekinthető Kovács Tamás László kiállítása (Napvilág)
1927-ben Brancusi Űrbéli madár című szobráról nem akarták elhinni az amerikai vámosok, hogy művészeti alkotásról van szó, szerintük a művész egy nagydarab nyersfémet próbált csak behozni az országban. Gondolhatták, mert a szobor a végletegik leegyszerűsített volt. Alighanem ugyanezek a vámosok hasonló dolgot mondtak volna Kovács Tamás László egy-egy szobráról is.
jan. 1
18:36
Elengedték a Degas kép ellopásával vádolt éjjeliőrt (MaHu)
Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményének csütörtökre virradóra történt ellopásához, de péntek délután vádemelés nélkül szabadon engedték - közölték az illetékesek.
jan. 1
19:03
Stratovarius koncert a PeCsában (Napvilág)
Amit pár éve még elképzelhetetlennek tartottunk, most mégis megtörtént! A Stratovarius legénysége újra összeállt, lemezt készítettek, ráadásul turnéra is indulnak, és - 4 év után újra - január 26-án Budapesten, a Petőfi Csarnok színpadán is megtekinthetjük őket.

Keresés