2010. január 19. kedd

jan. 19
5:27
Kivételesen hosszú ideig hódoltak istenüknek (Infostart)
Másfél évezreden át hódoltak Zeusznak Likaion-hegyen - a szentélyt a Pennsylvaniai Egyetem kutatói tárták fel, akik felfedezésükről az Amerikai Régészeti Intézet éves közgyűlésén számoltak be.
jan. 19
6:57
Elhunyt Boris Vian író özvegye (Spa Trend Online)
Életének 81. évében a délkelet-franciaországi Eus-ben hétfőn elhunyt Ursula Vian-Kübler, táncos és képzőművész, Boris Vian excentrikus francia író özvegye.
jan. 19
7:51
A tehetség nem mindig elegendő (Metropol)
Három művész és három út: egyikük befutott, másikuknak épphogy kezébe került a lehetőség, a harmadik pedig keményen dolgozik azért, hogy azzal válhasson ismertté, amit leginkább szeret csinálni. Éder „SP” Krisztiánnal, Vásáry Andréval és Illés Emesével beszélgettünk.
jan. 19
9:39
Nálunk is fellép a Kiss (Metropol)
Sokévnyi várakozás után örülhetnek a Kiss magyar rajongói: a banda Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom címet viselő turnéjának keretében Budapesten, a Papp László Sportarénában is fellép május 28-án.
jan. 19
9:41
Botrány a gyenge Jackson-show miatt (Metropol)
Jacko táncosai, vokalistái és zenészei nem léptek fel a műsorban, sem Szegeden, sem Budapesten. A csalódott nézők ezért visszakövetelik a pénzüket. A zuglói rendőrkapitányság csalás miatt nyomozást rendelt el a koncerttel kapcsolatban.
jan. 19
9:57
Michael Jackson-emlékkoncert - Botrányos produkció! (Spa Trend Online)
Nemcsak Jacko, hanem a show is hiányzott a szombaton és vasárnap a SYMA-csarnokban tartott Michael Jackson-emlékkoncertből. Nem lett volna ebből semmi baj, ha az amerikai iskolabálok fellépőinek színvonalán álló csapat műsorára mondjuk 1-2000 forintért árulják a jegyet. Nem ez történt. 13 és 20 ezer forintért kínálták a belépőket a Jackson tánckarával, zenekarával, koreográfusával hirdetett The…
jan. 19
10:15
Elhunyt Köpeczi Béla (Spa Trend Online)
Életének 89. évében elhunyt Köpeczi Béla, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egykori főtitkára, művelődés- és irodalomtörténész, nyugalmazott egyetemi tanár.
jan. 19
10:17
Kultúrházból talkshow (Spa Trend Online)
Újból átalakult a Kultúrház. Emellett új időpontban is jelentkezik, mivel vasárnap délutánról késő estére került át a csaknem egyórás magazin.
jan. 19
10:33
Jeff Bridges alkoholista zenésze maga mögé utasította a győztesnek hitt George Clooneyt (Spa Trend Online)
James Cameron lett a befutó a 57. Golden Globe-gálán, az Avatarral elnyerte a legjobb film és a legjobb rendező díját, míg a legtöbb jelölést begyűjtő Egek urának meg kellett elégednie egyetlen díjacskával a legjobb forgatókönyvért. George Clooney-rajongótábora is csalódott lehet, a befutónak látszó kedvenc lecsúszott a díjról.
jan. 19
12:03
Apokaliptikus bohóckodás (Metropol)
Alfred Jarry: Übü király című színművének próbája a Maladype Színházban. A darabot Balázs Zoltán rendezte. Galéria!
jan. 19
12:21
Macskaakrobata és karikazsonglőr is fellép a budapesti cirkuszfesztiválon (Infostart)
Monte Carlo után hamarosan Budapest is otthont ad a világ egyik legrangosabb cirkuszfesztiváljának. A nyolcadik alkalommal megrendezendő megmérettetésre a világ legszínvonalasabb produkcióit felvonultató artisták érkeznek, hogy január 21. és 25. között mérjék össze tudásukat.
jan. 19
13:51
Nyomoz a rendőrség a Michael Jackson-emlékkoncert miatt (Infostart)
A Jukebox Kft. - írásban és élőszóban egyaránt - arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítanak minden olyan fogyasztót, aki elégedetlen volt az általuk szervezett, hétvégi Michael Jackson koncerttel, és igényét bejelenti náluk.
jan. 19
15:21
Egyiptológusok magyarázzak a titokzatos halált (Infostart)
Neves egyiptológusok tartanak különleges tárlatvezetést hetente két alkalommal a budapesti Tutanhamon kincse kiállításon, segítségükkel a látogatók még többet megtudhatnak a fiatalon elhunyt fáraó életéről és titokzatos haláláról.
jan. 19
15:21
Az Avatar az Oscar-díjak terén elmaradhat a Titanictól (Spa Trend Online)
Kasszasikerként megelőzheti az Avatar a mindenkori csúcstartó Titanicot, ám az Oscar-díjak terén nehezen veheti fel vele a versenyt - derül ki a The Hollywood Reporter keddi elemzéséből.
jan. 19
15:39
Meghirdették a Szép Magyar Könyv 2009 pályázatot (Infostart)
Idén is nyolc kategóriában versenyezhetnek tavaly megjelent köteteikkel a könyvkiadók a Szép Magyar Könyv pályázaton; a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által kiírt versenyre könyvesbolti forgalomba került, magyarországi, illetve határon túli magyar nyomdákban előállított kiadványokkal nevezhetnek a könyves cégek február 6-ig.
jan. 19
16:33
Kínai díjnyertessel nyit a 60. Berlinale (Infostart)
Kínai világpremierrel kezdődik a 60. Nemzetközi Berlini Filmszemle február 11-én.
jan. 19
16:33
Visszafizetik a Jacko tribute koncert jegyeinek árát (Metropol)
Visszakapják a jegyük árát mindazok a nézők, akik elégedetlenek voltak az eredetileg Michael Jackson emléke előtt tisztelegni kívánó pénteki, szombati és vasárnapi magyarországi koncerttel, és erre vonatkozó igényüket 8 napon belül bejelentik a fellépést szervező Juke Box Kft.-nél.
jan. 19
20:45
Elhunyt Erich Segal (Spa Trend Online)
Hetvenkét éves korában elhunyt Erich Segal amerikai író, a Love Story és az Oliver történetének szerzője.
jan. 19
21:21
Elhunyt a Love Story írója (Metropol)
Hetvenkét éves korában elhunyt Erich Segal amerikai író, a Love Story és az Oliver történetének szerzője.

Keresés