2010. január 19. kedd

jan. 19
0:21
Gyorshír! Visszaváltják a "botrányos" Jackson-show jegyeit (Zene.hu)
A visszaváltást a Ticketpro a saját jegyeire a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett [Dátum: 2010.01.19. 01:34]
jan. 19
4:15
Egymásba szeretett a két megasztáros (Zene.hu)
Hollywoodi álommesének is tűnhet a két Megasztár szerelme, akik a napokban vallottak színt: együtt járnak. [Dátum: 2010.01.19. 04:11]
jan. 19
5:27
Kivételesen hosszú ideig hódoltak istenüknek (Infostart)
Másfél évezreden át hódoltak Zeusznak Likaion-hegyen - a szentélyt a Pennsylvaniai Egyetem kutatói tárták fel, akik felfedezésükről az Amerikai Régészeti Intézet éves közgyűlésén számoltak be.
jan. 19
6:03
Csak néztünk! Így nézett ki Kozsó egykor! (Zene.hu)
Még mindig nem merül ki a tarsolyunk, s tartogatunk sok érdekes videót a magyar előadókról, hogy hogyan is néztek ki egykor. Tartasok velünk továbbra is. [Dátum: 2010.08.20. 02:05]
jan. 19
6:57
Elhunyt Boris Vian író özvegye (Népszava)
Életének 81. évében a délkelet-franciaországi Eus-ben hétfőn elhunyt Ursula Vian-Kübler, táncos és képzőművész, Boris Vian excentrikus francia író özvegye.
jan. 19
8:45
Sok Avatar, Neytiri és Pandora lesz Amerikában (ma.hu)
Valószínűleg sok csecsemő kapja majd az Avatar nevet az Egyesült Államokban. Amerikában természetes jelenségnek számít, hogy sokan a legsikeresebb mozifilmek szereplőiről nevezik el az újszüllötteket. James Cameron világszerte sikert arató új sci-fije nyomán az amerikai mozirajongók körében máris az Avatar az egyik a legnépszerűbb név.
jan. 19
9:03
Kártérítés a Jacko-koncert után? (orientpress)
Akár a jegyáron felüli kárérítést is igényelhetnek azok a megtévesztett jegyvásárlók, akik a botrányos hétvégi Michael Jackson-emlékkoncerten vettek részt - állítja az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).
jan. 19
9:03
Ötcsillagos nyereményjátékkal ünnepel a Müpa (Zene.hu)
Ötödik születésnapját ünnepli a Müpa: a Művészetek Palotája ez alkalomból számos különlegességgel és újdonsággal lepi meg a látogatóit. Természetesen továbbra is a minõség és sokszínűség fémjelzi majd a rendezvénycentrum munkáját - olvasható a mupa.hu-n. [Dátum: 2010.01.19. 09:00]
jan. 19
9:57
Michael Jackson-emlékkoncert - Botrányos produkció! (Népszava)
Nemcsak Jacko, hanem a show is hiányzott a szombaton és vasárnap a SYMA-csarnokban tartott Michael Jackson-emlékkoncertből. Nem lett volna ebből semmi baj, ha az amerikai iskolabálok fellépőinek színvonalán álló csapat műsorára mondjuk 1-2000 forintért árulják a jegyet. Nem ez történt. 13 és 20 ezer forintért kínálták a belépőket a Jackson tánckarával, zenekarával, koreográfusával hirdetett The…
jan. 19
10:12
Egy kis türelem, és valódi Tündöklést tapasztalhatunk (Napvilág)
Vladimir Nabokov Tündöklés című regénye minden, csak nem egy könnyű, felületes olvasmány. Vannak ugyebár írók, akiknek a könyveit nem a történetük miatt érdekes elolvasni - mert jórészt nincsenek is benne fordulatok -, de az elbeszélő stílusa felejthetetlen olvasmánnyá teszi magát az olvasmányt. Nabokov is egy ilyen író, Tündöklés című regénye pedig egy tipikusan ilyen könyv.
jan. 19
10:15
Elhunyt Köpeczi Béla (Népszava)
Életének 89. évében elhunyt Köpeczi Béla, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egykori főtitkára, művelődés- és irodalomtörténész, nyugalmazott egyetemi tanár.
jan. 19
10:17
Kultúrházból talkshow (Népszava)
Újból átalakult a Kultúrház. Emellett új időpontban is jelentkezik, mivel vasárnap délutánról késő estére került át a csaknem egyórás magazin.
jan. 19
10:33
Jeff Bridges alkoholista zenésze maga mögé utasította a győztesnek hitt George Clooneyt (Népszava)
James Cameron lett a befutó a 57. Golden Globe-gálán, az Avatarral elnyerte a legjobb film és a legjobb rendező díját, míg a legtöbb jelölést begyűjtő Egek urának meg kellett elégednie egyetlen díjacskával a legjobb forgatókönyvért. George Clooney-rajongótábora is csalódott lehet, a befutónak látszó kedvenc lecsúszott a díjról.
jan. 19
10:51
Nem oszlott fel az IdiotSide, sőt... (Zene.hu)
Halálhírét keltették az IdiotSide-nak, de az információ kacsának bizonyult. [Dátum: 2010.01.19. 10:32]
jan. 19
11:09
Ilyen még nem volt Magyarországon - a hétvégén tartják az első Budapest Feis-et (Zene.hu)
A történelmi rendezvényre közel 300 versenyzőt várnak a kontinens 29 ír tánciskolájából. [Dátum: 2010.01.19. 11:00]
jan. 19
11:45
Halálra izgulta magát az Avatar egyik nézője (HVG)
Szélütést kapott és kórházba került az Avatar című film miatt egy 42 éves tajvani férfi, aki nem sokkal később meg is halt - számolt be kedden a beteget kezelő egyik orvos.
jan. 19
11:45
Könyvecske a XIX. századi női kalapdivatról (ma.hu)
A XIX. század második felének kalapdivatjából ad ízelítőt az Anno sorozat legújabb könyvecskéje, amelyet szerdán mutatnak be Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
jan. 19
12:18
Harminc ország a porondon (Napvilág)
A cirkusz maga a csoda: halandó ember számára elképzelhetetlen fegyelem, koncentráció, erő és ügyesség. A cirkusz a látogatók számára egy szórakoztató este, a szórakoztatók számára azonban maga az élet. A hónap végén a Fővárosi Nagycirkuszban a cirkusz világának színe-java tárja a közönség elé az életét.
jan. 19
12:21
Macskaakrobata és karikazsonglőr is fellép a budapesti cirkuszfesztiválon (Infostart)
Monte Carlo után hamarosan Budapest is otthont ad a világ egyik legrangosabb cirkuszfesztiváljának. A nyolcadik alkalommal megrendezendő megmérettetésre a világ legszínvonalasabb produkcióit felvonultató artisták érkeznek, hogy január 21. és 25. között mérjék össze tudásukat.
jan. 19
12:39
Idén DJ-k, MC-k és beatboxosok is nevezhetnek a PEN tehetségkutatójára (Zene.hu)
A 2010-es Pécsi Egyetemi Napokon is megrendezésre kerül a Tehetségkutató, amely a felsőfokú oktatásban résztvevő zenészeknek nyújt lehetőséget bemutatkozásra, és megmérettetésre. A klasszikus zenekari felállás mellett 2010-ben Beatbox/DJ/MC formációk is nevezhetnek. [Dátum: 2010.01.25. 12:30]
jan. 19
12:57
Zavargásoktól tartva betiltották az Avatar 2D-s változatát Kínában (HVG)
A kínai cenzúra a 3D-s mozikba száműzte az Avatart - ezzel gyakorlatilag megölve az országos forgalmazást -, mivel az illetékesek attól tartanak, hogy a film története zavargásokra ösztönözheti a lakosságot.
jan. 19
12:57
Magyar diákok a haiti -i gyermekekért (orientpress)
Háromezer budai diák próbál jelenleg segíteni a földrengés miatt árván vagy otthon nélkül maradt haiti-i gyerekeken - tudatja közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.
jan. 19
13:15
Óriás, ShellBeach, Grand Mexican Warlock és Plastic Bitch az A38 hajón (Zene.hu)
Négy szenvedélyes, a rockzene különböző spektrumait kutató banda veszi ostrom alá az A38 Hajót péntek este. [Dátum: 2010.01.19. 13:05]
jan. 19
13:24
Véget ért a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató (hangzorro.hu)
Hatalmas bulival ért véget a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató az A38 Hajón december 27-én. A közönségen egyáltalán nem látszott, hogy az ünnepi bejgli után nehezebben mozognának, Jakab Zoltán, a Bridge To Solace énekese még féltette is őket a színpad előtti nagy tolongásban.
jan. 19
13:33
Idén is telt házra számít a budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál (orientpress)
Három magyar résztvevővel csütörtökön veszi kezdetét a 8. Nemzetközi Cirkuszfesztivál Budapesten. Tizennégy országból érkeznek versenyzők a Fővárosi Nagycirkuszba, köztük lesz az ukrán Vladislav Goncharov is, aki oroszlános számával mutatkozik be a nemzetközi zsűri előtt. A szervezők 15 ezer látogatóra számítanak január 25-én bemutatásra kerülő gálán.
jan. 19
13:51
Vesztett a Sláger Rádió is (orientpress)
Nem adott helyt a Sláger Rádió frekvencia-helyreállítási törekvéseinek kedden a Fővárosi Bíróság - bár a frekvenciapályázat befogadását jogellenesnek ítélte meg.
jan. 19
13:51
Nyomoz a rendőrség a Michael Jackson-emlékkoncert miatt (Infostart)
A Jukebox Kft. - írásban és élőszóban egyaránt - arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítanak minden olyan fogyasztót, aki elégedetlen volt az általuk szervezett, hétvégi Michael Jackson koncerttel, és igényét bejelenti náluk.
jan. 19
13:51
Klip: Ez a Divat - Nofun (Crookram rmx) (Zene.hu)
A budapesti jazz funk jampeceknek, az Ez a divat zenekarnak a kiváló holland Crookram készített egy gyönyörű remixet, amihez most elkészült a videoklip is KoPé/Praxinoscope rendezésében. [Dátum: 2010.01.19. 13:50]
jan. 19
13:57
Ingyenes 15 éves a Blind Myself buli a Dürerben (hangzorro.hu)
1995-ben alakult a Blind Myself. A legtöbb amatőr bandához hasonlóan, mi is egy garázsban kezdtünk el zenélni, gagyi erősítőkön és egy béna dobon. -ndash; ajánló Tóth Gergőtől
jan. 19
14:09
380 millióval is többe kerülhet a pécsi koncertközpont (HVG)
Akár 380 millió forinttal is többe kerülhet a tervezettnél és csúszhat az átadási határideje a pécsi konferencia- és koncertközpontnak.
jan. 19
14:09
Szörnyűségekről mesélnek Haiti ferencesei (orientpress)
A Haitiben működő kis, tizenhat fős ferences csoport túlélte a január 12-i földrengést, Rómába küldött üzeneteikben azonban borzasztó dolgokról számolnak be.
jan. 19
14:09
Történetmesélés szavak nélkül: Blockhead - The Music Scene (Zene.hu)
Közel öt év szünet után tér vissza Tony Simon a Ninja Tune kiadóhoz vadonatúj albumával. [Dátum: 2010.01.19. 14:05]
jan. 19
14:11
Szipál fotói Debrecenben (orientpress)
Szipál Márton fotóművész Debreceni Önkormányzata megbízásából 2009-ben több napon át járta Debrecen utcáit és fotókat készített a városról, annak épületeiről, emberekről, hangulatokról. Az ebből összeállított anyag 2010 január 20-tól látható a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében - tudatta a város honlapja.
jan. 19
14:24
Az aggastyán szeretteivel fizet az örök életért (Napvilág)
A film jelentőségét növeli ugyan, hogy számtalan utolsónak beharangozott alkotás után most érkezett el valóban Heath Ledger életének végső, befejezetlen alakítása, de a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma szerencsére nem épít pusztán erre a tényre, ettől függetlenül is hosszú idő óta az egyik legfantáziadúsabb és egyedibb látomás, amit kár kihagyni.
jan. 19
15:03
A Luna Amarával egy színpadon a Real Lies (hangzorro.hu)
Pénteken (01.22.) koncertezik újra Budapesten a Real Lies, ami külön öröm, hogy ilyen hamar újra sikerül eljutniuk a Fővárosba. Külön kitüntetett alkalom mert a fő zenekar a Luna Amara lesz.
jan. 19
15:21
Nem biztos, hogy legyőzi a Titanicot az Avatar (HVG)
Kasszasikerként megelőzheti az Avatar a mindenkori csúcstartó Titanicot, ám az Oscar-díjak terén nehezen veheti fel vele a versenyt - derül ki a The Hollywood Reporter keddi elemzéséből.
jan. 19
15:21
Egyiptológusok magyarázzak a titokzatos halált (Infostart)
Neves egyiptológusok tartanak különleges tárlatvezetést hetente két alkalommal a budapesti Tutanhamon kincse kiállításon, segítségükkel a látogatók még többet megtudhatnak a fiatalon elhunyt fáraó életéről és titokzatos haláláról.
jan. 19
15:21
Az Avatar az Oscar-díjak terén elmaradhat a Titanictól (Népszava)
Kasszasikerként megelőzheti az Avatar a mindenkori csúcstartó Titanicot, ám az Oscar-díjak terén nehezen veheti fel vele a versenyt - derül ki a The Hollywood Reporter keddi elemzéséből.
jan. 19
15:39
Meghirdették a Szép Magyar Könyv 2009 pályázatot (Infostart)
Idén is nyolc kategóriában versenyezhetnek tavaly megjelent köteteikkel a könyvkiadók a Szép Magyar Könyv pályázaton; a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által kiírt versenyre könyvesbolti forgalomba került, magyarországi, illetve határon túli magyar nyomdákban előállított kiadványokkal nevezhetnek a könyves cégek február 6-ig.
jan. 19
15:57
Nyomoz a rendőrség a Jackson-koncert miatt (HVG)
Csalás miatt nyomozást rendelt el a zuglói rendőrkapitányság a Michael Jackson Live Tribune koncerttel kapcsolatban.
jan. 19
16:15
Minden idők 75 legnagyobb slágere - a 36. helyezett (Zene.hu)
A brit szerzői jogvédő hivatal április közepén jelentette be, hogy a Procol Harum ’A Whiter Shade OF Pale’ című dalát választották az elmúlt 75 év legnagyobb slágerének. Megszereztük a teljes listát és dalonként közöljük. Jöjjön a 36. helyezett. [Dátum: 2010.01.19. 16:00]
jan. 19
16:30
Június 8-án Elton John a Budapest Sportarénában! (Napvilág)
Nyáron a Budapest Sportarénában koncertezik Sir Elton John, a popzene élő legendája. Novemberben még arról szóltak a hírek, hogy a muzsikus komolyan megbetegedett, de úgy tűnik, mostanra teljesen felépült, újra koncertezik, így a budapesti rajongók is találkozhatnak vele 2010. június 8-án.
jan. 19
16:33
Visszafizetik a Jackson-koncert jegyeinek árát (HVG)
Visszakapják a jegyük árát mindazok a nézők, akik elégedetlenek voltak az eredetileg Michael Jackson emléke előtt tisztelegni kívánó pénteki, szombati és vasárnapi magyarországi koncerttel, és erre vonatkozó igényüket bejelentik a fellépést szervező Juke Box Kft.-nél.
jan. 19
16:33
Kínai díjnyertessel nyit a 60. Berlinale (Infostart)
Kínai világpremierrel kezdődik a 60. Nemzetközi Berlini Filmszemle február 11-én.
jan. 19
16:33
Nézz be a Vámpirok Báljának kulisszái mögé - videóval (Zene.hu)
Sári Évi július óta a már két éve a nagysikerű Vámpírok Bálja című musical színészi stábját gazdagítja. A szinésznő vezetésével beleshetünk a vámpírok lakosztályába és kiderítette, hogy mit gondol Évi ezekről a különös lényekről, és mit gondolnak a vámpírok róla. [Dátum: 2010.01.19. 16:18]
jan. 19
17:09
Nézd meg a Black Eyed Peas klipjét és pontozd! (Zene.hu)
Ma a Black Eyed Peas Meet Me Halfway című klipjét mutatjuk be. [Dátum: 2010.02.06. 11:52]
jan. 19
17:11
Kárpótolják a Michael Jackson "koncert" károsultjait (Zene.hu)
A szervezők e-mailben várják a fogyasztói bejelentéseket. [Dátum: 2010.01.19. 17:13]
jan. 19
18:21
Visszafizetik a Michael Jackson tribute koncert jegyeinek árát (ma.hu)
Visszakapják a jegyük árát mindazok a nézők, akik elégedetlenek voltak az eredetileg Michael Jackson emléke előtt tisztelegni kívánó pénteki, szombati és vasárnapi magyarországi koncerttel, és erre vonatkozó igényüket bejelentik a fellépést szervező Juke Box Kft.-nél.
jan. 19
19:15
Itt a Magashegyi EP: Szívtakarítás (ma.hu)
Január 19-től egy kislemeznyi dalcsokrot ad át a - tavaly tavasszal újraéledt - Magashegyi Underground a rajongóinak.
jan. 19
19:27
A Bauhaus pécsi mesterei és a nagyvilág (Kikötő Online)
„Mindenkiben ösztönös tehetségeit kifejleszteni, mindenkit a néki legjobban megfelelő munkához vezetni, ez volt a tulajdonképpeni Bauhaus-tanítás. Így zseni minden bauhausbéli, személyes és teljes minden Bauhaus-tárgy.” Molnár Farkas, 1930

Keresés