2010. január 4. hétfő

jan. 4
5:54
Pécs 2010 - A projekt ügyvezetője, Ruzsa Csaba szerint készen állnak az egy éves fesztiválra (Spa Trend Online)
A Magyar Televízió is közvetíti Pécsről az Európa Kulturális Főváros (EKF) program január 10-i nyitóünnepségét. A város kulturális történelmét napjainkig felelevenítő showműsor feledtetheti, hogy grandiózus EKF-projekt rázós évek, hangos cirkuszok és személycserék után fordult célegyenesbe. Ruzsa Csaba, az EKF Menedzsmentközpont ügyvezetője szerint a város készen áll, és mindent elértek, amit 2009…
jan. 4
8:36
Caligula, közöny, pestis - Ötven éve halt meg Camus (Spa Trend Online)
Ötven éve január 4-én halt meg, Albert Camus Nobel-díjas francia regény- és drámaíró, filozófus. Gyermekkorában Algírban élt, a II. világháború már Franciaországban érte.
jan. 4
8:54
Leginkább a múzeumi zenés-táncos bulikra özönlött tavaly a látogatósereg (Spa Trend Online)
Igazi szupersztárok nem taroltak tavaly a kiállításpiacon, a Múzeumok Éjszakája azonban most is tömegeket vonzott. A legtöbb látogató 2009-ben is a Szépművészeti Múzeum tárlatait kereste fel. A Botticellitől Tizianóig című kiállítás év végéig elérte a bűvös 100 ezres számot. A Nemzeti Múzeum a Szkíták aranyával, a Ludwig Múzeum Capa képeivel, a Nemzeti Galéria Vajda Lajos képeivel csábította a…
jan. 4
9:36
Nálunk is tarol az Avatar (Metropol)
Bár nem az Avatar az első olyan, hazánkban is bemutatott egész estés IMAX-film, amely teljes hosszában három dimenzióban élvezhető, akkora sikert még egy film sem aratott, mint ez.
jan. 4
10:42
Eddig 2010 is az Avataré (Spa Trend Online)
James Cameron Avatarja vezette az új év első hétvégéjének kasszasikerlistáját Észak-Amerikában.
jan. 4
15:54
Mesemondó Iránból (Metropol)
Politika, vallás, a személyesebb hit és család fonódik össze A mecset urában, egy mesterien megírt regényben.
jan. 4
19:30
Sting lehet a pécsi EKF-program sztárvendége (Metropol)
A világhírű brit rockzenész, Sting lehet a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat idei sztárvendége a bama.hu portál szerint.
jan. 4
21:54
Már egymilliárd dollár fölött van az Avatar bevétele (Infostart)
Tizenhét nappal a premier után átlépte az egymilliárd dollárt az Avatar című filmből származó jegybevételek összege - közölte a szuperprodukciót gyártó 20th Century Fox filmstúdió vasárnap.

Keresés