2010. január 6. szerda

jan. 6
7:03
Letelt az ötven év, publikusak a Nobel-díjas író szerelmes levelei! (Spa Trend Online)
Több mint száz éve Knut Hamsun későbbi irodalmi Nobel-díjas norvég írót viharos szerelem fűzte egy zongoratanárnőhöz, a kapcsolatot megörökítő szerelmes levelek azonban csak most kerültek nyilvánosságra.
jan. 6
7:12
Nyílt nap az ELTE Bölcsészettudományi Karán (Infostart)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán induló képzésekről tájékozódhatnak az érdeklődők szombaton az intézmény nyílt napján
jan. 6
7:21
Havas és a homoszexualitás (Spa Trend Online)
Havas Henrik műsorának a Story Tv-n Havas a címe. Rendszeresen a kezében is fog egy feliratot, amin szintén az látható, hogy Havas. De e nélkül is abszolút beazonosítható, szinte hozzánőttek már a foga közt szűrt szavak, a gyakran fitymálkodó hangsúllyal feltett, agyafúrt, sokszor nyers kérdések, a szemüveg keretének babrálása, pörgetése.
jan. 6
7:48
A francia festészet legizgalmasabb évtizedei a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Degas-tól Picassóig címmel január 28-án újabb nagyszabású tárlat nyílik a Szépművészeti Múzeumban. 55 műalkotás érkezik a moszkvai Puskin Múzeum gyűjteményéből, köztük számos impresszionista remekmű.
jan. 6
7:50
Eastwooddal szívesebben szerepelnének az amerikaiak, mint Clooneyval (Infostart)
Az amerikaiak többsége még mindig tévén nézi kedvenc show-műsorát, és inkább szerepelne Clint Eastwooddal egy westernben, mint George Clooneyval egy romantikus komédiában - derült ki egy online közvélemény-kutatásból.
jan. 6
8:33
"Április végéig szállítanom kell egy könyvet a kiadómnak, különben annyi a lelkemnek és a golyóimnak" (Spa Trend Online)
A twitter- és blogfüggő Stephen Fry bejelentette rajongóinak, hogy egyelőre eltűnik a netről, mert nekilát új könyve megírásának.
jan. 6
9:09
Méltó emléket akarnak állítani Cseh Tamásnak - Még két hétig lehet jelentkezni (Spa Trend Online)
Egyedi műalkotással szeretne emléket állítani Cseh Tamásnak a Budavári Önkormányzat: a Kossuth-díjas dalszerző-énekes egykori lakóházán elhelyezendő „emlék-műre” még január 21-ig várják a pályázatokat. A Cseh Tamás-dalok elnevezésű ötletpályázattal az I. kerület az elhunyt zenész és alkotótársa, Bereményi Géza hajdani közös lakóhelyét, az Iskola utca 35. számú házat szeretné megjelölni.
jan. 6
10:03
Márciustól Pécsett látható a Munkácsy-trilógia (Spa Trend Online)
Debrecen után Pécsett is látható lesz a Munkácsy-trilóga; az érdeklődők március 29-től nyolc hónapon át tekinthetik meg a képeket a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
jan. 6
10:39
"Mindez azonban ijesztő rémképet fest elénk..." (Spa Trend Online)
Hatáskör hiánya miatt elutasította a megyei bíróság Tucsni András, a Hevesi Sándor Színház vesztes pályázójának keresetét - erről az érintett tájékoztatta kedden az MTI-t.
jan. 6
11:33
A filmstúdió kiárusításában is szerepet vállalhat a 007-es ügynök (Spa Trend Online)
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban. A The Hollywood Reporter cikke kész tényként kezelte, hogy a produkció lesz az Oscar-díjas rendező első vérbeli akciómozija, miközben a Variety óvatosan fogalmazott: az MGM filmstúdió egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Mendes-szel tárgyalna.
jan. 6
11:51
NETBAKI: Hibázott a Sony, ingyenessé vát néhány órára a magyar rendezó akciófilmje (Spa Trend Online)
Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, amely decemberben hetekig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.
jan. 6
12:09
Hoppá, Kate Winslet férje rendezi az új Bond-filmet? (Spa Trend Online)
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban.
jan. 6
12:45
Szegényszínházi vendégjáték Tatabányán (Spa Trend Online)
Tatabányán vendégszerepel pénteken Amor omnia című előadásával a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Mint azt Tarda Orsolya, a tatabányai színház sajtóreferense szerdán az MTI-nek elmondta, a produkció két nemzetközi hírű bolgár rendező, Peter Pashov és Zheni Pashova víziója az ember örök témájáról, a szerelemről.
jan. 6
13:03
Gömböccel megyünk a Sanghaji Világkiállításra (Spa Trend Online)
Kína a korlátlan lehetőségek országa. A helyi tervgazdálkodás nem ismer határokat. A május elsejétől október végéig tartó Sanghaji Világkiállítást is történelmire tervezik. Olyan rendezvény lesz, amilyenre még nem volt példa - ígérik a szervezők. Az eseményen Magyarország külön pavilonnal vesz részt, amely az európai C szektorban, valahol a kínai és az amerikai pavilon között, jó helyen található.…
jan. 6
14:51
Paul Anka ismét Budapesten lép fel (Spa Trend Online)
Ismét a magyar főváros vendége lesz Paul Anka: a legendás amerikai-kanadai énekes tavaly augusztusi koncertjét követően idén június 3-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában - tájékoztatta a szervező Showtime Budapest szerdán az MTI-t.
jan. 6
14:53
Keselyű a Macskával szemben - Hogy lesz ebből Pókember 4.? (Spa Trend Online)
Nem tud megegyezni a forgatókönyvről Sam Raimi, a Pókember-sorozat rendezője és a szériát gyártó Sony filmstúdió, ezért késlekedhet az új epizód bemutatása.
jan. 6
15:45
Károly herceg végül nem vállalt szerepet a sci-fiben, mert "túl sok a hasonló felkérése" (Spa Trend Online)
Benny Andersson és Björn Ulvaeus, az Abba együttes egykori két motorja is dolgozott volna a brit sci-fi kultsorozatból készülő Torchwood-musicalen - derül ki egy januárban megjelenő könyvből.
jan. 6
17:06
Esküdt ellenség lesz Sharon Stone (Metropol)
Ismét televíziós sorozatban szerepel Sharon Stone. Az amerikai színésznő az Esküdt ellenségek (Law & Order) című televíziós sorozatban vállal epizódszerepet.
jan. 6
18:27
Ketten pályáznak a nemrégiben elhunyt Bujtor István posztjára (Spa Trend Online)
Réthly Attila rendező visszavonta a veszprémi Petőfi Színház igazgatói tisztségére benyújtott pályázatát.
jan. 6
18:29
Gyerünk a moziba be! - 95 film a Filmszemle versenyprogramjában (Spa Trend Online)
Kilencvenöt alkotás, köztük 16 játékfilm került a február 2. és 8. közötti 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjába; a vetítéseknek a budapesti Palace MOM Park és az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.
jan. 6
19:12
Freud bőrébe bújik Waltz (Metropol)
Az 53 éves Christoph Waltz, aki a Becstelen brigantykban nyújtott alakításáért elnyerte a cannes-i filmfesztivál legjobb férfi főszereplőnek járó díját, David Cronenberg legújabb mozijában sajtóhírek szerint Keira Knightley oldalán játszik majd.
jan. 6
19:21
Magyar könyvhét Hanoiban (Spa Trend Online)
Magyar könyvhét és vásár nyílt szerdán a Hanoi Központi Könyvtárban abból az alkalomból, hogy Magyarország és Vietnam hatvan éve, 1950. február 3-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat egymással.
jan. 6
19:30
Most megtudhatjuk, hogyan élt a középosztály (Infostart)
Az óegyiptomi középosztály életéről szolgál újabb adalékkal az a két 2500 éves sziklasír, amelyet a közelmúltban fedeztek fel a szakkarai nekropolisz bejáratának közelében.
jan. 6
19:30
Hercegek a galériában (Metropol)
Vilmos és Harry brit herceget ábrázoló festményt állítottak ki szerdán a londoni National Portrait Galleryben. Ez az egyetlen festmény, amelyen kizárólag a két herceg látható.
jan. 6
19:48
Kiszivárgott Antal Nimród akciófilmje (Metropol)
Véletlenül fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, ami decemberben hetekig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.
jan. 6
20:06
Amerikai konzervatívok támadják az Avatar politikai üzenetét (Infostart)
Amerikai konzervatív gondolkodók támadják a mozikban világszerte nagy sikereket elérő Avatar című filmet és személyesen James Cameron rendezőt az alkotás háborúellenes és egyéb politikai üzenetei miatt.
jan. 6
21:45
A vészkorszakból fennmaradt tárgyak felajánlását várja a Holokauszt Emlékközpont (Spa Trend Online)
A vészkorszakkal kapcsolatos dokumentumok megőrzése szándékával felhívást tett közzé a budapesti Holokauszt Emlékközpont: korabeli iratok, tárgyak, fényképek felajánlását várja túlélőktől, illetve hozzátartozóiktól.
jan. 6
22:21
Linz búcsúzik a 2009-es európai kulturális fővárosi címtől - Lássuk milyen volt az évük (Spa Trend Online)
Számtalan program, elégedett turisták tömegei, maradandó látványosságok és néhány kudarc a Linz2009 programsorozat mérlege.
jan. 6
23:51
Roma Rómeó és fehér Júlia cseh színpadon (Spa Trend Online)
A brnói roma közösség tagjaival állították színpadra Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikusát, amely a modernizált változatban elsősorban az etnikai diszkriminációról szól.
jan. 6
23:53
Ki más, mint James Cameron "süllyesztheti el" a Titanicot (Spa Trend Online)
Nyolc éve már sikerült a Titanic-kal, idén pedig az Avatar című filmjével dönthet ismét mozibevételi rekordot Kínában James Cameron.

Keresés