2010. január 6. szerda

jan. 6
4:03
Elmarad a magyar sztár vicces show-ja az RTL Klub-on? A nézők hiába várják? (Zene)
Kiderült, minden csak hazugság. [Dátum: 2010.01.06. 03:50]
jan. 6
4:07
Változás a Sugarloaf háza táján - Tavaszig kell várni az újdonságra? (Zene)
Furcsa kép fogadja azokat, akik a Sugarloaf honlapjára lépnek. A népszerű zenekar új webes megjelenést szeretne, ám a munkálatok nem haladnak. [Dátum: 2010.01.06. 03:53]
jan. 6
4:11
Dráma! Összeroppant a Csillag születik versenyzője (Zene)
Varga Viktor elárulta a szakmával járó fáradtságra nem vágyik. [Dátum: 2010.01.06. 08:10]
jan. 6
5:15
Propeller Band: "Szeretnek minket az új országos rádiók" (Zene)
Az új rádiók megjelenésével kapcsolatban igencsak megoszlanak a vélemények. Van, akihez úgy hozzánőtt a Sláger vagy a Danubius, hogy máig siratja őket, a készülék pedig a sarokban pihen. De vannak olyanok is, akik fellélegeznek a változatosság okán. [Dátum: 2010.01.06. 05:00]
jan. 6
7:03
Letelt az ötven év, publikusak a Nobel-díjas író szerelmes levelei! (Népszava)
Több mint száz éve Knut Hamsun későbbi irodalmi Nobel-díjas norvég írót viharos szerelem fűzte egy zongoratanárnőhöz, a kapcsolatot megörökítő szerelmes levelek azonban csak most kerültek nyilvánosságra.
jan. 6
7:12
Nyílt nap az ELTE Bölcsészettudományi Karán (Infostart)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán induló képzésekről tájékozódhatnak az érdeklődők szombaton az intézmény nyílt napján
jan. 6
7:21
Havas és a homoszexualitás (Népszava)
Havas Henrik műsorának a Story Tv-n Havas a címe. Rendszeresen a kezében is fog egy feliratot, amin szintén az látható, hogy Havas. De e nélkül is abszolút beazonosítható, szinte hozzánőttek már a foga közt szűrt szavak, a gyakran fitymálkodó hangsúllyal feltett, agyafúrt, sokszor nyers kérdések, a szemüveg keretének babrálása, pörgetése.
jan. 6
7:48
A francia festészet legizgalmasabb évtizedei a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Degas-tól Picassóig címmel január 28-án újabb nagyszabású tárlat nyílik a Szépművészeti Múzeumban. 55 műalkotás érkezik a moszkvai Puskin Múzeum gyűjteményéből, köztük számos impresszionista remekmű.
jan. 6
7:50
Eastwooddal szívesebben szerepelnének az amerikaiak, mint Clooneyval (Infostart)
Az amerikaiak többsége még mindig tévén nézi kedvenc show-műsorát, és inkább szerepelne Clint Eastwooddal egy westernben, mint George Clooneyval egy romantikus komédiában - derült ki egy online közvélemény-kutatásból.
jan. 6
8:33
"Április végéig szállítanom kell egy könyvet a kiadómnak, különben annyi a lelkemnek és a golyóimnak" (Népszava)
A twitter- és blogfüggő Stephen Fry bejelentette rajongóinak, hogy egyelőre eltűnik a netről, mert nekilát új könyve megírásának.
jan. 6
8:42
Nemzetközi Retrock & Blues Találkozó (MaHu)
Folytatódik Török Ádám hagyományos januári koncertsorozata a Petőfi Csarnokban. Január 22-én, pénteken 18 órától az újból divatos retrorock és blues bűvöletében kerül sor egy hatórás tiszta zenét ígérő monstre koncertre.
jan. 6
9:09
Méltó emléket akarnak állítani Cseh Tamásnak - Még két hétig lehet jelentkezni (Népszava)
Egyedi műalkotással szeretne emléket állítani Cseh Tamásnak a Budavári Önkormányzat: a Kossuth-díjas dalszerző-énekes egykori lakóházán elhelyezendő „emlék-műre” még január 21-ig várják a pályázatokat. A Cseh Tamás-dalok elnevezésű ötletpályázattal az I. kerület az elhunyt zenész és alkotótársa, Bereményi Géza hajdani közös lakóhelyét, az Iskola utca 35. számú házat szeretné megjelölni.
jan. 6
9:18
Új fesztivállal gazdagodik a magyar kínálat (Napvilág)
Új fesztivál jelenik meg idén a hazai programkínálatban: első alkalommal rendezik meg augusztus 13-20. között a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. Hagyományteremtő céllal szervezik a somogyi megyeszékhelyen a rendezvényt, melynek ötlete Kokas Katalintól és Kelemen Barnabástól származik.
jan. 6
9:27
Hóesés és lángnyelvek a Főnix csarnokban - búcsúzott a Tankcsapda (Zene)
Bár a pulykakakas üzletben sosem voltam érdekelt, sőt a Szentestét is könnyedén el tudom képzelni gesztenyével meggyalázott szárnyas nélkül, mégis évek óta a Karácsony-Szilveszter tengely mentén folyamatosan erősödő érzés bennem, hogy Debrecenbe kéne menni. Egész pontosan azóta érzem ezt a bizsergést, hogy először gyűlhetett össze az impozáns Főnix csarnokban közös ünneplésre a cívis város apraja-…
jan. 6
10:03
Márciustól Pécsett látható a Munkácsy-trilógia (Népszava)
Debrecen után Pécsett is látható lesz a Munkácsy-trilóga; az érdeklődők március 29-től nyolc hónapon át tekinthetik meg a képeket a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
jan. 6
10:03
Bublé ismét örömteli és életvidám - ahogy szeretjük! (Zene)
Michael Bublé legújabb albumában az a legjobb, hogy az összes dal egy stílusban szól, ám mégis mind különbözik. Élvezet hallgatni a sok-sok hangszert, a változatosságot. A sodró lendület pedig garantálja, hogy sohasem fogunk unatkozni. [Dátum: 2010.01.06. 10:00]
jan. 6
10:21
47865 km, Ko Lipe (tinylittlebigthing)
Ittunk egy jeges kávét, ahogy szoktuk, és rendeltünk egy taxit. Szóval egy csónakot. A környéken az úgynevezett „long tail boat” a divat. Magyarra fordítva elég hülyén néz ki a neve, nem is próbálkoznék inkább ilyesmivel. A csónak egyébként klasszikus csónak alakú, mint amilyet a gyerekek rajzolnak. A nevét már a modern kor hozta el, ugyanis a propeller az, ami a hosszú farok végén van. Ez is szép…
jan. 6
10:30
Négytonnás szobrot loptak el Amerikában (HVG)
Négytonnás szobrot "emeltek el" az Egyesült Államokban egy motorkerékpár-kereskedés mellől.
jan. 6
10:30
Aranylemezzel zárta huszadik évét a Tankcsapda (MaHu)
Véget ért - legalábbis ami a naptári évet illeti - a Tankcsapda 2009-es jubileumi éve.
jan. 6
10:39
"Mindez azonban ijesztő rémképet fest elénk..." (Népszava)
Hatáskör hiánya miatt elutasította a megyei bíróság Tucsni András, a Hevesi Sándor Színház vesztes pályázójának keresetét - erről az érintett tájékoztatta kedden az MTI-t.
jan. 6
10:48
Megkezdődött a 2010-es compostelai szentév (orientpress)
A híres spanyolországi zarándokhelyen 2009. december 31-én 119. alkalommal kezdődött szentév. Julián Barrio érsek három nagy kalapácsütéssel nyitotta meg a székesegyház szentévi kapuját. A következő hónapokban több mint tízmillió látogatóra számítanak, a legutóbbi, 2004-es szentévben mintegy 12 millióan keresték fel Szent Jakab apostol sírját.
jan. 6
11:24
Sam Mendes rendezi az új Bond-filmet? (HVG)
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban.
jan. 6
11:24
Szavazás: a Zrínyi 1566 című rockmusical az év kulturális eseménye (orientpress)
A bama.hu decemberben szavazást indított el, s megkérdezte olvasóitól, szerintük mik voltak 2009 legfontosabb eseményei. Azok számára, akik az ünnepeket az internettől biztos távolságban töltötték, még egy utolsó kör erejéig január 4-e, 15:45-ig adtak lehetőséget a voksolásra. Megszületett a végeredmény.
jan. 6
11:24
Alfred Hitchcock szelleme kísért a forgatáson (Napvilág)
Még soha nem volt ekkora nyomás egy Scorsese-film forgatásán, mondja Leonardo DiCaprio, akinek a Viharsziget már a negyedik közös munkája a mesterrel. - Már akkor gyanút fogtam, amikor Martin filmes kurzust tartott a stábnak jóval a forgatás kezdete előtt - meséli DiCaprio.
jan. 6
11:33
A filmstúdió kiárusításában is szerepet vállalhat a 007-es ügynök (Népszava)
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban. A The Hollywood Reporter cikke kész tényként kezelte, hogy a produkció lesz az Oscar-díjas rendező első vérbeli akciómozija, miközben a Variety óvatosan fogalmazott: az MGM filmstúdió egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Mendes-szel tárgyalna.
jan. 6
11:39
Gondolatok Réthly Attilától (szinhaz.hu)
Gondolatok Réthly Attilától - Meg kell szülessenek azok a színházi generációk Meg kell szülessenek azok a generációk - színházi és döntéshozói oldalon egyaránt-, akik végre továbblátnak az orruknál és nem indulatból kezelnek színházszakmai ügyeket. Ha a politika erről másképp is gondolkodik, nekünk az a dolgunk, hogy e fölé helyezzük magunkat. Ez az utolsó utáni pillanat. Úgy tűnik, elkezdtük…
jan. 6
11:51
NETBAKI: Hibázott a Sony, ingyenessé vát néhány órára a magyar rendezó akciófilmje (Népszava)
Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, amely decemberben hetekig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.
jan. 6
12:00
Véletlenül a netre került Antal Nimród akciófilmje (HVG)
Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, amely decemberben hetekig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.
jan. 6
12:00
Hiánypótló tárlatvezetés a Műcsarnokban (orientpress)
A Műcsarnok, előzetesen december 27-re meghirdetett BBS50 kiállítás nyitó tárlatvezetését technikai okok miatt el kellett halasztani. A mulasztást bepótolandó, ezúttal két alkalommal, január 10-én vasárnap és január 23-án szombaton délután 4 órakor tartják nyitó tárlatvezetéseiket.
jan. 6
12:00
Fajó János - 3 Dimenzió (MaHu)
Fajó Jánosnak a hatvanas években induló és mindmáig következetes művészete a geometrikus absztrakcióból, a konstruktivizmus és a konkrét művészet szellemiségéből táplálkozó.
jan. 6
12:09
Hoppá, Kate Winslet férje rendezi az új Bond-filmet? (Népszava)
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban.
jan. 6
12:18
"Revizionista bosszúfantázia" (HVG)
Úgy tűnik, nincs olyan film, amiben ne lehetne politikai felhangot találni, ha valakinek ez a célja. Ezúttal az ártatlan mesének látszó Avatart vádolták meg az amerikai jobboldal képviselői veszélyes liberalizmussal.
jan. 6
12:18
Julie & Julia a blogon: 365 nap és 524 recept (orientpress)
A film egyfajta furcsa csapongás az idő két pontja között, másrészt különböző női lelkek megnyilvánulásait mutatja be lelkesedésben, bánatban és nem utolsó sorban főzés közben. A Julie & Julia - Két nő, egy recept című filmet egyfajta gasztro-mozinak is nevezhetnénk, ha divatos címkéket szeretnénk rá aggatni.
jan. 6
12:45
Szegényszínházi vendégjáték Tatabányán (Népszava)
Tatabányán vendégszerepel pénteken Amor omnia című előadásával a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Mint azt Tarda Orsolya, a tatabányai színház sajtóreferense szerdán az MTI-nek elmondta, a produkció két nemzetközi hírű bolgár rendező, Peter Pashov és Zheni Pashova víziója az ember örök témájáról, a szerelemről.
jan. 6
13:03
Gömböccel megyünk a Sanghaji Világkiállításra (Népszava)
Kína a korlátlan lehetőségek országa. A helyi tervgazdálkodás nem ismer határokat. A május elsejétől október végéig tartó Sanghaji Világkiállítást is történelmire tervezik. Olyan rendezvény lesz, amilyenre még nem volt példa - ígérik a szervezők. Az eseményen Magyarország külön pavilonnal vesz részt, amely az európai C szektorban, valahol a kínai és az amerikai pavilon között, jó helyen található.…
jan. 6
13:12
A Műértő 2010. januári tartalmából (HVG)
Megjelent a Műértő januári száma! Gender Check Bécsben, kiállítás 1989 huszadik évfordulójára, Herkules oszlopai – Botticellitől Tizianóig, kötelező látnivaló: Maulbertsch, Damien Hirst, a festőművész, megnyílt a FUGA és Drozdik Orshi a Kiscelli templomtérben. Mindez és még sok minden más a Műértő januári számában!
jan. 6
13:12
Aranylemezzel zárta huszadik évét a Tankcsapda (orientpress)
Véget ért - legalábbis ami a naptári évet illeti - a Tankcsapda 2009-es jubileumi éve. A csapat egyedülállóan ünnepelte húszéves fennállását, volt maratoni koncertsorozat, új album, és díjeső is.
jan. 6
13:21
Töltsd le a Wrong Side Of The Wall első albumát ingyen! (Zene)
A Wrong Side Of The Wall év végén megjelentette bemutatkozó EP-jét, sőt első stúdióalbumuk is a boltok polcaira került, amit ráadásul feltettek a honlapjukra. Bárki ingyen letöltheti. [Dátum: 2010.01.06. 13:05]
jan. 6
13:30
Ingyenes dokumentumfilm fesztivál az ELTE-n (orientpress)
Január 9-10-én második alkalommal szervez ingyenes dokumentumfilm fesztivált az ELTE Társadalomtudományi Kara. A rendezvény célja, hogy bemutassa: fontos társadalmi kérdésekkel nemcsak elméleti szinten kell és lehet foglalkozni, hanem azokat izgalmas módon, audio-vizuális eszközökkel is fel lehet dolgozni. A fesztivál elsősorban a középiskolás-egyetemista generációhoz szeretné közelebb hozni mind…
jan. 6
13:30
Reviczky újra óriásplakátokon (MaHu)
Néhány évnyi kihagyás után ismét Reviczky Gábor színművész a Praktiker reklámarca Magyarországon. A kék-sárga barkácslánc egy emberközeli reklámkommunikációt szeretne megvalósítani 2010-től. Reviczky már idén januárban látható óriásplakátokon és prospektusokban.
jan. 6
13:30
Warren Beatty több, mint 12000 nővel volt életében (Napvilág)
Warren Beatty legendás volt nőcsábász hajlamairól, de egy életrajzíró a Sztár: Hogyan csábította el Warren Beatty Amerikát című könyv most mégis megdöbbentő számmal állt elő: a legendás amerikai filmsztárnak több mint tizenkétezer nővel volt dolga ötvenöt éves kora előtt.
jan. 6
14:06
Elutasították a zalaegerszegi színház vesztes pályázójának keresetét (HVG)
Hatáskör hiánya miatt elutasította a megyei bíróság Tucsni András, a Hevesi Sándor Színház vesztes pályázójának keresetét - erről az érintett tájékoztatta az MTI-t kedden.
jan. 6
14:15
A remixelők körében is népszerű az Avatar (Zene)
James Cameron Avatarja az elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődésre számon tartott filmje: tömött sorok a mozipénztáraknál, ámuló nézők a nézőtéren és természetesen megannyi remix, amely a filmzenét dolgozza fel. Ezekből válogattunk. [Dátum: 2010.01.06. 14:07]
jan. 6
14:18
Örülhetnek a hakkák (nyest.hu)
Tajvan kormánya kedvez az ország területén élő népes kisebbségnek: törvényt hozott a hakkák kultúrájának és nyelvének védelmére.
jan. 6
14:24
Késik a Pókember (HVG)
Nem tud megegyezni a forgatókönyvről Sam Raimi, a Pókember-sorozat rendezője és a szériát gyártó Sony filmstúdió, ezért késlekedhet az új, negyedik epizód bemutatása.
jan. 6
14:33
Megvan a Red Hot Chili Peppers új gitárosa (Napvilág)
Miután nem is oly régen John Frusciante bejelentette kilépését a Red Hot Chili Peppersből az első, azaz ha pontosak akarunk lenni a zenekar életében immár a másodiknak számító sokk után mindenki azt kezdte találgatni ki lesz az új gitáros. Nos, a befutó immáron megvan: Frusciante régi jó haverját, Josh Klinghoffert köszönthetjük a bandában.
jan. 6
14:51
Paul Anka ismét Budapesten lép fel (Népszava)
Ismét a magyar főváros vendége lesz Paul Anka: a legendás amerikai-kanadai énekes tavaly augusztusi koncertjét követően idén június 3-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában - tájékoztatta a szervező Showtime Budapest szerdán az MTI-t.
jan. 6
14:53
Keselyű a Macskával szemben - Hogy lesz ebből Pókember 4.? (Népszava)
Nem tud megegyezni a forgatókönyvről Sam Raimi, a Pókember-sorozat rendezője és a szériát gyártó Sony filmstúdió, ezért késlekedhet az új epizód bemutatása.
jan. 6
15:18
A filozófus lelke, avagy Orfeusz és Eurüdiké (MaHu)
Zsótér Sándor 2009-es rendezésében, az Orfeusz és Eurüdiké férfi címszerepében, Rost Andrea partnereként: BRICKNER SZABOLCS lép színpadra.
jan. 6
15:45
Károly herceg végül nem vállalt szerepet a sci-fiben, mert "túl sok a hasonló felkérése" (Népszava)
Benny Andersson és Björn Ulvaeus, az Abba együttes egykori két motorja is dolgozott volna a brit sci-fi kultsorozatból készülő Torchwood-musicalen - derül ki egy januárban megjelenő könyvből.

Keresés