2010. január 6. szerda

jan. 6
0:27
MSZP-s politikus érintett az OMV benzin-bizniszében! (fidesz)
jan. 6
5:09
Rálőttek a szoci polgármester házára (168 Óra Online)
Hétfőn este fél 11-kor lövés érte Horváth Roland érsekhalmi polgármester házát. A lövedék a ház oldalsó ajtajának ablakát betörve hatolt be az étkezőbe, személyi sérülés nem történt. A szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó. A Bajai Rendőrkapitányság nagy erőkkel vizsgálja az ügy körülményeit.
jan. 6
5:15
Első fokon pert nyert, mégsem térhet vissza a Danubius (Népszava)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban általuk használt frekvencián jelenleg működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
5:15
Ütötték, rúgták a földön fekvő magyar sztárt! Rablók támadták meg! (ATV)
Rablótámadás áldozata lett Gáspár Győző – mint kiderült, a showmant és barátját, Nádasdi Gábort a salgótarjáni posta mellett támadta meg két ismeretlen, aki a verekedés után közel százezer forintját is elvette.
jan. 6
5:17
Bepereli a BKV-t, megbénítja Budapestet a szakszervezet (ATV)
Jövő kedd éjféltől határozatlan idejű sztrájkba léphetnek a BKV dolgozói, ha addig nem sikerül megegyezniük.
jan. 6
5:33
Dávid Ibolyáék a baloldal romjain próbálnak új szavazóbázist építeni (Népszava)
Bár Dávid Ibolyáék erről nem szívesen beszélnek, 2009-ben az elemzők szerint balliberális párttá lett az MDF. Elhagyták a jobboldali közeget, és miközben alaposan megfogyatkoztak, parlamenti frakciójuk is megszünt, legalábbis átmenetileg el tudták foglalni az SZDSZ megüresedő helyét. Ma már a legtöbb elemző szinte biztos abban, hogy a demokrata fórum ismét frakciót alakít az Országgyűlésben, a…
jan. 6
5:51
BKV - Ha indokolatlan szolgálatmegtagadással találkoznak, akár azonnali hatállyal elbocsáthatják a dolgozót (Népszava)
Folytatódott a BKV sztrájkra készülő szakszervezeteinek nyomásgyakorló, forgalomlassító akciója: tegnap is a szokottnál kevesebb busz gördült ki a garázsokból, így ismét nőttek a menetidők, sok utas fagyoskodott a megállókban. Az érdekképviseletek egy része így akarja a szociális juttatások lefaragásától eltéríteni a cégvezetést - egyelőre sikertelenül. Sőt, a BKV válaszul "szuperkontroll-…
jan. 6
6:09
Heves vitát kavart az államfő vétója (Népszava)
A kétharmados támogatottság hiányával indokolta Sólyom László köztársasági elnök, hogy véleményezésre küldte az Alkotmánybíróságnak (Ab) a közoktatási törvény módosításáról szóló, decemberben elfogadott jogszabályt. Döntéséről az alkotmányjogászok nézetei különböznek, az iskolaigazgatói kinevezések kérdéséről pedig a szakpolitika vitatkozik. A kormánypárti politikusok szerint a pedagógusok és…
jan. 6
6:18
Kettős csapás a fővárosi közlekedésre: havazik, s késnek a BKV-buszok (Inforádió)
A mai napon is több vonalon késve indultak a buszok. Az inforadio.hu folyamatosan közli a legfrissebb adatokat.
jan. 6
6:27
Anita, szerda szépe (szon)
Anita szereti az ízléses, szexi ruhákat.
jan. 6
6:27
Mától ismét drágul az üzemanyag - holtankoljak.hu (boon)
Egy hét alatt immár harmadszor drágul szerdától az üzemanyag.
jan. 6
6:29
Országomat egy lóért (szon)
Vészfék-adó még nincs és egyelőre a légzsákadót is elfelejtették kivetni, bár lehet, hogy mindez már csak napok kérdése. Száraz Ancsa jegyzete
jan. 6
6:30
Karolina néni száz éves lett - képgaléria! (teol)
Századik születésnapján köszöntötték a nagymányoki Halmágyi Jánosnét kedden a város polgármesteri hivatalában.
jan. 6
6:32
Nyolc dunaföldvári hétfő, változatos témákkal (teol)
Hagyományosan Nagy Gáborné polgármester előadásával kezdődött a kertbarátok előadássorozata, a Téli esték.
jan. 6
6:45
"Nem mondok le, mert ártatlan vagyok, s mert nem hagyhatom, hogy a személyemen keresztül a jobboldalt támadják" (Népszava)
Százhalombatta polgármestere szerint Fazekas Istvánnak meg kellene fontolnia lemondását képviselői mandátumáról, illetve alpolgármesteri tisztségéről; Vezér Mihály mindezt a helyi képviselőtestület véleményét is tolmácsolva mondta kedden az MTI-nek. Fazekas István nem mond le, mert ártatlannak tartja magát.
jan. 6
6:45
Csúszik a remény - Népszabadság (boon)
Szegénység, hazugság, bizonytalanság, káosz, munkanélküliség - ezek (is) 2009 legfontosabb szavai Magyarországon.
jan. 6
6:45
Havazás Szabolcs-Szatmár-Beregben is (szon)
Szerda éjfélig országszerte kell csapadékra számítani; eleinte az ország déli felén-harmadán lesz havazás, amely a nap második felében észak felé terjed - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 6
6:54
Utcára kerülhet a kényszergyógykezeltek egy része (Inforádió)
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége. A Magyar Nemzet azt írta: a bíróságok határozott ideig tartó büntetést szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik azonban - mivel nincs megfelelő ellátás - az utcára kerülhetnek.
jan. 6
6:56
Késésben az Oktatási Minisztérium (Inforádió)
Még nem fizette ki a közoktatásban működő szakmai, szülői és diákszervezetek számára 2009-re megítélt működési támogatást az oktatási minisztérium.
jan. 6
6:57
Nyugdíjas házaspár: "Gyakran enni is a szomszédoktól kapunk" (168 Óra Online)
Földönfutóvá válhat egy gyulai házaspár. A 70 év feletti nyugdíjasok feje felől fiúk adóssága miatt készülnek elárverezni otthonukat. A 22 ezres törlesztőrészlet öt év alatt 100 ezer forint fölé kúszott.
jan. 6
6:58
Vasban intenzíven havazik, de egyelőre minden út járható (Inforádió)
Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, jelenleg is havazik, de egyelőre minden út járható - mondta el a közútkezelő szerdán reggel.
jan. 6
7:12
Kórháza érdekében perre készül a borsodi önkormányzat (Inforádió)
Jogi lépések megtételére készül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat, hogy a fenntartásában lévő miskolci Szent Ferenc kórház visszakaphassa törvénytelenül elvett aktív ágyait, vagy azok egy részét - írta az Észak-Magyarország.
jan. 6
7:21
Nyert, mégis vesztett a Danubius (Népszava)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban a Danubius által használt frekvencián működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
7:21
Életének legnehezebb időszaka a magyar énekesnél! Kevesebb pénz, műtét! (ATV)
Élete egyik legnehezebb időszakaszán van túl Gregor Bernadett - állapítja meg a Napi Ász.
jan. 6
7:30
Ma sem jobb a helyzet: 25 vonalon késnek a BKV buszok (ma.hu)
Huszonöt vonalon, köztük több gyors vonalon jelentős késéssel közlekednek a BKV-buszjáratai szerda kora reggel Budapesten - közölte a cég az MTI-vel.
jan. 6
7:32
Gőzerővel takarítják a főváros útjait (ma.hu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 100 munkagéppel takarítja a főváros útjait, a cég tájékoztatása szerint Budapesten kedden kora estétől szerda hajnalig hat centiméter hó hullott le.
jan. 6
7:39
YouTube-on reklámozzák hazánkat (boon)
Már több százezren nézték meg a YouTube-ra felkerült Magyarországról szóló különleges rövidfilmet.
jan. 6
7:48
Eddig 37 esethez hívták a tűzoltókat a havazás miatt (Inforádió)
Az éjszaka folyamán 37 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben összesen nyolc ember sérült meg, általában könnyebben - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 6
7:57
Ez történt kedden Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a keddi nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 6
8:06
Baleset miatt akadozik a vasúti forgalom a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon (Inforádió)
Nem közlekednek vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonal egy szakaszán, mert egy busz elakadt Gödöllő és Isaszeg között a vasúti átkelőnél - közölte a MÁV.
jan. 6
8:06
Ön- és közveszélyes betegek maradnak ellátatlanul (ma.hu)
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége, a bíróságok - akárcsak a többi vádlott esetében - pontos éveket szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik azonban ezt követően, megfelelő ellátás híján az utcára kerülhetnek - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
jan. 6
8:08
Rácz Jenő: Kellene, de nincs több pénz az egészségügyre (Inforádió)
A Veszprém megyei kórház főigazgatója szerint a magyar gazdaság jelenlegi állapota miatt nincs esély arra, hogy idén a most tervezettnél lényegesen több pénz kerüljön az egészségügyi rendszerbe - Rácz Jenő erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
jan. 6
8:09
Még mindig késnek a BKV-buszok (HVG)
A kora reggeli 25-ről szerda 8 órára 16-ra csökkent azon BKV-buszvonalak száma, ahol késésekre kell számítani - közölte a BKV; a legtöbb viszonylaton 10-15 percet késnek a buszok, de van, ahol csak óránként közlekednek a járatok.
jan. 6
8:09
Nem estünk hanyatt az új Google-mobiltól (168 Óra Online)
Google a piacra dobta az első mobilját, amelynek a Nexus One fantázianevet adta. A felhajtás sokkal nagyobb az új telefon körül, mint amekkora hírértéke lenne. Csak az interneten vásárolható a Google új mobilja, kártyafüggetlenül 529 dollárba kerül az Egyesült Államokban. A másik lehetőség, hogy két éves húségnyilatkozatot írnak alá a szerencsés amerikaiak a T-Mobillal és akkor megkapják 180…
jan. 6
8:15
Zökkenőmentes volt az átállás az új eredetiségvizsgálatra (Népszava)
Zökkenőmentes volt az átállás a járművek előzetes eredetiségvizsgálatának új rendjére a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint.
jan. 6
8:15
Baleset miatt áll a vasúti forgalom Budapest és Miskolc között (boon)
Keresztbefordult egy autóbusz a vasúti átjáróban Gödöllő és Isaszeg között szerda reggel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a MÁV sajtóügyeletese.
jan. 6
8:24
Michelin- csillagot kaphat egy budapesti étterem (ma.hu)
Budapest felkerült a gasztronómia térképére: tavasszal legalább egy fővárosi étterem Michelin-csillagot kaphat - írja a Népszabadság szerdai számában.
jan. 6
8:27
Havazás: nagyon lelassult a közlekedés, késnek a vonatok (HVG)
Néhány település kivételével az ország nagy részén minden út járható, de nagyon lassú a közlekedés. A közútkezelők azt tanácsolják a budapestieknek, hogy ne autóval közlekedjenek. A vonatok és a repülőgépek is késnek, Ferihegyen a londoni járatokat törölték. A sípályák üzemelnek.
jan. 6
8:29
Több nyomozó karrierjét is derékba törte a móri fiaskó (HVG)
A Népszabadság információi szerint a 2002-ben nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás tetteseinek elfogására indított nyomozás kudarca több rendőrtiszt karrierjét is derékba törte, közülük többen le is szereltek, ám az ügyről egyelőre mindenki hallgat.
jan. 6
8:36
Nedvesek, latyakosak a megye útjai (teol)
A legtöbb út vizes vagy latyakos a keddi és a szerda hajali havazás nyomán. Járhatatlan útszakasz, vagy megközelíthetetlen település nincs a megyében.
jan. 6
8:38
Nemrég áhítattal néztük, most meg csak szemét (teol)
Tolna megye nagyobb városaiban Szekszárd kivételével már elkezdték a feleslegessé vált karácsonyfák összegyűjtését.
jan. 6
8:40
Erdélyből hozta a hagyományt a decsi diakónus (teol)
Vízkereszt időszakához kapcsolódó szokást elevenített fel Kocsis László diakónus Decsen. Akkor több mint húsz család hívta őt házszentelésre, s már az idei szolgálat is elkezdődött.
jan. 6
8:42
Bajnai, gyilkossági kísérlet és OMV-biznisz a lapszemlében (orientpress)
Alig valósult meg valami azon programból, amelyet Bajnai Gordon, még a Gyurcsány-kabinet fejlesztéspolitikai kormánybiztosaként 2007 tavaszán ígért meg a kis- és középvállalkozásoknak - írja a Magyar Nemzet. MSZP-s politikus érintett az OMV benzin-bizniszében - tudta meg a hírTv. Egy hazánkkal foglalkozó IMF szakértő megpróbálta megölni Ashoka Modyt, aki korábban az IMF Magyarországért felelős…
jan. 6
8:51
"Ilyen teljesítményre Európában aligha akad más példa" (Népszava)
A vártnál kisebb, 918,6 milliárd forint összegű 2009-es államháztartási hiányt kedvezőnek értékelik az MTI által megkérdezett elemzők, akik a jövő esetleges felélésének veszélyére is figyelmeztetnek.
jan. 6
8:51
Kórháza érdekében perre készül a borsodi önkormányzat (fidesz)
Jogi lépések megtételére készül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat, hogy a fenntartásában lévő miskolci Szent Ferenc kórház visszakaphassa törvénytelenül elvett aktív ágyait, vagy azok egy részét - írta az Észak-Magyarország szerdán.
jan. 6
8:51
Három megye legszebb lányai szerdán (szon)
Összegyűjtöttük Önöknek észak-kelet legszebb lányait. Nézze meg őket Ön is!
jan. 6
8:51
Folytatódhat a havazás! Fagyott esőt is ígérnek! (ATV)
Most minden település megközelíthető. Ónos esőre vagy fagyott esőre kell számítani.
jan. 6
8:53
Kitört a Costa Rica-i Turrialba vulkán (fidesz)
Kitört szerdán a több mint egy évszázada szunnyadó Costa Rica-i Turrialba vulkán, a hatalmas tűzhányó hamut és gőzt lövell ki gyomrából.
jan. 6
8:53
Eltört a lába! Orvosok üvöltöztek a magyar műsorvezetővel! (ATV)
Begipszelve lábadozik az egykori műsorvezető Izraelben.
jan. 6
9:00
Változó intenzitással havazik, néhol ónos eső esik - késnek a BKV buszai (orientpress)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján kedden délután hat óra körül enyhébb, majd nyolc órától intenzív havazás kezdődött. Jelenleg változó intenzitással esik. Méréseink szerint eddig 8 centiméter hó hullott. A BKV több vonalán is késésekkel kellett szembesülnie az utasoknak.

Keresés