2010. január 6. szerda

jan. 6
5:09
Rálőttek a szoci polgármester házára (168 Óra Online)
Hétfőn este fél 11-kor lövés érte Horváth Roland érsekhalmi polgármester házát. A lövedék a ház oldalsó ajtajának ablakát betörve hatolt be az étkezőbe, személyi sérülés nem történt. A szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó. A Bajai Rendőrkapitányság nagy erőkkel vizsgálja az ügy körülményeit.
jan. 6
5:15
Első fokon pert nyert, mégsem térhet vissza a Danubius (Alternatív Energia)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban általuk használt frekvencián jelenleg működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
5:15
Ütötték, rúgták a földön fekvő magyar sztárt! Rablók támadták meg! (ATV)
Rablótámadás áldozata lett Gáspár Győző – mint kiderült, a showmant és barátját, Nádasdi Gábort a salgótarjáni posta mellett támadta meg két ismeretlen, aki a verekedés után közel százezer forintját is elvette.
jan. 6
5:17
Bepereli a BKV-t, megbénítja Budapestet a szakszervezet (ATV)
Jövő kedd éjféltől határozatlan idejű sztrájkba léphetnek a BKV dolgozói, ha addig nem sikerül megegyezniük.
jan. 6
5:33
Dávid Ibolyáék a baloldal romjain próbálnak új szavazóbázist építeni (Alternatív Energia)
Bár Dávid Ibolyáék erről nem szívesen beszélnek, 2009-ben az elemzők szerint balliberális párttá lett az MDF. Elhagyták a jobboldali közeget, és miközben alaposan megfogyatkoztak, parlamenti frakciójuk is megszünt, legalábbis átmenetileg el tudták foglalni az SZDSZ megüresedő helyét. Ma már a legtöbb elemző szinte biztos abban, hogy a demokrata fórum ismét frakciót alakít az Országgyűlésben, a…
jan. 6
5:51
BKV - Ha indokolatlan szolgálatmegtagadással találkoznak, akár azonnali hatállyal elbocsáthatják a dolgozót (Alternatív Energia)
Folytatódott a BKV sztrájkra készülő szakszervezeteinek nyomásgyakorló, forgalomlassító akciója: tegnap is a szokottnál kevesebb busz gördült ki a garázsokból, így ismét nőttek a menetidők, sok utas fagyoskodott a megállókban. Az érdekképviseletek egy része így akarja a szociális juttatások lefaragásától eltéríteni a cégvezetést - egyelőre sikertelenül. Sőt, a BKV válaszul "szuperkontroll-…
jan. 6
6:09
Heves vitát kavart az államfő vétója (Alternatív Energia)
A kétharmados támogatottság hiányával indokolta Sólyom László köztársasági elnök, hogy véleményezésre küldte az Alkotmánybíróságnak (Ab) a közoktatási törvény módosításáról szóló, decemberben elfogadott jogszabályt. Döntéséről az alkotmányjogászok nézetei különböznek, az iskolaigazgatói kinevezések kérdéséről pedig a szakpolitika vitatkozik. A kormánypárti politikusok szerint a pedagógusok és…
jan. 6
6:18
Kettős csapás a fővárosi közlekedésre: havazik, s késnek a BKV-buszok (Infostart)
A mai napon is több vonalon késve indultak a buszok. Az inforadio.hu folyamatosan közli a legfrissebb adatokat.
jan. 6
6:45
"Nem mondok le, mert ártatlan vagyok, s mert nem hagyhatom, hogy a személyemen keresztül a jobboldalt támadják" (Alternatív Energia)
Százhalombatta polgármestere szerint Fazekas Istvánnak meg kellene fontolnia lemondását képviselői mandátumáról, illetve alpolgármesteri tisztségéről; Vezér Mihály mindezt a helyi képviselőtestület véleményét is tolmácsolva mondta kedden az MTI-nek. Fazekas István nem mond le, mert ártatlannak tartja magát.
jan. 6
6:54
Utcára kerülhet a kényszergyógykezeltek egy része (Infostart)
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége. A Magyar Nemzet azt írta: a bíróságok határozott ideig tartó büntetést szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik azonban - mivel nincs megfelelő ellátás - az utcára kerülhetnek.
jan. 6
6:56
Késésben az Oktatási Minisztérium (Infostart)
Még nem fizette ki a közoktatásban működő szakmai, szülői és diákszervezetek számára 2009-re megítélt működési támogatást az oktatási minisztérium.
jan. 6
6:57
Nyugdíjas házaspár: "Gyakran enni is a szomszédoktól kapunk" (168 Óra Online)
Földönfutóvá válhat egy gyulai házaspár. A 70 év feletti nyugdíjasok feje felől fiúk adóssága miatt készülnek elárverezni otthonukat. A 22 ezres törlesztőrészlet öt év alatt 100 ezer forint fölé kúszott.
jan. 6
6:58
Vasban intenzíven havazik, de egyelőre minden út járható (Infostart)
Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, jelenleg is havazik, de egyelőre minden út járható - mondta el a közútkezelő szerdán reggel.
jan. 6
7:12
Kórháza érdekében perre készül a borsodi önkormányzat (Infostart)
Jogi lépések megtételére készül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat, hogy a fenntartásában lévő miskolci Szent Ferenc kórház visszakaphassa törvénytelenül elvett aktív ágyait, vagy azok egy részét - írta az Észak-Magyarország.
jan. 6
7:21
Nyert, mégis vesztett a Danubius (Alternatív Energia)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban a Danubius által használt frekvencián működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
7:21
Életének legnehezebb időszaka a magyar énekesnél! Kevesebb pénz, műtét! (ATV)
Élete egyik legnehezebb időszakaszán van túl Gregor Bernadett - állapítja meg a Napi Ász.
jan. 6
7:48
Eddig 37 esethez hívták a tűzoltókat a havazás miatt (Infostart)
Az éjszaka folyamán 37 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben összesen nyolc ember sérült meg, általában könnyebben - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 6
8:06
Baleset miatt akadozik a vasúti forgalom a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon (Infostart)
Nem közlekednek vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonal egy szakaszán, mert egy busz elakadt Gödöllő és Isaszeg között a vasúti átkelőnél - közölte a MÁV.
jan. 6
8:08
Rácz Jenő: Kellene, de nincs több pénz az egészségügyre (Infostart)
A Veszprém megyei kórház főigazgatója szerint a magyar gazdaság jelenlegi állapota miatt nincs esély arra, hogy idén a most tervezettnél lényegesen több pénz kerüljön az egészségügyi rendszerbe - Rácz Jenő erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
jan. 6
8:09
Nem estünk hanyatt az új Google-mobiltól (168 Óra Online)
Google a piacra dobta az első mobilját, amelynek a Nexus One fantázianevet adta. A felhajtás sokkal nagyobb az új telefon körül, mint amekkora hírértéke lenne. Csak az interneten vásárolható a Google új mobilja, kártyafüggetlenül 529 dollárba kerül az Egyesült Államokban. A másik lehetőség, hogy két éves húségnyilatkozatot írnak alá a szerencsés amerikaiak a T-Mobillal és akkor megkapják 180…
jan. 6
8:15
Még járhatóak az utak országszerte (Metropol)
A Fővárosi Közterület-fenntartó 107 munkagéppel és 730 hómunkással takarítja a főváros útjait, de a mellékutakhoz csak a havazás megszünése után fér hozzá. Elzárt település egyelőre nincs, de nehezen járhatók az utak, országszerte késnek a vonatok. A fővárostól északra nagy intenzitással havazik, Cegléd környékén néhol ónos eső esik. Késnek a gépek Ferihegyen, járatokat töröltek.
jan. 6
8:15
Zökkenőmentes volt az átállás az új eredetiségvizsgálatra (Alternatív Energia)
Zökkenőmentes volt az átállás a járművek előzetes eredetiségvizsgálatának új rendjére a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint.
jan. 6
8:51
"Ilyen teljesítményre Európában aligha akad más példa" (Alternatív Energia)
A vártnál kisebb, 918,6 milliárd forint összegű 2009-es államháztartási hiányt kedvezőnek értékelik az MTI által megkérdezett elemzők, akik a jövő esetleges felélésének veszélyére is figyelmeztetnek.
jan. 6
8:51
Tovább folytatódik a fővárosi buszbalhé (Metropol)
Tegnap is a szokásosnál 270 busszal kevesebb indult reggel útnak. A BKV Szuper Kontroll Csoportokat hozott létre a káosz felszámolására. A közlekedési társaság szabotázst emlegetett, a sofőrök szerint azonban ők most csak szóról szóra betartják az előírásokat.
jan. 6
8:51
Folytatódhat a havazás! Fagyott esőt is ígérnek! (ATV)
Most minden település megközelíthető. Ónos esőre vagy fagyott esőre kell számítani.
jan. 6
8:53
Eltört a lába! Orvosok üvöltöztek a magyar műsorvezetővel! (ATV)
Begipszelve lábadozik az egykori műsorvezető Izraelben.
jan. 6
9:00
Ferihegyen feladta a leckét a havazás (Infostart)
Ferihegyen leállították az egyik kifutópályát az intenzív havazás miatt, és vannak gépek, amelyek Budapest helyett más városokban szálltak le - mondta az InfoRádónak a Budapest Airport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. Hardy Mihály hozzátette: akár 30-40 perces késésekre lehet számítani.
jan. 6
9:18
Szakszervezet: a kontrollcsoport szerint is sok a műszaki hibás busz (Infostart)
A BKV vezetése által megbízott "szuper kontrollcsoport" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője
jan. 6
9:21
Csúszik! Ónos eső a jön hóra (168 Óra Online)
Kedd estétől szerda éjfélig általában 3-18 cm friss hó valószínű, de helyenként 20 cm fölötti mennyiség is hullhat - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében. A legnagyobb hómennyiség az OMSZ honlapja szerint az ország középső részén várható.
jan. 6
9:27
"Egy további mágneses adathordozóról, nem tudnak semmit, azt eltűntették" (Alternatív Energia)
A múlt rendszer állambiztonsági iratainak feltárására létrejött bizottság egyik tagja szerint kevés az esély a pártállam ügynökeinek adatait is tartalmazó mágnesszalagok tartalmának mihamarabbi megismerésére; Ungváry Krisztián történész ezt azzal indokolta az MTI-nek kedden nyilatkozva, hogy a kormány alig tett valamit az ügyben.
jan. 6
9:45
Az MDF volt az egyetlen párt, amely ki merte azt mondani (Alternatív Energia)
Dávid Ibolya szerint 2009 egyrészt a szélsőségek előretörésének éve volt, másrészt polgárjogot nyert a paktumokra épülő politizálás Magyarországon.
jan. 6
9:45
Nyugodtabb szívvel fizetünk, ha egyszerű a számla + videó (ATV)
A Főtáv Zrt.-nek alapvető érdeke, hogy a számlák egyszerűek legyenek, mert akkor a fogyasztó is nyugodtabb szívvel fizeti azt be – mondta Balog Róbert, a cég szóvivője.
jan. 6
9:47
"Orbán Viktor legerősebb és egyetlen komoly kihívója Bokros Lajos" (Alternatív Energia)
Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségével az MDF Orbán Viktor legerősebb és egyetlen komoly kihívóját állította ki a 2010-es választásokra - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-nek adott interjújában.
jan. 6
9:54
Országszerte késnek a vonatok (Infostart)
z egész országban késnek a vonatok a havazás miatt; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV.
jan. 6
9:56
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra (Infostart)
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - mondta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.
jan. 6
9:58
A síneken feküdt, halálra gázolta a vonat Sárbogárdon (Infostart)
Halálra gázolt a vonat kedden késő este egy 21 éves helybéli férfit Sárbogárdon, a Tinódy úti vasúti átjáró közelében.
jan. 6
10:03
A BKV-s kontrollcsoport szerint is sok a műszaki hiba (Metropol)
A BKV vezetése által megbízott "szuper kontrollcsoport" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.
jan. 6
10:03
Nőt és kislányát taposott halálra egy elefánt (ATV)
Halálra taposott egy elefánt egy amerikai nőt, és az egyéves gyerekét Kenya középső részén - közölte szerdán a kenyai rendőrség. Az eset a Kenya-hegynél, egy erdőben történt, nem messze az áldozatok szállodájától.
jan. 6
10:05
Víz alatt a szegedi rakpart (Metropol)
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - tájékoztatott az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese. A tetőzés már a hétvégén bekövetkezhet, az elsőfokú készültség - 650 centiméter - alatti értékkel - tette hozzá Keller Péter.
jan. 6
10:05
Kergemarhakór miatt új élelmiszerbiztonsági törvény Tajvanban (ATV)
Új élelmiszerbiztonsági törvényt fogadott el a héten a tajvani parlament, aminek értelmében betiltják bizonyos marhahús-készítmények importját az Egyesült Államokból.
jan. 6
10:07
Szállodai dolgozók lakhelye gyulladt ki Zalakaroson + videó (ATV)
Személyi sérülés nem történt. Abban a szállodarészben, ahol a tűz volt, a Hotel Karos Spa apartmanszállójában, vendégek nem voltak.
jan. 6
10:12
Újabb áremelés: drágább lesz a lottó (Infostart)
Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó részvételi díja, mert emelkedtek a gyártási- és működtetési költségek, így például az energia és alapanyag árak - közölte a Szerencsejáték Zrt.
jan. 6
10:33
„Egyre több a bűnöző a rendőrség kötelékében” (168 Óra Online)
Tavaly mintegy kétezer-ötszáz rendőrt vontak felelősségre fegyelemsértés miatt, de arról nem tudnak, hogy bűncselekmény elkövetése miatt bíróság elé állítottak vagy elítéltek volna bárkit is - áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nyilatkozatában, mely válaszként érkezett a Roma Sajtóközponthoz, miután a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének (ÉKE) elnöke…
jan. 6
10:39
Tragikusan fiatalon elhunyt a világzene egyik legnagyobb alakja (ATV)
A megpróbáltatásokat óriási akaraterővel viselő Lhasa De Sela betegsége alatt sem vonult vissza.
jan. 6
10:57
EU: nemzeti ügy a drogszabályozás (Metropol)
Tizenöt gramm marihuána, másfél gramm heroin, egy gramm kokain, két gramm pervitin, öt gramm hasis, négy ecstasy-tabletta és öt adag LSD: péntek óta ezek a szereket ebben a mennyiségben, saját használatra maguknál tarthatják a csehek.
jan. 6
10:57
Lenne még helye Bajnai fizetésének (Alternatív Energia)
Továbbra is nagy igény van a Krízisalapból finanszírozott segélyre, ami indokolhatná, hogy kormány ismét meghosszabbítsa a gazdasági válság enyhítésére létrehozott támogatási formát. A program augusztus 1-jén indult, és az eredeti tervek szerint november 30-ig tartott volna, de a kabinet később január 31-ra módosította a határidőt.
jan. 6
10:57
Brutálisan megvertek egy szekszárdi diáklányt iskolatársai (ATV)
Az esetről mobiltelefonos videókat is bemutatottak.
jan. 6
10:59
Egymást érik a balesetek a havas utakon (Metropol)
Felborult egy kisteherautó szerda délelőtt az M7-es autópályán, a jármű vezetője a helyszínen meghalt. Két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor összeütközött két személyautó a havas úton szerda reggel Kecskemét határában. Kisebb balesetek Győrnél, karambol történt a 4-es úton is. Hatan sérültek meg két ütközésben Nógrád megyében.
jan. 6
11:06
Felborult egy kisteherautó az M7-esen, a sofőr meghalt (Infostart)
Felborult egy kisteherautó szerda délelőtt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Balatonlelle külterületén, a jármű vezetője a helyszínen meghalt - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 6
11:08
Két autó ütközött Kecskemétnél, hárman megsérültek (Infostart)
Két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor összeütközött két személyautó a havas úton szerda reggel Kecskemét határában - közölte a rendőrség.

Keresés