2010. január 6. szerda

jan. 6
5:09
Rálőttek a szoci polgármester házára (168 Óra Online)
Hétfőn este fél 11-kor lövés érte Horváth Roland érsekhalmi polgármester házát. A lövedék a ház oldalsó ajtajának ablakát betörve hatolt be az étkezőbe, személyi sérülés nem történt. A szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó. A Bajai Rendőrkapitányság nagy erőkkel vizsgálja az ügy körülményeit.
jan. 6
5:15
Első fokon pert nyert, mégsem térhet vissza a Danubius (Népszava)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban általuk használt frekvencián jelenleg működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
5:15
Ütötték, rúgták a földön fekvő magyar sztárt! Rablók támadták meg! (ATV)
Rablótámadás áldozata lett Gáspár Győző – mint kiderült, a showmant és barátját, Nádasdi Gábort a salgótarjáni posta mellett támadta meg két ismeretlen, aki a verekedés után közel százezer forintját is elvette.
jan. 6
5:17
Bepereli a BKV-t, megbénítja Budapestet a szakszervezet (ATV)
Jövő kedd éjféltől határozatlan idejű sztrájkba léphetnek a BKV dolgozói, ha addig nem sikerül megegyezniük.
jan. 6
5:33
Dávid Ibolyáék a baloldal romjain próbálnak új szavazóbázist építeni (Népszava)
Bár Dávid Ibolyáék erről nem szívesen beszélnek, 2009-ben az elemzők szerint balliberális párttá lett az MDF. Elhagyták a jobboldali közeget, és miközben alaposan megfogyatkoztak, parlamenti frakciójuk is megszünt, legalábbis átmenetileg el tudták foglalni az SZDSZ megüresedő helyét. Ma már a legtöbb elemző szinte biztos abban, hogy a demokrata fórum ismét frakciót alakít az Országgyűlésben, a…
jan. 6
5:51
BKV - Ha indokolatlan szolgálatmegtagadással találkoznak, akár azonnali hatállyal elbocsáthatják a dolgozót (Népszava)
Folytatódott a BKV sztrájkra készülő szakszervezeteinek nyomásgyakorló, forgalomlassító akciója: tegnap is a szokottnál kevesebb busz gördült ki a garázsokból, így ismét nőttek a menetidők, sok utas fagyoskodott a megállókban. Az érdekképviseletek egy része így akarja a szociális juttatások lefaragásától eltéríteni a cégvezetést - egyelőre sikertelenül. Sőt, a BKV válaszul "szuperkontroll-…
jan. 6
6:09
Heves vitát kavart az államfő vétója (Népszava)
A kétharmados támogatottság hiányával indokolta Sólyom László köztársasági elnök, hogy véleményezésre küldte az Alkotmánybíróságnak (Ab) a közoktatási törvény módosításáról szóló, decemberben elfogadott jogszabályt. Döntéséről az alkotmányjogászok nézetei különböznek, az iskolaigazgatói kinevezések kérdéséről pedig a szakpolitika vitatkozik. A kormánypárti politikusok szerint a pedagógusok és…
jan. 6
6:18
Kettős csapás a fővárosi közlekedésre: havazik, s késnek a BKV-buszok (Infostart)
A mai napon is több vonalon késve indultak a buszok. Az inforadio.hu folyamatosan közli a legfrissebb adatokat.
jan. 6
6:45
"Nem mondok le, mert ártatlan vagyok, s mert nem hagyhatom, hogy a személyemen keresztül a jobboldalt támadják" (Népszava)
Százhalombatta polgármestere szerint Fazekas Istvánnak meg kellene fontolnia lemondását képviselői mandátumáról, illetve alpolgármesteri tisztségéről; Vezér Mihály mindezt a helyi képviselőtestület véleményét is tolmácsolva mondta kedden az MTI-nek. Fazekas István nem mond le, mert ártatlannak tartja magát.
jan. 6
6:54
Utcára kerülhet a kényszergyógykezeltek egy része (Infostart)
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége. A Magyar Nemzet azt írta: a bíróságok határozott ideig tartó büntetést szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik azonban - mivel nincs megfelelő ellátás - az utcára kerülhetnek.
jan. 6
6:56
Késésben az Oktatási Minisztérium (Infostart)
Még nem fizette ki a közoktatásban működő szakmai, szülői és diákszervezetek számára 2009-re megítélt működési támogatást az oktatási minisztérium.
jan. 6
6:57
Nyugdíjas házaspár: "Gyakran enni is a szomszédoktól kapunk" (168 Óra Online)
Földönfutóvá válhat egy gyulai házaspár. A 70 év feletti nyugdíjasok feje felől fiúk adóssága miatt készülnek elárverezni otthonukat. A 22 ezres törlesztőrészlet öt év alatt 100 ezer forint fölé kúszott.
jan. 6
6:58
Vasban intenzíven havazik, de egyelőre minden út járható (Infostart)
Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, jelenleg is havazik, de egyelőre minden út járható - mondta el a közútkezelő szerdán reggel.
jan. 6
7:12
Kórháza érdekében perre készül a borsodi önkormányzat (Infostart)
Jogi lépések megtételére készül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat, hogy a fenntartásában lévő miskolci Szent Ferenc kórház visszakaphassa törvénytelenül elvett aktív ágyait, vagy azok egy részét - írta az Észak-Magyarország.
jan. 6
7:21
Nyert, mégis vesztett a Danubius (Népszava)
Noha első fokon pert nyert, tulajdonképpen mégis vesztett a Danubius Rádió. A társaság a frekvenciapályázat miatt indított pert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a korábban a Danubius által használt frekvencián működő Class FM ellen. Azt kérték a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a pályázat jogellenességét és állítsa vissza az eredeti állapotot. Azzal érveltek, hogy az Advenio…
jan. 6
7:21
Életének legnehezebb időszaka a magyar énekesnél! Kevesebb pénz, műtét! (ATV)
Élete egyik legnehezebb időszakaszán van túl Gregor Bernadett - állapítja meg a Napi Ász.
jan. 6
7:30
Ma sem jobb a helyzet: 25 vonalon késnek a BKV buszok (MaHu)
Huszonöt vonalon, köztük több gyors vonalon jelentős késéssel közlekednek a BKV-buszjáratai szerda kora reggel Budapesten - közölte a cég az MTI-vel.
jan. 6
7:32
Gőzerővel takarítják a főváros útjait (MaHu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 100 munkagéppel takarítja a főváros útjait, a cég tájékoztatása szerint Budapesten kedden kora estétől szerda hajnalig hat centiméter hó hullott le.
jan. 6
7:48
Eddig 37 esethez hívták a tűzoltókat a havazás miatt (Infostart)
Az éjszaka folyamán 37 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben összesen nyolc ember sérült meg, általában könnyebben - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 6
8:06
Baleset miatt akadozik a vasúti forgalom a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon (Infostart)
Nem közlekednek vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonal egy szakaszán, mert egy busz elakadt Gödöllő és Isaszeg között a vasúti átkelőnél - közölte a MÁV.
jan. 6
8:06
Ön- és közveszélyes betegek maradnak ellátatlanul (MaHu)
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége, a bíróságok - akárcsak a többi vádlott esetében - pontos éveket szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik azonban ezt követően, megfelelő ellátás híján az utcára kerülhetnek - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
jan. 6
8:08
Rácz Jenő: Kellene, de nincs több pénz az egészségügyre (Infostart)
A Veszprém megyei kórház főigazgatója szerint a magyar gazdaság jelenlegi állapota miatt nincs esély arra, hogy idén a most tervezettnél lényegesen több pénz kerüljön az egészségügyi rendszerbe - Rácz Jenő erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
jan. 6
8:09
Még mindig késnek a BKV-buszok (HVG)
A kora reggeli 25-ről szerda 8 órára 16-ra csökkent azon BKV-buszvonalak száma, ahol késésekre kell számítani - közölte a BKV; a legtöbb viszonylaton 10-15 percet késnek a buszok, de van, ahol csak óránként közlekednek a járatok.
jan. 6
8:09
Nem estünk hanyatt az új Google-mobiltól (168 Óra Online)
Google a piacra dobta az első mobilját, amelynek a Nexus One fantázianevet adta. A felhajtás sokkal nagyobb az új telefon körül, mint amekkora hírértéke lenne. Csak az interneten vásárolható a Google új mobilja, kártyafüggetlenül 529 dollárba kerül az Egyesült Államokban. A másik lehetőség, hogy két éves húségnyilatkozatot írnak alá a szerencsés amerikaiak a T-Mobillal és akkor megkapják 180…
jan. 6
8:15
Zökkenőmentes volt az átállás az új eredetiségvizsgálatra (Népszava)
Zökkenőmentes volt az átállás a járművek előzetes eredetiségvizsgálatának új rendjére a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint.
jan. 6
8:24
Michelin- csillagot kaphat egy budapesti étterem (MaHu)
Budapest felkerült a gasztronómia térképére: tavasszal legalább egy fővárosi étterem Michelin-csillagot kaphat - írja a Népszabadság szerdai számában.
jan. 6
8:27
Havazás: nagyon lelassult a közlekedés, késnek a vonatok (HVG)
Néhány település kivételével az ország nagy részén minden út járható, de nagyon lassú a közlekedés. A közútkezelők azt tanácsolják a budapestieknek, hogy ne autóval közlekedjenek. A vonatok és a repülőgépek is késnek, Ferihegyen a londoni járatokat törölték. A sípályák üzemelnek.
jan. 6
8:29
Több nyomozó karrierjét is derékba törte a móri fiaskó (HVG)
A Népszabadság információi szerint a 2002-ben nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás tetteseinek elfogására indított nyomozás kudarca több rendőrtiszt karrierjét is derékba törte, közülük többen le is szereltek, ám az ügyről egyelőre mindenki hallgat.
jan. 6
8:42
Bajnai, gyilkossági kísérlet és OMV-biznisz a lapszemlében (orientpress)
Alig valósult meg valami azon programból, amelyet Bajnai Gordon, még a Gyurcsány-kabinet fejlesztéspolitikai kormánybiztosaként 2007 tavaszán ígért meg a kis- és középvállalkozásoknak - írja a Magyar Nemzet. MSZP-s politikus érintett az OMV benzin-bizniszében - tudta meg a hírTv. Egy hazánkkal foglalkozó IMF szakértő megpróbálta megölni Ashoka Modyt, aki korábban az IMF Magyarországért felelős…
jan. 6
8:51
"Ilyen teljesítményre Európában aligha akad más példa" (Népszava)
A vártnál kisebb, 918,6 milliárd forint összegű 2009-es államháztartási hiányt kedvezőnek értékelik az MTI által megkérdezett elemzők, akik a jövő esetleges felélésének veszélyére is figyelmeztetnek.
jan. 6
8:51
Folytatódhat a havazás! Fagyott esőt is ígérnek! (ATV)
Most minden település megközelíthető. Ónos esőre vagy fagyott esőre kell számítani.
jan. 6
8:53
Eltört a lába! Orvosok üvöltöztek a magyar műsorvezetővel! (ATV)
Begipszelve lábadozik az egykori műsorvezető Izraelben.
jan. 6
9:00
Változó intenzitással havazik, néhol ónos eső esik - késnek a BKV buszai (orientpress)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján kedden délután hat óra körül enyhébb, majd nyolc órától intenzív havazás kezdődött. Jelenleg változó intenzitással esik. Méréseink szerint eddig 8 centiméter hó hullott. A BKV több vonalán is késésekkel kellett szembesülnie az utasoknak.
jan. 6
9:00
Ferihegyen feladta a leckét a havazás (Infostart)
Ferihegyen leállították az egyik kifutópályát az intenzív havazás miatt, és vannak gépek, amelyek Budapest helyett más városokban szálltak le - mondta az InfoRádónak a Budapest Airport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. Hardy Mihály hozzátette: akár 30-40 perces késésekre lehet számítani.
jan. 6
9:00
16 vonalon akadozik a BKV-buszok közlekedése (MaHu)
A kora reggeli 25-ről szerda 8 órára 16-ra csökkent azon BKV-buszvonalak száma, ahol késésekre kell számítani - közölte a BKV az MTI-vel; a legtöbb viszonylaton 10-15 percet késnek a buszok, de van ahol csak óránként közlekednek a járatok.
jan. 6
9:18
Szakszervezet: a kontrollcsoport szerint is sok a műszaki hibás busz (Infostart)
A BKV vezetése által megbízott "szuper kontrollcsoport" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője
jan. 6
9:21
Csúszik! Ónos eső a jön hóra (168 Óra Online)
Kedd estétől szerda éjfélig általában 3-18 cm friss hó valószínű, de helyenként 20 cm fölötti mennyiség is hullhat - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében. A legnagyobb hómennyiség az OMSZ honlapja szerint az ország középső részén várható.
jan. 6
9:27
"Egy további mágneses adathordozóról, nem tudnak semmit, azt eltűntették" (Népszava)
A múlt rendszer állambiztonsági iratainak feltárására létrejött bizottság egyik tagja szerint kevés az esély a pártállam ügynökeinek adatait is tartalmazó mágnesszalagok tartalmának mihamarabbi megismerésére; Ungváry Krisztián történész ezt azzal indokolta az MTI-nek kedden nyilatkozva, hogy a kormány alig tett valamit az ügyben.
jan. 6
9:39
Késnek a vonatok a havazás miatt (HVG)
Az egész országban késnek a vonatok a havazás miatt; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV.
jan. 6
9:45
Az MDF volt az egyetlen párt, amely ki merte azt mondani (Népszava)
Dávid Ibolya szerint 2009 egyrészt a szélsőségek előretörésének éve volt, másrészt polgárjogot nyert a paktumokra épülő politizálás Magyarországon.
jan. 6
9:45
Nyugodtabb szívvel fizetünk, ha egyszerű a számla + videó (ATV)
A Főtáv Zrt.-nek alapvető érdeke, hogy a számlák egyszerűek legyenek, mert akkor a fogyasztó is nyugodtabb szívvel fizeti azt be – mondta Balog Róbert, a cég szóvivője.
jan. 6
9:47
"Orbán Viktor legerősebb és egyetlen komoly kihívója Bokros Lajos" (Népszava)
Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségével az MDF Orbán Viktor legerősebb és egyetlen komoly kihívóját állította ki a 2010-es választásokra - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-nek adott interjújában.
jan. 6
9:54
Országszerte késnek a vonatok (Infostart)
z egész országban késnek a vonatok a havazás miatt; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV.
jan. 6
9:56
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra (Infostart)
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - mondta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.
jan. 6
9:57
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra (HVG)
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.
jan. 6
9:58
A síneken feküdt, halálra gázolta a vonat Sárbogárdon (Infostart)
Halálra gázolt a vonat kedden késő este egy 21 éves helybéli férfit Sárbogárdon, a Tinódy úti vasúti átjáró közelében.
jan. 6
10:03
Nőt és kislányát taposott halálra egy elefánt (ATV)
Halálra taposott egy elefánt egy amerikai nőt, és az egyéves gyerekét Kenya középső részén - közölte szerdán a kenyai rendőrség. Az eset a Kenya-hegynél, egy erdőben történt, nem messze az áldozatok szállodájától.
jan. 6
10:05
Kergemarhakór miatt új élelmiszerbiztonsági törvény Tajvanban (ATV)
Új élelmiszerbiztonsági törvényt fogadott el a héten a tajvani parlament, aminek értelmében betiltják bizonyos marhahús-készítmények importját az Egyesült Államokból.
jan. 6
10:07
Szállodai dolgozók lakhelye gyulladt ki Zalakaroson + videó (ATV)
Személyi sérülés nem történt. Abban a szállodarészben, ahol a tűz volt, a Hotel Karos Spa apartmanszállójában, vendégek nem voltak.
jan. 6
10:12
Újabb áremelés: drágább lesz a lottó (Infostart)
Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó részvételi díja, mert emelkedtek a gyártási- és működtetési költségek, így például az energia és alapanyag árak - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Keresés