2010. január 18. hétfő

jan. 18
1:24
Szonda Ipsos: lanyha a választási kedv (HVG)
Kevés hatása van a pártok választás előtti mozgósításának: a négy évvel ezelőttihez képest sokkal mérsékeltebb a választók részvételi szándéka, akkor 54, most 43 százalék ígéri biztosra a részvételét az országgyűlési választásokon - írta a hétfői Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.
jan. 18
5:21
Otthagyta feleségét a magyar műsorvezető! Milliós hitelek, gyerek (ATV)
Egy ismerős elmondása szerint Pachmann már hónapokkal elköltözése előtt találkozgatni kezdett Hajdú Petrával.
jan. 18
5:23
Csuklyával menekült a kamerák elől D. János + videó (ATV)
Két bűnözőt is kiadtak a hétvégén, pedig nincs egyezmény a két ország között.
jan. 18
5:27
A kádban csapott le rá a néma gyilkos (168 Óra Online)
Szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállított el a mentő szombat délután egy 22 éves lányt Zsombóról - írja a delmagyar.hu.
jan. 18
5:45
Vége a sztrájknak - A vitát mindvégig három juttatás ügye okozta (Népszava)
Véget ért a BKV történetének leghosszabb, hat napon át tartó sztrájkja. A béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalássorozat vasárnap késő estébe nyúlt egyeztetésén végül sikerült kompromisszumot kötnie a cégvezetésnek és a sztrájkoló érdekképviseleteknek. Így a dolgozók továbbra is kapják a 3-3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, a havi 6 ezer forintos étkezési utalványt és az…
jan. 18
5:47
A legnagyobb ellenzéki párt megszüntethetné, a kormány folytatná a nyugdíjkorrekciót (Népszava)
Költségvetési forrásból továbbra is kiegészítenék a nyugdíjkasszát, folyósítanák a nyugdíjprémiumot, folytatnák a nyugdíjkorrekciót és megtartanák a méltányossági nyugdíjemelést – ezt ígérik a nyugdíjasoknak a szocialisták. Ha a Fidesz kerülne kormányra, és bevezetnék a svéd modellt, az MSZP szerint 20 százalékkal csökkenhetne az ellátások összege, nem lenne pénz a 13. havi nyugdíjat felváltó…
jan. 18
6:03
Kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít ma a kormány - Orbánéknak nem érdekük, hogy felkorbácsolják a hangulatot (Népszava)
Több mint válságkezelés – ezzel a címmel indít ma kéthetes lakossági tájékoztatósorozatot a kormány, hogy bemutassa az utóbbi csaknem egy évben elért – és az emberek mindennapi életét is érintő – intézkedéseket. A hivatalos kampányrajt rövidesen elindul, és bár a két nagy párt folyamatosan arról beszél, hogy ez a mostani lesz az utóbbi húsz év legrövidebb korteskedése, az utcákon újabb választási…
jan. 18
6:21
Budapesten 40 géppel takarítják a havas utakat (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó negyven munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait, amelyeken gond nélkül lehet közlekedni - közölte Horváth László helyettes szóvivő hétfő hajnalban.
jan. 18
6:23
Minden BKV-járat elindult (Infostart)
Üzemkezdetkor minden BKV-járat elindult - közölte a BKV fődiszpécsere hétfő hajnalban.
jan. 18
6:30
VEKE: kérjenek bocsánatot és adjanak kártérítést az utasoknak! (HVG)
A BKV-bérletek érvényességének meghosszabbítását, a februártól esedékes tarifaemelés visszavonását és a sztrájktörvény módosítását javasolja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).
jan. 18
6:32
„Elvtársak! Ez falun nagyon nehéz dolog lesz” (HVG)
A pártállam erősen ambicionálta az ünnepek vallási tartalmának eltüntetését. S bár nem aratott teljes sikert, arra mindez mindenképpen jó volt, hogy a magyar társadalom elvallástalanodása erőteljesebb lett, mint Nyugaton.
jan. 18
7:06
3-4 centi hó esett Budapesten (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó negyven munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait, amelyeken gond nélkül lehet közlekedni - közölte Horváth László helyettes szóvivő az MTI kérdésére hétfő hajnalban.
jan. 18
7:21
Végre! Minden BKV-járat időben elindult (MaHu)
Üzemkezdetkor minden BKV-járat elindult - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI érdeklődésére hétfő hajnalban. Mint mondta, a normál menetrend szerint járnak a buszok, a villamosok, a trolik, valamint a metró- és a HÉV-szerelvények is.
jan. 18
7:27
Egyre gyakrabban iszik az RTL Klub sztrája! Mi lett vele? (ATV)
„Málnapálinkát iszok napok óta.”
jan. 18
7:33
Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - lapszemle (Infostart)
Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - írja a Népszabadság. A nemzetközi piacot követi az immár ismét 300 forint fölé kúszó hazai benzinár, ami a jövőben tovább nőhet.
jan. 18
7:33
Csoda! Lehet tömegközlekedni Budapesten! (168 Óra Online)
Hétfő megindult a közösségi közlekedés a fővárosban, miután BKV vezetése vasárnap este megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel a hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről - tudatta a közlekedési társaság.
jan. 18
7:33
Szonda Ipsos: lanyha választási kedv (Népszava)
Kevés hatása van a pártok választás előtti mozgósításának: a négy évvel ezelőttihez képest sokkal mérsékeltebb a választók részvételi szándéka, akkor 54, most 43 százalék ígéri biztosra a részvételét az országgyűlési választásokon - írta a hétfői Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.
jan. 18
7:35
Továbbra is a nagy címletű bankjegyeket hamisítják (Infostart)
Továbbra is a magasabb - öt-, tíz- és húszezer forintos - címletű forintbankjegyeket hamisítják a leggyakrabban - derül ki a jegybank negyedéves jelentéséből.
jan. 18
7:45
Túlszámlázás, milliók zsebbe: így működött a BKV-piramis (ATV)
Sziebert Györgyöt, a BKV jogi igazgatóját tavaly december 4-én, egy óbudai bevásárlóközpont mélygarázsában érték tetten a nyomozók, mikor nagyjából 10 millió forint összegű pénzt vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. Sziebertet és a Budapest Airport (BA) Jogi Osztályán dolgozó Rényi-Vámos Krisztinát előzetes letartóztatásba helyezték.
jan. 18
7:51
Az SZDSZ elnöke az MDF-fel és a Tisztelet Társaságával szövetkezne (Infostart)
Ha a választásokra létrejön az úgynevezett demokratikus közép, az nem az önálló SZDSZ végét jelenti, ugyanis az a cél, hogy a szabad demokraták jelenlegi bázisából kiindulva megerősödjön a párt - nyilatkozta a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. Retkes Attila elmondta, többek közt az MDF-fel, a Centrum Párttal és a Tisztelet Társaságával is tárgyalnak az együttműködésről.
jan. 18
7:51
"Kérjenek bocsánatot az utazóközönségtől, és teljes mértékben kártalanítsák őket!" (Népszava)
A BKV-bérletek érvényességének meghosszabbítását, a februártól esedékes tarifaemelés visszavonását és a sztrájktörvény módosítását javasolja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).
jan. 18
7:53
A KDNP elnöke reálisnak tartja az összes egyéni körzetben a győzelmet (Infostart)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint őszintén kell beszélni az emberekkel arról, hogy milyen állapotba juttatta az országot a szocialisták és a szabad demokraták kormányzása. Semjén Zsolt reális ambíciónak tartotta, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség mind a 176 egyéni körzetben nyerjen, s "nagy áldásnak" tartaná az ország szempontjából, ha megszereznék a kétharmados többséget.
jan. 18
7:57
Kevés hatása van a pártok választás előtti mozgósításának (MaHu)
A négy évvel ezelőttihez képest sokkal mérsékeltebb a választók részvételi szándéka, akkor 54, most 43 százalék ígéri biztosra a részvételét az országgyűlési választásokon - írta a hétfői Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.
jan. 18
8:15
A sztrájk helyett havazás nehezíti a közlekedést (orientpress)
Alighogy vasárnap késő este megegyezett a BKV és a hat napon át sztrájkoló 14 szakszervezet, a fővárosban havazni kezdett, vagyis hétfőn a természet nehezíti a helyi közlekedést. A járatok ugyanakkor kivétel nélkül elindultak, Budán vannak késések.
jan. 18
8:15
Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása (MaHu)
A Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása ma folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; Fodor Endre tanácsvezető bíró március 31-éig huszonegy tárgyalási napot tűzött ki.
jan. 18
8:17
Óvatosan közlekedjenek: Latyakosak, vizesek az utak a Dunántúlon és Budapesten (MaHu)
A vasárnap délután kezdődött havazás miatt a Dunántúlon latyakos, vizes az útburkolat, több helyen elakadt kamionok nehezítik a haladást; Budapesten főként a budai oldalon és a külső kerületekben havasak az utak.
jan. 18
8:21
Késnek a segélyek, verekedések törnek ki Haitin + videó (ATV)
Mintegy 30 nemzetközi mentőcsapat kutat túlélők után, köztük két magyar csoport. Az ENSZ Biztonsági Tanácsát hétfőre összehívták, hogy megvitassák a segélyezés módját. Becslések szerint csak a haiti fővárosban mintegy 100-150 ezer halott lehet a keddi nagy erejű földmozgás után. A túlélőket csak nehezen érik el a nemzetközi segélyek.
jan. 18
8:27
Budapesten a mellékutak havasak, csúszósak (Infostart)
A vasárnap délután kezdődött havazás miatt a Dunántúlon latyakos, vizes az útburkolat, több helyen elakadt kamionok nehezítik a haladást; Budapesten főként a budai oldalon és a külső kerületekben havasak az utak.
jan. 18
8:27
Visszakaphatja régi fényét a kokárda - A társadalmi békéért is küzd a Raoul Wallenberg Egyesület (Népszava)
A társadalmi béke megteremtéséért és az emberi méltóság megvédése érdekében mozgalmat indított a Raoul Wallenberg Egyesület. Az akció jelképe a felirattal ellátott nemzetiszínű kokárda, amely a program révén visszakaphatja régi fényét. Roaul Wallenberg – a náci megszállás idején Magyarországon dolgozó svéd diplomata – több ezer magyar zsidó életét mentette meg. 1945. január 17-én indult el…
jan. 18
8:33
Lanyha az emberek választási kedve (orientpress)
Egyelőre kevés hatása van a pártok választás előtti mozgolódásának, a részvételi hajlandóság egyelőre nem emelkedik, s az év fordulóján a politikai erőviszonyok sem igazán változtak. Ez derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.
jan. 18
8:39
Lendvai: ez a törvény szinte betarthatatlan. Fidesz: mi betartjuk! + videó (ATV)
A kampányfinanszírozásról vitáznak a pártok. Az MSZP szerint 5 millió forintra kellene emelni a jelöltekre költhető összeget, a Fidesz azonban nem ért egyet a javaslattal, így most két módosító indítvány is a ház előtt van. A kampányfinanszírozásról februárban döntenek a képviselők.
jan. 18
8:41
Életet mentett a magyar sztárházaspár! + videó (ATV)
Két napig úgy tűnt, hogy a kutya nem éri meg a másnapot.
jan. 18
8:45
Tölgyessy: Magyarország a Föld legelégedetlenebb országa (Infostart)
Magyarország húsz-harminc év alatt az egyik legelégedettebb országból a Föld egyik legelégedetlenebb országává vált - mondta Tölgyessy Péter a Magyar Rádióban hétfő reggel. Húsz éve még mi voltunk a régióban a legjobbak, tíz éve már csak átlagos volt a teljesítményünk, 2006-tól pedig egyértelműen a legrosszabbak közé kerültünk.
jan. 18
8:45
Retkes Attila: a demokratikus közép nem az SZDSZ végét jelenti (Népszava)
Ha a választásokra létrejön az úgynevezett demokratikus közép, az nem az önálló SZDSZ végét jelenti, ugyanis az a cél, hogy a szabad demokraták jelenlegi bázisából kiindulva megerősödjön a párt - nyilatkozta az MTI-nek a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. Retkes Attila elmondta, többek közt az MDF-fel, a Centrum Párttal és a Tisztelet Társaságával is tárgyalnak az együttműködésről.
jan. 18
8:57
Haiti: 70 ezer holttestet temettek el tömegsírokba (ATV)
A szegénynegyedekben elégetik őket.
jan. 18
9:03
"Amit Kiss Péter csinált, azon az alapon idézni lehet a Bibliából, hogy nincs Isten" (Népszava)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint őszintén kell beszélni az emberekkel arról, hogy milyen állapotba juttatta az országot a szocialisták és a szabad demokraták kormányzása. Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjúban reális ambíciónak tartotta, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség mind a 176 egyéni körzetben nyerjen, s "nagy áldásnak" tartaná az ország szempontjából, ha megszereznék a…
jan. 18
9:09
Kampány, kubai net és Sukoró a lapszemlében (orientpress)
Botránykampányra készülnek a szocialisták Hajdú-Bihar megye 6. számú egyéni országgyűlési választókerületében - ez derül ki a párt Magyar Nemzet birtokába került kampánystratégiájából. Mondhatni, hogy Kuba informatikai szempontból szinte fehér foltként fekszik a Karib-tengerben, bár száz kilométeres körzetben sűrűn behálózott és lefedett területek veszik körül - írja a Népszabadság. A King’s City…
jan. 18
9:15
Budapesten egyelőre nem okozott gondot a havazás (ATV)
Az előrejelzés szerint egész nap esni fog.
jan. 18
9:27
VEKE: kártérítést, a tarifaemelés visszavonását és törvénymódosítást! (orientpress)
Súlyos vereséget szenvedtek az utasok és szenvedett a közösségi közlekedés ügye az elmúlt héten. Az adófizetők pénzén játszadozó, az utasokat semmibe vevő városvezetés és kormánybiztos, BKV-menedzsment és az egymással is háborúzó szakszervezetek pulykapénz-színjátéka milliárdos nemzetgazdasági károkat okozott és havonta közel tízezer forintot fizető utasok százezreit hozta lehetetlen helyzetbe -…
jan. 18
9:29
Sztrájk után: a kollektív szerződésről tárgyalnak (orientpress)
A sztrájkbizottsággal történő megállapodást követően teljes körben, immár 26 szakszervezet részvételével kezdődött meg a BKV Zrt. új Kollektív Szerződésének egyeztetése.
jan. 18
9:30
Hármas karambol és teljes útzár volt Dunakeszin (HVG)
Három autó ütközött össze Dunakeszi-alsón, a lóversenypálya közelében hétfő reggel, ketten könnyebben megsérültek - közölte a rendőrség az MTI-vel. A teljes útzár miatt hatalmas torlódás alakult ki.
jan. 18
9:33
Kormányzati intézkedések a brit nemzeti csokoládéért (ATV)
A Kraft 11,8 milliárd euróért felvásárolná a Cadburyt.
jan. 18
9:35
Elhunyt Köpeczi Béla (ATV)
A volt művelődési miniszter 89 éves volt.
jan. 18
9:39
Ferihegyen folytatódik a sztrájk (Infostart)
A sztrájk ugyan folytatódik a Malév földi kiszolgáló cégénél, a repülőgépek azonban menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel közlekednek Ferihegyen hétfőn is - mondta Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.
jan. 18
9:39
Elterült pannon puma: az adatok már dübörögnek (168 Óra Online)
Múlt év végén láttak napvilágot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetve az intézményen belül működő Regionális Operatív Program Irányító Hatóság adatai az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt európai uniós társfinanszírozású pályázatokról, a hozzájuk kapcsolódó projektekről. A válság ellenére is úgy tetszik: Magyarország nemcsak működik, még fejlődik is. SZTANKAY ÁDÁM írása.
jan. 18
9:48
Az ügyészség vizsgálja a Jobbik pénzügyeit (HVG)
A Legfőbb Ügyészség vizsgálja, miért nem készítette el kötelező pénzügyi beszámolóit a Jobbik – értesült a HVG. A párt gyors közzétételt ígér.
jan. 18
9:51
Ukrán elnökválasztás: Janukovics vezet (ATV)
A jogosultak 66,67 százaléka járult az urnákhoz.
jan. 18
9:53
Gyanús személyek listája: kétéves kora óta mindig megmotozzák (ATV)
Mikey Hicks egy félreértés miatt került a listára.
jan. 18
9:55
„72 éves vagyok, és még 13 évig szeretném csinálni” + videó (ATV)
Különböző népcsoportok, felekezetek, vallási közösségek békés együttéléséhez járultak hozzá.
jan. 18
9:57
Nincs megállapodás a kollektív szerződésről a BKV-nál (Népszava)
Nem született megállapodás a kollektív szerződésről (ksz) a BKV menedzsmentje és a 26 szakszervezet között a hétfő hajnalig tartó tárgyalásokon - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke az MTI-vel.

Keresés