2010. január 18. hétfő

jan. 18
5:21
Otthagyta feleségét a magyar műsorvezető! Milliós hitelek, gyerek (ATV)
Egy ismerős elmondása szerint Pachmann már hónapokkal elköltözése előtt találkozgatni kezdett Hajdú Petrával.
jan. 18
5:23
Csuklyával menekült a kamerák elől D. János + videó (ATV)
Két bűnözőt is kiadtak a hétvégén, pedig nincs egyezmény a két ország között.
jan. 18
5:27
A kádban csapott le rá a néma gyilkos (168 Óra Online)
Szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállított el a mentő szombat délután egy 22 éves lányt Zsombóról - írja a delmagyar.hu.
jan. 18
5:45
Vége a sztrájknak - A vitát mindvégig három juttatás ügye okozta (Alternatív Energia)
Véget ért a BKV történetének leghosszabb, hat napon át tartó sztrájkja. A béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalássorozat vasárnap késő estébe nyúlt egyeztetésén végül sikerült kompromisszumot kötnie a cégvezetésnek és a sztrájkoló érdekképviseleteknek. Így a dolgozók továbbra is kapják a 3-3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, a havi 6 ezer forintos étkezési utalványt és az…
jan. 18
5:47
A legnagyobb ellenzéki párt megszüntethetné, a kormány folytatná a nyugdíjkorrekciót (Alternatív Energia)
Költségvetési forrásból továbbra is kiegészítenék a nyugdíjkasszát, folyósítanák a nyugdíjprémiumot, folytatnák a nyugdíjkorrekciót és megtartanák a méltányossági nyugdíjemelést – ezt ígérik a nyugdíjasoknak a szocialisták. Ha a Fidesz kerülne kormányra, és bevezetnék a svéd modellt, az MSZP szerint 20 százalékkal csökkenhetne az ellátások összege, nem lenne pénz a 13. havi nyugdíjat felváltó…
jan. 18
6:03
Kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít ma a kormány - Orbánéknak nem érdekük, hogy felkorbácsolják a hangulatot (Alternatív Energia)
Több mint válságkezelés – ezzel a címmel indít ma kéthetes lakossági tájékoztatósorozatot a kormány, hogy bemutassa az utóbbi csaknem egy évben elért – és az emberek mindennapi életét is érintő – intézkedéseket. A hivatalos kampányrajt rövidesen elindul, és bár a két nagy párt folyamatosan arról beszél, hogy ez a mostani lesz az utóbbi húsz év legrövidebb korteskedése, az utcákon újabb választási…
jan. 18
6:21
Budapesten 40 géppel takarítják a havas utakat (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó negyven munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait, amelyeken gond nélkül lehet közlekedni - közölte Horváth László helyettes szóvivő hétfő hajnalban.
jan. 18
6:23
Minden BKV-járat elindult (Infostart)
Üzemkezdetkor minden BKV-járat elindult - közölte a BKV fődiszpécsere hétfő hajnalban.
jan. 18
7:27
Egyre gyakrabban iszik az RTL Klub sztrája! Mi lett vele? (ATV)
„Málnapálinkát iszok napok óta.”
jan. 18
7:33
Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - lapszemle (Infostart)
Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - írja a Népszabadság. A nemzetközi piacot követi az immár ismét 300 forint fölé kúszó hazai benzinár, ami a jövőben tovább nőhet.
jan. 18
7:33
Lanyha választási kedv (Metropol)
Kevés hatása van a pártok választás előtti mozgósításának: a négy évvel ezelőttihez képest sokkal mérsékeltebb a választók részvételi szándéka, akkor 54, most 43 százalék ígéri biztosra a részvételét az országgyűlési választásokon - írta a hétfői Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.
jan. 18
7:33
Csoda! Lehet tömegközlekedni Budapesten! (168 Óra Online)
Hétfő megindult a közösségi közlekedés a fővárosban, miután BKV vezetése vasárnap este megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel a hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről - tudatta a közlekedési társaság.
jan. 18
7:33
Szonda Ipsos: lanyha választási kedv (Alternatív Energia)
Kevés hatása van a pártok választás előtti mozgósításának: a négy évvel ezelőttihez képest sokkal mérsékeltebb a választók részvételi szándéka, akkor 54, most 43 százalék ígéri biztosra a részvételét az országgyűlési választásokon - írta a hétfői Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.
jan. 18
7:35
Továbbra is a nagy címletű bankjegyeket hamisítják (Infostart)
Továbbra is a magasabb - öt-, tíz- és húszezer forintos - címletű forintbankjegyeket hamisítják a leggyakrabban - derül ki a jegybank negyedéves jelentéséből.
jan. 18
7:35
Jó biznisz EU-tisztviselőt képezni (Metropol)
A Magyar Nemzet szerint a 2011-es magyar EU-elnökség stábjában részt vevők továbbképzésére a piaci ár többszöröséért írt ki több száz milliós közbeszerzési eljárást a Külügyminisztérium.
jan. 18
7:45
Túlszámlázás, milliók zsebbe: így működött a BKV-piramis (ATV)
Sziebert Györgyöt, a BKV jogi igazgatóját tavaly december 4-én, egy óbudai bevásárlóközpont mélygarázsában érték tetten a nyomozók, mikor nagyjából 10 millió forint összegű pénzt vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. Sziebertet és a Budapest Airport (BA) Jogi Osztályán dolgozó Rényi-Vámos Krisztinát előzetes letartóztatásba helyezték.
jan. 18
7:51
Az SZDSZ elnöke az MDF-fel és a Tisztelet Társaságával szövetkezne (Infostart)
Ha a választásokra létrejön az úgynevezett demokratikus közép, az nem az önálló SZDSZ végét jelenti, ugyanis az a cél, hogy a szabad demokraták jelenlegi bázisából kiindulva megerősödjön a párt - nyilatkozta a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. Retkes Attila elmondta, többek közt az MDF-fel, a Centrum Párttal és a Tisztelet Társaságával is tárgyalnak az együttműködésről.
jan. 18
7:51
Lopni és lopni hagyni (Metropol)
Még a hívei is megdöbbentek, amikor nem sokkal karácsony előtt Tim Jones atya arra biztatta a híveit, hogy ha szükséges, lopjanak.
jan. 18
7:51
"Kérjenek bocsánatot az utazóközönségtől, és teljes mértékben kártalanítsák őket!" (Alternatív Energia)
A BKV-bérletek érvényességének meghosszabbítását, a februártól esedékes tarifaemelés visszavonását és a sztrájktörvény módosítását javasolja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).
jan. 18
7:53
A KDNP elnöke reálisnak tartja az összes egyéni körzetben a győzelmet (Infostart)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint őszintén kell beszélni az emberekkel arról, hogy milyen állapotba juttatta az országot a szocialisták és a szabad demokraták kormányzása. Semjén Zsolt reális ambíciónak tartotta, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség mind a 176 egyéni körzetben nyerjen, s "nagy áldásnak" tartaná az ország szempontjából, ha megszereznék a kétharmados többséget.
jan. 18
8:09
Metropol-teszt: Skoda Yeti Ambition 1,8 TSI 4x4 (Metropol)
A Yetivel nagyot dobott a cseh márka, igazi élmény vezetni. Családosoknak mindenképp ajánlom, ha meg tudják fizetni, de hobbiautónak is kitűnő.
jan. 18
8:21
Késnek a segélyek, verekedések törnek ki Haitin + videó (ATV)
Mintegy 30 nemzetközi mentőcsapat kutat túlélők után, köztük két magyar csoport. Az ENSZ Biztonsági Tanácsát hétfőre összehívták, hogy megvitassák a segélyezés módját. Becslések szerint csak a haiti fővárosban mintegy 100-150 ezer halott lehet a keddi nagy erejű földmozgás után. A túlélőket csak nehezen érik el a nemzetközi segélyek.
jan. 18
8:27
Budapesten a mellékutak havasak, csúszósak (Infostart)
A vasárnap délután kezdődött havazás miatt a Dunántúlon latyakos, vizes az útburkolat, több helyen elakadt kamionok nehezítik a haladást; Budapesten főként a budai oldalon és a külső kerületekben havasak az utak.
jan. 18
8:27
Visszakaphatja régi fényét a kokárda - A társadalmi békéért is küzd a Raoul Wallenberg Egyesület (Alternatív Energia)
A társadalmi béke megteremtéséért és az emberi méltóság megvédése érdekében mozgalmat indított a Raoul Wallenberg Egyesület. Az akció jelképe a felirattal ellátott nemzetiszínű kokárda, amely a program révén visszakaphatja régi fényét. Roaul Wallenberg – a náci megszállás idején Magyarországon dolgozó svéd diplomata – több ezer magyar zsidó életét mentette meg. 1945. január 17-én indult el…
jan. 18
8:39
Lendvai: ez a törvény szinte betarthatatlan. Fidesz: mi betartjuk! + videó (ATV)
A kampányfinanszírozásról vitáznak a pártok. Az MSZP szerint 5 millió forintra kellene emelni a jelöltekre költhető összeget, a Fidesz azonban nem ért egyet a javaslattal, így most két módosító indítvány is a ház előtt van. A kampányfinanszírozásról februárban döntenek a képviselők.
jan. 18
8:41
Életet mentett a magyar sztárházaspár! + videó (ATV)
Két napig úgy tűnt, hogy a kutya nem éri meg a másnapot.
jan. 18
8:45
Tölgyessy: Magyarország a Föld legelégedetlenebb országa (Infostart)
Magyarország húsz-harminc év alatt az egyik legelégedettebb országból a Föld egyik legelégedetlenebb országává vált - mondta Tölgyessy Péter a Magyar Rádióban hétfő reggel. Húsz éve még mi voltunk a régióban a legjobbak, tíz éve már csak átlagos volt a teljesítményünk, 2006-tól pedig egyértelműen a legrosszabbak közé kerültünk.
jan. 18
8:45
Retkes Attila: a demokratikus közép nem az SZDSZ végét jelenti (Alternatív Energia)
Ha a választásokra létrejön az úgynevezett demokratikus közép, az nem az önálló SZDSZ végét jelenti, ugyanis az a cél, hogy a szabad demokraták jelenlegi bázisából kiindulva megerősödjön a párt - nyilatkozta az MTI-nek a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. Retkes Attila elmondta, többek közt az MDF-fel, a Centrum Párttal és a Tisztelet Társaságával is tárgyalnak az együttműködésről.
jan. 18
8:57
Haiti: 70 ezer holttestet temettek el tömegsírokba (ATV)
A szegénynegyedekben elégetik őket.
jan. 18
9:03
"Amit Kiss Péter csinált, azon az alapon idézni lehet a Bibliából, hogy nincs Isten" (Alternatív Energia)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint őszintén kell beszélni az emberekkel arról, hogy milyen állapotba juttatta az országot a szocialisták és a szabad demokraták kormányzása. Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjúban reális ambíciónak tartotta, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség mind a 176 egyéni körzetben nyerjen, s "nagy áldásnak" tartaná az ország szempontjából, ha megszereznék a…
jan. 18
9:15
Budapesten egyelőre nem okozott gondot a havazás (ATV)
Az előrejelzés szerint egész nap esni fog.
jan. 18
9:33
Kormányzati intézkedések a brit nemzeti csokoládéért (ATV)
A Kraft 11,8 milliárd euróért felvásárolná a Cadburyt.
jan. 18
9:35
Elhunyt Köpeczi Béla (ATV)
A volt művelődési miniszter 89 éves volt.
jan. 18
9:39
Ferihegyen folytatódik a sztrájk (Infostart)
A sztrájk ugyan folytatódik a Malév földi kiszolgáló cégénél, a repülőgépek azonban menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel közlekednek Ferihegyen hétfőn is - mondta Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.
jan. 18
9:39
Elterült pannon puma: az adatok már dübörögnek (168 Óra Online)
Múlt év végén láttak napvilágot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetve az intézményen belül működő Regionális Operatív Program Irányító Hatóság adatai az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt európai uniós társfinanszírozású pályázatokról, a hozzájuk kapcsolódó projektekről. A válság ellenére is úgy tetszik: Magyarország nemcsak működik, még fejlődik is. SZTANKAY ÁDÁM írása.
jan. 18
9:51
Ukrán elnökválasztás: Janukovics vezet (ATV)
A jogosultak 66,67 százaléka járult az urnákhoz.
jan. 18
9:53
Gyanús személyek listája: kétéves kora óta mindig megmotozzák (ATV)
Mikey Hicks egy félreértés miatt került a listára.
jan. 18
9:55
„72 éves vagyok, és még 13 évig szeretném csinálni” + videó (ATV)
Különböző népcsoportok, felekezetek, vallási közösségek békés együttéléséhez járultak hozzá.
jan. 18
9:57
Nincs megállapodás a kollektív szerződésről a BKV-nál (Alternatív Energia)
Nem született megállapodás a kollektív szerződésről (ksz) a BKV menedzsmentje és a 26 szakszervezet között a hétfő hajnalig tartó tárgyalásokon - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke az MTI-vel.
jan. 18
10:15
Nincs megállapodás a kollektív szerződésről a BKV-nál (Infostart)
Nem született megállapodás a kollektív szerződésről (ksz) a BKV menedzsmentje és a 26 szakszervezet között a hétfő hajnalig tartó tárgyalásokon - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.
jan. 18
10:27
Megduplázná hibrid autóit a Toyota (ATV)
2012-re évi 1,1 milliót szeretnének gyártani.
jan. 18
10:29
Saját légiflottája van az al-Kaidának (ATV)
Leselejtezett gépekkel csempésznek fegyvert és kábítószert.
jan. 18
10:33
Ötszáz hómunkás takarít Budapesten (Infostart)
A nappali műszakban 82 szóró munkagép és 570 ember takarítja a havat a fővárosban hétfőn a fő- és közösségi közlekedési útvonalakról, közjárdákról, közlépcsőkről és a gyalogátkelőhelyek környékéről; a közterület-fenntartók hómunkásokat keresnek.
jan. 18
10:33
Hiénamenedzsernek nézték a Jobbik-vezért (168 Óra Online)
Mesterházy fideszes politikusnak látszott. Orbán Viktort és Bokros Lajost mindenki felismerte.
jan. 18
10:35
Tovább dagad a Hunvald-botrány: megbízási szerződések munkavégzés nélkül (Infostart)
Újabb bűncselekményekkel gyanúsíthatják meg az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester. Hunvald György ugyanis két hölgyet is foglalkoztatott megbízási szerződéssel úgy, hogy azok semmilyen munkát nem végeztek, egyikük Gál György barátnője volt. Mindez több mint 6 millió forintjába került az önkormányzatnak.
jan. 18
10:45
Dzsudzsák lőtte az Eindhoven első idei gólját (ATV)
A PSV 3-1-re győzte le a Heerenveent.
jan. 18
10:47
Egyre jobban van a bélrövidüléssel kezelt kisfiú + videó (ATV)
Folyamatosan javul a bélrövidüléssel kezelt győri kisfiú állapota.
jan. 18
10:49
Negyeddöntőre készülhet Babos Tímea (ATV)
Ellenfele az orosz Julija Putyinceva lesz.
jan. 18
10:51
Több mint ötszáz hómunkás Budapest utcáin (Metropol)
A nappali műszakban 82 szóró munkagép és 570 ember takarítja a havat a fővárosban hétfőn a fő- és közösségi közlekedési útvonalakról, közjárdákról, közlépcsőkről és a gyalogátkelőhelyek környékéről; a közterület-fenntartók hómunkásokat keresnek.
jan. 18
11:21
Egy cikk miatt elvesztette munkáját az RTL Klub ex-sztárja! (ATV)
Már az utcán is magyarázkodnia kell az embereknek.

Keresés