2010. január 18. hétfő

jan. 18
6:03
Szörnyű hullaszag fogadott bennünket... (168 Óra Online)
"Borzasztó hullaszag fogadott bennünket Port-au-Princeben. Fegyveres kíséretet kaptunk, mert az elkeseredett, éhes és szomjas túlélők fosztogatni kezdtek"- ezt az üzenetet kaptam - írja blogjában Vujity Tvrtko.
jan. 18
6:03
Gondban Sarkozy - Alkotmánybírósági kudarc, negatív népszerűségi mutató, versenytárssá válhat a kormányfő (Kripto Akadémia)
Az új esztendő beköszöntőjeként kellemetlen népszerűségi mutatókat közölnek Sarkozy francia elnökről a napi- és hetilapok. Államfői korszakának hozzávetőlegesen a felét töltötte ki (és a megkérdezetteknek csupán valamivel több mint a 30 százaléka nyilatkozott róla pozitívan). Sovány vigasz számára, hogy miniszterelnöke, François Fillon, aki korábban is megelőzte őt, most maga is a bűvös 50…
jan. 18
6:48
Horvátországban tárgyal Bajnai Gordon (Infostart)
Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn Zágrábban Jadranka Kosor horvát kormányfővel tárgyal az energiabiztonság kérdéseiről, valamint az Európai Unió bővítéséről, azon belül Horvátország csatlakozásáról.
jan. 18
6:50
Amnesty International: Izrael oldja fel a Gázai övezet zárlatát (Infostart)
A Gázai övezet zárlatának feloldását követelte az Amnesty International (AI) hétfőn Izraeltől, tűrhetetlen "kollektív büntetésnek" minősítve a palesztin terület másfél millió lakosának életét befolyásoló blokádot.
jan. 18
6:57
Elmúltak azok a "jó érzések", amelyek Obamát a beiktatását követő hónapokban körbevették (Kripto Akadémia)
Az amerikaiak egyre csalódottabbak Barack Obama teljesítményében, mind többen érzik úgy, hogy az egy éve beiktatott amerikai elnök nem teljesítette ígéreteit - derült ki a The Washington Post és az ABC News közös felmérésének vasárnap közölt eredményéből.
jan. 18
7:15
A megbuktatott elnök vezet Ukrajnában (Metropol)
Az ellenzéki Viktor Janukovics tizennégy százalékkal vezet Julia Timosenko kormányfő előtt az ukrajnai elnökválasztás első fordulójában a szavazatok viszonylag alacsony feldolgozottsága alapján hétfőre virradóra Kijevben nyilvánosságra hozott hivatalos részeredmény szerint.
jan. 18
7:15
Rejtélyes grúz "megfigyelők" az ukrajnai elnökválasztáson (Kripto Akadémia)
Titokzatos grúz "megfigyelők" tartották izgalomban Ukrajnát a vasárnapi elnökválasztáson.
jan. 18
8:00
Összehangolt tálib támadás fontos kabuli épületek ellen (Infostart)
Az afganisztáni tálibok húsz fegyverese összehangolt támadást indított hétfőn fontos kabuli épületek, közöttük kormányhivatalok ellen. Ezt maguk a lázadók közölték egy honlapon.
jan. 18
8:27
A remény hal meg utoljára (Kitekintő)
Napok teltek el a földrengés óta Haitin. Az utcák romokban, halottak ezrei a törmelék közt, az infrastruktúra összeomlott - de a hozzátartozók még reménykednek.
jan. 18
8:36
Rengeteg per indult az okos telefonok miatt (Napi)
jan. 18
8:45
Szükségállapot Haitin, 70 ezer halott (Metropol)
Szükségállapotot hirdetett ki a földrengés sújtotta Haiti kormánya helyi idő szerint vasárnap. A rendkívüli állapot január végéig lesz érvényben.
jan. 18
8:45
Kiszabadult a börtönből II. János Pál pápa merénylője (Kripto Akadémia)
Letöltötte büntetését és kiszabadult hétfőn törökországi börtönéből Mehmet Ali Agca, az a török férfi, aki huszonnyolc évvel ezelőtt merényletet kísérelt meg a néhai II. János Pál pápa ellen.
jan. 18
8:47
Újabb hatalmas robbanás Kabulban a tálib támadás közben (Kripto Akadémia)
Újabb hatalmas robbanás történt hétfő délelőtt az afgán fővárosban, miközben már mintegy másfél órája tartott a tűzpárbaj tálib fegyveresek és az afgán biztonsági erők, illetve a velük szövetséges NATO-erők között - jelentették újságírók a helyszínről.
jan. 18
8:54
Venezuelában az államfő utasítást adott egy francia üzletlánc kisajátítására (Infostart)
Egy árspekulációval vádolt francia üzletlánc kisajátítására adott utasítást vasárnap Venezuelában Hugo Chávez államfő
jan. 18
8:56
Kiszabadult a börtönből II. János Pál pápa merénylője (Infostart)
Letöltötte büntetését és kiszabadult hétfőn törökországi börtönéből Mehmet Ali Agca, az a török férfi, aki huszonnyolc évvel ezelőtt merényletet kísérelt meg a néhai II. János Pál pápa ellen.
jan. 18
9:21
Venezuelában államosítanak egy francia üzletláncot (Metropol)
Egy árspekulációval vádolt francia üzletlánc kisajátítására adott utasítást vasárnap Venezuelában Hugo Chávez államfő.
jan. 18
9:21
Chávez egy francia üzletlánc kisajátítására adott utasítást (Kripto Akadémia)
Egy árspekulációval vádolt francia üzletlánc kisajátítására adott utasítást vasárnap Venezuelában Hugo Chávez államfő.
jan. 18
9:23
AI: Izrael oldja fel a Gázai övezet zárlatát (Metropol)
A Gázai övezet zárlatának feloldását követelte az Amnesty International (AI) hétfőn Izraeltől, tűrhetetlen "kollektív büntetésnek" minősítve a palesztin terület másfél millió lakosának életét befolyásoló blokádot. Izrael visszautasította a felhívást.
jan. 18
9:30
Robbanás az INA-nál (Napi)
jan. 18
9:39
Újabb riasztás a havazás miatt (Kitekintő)
Havazás miatt első fokú, sárga riasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) Nyugat -Szlovákiában.
jan. 18
9:39
Újabb halálos ítélet "Vegyi Ali" ellen (Kripto Akadémia)
Ha mindegyik halálos ítéletét végrehajtották volna, már négyszer is meghalt volna Ali Haszan al-Madzsíd, Szaddám Huszein rokona és egyik legközelebbi munkatársa, akit leginkább „Vegyi Ali” néven ismernek.
jan. 18
9:41
Keményen megfizethet a hazug kormány (Kitekintő)
Kezdik türelmüket veszíteni az eurózóna pénzügyminiszterei Görögországgal szemben – derült ki az eurócsoport január 18-i ülése előtt. A hétfő esti találkozón ennek dacára még egy esélyt adnak Athénnak zilált államháztartása rendbetételére. Ha viszont a görög kormány ezzel sem él, akkor könnyen lehet, hogy a következő lépés már a pénzbírság lesz – az EU történetében először.
jan. 18
10:15
Kiszabadult a börtönből Ali Agca (Metropol)
Letöltötte büntetését és kiszabadult hétfőn törökországi börtönéből Mehmet Ali Agca, aki 1981-ben merényletet kísérelt meg a néhai II. János Pál pápa ellen.
jan. 18
10:15
Kiszabadult a börtönből II. János Pál pápa merénylője (Kripto Akadémia)
Letöltötte büntetését és kiszabadult hétfőn törökországi börtönéből Mehmet Ali Agca, aki 1981-ben merényletet kísérelt meg a néhai II. János Pál pápa ellen.
jan. 18
10:33
Könnyen bajba kerülhet a kormánypárt (Kitekintő)
Körvonalazódik a Demokrata Párt 2010-es kampánystratégiája. Központban a gazdaság és az egészségügyi reform. Elkerülhetik az 1994-es kudarc megismétlődését?
jan. 18
10:35
A cigányozás lesz mai fő téma (Kitekintő)
Akár az új Bizottság beiktatását is késleltetheti a parlamenti meghallgatások során kialakult kusza politikai helyzet. Az Európai Bizottság elnöke pénteken bizalmáról biztosította a hevesen támadott bolgár Zselevát, miközben egy nagyágyú, Neelie Kroes könnyen pótvizsgára mehet. Egy korábbi romaellenes nyilatkozatának felidézése után hétfőn a szlovák Maros Sefcovic meghallgatására figyel majd…
jan. 18
10:37
Egymillió hibrid autót adna el a Toyota (Kitekintő)
Egy japán gazdasági napilap információi szerint a világ legnagyobb autógyártójának számító Toyota 2011-ben megduplázná a hibrid (azaz gáz és elektromos) meghajtású járműveinek a gyártását, annak érdekében, hogy továbbra is megtartsa piacvezető szerepét az alacsony károsanyag kibocsátású járművek piacán.
jan. 18
10:51
Jeges folyóba zuhant a fiatal lány (Kitekintő)
Mára virradóra egy 17 éves lányt mentettek ki Zólyomnál a Garamból a helyi tűzoltók Szlovákiában.
jan. 18
11:27
A kórház a levegőben maradt (Kitekintő)
A légi irányítás nem adta meg a leszállási engedélyt egy francia katonai szállítógép számára, amely egy komlpett mobil kórházat szállított.
jan. 18
11:45
Csak blöffölt a Google? (Kitekintő)
Úgy tűnik, szimpla ijesztgetés volt a Google részéről, amikor a társaság múlt héten bejelentette, hogy elképzelhető, kivonul Kínából, azt követően, hogy egy igen szofisztikált támadás érte a vállalat kínai honlapját illetve egyes e-mail postafiókokat.
jan. 18
11:54
Korábbi Morgan Stanley-s lett a Citi ázsiai főtanácsodója (Napi)
jan. 18
12:03
Egy bozótosban találtak rá az agyonvert férfira (Kitekintő)
Minden jel szerint megölték azt a 34 éves ásgúti férfit, akinek a holttestét szombaton este találta meg a rendőrség a szomszéd falu, Tapolykomlós vendéglője mögötti bozótosban, Szlovákiában.
jan. 18
12:30
Húsz millió euró uniós gyorssegély Haitinak (Infostart)
Húsz millió euró gyorssegélyt nyújt az Európai Unió a múlt héten pusztító erejű földrengés által sújtott Haitinak - közölte hétfőn Brüsszelben Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
jan. 18
12:39
Magasban a banki profit (Kitekintő)
A várakozásokhoz képest jól teljesített a JP Morgan a tavalyi negyedik negyedévben: a nettó eredménye 3.28 milliárd dollár lett, azaz 74 cent papíronként, szemben az elemzők által várt 60 centes EPS-el.
jan. 18
12:41
Zéró toleranciát hirdetett a biztos-jelölt (Kitekintő)
A kohéziós politika integrált megközelítése mellett tört lándzsát és elutasította annak teljesen állami hatáskörbe utalását csütörtöki parlamenti meghallgatásán az osztrák Johannes Hahn, a regionális politikai portfolió várományosa.
jan. 18
13:06
Buffett életbiztosításokat vásárolt (Napi)
jan. 18
13:06
Ezoterikus erők a román politikában (Infostart)
Riválisa szerint paranormális, ezoterikus erőket vetett be a választási kampány során Traian Basescu román elnök.
jan. 18
13:15
WC-t építettek az élve eltemetett férfi fölé (Kitekintő)
„1989 óta nem történt ilyen bűneset Romániában” – nyilatkozta Laurentiu Bratosin a Konstanca megyei Terrorelhárító és Szervezett Bűnözés elleni Igazgatóság ügyésze, miután a hétvégén elfogták és letartóztatták az úgynevezett „Bahaian-ügy” két gyanúsítottját.
jan. 18
13:17
Feltámadhat a bukott miniszterelnök? (Kitekintő)
Bár az Egyesült Királyságban a választások előreláthatólag  június derekán kerülnek megrendezésre, a brit pártok és vezető politikusaik változatlanul nagyon aktívak a helyi médiában.
jan. 18
13:33
Egyre többen bíznak a háborúban (Kitekintő)
A legújabb felmérések szerint az afgán lakosság egyre optimistább országuk jövőjét tekintve, hetven százalékuk úgy véli, hogy jó irányba halad Afganisztán.
jan. 18
13:35
Ne örüljünk, még nincs vége a válságnak (Kitekintő)
Néhány ország esetében realitássá válhat a W-alakú recesszió amennyiben az exit, avagy kivonulási stratégiát túl hamar kezdik meg a kormányok – véli a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatója, Dominique Strauss-Kahn.
jan. 18
13:51
Ezoterikus erők a román politikában (Metropol)
Riválisa szerint paranormális, ezoterikus erőket vetett be a választási kampány során Traian Basescu román elnök.
jan. 18
13:53
Robbanás egy ukrajnai kórházban (Metropol)
Robbanás történt hétfő reggel a kelet-ukrajnai luhanszki városi kórház intenzív osztályán, az áldozatok számát egyelőre nem lehet pontosan tudni.
jan. 18
14:09
Húszmillió euró uniós gyorssegély Haitinak (Kripto Akadémia)
Húszmillió euró gyorssegélyt nyújt az Európai Unió a múlt héten pusztító erejű földrengés által sújtott Haitinak - közölte hétfőn Brüsszelben Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
jan. 18
14:18
Bealkonyul a celeb művészeknek (Napi)
jan. 18
14:18
A WHO szerint mérsékelt marad a járvány (Infostart)
Az Egészségügyi Világszervezet hétfői közlése szerint a H1N1 vírus okozta járvány várhatóan elmarad az 1918-as világjárvány hatásától és inkább az 1957-es és 1968-as, kevesebb halálos áldozatot követelő influenzajárványhoz lesz hasonlatos.
jan. 18
14:20
Mire készül megint a Google? (Napi)
jan. 18
14:27
Fico: a magyar-szlovák téma fogja meghatározni a kampányt (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő attól tart, hogy a magyar-szlovák kapcsolatok fogják meghatározni a választási kampányt.
jan. 18
14:29
Vízbefulladt a négyéves kislány (Kitekintő)
Négyéves kislány fulladt a Bódva folyóba Szepsi (Kassa-vidéki járás) mellett Szlovákiában.
jan. 18
14:36
Haitin élve emeltek ki 4 nap után a romok alól egy német hoteltulajdonost (Infostart)
Élve szabadítottak ki négy nap után saját hoteljének romjai alól egy német nőt a földrengés sújtotta Port-au-Prince-ben.

Keresés