2010. január 17. vasárnap

jan. 17
5:09
Százezren még mindig a romok alatt haldoklanak (168 Óra Online)
A legújabb becslések szerint 140000 áldozata van a Haitin bekövetkezett földrengésnek.
jan. 17
6:21
Lenyűgöző volt a román jelölt (Kitekintő)
A közvetlen jövedelemtámogatások rendszerének kiegyensúlyozottabbá tételét tekinti egyik fő feladatának a román Dacian Ciolos, aki pénteki meghallgatásán meggyőző produkcióval nyerte meg magának a képviselőket.
jan. 17
7:33
Helikopterrel mentették ki a sérült gyereket (Kitekintő)
Helikopterrel kellett a poprádi (Poprad) kórházba szállítani azt a 12 éves kakaslomnici (Veľká Lomnica) fiút, aki szombaton szánkózás közben sérült meg a Magas-Tátrában.
jan. 17
8:39
Rossz helyen csámborgott a haiti származású utas - kiürítették a Kennedy repteret (MaHu)
Több órás fennakadást okozott a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik zsúfolt terminálján, hogy egy haiti származású utas a biztonsági előírásokat megsértve bement a személyzet számára fenntartott egyik bejáraton, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.
jan. 17
8:45
Összeesküvést szőnek a kormány ellen? (Kitekintő)
Törökországban a hadsereg két magas rangú tisztje állítólag merényletet készült elkövetni az egyik miniszterelnök-helyettes ellen. Az eset kapcsán újra fellángolt a vita a katonaság és a kormányzat közötti kiélezett viszonyról.
jan. 17
8:45
Botrány a NASA-nál: kokót találtak az űrsikló közelében! (168 Óra Online)
Úgy néz ki, hogy az űr nem elég "magas" egy-két dolgozónak a NASA-nál. Az Amerikai Űrkutatási Hivatal megerősítette, hogy kis csomag kokaint találtak a Discovery űrsikló hangárjában.
jan. 17
8:57
Jéghegyek kíméljenek: működőképes Titanic eladó! (MaHu)
Eladó egy Titanic, tökéletesen működőképes, bár legfeljebb 8 kilométer per órás sebességgel tud haladni, és ennyivel is csak hullámmentes vízen.
jan. 17
9:16
A személyzeti ajtón bemenő utas okozott fennakadást a Kennedy repülőtéren (Infostart)
Több órás fennakadást okozott a New York-i Kennedy repülőtér egyik zsúfolt terminálján, hogy egy utas bement a személyzet számára fenntartott egyik ajtón, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.
jan. 17
9:16
Az Iránnal szembeni szankciók szigorításáról tanácskoztak a nagyhatalmak (MaHu)
Az Iránnal szembeni ENSZ-szankciók szigorításáról tanácskoztak a Teheránnal annak vitatott atomprogramjáról tárgyaló nagyhatalmak, de nem hoztak semmilyen döntést, mert Kína ellenzi újabb büntetőintézkedések meghozatalát.
jan. 17
9:18
Az Iránnal szembeni ENSZ-szankciók szigorításáról tanácskoztak a nagyhatalmak (Infostart)
Az Iránnal szembeni ENSZ-szankciók szigorításáról tanácskoztak a teheráni atomprogramról tárgyaló nagyhatalmak, de nem hoztak semmilyen döntést, mert Kína ellenzi újabb büntetőintézkedések meghozatalát. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Kína -, valamint Németország képviselői az Európai Unió New York-i képviseletének…
jan. 17
9:20
Ma tartják az ukrán elnökválasztást (Infostart)
Ukrajnában ma tartják az elnökválasztást; a szavazásra jogosult több mint 36 és fél millió állampolgár helyi idő szerint este 8 óráig adhatja le voksát. Magyarországon két szavazókörzet működik.
jan. 17
9:57
Már a védelmi miniszter is gyanús (Kitekintő)
Nyilvánosságra hozta az iraki választási bizottság azoknak a listáját, akiket nem engednek elindulni a márciusban esedékes parlamenti választásokon
jan. 17
10:27
Pilóta nélküli repülőgép hajtott végre támadást Pakisztánban, halottak (Infostart)
Egy amerikai, pilóta nélküli repülőgép rakétákat lőtt ki a pakisztáni Dél-Vazirisztán térségre az afgán határ közelében, a támadásban legkevesebb 15 ember meghalt.
jan. 17
10:27
Lázadás nehezíti a helyzetet Haitin (frissítve) (orientpress)
Több tízezer ember lakik e pillanatokban is a szabad ég alatt Haitin. A keddi, óriási erejű földrengés után továbbra is óriási problémát okoz a segélyek hatékony elosztása, a nemzetközi segélyszervezetek folyamatos problémákkal küzdenek. A hétvégén a fosztogatók egymással és a rendfenntartókkal is összeütközésbe kerültek.
jan. 17
10:27
Megint "megölték" Vegyi Alit, de még mindig életben van (HVG)
Újabb halálos ítéletet szabott ki egy bagdadi bíróság a "Vegyi Ali" néven ismert Ali Haszan al-Madzsídra, Szaddám Huszein egykori diktátor unokatestvérére - jelentette vasárnap az iraki állami televízió.
jan. 17
10:29
Tűz Manilában: ezrek maradtak fedél nélkül (Infostart)
Egy ötéves kislány meghalt, és mintegy négyezren maradtak fedél nélkül abban a tűzvészben, amely a Fülöp-szigeteki főváros fő kikötője közelében felperzselt egy nyomornegyedet.
jan. 17
10:31
Megtalálták nyolc kínai holttestét Haitin (Infostart)
Megtalálták annak a nyolc kínainak a holttestét, akik közül négyen Haitin teljesítettek szolgálatot, négyen pedig a földrengés napján érkeztek haiti fővárosba - tájékoztatott a kínai közbiztonsági minisztérium.
jan. 17
10:33
Fél napig feküdt a holttest a forgalmas utcán (Kitekintő)
Még január 13-án történt az az eset a dél-kínai Kujcsou tartományban, melynek kapcsán húsz embert tartóztattak le a társadalmi rend megzavarásának vádjával, jelentette a Xinhua kínai hírügynökség.
jan. 17
10:45
"Vegyi Alit" sokadszor is halálra ítélték (Infostart)
Újabb halálos ítéletet szabott ki egy bagdadi bíróság a "Vegyi Ali" néven ismert Ali Haszan al-Madzsídra, Szaddám Huszein egykori diktátor unokatestvérére - jelentette vasárnap az iraki állami televízió.
jan. 17
10:45
Haiti földrengés: az ENSZ megerősítette haiti misszióvezetője halálát (MaHu)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton hivatalosan megerősítette, hogy a négy nappal korábbi haiti földrengésben életét vesztette a világszervezet helyi képviseletének vezetője.
jan. 17
11:03
Haiti: már biztos, hogy meghalt az ENSZ misszióvezetője (HVG)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton hivatalosan megerősítette, hogy a négy nappal korábbi haiti földrengésben életét vesztette a világszervezet helyi képviseletének vezetője.
jan. 17
11:21
Kilencedik csak a részegen gajdászás: íme a japán vasút utaszavaró toplistája! (MaHu)
Listát állítottak össze a vasút utasait leginkább zavaró viselkedésről Japánban.
jan. 17
11:21
Spanyol politikusból csinált Oszama bin Ladent az FBI (HVG)
Egy spanyol politikus fényképét használta az FBI arra, hogy megmutassa a világnak, milyen arca lehet ma a rettegett terroristának, Oszama bin Ladennek.
jan. 17
11:27
Káosz és kilátástalanság: most jön csak a neheze (Kitekintő)
Negyedszer éjszakáztak a szabad ég alatt, totális káosz közepette, halottaik fölött imádkozva, s közöttük alva Haitiban. A nemzetközi segélyek kezdenek befutni, a légtér tele, de az infrastruktúra és a kommunikáció erőteljes károsodása miatt a mentés és a kárfelmérés lassan halad.
jan. 17
11:39
Az Arab Emírségekben őrizetbe vettek egy bombával viccelődő férfit (Infostart)
Az Arab Emírségekben őrizetbe vettek egy francia férfit, aki egy utasszállító repülőgépen azzal viccelődött, hogy egy másik utas táskájában bomba lehet.
jan. 17
11:41
Újabb gyorsvasút építéséről döntöttek Kínában (Infostart)
Újabb gyorsvasút épül Kínában, Hszian és Csengtu között - erről döntött a nemzeti fejlesztési- és reformbizottság Pekingben.
jan. 17
11:57
Újabb halálos ítéletet kapott "Vegyi Ali" (MaHu)
Újabb halálos ítéletet szabott ki egy bagdadi bíróság a "Vegyi Ali" néven ismert Ali Haszan al-Madzsídra, Szaddám Huszein egykori diktátor unokatestvérére - jelentette vasárnap az iraki állami televízió.
jan. 17
12:15
A szenegáli elnök Afrikába telepítené a haiti földrengés károsultjait (Infostart)
A szenegáli elnök szerint lehetővé kellene tenni a haiti földrengés károsultjainak, a földönfutóvá vált nincsteleneknek, hogy "visszatérjenek" Afrikába.
jan. 17
12:39
Megint megmozdult a föld (Kitekintő)
A Richter-skála szerinti 5,6-es erősségű földrengés rázta meg Japánt ma délután, helyi idő szerint három óra körül.
jan. 17
12:39
A romák tudomást szereztek a találkozóról... (168 Óra Online)
Tiltakozó akcióra gyűltek össze szombaton a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitosť) szimpatizánsai Léván, tájékoztatott esti híradójában a Markíza televízió.
jan. 17
12:51
Kim Dzsong Il szerint Észak-Koreának növelnie kell fegyveres erőit (MaHu)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető kijelentette, hogy országának fejlesztenie kell fegyveres erőit - jelentette az állami média vasárnap, két nappal azután, hogy Phenjan megfenyegette déli szomszédját: "szükség esetén" háborút indít ellene.
jan. 17
12:57
Kanadai gyorssegély Haitinek (Kitekintő)
Az észak-amerikai ország még közel másfélezer állampolgárát nem találja a karib-tengeri szigeten. A segítségnyújtással azonban nem várnak.
jan. 17
13:09
Bombával viccelődött a francia - rendőrök vitték el a gépről (MaHu)
Az Egyesült Arab Emírségekben őrizetbe vettek egy francia férfit, aki egy utasszállító repülőgépen azzal viccelődött, hogy egy másik utas táskájában bomba lehet.
jan. 17
13:15
Nemzetközi botrány lett a kínai hacker-támadásokból (168 Óra Online)
Az Internet Explorer hibája is segítette a Google rendszerét feltörőket. A hiba létezése kétségtelen, a Microsoft is elismerte, a javításon még dolgoznak, de maga a cég továbbra is jelen lesz Kínában.
jan. 17
13:27
Venezuelában elfogtak egy kolumbiai drogbárót (MaHu)
Venezuelában elfogtak egy kolumbiai drogbárót, aki az 1980-as évek óta tetemes mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Államokba.
jan. 17
13:45
Ötvenezer halottja lehet a haiti földrengésnek (HVG)
Az Egészségügyi Világszervezet 40 és 50 ezer közöttire becsüli a Haitit sújtó földrengés halálos áldozatainak számát egy vasárnap közzétett dokumentum szerint.
jan. 17
14:27
Ebben a műsorban igaziak a halottak (Kitekintő)
A múlt hónapban a katalán parlament egy kitartó állatvédő kampány kezdeményezésére megszavazta a közkedvelt spanyol időtöltés, a bikaviadal betiltását.
jan. 17
14:29
Börtönbe zárták a bombával viccelődő utast (Kitekintő)
Az Egyesült Arab Emirátusokban letartóztattak egy idős francia férfit, aki levélbombával viccelődött az Emirates légitársaság Párizs–Bangkok járatán.
jan. 17
14:39
A szlovák EU-biztosjelölt meghallgatására összpontosul hétfőn a figyelem Strasbourgban (Infostart)
Maros Sefcovic szlovák EU-biztosjelölt európai parlamenti (EP) szakbizottsági meghallgatására összpontosul hétfőn Strasbourgban a fő figyelem, mivel az előző héten a jobbközép irányzatú Európai Néppárt politikusai emlékeztettek arra, hogy a szlovák politikus, korábbi diplomata, Robert Fico miniszterelnök jelöltje öt évvel ezelőtt a romákat becsmérlő kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet.
jan. 17
14:39
Globális bankadót terveznek a brit konzervatívok (MaHu)
Globális szinten érvényesítendő, "biztosítási illeték" formáját öltő bankadót szorgalmaznának a brit konzervatívok, ha kormányra kerülnek a tavaszi parlamenti választások után.
jan. 17
14:57
Mindenki a szlovák EU-biztosjelöltre kíváncsi (HVG)
Maros Sefcovic szlovák EU-biztosjelölt európai parlamenti (EP) szakbizottsági meghallgatására összpontosul hétfőn Strasbourgban a fő figyelem, mivel az előző héten a jobbközép irányzatú Európai Néppárt politikusai emlékeztettek arra, hogy a szlovák politikus, korábbi diplomata, Robert Fico miniszterelnök jelöltje öt évvel ezelőtt a romákat becsmérlő kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet.
jan. 17
15:15
A WHO 40-50 ezerre becsüli a halottak számát Haitin (MaHu)
Az Egészségügyi Világszervezet 40 és 50 ezer közöttire becsüli a Haitit sújtó földrengés halálos áldozatainak számát egy vasárnap közzétett dokumentum szerint.
jan. 17
15:33
Nyugat-Balkán Kezdeményezést indít útnak Ausztria és Görögország (Infostart)
Egy úgynevezett Nyugat-Balkán Kezdeményezést készül meghirdetni az Európai Unión belül Ausztria és Görögország - jelentette be az osztrák külügyminiszter egy tévéműsorban.
jan. 17
15:35
Szoros eredmény várható a chilei elnökválasztás második fordulójában (Infostart)
Szoros eredmény várható a chilei elnökválasztás vasárnapi, második fordulójában, amelyben húsz év balközép kormányzás után a jobboldali jelölt az esélyesebb, bár csak egy hajszálnyival.
jan. 17
15:51
Névvita miatt lefújták az iszlám játékokat (HVG)
Lefújták az Iszlám Szolidaritási Játékokat azt követően, hogy az arab országok és Irán között vita támadt a sportesemény elnevezésről.
jan. 17
15:57
Hatalmas sztrájkhullám kezdődik (Kitekintő)
A csütörtökön elfogadott romániai költségvetéssel szemben az ellenzék, a nyugdíjasok, és gazdák is felemelték hangjukat és sztrájkokkal fenyegetőznek. Kérdés, hogy mi lesz, ha cselekedetekre váltják szavaikat?
jan. 17
16:27
Kárpátalján alacsony részvétel mellett folyik az elnökválasztás (Infostart)
Kárpátalján az ukrajnai országos átlagnál jóval alacsonyabb részvétel mellett folyik az elnökválasztás, a nemzetiségek által lakott településeken gondot jelent, hogy nem fordították le a választók anyanyelvére a szavazólapokat.
jan. 17
16:27
200 éves időládára bukkantak Cervantes szobra alatt (MaHu)
Csaknem kétszáz éves "időkapszula" került elő a földből egy madridi Cervantes-szobor közelében végzett talajmunka során.
jan. 17
16:27
Időkapszulára bukkantak Madridban, a múltból üzentek (HVG)
Csaknem kétszáz éves "időkapszula" került elő a földből egy madridi Cervantes-szobor közelében végzett talajmunka során.
jan. 17
16:29
Horvátországban 1,9 százalékos a decemberi infláció (MaHu)
Horvátországban a vártnál kisebb, 1,9 százalékos volt a decemberi éves szintű infláció - közölte a horvát statisztikai hivatal adata alapján a Hina horvát hírügynökség vasárnap.

Keresés