2010. január 17. vasárnap

jan. 17
5:09
Százezren még mindig a romok alatt haldoklanak (168 Óra Online)
A legújabb becslések szerint 140000 áldozata van a Haitin bekövetkezett földrengésnek.
jan. 17
6:21
Lenyűgöző volt a román jelölt (Kitekintő)
A közvetlen jövedelemtámogatások rendszerének kiegyensúlyozottabbá tételét tekinti egyik fő feladatának a román Dacian Ciolos, aki pénteki meghallgatásán meggyőző produkcióval nyerte meg magának a képviselőket.
jan. 17
7:33
Helikopterrel mentették ki a sérült gyereket (Kitekintő)
Helikopterrel kellett a poprádi (Poprad) kórházba szállítani azt a 12 éves kakaslomnici (Veľká Lomnica) fiút, aki szombaton szánkózás közben sérült meg a Magas-Tátrában.
jan. 17
8:45
Összeesküvést szőnek a kormány ellen? (Kitekintő)
Törökországban a hadsereg két magas rangú tisztje állítólag merényletet készült elkövetni az egyik miniszterelnök-helyettes ellen. Az eset kapcsán újra fellángolt a vita a katonaság és a kormányzat közötti kiélezett viszonyról.
jan. 17
8:45
Botrány a NASA-nál: kokót találtak az űrsikló közelében! (168 Óra Online)
Úgy néz ki, hogy az űr nem elég "magas" egy-két dolgozónak a NASA-nál. Az Amerikai Űrkutatási Hivatal megerősítette, hogy kis csomag kokaint találtak a Discovery űrsikló hangárjában.
jan. 17
9:16
A személyzeti ajtón bemenő utas okozott fennakadást a Kennedy repülőtéren (Infostart)
Több órás fennakadást okozott a New York-i Kennedy repülőtér egyik zsúfolt terminálján, hogy egy utas bement a személyzet számára fenntartott egyik ajtón, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.
jan. 17
9:18
Az Iránnal szembeni ENSZ-szankciók szigorításáról tanácskoztak a nagyhatalmak (Infostart)
Az Iránnal szembeni ENSZ-szankciók szigorításáról tanácskoztak a teheráni atomprogramról tárgyaló nagyhatalmak, de nem hoztak semmilyen döntést, mert Kína ellenzi újabb büntetőintézkedések meghozatalát. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Kína -, valamint Németország képviselői az Európai Unió New York-i képviseletének…
jan. 17
9:20
Ma tartják az ukrán elnökválasztást (Infostart)
Ukrajnában ma tartják az elnökválasztást; a szavazásra jogosult több mint 36 és fél millió állampolgár helyi idő szerint este 8 óráig adhatja le voksát. Magyarországon két szavazókörzet működik.
jan. 17
9:21
Zűrzavar a New York-i Kennedy repülőtéren (Metropol)
Több órás fennakadást okozott a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik zsúfolt terminálján, hogy egy haiti származású utas a biztonsági előírásokat megsértve bement a személyzet számára fenntartott egyik bejáraton, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.
jan. 17
9:57
Már a védelmi miniszter is gyanús (Kitekintő)
Nyilvánosságra hozta az iraki választási bizottság azoknak a listáját, akiket nem engednek elindulni a márciusban esedékes parlamenti választásokon
jan. 17
10:27
Pilóta nélküli repülőgép hajtott végre támadást Pakisztánban, halottak (Infostart)
Egy amerikai, pilóta nélküli repülőgép rakétákat lőtt ki a pakisztáni Dél-Vazirisztán térségre az afgán határ közelében, a támadásban legkevesebb 15 ember meghalt.
jan. 17
10:29
Tűz Manilában: ezrek maradtak fedél nélkül (Infostart)
Egy ötéves kislány meghalt, és mintegy négyezren maradtak fedél nélkül abban a tűzvészben, amely a Fülöp-szigeteki főváros fő kikötője közelében felperzselt egy nyomornegyedet.
jan. 17
10:31
Megtalálták nyolc kínai holttestét Haitin (Infostart)
Megtalálták annak a nyolc kínainak a holttestét, akik közül négyen Haitin teljesítettek szolgálatot, négyen pedig a földrengés napján érkeztek haiti fővárosba - tájékoztatott a kínai közbiztonsági minisztérium.
jan. 17
10:33
Fél napig feküdt a holttest a forgalmas utcán (Kitekintő)
Még január 13-án történt az az eset a dél-kínai Kujcsou tartományban, melynek kapcsán húsz embert tartóztattak le a társadalmi rend megzavarásának vádjával, jelentette a Xinhua kínai hírügynökség.
jan. 17
10:45
"Vegyi Alit" sokadszor is halálra ítélték (Infostart)
Újabb halálos ítéletet szabott ki egy bagdadi bíróság a "Vegyi Ali" néven ismert Ali Haszan al-Madzsídra, Szaddám Huszein egykori diktátor unokatestvérére - jelentette vasárnap az iraki állami televízió.
jan. 17
11:09
Venezuelában elfogtak egy kolumbiai drogbárót (Metropol)
Venezuelában elfogtak egy kolumbiai drogbárót, aki az 1980-as évek óta tetemes mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Államokba.
jan. 17
11:27
Káosz és kilátástalanság: most jön csak a neheze (Kitekintő)
Negyedszer éjszakáztak a szabad ég alatt, totális káosz közepette, halottaik fölött imádkozva, s közöttük alva Haitiban. A nemzetközi segélyek kezdenek befutni, a légtér tele, de az infrastruktúra és a kommunikáció erőteljes károsodása miatt a mentés és a kárfelmérés lassan halad.
jan. 17
11:39
Az Arab Emírségekben őrizetbe vettek egy bombával viccelődő férfit (Infostart)
Az Arab Emírségekben őrizetbe vettek egy francia férfit, aki egy utasszállító repülőgépen azzal viccelődött, hogy egy másik utas táskájában bomba lehet.
jan. 17
11:41
Újabb gyorsvasút építéséről döntöttek Kínában (Infostart)
Újabb gyorsvasút épül Kínában, Hszian és Csengtu között - erről döntött a nemzeti fejlesztési- és reformbizottság Pekingben.
jan. 17
11:45
Kim Dzsong Il növelné fegyveres erőit (Metropol)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető kijelentette, hogy országának fejlesztenie kell fegyveres erőit - jelentette az állami média vasárnap, két nappal azután, hogy Phenjan megfenyegette déli szomszédját: "szükség esetén" háborút indít ellene.
jan. 17
12:15
A szenegáli elnök Afrikába telepítené a haiti földrengés károsultjait (Infostart)
A szenegáli elnök szerint lehetővé kellene tenni a haiti földrengés károsultjainak, a földönfutóvá vált nincsteleneknek, hogy "visszatérjenek" Afrikába.
jan. 17
12:39
Megint megmozdult a föld (Kitekintő)
A Richter-skála szerinti 5,6-es erősségű földrengés rázta meg Japánt ma délután, helyi idő szerint három óra körül.
jan. 17
12:39
A romák tudomást szereztek a találkozóról... (168 Óra Online)
Tiltakozó akcióra gyűltek össze szombaton a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitosť) szimpatizánsai Léván, tájékoztatott esti híradójában a Markíza televízió.
jan. 17
12:57
Kanadai gyorssegély Haitinek (Kitekintő)
Az észak-amerikai ország még közel másfélezer állampolgárát nem találja a karib-tengeri szigeten. A segítségnyújtással azonban nem várnak.
jan. 17
13:15
Nemzetközi botrány lett a kínai hacker-támadásokból (168 Óra Online)
Az Internet Explorer hibája is segítette a Google rendszerét feltörőket. A hiba létezése kétségtelen, a Microsoft is elismerte, a javításon még dolgoznak, de maga a cég továbbra is jelen lesz Kínában.
jan. 17
13:51
40-50 ezerre becsüli a halottak számát Haitin (Metropol)
Az Egészségügyi Világszervezet szerint a keddi természeti katasztrófa következtében 50 ezer ember meghalt, 250 ezren megsérültek és másfél millióan váltak földönfutóvá. Eddig 25 ezer holttestet gyűjtöttek össze.
jan. 17
14:27
Ebben a műsorban igaziak a halottak (Kitekintő)
A múlt hónapban a katalán parlament egy kitartó állatvédő kampány kezdeményezésére megszavazta a közkedvelt spanyol időtöltés, a bikaviadal betiltását.
jan. 17
14:29
Börtönbe zárták a bombával viccelődő utast (Kitekintő)
Az Egyesült Arab Emirátusokban letartóztattak egy idős francia férfit, aki levélbombával viccelődött az Emirates légitársaság Párizs–Bangkok járatán.
jan. 17
14:39
A szlovák EU-biztosjelölt meghallgatására összpontosul hétfőn a figyelem Strasbourgban (Infostart)
Maros Sefcovic szlovák EU-biztosjelölt európai parlamenti (EP) szakbizottsági meghallgatására összpontosul hétfőn Strasbourgban a fő figyelem, mivel az előző héten a jobbközép irányzatú Európai Néppárt politikusai emlékeztettek arra, hogy a szlovák politikus, korábbi diplomata, Robert Fico miniszterelnök jelöltje öt évvel ezelőtt a romákat becsmérlő kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet.
jan. 17
15:33
Nyugat-Balkán Kezdeményezést indít útnak Ausztria és Görögország (Infostart)
Egy úgynevezett Nyugat-Balkán Kezdeményezést készül meghirdetni az Európai Unión belül Ausztria és Görögország - jelentette be az osztrák külügyminiszter egy tévéműsorban.
jan. 17
15:35
Szoros eredmény várható a chilei elnökválasztás második fordulójában (Infostart)
Szoros eredmény várható a chilei elnökválasztás vasárnapi, második fordulójában, amelyben húsz év balközép kormányzás után a jobboldali jelölt az esélyesebb, bár csak egy hajszálnyival.
jan. 17
15:57
Hatalmas sztrájkhullám kezdődik (Kitekintő)
A csütörtökön elfogadott romániai költségvetéssel szemben az ellenzék, a nyugdíjasok, és gazdák is felemelték hangjukat és sztrájkokkal fenyegetőznek. Kérdés, hogy mi lesz, ha cselekedetekre váltják szavaikat?
jan. 17
16:27
Kárpátalján alacsony részvétel mellett folyik az elnökválasztás (Infostart)
Kárpátalján az ukrajnai országos átlagnál jóval alacsonyabb részvétel mellett folyik az elnökválasztás, a nemzetiségek által lakott településeken gondot jelent, hogy nem fordították le a választók anyanyelvére a szavazólapokat.
jan. 17
16:33
Újabb férfi gyújtotta fel magát (Kitekintő)
Kórházba szállították azt a fiatal férfit, aki még múlt csütörtökön gyújtotta fel magát moszkvai házának lépcsőházában.
jan. 17
16:51
Maradandót alkotni! (Kitekintő)
Ez a hét sem telt el kulturális események nélkül a Kárpát-medencében: színházi bemutatók, kiállítások, hagyományőrző programok, fesztiválok között válogathattak az érdeklődők.
jan. 17
17:27
Függetlenség - Kinek az ünnepe? (Kitekintő)
Hogy 1810 mennyire jelentős év volt Latin-Amerika és Spanyolország történelmében, arra nem kell jobb bizonyíték annál a bicentenáriumi megemlékezés-hullámnál, mely áprilistól csaknem az egész szubkontinensen végigsöpör.
jan. 17
17:39
Németországban több millió - a második világháborús dokumentumot digitalizáltak (Infostart)
Németországban több millió - a második világháború idején koncentrációs táborba hurcolt emberre vonatkozó - dokumentumot digitalizáltak. A másfél évig tartó munkával a többi között 350 ezer, a szövetségesek által vezetett úgynevezett CM1 kartotékot is feldolgoztak.
jan. 17
17:41
Rettenetes körülmények fogadták a magyar segítőket Haitin (Infostart)
Az Egészségügyi Világszervezet 40 és 50 ezer közöttire becsüli a Haitit sújtó földrengés halálos áldozatainak számát egy vasárnap közzétett dokumentum szerint.
jan. 17
17:45
A cseh külügyér is bojkottálja a téli olimpiát (Metropol)
A cseh külügyminiszter nem utazik el a vancouveri téli olimpiai játékokra, tiltakozásul a Kanada által tavaly egyoldalúan bevezetett vízumkötelezettség miatt.
jan. 17
17:57
A pápa ellátogatott a római zsinagógába (Infostart)
Tapssal fogadták a római nagyzsinagógánál vasárnap XVI. Benedek pápát, aki reményét fejezte ki, hogy ezzel a látogatással hozzájárul a katolikusok és a zsidók egyetértéséhez és barátságához.
jan. 17
17:59
A cseh külügyminiszter is bojkottálja a kanadai téli olimpiát (Infostart)
A cseh külügyminiszter nem utazik el a vancouveri téli olimpiai játékokra, tiltakozásul a Kanada által tavaly egyoldalúan bevezetett vízumkötelezettség miatt.
jan. 17
18:21
Fehér Ház: Obama sikeres első évet zárt (Metropol)
A tavaly januárban hivatalába beiktatott Barack Obama amerikai elnök sikeres első évet zárt - idézte David Axelrod elnöki főtanácsadó véleményét a USA Today napilap vasárnap. A Washington Post szerint az amerikaiak egyre csalódottabbak Obamában
jan. 17
18:39
Erőszakoskodó rendőröket vettek őrizetbe (Kitekintő)
Az indonéziai Aceh tartomány vallási rendőrségének három tisztjét tartóztatták le nemi erőszak vádjával – számolt be a The Jakarta Globe nyomán a RIAN orosz hírügynökség.
jan. 17
18:57
15 halottja van a légitámadásnak (Kitekintő)
Legalább 15 halottja van a legújabb amerikai légitámadásnak, amit ma hajtottak végre Pakisztán észak-vazirisztáni törzsi területein.
jan. 17
19:06
Nagyon jó év elé néznek a bankok (Napi)
jan. 17
19:33
Új időszámítás kezdődik Ukrajnában - frissítve (Kitekintő)
Érvényes, de eredménytelen volt az elnökválasztás első fordulója Ukrajnában, ahol egyenlőre nem történt semmilyen rendkívüli esemény.
jan. 17
19:33
Vegyi Ali lógni fog! (168 Óra Online)
Negyedszerre ítélték halálra Vegyi Alit, Szaddám Husszein unokaöccsét. A bíróság vasárnap kimondta: Alinak kötél általi halállal kell bűnhődnie, mert 1998-ban elrendelt egy kurdok elleni gáztámadást. A légitámadásnak 5000 civil áldozata volt.
jan. 17
19:45
Janukovics és Timosenko az élen az exit poll szerint Ukrajnában (Infostart)
A felméréseknek megfelelően Viktor Janukovics első helyét jelzik elő az exit poll eredményei a vasárnapi elnökválasztáson: az ellenzéki Régiók Pártja vezetője a felmérés szerint 31,5 százaléknyi szavazatra számíthat.
jan. 17
20:27
A pápa ellátogatott a római zsinagógába (Metropol)
Tapssal fogadták a római nagyzsinagógánál vasárnap XVI. Benedek pápát, aki reményét fejezte ki, hogy ezzel a látogatással hozzájárul a katolikusok és a zsidók egyetértéséhez és barátságához.
jan. 17
20:45
Barak menteni igyekszik az izraeli-török kapcsolatokat (Metropol)
Ankarában tárgyalt vasárnap az izraeli védelmi miniszter. Ehud Barak annak reményében tett egynapos munkalátogatást a török fővárosba, hogy ismét szorosabbá tehetik a kétoldalú kapcsolatokat, négy nappal egy súlyos diplomáciai incidens után.

Keresés