2010. január 26. kedd

jan. 26
4:30
Kína visszavágott a Google-nek (Napi)
jan. 26
6:00
Diplomáciai botrány készülődik (168 Óra Online)
Az orosz külügyminisztérium kidolgozott egy olyan eljárást, mely lehetővé teszi Mihail Zurabov ukrajnai orosz nagykövet számára azt, hogy elkerülhető legyen az ukrán államfővel, Viktor Juscsenkóval való találkozása - adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál a Kommerszant-Ukrajina című lap közlése alapján.
jan. 26
6:18
Montrealban megnyílt a haiti segélykonferencia - Háromszáz rendőrt küld az EU (Népszava)
Meghaladta a 150 ezret a halálos áldozatok száma, s becslések szerint akár még ötvenezer holttest is lehet a romok alatt Haitin. Ezt Jean-Max Bellerive miniszterelnök nyilatkozta, aki a tegnap megnyílt montreali segélykonferenciára Kanadába érkezett. Port-au-Prince-ből, az összeomlott fővárosból mintegy 235 ezer ember özönlött vidékre, hogy ott keressen menedéket. Az ENSZ becslései szerint a…
jan. 26
6:36
Elnököt választanak Srí Lankán (Infostart)
Elnökválasztás kezdődött kedden, Srí Lankán, ahol 14 millió választópolgár választhatja meg hat évre az ország államfőjét.
jan. 26
6:36
Alkoholstratégiák Európában (HVG)
Keményebb nemzeti intézkedéseket sürget új globális alkoholstratégiájában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), Nagy-Britanniában betiltják a pubokban zajló ivóversenyeket, Vlagyimir Putyin pedig 2020-ig kilenc literre felezné az oroszok torkán évente lecsúszó szesz mennyiségét. Alkoholkörkép.
jan. 26
6:36
Hatékony ellenőrzőrendszer riaszt, ha valamely ország megtöri az atomcsendet (Népszava)
Barack Obama tavaly áprilisi prágai beszéde nyomán nőtt a bizakodás, hogy lendületet kaphatnak az elmúlt egy-másfél évtizedben szinte elfeledett leszerelési tárgyalások. Az áttörés mindeddig elmaradt. A START egyezmény helyébe lépő új amerikai–orosz megállapodást egyelőre nem sikerült véglegesíteni. Csökkenni látszik az esély, hogy Obama megkapja a szenátus kétharmados támogatását az…
jan. 26
7:12
A szomáliai parlament egyik vezetője hazatérésre szólította fel a honatyákat (Népszava)
A szomáliai parlament alelnöke felszólította a külföldön élő törvényhozókat, hogy térjenek vissza Mogadishuba, ellenkező esetben fegyelmi eljárásra számíthatnak.
jan. 26
7:30
Nem csökken a nyugdíj összege - Franciaországban (Infostart)
Franciaországban a nyugdíjreformot illetően még az év vége előtt megszületnek a döntések, de a kormány nem kíván az újraelosztáson alapuló rendszerhez hozzányúlni, és a nyugdíjak összegét sem fogja csökkenteni - mondta hétfő esti tv-interjújában Nicolas Sarkozy államfő.
jan. 26
7:30
Hamis riadó volt a müncheni nemzetközi repülőtéren (Népszava)
Teljes mértékben hamis riadó volt a múlt héten a müncheni nemzetközi repülőtéren - ismerték el hétfőn az illetékes hatóságok.
jan. 26
7:32
A tálibok vállalták a bolgár miniszter elleni dél-afganisztáni rakétatámadást (Népszava)
A vallási fanatikus tálib lázadók vállalták a dél-afganisztáni Kandahárban a NATO-bázis ellen vasárnap este elkövetett rakétatámadást - közölte az iszlamista honlapokat figyelő központ, a SITE.
jan. 26
7:48
Nyugalmazott püspök: a zsidók "propagandaeszközként kisajátították" a holokausztot (Népszava)
Aggodalmat keltett lengyel és olasz zsidó vezetők körében egy vezető lengyel katolikus püspök hétfőn idézett nyilatkozata, amely szerint a zsidók "propagandaeszközként kisajátították" a holokausztot.
jan. 26
7:50
Közpénzekből finanszírozta barátnőjével folytatott utazásait Bologna polgármestere (Népszava)
Lemondott hétfőn Flavio Delbono bolognai polgármester, aki a legnagyobb olasz ellenzéki tömörülés, a baloldali Demokrata Párt (PD) színeiben töltötte be a városvezetői posztot, miután botrányt keltett, hogy közpénzekből finanszírozta az egykori barátnőjével folytatott utazásait.
jan. 26
8:06
Lemondott a venezuelai alelnök (Népszava)
Lemondott Ramón Carrizález venezuelai alelnök, védelmi miniszter, s hétfői caracasi bejelentés szerint Hugo Chávez elfogadta távozását.
jan. 26
8:08
A szerb parlament nyilatkozatot készül elfogadni a srebrenicai népirtásról (Népszava)
A szerb parlament még március elseje előtt elfogadhatja azt a régóta halogatott nyilatkozatot, amelyben elítéli a srebrenicai népirtást.
jan. 26
8:24
Sorsdöntő nap lehet a mai (Kitekintő)
Erőszakos merényletek és halálos áldozatok, közpénzből finanszírozott kampány és részrehajló média – véget ért az elmúlt húsz év legizgalmasabb és legkegyetlenebb kampánya Srí Lankán. Mi várható a keddi választásokon?
jan. 26
8:26
Székelyföld: folytatódik a határvita (Kitekintő)
A Neamţ megyei tanács által a Békás-szorosban felállított tábla építési engedélyének visszavonását és a helyszín eredeti állapotában való visszaállítását kéri Hargita megye tanácselnöke.
jan. 26
8:42
Jól megy a Siemensnek (Napi)
jan. 26
8:42
Moszkva egyre jobban megérti a Fideszt (Népszava)
Az orosz politikai elit kezdi jobban megérteni a magyar jobboldal legnagyobb pártját, de az utóbbi időben a Fidesz is felelősségteljesebben viszonyul Oroszországhoz Konsztantyin Koszacsov, a duma külügyi bizottságának elnöke szerint - írta a Magyar Nemzet.
jan. 26
9:00
Apple: kevesebb iPhone, több nyereség (Napi)
jan. 26
9:00
Magas fokú készültséget rendeltek el a katmandui repülőtéren (HVG)
Magas fokú készültséget rendeltek el a nepáli hatóságok Katmandu nemzetközi repülőterén, mert olyan értesülést kaptak Indiától, amely szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szélsőségesek eltéríteni készülnek egy repülőgépet Dél-Ázsiában - közölték kedden a repülőtér tisztségviselői.
jan. 26
9:18
Új vezérigazgatója van a Novartisnak (Napi)
jan. 26
9:18
Nyolcan meghaltak egy kuvaiti gyorsulási versenyen (HVG)
Kuvaiti fiatalok illegálisan megrendezett éjszakai gyorsulási versenyén nyolcan meghaltak és tizennégyen megsebesültek keddre virradóra - közölték helyi biztonsági szervek és szemtanúk.
jan. 26
9:18
Kétezer turista rekedt Machu Picchun - légihídon mentik őket (MaHu)
Peru déli részén két tartományban - Cuzcóban és Apurímacban - rendkívüli állapotot hirdettek a hétvégi hatalmas esőzések miatt, s légihidat indítottak a hegyomlások miatt a Machu Picchun ragadt turisták kimentésére.
jan. 26
9:18
Clinton-beszéd: új fejezet a web történetében (Népszava)
Hillary Clintonnak a washingtoni sajtómúzeumban az internet szabadságáról elhangzott beszédét a média szinte egyöntetűen a Google keresőprogram ellen Kínában indult hackertámadások nyomán kibontakozott kínai-amerikai vita fényében értékelte.
jan. 26
9:20
Diákok ezrei tüntettek a Chávezt bíráló csatorna mellett (HVG)
A rendőrség könnygázzal oszlatott szét egy több ezres caracasi diáktüntetést: a fiatalok az ellen tiltakoztak, hogy a venezuelai hatóságok elnémítottak egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. Több más városban is voltak összetűzések, amelyben egy diák meghalt és kilenc rendőr is megsebesült.
jan. 26
9:36
Ivóverseny Tajvanon: a skótok sem bírták a helyi whiskyt (HVG)
Három skót whiskyt és egy angolt ütött ki tajvani párlat egy brit whiskyversenyen.
jan. 26
9:36
Hatalmas tüntetések készülődnek (Kitekintő)
Viktor Janukovics által vezetett Régiák Pártja már jóval az ukrán elnökválasztások második fordulója után lefoglalta Kijev központi tereit. Tüntetni készülnek?
jan. 26
9:36
Könnygázzal oszlattak szét egy caracasi diáktüntetést (részletek) (Népszava)
A rendőrség könnygázzal oszlatott szét egy több ezres caracasi diáktüntetést: a fiatalok az ellen tiltakoztak, hogy a venezuelai hatóságok elnémítottak egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. Több más városban is voltak összetűzések, amelyben egy diák meghalt és kilenc rendőr is megsebesült.
jan. 26
9:38
Légihíd a Machu Picchun rekedt turisták kimentésére (HVG)
Peru déli részén két tartományban - Cuzcóban és Apurímacban - rendkívüli állapotot hirdettek a hétvégi hatalmas esőzések miatt, s légihidat indítottak a hegyomlások miatt a Machu Picchun ragadt turisták kimentésére.
jan. 26
9:54
AI: Romániának abba kell hagynia a román családok erõszakos kilakoltatását (orientpress)
A román hatóságoknak abba kell hagynia a román családok kilakoltatását, és azonnal áttelepíteni azokat, akik évek óta veszélyes körülmények között, szemétlerakók, szennyvíztisztítók vagy ipari területek mellett élnek a városok permén, nyilatkozta az Amnesty International.
jan. 26
9:54
Hatalmas szikla zuhant egy lakóházra Németországban - fotó (HVG)
Hatalmas szikladarab zuhant egy lakóházra hétfőn este egy felső-bajorországi településen, és az otthon tartózkodó családapa, valamint 18 éves lánya halálát okozta.
jan. 26
9:54
Hatalmas nyereség az Applenél (Kitekintő)
A hétfői kereskedési nap talán leginkább várt gyorsjelentése az Apple háza tájáról érkezett.  Az iPhone vártnál is jobb eladásai miatt az Apple első negyedéves profitja 50%-al ugrott meg 3.38 milliárd dollárra, vagyis részvényenként 3.67 dollárra, a megelőző negyedév 2.26 milliárdjáról.
jan. 26
10:12
Az E.Ont pereli a Gazprom (Napi)
jan. 26
10:12
Felmentették a lánya öngyilkosságában segédkező anyát (HVG)
Felmentették a gyilkossági kísérlet vádja alól Nagy-Britanniában azt az anyát, aki 2008 végén közel 30 órán keresztül segédkezett krónikus betegségben szenvedő lánya halálában. Az 55 éves nő állítása szerint ágyhoz kötött lánya kérésére cselekedett, aki véget akart vetni 16 éve tartó szenvedésének.
jan. 26
10:14
Jól megy a gyógyszeróriásnak (Napi)
jan. 26
10:30
2009-ben 67 százalékkal nőtt a Start Zrt. szerződésállománya (orientpress)
Dinamikus növekedéssel, 3 milliárd 367 millió Ft értékű szerződésállománnyal zárta az elmúlt évet a Start Tőkegarancia Zrt. A szerződésállomány az első félévben 667, a második félévben pedig 705 millió forinttal nőtt, 92 százalékát a vissza nem térítendő EU-s támogatásokhoz biztosított pályázati kezességvállalási szerződések tették ki. Helytálló volt az év elején megfogalmazott várakozás,…
jan. 26
10:30
Elég volt a háborúból! (Kitekintő)
Stanley McChrystal tábornok szerint lehetséges lenne a tálibokkal tárgyalásos módon rendezni a konfliktust.
jan. 26
10:32
Felfüggesztették Kelemen Hunort (Kitekintő)
Takács Csaba váltja Kelemen Hunort az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségében, mivel a szövetségi alapszabályzat szerint ügyvezető elnöki és kormányzati tisztséget ugyanaz a személy nem tölthet be.
jan. 26
10:48
Izgalmas hírek a hazai gázmezőkről: fokozódó kutatás, jelentős tőkeemelés (Napi)
jan. 26
10:48
Hamis riadó okozta a botrányt a müncheni reptéren (HVG)
Teljes mértékben hamis riadó volt a múlt héten a müncheni nemzetközi repülőtéren - ismerték el az illetékes hatóságok.
jan. 26
10:48
Japán sem úszta meg a leminősítést (Kitekintő)
Egy ma reggeli friss hír szerint a Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő szervezet a korábbi stabilról negatívra rontotta a Japán által kibocsátott állampapírokra adott adóskockázati besorolás kilátását.
jan. 26
10:50
Szlovákok mentették ki a francia nagykövetet Haitin (HVG)
A francia nagykövet életének megmentésével kezdték haiti tevékenységüket a szlovák mentőosztag tagjai - közölte hétfőn a szlovák külügyminisztérium.
jan. 26
11:24
Milliárd dolláros perekkel véreztetik ki a Porschét? (Napi)
jan. 26
11:24
Árgus szemekkel figyeljük a nyelvtörvényt (Kitekintő)
Magyarország figyelemmel kíséri a szlovák államnyelvtörvény konkrét alkalmazását és ennek fényében kívánja mérlegelni az esetleges további lépéseket – közölte a BruxInfo kérdésére hétfőn Balázs Péter külügyminiszter.
jan. 26
11:42
Új vezér a BAT Hungary élén (Napi)
jan. 26
11:42
Kína megelőzheti az USA-t a tudományos kutatásokban (HVG)
Az elmúlt harminc évben Kína minden országot lepipált a tudományos kutatások fejlődésében, és a növekedés a jelek szerint nem áll meg – számolt be a Financial Times.
jan. 26
11:42
Búcsú az irányadó kamatlábtól? (Kitekintő)
A Bloomberg információi szerint a ma kezdődő Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülésen az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezető tisztségviselői a monetáris kondíciók megvitatása mellett arról is tanácskoznak majd, hogy esetlegesen ”leváltsák” az elmúlt két évtizedben irányadó kamatlábként használt ún. fed funds rate-t, amely jelenleg a 0 és 0.25% közötti sávban szóródik.
jan. 26
12:00
Még mindig a lapostévé a nyerő (Napi)
jan. 26
12:00
Többlet az eurozóna folyó fizetési mérlegében (orientpress)
Az eurozóna folyó fizetési mérlege 0,1 milliárd euró többletet mutatott novemberben, szezonálisan igazított értékek szerint, a korábbi 4,6 milliárd eurós hiány után.
jan. 26
12:00
Sme: a szlovák-magyar vita a visegrádi négyek végét jelentheti (HVG)
A szlovák-magyar vita már a visegrádi csoport működését veszélyezteti, Csehországnak és Lengyelországnak ezért meg kellene próbálkoznia a helyzet megmentésével - olvasható a Sme című szlovák liberális napilap kedden közölt cikkében.

Keresés