2010. január 26. kedd

jan. 26
0:36
Önmagát árulja a kocka (Pazar Cuccok)
Nem, nem egy prostitúcióra kényszerített rendszergazdáról lesz szó, hanem egy hardcore művészi alkotásról. Egy internetre kötött akril kockáról. Deceive and Slaughter! Egy műtárgy általában jó befektetés. Így gondolta a posztmodern éra egyik legellentmondásosabb filozófusa is, a pár éve elhunyt Jean Baudrillard is a mű egyik ihletője. A másik múzsa minimalista irányzatot képviselő Robert Morris…
jan. 26
4:15
(Letöltések) AppRemover (PC Guru)
Az antivírus és antimalware programok védik a számítógépet a különböző fenyegetésektől, mint a trójai programok, vírusok, vagy bármilyen más malware. Ennek érdekében ezek a programok beágyazzák magukat mélyen a rendszerben, és ha el akarjuk távolítani őket, még mindig sok adatot hagynak maguk után.. (...)
jan. 26
4:19
(Letöltések) webcamXP (PC Guru)
A webcamXP tökéletes webkamerás megfigyelésre, felvételre, streamingre. Telepítés után választhatunk a FREE, PIVATE vagy PRO verziók közül.... (...)
jan. 26
6:15
Aliens vs Predator - Az első tíz perc (SG)
Hamarosan megjelenik a már eddig is bőven agyonhypeolt Aliens vs Predator, melyről szinte mindent megtudhattunk már.
jan. 26
6:17
Magyar ember tévén csüng (SG)
Hiába nő az internetet használók köre, a kedvencünk még mindig a televízió. Még az új technológiákra fogékony fiatalok is többet tévéztek tavaly, mint 2008-ban.
jan. 26
6:33
Továbbra sem kerülnek Blu-ray meghajtók az Xbox 360-ba (SG)
Ugyan sok felhasználó reménykedett abban, hogy a Microsoft konzoljába Blu-ray meghajtók is kerülhetnek, a szoftveróriás egyik munkatársa lehűtötte a kedélyeket.
jan. 26
7:09
Bajban a nem angol nyelvű előadók (SG)
A Nemzetközi Zeneipari Szövetség évértékelő jelentése szerint a kalózkodás és illegális letöltés továbbra is látványosan rányomja a bélyegét a zeneipar éves teljesítményére. A nem angol nyelvű előadók fokozatosan ellehetetlenülnek.
jan. 26
7:27
A modern társadalom szoftvereken keresztül működik (SG)
Len Marovich médiaelméleti szakember szerint társadalmunk szoftverek és az algoritmusok segítségével működik, és azokat a szociális szervezet egyik formájának kell tekinteni.
jan. 26
7:45
Reggelt! 2010. 01. 26. (GameStar)
Szép kedd reggelt mindenkinek! Némi humor, egy KV, pár falat akármi, és a hírek közé csapunk.
jan. 26
7:45
Kormányzati szinten a Google-Kína vita (SG)
Az internet szabályozása Kínában összhangban van a törvényekkel, és nem lehet célpontja igazságtalan beavatkozásnak, ezt Kína sohasem fogja megengedni - jelentették ki kínai illetékesek.
jan. 26
7:47
Külföldi titkosszolgálatok támadják a spanyol intézmények honlapjait? (SG)
Az elmúlt évben számos fontos spanyol minisztérium és hivatal lett profi számítógépes kémek akcióinak célpontja. Az akciók mögött a szakemberek külföldi titkosszolgálatokat gyanítanak.
jan. 26
8:21
Új fejezet a web történetében Clinton-beszéde (SG)
Hillary Clintonnak a washingtoni sajtómúzeumban az internet szabadságáról elhangzott beszédét a média szinte egyöntetűen a Google keresőprogram ellen Kínában indult hackertámadások nyomán kibontakozott kínai-amerikai vita fényében értékelte.
jan. 26
8:39
Az NVIDIA jogosulatlanul használja a Rambus szabadalmait (prohardver)
Az ITC szerint a grafikus processzorokat fejlesztő cég négy szabadalmat is megsértett.
jan. 26
8:39
Csökkent az Ericsson árbevétele és nyeresége (prim)
Nehéz évet tudhat maga mögött a svéd Ericsson: a világ vezető távközlésiberendezés-gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben a távközlési szolgáltatók keresletének csökkenése és a szerkezetátalakítással kapcsolatos költségek miatt.
jan. 26
8:41
Nőtt a Philips profitja a negyedik negyedévben (prim)
A holland Philips elektronikai vállalat - a világ egyik vezető fényforrásgyártója - 260 millió euró adózott eredményt ért el a tavalyi negyedik negyedévben, az egy évvel korábbi 1,179 milliárd euró veszteség után - közölte a cég hétfőn.
jan. 26
8:43
Kifizeti a MySpace az "elmaradt" jogdíjakat (prim)
A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.
jan. 26
8:51
Netbook tudásszintű okostelefon (MaHu)
Ez az új készülék egyfajta átmenetet képez a smartphone-ok és a hordozható számítógépek között.
jan. 26
9:03
Nőtt az AMD részesedése (prohardver)
Az elmúlt negyedévben rekordmennyiségű processzor fogyott. Az AMD minden szegmensben javított.
jan. 26
9:09
Csak 2012-ben lehet bétája a Project V13-nak (Game Channel Online)
Azt már tudjuk, sőt az Interplay is megerősítette, hogy Project V13 munkacímmel egy érdekes MMO fortyog boszorkánykonyhájukban, amely világa kísértetiesen hasonlít a Fallout univerzumra. Ennyi információból talán csak a vak nem látja, hogy a Fallout MMO készül az Interplay műhelyében, amelyet a Bethesda egyre erősebben szer...
jan. 26
9:11
Március közepén érkezik a PC-s Assassins Creed II, befutott a hivatalos gépigény is (Game Channel Online)
Bár korábban már egyes források biztosan tudták, hogy a PC-n elcsúsztatott Assassins Creed II az idei esztendő márciusában kerül a boltok polcaira, ennél pontosabb álláspont nem érkezett még, egészen a mai napig. A UbiSoft brigádja ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy játékuk ezen változata március 16-án kíván megjelenni,...
jan. 26
9:15
LG U370 Disney mobile - ilyen is van (prohardver)
Az LG bumfordi készülékházat és a hiányos tudást úgy próbálja eladni, hogy telefonjára ráírja: Disney mobile. Meg van Donald kacsa is.
jan. 26
9:15
A YouTube fizetős élő koncerteket közvetítene (prim)
Alkalmankénti díjfizetés ellenében tekinthetnének meg élő koncerteket a YouTube videomegosztó portálon a zenerajongók.
jan. 26
9:33
Sok kockázat kevés audit (PCWorld)
A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2010 januárjában, immár hatodik alkalommal mérte fel a magyarországi ISO 27001 tanúsítások helyzetét.
jan. 26
9:33
Assassin's Creed 2 - Megjelenési dátum, és gépigény (GameStar)
Végre pontos megjelenési dátumot kapott a PC-s Assassin's Creed 2, sőt a gépigény, és az ár kiderült.
jan. 26
9:33
Készül a Nokia X6 16GB? (prohardver)
Hamarosan bemutatásra kerülhet a kapacitív kijelzős Nokia X6 olcsóbb változata is.
jan. 26
9:33
Digitális zenei szolgáltatást indít a HP (prim)
A világ legnagyobb számítógépgyártójának számító Hewlett-Packard is csatlakozik a digitális zenei szolgáltatók népes táborához.
jan. 26
9:36
Backdoor az e107 tartalomkezelőben (hup.hu)
A bugtraq egyik levele szerint az e107 névre hallgató tartalomkezelő rendszer legújabb, 0.7.17-es verziója PHP backdoor-t tartalmaz. Érdemes figyelni erre. Az e107 weboldalát - feltehetően a backdoor-t felhasználva - szétütötték a spammerek.
jan. 26
9:51
Csökkentették az illegális amerikai zeneletöltő 368 millió forintot kitevő büntetését (prim)
Az illetékes amerikai szövetségi bíróság 54 ezer dollárra mérsékelte azt a korábbi ítélet szerinti 1,92 millió dolláros (368 millió forintos) bírságot, amelyet egy 32 éves nőnek kellett volna kifizetnie a mindössze 24 dal letöltésével okozott veszteségek miatt.
jan. 26
9:51
Az Avatar Magyarországon átlépte az 1 milliárd forintot (SG)
A határ a csillagos ég: az Avatar lett hazánkban az első film, amelynek bevétele meghaladja az 1 milliárd forintot. A rekord a hétvégén született meg, amihez 749 153 nézőnek kellett jegyet váltania
jan. 26
9:53
Dinók az új Sherlock Holmes-ban (SG)
A legújabb Sherlock Holmes-filmben - annak előzetese szerint - már dinoszauruszokkal is találkozhatnak azon nézők, akik Robert Downey Jr. Holmes-a után elvonási tüneteket fedeznének fel magukon.
jan. 26
9:55
Doktor House-nál nincs nézettebb (SG)
Nemrég még a Miami helyszínelők, majd pedig a Helyszínelők számított a világ legnézettebb amerikai sorozatának, de a címet most a Doktor House című orvosi krimi szerezte meg.
jan. 26
9:57
Jöhet az Éjszaka a múzeumban 3. (SG)
Igazolódott a papírforma, a pénzügyi siker miatt lesz Éjszaka a múzeumban 3., adta hírül az első két rész írója, Thomas Lennon. A premier, ha marad a 3 éves ciklus, 2012-re várható.
jan. 26
10:09
Játszani is engedd - II. rész: DOSbox indítók (PCWorld)
Nemrég mutattuk be a leginkább régi játékok futtatására való DOSBox DOS emulátort. Most bemutatunk pár kényelmi célú keretprogramot az indításhoz és a gyors, kényelmes játékhoz.
jan. 26
10:09
Steam, és Impulse TOP10 (GameStar)
Lássuk mit töltögettek a népek legálisan mostanában.
jan. 26
10:09
Divatos házakkal frissít az XClio (prohardver)
Az új termékek 737-es és 747-es típusjelzéssel érkeznek.
jan. 26
10:09
Nüvifone M10 hivatalosan is (prohardver)
Hivatalosan is bemutatkozott a Windows Mobile 6.5.3 alapokon nyugvó Garmin-Asus Nüvifone M10.
jan. 26
10:11
LG Pop: újabb olcsó érintős mobil hazánkban (PCWorld)
Akár fillérekért is elvihető a napelemmel is felszerelhető mobil.
jan. 26
10:12
Több Battlefield játékon is dolgozik az EA DICE a háttérben (Game Channel Online)
A konzolos játékosok már megkapták a Battlefield 1943-at, amire a PC-s játékosok még mindig várnak, de mindegyik tábor hamarosan kézbe veheti a Battlefield: Bad Company 2-t is. Ezek az információk eddig is ismert tények voltak, meglepetést nem okoztunk velük, azonban az EA DICE egyik producere, egy bizonyos Patrick Bach, ér...
jan. 26
10:14
Akciójátékon dolgozik a BlackBox Studio? (Game Channel Online)
Úgy látszik, hogy a Need For Speed-sorozatról elhíresült BlackBox stúdiója megunta a száguldozást, és egy merőben más stílusban próbálja ki tudását a jövőben. Minderről Athomas Goldberg, a csapat animációkért felelős igazgatója rántotta le a leplet, saját LinkedIn profilján, ahol azt olvashatjuk, hogy a Vancouver-központú s...
jan. 26
10:16
Március elején érkezik a Silent Hunter 5, felfedve a gyűjtői kiadás tartalma (Game Channel Online)
A UbiSoft hivatalos fórumán végre napvilágra került, hogy mikor szándékozik megérkezni a fanatikusokhoz a Silent Hunter szimulátorsorozat legújabb, ötödik része. A második világháborúba repítő alkotás nem mást, mint a tavasz első hónapját, márciust választotta, annak is első napjait, egészen pontosan negyedikét, így aki sze...
jan. 26
10:30
Nagyravágyóknak: huszonöt centis újságolvasó (nyest.hu)
Hol van már a nyomdaillatú, kávéházban olvasgatott lapok kora? Az Apple legújabb kütyüje a digitalizált lapokat is elérhetővé teszi.
jan. 26
10:42
Rekordot döntött az Apple – szokás szerint (prohardver)
Az új számviteli gyakorlattal kicsit összezavarta a piacot a cég, de a számok – bárhonnan nézzük is őket – rendkívül erősek. És holnap jön a nagy dobás.
jan. 26
10:42
Schneier: az Egyesült Államok tette lehetővé a Google elleni kínai támadást (hup.hu)
Bruce Schneier, ismert biztonsági szakértő egy, a CNN-en publikált véleménye szerint az Egyesült Államok tette - nem szándékosan - lehetővé, hogy kínai támadók meghackeljék a Google-t. A Google nemrég jelentette be, Kínából támadást indítottak több emberjogi aktivista Gmail fiókja ellen. "A Google, annak érdekében, hogy megfeleljen a kormányzat felhasználói adatokkal kapcsolatos kutatási…
jan. 26
10:45
Capcom konferencia, összefoglaló (Gamer365)
Japánban ma reggel tartotta a Capcom azt a konferenciát, amelyen többek között egy új 360-as játék bejelentését ígérték - ez meg is történt, továbbá megjelenési dátumot kapott néhány másik játék is.
jan. 26
11:03
Helyből sosem elég (PCWorld)
Ha te is úgy vagy vele, mint én, hogy sosincs elég hely az asztalodon, neked is jól jöhet ez a kis segítség.
jan. 26
11:03
Motorola A45 Eco: Környezetbarát QWERTY csúszka (prohardver)
Az eredetileg Dél-Amerikának szánt olcsó csúszka végül más régiókban is elérhetővé válhat.
jan. 26
11:15
Videón debütál a Majesty 2: Kingmaker kiegészítő (Game Channel Online)
Éppen a múlt hét folyamán, a Paradox Interactive Convention 2010 keretein belül került hivatalos bejelentésre, a közepes sikereket elért Majesty 2 első kiegészítője, amely Kingmaker alcímmel várható a virtuális boltok, még virtuálisabb polcaira, valamikor a közeli jövőben. Sajnos magáról az expanzióról azóta sem érkezett bő...
jan. 26
11:21
Az Aliens vs. Predator, és a Napoleon: Total War is igényli a Steamet (GameStar)
A SEGA, és a Valve közös nyilatkozata szerint a kiadó mindkét játékához Steam fiók szükségeltetik majd.
jan. 26
11:21
MAG: az utolsó trailer (ps3) (Gamer365)
A heti megjelenések között PlayStation 3 fronton egyértelműen a MAG: Massive Action Game a nyerő. A Zipper masszív akciójátéka több bétafázis után pénteken támadja be a boltokat. Trailer.
jan. 26
11:23
Medal of Honor - Két grafikus motor hajtja (GameStar)
Más, más grafikus motorral készül az egyjátékos kampány és a multiplayer.

Keresés