2010. január 13. szerda

jan. 13
2:12
Elbúcsúzik a német piactól az amerikai AOL (sg)
Elbúcsúzik a német piactól és kivonul Németországból az amerikai AOL, elbocsátva 140 ottani dolgozóját. Az amerikai internetszolgáltató átszervezése keretében Franciaországi, svédországi, finnországi és spanyolországi kirendeltségeit is bezárja.
jan. 13
2:16
Már mint 300 ezren használták a vagyonadó kalkulátort (sg)
Eddig több mint 330 ezren tekintették meg a becsült forgalmi érték kalkulátort, a mentések száma pedig meghaladja a 7,5 ezret - közölte az APEH.
jan. 13
2:20
Bezár a Tomb Raider eredeti fejlesztőgárdája (sg)
A jelek szerint végérvényesen véget ér a jelenleg Rebellion Derby, korábban Core Design néven futó fejlesztőcsapat története.
jan. 13
2:24
Friss képek a Fox Riverből (sg)
Újabb képek érkeztek az eddig sem túl szépen kinéző Prison Break: The Conspiracy című játékból, mely a hazánkban nagy sikert aratott A szökés játékváltozata lesz.
jan. 13
2:30
Szerbiai szolgáltató érdekli a norvég Telenort (sg)
Csekély az érdeklődés a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszióra: keddig csupán a norvég Telenor adott be ajánlatot a koncesszióra.
jan. 13
2:34
Iráni hackerek támadták a kínai Baidu keresőt (sg)
Internetes támadás miatt kedd reggel órákig elérhetetlen volt Kína legnagyobb internetes keresője, a Baidu, amelynek oldalán az Iranian Cyber Army nevű szervezet üzenete jelent meg.
jan. 13
2:38
Szavazatot árulnak interneten Ukrajnában (sg)
Igen fejlett technológiát is bevetnek Ukrajnában a választási kampányban: interneten eladható a vasárnapi elnökválasztáson leadandó szavazat helyi honlapok szerint.
jan. 13
2:48
Online vizsgálhatjuk első benyomásunkat (sg)
A 3M új szolgáltatása alternatívát nyújt a szemkamerás vizsgálattal szemben, ami immár bárki számára elérhető. Azonnal láthatjuk, hogy mit néznek meg az emberek elsőként.
jan. 13
2:52
Nyugdíjba mennek az első generációs Atomok (sg)
Biztossá vált, hogy 2010-2011-re eltűnhetnek a boltok polcairól az Atom 230 és 330 asztali, illetve az Atom Z500 mobil processzorok. Az alaplap gyártók már felkészültek erre.
jan. 13
2:56
Új Panasonic kompakt gépek jelentek meg (sg)
Egész sor új fényképezőgéppel jelent meg a Panasonic. Az újdonság erejével a típusok nagy száma hat csupán, kevés a változás a gyártó 2010-es kompaktjain.
jan. 13
3:00
Minden európai programot felülvizsgálna Viviane Reding (sg)
Az Európai Parlamentben meghallgatták az európai biztosi posztok várományosait. A legérdekesebb Viviane Reding felszólalása volt, aki kapásból a testszkennerek ellen foglalt állást.
jan. 13
3:04
Kristályhegyek mesélnek a Hold múltjáról (sg)
Hatalmas felszíni kristályokat észleltek a Holdon az indiai Chandrayaan-1 szonda adataiban, ami egy ősi magma óceánra utal.
jan. 13
3:06
A számítógépek drágulása várható (sg)
Többet kell fizetniük idén a PC-gyártóknak számítógépeik néhány lényeges alkatrészéért, ami tíz év folyamatos csökkenés után a bolti árak emelkedéséhez vezethet - derül ki ágazati elemzésekből.
jan. 13
8:09
Meghackelték a Google rendszerét – a cég kivonulhat Kínából (prohardver)
A támadók kínai emberi jogi aktivisták és nyugati szimpatizánsok levelezési postafiókjait akarták feltörni – jelentős részben sikertelenül.
jan. 13
8:12
Reggelt! 2010. 01. 13. (GameStar)
Reggelt mindenkinek. Ma szerda van, ami még mindig nem a legjobb nap a héten. De egyszer csak az is eljön.
jan. 13
8:27
X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny (prog.hu)
[Challenge24] 2010. április 30. és május 2. között tizedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny, melyet idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervez. Az extrém kihívásokat kereső programozókn..
jan. 13
8:30
Vodafone 136 - múltidézés (prohardver)
Filléres kínai a telefon a Vodafone saját márkás készülékei között. Arra jó, amire a telefont annak idején kitalálták.
jan. 13
8:30
BRÉKING: Bizonytalan időre elhalasztották a Gran Turismo 5 megjelenését (GameStar)
Japánban eredetileg márciusban kellene megjelennie. Most már hónapot sem tudunk.
jan. 13
8:48
Támadás érte Kína legnagyobb internetes keresőjét (prim)
Internetes támadás miatt kedd reggel órákig elérhetetlen volt Kína legnagyobb internetes keresője, a baidu.com - erősítette meg közleményében a népszerű társaság.
jan. 13
8:50
Elbúcsúzik a német piactól az amerikai AOL (prim)
Elbúcsúzik a német piactól és kivonul Németországból az amerikai AOL, elbocsátva 140 ottani dolgozóját. Az amerikai internetszolgáltató átszervezése keretében Franciaországi, svédországi, finnországi és spanyolországi kirendeltségeit is bezárja.
jan. 13
9:06
Tévé, zene, mozi, e-book egyben, ez az iriver K1 (prohardver)
Elméletileg január végétől elérhető a vállalat új hordozható lejátszója.
jan. 13
9:06
Sony Ericsson „Faith” Windows Mobile alapokon (prohardver)
A japán svéd gyártó hagyományos kialakítású, teljes QWERTY gombsorral és érintőkijelzővel szerelt Windows Mobile 6.5.3 alapú készülék bemutatására készül.
jan. 13
9:06
Orosz feltételek a Telenor és az Altimo terveihez (prim)
Nem emel kifogást az orosz versenyhivatal az ellen, hogy a norvég Telenor és az orosz Altimo közös céget alapítsanak, a hivatal ugyanakkor feltételeket szab, amelyeket még nem jelölt meg - jelentette kedden a Kommerszant című orosz gazdasági lap.
jan. 13
9:08
Csak a Telenort érdekli a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszió (prim)
Csekély az érdeklődés a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszióra: keddig csupán a norvég Telenor adott be ajánlatot a koncesszióra.
jan. 13
9:18
Bezárja kapuit a Rebellion Derby (Game Channel Online)
Bár tegnap még pletykaként kezeltük a hírt, mára már hivatalossá érett információról beszélünk, mikor azt mondjuk, bezárja kapuit a Rebellion Derby fejlesztőcsapata. Aggodalomra azonban semmi ok! Bár sajnáljuk a csapatot, az utóbbi időben sajnos képtelenek voltak megfelelni az elvárásoknak, nekik köszönhettük ugyanis a Shel...
jan. 13
9:20
Bejelentve a The Sims 3: Design and High-Tech Stuff kiegészítő (Game Channel Online)
A múlt tapasztalataiból kiindulva, várható volt, hogy az EA Maxis a nagyobbacska, valóban érdekes bővítéssel rendelkező World Adventures kiegészítő után egy kisebb expanzióval lepi majd meg a harmadik Sims szerelmeseit. A mai napon meg is történt a hivatalos bejelentés, a bővítmény neve Design and High-Tech Stuff, tartalmár...
jan. 13
9:21
Érettségi tantárgy lehet a Facebook és a Twitter (ma.hu)
Az iskolai tanterv részévé és ezáltal érettségi tantárggyá akarják tenni a Facebookot, a Twittert és más internetes közösségi oldalakat Nagy-Britanniában.
jan. 13
9:22
Elindult az Irrational Games hivatalos honlapja (Game Channel Online)
A hétvége folyamán végre visszatért közénk egy legenda. Természetesen eddig sem volt tőlünk túl messze, de a híres-neves Irrational Games már idestova három éve 2K Boston néven üzemelt, amit úgy gondoltak, hogy ideje lenne módosítani, majd minden különösebb ok nélkül visszatértek a kiindulópontjukat jelentő névhez, amely so...
jan. 13
9:39
Motorola Milestone teszt: fel, támadás! (PCWorld)
Ha az amerikaiak androidos modellje siker lesz, akkor szó szerint a sírból jön vissza a Motorola. A Milestone a megváltó? Igyekszünk kideríteni!
jan. 13
9:41
Napelem a lakásban (PCWorld)
Egyre többen foglalkoznak a megújuló energiaforrások mindennapi életbe való ültetésével - készül a napelemes függöny.
jan. 13
9:42
Lost Planet 2 - Bemutatkozik a Debouse (GameStar)
Sorban érkeznek a Lost Planet 2 szörnyeiről szóló képes híradások. Íme a Debouse!
jan. 13
9:51
Feltörték a Google szervereit (pcforum.hu)
jan. 13
10:00
Google: Gyógyír az alkalmazások limitált tárhelyére (prohardver)
Az Android platform újabb generációi már nem csak a belső memóriába lesznek képes alkalmazásokat telepíteni.
jan. 13
10:15
Továbbra is ostrom alatt a CIB (PCWorld)
A CIB Bankot annyira megkedvelték az adathalászok, hogy a múlt hét óta folyamatosan küldözgetik a pénzintézettel kapcsolatos, megtévesztő elektronikus leveleiket. A bank ezért egy újabb figyelmeztetést adott ki.
jan. 13
10:18
Hamarosan érkeznek a Samsung CES-en bemutatott újdonságai (prohardver)
A világ legvékonyabb LFD monitorával, egy intelligens projektorral és egy vékony DVD-íróval állt elő a gyártó.
jan. 13
10:21
Star Wars: The Old Republic: Hivatalosan is csak jövő tavasszal (Game Channel Online)
A tegnapi nap folyamán, mikor az Electronic Arts főnök, John Riccitello bejelentette, hogy milyen játékok várhatóak tőlük a következő üzleti esztendőben, sokan értetlenül álltak, mert nem találták ott a BioWare által fejlesztett, és nem csak a Csillagok háborúja univerzum, hanem az MMO stílus legjobbjának előzetesen kikállt...
jan. 13
10:23
Leépítések a Monolith, a Surreal és a Snowblind stúdiókban (Game Channel Online)
Mikor már úgy hittük, hogy a válság hatása nem okozhat további károsodást a játékiparban, egy nap alatt befut két hír is, amely annak negatív oldalát mutatja be. A Rebellion Derby bezárása után ugyanis ma reggel kaptuk a hírt, hogy a Warner Bros. is kénytelen leépítéséket eszközölni, néhány, az égisze alá tartozó stúdióban....
jan. 13
10:33
Hangulatos bemutatók a webre: iSpring Free (PCWorld)
Előfordult már velünk, hogy jópofa prezentációkat, vagy tanulságos bemutatókat kaptunk barátainktól? Ugye, ismerős? Vagy már besokalltunk és már nem is ismerős? Kicsinyítsünk, webesítsünk, és máris jobb a végeredmény!
jan. 13
10:33
Nem fejlesztik tovább az Apache 1.3 és 2.0 webszervereket (prog.hu)
Az Apache Software Foundation (ASF) azt fontolgatja, hogy hivatalosan is befejezi népszerű webkiszolgáló szoftvere korábbi, 1.3.x és 2.0.x sorozatának fejlesztését. Bár a szóban forgó változatokból az utolsó frissítés már így is másfél évvel ezelőtt jelent meg, fejlesztésük azonban mindeddig hivat..
jan. 13
10:36
Csúszik a Gran Turismo 5 Japánban (ps3) (Gamer365)
Eddig még nem írhattuk azt, hogy csúszik a Gran Turismo 5, mivel a játéknak nem volt hivatalos megjelenési időpontja. Pár hónapja azonban már van neki, így most már írhatjuk - mert hogy tényleg csúszik.
jan. 13
10:54
Fotón a BlackBerry Curve 8910 (prohardver)
Hanyattegér helyett érintőpanellel és teljes QWERTY gombsorral érkezik a RIM új üdvöskéje.
jan. 13
10:54
Kiléphet a kínai piacról a Google (sg)
A Google kiléphet a kínai piacról, miután hackerek hozzájutottak emberi jogi aktivisták e-mail-fiókjaihoz.
jan. 13
11:09
Olcsó traffipax-érzékelő az IconX-től (PCWorld)
Bárki megvásárolhatja a cég új radar- és lézerdetektorát: olcsóbb, mint a büntetés.
jan. 13
11:12
Natal játék a Capcomtól (x360) (Gamer365)
A Microsoft minden bizonnyal bízik benne, hogy a third-party kiadók nem fogják fél vállról venni a Natal-t - úgy tűnik, hogy a Capcomban megbízhatnak ilyen téren.
jan. 13
11:12
Perfect Stream - az egységes letöltési szabvány (sg)
Nemzetközi szakemberek egységes letöltési szabványt akarnak kidolgozni az audio- és a videotartalmak számára. Rengeteg eszköz képes a világhálóra kapcsolódni, de mindegyik más szabványt használ.
jan. 13
11:14
A Quantic Dream a mozgásérzékelésről (ps3) (Gamer365)
A tavaszra ígért megjelenés ellenére egyelőre kevés a konkrétum a PlayStation 3 mozgásérzékelős irányítójával kapcsolatosan - a Quantic Dream minden esetre szeretne tenni vele egy próbát.
jan. 13
11:15
Karácsonyfa - ledobás helyett kilövés! (Pazar Cuccok)
A családok nagy része vízkereszt után  kezd el megszabadulni a kiszolgált fenyőktől (már aki nem földlabdás, ültetett kölcsönzős verziót szerzett be), így az FKF már megkezdte a fák begyűjtését. Csak Budapesten évetne 5 - 600 ezer fát szednek össze. Persze nagy a szórás, hogy ki meddig bírja, sokaknak még áprilisban is ott vírit a csupasz fa, alatta a tűlevélszőnyeggel. Apropó szórás. A…
jan. 13
11:24
Újabb IdeaPad U150-es laptop a Lenovo-tól (Game Channel Online)
Az elsőrangú hordozható gépeiről ismert Lenovo a napokban bejelentette, hogy újabb opciókkal gazdagodott a népszerű Lenovo IdeaPad U150 típusjelzésű noteszgépe. Az új lehetőségeknek köszönhetően a notebook immár olcsóbb központi feldolgozóval és kevesebb rendszermemóriával is rendelhető, és ennek függvényében természetesen ...
jan. 13
11:26
Dragon Age: Origins: Ingyenes tartalmak várhatók a játékhoz? (Game Channel Online)
A BioWare úgy, ahogyan azt előzetesen beígérte, kellő minőséggel leszállította számunkra a Dragon Age: Origins nevezetű alkotást, amely több helyen is elnyerte az év szerepjátéka díjat, kivetnivalót pedig feltehetően csak azok a játékosok találnak benne, akik nem ismerték a nagy elődöket, mint például a Baldur's Gate klassz...
jan. 13
11:30
Az MSI netbook Novell SUSE Moblinnal (prim)
A kisméretű, könnyű netbookok iránti növekvő kereslet kielégítését célozza  az MSI és a Novell közös bejelentése: a SUSE Moblin rendszerrel előtelepített MSI U135 netbookok bemutatása.

Keresés