2009. december 29. kedd

dec. 29
7:51
Feltörték a mobiltelefonok titkosítását (Prog)
dec. 29
8:03
Videoreklám-melléklet nyomtatott újságban (MaHu)
Első ízben jelent meg videoreklám-melléklettel a Der Spiegel német hírmagazin.
dec. 29
9:00
Jó Éjt december huszonnyolcadikán, hétfőn (GameStar)
Ismét túléltünk egy hétfőt. Bár ez könnyített volt, mert sokan téli szünetelnek a napokban. De azért szép teljesítmény!
dec. 29
9:09
Left 4 Dead 2 (Game Channel Online)
Nagy volt a felhördülés a játékosok részéről, amikor a Valve hivatalosan bejelentette a Left 4 Dead második részét. Az eredeti produktum hemzsegett a kisebb-nagyobb hibáktól, amelyeket folyamatosan patchelt a fejlesztőcsapat, de ettől függetlenül egy nagyszerű, a First Person Shooterek rendszerét megreformáló lövölde volt. ...
dec. 29
9:11
Mass Effect akciófigurák várhatók a jövő esztendőben (Game Channel Online)
Hiába, ha egy szekér beindul, akkor azt nehéz megállítani, pláne, ha az a szekér pénzzel van púposan megpakolva. A BioWare csapata, tulajdonképpen fennállása óta csak sikercímeket, de legalábbis kiváló szerepjátékokat tett le az asztalra, ezek között pedig a Mass Effect sorozat bizony a legjobbnak bizonyult az utóbbi időben...
dec. 29
9:13
Audere Semper: Friss képek a képregényes kalandból (Game Channel Online)
Mi történik akkor, ha Fabrizio Fiorentino (Marvel, DC Comics) tehetségét és tudását adja egy olyan klasszikus point n click kalandhoz, amely nagyjából 15+ órás eredeti történettel bír, és középpontba állítja az érzelmeket? Nos, a 10th Art Studios által programozott Audere Semper, amely egyelőre még elég névtelen projekt a k...
dec. 29
9:21
Mass Effect 2: a gyilkolás művészet (x360,pc) (Gamer365)
Szűk egy hónapot kell még kibírnunk a Mass Effect 2 megjelenéséig. Ennek megfelelően a BioWare erősen rákapcsolt, két új videó is érkezett a sokak által várt folytatásból.
dec. 29
9:36
Végéhez közeledik a "digitális évtized" (prim)
A túlharsogott Y2K-problémával, és a "dotcombuborék" kidurranásával kezdődött a Microsoft-alapító Bill Gates által csak "digitális évtizedként" emlegetett időszak, amelynek végéhez közeledve az innováció eddig nem látott irányokba fordult.
dec. 29
9:38
Új, energiatakarékos UPS az APC-től: Back-UPS RS 550VA (prim)
A modell fontosabb jellemzői az energiahatékony töltő, a kikapcsolási funkció, amely lekapcsolja a perifériákat, ha a számítógép alvó módban vagy hibernálva van, valamint az automata feszültség szabályozóval (AVR*) biztosított három szünetmentes aljzat.
dec. 29
9:54
Kegyelem az adócsaló Samsung-vezérnek (prim)
A kegyelemben részesítésnél az igazságügyi minisztérium nemzeti érdekekre hivatkozott, Lee ugyanis tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), és Dél-Korea egyike lesz a 2018-as téli játékokra pályázó országoknak.
dec. 29
10:06
Opera: "már nem szükséges, hogy a Qt telepítve legyen" (hup.hu)
Nemrég megjelent az Opera 10.5 pre-alpha for Labs. Akkor csak a Windows és az OS X felhasznélók tölthették le a stuffot. Az Opera akkor jelezte, hogy a UNIX/Linux verzióra még várni kell. Ezt azzal indokolták a fejlesztők, hogy nagyobb munka folyik a háttérben, amelynek eredményeként "már nem szükséges, hogy a Qt telepítve legyen". Ezáltal az Opera gyorsabb, kisebb és könnyebben telepíthető…
dec. 29
10:12
Two Worlds II: Az első igazi gameplay videó (Game Channel Online)
Még november elején esett meg az a történelmi pillanat, hogy a korábban - tulajdonképpen - újból bejelentett Two Worlds II végre mozgás közben is debütált, mikor is az alkotás egyik, feltehetően kezdő animációját tekinthettük meg. A hangulat akkor és ott a helyén volt, a látvány szintén, a mai nap azonban ismét egy históriá...
dec. 29
10:48
Reggelt! 2009. 12. 29. (GameStar)
Mesésen gyönyörűséges szép reggelt itt mindenkinek! Ma pont itt az ideje elkezdeni készülni a szilveszterre. Már csak két nap!
dec. 29
11:06
Toshiba NB300 - netbook akár 11 órás üzemidővel (prim)
A Toshiba új, 10,1 hüvelykes (25,7 cm) netbookjának, a Toshiba mini NB300-nak a fejlesztései közé tartozik a rendkívül hosszú, akár 11 órás üzemidejű akkumulátor, valamint az elődökhöz képest fejlettebb kialakítás is.
dec. 29
11:09
Egyenetlenségek a Föld gravitációs vonzásában (SG)
A tudósok szerint már az első gravitációs térképek olyan részleteket tártak fel, amiket a korábbi földi és űrbeli mérések képtelenek voltak megjeleníteni.
dec. 29
11:15
Csúszik a Tribulation Knights (Game Channel Online)
Már maga Isten - és nem hiába a hasonlat - sem tudná megmondani, hogy a Tribulation Knights nevezetű szörnyűség már hány éve készülődik az Atomic Design Laboratory műhelyében, legelőször ugyanis még 2007-ben kaptunk hírt róla, és amellett, hogy már akkor is csúnyának lett kikiáltva a program, még olyan elveket is közvetítet...
dec. 29
11:17
Test Drive: High Life néven készülődik a Test Drive: Unlimited 2? (Game Channel Online)
A Test Drive: Unlimited annak idején bizony egy kiváló alkotás volt, mondhatni kissé fel is forgatta az autós játékok állóvízét, így nem kicsit örültünk annak, amikor a 2008-as esztendő valamelyik tavaszi hónapjában az illetékesek lerántották a leplet a folytatásról. Természetesen akkor még semmi hivatalos nem állt a rendel...
dec. 29
11:27
Rekordszinten a legális zenei letöltések Németországban (SG)
A német zenei forgalomban először haladták meg a 10 százalékos arányt a legális zenei letöltések. A 10 százalékban szerepelnek a játékokban és a YouTube-on megjelenő felvételek után befizetett licencdíjak is.
dec. 29
11:29
Hetekkel ezelőtt tudtak a robbantóról az amerikai hatóságok (SG)
A nigériai Umar Faruk Abdulmutallab alig több, mint 80 gramm pentaeritrit-tetranitráttal akarta megölni a Delta Airlines járatán tartózkodó 278 utast és a 11 fős személyzetet. Mire jó az amerikai adatgyűjtés?
dec. 29
11:39
Online pókerjátékkal újít a T-Mobile (prim)
Új szolgáltatással jelentkezik a T-Mobile: mobiltelefonja segítségével immáron minden T-Mobile előfizető beülhet a virtuális All-in casino pókerasztalához, és élvezheti a legnépszerűbb kártyajáték élményét.
dec. 29
12:00
2009 legtöbbet warezolt játékai (GameStar)
Lista, lista hátán! Vajon mely játékok váltottak 2009-ben jegyet a kalózkodás zászlóshajójára? Harrrr!
dec. 29
12:02
Késnek az új DX 11-es Nvidia videokártyák (GameStar)
Csak 2010 márciusában érkeznek az első Fermi GPU-val szerelt DX 11-es Nvidia videokártyák
dec. 29
12:21
Blur ötösfogat (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Mostanában viszonylag keveset lehetett hallani a Blur-ről, ma azonban öt darab új képet tudunk mutatni nektek a jövő tavasszal megjelenő árkád autóversenyről.
dec. 29
12:23
Brit szoftvereladások: a hetedik hét (Gamer365)
Minden előzetes várakozást felülmúl a Call of Duty: Modern Warfare 2: az Infinity Ward FPS-e sorozatban hetedik hete csücsül a brit szoftvereladási lista élén. A második továbbra is a FIFA 10.
dec. 29
12:36
Hallgass bele a Mass Effect 2 zenéibe! (GameStar)
Az amazon.de jóvoltából belehallgathatunk a Mass Effect 2 dallamaiba.
dec. 29
12:45
(Hírek) 2009 legtöbbet letöltött játékai (PC Guru)
A Modern Warfare 2 körüli botrányok és bojkottok után nem meglepő, hogy a 2009-es évben az Infinity Ward játékát töltötték le a legtöbben.
dec. 29
12:57
Új Samsung kompakt, a CL80 (SG)
Az új kisgép funkciói a korszerűséget kívánják reprezentálni, ez azonban igencsak nézőpont kérdése. Szupermagas felbontás, automatikák garmadája.
dec. 29
13:09
Vízálló hallókészülék vezetéknélküli telefon- és zenelejátszó-kapcsolattal (MaHu)
A teljesen észrevétlenül, mélyen a hallójáratba helyezett hallókészülékek legújabb generációja a bluetooth-kapcsolattal rendelkező telefonok és zenelejátszók használatát is lehetővé teszi. A hallássérülteknek készült eszközök azonban ismét mérföldkőhöz értek, mert tesztelés előtt áll a rendszeres úszást is kiálló változat.
dec. 29
13:21
Uncharted 2: Kooperatív kiegészítő érkezhet jövőre (Game Channel Online)
Amikor a Naughty Dog bejelentette, hogy az Uncharted 2-ben lehetőség lesz arra, hogy barátainkkal kooperatív küldetéseket is elvégezzünk, mindenki szkeptikus volt. Az Uncharted a PS3 egyik legjobb single player játéka, s nehezen tudtuk elképzelni, hogyan működhet többjátékos módban Nathan Drake kalandja. Amikor megjelent a ...
dec. 29
13:39
(Letöltések) Mass Effect 2 'Cinematic' trailer (PC Guru)
Egy igen ütős kis videót sikerült nemrég összehoznia a Mass Effect 2 készítőinek, pazar akcióval és egy kevés csapattörténettel megbolondítva. Zseniális! (...)
dec. 29
14:06
Medal of Honor - Multiplayer béta lehetséges (GameStar)
Látva a Bad Company 2 multiplayer bétatesztjének sikereit, az EA nem zár ki egy hasonló megmozdulást az új Medal of Honor esetében sem
dec. 29
14:21
Novemberben tovább nőtt a mobilinternetes előfizetések száma (MaHu)
Novemberben az októberi 803 ezerről 865 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, miközben az egy előfizetőre jutó adatforgalom az októberi 1,56 GB-ról 1,53 GB-ra csökkent - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.
dec. 29
14:30
Tesztelők kerestetnek: már lefordul az OpenBSD/i386 -current kernel pcc-vel (hup.hu)
A BSD Fund - amely támogatja Anders Magnusson pcc erőfeszítéseit (1, 2, 3, 4, 5) - bejelentette, hogy a pcc mostantól képes olyan OpenBSD/i386 -current kernelt fordítani, amely be tud bootolni és az amd64 támogatás is hamarosan érkezik. További részletek itt.
dec. 29
14:51
Karácsonykor több e-book fogyott, mint könyv (IT-Extreme)
Először fordult elő ilyen, hogy valahol több elektronikus könyvet vegyenek, mint tényleges (nyomtatott) könyvet. Az Amazon.com könyváruházában a Kindle-hez több elektronikus könyvet rendeltek...
dec. 29
14:57
Novemberben tovább nőtt a mobilinternetes előfizetések száma (prim)
Novemberben az októberi 803 ezerről 865 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, miközben az egy előfizetőre jutó adatforgalom az októberi 1,56 GB-ról 1,53 GB-ra csökkent derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.
dec. 29
15:09
Pihenőre küldték az egyik legnagyobb spammer-rendszert (Vírus Híradó)
Átmeneti siker a botnetek elleni küzdelemben.
dec. 29
15:18
Avatar filmkritika (GameStar)
James Cameron álomprojektje végül utat talált a mozikba. Vajon megérte a hosszúra nyúlt várakozást?
dec. 29
15:18
Pedal Brain - Nike+ bringához (Pazar Cuccok)
A bringások már most is számtalan kütyüvel mérhetik sebességüket, a megtett távot, teljesítményüket, de úgy néz ki hamarosan egy iPhone alkalmazással is gazdagodik a kínálat. Még nincs teljesen készen, de a Pedal Brain Kit megálmodói már most próbálják beindítani a hype-ot. Nem kevesebbet tűztek ki célul, mint hogy az egyik eddigi legsikeresebb tömegmozgató márka-együttműködés a Nike+ bringás…
dec. 29
15:27
Ice-T kemény ellenfél a Modern Warfare 2-ben (Game Channel Online)
Ha online játszunk, sose tudhatjuk, hogy kivel hoz minket össze a sors. Lehet, hogy éppen a kedvenc színészünk felmenőit szidjuk, amikor lelőnek minket, de az sem elképzelhetetlen, hogy éppen egy elit amerikai katona lő le minket tizenötödszörre is. Sőt, akár magával Ice-T-vel is összefuthatunk, ha a hajnali órákban Modern ...
dec. 29
15:29
Mass Effect 2: Fejlődjünk a legmagasabb szintre az első részben, szükségünk lesz rá! (Game Channel Online)
A Mass Effect nevű BioWare szerepjáték folytatása körül eszméletlen nyüzsgés alakult ki az elmúlt hetekben, nincs olyan nap, hogy legalább egy hírrel ne szolgálnánk nektek róla, azonban ez is azt mutatja, hogy mekkora várakozás előzi meg a trilógiának szánt sorozat legújabb darabját. Videókról tulajdonképpen már szinte mind...
dec. 29
15:36
Az én Operám - 15. (Herr_Frick) (magyaropera.blog.hu)
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal Herr_Frick jóvoltából, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját! Én és az Opera Az Opera böngészővel való kapcsolatom kb. 2005-ben; egy évvel azután kezdődött,…
dec. 29
15:48
Kínában is perbe fogták a Google-t digitalizálási törekvései miatt (MaHu)
Egy kínai regényíró is perbe fogta a Google-t, miután a kaliforniai központú vállalat engedély nélkül vette fel digitális könyvtárába a szerző művét.
dec. 29
15:54
Igazolványképből plakátot - Akvis Magnifier 3.0 (IT-Extreme)
Az Akvis fotó nagyító alkalmazásával akár 30 ezer képpontos óriásplakátnak is beillő nagyításokat is készíthetünk, mivel a program a hagyományos algoritmusoknál lényegesen jobb nagyításokat készít...
dec. 29
16:09
Óriási karácsonyi "boom" az iPhone App Store-ban, jelentős forgalomnövekedés az Android Market-ben (hup.hu)
A Flurry elemzőcég mérései szerint december 25-én 1 000% növekedést mértek az Apple App Store iPod Touch forgalmában, ami jól jelzi, hogy ismét jelentős számú iPod Touch fogyott karácsonykor. Ugyanakkor december hónapban 51%-kal nőtt az App Store forgalma novemberhez képest, míg októberről novemberre ez a szám mindössze 15% volt. Az elemzőcég szerint az Android Market is nőt december hónapban,…
dec. 29
16:11
Klassik téma KDE 4-hez (hup.hu)
A KDE 4 sokévnyi fejlesztés után végleg le fogja váltani a méltán sikeres KDE 3.x-es sorozatot, melynek a továbbfejlesztése és a támogatása is befejeződött. Ezzel a KDE felhasználók egy meglehetősen új grafikus környezetben találják magukat, ami eddig azért nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Sokan nem vagy csak nehezen tudják az új környezetet megfelelően testre szabni, és inkább ragaszakodnak…
dec. 29
16:27
Hogyan választunk tévét: a méret mellett a külső is fontos (prim)
A Sony felmérése szerint az európai vásárlók egyre fontosabbnak tartják a design-t, a nappalik legfontosabb elektronikai eszközének kiválasztásakor a méret mellett a megjelenés is lényeges.
dec. 29
16:42
A GNU Emacs hivatalosan átváltott Bazaar-ra (hup.hu)
Több mint tíz év CVS használat után december 27-én a GNU Emacs fejlesztése átváltott a Bazaar verziókövető rendszerre. A CVS tároló még egy darabig csak olvasható módban üzemel tovább. Bővebb részletek a Bazaar repo használatáról az EmacsWiki Bzr For Emacs Devs szócikkében olvashatók.
dec. 29
16:45
Hamisított tonert terjesztenek a Konica Minolta lézernyomtatóihoz (prim)
A cég felhívja vásárlói figyelmét arra, hogy Európa szerte, hamisított és nem európai felhasználásra szánt tonereket próbálnak forgalomba hozni.
dec. 29
16:57
Feltörték a GSM hívásokat titkosító algoritmust (IT-Extreme)
Német hacker csapat Karsten Nohl vezetésével feltörte azt a 21 éves algoritmust, mely a GSM hívások 80 százalékát titkosítja...
dec. 29
17:06
2009 Top 5 - GS Live adások (GameStar)
Folytatjuk a GameStar 2009-es leg-leg-legjeinek felvonultatását. Következzenek a legnézettebb GS Live adások!

Keresés