2009. december 17. csütörtök

dec. 17
8:09
Letölthető a legfrissebb, 3.5.6-os Firefox (prim)
A népszerű alternatív böngésző legújabb frissítését mindenképpen érdemes telepíteni, mivel számos stabilitást fokozó változtatás mellett több hibát, köztük három kritikus minősítésűt számol fel.
dec. 17
8:15
Mozilla Firefox 3.0.16, 3.5.6, Seamonkey 2.0.1 (hup.hu)
Mike Beltzner bejelentette a Mozilla Firefox 3.0.16-os és 3.5.6-os verzióit Windows, Mac, és Linux-alapú operációs rendszerekre. A részletek a változások listájában: 3.0.16, 3.5.6. Erősen ajánlott a frissítés minden Firefox felhasználónak! A Firefox kiadások mellett megjelent a Seamonkey 2.0.1-es kiadása is. Részletek a kiadási megjegyzésekben és a bejelentésben.
dec. 17
8:27
Microsoft kontra EU: 10 év után megegyezés (prim)
Nem ment éppen gyorsan, de végül hivatalosan is sikerült megállapodnia a két félnek, mivel a Microsoft engedélyezi külsős böngészők telepítésének választását is saját operációs rendszerével.
dec. 17
8:45
Reggelt! 2009. 12. 17. (GameStar)
Havas reggelt mindenkinek! Ildomos ma vastagon felöltözni, mert kicsit hideg van odakint. A szobában viszont jó meleg. Szívem szerint ki se mozdulnék.
dec. 17
9:03
Battlefield: Bad Company 2 - Új gameplay trailer (GameStar)
Látványos Battlefield: Bad Company 2 gameplay trailer érkezett!
dec. 17
9:09
(Letöltések) Kane & Lynch 2 'Haborús roncs' trailer (PC Guru)
Új trailer a Kane & Lynch játék folytatásából, amiben már kicsit többet mutatnak a szereplőkről. Még mindig semmi a játékból, de attól még látványos előzetes, érdemes megnézni. Video Games | Kane & Lynch 2: Dog Days | War Junkie Trailer XBox 360 | Playstation 3 | Ni (...)
dec. 17
9:11
(Letöltések) Command & Conquer 4 'GDI Transport-mentés' videó (PC Guru)
Közel 5 perces videó, amiben Sam Bass designer mesél nekünk a látottakról. Video Games | Command & Conquer 4: Tiberian Twilight | UK GDI Transport Down HighlightsXBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
dec. 17
9:13
(Letöltések) Battlefield: Bad Company 2 'Panama Csatorna' trailer (PC Guru)
Másfél perces videó az EA tereprombolós taktikai FPS-éből, amiben bepillantást kapunk a Panama Canal című pályába, valamint a járművezetésbe. Video Games | Battlefield: Bad Company 2 | UK Panama Canal Gameplay Trailer HD XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
dec. 17
9:21
Nexus One: az első videók az állítólagos Google telefonról (hup.hu)
Most már majdnem egészen biztos, hogy a Google tervez valamit Nexus One néven. A hírek szerint a vállalat december 10-én márkanév használati igényt nyújtott be a "Nexus One"-ra a United States Patent and Trademark Office-hoz (USPTO). Az uspto.gov keresőjébe a "Nexus One"-t írva az alábbi látszik: Word Mark NEXUS ONE Goods and Services IC 009. US 021 023 026 036 038. G & S: Mobile phones…
dec. 17
9:23
Elérte a 20 000-et az Android Market-ben található alkalmazások száma (hup.hu)
Az AndroidLib szerint a Google Android Market-je ismét mérföldkőhöz érkezett: a benne található alkalmazások száma meghaladta a 20 000-et. A növekedés erős, hiszen három hónappal ezelőtt jött a hír arról, hogy 10 000 alkalmazás található az AM-ben. Akkor a 10 000 alkalmazás körülbelül 64,2%-a ingyenes volt. Jelenleg a 20 000 alkalmazás 62,3% ingyenes. A részletek itt olvashatók.
dec. 17
9:27
Command and Conquer 4: Tiberian Twilight: Öt perces gameplay demonstráció (Game Channel Online)
A jövő esztendőt a jelenlegi tervek szerint egy a stratégia műfaját komolyan megreformáló alkotás, a R.U.S.E. nyitja meg, azonban nem szabad megfeledkeznünk a - mára már talán csak nevével nagy - Command & Conquer szériáról sem, amely negyedik epizódjával, egy rajongó kreálta, Tiberian Twilight alcímmel, 2010 márciusába...
dec. 17
9:29
Battlefield Heroes: Megvan a harmadik millió regisztrált felhasználó (Game Channel Online)
Ami ingyenes és jó, az általában sikeres is. A józan ész és a múlt tapasztalati legalábbis egyöntetűen ezt támasztják alá, ennek folyományaként pedig várható volt, hogy az Electronic Arts által összerakott Battlefield Heroes, amely mesét csinálva a második világháborúból, immáron három millió regisztrált felhasználóval büsz...
dec. 17
9:31
Kane and Lynch: Dog Days: Befutott a bemutatkozó trailer (Game Channel Online)
Való igaz, hogy a Kane & Lynch folytatásáról már kaptunk egészen pontosan kettő mozgóképet, azonban mindkettő amolyan rávezető volt, és sokkal inkább a teaser kategóriába tartozott, mintsem a valódi trailerekhez. A mai napon azonban a Square Enix brigádja napvilágra hozta az első igazi trailert a játékról, amely egyszer...
dec. 17
9:39
Nyereményjáték 2009. december (GameStar)
Küldj sms-t és nyerd meg az ASUS G51Vx gamer notebookot, melyhez Windows 7 operációs rendszert és Batman: Arkham Asylum játékot adunk ajándékba!
dec. 17
9:39
Trösztellenes szövetségi per indul az Intel ellen (prim)
Trösztellenes pert indított az Intel ellen az amerikai szövetségi kereskedelmi felügyelet (FTC); a számítástechnikai óriáscéget azzal vádolják, hogy uralkodó piaci helyzetével visszaélve megpróbálta ellehetetleníteni lapkagyártó vetélytársait.
dec. 17
9:39
Age of Conan: Holtomiglan holtodiglan (SG)
A Funcom Age of Conan című MMO-ja a szép kezdet után kisebb hanyatlásnak indult, ám még a mai napig masszív rajongótáborral bír.
dec. 17
9:41
Készül a F.E.A.R. 3 (SG)
A Monolith neve a borzongatós FPS-rajongók számára bizonyára nem cseng ismeretlenül, hiszen a Condemned két része és a F.E.A.R. sorozat is a csapat nevéhez fűződik.
dec. 17
9:57
Több százmilliós kárt okozott a T-Mobile-nak a hálózati akadozás (prim)
A T-Mobile-nak a két héttel ezelőtti hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forint, amelyben már benne vannak a felhasználóknak adott ajándékpercek is - mondta Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
dec. 17
9:57
Az Egyesült Államokban van a legtöbb pedofilszerver (SG)
A pedofilszerverek üzemeltetői elsősorban a fejlett internetes infrastruktúrájú országokban vannak jelen, annak ellenére, hogy ott gyakoribb ellenőrzésekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak.
dec. 17
9:59
Európa 25 legjobb innovációs start-up-ja között a Gravity (prim)
Európa 25 legjobb start-up cége közé került a Gravity R&D Kft., amely ezzel párhuzamosan szakmai befektetőktől mintegy 110 millió forint kockázati tőkét kapott.
dec. 17
10:01
Huszonkétmillió "eltűnt" e-mailt kutattak fel a Bush-kormány idejéből (prim)
Huszonkétmillió "eltűnt" e-mailt kutattak fel a Bush-kormány internetes levelezéséből a Barack Obama vezette amerikai adminisztráció számítógépes szakemberei. Olyan elektronikus levelekről van szó, amelyekről George Bush kormánya azt állította, nyomuk veszett - hangzott el a CNN keddi tudósításában.
dec. 17
10:15
Zörejek a Pincéből - Manöken videóklip, avagy rákenroll!!!!! (GameStar)
HP kiváló kollegánk és barátunk, s bár sokszor az ismeretlenség homályába veszve írta/írja sziporkáit a GS-ben, aki valaha olvasta az újságot, nagy biztonsággal olvasta őt is.
dec. 17
10:15
Megszűnik a teletextes hírszolgáltatás Nagy-Britanniában (prim)
Megszűnik a teletextes hírszolgáltatás Nagy-Britanniában. A lépést azzal magyarázzák, hogy az internet világában már nem kifizetődő ez a fajta tartalomszolgáltatás. A teletextrendszerben közvetített hírek december 16-án jelennek meg utoljára.
dec. 17
10:17
Assassin's Creed 2 - Battle of Forli, és Bonfire of Vanities trailer (GameStar)
A PC verzió még meg sem jelent, de a Ubisoft már a DLC csomagokon dolgozik gőzerővel.
dec. 17
10:30
Splinter Cell: Conviction: Mozgás közben a kooperatív kampány (Game Channel Online)
A jövő esztendő februárjában feltehetően már befut az év lopakodós játéka díjra komoly eséllyel pályázó Splinter Cell: Conviction, amely Sam Fisher legújabb kalandjai mellett rengeteg újdonságot közvetít a fanatikusoknak, annak ellenére is, hogy a UbiSoft korábban úgy nyilatkozott, komolyan követni fogja a régebbi epizódok ...
dec. 17
10:32
Need for Speed: Shift: Begurult a Falken demó (Game Channel Online)
Joggal teszi fel magának a kérdést az a játékos, aki nem érti, vajon milyen demóról írunk mi a legutóbbi Need for Speed megjelenése után hetekkel, amikor már volt kipróbálható verziója az alkotásnak, sőt, aki akarta, már régóta polcára tehette a megújult sorozat legújabb tagját. Mindenki nyugodjon meg, a Falken demó névre h...
dec. 17
10:33
Saját levéltári adatbázisával bővíti Egyiptom az internet arab nyelvű tartalmait (prim)
Megkezdte nemzeti archívumának elérhetővé tételét arab nyelven az interneten Egyiptom, miután a múlt hónapban a világon elsőként arab írású domainnevet jegyeztetett be.
dec. 17
10:51
Microsoft - "A hardcore játékok önmagukat adják el" (GameStar)
Ezért az ilyen címeknek kevesebb marketinget szán, mint a casual játékoknak
dec. 17
11:00
Veszélyben a VLC OS X-es portja (hup.hu)
Egy felhívás jelent meg a VideoLAN fórumában, amelyben szorgalmas és hozzáértő Mac OS X fejlesztőket keres a VLC csapat. Rémi Denis-Courmont - a VLC core fejlesztőinek egyike - arról ír a fórumban, hogy valójában jelenleg nulla OS X-es fejlesztője van a VLC-nek. Ennek az az azonnal látható következménye, hogy a 64 bites OS X kiadások készítése jelenleg leállt. Az VLC OS X-es felülete elhanyagolt…
dec. 17
11:02
Elnézést kért a Microsoft az anti-Drupal reklámért (hup.hu)
Tegnap a Twitter-en futótűzként terjedt, hogy a Google Ads-ban egy Drupal ellenes reklám tűnt fel, amely arra szólított fel, hogy "Felejtsd el a Drupal-t", a reklám linkje pedig a Microsoft honlapjára mutatott. Dries Buytaert - a Drupal létrehozója - tegnap arról blogolt, hogy "érdekesnek" találta ezt, mert korábban éppen arról írt, hogy a Microsoft népszerűsíti az általa elindított…
dec. 17
11:06
Év végén is ügyeljünk elektromos kütyüinkre (MaHu)
Ahogy közeledünk az ünnepekhez, egyre nagyobb az esélye annak, hogy céges laptopok vagy okostelefonok heverjenek gazdátlanul bárpultokon vagy valamely közlekedési eszköz ülésén, mert tulajdonosuk nemrég koccintással ünnepelte meg, hogy lezárt egy elképesztően nehéz évet.
dec. 17
11:09
Szeizmikus információk Twitteren (SG)
Az amerikai földtani intézet (USGS) a népszerű Twitter mikroblog portált is igénybe veszi annak megállapítására, hol és milyen erősen rengett a föld.
dec. 17
11:11
Új platform nem csak zenészeknek (SG)
A Tracks & Fields egy olyan portált hozott létre, amelyen a világ számos pontján élő zenészek közösen dolgozhatnak új zeneszámokon, így könnyebben készíthető közös stúdiófelvétel.
dec. 17
11:13
Ausztráliában is bíróság elé áll a szuperspammer (SG)
Lance Thomas Atkinson egy vérbeli webes reklámszakértő, előszeretettel megy ügyfelei idegeire. A 26 éves fiatalember beceneve szuperspammer, ami valljuk be, nem éppen hízelgő rá nézve.
dec. 17
11:15
Az EU nem bírságolja meg a Microsoftot (SG)
Az EU Bizottság megszünteti a Microsoft ellen a szabad verseny megsértése vádjával indított eljárást, mivel az az európai felhasználók számára lehetővé teszi többféle internetes böngésző szabad választását.
dec. 17
11:21
Rejtélyes visszaszámlálást rejt a Google oldala (Prog)
dec. 17
11:24
Star Wars tollmeghajtó karácsonyra (PC Fórum)
dec. 17
11:27
GS LIVE ma délután, közismert és népszerű sportolóval! (GameStar)
Ne feledjétek, ma délután pontban 17:00-kor ismét jelentkezik a GS LIVE!
dec. 17
11:27
Splinter Cell: Conviction - koop trailer (x360,pc) (Gamer365)
A múlt héten jelentették be a Splinter Cell: Conviction teljesen különálló kooperatív játékmódját - most trailer formában is bemutatkozik a tartalmasnak ígérkező előzmény.
dec. 17
11:27
Nézőcsúcsot hozott Steven Seagal (SG)
Hiába kopott ki a mozikból Steven Seagal, hiába csak a DVD-kölcsönzős filmjeiben aratja a babérokat, amint saját sorozatával képernyőre került, azonnal csatornacsúcsot döntött rajongóinak köszönhetően.
dec. 17
11:33
A LaCie bemutatta új Rikiki külső merevlemezét (Game Channel Online)
Az elsőrangú tárolóegységeiről ismert LaCie a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a merevlemezeinek termékkínálatát. A frissen beharangozott újdonság külső használatra lett tervezve, és az üzletek kínálatában LaCie Rikiki típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új adattároló helyigényére és hordozhatóságára iga...
dec. 17
11:35
Dark Void: Szabadon szállok a széllel (Game Channel Online)
A Capcom jövő januárban meghódítja a Bermuda-háromszöget, sőt mi több, akár mi magunk is csatlakozhatunk a kalandokhoz, hiszen a Dark Void betöltése után, egy viharba került szerencsétlen pilóta bőrébe bújva éppen a rejtélyes háromszög kellős közepébe zuhanunk. Ott még nem is tudjuk, hogy mekkora harcok várnak ránk a furcsá...
dec. 17
11:45
Split/Second: robban a kikötő (x360,ps3) (Gamer365)
Befutott a legújabb kedvcsináló a Black Rock Studios készülő árkád autóversenyéről, a Split/Second-ről - bemutatkozik a Shipyard nevet viselő pálya.
dec. 17
12:21
Internetes ajándékvadászat munkaidőben (prim)
Átlagosan 14,4 órát, azaz csaknem két teljes munkanapot töltenek az alkalmazottak azzal, hogy a céges számítógépükön munkaidőben bonyolítsák on-line vásárlásaikat, vagy kutassanak a megfelelő ajándék után az idei karácsonyi szezonban.
dec. 17
12:23
Céges buli: minden esély megvan rá, hogy elhagyjuk a laptopunkat (prim)
Ahogy közeledünk az ünnepekhez, egyre nagyobb az esélye annak, hogy céges laptopok vagy okostelefonok heverjenek gazdátlanul bárpultokon vagy valamely közlekedési eszköz ülésén, mert tulajdonosuk nemrég koccintással ünnepelte meg, hogy lezárt egy elképesztően nehéz évet. Munkaeszközét tényleg letette, de aztán meg is feledkezett róla. Ennek kapcsán a Symantec azt tanácsolja: helyezzük…
dec. 17
12:57
2009 legjobb speciális effektjei (SG)
Kiderült, hogy mely vizuális effektusokért járó Oscarra ácsingózó filmekből válogathat az amerikai filmakadémia. Természetesen az idei év nagy durranásai, mint a Star Trek vagy a Transfomers 2. is esélyes a győzelemre.
dec. 17
13:12
Sok a meló, kevés a lehetőség a felelős blogolásra (plastik media)
Sajnos ez van. A blogom a hobbim (áh!), az egyetlen FELSZABADULT KREATÍV ENERGIA, ami ebben a tekintetben kijött belőlem ma, az a következő tweet: Ha belepusztulok is, akkor is megcsinálom a kérdések-válaszok megválaszolós részét és akkor legalább elmondhatjátok, hogy csatában esett el ez a kedves ember (self-proclaimed title).
dec. 17
13:12
"Mozilla vezető: A Bing nem elég népszerű a Firefox-hoz" (hup.hu)
Asa Dotzler, a Mozilla egyik meghatározó személyisége, nemrég azt ajánlotta a felhasználóknak a Google vezérigazgatójának egyik interjúja után, hogy azok váltsanak Google keresőről Bing-re, mert az utóbbi nagyobb tekintettel van a magánszférájukra. Hogy a váltást igény szerint meg is tehessék, Dotzler egy add-on-ra linkelt. De vajon miért nem lehet egyszerűen kiválasztani a Firefox-ban a Bing-et?…
dec. 17
13:27
Windows Server-kompatibilis lett a ReactOS (Prog)
Fejlesztői szerdán kiadták a Windows NT ingyenes klónjaként is ismert ReactOS legújabb verzióját. A ReactOS 0.3.11 nagy újdonsága, hogy kernele kompatibilis a Windows Server 2003-ban, illetve a Windows XP 64-bites változataiban található 5.2-es kernelsorozattal, de számos más apróbb fejlesztést is..
dec. 17
13:30
Mindent az internetező nőkről! (MaHu)
Tovább folytatja célcsoport kutatásait az NRC Kft. A gyerekek, a 15-25 éves fiatalok, és az üzleti döntéshozók megismerése után, a VMR.women felméréssel most a nőket vonta vizsgálat alá a piackutató cég.

Keresés