2010. január 2. szombat

jan. 2
4:06
(Letöltések) Adobe Flash Player (PC Guru)
Az Adobe Flash Player animációk megtekintését segíti elő a számítógépen.... (...)
jan. 2
9:00
Jó Éjt január elsején, pénteken (GameStar)
Kicsit megkésve, de azért megszületett ez a Jó Éjt is.
jan. 2
9:15
Újabb videók a Google Nexus One-ról (hup.hu)
Újabb, ezúttal jó minőségű videók láttak napvilágot a Google telefonjáról, a Nexus One-ról. Az egyik videó körülbelül 10 perces és a készülék lehetőségeinek széles skáláját bemutatja.
jan. 2
9:18
Veszélyeztetett fajok a világhálón! (MaHu)
Az ENSZ Természetvédelmi Világszövetsége (IUCN) csütörtökön bejelentette, hogy 2010-ben az év 365 napja mindegyikét egy-egy veszélyeztetett élőlény internetes bemutatásának szenteli.
jan. 2
9:18
iPhone games - 1. hét (prohardver)
Az új évet egy csokor Gameloft játék bemutatásával kezdjük, melyben mindenki megtalálhatja leendő kedvencét.
jan. 2
10:12
Reggelt! 2010. 01. 02. (GameStar)
A szilveszter súlyos veszteségeket okozott a GS stábjában, de jövőhéten talán már rendezni tudjuk sorainkat.
jan. 2
10:12
Modern színhűség az Eizo-tól DisplayPorttal (prim)
Egy népszerű és kiváló LCD monitort nyugdíjazott az Eizo, hogy helyet adjon az S2233W-nek, ami már a jövő technológiáját kínálja, ma.
jan. 2
10:14
Utcai viseletre termett: Sennheiser MX 55 VC Street (prim)
Sok mobiltelefon, vagy MP3 lejátszó tulajdonosának életét keseríti meg a nem megfelelő fülhallgató, például az iPodok ilyen kiegészítőiről sincs túl jó véleménnyel a szakma. Új készülék vásárlása helyett sokkal olcsóbban megúszhatjuk, ha inkább a fülhallgatók háza táján nézünk szét.
jan. 2
10:21
Firefox for Maemo RC1 (hup.hu)
A Firefox for Maemo (Firefox for Mobile) első kiadásra jelölt verziójával köszöntötte a Mozilla az új évet. A beta5 verziót futtató Nokia N900 és N810 tulajdonosokhoz hamarosan megérkezik a frissítés. Ha valaki rendelkezik ilyen készülékkel és kipróbálná, feltelepítheti innen. Részletek a kiadási megjegyzésekben. Részletek itt.
jan. 2
10:23
A 2009 az áttörés éve volt a mobile Linux számára (hup.hu)
"2009-ben a mobile szórakoztató-elektronikai eszközökön - beleértve a netbookokat, e-olvasókat, tablet-eket, MID-eket, PMP-ket és a mobiltelefonokat - egyre dominánsabbá vált a beágyazott Linux vagy a Linux-alapú Android." - írja a Linux for Devices. A Linux for Devices 2003-tól folyamatosan frissíti azt a listát, amelyen nyomon követhető a Linux-alapú eszközök fejlődése több kategóriába…
jan. 2
10:30
C sorozatú MSI noteszgépek mindenkinek (prim)
Az MSI a klasszikus notebook vonalat képviselő C sorozatát nemes egyszerűséggel mindenkinek szánja. Ezek a noteszgépek a mindennapi használatra készültek, megfelelnek az általános elvárásoknak, nem drágák és mégis stílusosak.
jan. 2
10:32
Életbelépett a francia kalóztörvény (prim)
A Franciaországban az illegális letöltés visszaszorítására tavaly hosszú vita után mégis elfogadott törvény hivatalosan is életbelépett, nagy kérdés, milyen módon tartatják be és milyen hatásai lesznek.
jan. 2
10:48
Digitális keret, rádió és ébresztőóra egyben (prim)
A digitális keret és a vekker házasságából született a Hannspree ébresztő órás képkerete. Még igazán neve sincs, csak így hívhatjuk. A Hannspree designerei úgy gondolták egy jól felszerelt képkeretből nem hiányozhat az ébresztőóra funkció sem.
jan. 2
10:54
SpamAssassin Y2K10 Rule Bug: ellenőrizd, ha az újév túl sok "false positive"-vel indult (hup.hu)
Apache Foundation SpamAssassin projektje arra figyelmeztet, hogy a népszerű spamszűrője egy olyan szabállyal került kiadásra a 3.2.0-s verziótól kezdve egészen a 3.2.5-ig, amely az új év beköszöntével problémákat - a "false positive"-ek megjelenését vagy azok számának emelkedését - okozhat. A FH_DATE_PAST_20XX szabály terjesztett verziója az olyan leveleknél triggerelődik, amelyeknek a dátum…
jan. 2
11:24
Wings of Prey - Demó és trailer (GameStar)
Trailert és demót kaptunk a második világháborús vadászgép-szimulátor, a Wings of Prey-ből.
jan. 2
12:54
Készül a Samsung új N220-as netbookja (Game Channel Online)
Az elmúlt napokban érkezett híresztelések szerint a Samsung a hamarosan újabb taggal készül kibővíteni az ultrahordozhatóinak termékpalettáját. A kiszivárgott információk alapján a készülő netbook Samsung N220 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és az Intel nemrég bejelentett, legújabb generációs Pine Tra...
jan. 2
12:56
Blood Bowl: Hamarosan Észak-Amerikában is kapható lesz a boltokban (Game Channel Online)
Bár a 2009. utolsó napjaiban-heteiben érkezett díjeső nem érintette, a Blood Bowl mégis az óesztendő egyik egyéniségeként vonult be a játékosok tudatába - legalábbis azokéba, akik hajlandóak voltak tudomást venni róla. A Warhammer fantasy világába ültetett amerikai foci ugyanis érthető módon nem mozgatja meg annyi ember fan...
jan. 2
13:06
(Hírek) A Blizzard segített a rendőrségnek (PC Guru)
A Howard megyei seriff és a Blizzard együttes erővel elkapott egy Kanadában bujkáló drogdílert.
jan. 2
13:06
JooJoo - linuxos tablet testközelből (hup.hu)
A múlt év során végigkövettük a jelenleg már JooJoo névre hallgató, de eredetileg CrunchPad-nek nevezett linuxos tablet születését a tervezéstől kezdve egészen a balhéktől hangos haláláig. Majd tanúi lehettünk, ahogy poraiból főnixmadárként újjászületett JooJoo néven, de az újjászületése se volt gondoktól mentes, hiszen azonnal per indult a forgalmazó Fusion Garage ellen. Valahol itt hagytuk abba.…
jan. 2
13:30
Crysis 2 - Új dzsungel (GameStar)
A PC Gamer februári száma lerántja a leplet a Crytek nagy reménységéről
jan. 2
13:32
Játékok a YouTube-on (GameStar)
A Google interaktív játékok bevezetését tervezi a YouTube-on.
jan. 2
13:57
Divinity II: Ego Draconis: Sárkánylovag versus mindenki más (Game Channel Online)
A 2010-es esztendő szerepjáték-felhozatalának egyik szépreményű és legkorábban érkező tagja a Divinity II: Ego Draconis. Persze ez utóbbi nem teljesen igaz, hiszen a belga Larian Studios által kalapált alkotás már 2009. során napvilágot látott egyes kiválasztott (német) területeken. Az illetékesek előre megfontolt szándékka...
jan. 2
14:06
Xbox Live - Dead Space, NBA és NCAA ruhák az avataroknak (GameStar)
Mostantól bárki beöltözhet kedvenc kosárcsapata mezébe, vagy akár felöltheti a Dead Space főszereplőjének ruháját.
jan. 2
14:42
2010 lesz a 3D éve? (prim)
Számos technológia felemelkedését és bukását jósolják az idei évre, az egyik legizgalmasabb befutónak a háromdimenziós képalkotás tűnik.
jan. 2
15:00
Gyenge az adatvédelem a közösségi portálokon (SG)
Peter Schaar német adatvédelmi biztos a dpa hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az a benyomása, miszerint számos közösségi portál vezetői még nem igazán vannak tisztában az adatvédelem fontosságával.
jan. 2
15:00
Különleges kiadású Element V számítógépház a Thermaltake kínálatában (Game Channel Online)
A napokban felröppent hírek szerint az elsőrangú számítógép kiegészítőiről ismert Thermaltake újabb taggal készül kibővíteni a számítógépházainak termékpalettáját. A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság Thermaltake Element V nVidia Edition típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain, és ahogy azt már a nev...
jan. 2
15:02
iPod, laptop és Kindle sem lehet ezentúl a légiutasoknál? (SG)
Több különböző sajtóorgánum is arról cikkezett a meghiúsult detroiti merénylet kapcsán, hogy komoly szigorítások várhatók a légi közlekedésben. minden elektronikus készülék veszélyt jelenthet.
jan. 2
15:02
The Sims 3: 2009 legállatbarátabb játéka (Game Channel Online)
Az évek vége a játékvilágban mindig a legjobbak kiválasztásáról, díjazásáról és dicsőítéséről, no meg persze a vég nélküli vitatkozásokról szól, hiszen túl szép lenne, ha olyan produktumok nyernének, amelyeket mindenki elfogad. Bár kisebb publicitás és nagyobb érdektelenség közepette, de ilyenkor a játékokhoz szorosan nem k...
jan. 2
15:18
Mozikban most is futó film a PlayStation Store-on (GameStar)
A Sony a 2009-es év utolsó napjaiban még képes volt bakizni egyet, méghozzá azzal, hogy egy, az amerikai mozikban most játszott filmet tett elérhetővé a PlayStation Store rendszerén...
jan. 2
15:18
Veszélyeztetett fajok az interneten (SG)
Az ENSZ Természetvédelmi Világszövetsége (IUCN) csütörtökön bejelentette, hogy 2010-ben az év 365 napja mindegyikét egy-egy veszélyeztetett élőlény internetes bemutatásának szenteli.
jan. 2
15:20
Több mint 10 ezer fotó az interneten a forradalom előtti Oroszországról (SG)
Több mint tízezer, fekete-fehér és színes fotó kerül fel az internetre a forradalom előtti Oroszországról egy könyvtárportálra a kor híres fotóművészeitől.
jan. 2
15:54
DVD-n kelnek új életre a diafilmek (SG)
Digitális formában elevenednek meg több nemzedék kedvencei, a diafilmmesék. Tíz dobozban öt-öt történet jelenik meg, a lemezek kétféleképp is használhatók: a képeket léptetni lehet, mit valaha a diafilmeket, de pereghetnek folyamatosan is.
jan. 2
15:56
Kína a játékokat okolja a bűnökért (SG)
Tegnap még a Modern Warfare 2-t támadják a Maine állambeli keresztények, ma pedig már a világ szinte minden problémájáért a játékokat okolja Kína.
jan. 2
15:58
Feltörték a Kindle másolásvédelmi kódját (SG)
Egy izraeli hackernek sikerült feltörnie a Kindle elektronikusköny-olvasóra szánt dokumentumok másolásvédelmi (DRM) kódját, lehetővé téve az Amazontól vásárolt elektronikuskönyvek PDF-formátumban való terjesztését.
jan. 2
16:00
Január első hetében jöhet a Google telefonja (SG)
Találgatások szerint a Google január 5-én mutathatja be a Nexus One elnevezésű első mobiltelefonját - írja a The New York Times.
jan. 2
16:02
A gyenge font vonzza az európai online-vásárlókat (SG)
A gyenge font és nagy év végi leárazás tömegével vonzza az európai vásárlókat a brit bevásárló portálkora.
jan. 2
16:03
A Modern Warfare 2 hetedik hete uralja az Egyesült Királyságot (Game Channel Online)
A Call of Duty széria idei rekorddöntögető epizódjáról, a Modern Warfare 2-ről már sokszor, sokat írtunk, az elképesztő eladásai adatairól meg talán még többet. Hiába azonban mindez, a játék nem ereszti a gyanútlan áldozatokat a számok bűvöletéből. Az, hogy vajon ez annak köszönhető, hogy az Infinity Ward egy minden tekinte...
jan. 2
16:04
Doménnév-pert vesztett a Google (SG)
A Groovle.com doménnevet birtokló kanadai vállalat megnyerte a Google óriásvállalat által indított keresetet.
jan. 2
16:05
StarCraft II: Protoss mini-kampányt is fog tartalmazni a Wings of Liberty (Game Channel Online)
A PC-s tábor 2010-es favoritjai között mindenképpen helye van a Blizzard művének, a hosszú ideje készülő StarCraft II-nek. Az első epizód máig az egyik legjátszottabb stratégia, és ez már csak azért is nagy szó, mert 1998-ban látott napvilágot. Érthető tehát a fejlesztőstúdió célja, hogy ismét egy olyan alkotást helyezzen a...
jan. 2
16:06
Twitteresek találkoztak Amszterdamban (SG)
Twitter-felhasználók jöttek össze Amszterdam belvárosában, hogy a holland királynő karácsonyi beszédével szemben bebizonyítsák: az online kapcsolatok igenis átválthatók valódiakra.
jan. 2
16:06
(Hírek) Crysis 2: Új helyszín (PC Guru)
A sikeres és grafikai értelemben forradalmi Crysis és annak kiegészítője, a Warhead után már javában készül a folytatás, a Crysis 2, amely egy új környezetben fog játszódni.
jan. 2
16:08
Készül a DJ Hero folytatása (SG)
Az Activision jogosan gondolhatta, hogy a világon legalább annyi önjelölt DJ van, mint rockgitáros.
jan. 2
16:45
Őrület: milliárdok a semmiért (MaHu)
Nem is gondolnánk, hogy milyen sok pénz megy el olyan dolgokra, melyek a valóságban tulajdonképpen nem is léteznek.
jan. 2
17:06
Egy hiba miatt lehetett letölteni az Armored-et PS Networkről (Game Channel Online)
Igazán kedves a Sony-tól, hogy néhanapján a Playstation 3 tulajdonosok ingyenesen tölthetnek le egy-egy filmet a PS Networkről. Ezen a héten azonban véletlenül olyasmivel lepték meg a közönséget, ami komoly hibának számít, hiszen egy olyan filmet raktak fel az online rendszerükre, ami jelenleg a mozikban fut, ráadásul pénzt...
jan. 2
17:24
Mass Effect 2: újévi ajándék (x360,pc) (Gamer365)
Hiába az újév-hétvége kombónak betudható totális hírcsend, a BioWare és a Mass Effect 2 háza táján úgy tűnik, hogy ilyenkor sincs megállás. Egy új háttérkép a második részről.
jan. 2
17:42
PT Boats: Knight of the Sea - Demó (GameStar)
Megérkezett a második világháború tengeri hadviselését feldolgozó PT Boats: Knight of the Sea demója.
jan. 2
18:09
Ne játssz a World of Warcrafttal, ha éppen menekülsz a törvény elől! (Game Channel Online)
Mindannyian tudjuk, hogy a World of Warcraft meglehetősen addiktív is lehet, egy-két elhíresült negatív példát bizonyára mindenki ismer. A mostani eset azonban újfajta mellékhatását mutatta meg a híres MMORPG-nek, amelyre elsősorban a törvény keze elől menekülő játékosoknak érdemes figyelnie. Az alábbi történet a Kokomo Per...
jan. 2
18:36
Ninja Blade (SG)
A PC-k képernyőin sajnos nem túl sűrűn találkozhatunk hack'n'slash programmal, nindzsa főszereplővel pedig még ritkábban, ez inkább a konzolokon elterjedt dolog. Ezen ritka játékok sorát gyarapítja a Ninja Blade, mely hibái ellenére kellemes délutáni kikapcsolódás.
jan. 2
19:12
PlayStationt kapott egy férfi iraki fogsága alatt (GameStar)
Kisszínes: Műholdas TV, laptop és egy PlayStation is a rendelkezésére állt egy férfinak iraki fogsága alatt
jan. 2
19:12
Mario legyőzte a Final Fantasy XIII-at Japánban (Game Channel Online)
A Final Fantasy XIII megjelenésekor Japánban azonnal az eladási listák élére került, azonban a második héten megfosztotta trónjától a teknőcpusztító ugrómester, Mario. Nem csupán a vízvezeték-szerelő szabotálta a Square-Enix bevételeit, hanem a Nintendo két játéka is beelőzte a listákon a Final Fantasy legújabb részét. A Th...

Keresés