2010. január 12. kedd

jan. 12
0:06
Star Trek Online - Klingon Honor Trailer (PC Dome)
Jönnek a klingonok.
jan. 12
0:36
Mad Catz Cyborg R.A.T. - ergonómikus patkány (Pazar Cuccok)
Egy újabb örült egér-mutációt mutatott be a Mad Catz számítógépes kiegészítőkkel foglalkozó cég. A Cyborg R.A.T. egerét (ami saját megfogalmazásukban mar "patkány méretű") egyértelműen a hardcore játékosoknak terveztek. Annyi gomb, csavar és görgő van a felületen, hogy elsőre meg se lehet mindet számolni. A cég tájékoztatása szerint ez az első ilyen jellegű egér,  amin teljes mértékben…
jan. 12
1:06
Újabb adathalász kísérlet a CIB-nél (sg)
A társaság azt közölte, hogy ma ismeretlen személyek a CIB Bank nevében e-mailben bankkártya adatokat, illetve az internet bankra való belépéshez szükséges adatokat kíséreltek megszerezni.
jan. 12
1:10
Újabb nagyszabású feldolgozás fuccsolt be (sg)
Az új Robotzsaru mellett az érdekesebbnek tűnő tervezett feldolgozások között szerepelt a Majmok bolygója-remake is, de a hírek szerint ez utóbbiról is csak múlt időben beszélhetünk.
jan. 12
1:27
2010 legjobban várt PC-s játékai (sg)
2010-ben két Blizzard játék is megjelenik (1998 óta először), de folytatódik a Total War széria, a BioShock, a Splinter Cell és a Crysis is.
jan. 12
1:31
Bocsánatot kért a Google a kínai íróktól (sg)
A Google elismerte, hogy online könyvtárába kínai szerzői jogvédelem alatt álló könyveket másolt, és azt is, hogy utólagos tárgyalásai az elégedetlenségüknek hangot adó kínai szerzőkkel nem voltak kielégítőek.
jan. 12
1:35
A Lost előtt még az amerikai elnök is behódolt (sg)
Eredetileg a Lost 6. évados premierjének dátuma is felmerült a következő amerikai elnöki beszéd lehetséges időpontjaként, de végül a Fehér Ház úgy döntött, hogy Barack Obama máskor szól népéhez.
jan. 12
1:39
Megvan a Halálfutam: Frankenstein él főszereplője (sg)
Luke Goss lesz a főszereplője a Jason Statham-féle Halálfutam folytatásának, illetve pontosabban előzményfilmjének, mely a tervek szerint csak DVD-n jelenne meg.
jan. 12
1:39
Végtelen kapacitású pendrive (Pazar Cuccok)
Az Infinitec alapítói egyenesen Dubaiból érkeztek a CES2010-re mellényzsebükben a végtelen kapacitású pendrive-val. Miről is van szó? Egy USB eszköz saját kis procival és WiFi modullal, melynek segítségével szinte bármilyen a közelben fellelhető eszköz felé megoszthatjuk pl. a winyónk tartalmát, miközben a másik oldalon lévő készüléket átverve az egy „sima” pendriveként észleli. Nem párban…
jan. 12
1:42
Legalizálnák a zeneletöltéseket a német Zöldek (sg)
A párt részben legalizálná a fájlcserélést és egy kulturális átalánydíj bevezetése mellett érvelt. A csupán néhány zeneszámot letöltőket nem zargatnák, de a nagyfelhasználókat szigorúan büntetnék.
jan. 12
1:43
Nem lesz Pókember 4 - jön a reboot (sg)
A Sony Pictures Sam Raimi tétovázása után úgy döntött, hogy nem készíti el a Pókember 4. részét, inkább új rendezővel és új szereplőkkel új Pókember-sorozatba kezd.
jan. 12
2:00
Állandó szélessávra kerülnek az e-könyvek (sg)
Az elektronikuskönyv-olvasók a szórakoztató elektronikai készülékek egyik olyan csoportja, ahol elsőként jelenik meg a valódi állandó kapcsolat.
jan. 12
2:04
200 000 fontot gyűjtött össze az Oink fájlcserélő oldal (sg)
A napokban kezdődött meg a 2007-ben megszüntetett brit zenei tracker oldal, az Oink adminisztrátora ellen indított bírósági eljárás.
jan. 12
2:08
Bedőlünk a vírusoknak (sg)
Hat trójai is szerepel az ESET aktuális vírustoplistáján, ami jelzi, hogy a felhasználók még mindig gondolkodás nélkül telepítenek alkalmazásokat a számítógépükre.
jan. 12
2:12
"Zéró klienst" mutatott be a Fujitsu (sg)
A kijelző-eszköz óriási költségmegtakarítást ígér a nagyszámú felhasználói munkahellyel rendelkező vállalatoknak.
jan. 12
2:18
Génállományunk 8 százalékát vírusoktól kaptuk (sg)
Az emberek és más emlősök genomja a már ismert retrovírusok mellett beépült bornavírusokból származó DNS-t is tartalmaz.
jan. 12
3:33
24 kritikus biztonsági javítással készül az Oracle holnapra (hup.hu)
Az Oracle januári Critical Patch Update előzetes figyelmeztetője szerint a vállalat holnap 24, termékeinek széles skáláját érintő, kritikus biztonsági javítást ad ki. A 24 javításból 10 érinti az Oracle Database termékcsaládot. A javításra kerülő 10 biztonsági résből 2 távolról, autentikáció nélkül kihasználható. Az Oracle Application Server termékhez 3 biztonsági javítás érkezik majd. Ezen 3…
jan. 12
3:37
Videó: 199 dolláros Freescale referenciadizájn + Chrome OS (hup.hu)
Sridharan Subramanian, a Freescale szoftverekért és platformokért felelős divíziójának főigazgatója bemutatja a világ első ARM-alapú, Chrome OS-t futtató, 199 dolláros, 3G-t tudó tablet-jét. - írja az ARMdevices.net oldal.
jan. 12
3:41
Ingyenessé vált a BSD Magazine (hup.hu)
A FreeBSD announce@ listán jelentette be Michal Gladecki a minap, hogy az eddig nyomtatásban megjelenő BSD Magazine átalakul havi megjelenésű, ingyenes, online kiadvánnyá. Az online verzió változatlan minőségben és formában lesz elérhető. Mostantól kezdve az összes korábbi szám letölthető a bsdmag.org weboldalról PDF formátumban. Ugyanitt lehet feliratkozni a hírlevélre, amely értesíti az…
jan. 12
3:45
Mac OS X 10.5/10.6 libc/strtod(3) buffer overflow (hup.hu)
A SecurityReason egy figyelmeztetőt publikált a minap, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a Apple Mac OS X operációs rendszerének 10.5-ös / 10.6-os verziója (korábbi verziók is érintettek lehetnek) puffer túlcsordulásos sebezhetőségben szenved. A bejelentés szerint a fő probléma a dtoa implementációban van. A probléma nem csak a libc/gdtoa-t érinti, a strtod(3) függvény is érintett. A…
jan. 12
3:49
A Norvég Televízió bevezeti az OpenOffice.org-ot (hup.hu)
A norvég közszolgálati televízió, az NRK munkatársai által használt gépeken 2010. március 10-től megtalálható lesz az OpenOffice.org irodai programcsomag is. Egy, a napokban megjelent norvég nyelvű cikk szerint az NRK összes "termelő" gépén az OOo lesz az alapértelmezett irodai csomag. A norvég kormány a "Reference Inventory for IT standards in the public sector" című dokumentumban tette közzé a…
jan. 12
3:53
[hirdetés] IBM Lotus Foundations: kisvállalati informatika egyetlen dobozban (hup.hu)
Ötszáznál kevesebb munkatárssal rendelkező kis- és közepes vállalatok számára kínálja Lotus Foundations termékét az IBM, amely egyetlen, előre integrált termékben tartalmazza a kisvállalatok működéséhez szükséges összes informatikai elemet.
jan. 12
7:36
Jó Éjt január tizenegyedikén, hétfőn. (GameStar)
OMG milyen nap volt ez a mai.... abszolút semmilyen. Éjjel lejátszották minden idők egyik legjobb NFL rájátszás meccsét, erre ilyen nap követi...
jan. 12
7:57
A Facebook-felhasználókat nem érdekli az adatvédelem? (prohardver)
Mark Zuckerberg vihart kavart azzal a kijelentésével, hogy az új társadalmi környezetben már nem érvényesek a régi adatvédelmi elvárások.
jan. 12
8:30
Reggelt! 2010. 01. 12. (GameStar)
Napos kedd reggelt kívánok az itt egybegyűlteknek! Olyat pl, mint tegnap volt. Az tetszett!
jan. 12
8:30
Amarok 2.2.2 "Maya Gold" (hup.hu)
8 hét fejlesztés és egy beta kiadás után az Amarok fejlesztői bejelentették a népszerű zenelejátszó 2.2.2-es, "Maya Gold" kódnévre hallgató verzióját. Elérhető forráskódban, illetve egyes népszerű Linux disztribúciókhoz bináris csomagokban is. A fejlesztők elsődleges célja - az új szolgáltatások bevezetése mellett - elsősorban a felhasználói felület csiszolása és a hibák javítása volt. Az új…
jan. 12
8:48
Tavasszal érkezik az új generációs AMD lapkakészlet (prohardver)
A 890GX és az SB850 párosa számos újítást hoz a felhasználóknak.
jan. 12
9:03
Banki adatokat lopó Android alkalmazást távolítottak el az Android Market-ből (hup.hu)
A First Tech névre hallgató amerikai hitelszövetkezet egy figyelmeztetést adott ki december 22-én, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy egy, az Android Market-re feltöltött alkalmazást banki adatokat lopására tettek közzé. A figyelmeztetést annak ellenére adták ki, hogy nem kimondottan a First Tech ügyfelei voltak a célpontok. A programot egy Droid99 nicknevű felhasználó töltötte fel. Az…
jan. 12
9:06
Az információs társadalom a kommunikáció halálát hozza? (ma.hu)
Minimálisra apadt az sms-ek, közösségi portálok és internetes csevegőfórumok nyelvezetén nevelkedő brit tizenévesek napi rendszerességgel használt szókincse, és ez már jövőbeni foglalkoztatási lehetőségeiket is veszélyezteti - állapította meg a brit kormány illetékes szakértője. Mások szerint ugyanakkor korántsem ennyire baljós a helyzet, csak éppen a kutatók nem értik a fiatalok nyelvét.
jan. 12
9:06
Betört a kiállított Sonim mobil kijelzője (prohardver)
A BBC egyik riportere összetörte a CES alkalmával kiállított törhetetlen Sonim törhetetlen kijelzőjét.
jan. 12
9:06
10. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny (prim)
2010. április 30. és május 2. között tizedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás programozóverseny, melyet idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervez.
jan. 12
9:08
CIB: újabb adathalász kísérlet (prim)
Újabb adathalász kísérletről számolt be a CIB Bank hétfőn. A társaság szerint január 11-én ismeretlen személyek a CIB Bank nevében e-mailben bankkártya-adatokat, illetve az internet bankra való belépéshez szükséges adatokat kíséreltek megszerezni, a levél szövegének megfogalmazásából valószínűsíthető, hogy külföldi elkövetők rossz magyarsággal készített e-mailjéről van szó.
jan. 12
9:21
Letölthető az Android 2.1 SDK (prog.hu)
A Google-t sok kritika érte a fejlesztők oldaláról, hogy első, az Android 2.1-et futtató telefonja - a Nexus One - bejelentésekor nem tette elérhetővé az ahhoz készült SDK-t is, amely lehetővé tette volna a készülék új képességeinek kihasználását a programozók számára. A cég azonban egy héten belü..
jan. 12
9:36
Tavasszal jönnek a Fujitsu zéró kliensei (prohardver)
A vállalat szerint a sokfelhasználós nagyvállalatok és szervezetek rengeteget spórolhatnak a minimalista terminállal.
jan. 12
9:39
Winkler és Bazsó újra a közéletben! (plastik media)
Karotta és Winkler a Totalcaros műsorvezetősdi után eltűnt egy időre a képernyőkről. 2009 végén bukkantak fel újra a közéletben délutáni rádióműsorukkal, az “Ezeröcsivel” a Neón pont abban az idősávban, amikor az ember hazafelé hajt dízel lován. Vágás. Linda 83 éves csongrádi nagymamájának nyugdíjas napjait alapvetően a bulvár média fogyasztása tölti ki. Persze rejtvényt is fejt, illetve naponta…
jan. 12
9:42
Fontos lehet a pendrive foltozás (PCWorld)
Egyre több titkosított pendrive-ról derül ki, hogy egyes támadástípusokkal szemben sebezhetők. Legutóbb a SanDisk és a Verbatim ismerte el, hogy nincs minden rendben a kis adattorlóikkal.
jan. 12
9:42
Star Wars: The Old Repbulic - Megjelenése 2011 tavaszán lehetséges (GameStar)
Az üzleti terveit felfedvén az EA elmondta, hogy idén nem terveztek bevételeket a Star Wars: The Old Repbulicból.
jan. 12
9:44
Óriási USB-hub (PCWorld)
Aki rengeteg USB-re csatlakoztatható dologgal rendelkezik, és sosincs elég helye, annak itt a megoldás.
jan. 12
9:45
Mostantól tilos árulnia a Microsoft-nak a Word-öt és az Office-t (pcforum.hu)
jan. 12
10:00
Új projektorok a Favitól (prohardver)
A mobilitás és az egyszerű használat volt a fő szempont a Rioled-Q és a Rioled-V kifejlesztése során.
jan. 12
10:12
Napoleon: Total War: Hétvégére már aranylemezen lesz a játék (Game Channel Online)
A tavalyi esztendő kétség kívül egyik legnagyobb meglepetése volt stratégia fronton az Empire: Total War alkotás, amelyet több szakavatott csoportosulás is az év RTS alkotásának nevezett, és a szakújságírók is kiváló pontszámokkal jutalmazták. A The Creative Assembly és a Sega, kihasználva a meginduló szekér lendületét, még...
jan. 12
10:14
Dead Space 2, Crysis 2, Medal of Honor - az Electronic Arts következő üzleti esztendőjének várományosai (Game Channel Online)
Az Electronic Arts felső-vezetése megtartotta az ilyenkor szokásos évértékelő, valamint jövőbe tekintő üléseit, amelyekről John Riccitiello, a cég vezére biztató információkkal szolgált nekünk. Bár a biztató helyett talán szerencsésebb lenne a "megerősítő információk" kifejezést használni, lévén nem történt más, csak elárul...
jan. 12
10:16
Ismét elcsúsztatva a Singularity (Game Channel Online)
Sajnos nagyon keveset lehetett hallani az utóbbi időben a Modern Warfare 2 miatt elcsúsztatott Singularity nevű alkotásról, amely az említett játékhoz képest egyediséget szeretett volna kölcsönözni az FPS stílusnak, de az Activision úgy gondolta, a rajongóknak inkább az új Call of Duty kell, a semmitmondó címek ráérnek késő...
jan. 12
10:18
Videón debütál a Grand Ages: Rome - Reign of Augustus kiegészítő (Game Channel Online)
Még a tavalyi esztendő decemberében került sor a mérsékelt sikereket elért Grand Ages: Rome első - és feltehetően utolsó - kiegészítőjének bejelentésére, amelyet az illetékesek Reign of Augustus alcímmel láttak el. Az expanzióról azóta sem hallottunk semmit, annak ellenére sem, hogy még ebben a hónapban szeretne megérkezni ...
jan. 12
10:24
Újabb mobiltelefon kiadására készül a Google (prog.hu)
jan. 12
10:36
Több órára leállt Kína legnagyobb internetes keresője (ma.hu)
Internetes támadás miatt kedd reggel órákig elérhetetlen volt Kína legnagyobb internetes keresője, a baidu.com - erősítette meg közleményében a népszerű társaság.
jan. 12
10:36
James Cameron a játékkészítésben is kipróbálná magát (GameStar)
Az Avatar, a Titanic, az Aliens és több más kiváló mozi rendezője élénken érdeklődik a játékkészítés iránt
jan. 12
10:54
Videón a Windows Mobile 6.5.3 (PCWorld)
Végre mozgóképen is látható a ráncfelvarrt operációs rendszer.
jan. 12
10:54
Mass Effect 2 - Subject Zero monológja (GameStar)
Subject Zero a legtökösebb csaj, akivel összefuthatunk a Mass Effect 2-ben. Ő mesél most magáról.
jan. 12
10:54
Biztonsági hiba az Android 2.0.1-ben (prohardver)
A biztonsági kód ismerete nélkül is feloldható az Android 2.0.1 operációs rendszer képernyőzára.

Keresés