2010. január 12. kedd

jan. 12
7:12
15 dolog, amitől a pasid falra mászik (NLC)
Olyan tipikus női szokásokat gyűjtöttünk, amelyeket a férfinépség nem nagyon szokott díjazni. Másképp mondva: olyanokat, amiktől föláll a szőr a hátán, elveszti az amúgy is csekélyre szabott türelmét, aztán kiakad, mint a kakukkos óra.
jan. 12
9:18
Meseíró pályázat gyerekeknek (NLC)
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság meseíró pályázatot hirdet, melynek témája a barlang, annak lakói, manók, sárkányok és kalandjaik.
jan. 12
9:20
Donatellácska kioktatta Kiszel Tündét (NLC)
A kislány öltözködési tanácsot adott a mamájának.
jan. 12
10:30
Fejfájást okozhat a 3D-s mozizás? (NLC)
Miközben az ígéretesen jövedelmező 3D-s technikai őrület a mozi után már a televíziózásban is kezd teret hódítani, amerikai szemspecialisták arra figyelmezettek, hogy a háromdimenziós látvány egyeseknél fejfájást okozhat.
jan. 12
10:32
Anya lettem! - Téli kiruccanás gyerekkel és nagy tervekkel (NLC)
Egy könnyelmű pillanatomban arra gondoltam, milyen jó lenne a Tátrában tölteni a szilvesztert. Utaznánk, a pasim síelne, én pedig pihennék egy kicsit.
jan. 12
11:24
Programozd be magadnak az évet! (NLC)
Az új év mindig új lehetőségeket tartogat számunkra, de nem mindegy, hogy tudatosan irányítjuk-e a sorsunkat.
jan. 12
12:18
Már az ősember is használt kozmetikumokat? (NLC)
A neandervölgyi ember ötvenezer évvel ezelőtt már alkalmazta a testfestést, az erre vonatkozó bizonyítékokat a Bristoli Egyetem kutatói tárták fel Spanyolországban. A leletről az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában számoltak be a tudósok.
jan. 12
14:24
Gyermeköngyilkosság egy új magyar filmben (NLC)
A 32. Magyar Filmszemlén legjobb rendezői díjat elnyerő Sopsits Árpád ismét a gyermeki lelket veszi górcső alá.
jan. 12
16:48
Sherlock Holmes és a filmtörténet legsármosabb magánnyomozói (NLC)
Sherlock Holmes először 1905-ben tűnt fel a mozivásznon, és azóta több mint kétszáz mozi- és tévéfilmben oldotta meg a legcsavarosabb bűnügyeket. Ezalatt figurája szinte semmit sem változott, ideje volt tehát a vérfrissítésnek.
jan. 12
18:00
Legyen zöldebb az új év! (NLC)
A tipikus fogadkozások mellett úgy tűnik egy új elhatározás is egyre gyakrabban kerül be az újévi fogadalmak közé: "idén környezettudatosabban fogok élni". Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis az amerikaiak mintegy fele határozott a zöldebb életvitel mellett.
jan. 12
18:54
Hajdu Szabolcs legújabb filmje a Berlinálén (NLC)
Hajdu Szabolcs legújabb filmjét, a BIBLIOTHEQUE PASCAL-t az idén 60. születésnapját ünneplő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál meghívta Fórum szekciójába, ahol évről-évre a leginnovatívabb filmek mutatkozhatnak be.
jan. 12
19:48
A pasik új álma - Levált bennünket a robotszerető? (NLC)
Életnagyságú robotszeretővel rukkolt ki egy amerikai cég: a műbőrű nő beszélgetni is tud, akár még a fociról is.
jan. 12
21:00
Csökkent a közlekedés áldozatainak száma (NLC)
Több mint hét százalékkal csökkent 2009-ben a közúti közlekedés során történt balesetek sérültjeinek száma. Ezzel párhuzamosan kevesebben haltak meg az utakon.

Keresés