2010. január 12. kedd

jan. 12
3:51
Remake készül a Próbababából (est.hu)
Újra leforgatják a Próbababa című 1987-es romantikus komédiát, melynek annak idején Kim Cattrall és Andrew McCarthy játszották a két főszerepét. A nyolcvanas évek egyik sikerfilmjében Cattrall egy életre kelő próbababát játszott.
jan. 12
3:55
Magyarországon is az Avatar a legsikeresebb (est.hu)
Hazánkban is fantasztikus sikert aratott az Avatar című alkotás. A december 17-i bemutatója óta eltelt idő alatt a minden idők legnagyobb bevételeit tartalmazó filmek listáján 791.118.550 forintos bevételével az első helyre lépett.
jan. 12
3:59
Meghalt Eric Rohmer (est.hu)
89 éves korában elhunyt Eric Rohmer francia filmrendező, az Erkölcsi példázatok-, a Komédiák és közmondások- és a Négy évszak meséi-ciklusok direktora. A párbeszédközpontú filmek mestere ötven év alatt huszonnégy filmet rendezett.
jan. 12
7:12
15 dolog, amitől a pasid falra mászik (NLCafé)
Olyan tipikus női szokásokat gyűjtöttünk, amelyeket a férfinépség nem nagyon szokott díjazni. Másképp mondva: olyanokat, amiktől föláll a szőr a hátán, elveszti az amúgy is csekélyre szabott türelmét, aztán kiakad, mint a kakukkos óra.
jan. 12
8:57
Elton John Budapest előtt egy maja romvárost is útba ejt (est.hu)
Chichén Itzában, a mexikói Yucatan-félszigeten lévő maja-tolték romvárosban ad koncertet április 3-án Elton John, ugyanott, ahol két éve Placido Domingo is fellépett.
jan. 12
9:18
Meseíró pályázat gyerekeknek (NLCafé)
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság meseíró pályázatot hirdet, melynek témája a barlang, annak lakói, manók, sárkányok és kalandjaik.
jan. 12
9:20
Donatellácska kioktatta Kiszel Tündét (NLCafé)
A kislány öltözködési tanácsot adott a mamájának.
jan. 12
9:33
Én és én, meg a tehén (est.hu)
Akad rá precedens, hogy felvilágosult mivoltom ellenére is visszasírom a sötét középkort pestisjárványostul, inkvizícióstul, kínzókamrástul egyetemben. Mindehhez voltaképpen nem is szükségeltetik más, mint egy hasonszőrű filmcím.
jan. 12
9:35
Halhatatlanok (est.hu)
A mitológiai témájú képregény-adaptáció barátok közt is olyan elegynek minősül, melytől a felkészületlen néző glicerinnel hányja tele popcornos zacskóját. Azonban egyes csodatevők ebből a műfajból is állítottak már elő emlékezetes darabot.
jan. 12
9:37
Rabbit On The Moon (est.hu)
Amondó vagyok, a mexikói filmgyártás nyilvánvaló emberiségelleni bűnei (lásd a Zone Romantica kínálatát) mindaddig bocsánatot nyerhetnek, amíg némely szaktekintélyek ilyen és ehhez hasonló műveket tesznek le az asztalra.
jan. 12
10:30
Fejfájást okozhat a 3D-s mozizás? (NLCafé)
Miközben az ígéretesen jövedelmező 3D-s technikai őrület a mozi után már a televíziózásban is kezd teret hódítani, amerikai szemspecialisták arra figyelmezettek, hogy a háromdimenziós látvány egyeseknél fejfájást okozhat.
jan. 12
10:32
Anya lettem! - Téli kiruccanás gyerekkel és nagy tervekkel (NLCafé)
Egy könnyelmű pillanatomban arra gondoltam, milyen jó lenne a Tátrában tölteni a szilvesztert. Utaznánk, a pasim síelne, én pedig pihennék egy kicsit.
jan. 12
11:24
Programozd be magadnak az évet! (NLCafé)
Az új év mindig új lehetőségeket tartogat számunkra, de nem mindegy, hogy tudatosan irányítjuk-e a sorsunkat.
jan. 12
11:39
Vasárnapi film lett a nyerő (est.hu)
Az újév is az RTL Klub győzelmét hozta, a nézettségi versenyben, a hét minden napján e csatorna nézettsége volt a legmagasabb, a TV2 egy hangyányi javulást mutatott a közönségarányok tekintetében, de így is messze elmarad a konkurens adó eredményeitől.
jan. 12
12:18
Már az ősember is használt kozmetikumokat? (NLCafé)
A neandervölgyi ember ötvenezer évvel ezelőtt már alkalmazta a testfestést, az erre vonatkozó bizonyítékokat a Bristoli Egyetem kutatói tárták fel Spanyolországban. A leletről az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában számoltak be a tudósok.
jan. 12
14:21
Két új lemez készít egyszerre a Snow Patrol frontembere (est.hu)
Gary Lightbody a következő hetekben mindkét formációval elkészít egy-egy lemezt, az egyik album egy country beütésű anyag meglepetés vendégekkel, a másik korong pedig őrült electro-pop.
jan. 12
14:23
Amit a német popzenéről tudni kell: kiállítás a Millenáris Parkban (est.hu)
Január 13-tól látogatható a musik + X kiállítás a Millenáris Parkban, ahol egy óriási popfesztivál szimulációjának lehetünk tanúi, mely hallgatható, nézhető, átélhető, és a közönség interaktív közreműködésére épül.
jan. 12
14:24
Gyermeköngyilkosság egy új magyar filmben (NLCafé)
A 32. Magyar Filmszemlén legjobb rendezői díjat elnyerő Sopsits Árpád ismét a gyermeki lelket veszi górcső alá.
jan. 12
16:48
Sherlock Holmes és a filmtörténet legsármosabb magánnyomozói (NLCafé)
Sherlock Holmes először 1905-ben tűnt fel a mozivásznon, és azóta több mint kétszáz mozi- és tévéfilmben oldotta meg a legcsavarosabb bűnügyeket. Ezalatt figurája szinte semmit sem változott, ideje volt tehát a vérfrissítésnek.
jan. 12
17:39
Chefparade Film- és Gasztroklub (est.hu)
A mozi és a vacsora igazi találkozásának lehetünk tanúi minden hónapban egy vasárnapi napon a Chefparade Főzőiskolában és Rendezvényközpontban. A kivetítőn az Amerikai szépség, a tányérokon pedig rump steak és amerikai palacsinta.
jan. 12
18:00
Legyen zöldebb az új év! (NLCafé)
A tipikus fogadkozások mellett úgy tűnik egy új elhatározás is egyre gyakrabban kerül be az újévi fogadalmak közé: "idén környezettudatosabban fogok élni". Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis az amerikaiak mintegy fele határozott a zöldebb életvitel mellett.
jan. 12
18:54
Hajdu Szabolcs legújabb filmje a Berlinálén (NLCafé)
Hajdu Szabolcs legújabb filmjét, a BIBLIOTHEQUE PASCAL-t az idén 60. születésnapját ünneplő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál meghívta Fórum szekciójába, ahol évről-évre a leginnovatívabb filmek mutatkozhatnak be.
jan. 12
19:48
A pasik új álma - Levált bennünket a robotszerető? (NLCafé)
Életnagyságú robotszeretővel rukkolt ki egy amerikai cég: a műbőrű nő beszélgetni is tud, akár még a fociról is.
jan. 12
21:00
Csökkent a közlekedés áldozatainak száma (NLCafé)
Több mint hét százalékkal csökkent 2009-ben a közúti közlekedés során történt balesetek sérültjeinek száma. Ezzel párhuzamosan kevesebben haltak meg az utakon.
jan. 12
22:42
A nagy fehérség (est.hu)
Egy-egy mestermű lekoppintását hajlamosak vagyunk bocsánatos bűnként elkönyvelni, feltéve persze, ha kiemelkedő színvonalú kópiáról van szó. Nos, ez esetben maximálisan elnézzük Mark Mylodnak a Fargo kvázi átértelmezését.

Keresés