2010. január 5. kedd

jan. 5
1:30
Maros Filmfesztivál (est.hu)
Maros Filmfesztivált és művészeti programokat terveznek az újjászülető rákosligeti mozi épületébe. A főváros XVII. kerületében évek óta üresen álló ingatlanban a kerületi művészek kiállításokat, művészeti táborokat szeretnének.
jan. 5
1:34
A Becstelen brigantyk Landája lesz Freud (est.hu)
A Golden Globe-jelölt osztrák Christoph Waltz, a Becstelen brigantyk Hans Landa ezredese játssza Sigmund Freudot egy közelgő életrajzi filmben, amit David Cronenberg rendez a The Talking Cure című Christopher Hampton-színdarab alapján.
jan. 5
6:36
Feleségből szerető? Egyszerűen bonyolult (NLCafé)
A könnyed vígjátékokba mostanában beleszerelmesedett Meryl Streep egy rendkívül bonyolult szerelmi sokszögben találja magát, amikor lefekszik a volt férjével, akinek azóta új élettársa van, ráadásul Streep iránt is érdeklődik egy új jelentkező. Ez így már egyszerűen bonyolult.
jan. 5
7:30
7 tipikus pasi, aki sosem lesz a férjed (NLCafé)
Végletekig különböző férfitípusokat gyűjtöttünk. Közös tulajdonságuk, hogy bár fontos szerepet játszanak az életedben, szinte bizonyos, hogy végül egyikük oldalán sem fogsz lehorgonyozni.
jan. 5
8:24
Halálbüntetés-pártiak az oroszok (NLCafé)
Bár ítélet-végrehajtási moratórium van érvényben - amellyel az ország jó úton halad az eltörlés felé-, egy friss felmérés szerint az oroszok jelentős többsége különösen súlyos bűncselekmények elkövetése esetén elfogadható büntetésnek tartja a halálbüntetést.
jan. 5
8:26
Tinisztárral hetyeg a bokszoló (NLCafé)
Vlagyimir Klicsko heves flörtbe bonyolódott Hayden Panettiere színésznővel.
jan. 5
9:00
Bono lejáratta magát kalózellenes kirohanásával (est.hu)
A U2 énekese a New York Times véleményrovatában tette közzé meglátásait az illegális letöltésekről. Az írás érthetően nem nyerte el mindenki tetszését.
jan. 5
9:18
Gazdag Tibor végrendeletet ír (NLCafé)
A Jóban Rosszban Pongrácz doktora a veseműtéte előtt szánja el magát a fontos lépésre – a TV2 sorozatának története szerint.
jan. 5
10:48
Casting minden (est.hu)
Ha jól emlékszem, Tímár Péter kreativitását anno egy időben érte bombatámadás a mainstream magyar filmvilág hanyatlásával. Pedig a 90-es évek végén nem gondoltam volna, hogy még egy Zimmer Ferit is hajlandó leszek visszasírni.
jan. 5
10:50
Emlékek (est.hu)
Megint egy thriller, mely forgatókönyvét tekintve akár reménytelinek is ígérkezhetne, félő azonban, hogy Billy Zane puszta kontúrja elegendő okot biztosít majd a távirányító használatára. Sebaj, azért egy próbálkozást megér a dolog.
jan. 5
11:06
A dúla válaszol - Nem könnyű, de érdemes (NLCafé)
Az elmúlt hetekben több gyermekvállalás előtt álló nő írt nekem levelet. Ki ilyen, ki olyan kérdéssel keresett meg, a közös bennük talán csak annyi volt, hogy mindannyian keresték az útjukat a várandósság és a szülés körüli információrengeteg sűrűjében.
jan. 5
11:08
Karmahoroszkóp 2010-re (NLCafé)
Az idei év a Nap éve lesz, amikor a karma bolygójának számító Szaturnusz különleges helyzetbe kerül továbbra is a Plútóval, és az év közepétől igen erőteljes szaturnikus hatásokra számíthatunk. Erre már most készülj fel!
jan. 5
11:10
Hogyan kezdjünk új életet? (NLCafé)
Az élet maga a változás – mondja a bölcselet. Az állandó változás során sokszor vannak pillanatok, amikor érdemes végiggondolni, vajon jó-e az út, amelyen éppen haladunk. Nem kellene valamit másképpen tenni, hogy boldogabbak lehessünk?
jan. 5
12:00
A változtatni akarás természete - Ébresztő előadások Soma Mamagésával (NLCafé)
Január 6-án 19.00 órától ismét Ébresztő előadások Somával! Minden hónap első szerdáján, a Károlyi-Csekonits rezidencián vár benneteket egy jó beszélgetésre!
jan. 5
12:54
3 dolog, ami romba döntheti a diétádat (NLCafé)
Úgy érzed, mindent megteszel, és a mérleg valahogy mégsem akarja mutatni az annyira várt eredményeket? Lehet, hogy valami olyasmi szabotálja a diétádat, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal.
jan. 5
14:06
Meghalt Rowland S. Howard (est.hu)
Az ausztrál rockzene egyik neves alakja Nick Cave korábbi zenekaraiban, a Birthday Partyban és a Boys Next Doorban is gitározott. Az óév utolsó napjaiban halt meg, miután az orvosok nem találtak számára májdonort.
jan. 5
14:06
Diane Kruger régi-új szerepkörben (NLCafé)
Beyoncé Knowles és Penélope Cruz után Diane Kurger is a világ egyik legnagyobb kozmetikai cégének arca lett.
jan. 5
14:08
Peter Gabriel szimfonikus zenekarral készített feldolgozáslemezt (est.hu)
A rockzenész átmenetileg szakított a tőle megszokott hangszereléssel, és nagyzenekari segítséggel készítette el hamarosan megjelenő feldolgozás albumát.
jan. 5
14:08
Az év madara az eltűnő madarak nagykövete, a fecske (NLCafé)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az eltűnő madarak nagyköveteiként a fecskéket választotta az év madarainak 2010-ben.
jan. 5
14:42
Jó évet zárt Hollywood (est.hu)
Rekord összegű, 10,61 milliárd dolláros bevétellel zárta az évet az Álomgyár - ez 8 százalékkal több, mint 2008-ban. Az eladott mozijegyek száma pedig 4 százalékkal emelkedett, ezzel azonban nem sikerült megdönteni a 2002-es rekordot.
jan. 5
15:00
Az újévben is az RTL Klub a nyerő (est.hu)
Az újévbe átnyúló 53. héten is az RTL Klub bizonyult a legerősebbnek a csatornák nézettségi versenyében, a hét hat napján diadalmaskodott versenytársai felett, a hagyományoknak megfelelően egyedül a szilvesztert engedte át a TV2-nek.
jan. 5
15:02
GameStar Nyílt Nap és vásár (est.hu)
Január 23-án baráti GameStar Nyílt Napra készülhetnek a Petőfi Csarnokba látogatók, ahol az ország legjelentősebb hardver- és szoftverforgalmazói kínálják majd - potom összegekért - a karácsonyi főszezon után nyakukon maradt portékáikat.
jan. 5
16:12
Klímaváltozás vagy egészségügyi kiadások - ellentmondások Kanadában (NLCafé)
Egy nemrég közzétett kanadai felmérés eredményei szerint a helyi lakosok többsége a bolygó sorsát alapjaiban meghatározó krízisként értékeli az éghajlatváltozást. Sokan ugyanakkor úgy vélik, a klímaváltozás elleni küzdelemre költött pénzt célszerűbb lenne az egészségügyi ellátás javítására vagy az államadósság törlesztésére fordítani.
jan. 5
16:48
Nine Inch Nails: készülőben az új lemez (est.hu)
Trent Reznor megerősítette: már 2010-ben jelenik meg új lemeze zenekarának, annak ellenére, hogy a koncertezéstől tavaly visszavonul a Nincs Inch Nails.
jan. 5
16:48
A cigiről való leszokás is növeli a diabétesz kialakulásának kockázatát (NLCafé)
A dohányzás ismert kockázati tényezője a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, amerikai kutatók hétfőn közzétett tanulmány szerint azonban a leszokás - legalábbis rövid távon - tovább növeli a kockázatot.
jan. 5
16:50
A Muse-é az év lemezborítója (est.hu)
Idén is megrendezték azt a versenyt Angliában, amely során az elmúlt év legjobb lemezborítóját igyekeztek megtalálni. A szavazás ezúttal a Muse győzelmét hozta.
jan. 5
18:36
Felfüggesztettek egy rendőrt, mert templomban szexelt (NLCafé)
Felfüggesztettek egy német rendőrt, mert állítólag egy katolikus templomban kerített sort szerelmi légyottra - ráadásul mise alatt.
jan. 5
23:24
2010-ben lesz pénzünk autóra? (NLCafé)
Vérzivataros éven van túl a magyar autópiac. Az örök elsőnek hitt, több mint egy évtizeden át piacvezető Swiftnél nemcsak a Ford Focus és az Opel Astra volt kelendőbb, de az SX4-is. 2010-ben lassan magára találhat a piac, amiben az érkező sok új modell is segíthet egy kicsit.

Keresés