2010. január 5. kedd

jan. 5
4:33
Életveszély! Kövekkel, székekkel és lapáttal estek neki az anyának (168 Óra Online)
Kövekkel, székekkel és lapáttal felfegyverkezve estek neki támadói a nyílt utcán egy mátraverebélyi család tagjainak. Egy 52 esztendős asszony életveszélyes fejsérülést szenvedett; mind az öt elkövető előzetesbe került – írta az nport.hu.
jan. 5
5:00
Alig van esélye egy újabb Nemzeti Csúcsnak (Alternatív Energia)
Alig van esélye annak, hogy megvalósuljon az MDF által szorgalmazott újabb Nemzeti Csúcs. A kormányfő úgy látja, lenne értelme az egyeztetésnek, de szerinte azt Sólyom Lászlónak kellene összehívnia, aki viszont az előző csúcson nem jelent meg. Az államfő egyelőre elodázta a válaszadást. Hivatala jelezte, akkor foglalkoznak a kérdéssel, ha levélben keresik meg őket. Ezt az MDF tegnap meg is tette.…
jan. 5
5:18
Önmagát és a jövőjét keresi a liberális párt (Alternatív Energia)
Egy éve, a ferencvárosi időközi választás első fordulójában még 5,2 százalékot ért el az SZDSZ. Ez akkor nem volt kiugró eredmény, de az idén, az áprilisi parlamenti választáson már hasonlóval is elégedett lenne a párt, melynek támogatottsága jelenleg egy százalék körüli. A szavazóbázis lemorzsolódása nem tavaly kezdődött, de 2009-ben vált igazán láthatóvá.
jan. 5
5:20
Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, ha jön az ár (Alternatív Energia)
Árvízi védekezéssel teltek az utóbbi napok több magyarországi régióban. Az enyhe időjárás és a hirtelen hóolvadás először a környező országokban duzzasztotta jelentősen a folyók vízszintjét, majd az áradás hazánkban okozott gondokat. Jelenleg 1316 kilométeren van készültség Kelet-Magyarországon, és a szakértők további árhullámokat várnak. Erdélyben ugyanis folytatódnak az esőzések. Hazánk…
jan. 5
5:27
Vészhelyzet? Valami berobbant a hulladékégetőben (168 Óra Online)
A SARPI Dorog Kft. területén hétfőn 12 óra 10 perckor robbant be egy 100 köbméteres, szennyvizeket tartalmazó tároló tartály - tudatta a vállalat közleményben.
jan. 5
5:42
Ikrek, mégis más évben születtek (Infostart)
Néhány perccel egymás után, ám más évben született egy ikerpár két tagja az Amerikai Egyesült Államokban: az egyik fiúcska 2009-ben, a másik viszont már 2010-ben jött világra.
jan. 5
5:54
Ma talán megérkezhet a kórházakhoz a várt hatmilliárd forint (Alternatív Energia)
Arra számítanak a lapunk által megkérdezett kórházigazgatók, hogy ma végre hozzájutnak a tavaly év végére ígért hatmilliárd forinthoz. Mert a szaktárca ugyan már december 28-án elindította az összeg utalását, a pénz azonban eddig nem érkezett meg az intézményekhez.
jan. 5
6:03
Megátkozták az OTP-t! Hová tűnt 15 év befizetése? (168 Óra Online)
Megátkozta az OTP-t egy taranyi cigány férfi, miután hiába próbálta kideríteni, hogy mi lett az 1982 óta tartó lakáshitel-törlesztéseivel – írta a sonline.hu.
jan. 5
6:18
Wermer: Az MSZP feladta a meccset (Infostart)
A pártok azért nem kampányolnak még, mert úgy gondolják, borítékolható a választások eredménye - mondta Wermer András marketingstratéga az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 5
6:30
BKV - Hogy lesz a napi 8-10 meghibásodásból hirtelen 172? (Alternatív Energia)
A BKV reggel óta értetlenül áll a kialakult jármű meghibásodások előtt, ezért a menedzsment azonnali vizsgálatot rendelt el - közölte a közlekedési társaság hétfő este az MTI-vel.
jan. 5
6:54
Nagyobb beleszólást kap a kormány a bankok ügyeibe - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság információi szerint a jelenleginél lényegesen nagyobb beleszólást kaphat az állam a bankok ügyeibe. Egy most készülő és a kormány tervei szerint még ebben a ciklusban a parlament elé kerülő törvényjavaslat bizonyos esetekben korlátozná a menedzsment-, illetve a tulajdonosi jogokat a pénzintézeteknél, sőt az állam közvetlenül is átvehetné az irányítást.
jan. 5
7:06
A kérdés már csak az, meddig mennek el, azt is előveszik majd, aki nem a Fideszre szavazott? (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Fidesz és a KDNP azért szeretné a parlamentben megszerezni a kétharmados többséget, hogy "kénye-kedve szerint felfüggeszthesse a mentelmi jogát annak a politikusnak, aki ellenszenves neki".
jan. 5
7:08
Sólyom Lászlóhoz fordul a Jobbik! (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnökhöz fordul a Jobbik, mert diszkriminációnak tartják Bajnai Gordon kormányfőnek azt a kijelentését, amely szerint a választások előtt a demokratikus pártok beletekinthetnek az ország pénzügyi helyzetébe, de a Jobbik nem, mert a miniszterelnök őket nem tartja demokratikus erőnek.
jan. 5
7:10
A CIB Bank ügyfeleinek adatait próbálták megszerezni ismeretlenek (Alternatív Energia)
Ismeretlen személyek hétfőn e-mailben kíséreltek meg bankkártya adatokat megszerezni a CIB Bank nevében.
jan. 5
7:12
Buszmizéria - a VEKE szerint rosszabb a helyzet, mint tegnap volt (Infostart)
Kedden reggel 6 óráig 250 BKV busz késve vagy egyáltalán nem indult el, emiatt a belvárosban, illetve a a főváros déli részén kell számítani járatkimaradásokra - mondta az MTI-nek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője kedden reggel. A BKV fődiszpécsere viszont az InfoRádiónak csupán 150 busz késéséről, illetve kimaradásáról számolt be.
jan. 5
7:15
13 centis havat jósolnak mára! (168 Óra Online)
Eleinte főleg a Dunántúl déli, középső és az Alföld déli, délnyugati részein, majd napközben átmenetileg egyre kevesebb helyen helyen várható havazás – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
jan. 5
7:24
BKV - A helyzet "kicsit rosszabb", mint hétfőn volt (Alternatív Energia)
Kedden reggel 6 óráig 250 BKV busz késve vagy egyáltalán nem indult el, emiatt a belvárosban, illetve a a főváros déli részén kell számítani járatkimaradásokra - mondta az MTI-nek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője kedden reggel.
jan. 5
7:42
Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa (Metropol)
Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre.
jan. 5
8:00
Legyen ön is derűlátó! - BKV: már "csak" 150 busszal van probléma, addig is használják a villamosokat és a metrót... (Alternatív Energia)
Mintegy 150 busz késve vagy egyáltalán nem közlekedik kedd reggel a fővárosban; a buszok elsősorban Dél-Budán és Dél-Pesten hiányoznak - mondta Erős János, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek.
jan. 5
8:00
Hajnalban havazás kezdődött a fővárosban (Metropol)
A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően kedden hajnalban gyenge havazás kezdődött a fővárosban; a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 75 szóró munkagéppel dolgozik az utak síkosságmentesítésén.
jan. 5
8:06
Török Gábor az elmúlt 20 év legrövidebb kampányára számít (Infostart)
A Vision Politics igazgatója szerint különleges lesz az idei választási kampány abban a tekintetben, hogy az elmúlt 20 év legrövidebb korteskedésére kell számítani. Török Gábor az InfoRádiónak azt mondta: nehéz lesz felfokozni a politikai izgalmakat.
jan. 5
8:18
"Olyan vádaskodásokba merítkezik a BKV, amely minden alapot nélkülöz" (Alternatív Energia)
Ha kell, jogi lépéseket is tesznek a szakszervezetek amiatt, hogy "olyan vádaskodásokba merítkezik a BKV, amely minden alapot nélkülöz" - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek hétfőn, arra reagálva, hogy a cég menedzsmentje szerint a reggeli állapot egy nem legális sztrájk és nem zárható ki a szándékosság jelenléte sem.
jan. 5
8:27
Az MSZP feladta a meccset? (168 Óra Online)
A pártok azért nem kampányolnak még, mert úgy gondolják, borítékolható a választások eredménye - mondta Wermer András az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 5
8:36
"Megértem, hogy nehéz mindezt bevallani" (Alternatív Energia)
Nem hosszabbították meg a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) tartozó úgynevezett döglött ügyek osztálya vezetőjének, Kovács Lajos ezredesnek a szerződését – erősítette meg a hírt hétfőn az MTI-nek maga az érintett, aki szerint a döntés hátterében a tavaly év végén megjelent „ A Mór megtette…” című könyve állhat.
jan. 5
8:54
Ma is kiszámíthatatlan lesz a buszközlekedés (Metropol)
Mintegy 150 busz késve vagy egyáltalán nem közlekedik kedd reggel a fővárosban. A buszok elsősorban Dél-Budán és Dél-Pesten hiányoznak.
jan. 5
9:12
Az MSZP ötvennél több egyéni mandátumban bízik (Alternatív Energia)
A Népszabadság információi szerint egy, az MSZP-ben készített belső felmérés azt állítja: valamivel több mint ötven olyan egyéni körzet van, ahol reálisan mandátumhoz juthat a párt a tavaszi országgyűlési választáson.
jan. 5
9:30
Ez csak a kezdet? - Állandósulhat a jelenlegi tömegközlekedési helyzet a fővárosban (Alternatív Energia)
Állandósulhat a jelenlegi tömegközlekedési helyzet a fővárosban, így a jövőben is akadozhat a buszforgalom - mondta Nemes Gábor, a BKV-s szakszervezetekből alakult sztrájkbizottság szóvivője kedden az MTI-nek.
jan. 5
10:03
Hazahozták a hegymászókat Szlovákiából (Metropol)
Éjjel érkezett Magyarországra a Szlovákiában balesetet szenvedett Erőss Zsolt hegymászó és két társa. A Magas-Tátrában balesetben megsérült magyar hegymászók egyikét a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban, a másik férfit a tatabányai kórházban ápolják.
jan. 5
10:12
Wermer András: Eljött a pozitív üzenetek ideje (Infostart)
A politikai pártok nem magukat pozicionálják, hanem az ellenfeleiket démonizálják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wermer András. A marketingstratéga szerint a negatív kép mutatása már nem új üzenet, ahhoz valami pozitívat kell megfogalmazni.
jan. 5
10:15
–150 busz? BKV: ez már javulás! (168 Óra Online)
Mintegy 150 busz késve vagy egyáltalán nem közlekedik kedd reggel a fővárosban; a buszok elsősorban Dél-Budán és Dél-Pesten hiányoznak - mondta Erős János, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek.
jan. 5
10:21
Afgán határsértőket fogtak el Szegednél (Metropol)
Egy taxis segítségével fogtak el három afgán határsértőt kedd hajnalban Szeged közelében az M5-ös autópályán.
jan. 5
10:21
Elképzelhető, hogy időközi választást írnak ki a főváros VII. kerületében is (Alternatív Energia)
Idén április 1-jéig lehet időközi önkormányzati választást tartani; a helyi választási bizottságoknak pedig még tíz napjuk van arra, hogy szavazást írjanak ki. A jelenlegi adatok szerint ebben az önkormányzati ciklusban még nyolc településen tartanak majd képviselő- vagy polgármester-választást.
jan. 5
10:39
"A jelöltek cserélődése nem befolyásolja alapvetően az SZDSZ szavazatszerző képességét" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ-nek azért van listavezetője és nem miniszterelnök jelöltje, mert egy ellenzékbe készülő kis parlamenti párt esetében ez így normális - mondta az MTI-nek adott interjújában Retkes Attila. A pártelnök állítja, hogy Magyarországon jelenleg a Szabad Demokraták Szövetsége az egyetlen liberális párt és úgy számol, hogy a következő parlamentben 20-25 képviselőjük foglal majd helyet.
jan. 5
11:15
BKV - Csak átmeneti probléma a buszforgalom akadozása (Alternatív Energia)
Csak átmeneti probléma a buszforgalom akadozása; amint sikerül megegyezni a szakszervezetekkel, újra normalizálódik a közlekedési helyzet - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek.
jan. 5
11:17
Megszűnik a Sztársáv, a Szempont, a Múlt-kor és az Életképek (Alternatív Energia)
Tegnap lépett életbe a Magyar Televízió (MTV) új műsorrendje. A műsorválaszték szegényesebb a korábbinál, változatlanul szerepelnek a kisebbségi, vallási és hírműsorok, de a köztévé nagy készpénzkifizetéssel járó produkciókat egyelőre nem gyárt. Az intézménynél mindezt az MTV-t sújtó költségvetési megszorításokkal magyarázták, a műsorkészítésre fordítható források ugyanis drasztikusan csökkentek,…
jan. 5
11:33
Hamis iratokkal biztosítókat csapott be egy nő (Metropol)
Őrizetbe vett a rendőrség egy 33 éves kisvárdai nőt, aki hamis iratokkal sorozatosan csapott be biztosítótársaságokat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.
jan. 5
11:51
Tokajig még árad a Tisza (Metropol)
Továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van a Tisza Záhony és Tokaj közti szakaszán, a mellékfolyók többségén azonban folyamatos az apadás - tájékoztatott a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Fetikövizig) vezetője kedden. Szeghalomnál gyorsan árad a Berettyó. Tetőztek a Körösök.
jan. 5
12:27
Hoppá! Jogsértő volt a frekvenciapályázat (Alternatív Energia)
Jogsértő volt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázata, melynek eredményeként a Sláger és a Danubius helyett a Neo FM és a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot - mondta ki a Fővárosi Bíróság (FB) kedden kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében.
jan. 5
12:39
Swingerklub és reality? Jön a női tévé (168 Óra Online)
Január elsejétől FEM3 néven új, nőknek szóló szórakoztató csatorna indult Magyarországon. Kérdés, van-e még hely, s ha igen, hol a szakemberek által teljesen telítettnek, több száz magyar és külföldi adó elérésére alkalmas televíziós palettán?
jan. 5
13:03
MDF: hozzák nyilvánosságra a mágnesszalagok tartalmát! (Alternatív Energia)
Az MDF azt kéri, hogy hozzák nyilvánosságra a 2060-ig titkosított, az elmúlt rendszer titkosszolgálati adatait rögzítő 18 mágnesszalag tartalmát - közölte Csapody Miklós és Roszík Gábor MDF-es politikus sajtótájékoztatón kedden.
jan. 5
13:05
Benzintender - "mindenki nyugodjon meg, minden a legnagyobb rendben van" (Alternatív Energia)
Rendkívüli ülést tart pénteken a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága a kormányzati benzintender ügyében.
jan. 5
13:12
4,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak (Infostart)
Az idei évtől a legfontosabb változás, hogy január 1-jétől 4,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjba vonulás idejétől függően korrekciós emelés is történt - mondta Barát Gábor, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) főigazgatója keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 5
13:14
Húsz centi hó és ónos eső jöhet (Infostart)
Narancssárga figyelmeztetést adott ki a nyugati és a déli megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat - ezeken a területeken tehát 24 óra alatt 5 centiméternél több esőre vagy hóra lehet számítani. Az InfoRádió úgy tudja: a figyelmeztetésből riasztás is lehet, ha mindez néhány óra alatt következik be. A középső országrészben délutántól holnap délelőttig nagy mennyiségű hó hullhat, a hóréteg…
jan. 5
13:33
Ikrek! Meg kellett indítani a szülést egy új influenzás kismamánál (168 Óra Online)
Harminchetes ikerterhességgel, influenzaszerű tünetekkel került a kaposvári kórházba egy kismama a múlt héten, ám később átszállították Pécsre, s itt indították meg a szülést – írta a bama.hu.
jan. 5
13:39
Jogsértően pályáztatott az ORTT (Metropol)
Jogsértő volt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázata, melynek eredményeként a Sláger és a Danubius helyett a Neo FM és a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot. Az Advenio Zrt. egyelőre nem kommentálja a bírósági döntést.
jan. 5
13:39
Demonstrációt szervez az MTV a Magyar Kultúra Napjára (Alternatív Energia)
Demonstrációt szervez a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára - jelentette be a cég menedzsmentjével folytatott keddi tárgyalást követő sajtótájékoztatóján a testület elnöke.
jan. 5
13:41
Kutyák martak halálra egy kislányt Poroszlón (Metropol)
Kutyák martak halálra egy 8 éves kislányt Poroszlón. Az eset még december 22-én történt, ám a rendőrség csak kedden adott tájékoztatást a történtekről.
jan. 5
13:41
"Rá kell irányítani a figyelmet arra, hogy a diktatúra titkainak egy részét most is homály fedi" (Alternatív Energia)
Az MDF azt kéri, hogy hozzák nyilvánosságra a 2060-ig titkosított, az elmúlt rendszer titkosszolgálati adatait rögzítő 18 mágnesszalag tartalmát - közölte Csapody Miklós és Roszík Gábor MDF-es politikus sajtótájékoztatón kedden.
jan. 5
13:57
Demonstrációra készül az MTV (Metropol)
Demonstrációt szervez a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára - jelentette be a cég menedzsmentjével folytatott keddi tárgyalást követő sajtótájékoztatóján a testület elnöke.
jan. 5
13:57
Demonstrációt szervez az MTV a Magyar Kultúra Napjára (részletek) (Alternatív Energia)
Demonstrációt szervez a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára - jelentette be a cég menedzsmentjével folytatott keddi tárgyalást követő sajtótájékoztatóján a testület elnöke.

Keresés