2010. január 13. szerda

jan. 13
4:30
BKV-sztrájk: Mi jár? Mi nem? Íme a lista! (168 Óra Online)
A kedd délutáni sztrájktárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között, mindkét fél fenntartotta legutóbbi ajánlatát. Ezért a Társaság vezetősége ismét eredménytelennek nyilvánította az egyeztetést. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek szerdán ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.
jan. 13
5:12
A háziorvosok azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet (Népszava)
Egyeztetésre hívta holnapra Székely Tamás a Magyar Orvosi Kamara elnökét, hogy közösen tekintsék át a háziorvosok finanszírozását. Az egészségügyi miniszter szerint az alapellátók bevételét csak annyival csökkentette a kormány, amennyivel kevesebb adót kell fizetniük. A háziorvosok viszont azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet.
jan. 13
5:14
A szocialisták a fővárosi egyéni választókerületek legalább felében mandátumot szerezhetnek (Népszava)
Bár a pártok a nyilvánosság előtt azt hangoztatják, hogy csak január végén, illetve februárban kezdik el a kampányt, az MSZP és a Fidesz is verseng már a szavazatokért. A szocialisták a jövő héten elkezdik bemutatni egyéni képviselőjelöljeiket, január 31-én pedig a Syma Csarnokban hirdeti meg miniszterelnök-jelölti programját Mesterházy Attila. Az MSZP bízik abban, hogy Budapesten több…
jan. 13
5:21
Otthagyta csatornáját a TV2 ex-műsorvezetője! „Nem az én profilom” (ATV)
Úgy váltak el, hogy a jövőben még dolgoznak majd együtt.
jan. 13
5:23
Szigorítanak a sztrájkolók: még kevesebb járat indul + videó (ATV)
Amilyen gyorsan bementek az egyeztetésre, olyan hamar ki is jöttek.
jan. 13
5:24
Gyász: elhunyt Herczegh Géza (168 Óra Online)
Elhunyt Herczegh Géza, az Magyar Tudományos Akadémia rendes rendes tagja - közölte az MTA. 1993-2003 között az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróságának tagja volt, nemzetközileg is kiemelkedő tudományos munkássága igen széleskörű – írta a hvg.hu.
jan. 13
5:30
A gyilkossági ügyek 90 százalékát a rendőrség eredményesen megoldja (Népszava)
Megrázó évet zárt tavaly a hazai kriminalisztika. Több, korábban példa nélküli és meglehetősen brutálisan végrehajtott gyilkosság színezte feketére Magyarország bűnügyi statisztikáit. A februári Cozma-gyilkosság, a romagyilkosság-sorozat, a pécsi ámokfutás, valamint a gyáli és a salgótarjáni kivégzés mind óriási visszhangot váltott ki a médiá­ban. Zengett a sajtó ezektől a különösen kegyetlen…
jan. 13
5:48
A közlekedés igen, a BKV-sztrájk nem áll le (Népszava)
Folytatódik ma a kedden kezdődött határozatlan idejű BKV-sztrájk, így kiszámíthatatlan tömegközlekedésre kell számítani Budapesten. A cégvezetés tegnap is tárgyalt a sztrájkoló szakszervezetekkel a kollektív szerződésről és a dolgozói juttatásokról, de nem tudtak megegyezni. Eközben a BKV-botrányok újabb két gyanúsítottját hallgatta ki a rendőrség. A főváros vizsgálóbizottsága pedig ma a cég két…
jan. 13
5:50
Egy nap - a jelek szerint ennyi a szavatossági ideje a legnagyobb ellenzéki párt állításainak (Népszava)
Mégsem tervez jogi lépéseket a Figyelőben megjelent cikk miatt a Fidesz - legalábbis most ez a párt legújabb álláspontja a nyugdíjrendszer-módosításukat bemutató írással kapcsolatban. A két terv között mindössze egy nap telt el. Ugyannyi, mint a svéd-modell bemutatása, majd annak cáfolata között. Annak ellenére hiányoznak a konkrétumok, hogy tegnap a párt szakpolitikusa nyilatkozott. Iván László…
jan. 13
6:09
BKV-SZTRÁJK - ma is bizonytalan lesz a menetrend (boon)
Nincs megállapodás, így szerdán folytatódik a BKV-sztrájk. A szakszervezet szerint magas a munkabeszüntetés támogatottsága, így elõfordulhat, hogy még annyi járat sem indul el szerdán, mint kedden.
jan. 13
6:27
Fent szórják, lent szorítják (szon)
A hivatalok dolgozói a polgármesterrel együtt osztanak és szoroznak, kivonnak és összeadnak, szinte bűvészkednek a számokkal, hogy működőképes maradhasson ebben az esztendőben is a település. M. Magyar László jegyzete
jan. 13
6:30
A metró, a troli, a HÉV, öt villamos és néhány busz megy (Inforádió)
Menetrend szerint elindultak az első járatok a HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon - közölte a BKV. A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a villamosok közül az 1-es, 2-es, 3-as, 6-os, a 41A és a 47-es vonalakon van közlekedés. Az autóbuszbuszok közül a 30-on, 58-on, 95-ön és 170-en indultak el a járatok. Hat óra előtt további néhány buszvoanlon elindult a közlekedés.
jan. 13
6:32
Balázs Péter: Javult Magyarország megítélése (Inforádió)
Balázs Péter külügyminiszter szerint az elmúlt hónapokban javult Magyarország nemzetközi megítélése, mert a Bajnai Gordon vezette kormány eddig rendre megvalósította ígéreteit.
jan. 13
6:34
Milyen feladatok várnak a magyar uniós elnökségre? (Inforádió)
A magyar uniós elnökség idején a kiemelt témák között lehet a többi között az uniós költségvetés, a szervezet bővítése és a Duna-völgy fejlesztésének stratégiája - mondta Balázs Péter külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 13
6:45
Rita, szerda szépe (szon)
Rita magabiztosan mozgott a kamera előtt, hiszen munkájából adódóan sokat szerepel színpadon.
jan. 13
6:48
Mi jár, mivel lehet közlekedni? (Inforádió)
A legfrissebb hírek arról, mi jár, mivel lehet közlekedni szerdán Budapesten, a BKV-sztrájk okozta nehézségek ellenére.
jan. 13
6:50
A jegykiadó rendszer lecserélését tervezi a MÁV (Inforádió)
Pénztári és fedélzeti jegykiadó rendszerének lecserélését tervezi a MÁV-Start. A Népszabadság úgy tudja, hogy már készítik az egységes jegykiadó rendszer közbeszerzési dokumentációját. A fejlesztés az idei üzleti tervben szerepel.
jan. 13
7:09
Aggódnak a nyugdíjasok, összeül az idősügyi tanács + videó (ATV)
Több idősügyi szervezet aggódva hallgatta a Fidesznek a svéd nyugdíj-modell javaslatát.
jan. 13
7:12
Harminchat buszvonalon indult el a közlekedés; a metrón, a HÉV-en és a trolikon nincs fennakadás (ma.hu)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői kedden nem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről. Harminchat - többségében alvállalkozók által üzemeltetett - vonalon indult meg a buszközlekedés szerda reggel 6 óráig, de a villamosok közlekedésében továbbra is jelentős fennakadásokra kell számítani, mindössze öt vonalon járnak a szerelvények -…
jan. 13
7:12
Őszödi titkok: A labda az NBH térfelén pattog (168 Óra Online)
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) dönthet arról, hogy legalább részben nyilvánosságra hozzák-e a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárgásáról szóló jelentést. Az NBH azonban nemzetbiztonsági okokból olyan információkat is visszatarthat, amelyek egyébként nyilvánosak – írta az Origo.
jan. 13
7:24
BKV-sztrájk: tíz órakor folytatódnak a tárgyalások (Inforádió)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői tegnap sem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről. A felek délelőtt 10 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz
jan. 13
7:27
Ex-modellel csalta feleségét a TV2-sztár! Elköltözött gyerekeitől (ATV)
Gyermekei születését élete meghatározó pillanatának nevezte.
jan. 13
7:30
Választás 2010: Mozgolódnak a pártok (ma.hu)
A tavaszi általános országgyűlési választás kampánya hivatalosan akkor kezdődik, amikor Sólyom László köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját, a pártok azonban már most gőzerővel készülnek a választásra, jelentik be indulásukat a választáson és ismertetik a programjukat.
jan. 13
7:32
H1N1: Túl sok az oltóanyag (ma.hu)
Magyarországra az egészségügyi hatóságok által megrendelt és már leszállított négymillió H1N1 vakcinán túl csak akkor gyárt oltóanyagot az Omninvest, ha erre szükség lesz - írta a szerdai Világgazdaság.
jan. 13
7:36
Választás 2010: hivatalosan még nincs kampány, mégis egyre több a rendezvény (Népszava)
A tavaszi általános országgyűlési választás kampánya hivatalosan akkor kezdődik, amikor Sólyom László köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját, a pártok azonban már most gőzerővel készülnek a választásra, jelentik be indulásukat a választáson és ismertetik a programjukat.
jan. 13
7:36
A buszok nem közlekednek, a metró és a HÉV elindult (fidesz)
Folytatódik a BKV-sztrájk, miután a szakszervezetek és a vállalat vezetői kedden sem tudtak megegyezni. Várhatóan még kevesebb járat indul el a munkabeszüntetés második napján.
jan. 13
7:38
Gyurcsány cáfol - "Nem támogatom az MDF-et" (Népszava)
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő határozottan cáfolta szerdán az MTI-nek, hogy bármilyen módon támogatná az MDF-et.
jan. 13
7:39
A holdudvaré a kormány iskolaalma programja? (szon)
Nyíregyháza – A hazai almatermesztők legsúlyosabb és legnehezebb éve volt a tavalyi. Az önköltségi ár harmadáért is csak viszonylag kevés gazda tudta értékesíteni a megtermelt almát. Sokan a fán hagyták a termést, s megkezdődött megyénkben az ültetvények egy részének kivágása.
jan. 13
7:40
Szövetségeseket keres az MDF (Népszava)
Az MDF türelmet kér ahhoz, hogy a következő napok és hetek tárgyalásai alapján kiválassza szövetségeseit Bokros Lajos programjához, és egyben mindenkitől elnézést kér, akit a felesleges találgatások méltatlanul hírbe hoztak, még akkor is, ha ez sosem az MDF szándéka miatt történt így - közölte Dávid Ibolya pártelnök szerdán az MTI-vel.
jan. 13
7:42
Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás - lapszemle (Inforádió)
Törvénymódosítás készül a fizetőparkolásról Soron kívül tárgyalják a sukorói pert Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás.
jan. 13
7:44
Normális üzemre készülnek ma Ferihegyen (Inforádió)
Normális üzemre készülnek ma Ferihegyen
jan. 13
7:45
Horváth: a BKV mindig teljesítette a dolgozók kérését + videó (ATV)
A budapesti ügyekért felelős kormánybiztos szerint ezért nem volt eddig sztrájk.
jan. 13
7:54
Mikor és miben lehet megegyezés a BKV-nál? (Népszava)
A Népszava kérdésére Bolla Tibor, Gulyás Attila és Nemes Gábor válaszolt.
jan. 13
8:06
Torlódások a főváros útjain (HVG)
Több fő közlekedési útvonalon is fennakadások vannak a közúti közlekedésben Budapesten, szerda reggel a bevezető útvonalakon és a belső főbb utakon is torlódások alakultak ki - közölte a Fővinform ügyeletese. Eközben újabb buszvonalakon indult meg a közlekedés.
jan. 13
8:06
Február 5-én évértékel Orbán (ma.hu)
Február 5-én tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 13
8:15
A holdudvaré a kormány iskolaalma programja? (boon)
Nyíregyháza – A hazai almatermesztők legsúlyosabb és legnehezebb éve volt a tavalyi. Az önköltségi ár harmadáért is csak viszonylag kevés gazda tudta értékesíteni a megtermelt almát. Sokan a fán hagyták a termést, s megkezdődött megyénkben az ültetvények egy részének kivágása.
jan. 13
8:17
Újabb kutyamarcangolás Sajóbábonyban (boon)
Sajóbábony - Kiskutyát tépett szét Bábonyban a tavaly decemberben veszélyesnek minősített pit-bull kutyapár.
jan. 13
8:18
25 milliót követel a honvédelmi tárcától az elhunyt tűzszerész apja (Inforádió)
Nem vagyoni kártérítésként 25 millió forintot követel a Honvédelmi Minisztériumtól az a 60 éves rokkantnyugdíjas férfi, akinek tűzszerész fia 2008 júniusában hősi halált halt Afganisztánban. A férfi ügyvédje, Kamarás Péter bízik abban, hogy precedens értékű döntés születhet az ügyben.
jan. 13
8:21
7-es erősségű földrengés Haitin: több száz halott (ATV)
A földmozgás közép-európai idő szerint kedden késő este rázta meg a karib-tengeri országot.
jan. 13
8:24
Sztrájk Ferihegyen is: menetrend szerint indulnak a gépek (HVG)
A Malév forgalmában szerdán várhatóan nem okoz fennakadást a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) által hétfőn este elindított határozatlan idejű sztrájk, amely továbbra is tart - mondta Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.
jan. 13
8:24
"Meggátolják, hogy azt a gyógyszert írjam fel, ami a legjobb lenne” (168 Óra Online)
Saját költségükön továbbképzésre küld 181 orvost az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mivel a meghatározott értéknél rendszeresen drágábban írtak fel gyógyszereket betegeiknek. A sokat által bírált rendeletről és a Népszabadság által is közölt büntetésről egy szegedi háziorvos azt mondta a szegedma.hu-nak, hogy azt küldené el továbbképzésre, aki ezt kitalálta, mert íróasztal mellől nem…
jan. 13
8:30
A válság ellenére tele van tervekkel Tata városa (fidesz)
Tatai városbemutató címmel készített interjút Michl József polgármesterrel és országgyűlési képviselő-jelölttel az egyik Komárom-Esztergom megyei napilap, a 24 Óra. A városra jellemző kulcsszavak kapcsán bizakodó hangulatban tekint előre Michl József, s a válság ellenére helyi eredményekről ad számot.
jan. 13
8:32
Almunia nem emlékezett Feri telefonjára (fidesz)
Győri Enikő európai parlamenti képviselő a 2006-os magyarországi eseményekben játszott kétes szerepéről kérdezte Almunia biztosjelöltet.
jan. 13
8:33
Ez történt kedden Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a keddi nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 13
8:36
Sajtóhírek szerint a ppo.hu miatt több ezren fordultak a hatóságokhoz (Inforádió)
A Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is vizsgálja a Centillion AG által működtetett ppo.hu online szolgáltatásokat nyújtó honlap ügyét - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a honlapon a többi között mobilegyenleg felöltésre, online lottózásra és sztrádamatrica vásárlásra van lehetőség.
jan. 13
8:39
Póker-bukta: 20 millió forintot veszített egy szekszárdi nő (teol)
Székesfehérváron került rendőrkézre egy öttagú társaság, közülük négyen Tolna megyeiek. Önbíráskodás miatt indítottak eljárást egy 48 éves szekszárdi nő, egy 32 éves paksi, és egy 35 éves dunaszekcsői férfi ellen a székesfehérvári rendőrök.
jan. 13
8:42
Egyre rosszabb a levegő, délután havazhat (HVG)
Egyre rosszabb Budapest levegője a gyenge légmozgás miatt. A nitrogén-oxid koncentrációja várhatóan ma vagy holnap átlépi az egészségügyi határértéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese.
jan. 13
8:51
Soron kívül tárgyalják a sukorói pert - Magyar Nemzet (boon)
Soron kívül, február 19-én tárgyalja a Fejér Megyei Bíróság a sukorói ügyet - írja a Magyar Nemzet.
jan. 13
8:54
Ma délelőtt ülésezik a VDSZSZ sztrájkbizottsága (Inforádió)
Ma délelőtt ülésezik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága.
jan. 13
8:57
Vártnál jobb az államháztartási hiány. A Fidesz szerint ez régi trükk + videó (ATV)
Az államháztartás hiánya tavaly 3,6 százalékos volt - jelentette be a hivatalos adatokat a pénzügyminiszter.

Keresés