2010. január 28. csütörtök

jan. 28
5:06
Depressziós lesz a mai csütörtök! (168 Óra Online)
2010. január 28-án, csütörtökön egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég – jelentette az .
jan. 28
5:06
Büntetné a holokauszttagadást és a gyűlöletbeszédet a szocialista párt (Alternatív Energia)
Európaszerte megemlékezéseket tartottak annak alkalmából, hogy 1945. január 27-én szabadultak fel az auschwitzi haláltáborok foglyai. Itthon a hivatalos rendezvényeken többször felmerült az erősödő szélsőjobboldal elleni összefogás szükségessége, sőt, Izrael miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere, Avigdor Liberman Budapesten tartott beszédében, valamint Mesterházy Attila, a szocialista párt…
jan. 28
5:15
„Elvesztettük” Az RTL Klub sztárja otthagyta családját (ATV)
A táncost ugyanis felvették egy fővárosi gimnáziumba.
jan. 28
5:17
11 millióval bukott le a BKV jogi igazgatója! Újabb részletek (ATV)
A BA után tavaly májusban került a közlekedési vállalathoz.
jan. 28
5:24
Fővárosi vizsgálóbizottság: Demszky Gábort és Hagyó Miklóst is meghallgatnák (Alternatív Energia)
Ma vagy holnap elrendelhetik Antal Attila volt BKV-vezérigazgató előzetes letartóztatását; az egykori cégvezető ugyan két év alatt nullszaldós üzemi eredményt ígért, de ezt 1005 ember elbocsátása ellenére sem sikerült megvalósítania. Hűtlen kezeléssel ráadásul éppen több, indokolatlanul nagy összegű végkielégítés miatt gyanúsítják. Eközben ismét felmerült az Antalt a cég élére ajánló Hagyó Miklós…
jan. 28
6:00
Fidesz és MSZP: közelednek! (168 Óra Online)
Csökkent a különbség a két legnagyobb párt támogatottsága között a TÁRKI legújabb felmérése szerint: a Fidesz és az MSZP között januárban 40 százalékpontnyi, míg tavaly novemberben még 51 százalékpontnyi különbséget mértek.
jan. 28
6:15
Paczolay: Kétharmados pánik van az országban (Infostart)
Az emberek egy része attól tart, hogy ha a következő kormány kétharmados többséget szerez, akkor könnyedén módosíthatja az alkotmányt - mondta Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette, szigorítani kellene az alaptörvény megváltoztatásának feltételein. A vagyonadó kapcsán elmondta: az Alkotmánybíróság a keddi döntésével kijelölte az alkotmányos…
jan. 28
6:51
Formálódnak az MSZP választási ígéretei (Infostart)
Az MSZP elsősorban saját, korábbi bázisát szeretné aktivizálni a legfontosabb választási ígéreteivel, amelyek főként a társadalmi igazságosság elvét viszik tovább - tudta meg az MTI szocialista forrásból. A szocialisták külön adót rónának ki az állami támogatású bankok vezetőinek prémiumára és a havi másfél millió forint feletti jövedelmeket 50 százalékos kulccsal adóztatnák.
jan. 28
7:03
65 évvel ezelőtt szabadult fel az utolsó koncentrációs tábor + videó (ATV)
Világszerte zajlanak a megemlékezések a Holokauszt Emléknap alkalmából.
jan. 28
7:12
Eszenyi Enikő: ez elkeserít (168 Óra Online)
" Ami viszont ugyancsak elkeserít: Szlovákia és Magyarország eldurvult politikai viszonya. Engem ez rettenetesen bánt" – mondta az című pozsonyi napilapnak Eszenyi Enikő.
jan. 28
7:21
"Tehetségtelen kislány bosszúja" Beszólt a magyar műsorvezető (ATV)
Szerinte egy „sajtós kislány akart csak bosszút állni”.
jan. 28
7:30
Kigyulladt egy kamion az M0-ás autóúton, áll a forgalom (Metropol)
Az M0-ás autóút M1 felé vezető oldalát teljes egészben lezárták, az M5 felé vezető oldalán pedig egy sávon lehetett haladni csütörtök reggel, miután kigyulladt egy kamion.
jan. 28
7:39
Lefejezik, vagy pajzsra emelik Mesterházyt (ATV)
Alapvetően a széles körű felelősség elosztás elvére épül az MSZP kampányvezetése, ezért úgy tűnik, a választások után sincs sok esély a párt megújulására. Pontosabban csak egy kemény, 20 százalék alatti eredmény esetén, ám a tét akkor már nem a megújulás lesz, hanem a szétesés elkerülése. A kérdés, hogyan éli túl az MSZP miniszterelnök-jelöltségét felvállaló Mesterházy Attila a választás utáni…
jan. 28
7:45
Megfejthetetlen az áfabevétel többlete - lapszemle (Infostart)
Megfejthetetlen, hogyan jött össze tavaly a költségvetés áfabevételi többlete, ami biztosította, hogy a Nemzetközi Valutaalappal elfogadtatott tervnél jobb legyen a hiány - írja a Népszabadság.
jan. 28
7:47
Több áram fogy a hidegben, de van elég tartalék (Infostart)
Csaknem háromszoros tartalékkapacitás van a villamosenergia-rendszerben, így a nagy hideg ellenére is biztonságos az ellátás - mondta Tari Gábor. A villamosenergia-rendszert irányító Mavir Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak úgy fogalmazott: a nyári kánikula nagyobb megterhelést jelent, mint a tartós téli hideg.
jan. 28
7:48
Pécs becsődöl? (168 Óra Online)
Szerda délutánra is összehívták Pécs költségvetési bizottságát. A testület a 3,7 milliós költségvetési hiányról tárgyal – a büdzsének még sosem volt ekkora hiánya a baranyai megyeszékhelyen – írta a bama.hu.
jan. 28
8:03
Wermer András: A negatív kampánynak sosincs jó vége (Infostart)
Wermer András stratéga szerint a szimpátia dönti el a választást. A Fidesz egykori stratégiai tanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: beleszerethetünk abba is, akit már húsz éve ismerünk, de eddig még nem foglalkoztunk vele. Negatív kampánnyal is lehet nyerni, de annak sosincs jó vége, mert a választások után olyan hangulat alakul ki, ami nem visz előre.
jan. 28
8:06
Hűtlen kezeléssel vádolják a polgármestert (Alternatív Energia)
Veresegyház első emberét 120 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség. Az ügyészség még nem döntött - írta a Népszabadság.
jan. 28
8:08
Formálódnak az MSZP választási ígéretei (Alternatív Energia)
Az MSZP elsősorban saját, korábbi bázisát szeretné aktivizálni a legfontosabb választási ígéreteivel, amelyek főként a társadalmi igazságosság elvét viszik tovább - tudta meg az MTI szocialista forrásból. A szocialisták külön adót rónának ki az állami támogatású bankok vezetőinek prémiumára és a havi másfél millió forint feletti jövedelmeket 50 százalékos kulccsal adóztatnák.
jan. 28
8:21
TÁRKI: csökkent a különbség a Fidesz és az MSZP között (Infostart)
Csökkent a különbség a két legnagyobb párt támogatottsága között a TÁRKI legújabb felmérése szerint: a Fidesz és az MSZP között januárban 40 százalékpontnyi, míg tavaly novemberben még 51 százalékpontnyi különbséget mértek.
jan. 28
8:23
A Jobbik elnöke ellen veti be Fodor Gábort az MDF (Infostart)
A Fidesz és az SZDSZ után az MDF színeiben is képviselőjelölt lehet Fodor Gábor. Az Index értesülései szerint az SZDSZ volt elnöke szülővárosában, Gyöngyösön indulhat, így egyik ellenfele Vona Gábor, a Jobbik elnöke lesz. Az MDF budapesti listavezetője John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője lehet, és őt indíthatják Újlipótvárosban is.
jan. 28
8:24
Gyenge volt a fideszes ellentámadás (168 Óra Online)
Svéd modell. Ki hitte volna, hogy ez a kifejezés lesz a 2010-es kampány egyik fő jelszava, amely egymás ellen mozgatja a politikai táborokat? A nyugdíjreform ügye egy fideszes elszólás miatt lett kortestéma. A pártok további kampányterveinek PUNGOR ANDRÁS nézett utána.
jan. 28
8:33
Ölt az alkoholnak hitt fagyálló + videó (ATV)
Tragédiába torkollt a születésnapi buli.
jan. 28
8:35
Bíróságon esett ki a sztár zsebéből 13 adag heroin (ATV)
A bíró szerint vagy "abszolút őrültség" vagy ügyes trükk volt.
jan. 28
8:42
Figyelem! Hamarosan kezdünk! (Online közvetítés) (Alternatív Energia)
A magyar társadalmi-gazdasági kitörési stratégia új kihívásai és kényszerei címmel fél kilenckor megkezdődik az Ecostat konferenciája a Népszava rendezésében. Az előadók között van például Róna Péter közgazdász; Ferge Zsuzsa akadémikus; Bagó Eszter, a KSH elnökhelyettese; és Kiss Péter társadalompolitikai miniszter.
jan. 28
8:51
A túlélés esélyei - Ecostat konferencia (ATV)
Téma: A magyar társadalmi-gazdasági kitörési stratégia új kihívásai és kényszerei.
jan. 28
9:00
Fidesz-alelnök lett a színésznő (168 Óra Online)
A Fidesz országos választmánya még tavaly oszlatta fel a párt Egri szervezetét, amely hosszú kihagyás után, szerdán este újjáalakult – tudósított a .
jan. 28
9:00
Utcára vonulhatnak a tiltakozó rendőrök (Metropol)
Közösen tiltakozik az öt nagy rendőrszakszervezet, ugyanis szerintük az állomány számára hátrányosan módosították a szolgálati viszonyukról szóló törvényt, valamint a tavalyi évhez képest 50 százalékkal csökkent a béren kívüli juttatások összege.
jan. 28
9:02
Segítséget kaptak az óvodák (Metropol)
Hat óvoda nyert támogatást a Tchibo által meghirdetett Együtt az óvodákért! program keretében.
jan. 28
9:09
Már a fővárosban is havazik! Jelentős csapadék várható (ATV)
Hétfőig az ország felében várható napi 5 mm csapadék.
jan. 28
9:15
Őszre már változhat a kampányfinanszírozási rendszer (Infostart)
Kész javaslatot dolgoztak ki civil szervezetek ősszel a kampányfinanszírozás rendbetételére. A Transparency International és a Freedom House egyebek mellett ötszörösére emelné a kampánykiadások maximumát, külön számlán kéne vezetni a költéseket, és rövidebb lenne a kampány. A javaslat nem kapott kétharmados többséget a decemberi szavazáson, de az MSZP még bízik a februári elfogadásban.
jan. 28
9:27
Davos helyett kórházban kötött ki a brazil elnök (ATV)
Országát a központi bank elnöke képviseli.
jan. 28
9:45
Kiborult, alig tud beszélni: hetekre kidőlt az RTL Klub-os műsorvezető (ATV)
Állapota szinte semmit nem javult a műtét óta.
jan. 28
9:51
Évente csak ötven ember kaphatja majd a különleges kezelést (Infostart)
Szűkülhet a jövőben a tüdőrákosok egyik kezelési módjának lehetősége - értesült az InfoRádió. Egy törvényi változtatás szerint májustól az úgynevezett célzott biológiai terápiát csak 50 beteg kérheti egy éven belül az egészségbiztosítótól egyedi méltányosság útján. Értesüléseink szerint tavaly 83-an kapták meg a kezelést.
jan. 28
9:54
Ingyen dolgoznak a képviselők? Hol? (168 Óra Online)
Egerszalók képviselő-testülete évek óta nem veszi fel fizetését. A község vezetői az Egerszalókért Alapítványnak utalták tiszteletdíjukat – számolt be a .
jan. 28
9:54
Belyó Pál: tud segíteni az Ecostat a válságkezelésben (Alternatív Energia)
Tud segíteni az Ecostat a válságkezelésben - jelentette ki Belyó Pál, a KSH elnöke a magyar társadalmi-gazdasági kitörési stratégia új kihívásai és kényszerei címmel megrendezett konferencia megnyitóbeszédében.
jan. 28
10:03
Félárú BKV-jegyet akar az MSZP + videó (ATV)
A 65 év alatti nyugdíjasok, a rokkantnyugdíjasok és az otthonápolási díjban részesülők válthatnák meg.
jan. 28
10:12
Az ország több pontján havazik (Metropol)
Változó intenzitással havazás kezdődött az ország több területén csütörtök délelőtt, főként a nyugati és északi régiókban lehet pár centiméternyi friss hóra számítani.
jan. 28
10:12
Németh Péter: okos vitában vagyunk érdekeltek (Alternatív Energia)
Elmélyült a gazdasági és a tárdalmi válság is az országban - mondta Németh Péter. A Népszava főszerkesztője elmondta: fontos, hogy ebből a válságból együtt találjunk kiutat.
jan. 28
10:14
Kitiltanák a koldusokat Pécs központjából (Alternatív Energia)
Tiltanák a koldulást Pécs történelmi belvárosában, a javaslatról márciusban döntene a város közgyűlése - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
jan. 28
10:16
Kiss Péter: a válság következményei még nem rendeződtek! (Alternatív Energia)
Kiss Péter társadalompolitikai miniszter reméli, érvényt tudunk szerezni annak, hogy értékválasztástól függetlenül közös nevezőre tud jutni a magyar társadalom. A politikus erről az Ecostat és a Népszava közös konferenciáján beszélt.
jan. 28
10:21
A magyarok fele túlsúlyos (ATV)
A felnőtt európai lakosságból 400 millióan túlsúlyosak, a magyarok fele érzi magát elhízottnak. Ők azt mondják, változtatnak az étrendjükön.
jan. 28
10:23
Leitatták és négyen megerőszakolták a gondnokság alatt álló nőt (ATV)
Sem a nő, sem testvérei nem tettek feljelentést.
jan. 28
10:39
Csökkent az ingatlanadó mértéke Szlovákiában (ATV)
Szlovákia lakosságának jelentős része az idén a tavalyihoz hasonló, vagy valamivel kisebb összeget fizet az önkormányzatoknak ingatlanadó formájában - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtöki számában a
jan. 28
10:41
Ecostat: tovább folytatódott a gazdasági kilábalás (ATV)
Ez az elmúlt két év leghosszabb bővülési periódusa.
jan. 28
10:43
Vagyonadó: előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz + videó (ATV)
Ebben a parlamenti ciklusban már nem lehet új döntést hozni a vagyonadóról - ezt a kormányfő jelentette be, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a jogszabályt.
jan. 28
10:48
Fodor Gábor és Vona Gábor összecsap? (168 Óra Online)
Az index.hu információi szerint az SZDSZ egykori elnöke, Fodor Gábor szülővárosában, Gyöngyösön indulhat a képviselői posztért.
jan. 28
10:48
Később döntenek a félárú BKV-jegyekről (Metropol)
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén nem vette napirendre azt a fideszes indítványt, ami a BKV-tarifák február 1-jei, mintegy négy százalékos emelését lényegében visszavonta volna, de napirenden maradt az a javaslat, ami félárú tanulói vonaljegyet vezetne be. Az MSZP szerint az SZDSZ egyes politikusai beléptek a Fidesz kampánystábjába. Hosszas vita után a képviselők elhalasztották végül a…
jan. 28
10:48
Fazakas Szabolcs: nagy kihívás előtt állunk (Alternatív Energia)
Történelmi pillanat lesz Magyarország EU-s elnöksége - jelentette ki Fazakas Szabolcs nagykövet, volt EU parlamenti képviselő az Ecostat és a Népszava közös konferenciáján. Mint mondta: nagy kihívás előtt állunk, 14 évig úgy fognak megítélni minket, ahogy az elnökséget kezeltük.
jan. 28
10:50
Még kérdéses a félárú BKV-vonaljegy bevezetése (Alternatív Energia)
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén nem vette napirendre azt a fideszes indítványt, ami a BKV-tarifák február 1-jei, mintegy négy százalékos emelését lényegében visszavonta volna, de napirenden maradt az a javaslat, ami félárú tanulói vonaljegyet vezetne be.

Keresés