2010. január 28. csütörtök

jan. 28
0:27
Bemutatkozott az Apple iPad (SG)
A világ számos hírügynöksége és televízióadója mellett IT-blogok, gazdasági magazinok és napilapok küldték el a tudósítóikat San Franciscóba, ahol Steve Jobs mutatta be az Apple legújabb készülékét. A forradalminak szánt termék azonban mindössze egy nagyobbacska iPhone, nem ez fogja megmenteni a haldokló nyomtatott sajtót.
jan. 28
0:54
iPad - Steve bemutatta az Apple tabletjét (Pazar Cuccok)
Steve Jobs ma ünnepélyes keretek között leleplezte a nyár vége óta várva várt tabletet, melyről már majdnem minden infó kiszivárgott és egész pontosan, de azért marad még pár meglepetés. Az Apple új érintőképernyős kütyüje az iPad átmenet egy netbook és az iPhone/iPod Touch között, egy XXL-es iPhone vagy tablet (PC) kategorizálja mindenki ahogy szeretné, illetve még az oly népszerű digitális…
jan. 28
6:09
Kikapcsolva is „kémkedett” a Google Eszköztár (prohardver)
A hiba javítása már elérhető, ma már valószínűleg automatikus frissítésként is megérkezik.
jan. 28
7:36
Jó Éjt január huszonhetedikén, szerdán. (GameStar)
A mai napon bejelentették az Apple új csodakütyüjét, az iPad-et.
jan. 28
7:39
Jól kiszúrt a Fűrész 7. a Paranormal Activity 2-vel (SG)
Alig jelentették be a Paranormal Activity 2. részének rendezőjét, a Fűrész-sorozatot készítő Lionsgate stúdió jelezte, hogy ők is igényt tartanának Kevin Greutert szakértelmére a nemsokára forgatandó 3D-s Fűrész kapcsán.
jan. 28
7:54
Reggelt! 2010. 01. 28. (GameStar)
Reggeltet mindenkinek! Csütörtök van, ami egyet jelent az új GS Live adással. Jó lesz, majd meglátjátok! De most viccek!
jan. 28
7:57
Forest Whitaker az új Gyilkos elmék-sorozatban? (SG)
A Gyilkos elmék sikere vitathatatlan, így nem csoda, ha a CBS és a készítők is támogatták egy testvérsorozat létrehozásának ötletét. A főszereplő posztjára a tárgyalások Forest Whitakerrel folynak.
jan. 28
8:06
Indul a Leonar3Do gyártása (MaHu)
Hetek kérdése és elkészül az első bedobozolt Leonar3Do, indulhat a háromdimenziós virtuális teret alkotó eszköz forgalmazása.
jan. 28
8:42
Bejelentve a Pole Position 2010 (Game Channel Online)
A Kalypso Media brigádjáról - akárcsak a Paradox Interactive esetében - elmondható, hogy játékaik ugyan nem olyan szépek és agyonreklámozottak, mint más nagyobb cégnél megjelenő programok, de tartalmukat tekintve köröket vernek a legtöbb játékeladási listákat vezető szoftverre. Hasonló cipőben fog járni a Pole Position 2010...
jan. 28
8:48
Bemutatta iPad táblagépét az Apple (Prog)
jan. 28
8:54
Az Apple-csoda neve: iPad (prohardver)
A tegnap bemutatott készülék egy nagyra nőtt iPod touch. Steve Jobs szerint új, forradalmi termékkategória jött létre.
jan. 28
9:03
Bluetooth-headsettel dupláz a Media-Tech (prohardver)
Az MT3529 és MT3533 típusjelzésű megoldások kompakt méretben látják el a feladatukat.
jan. 28
9:03
Apple iPad – a nagyra nőtt iPod Touch (prohardver)
A Flash lejátszásra alkalmatlan Apple internettábla gyakorlatilag egy gigantikus iPod Touch, HSDPA-modemmel.
jan. 28
9:05
Nokia 7020 - Csillagporhatás (prohardver)
Újabb folder, kicsit nőcis, kicsit metroszexuális, kicsit marketingtrükkös csillagporhatással - bármi is legyen az.
jan. 28
9:09
Javult a Yahoo negyedéves eredménye (prim)
Az internetes hirdetések ismét növekedésnek indult forgalma javította a Yahoo negyedik negyedévi eredményét.
jan. 28
9:11
Az SAP 2009-es eredménye csökkent, de az idén javulást vár (prim)
A német SAP AG üzleti szoftverfejlesztő vállalat negyedik negyedévi adózott eredménye 12 százalékkal 727 millió euróra csökkent a gazdasági krízis miatt kialakult nehéz piaci helyzet miatt. Az idei évben viszont már eredményének javulására számít a vállalat.
jan. 28
9:13
A Facebook az élet nélkülözhetetlen részévé válhat (prim)
A Facebook közösségi portál több mint 100 milliós amerikai felhasználói táborával közel áll ahhoz, hogy az élet nélkülözhetetlen és technológiai szabványnak tekintett részévé váljon - derül ki egy felmérésből.
jan. 28
9:24
Elérhető a Google Voice az Apple telefonjára (prim)
Az iPhone-okra is elérhető a Google Voice internet alapú telefonszolgáltatás, miután az Apple végre zöld utat adott az alkalmazás árusításához App Store szoftverboltjában.
jan. 28
9:26
Országossá bővül a Pécs2010 InfoPont hálózat (prim)
Február elsejétől országossá bővül az Európa Kulturális Fővárosa program népszerűsítésére, a lakosság és a turisták tájékoztatására létrehozott Pécs2010 InfoPont hálózat a Kulturális Központok Országos Szövetsége (KKOSZ) együttműködésének köszönhetően - közölték az érintett szervezetek képviselői pécsi sajtótájékoztatójukon, amelyen bemutatták az EKF-program megújult honlapját is.
jan. 28
9:27
ATI Catalyst™ 10.1 Proprietary Linux x86/x86_64 Display Driver (hup.hu)
Megérkezett a idei év első zárt forrású, proprietary ATI videokártya eszközmeghajtó-programja 10.1 verziószámmal. Ahogy a videokártyáknál lenni szokott, legfőképp a legújabb, vagy az aránylag új kártyák tulajdonosainak érdemes minden alkalommal frissíteni. A meghajtócsomag a következő X.Org verziókkal használható: 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4. [ Letöltés | Kiadási megjegyzések ]
jan. 28
9:45
Cities XL: Ég veled MMO, üdv közöttünk Cities XL 2011 (Game Channel Online)
A Monte Cristo brigádja úgy szállította le számunkra a tavalyi esztendő legkiemelkedőbbnek számító városépítős és menedzselős stratégiáját, hogy az komolyan megreformálja majd a régebben felkapott, mára már viszont háttérbe szorult stílust. Tervük azonban nem sikerült teljesen, lévén a srácok a minap hivatalosan megerősítet...
jan. 28
9:45
Biztonság a felhőben (IT-Extreme)
A HP bemutatta új biztonsági portfólióját, melynek a hagyományos nagyvállalati megoldások mellett kiemelt területe a cloud computing is...
jan. 28
9:47
Dragon Age: Origins: Jövő héten végre tényleg érkezik a Return to Ostagar DLC (Game Channel Online)
Január első napjain, mint évkezdő letölthető tartalomként vártuk a Dragon Age: Origins - Return to Ostagar bővítményét, amit az illetékesek - azóta sem tudni, hogy miért - egy későbbi időpontra csúsztattak, mert nem végeztek időben a munkálatokkal. Az átmeneti áldatlan állapotba belenyugodtunk, majd január kellős közepén, e...
jan. 28
9:49
Command and Conquer 4: Már nagyon közel a béta (Game Channel Online)
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az amerikai játékosok március 19-én, míg az európai fanatikus már március 16-án végre kézbe vehetik a Command & Conquer-sorozat legújabb, és egyben a hírek szerint, legutolsó darabját is, ahol a két ősi ellenség felhúzza a fehér zászlót, és kéz a kézben harcolnak egy közös célért...
jan. 28
9:51
Milliárdokra perel egy torrent-oldalt a Microsoft (Prog)
jan. 28
10:00
Visa Europe: a tranzakciók összértéke 856 milliárd euró 2009-ben (prim)
A Visa kártyával lebonyolított tranzakciók összértéke Európában 3,7 százalékkal nőtt 2009-ben, és elérte a 856 milliárd eurót - közölte Mark Antipof, a Visa Europe regionális területi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 28
10:00
BioShock 2 - Se LAN, se dedikált szerverek (GameStar)
Több fontos dologra is fény derült a BioShock 2 multiplayerével kapcsolatban
jan. 28
10:00
Itthon is megjelent az SAP Business One 8.8 (prohardver)
A kisebb cégek számára kidolgozott vállalatirányítási megoldás új verziója már hazánkban is kapható.
jan. 28
10:00
Letölthető az Ubuntu User 1. száma (hup.hu)
2009 tavaszán került az újságos standokra az Ubuntu User 1. száma. Most letölthető ingyenesen digitális formátumban innen. A fő témája ugyan a 9.04, de sok hasznos anyag van benne. Legalábbis megéri a 43 MB helyet.
jan. 28
10:02
A Google kínai másolata maradásra ösztönzi az amerikai keresőmotort (prim)
A Google kínai másolata, a Goojje.com webes kereső és közösségi portál is maradásra ösztönzi a Google kínai leányvállalatát.
jan. 28
10:15
Érkezik a Motorola Zeppelin (prohardver)
A Mobile World Congress alkalmával kerülhet bejelentésre a Motorola középmezőnybe szánt Android alapú készüléke.
jan. 28
10:18
Új biztonsági megoldások a HP-tól: a nyomtatóktól a számítási felhőig (prim)
A HP bemutatta új biztonsági portfólióját, melynek a hagyományos nagyvállalati megoldások mellett kiemelt területe a cloud computing is.
jan. 28
10:21
Split/Second: rombolás a városban (x360,ps3,pc) (Gamer365)
A tavalyi év felemás árkád autóverseny termése után 2010-ben ismét sokat vezethetünk fékezés nélkül. A májusban érkező Split/Second rombolós izgalmakkal csábít: gameplay videó érkezett.
jan. 28
10:33
Új vizekre evez az Arctic Cooling (prohardver)
Játékkonzollal rukkol elő a számítógéphűtőiről ismertté vált cég.
jan. 28
10:33
Piacvezető lett a NetAcademia (prim)
A Microsoft 2009-es adatai alapján piacvezető lett a NetAcademia Oktatóközpont a hivatalos Microsoft tanfolyamok piacán. A cég a válság ellenére növelni tudta árbevételét, 2010-re pedig számos újdonságot vezet be a hazai piacra.
jan. 28
10:33
A GCC a Go támogatás beolvasztását tervezi (hup.hu)
David Edelsohn a napokban bejelentette, hogy a GCC Steering Committee áldását adta a gccgo front-end és a Go nyelvhez a gcc-specifikus runtime hozzájárulások elfogadására. A kijelölt karbantartó Ian Taylor lett. A GCC kiadását koordináló GCC Release Manager-ek döntenek majd a beolvasztás időzítéséről és a GCC 4.5-be, vagy a későbbi kiadásba való beépítésről. A bejelentés itt olvasható.
jan. 28
10:35
Penguin.SWF: "Isten hozott a bozótban" (hup.hu)
A Penguin.SWF az a blog, ahol Mike Melanson Adobe fejlesztő rendszerint kitárgyalja a linuxos Flash Player fejlesztését, megemlíti, hogy milyen akadályokba ütközik stb. 2007-ben például a különböző audio API-k zűrzavarára utalt a "Welcome to the Jungle" blogbejegyzésében. Most a videógyorsításért felelős API-kat vette szemügyre és hasonlította a jelenlegi állapotot - ha nem is dzsungelhez, de -…
jan. 28
10:48
Battlefield: Bad Company 2: Ma kezdődik a PC-s béta, SecuROM gondoskodik majd a játék védelméről (Game Channel Online)
Rögtön két nagyon fontos információ is befutott a mai napon a márciusra várt Battlefield: Bad Company 2-ről, amelyet néhány szerencsés konzolos játékos már kipróbálhatott a múltban, ám a PC-s tábor csak messziről figyelhette az eseményeket. Mindennek azonban ma vége szakad, hiszen hivatalos bejelentés erősítette meg, hogy a...
jan. 28
10:50
Új számítógépház a Chieftec kínálatában (Game Channel Online)
Az elsőrangú számítógép kiegészítőiről ismert Chieftec Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a számítógépházainak termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság a gyártó Bravo szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Chieftec Bravo Combi típusjelzéssel fog felbukkanni (CS...
jan. 28
10:51
Bemutatkozott a Mobiado Classic 712ZAF (prohardver)
A kanadai gyártó bemutatta idei első alumíniumból, acélból, zafirból és kerámiából építkező luxusmobilját.
jan. 28
10:54
Fantázia, pénzeső, hadonászás (Gamer365)
Nem kap, és mégis kap letölthető tartalmakat a Final Fantasy XIII; tíz játék érkezhet idén a Sony mozgásérzékelős kontrolleréhez; jövő héten ismét nekifut a BioWare a Dragon Age DLC-nek, a Nintendo pedig a kedvenc sportját űzi - úsznak a pénzben. Hírek gyorsan.
jan. 28
11:09
Aliens vs Predator - Predator gameplay trailer (GameStar)
Préda, túlélő, vadász. Te melyik leszel a három közül? Most speciel egy kicsit Predator.
jan. 28
11:30
Újabb biztonsági rés a Microsoft böngészőjében (SG)
Az Internet Explorer böngészőprogramhoz múlt héten kiadott javítócsomag után újabb hibákat fedeztek fel a szoftverben.
jan. 28
11:32
Kínai Google-másolat ösztönzi maradásra a céget (SG)
A Google kínai másolata, a Goojje.com webes kereső és közösségi portál is maradásra ösztönzi a Google kínai leányvállalatát.
jan. 28
11:34
Háromdimenziós érfelvételek segítik a kardiológusokat (SG)
Hamarosan három dimenzióban vizsgálhatják a kardiológusok a páciensek szívkoszorúereit egy új szoftvernek köszönhetően, melyet tegnap mutattak be amerikai fejlesztői.
jan. 28
11:36
Bad Company 2 - 7 perc szóló kampány (SG)
A Call of Duty: Modern Warfare 2 sikere után az Electronic Arts rögtön kijelentette, hogy a 2010-ben megjelenő Battlefield: Bad Company 2 túlszárnyalja az Activision sikerjátékának eredményeit.
jan. 28
11:38
500 forint a Psychonauts a Steamen (SG)
A minőségi játékokat kedvelők bizonyára emlékeznek a Majesco sajnálatosan nagyot bukott mászkálós játékára, mely Psychonauts címmel futott.
jan. 28
11:42
Windows 8 - már jövő nyáron? (PC Fórum)
jan. 28
11:45
Ingyenes Ovi Maps Nokia N97-re (prohardver)
Mostantól a Symbian Series 60 Touch alapú Nseries N97-re is elérhető a finn óriás ingyenes navigációs alkalmazása.
jan. 28
11:51
A szállítmány (Game Channel Online)
A szállítmány az Amerikában, kivándorolt szülők gyermekeként született, és egészen 18 éves koráig Magyarországra haza sem térő, azóta pedig kis hazánkat ismételten itt hagyó Antal Nimród második hollywoodi produkciója. A még most is csak harmincas éveiben járó rendező már fiatalon nagy sikerekre és elismerésre tett szert: e...

Keresés