2010. január 15. péntek

jan. 15
4:51
Egy éven belül jön a Driver 5 (sg)
Több, mint egy éve érkeztek az első hírek azzal kapcsolatban, hogy a Ubisoft megpróbálja feléleszteni az egykor szebb napokat is megélt Driver sorozatot.
jan. 15
6:39
Egyszerűbb lett az elektronikus bevallások beküldése (sg)
Egyszerűbb lett az elektronikus adóbevallások beküldése az APEH és a MEH közös, a közelmúltban lezárult programfejlesztésének köszönhetően - közölte az adóhatóság.
jan. 15
6:57
BKV-pótló kezdeményezés indult az interneten (sg)
Néhány fiatal BKV-pótló néven új "szolgáltatást" indított a Facebook közösségi oldalon, ahol az autósok jelezhetik, ha stopposokat vesznek fel, a gyalogosok pedig azt közölhetik, hogy merre tartanak.
jan. 15
6:59
144 millió forintért készíttet honlapot a jegybank (sg)
A Magyar Nemzeti Bank száznegyvennégymillió forintért készített új honlapot - tudta meg a Magyar Hírlap.
jan. 15
7:15
Bővült a személyi számítógépek piaca tavaly (sg)
Világszerte 5,2 százalékkal több személyi számítógépet adtak el 2009-ben, mint egy évvel korábban. Összesen 306 millió PC kelt el tavaly. A piacot az utolsó negyedév mentette meg, amikor 22,1 százalékos volt a növekedés
jan. 15
7:17
Kötelező lesz szerzői jogdíjat fizetni a PC-kre Németországban (sg)
A jogvédő szervezetek és a számítógép-gyártók egyezsége alapján minden eladott számítógép után jogdíjat kell fizetni Németországban. A cél az illegális másolatok miatti bevételkiesések pótlása.
jan. 15
7:33
Kipróbáltuk: Canon ImageFORMULA P-150 hordozható lapolvasó (sg)
A technikai eszközök öncélú miniatürizálása sokszor már csökkenti a használati értéket. A Canon új szkennere ez alól kivételnek számít.
jan. 15
7:57
Internet Explorerrel törték fel a Google-t a kínaiak (prog.hu)
jan. 15
8:09
Amerikai konzolos eladások - tarolt a Nintendo (Gamer365)
Rekordot döntött a videójáték-ipar az Egyesült Államokban 2009 decemberében az NPD adatai alapján, ehhez pedig szükség volt a Nintendo konzoljainak hihetetlenül magas teljesítményére. A nagy N dominált mind a hardverek, mind a szoftverek frontján - jöjjenek a számok.
jan. 15
8:45
Reggelt! 2010. 01. 15. (GameStar)
Hát új napra virradt! A januári GameStar a nyomdában, én pedig még félig az ágyban. Szegény én!
jan. 15
9:00
Törölte a Firefox 3.7-et a Mozilla (prog.hu)
jan. 15
9:02
Csak április közepén érkezik a Visual Studio 2010 (prog.hu)
A Microsoft a hét közepén nyilvánosságra hozta, hogy mikor fogja kiadni Visual Studo fejlesztői környezete és .NET futtatóplatformja legújabb változatát. Ezek szerint a Visual Studio 2010 és a .NET 4.0 egészen pontosan április 12-étől kezdődően lesz letölthető ill. megvásárolható a cégtől, ami hár..
jan. 15
9:03
Sebes és méretes memóriákat tálal a Mushkin (prohardver)
A népszerű Blackline széria DDR3 szabványú csomagokkal bővül.
jan. 15
9:06
A Microsoft elismerte, hogy 0day Internet Explorer sebezhetőséget kihasználva támadtak a Google-re (hup.hu)
A Google a napokban jelentette be, hogy kifinomult és célzott támadást indítottak ellene, illetve körülbelül két tucat amerikai nagyvállalat ellen Kínából. Ezért a keresőóriás átértékelte Kínával kapcsolatos hozzáállását és bejelentette, hogy kész kivonulni az országból. A bejelentés nagy port kavart fel, még az Egyesült Államok külügyminisztere is megszólalt az ügyben, választ várva a kínai…
jan. 15
9:09
A Samsung új, 2010-es női kollekciója előhozza tulajdonosaiból a dívát (ma.hu)
A Samsung Diva, két modellel, az S7070 és az S5150 mobiltelefonokkal jelenik meg 2010-ben. Az idei évtől kezdődően pedig minden évben újabb készülékekkel bővítik majd a kollekciót a divatérzékeny női vásárlók számára.
jan. 15
9:21
Split/Second - Megjelenési dátum (GameStar)
A Disney és a Black Rock Studio autós zúzdája megkapta a maga megjelenési dátumát
jan. 15
9:21
HTC Bravo: Márciustól Európában? (prohardver)
A svéd 3 várhatóan márciusban kezdi meg a Nexus One hasonmás forgalmazását.
jan. 15
9:21
A közepes méretű vállalatok az adatközpontok éllovasai (prim)
Az adatközpontok összetettsége, a nagyszámú alkalmazások és a katasztrófa utáni helyreállítási terv jelentik a legfőbb kihívást a 2010-es esztendőben - derül ki a Symantec tanulmányából.
jan. 15
9:23
HTC Smart: Könnyen kezelhető és megfizethető okostelefon (prim)
A HTC bemutatta a HTC Smart-ot, ami új kategóriát teremt a könnyen kezelhető, világszerte sokak számára elérhető okostelefonok piacán. A HTC Smart tavasztól kapható Európában és Ázsiában.
jan. 15
9:36
Már következő játékukon dolgozhatnak a Dark Void fejlesztői (Game Channel Online)
A Capcom égisze alá tartozó Airtight Games napokon belül végre leszállítja Dark Void névre hallgató legújabb gyöngyszemét, amely tegnap este már kipróbálható formában is megjelent a világhálón - természetesen teljesen legális formában -, így aki szerette volna, az már egy határozott véleménnyel lehet arról, hogy mit alkotta...
jan. 15
9:38
Batman: Arkham Asylum: Érkezik a Game of the Year Edition (Game Channel Online)
A Rocksteady megtette azt, amit sokan lehetetlennek hittek, a DC univerzum legnépszerűbb szuperhősével és társaival a fedélzeten, elkészített egy olyan videojátékot, amelyet még évek múltán is élmény lesz elővenni. Így a Batman: Arkham Asylum teljes mellszélességgel megérdemelte azt a sok díjat, amit besöpört, és ahogyan az...
jan. 15
9:39
Assassin's Creed 3 - Folyik a fejlesztés, megjelenés 2011 márciusa előtt (GameStar)
Az Ubisoft jelenti: készül az Assassin's Creed 3, Ezio visszatér!
jan. 15
9:39
ENVY 15: Sokoldalú, nagy teljesítményű HP noteszgépcsalád (prim)
A HP bevezette a könnyű, sokoldalú és nagy teljesítményű ENVY 15 noteszgépet, amely a legújabb két- és négymagos Intel Core i5 és Core i7 processzorok széles választékán, valamint a Windows 7 operációs rendszereken alapul. Hála az új Intel processzorok alacsony energiafelvételének, a beépett 6-cellás telep 6 óra üzemidőt biztosít.
jan. 15
9:40
Splinter Cell: Conviction: Még egy kis szépítés szükséges a játéknak (Game Channel Online)
Játékosok sokaságának szívét sikerült összetörnie a UbiSoft brigádjának a napokban, hiszen amellett, hogy megtudtuk, a srácok rengeteg folytatást és kiváló címet terveznek a jövőben, sajnos két nagy címük is csúszik, melyek közül a R.U.S.E. volt a könnyebben elviselhető, míg a februárra ígért Splinter Cell: Conviction már k...
jan. 15
9:41
A Magyar Telekom vételi ajánlatot tett az Első Pesti Telefontársaság részvényeire (prim)
A Magyar Telekom jelenleg 97,2%-os tulajdonnal rendelkezik az EPT Nyrt-ben. Az ajánlati ár a névérték, azaz részvényenként 16,300 forint, ami a 2,8%-os tulajdoni hányadra vetítve 21,7 millió forintot tesz ki.
jan. 15
9:43
Közös HP-Microsoft IT-megoldások (prim)
A HP és a Microsoft megállapodott, a két cég az elkövetkező három évben 250 millió dollárt fektet be a legkülönbözőbb méretű üzleti vállalkozások technológiai környezeteinek egyszerűsítésébe.
jan. 15
9:57
Vírusírók, spammerek: Irány a Foci VB! (PCWorld)
Sokan próbálják megjósolni az idei informatikai trendeket. Most egy biztonsági előrejelzés következik, amelyben szerepel a Foci VB, ráugranak a Windows 7-re, az iPhone-ra és az Androidra, és az online közösségépítők sem maradnak ki a szórásból.
jan. 15
10:03
Utazás előtt nem csak csomagjainkra, hanem adatainkra is köthetünk biztosítást (ma.hu)
Piacra került, és január 1-től már megköthető az utazási irodákban és az interneten a KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor.
jan. 15
10:03
A YouTube a nyílt szabványokért (magyaropera.blog.hu)
A Google hamarosan egy tavaszi nagytakarítást tervez a YouTube videómegosztó oldal háza táján, így feltették azt a kérdést a nagyközönségnek, hogy milyen újítást, fejlesztést látnának legszívesebben az oldalon. Nos, úgy tűnik, hogy messze a legnépszerűbb fejlesztési javaslat a HTML5 video támogatásáról szóló kérés. Talán nem véletlen: egyre több böngésző támogatja natívan a video taget, így…
jan. 15
10:15
Bővült a személyi számítógépek piaca tavaly (prim)
Világszerte 5,2 százalékkal több személyi számítógépet (PC) adtak el 2009-ben, mint egy évvel korábban. Összesen 306 millió PC kelt el tavaly, és az igen rosszul indult évet az utolsó negyedév mentette meg, amikor 22,1 százalékos volt a növekedés a Gartner informatikai piackutató cég csütörtökön megjelent felmérése szerint.
jan. 15
10:15
Windows Mobile 6.6 februárban? (prohardver)
Tajvani források szerint a Mobile World Congress alkalmával kerül bemutatásra a Microsoft új operációs rendszere.
jan. 15
10:39
Február 23-án érkezik a Napoleon: Total War (Game Channel Online)
Bár a múltban már elhangzott, hogy a Napoleon: Total War feltehetően február 23-át választja majd hivatalos megjelenési dátumául, az illetékesek mégis nagy örömkönnyek közepette adták tudtunkra a játék hivatalos Twitter oldalán, hogy ez a dátum továbbra is szent és sérthetetlen, valamint immár száz százalékig hivatalos. A h...
jan. 15
10:41
PC-re is ellátogat a Sonic And Sega All-Stars Racing (Game Channel Online)
Mikor tavaly májusban bejelentették a Sonic And Sega All-Stars Racing nevű alkotást, rá néhány hétre megjelentek az első pletykák, amelyek cáfolták a kezdeti platformválasztást, a kizárólag konzolos felhozatal mellett ugyanis többen úgy tudták, PC-re is megérkezik a program. A szóbeszédek egyre csak érdekesebbek lettek, maj...
jan. 15
10:45
Felvásárolja az EPT-részvényeket a Magyar Telekom (prohardver)
A távközlési vállalat a tulajdonrészét 100 százalékra akarja növelni az Első Pesti Telefontársaságban.
jan. 15
10:51
Fender-mobil gitárkedvelőknek (PCWorld)
Eric Clapton, a Fender és a T-Mobile közös munkájával született meg a Fender MyTouch 3G.
jan. 15
10:51
Android modellekkel készül a Gigabyte (prohardver)
A Windows Mobile alapú készülékek után Android rendszerű mobilok kiadása készül a Gigabyte.
jan. 15
10:51
Friss termékekkel bővültek az OKI és a Brother nyomtatócsaládjai (prohardver)
Otthoni, kis irodai és vállalati felhasználásra is készültek nyomtatók és multifunkciós készülékek.
jan. 15
10:51
Biostar - a nagy visszatérés (GameStar)
Újra hazánkban köszönthetjük a már-már elfeledett márkát, amely rendkívül olcsó és igen jó ár/teljesítményű alaplapokkal feltöltött kínálattal kedveskedik a magyar felhasználóknak
jan. 15
10:51
Typeface the film (plastik media)
Justine Nagan rendezőnő az Egyesült államokban északnyugati részén átutazóban botlott bele a “Hamilton Wood Type” múzeumba. A múzeum egy idős, teljes háztömböt kitevő épület, gazdája mintegy 1,5 millió fából faragott betűnek. Ma már kizárólag önkéntesek üzemeltetik az épületet, ami teljesen egyedülálló a maga nemében: a fából faragott betűk tanulmányozását, előállítását, és a nyomtatási folyamat…
jan. 15
10:53
Kidobta a Panasonic a Microsoft levelezőjét (PCWorld)
A Panasonic több mint 300 ezer dolgozójának levelezését Microsoft Exchange-ről, IBM LotusLive-ra cseréli. Ezzel az eddigi legnagyobb felhőinformatikára áttérő cég lehet.
jan. 15
11:09
Dead Space 2 - Mi legyen a gyűjtői változatban? (GameStar)
Az Electronic Arts tudni szeretné, hogy mit látnánk szívesen az űrbéli túlélőhorror különleges kiadásában.
jan. 15
11:09
Szupervírusokat is létrehozhatnak a gyógyszerek (sg)
Egy kutatócsoportnak kételyei vannak a vírusokat gyorsabb mutációra késztető gyógyszerekkel kapcsolatban, mivel azok növelheti az ellenállóképességet is.
jan. 15
11:27
Jönnek a Samsung Shark mobilok (PCWorld)
Nemrégiben a háromból egyet már bemutattunk, ideje szemügyre venni a másik két modellt is.
jan. 15
11:27
God of War III: Kratos, a badass (ps3) (Gamer365)
Nem, természetesen nem ez lesz a God of War III magyar alcíme, csupán valami ilyesmi jutott az eszünkbe, amikor rápillantottunk a játékot bemutató legfrissebb képekre.
jan. 15
11:29
Gran Turismo 5: négy kép, egy videó (ps3) (Gamer365)
Bizonyára örömteli lesz az ébredés a mai napon a PlayStation 3 tulajdonosok számára, hiszen a God of War III mellett a Gran Turismo 5 is új finomságokkal jelentkezett ma reggel.
jan. 15
11:42
Készül a Gigabyte legújabb HD 5870-es gyorsítója (Game Channel Online)
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Gigabyte Technology újabb taggal készül kibővíteni a grafikus gyorsítóinak termékpalettáját. A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az ATI Radeon HD 5870-es modellre épül, és a gyártó Super Overclock szériájába tartozik, az üzletek kínálatában pedig Gigaby...
jan. 15
11:44
Játékszoftver-eladási toplista (2009-es összesítő) (Game Channel Online)
Bár hamarosan befutnak az új esztendő első hetét összesítő hazai játékszoftver-eladási toplisták, még egyetlen pillanatig érdemes visszatekinteni a 2009-es évre, hiszen ha lejjebb tekintünk, akkor megtudhatjuk, vajon - kategóriánként - melyek voltak azok az alkotások, amelyek a legjobban fogytak. Szigorúan tízes felsoroláso...
jan. 15
11:45
Hazai játékeladások - 2009 összesített adatai (GameStar)
A slágerlisták.hu emberei osztottak és szoroztak hogy kiderüljön, melyik játék volt legkelendőbb 2009-ben
jan. 15
11:46
Secret Project X: A Saints Row 3-at takarja a rejtélyes Volition projekt? (Game Channel Online)
A THQ védő szárnyai alá tartozó Volition brigádja sikeresen leszállította a Red Faction sorozat harmadik epizódját, aminek következtében az illetékesek végre belefoghatnak az alkotásba, hogy ismét egy új játékprogramban mutassák meg tudásukat. A nagy nevű és sokat megélt stúdió már rengeteg programot tett le az asztalra, vo...
jan. 15
11:47
Writers Guild Awards - 2009 legjobb játéktörténetei (GameStar)
Harmadik alkalommal díjazzák a legjobb történettel megáldott videójátékokat.

Keresés