2010. január 15. péntek

jan. 15
0:27
Tiszavasvári polgármestere a Parlamentbe készül (szon)
Rozgonyi Attila Tiszavasvári polgármestere csütörtökön reggel a helyi rádió reggeli műsorában adott interjújában elmondta: úgy döntött, vállalja a jelöltséget a 2010 -es választásokon és elindul független képviselőjelöltként a tavaszi parlamenti választásokon Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 3.sz választókörzetében.
jan. 15
1:48
„Maximális tájékoztatás, nulla szórakoztatás – ezt vallom” (HVG)
A Pesti Központi Kerületi Bíróság feldarabolását is megfontolandónak tartaná a Markó utcai törvényház örökös túlterheltségének megszüntetése érdekében Baka András, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke. A főbíró többfelé siralmas állapotokat tapasztalt országjárása során – derül ki a HVG-nek adott interjújából.
jan. 15
5:09
Formálódik az MDF-SZDSZ egyezség (Népszava)
Január 30-án ül össze az MDF országos választmánya, a testület a hivatalos közlés szerint a párt választási programját fogadja majd el, ám többen biztosra veszik, hogy akkor kell majd szentesíteni a demokrata fórum, illetve az SZDSZ együttműködését. Addigra összeáll a kis „olajfa-koalíció”, a két forduló között pedig, amikor bizonyos körzetekben a győzelem érdekében vissza kell lépni egymás…
jan. 15
5:11
Navracsics Tibor: csodát nem ígérünk (Interjú) (Népszava)
Nem lát markáns különbséget a Bajnai- és a Gyurcsány-kormány által folytatott kormányzati politika között Navracsics Tibor, bár azt elismeri, hogy miközben az egyik majdnem világrekordot döntött a költségvetési hiány tekintetében, a másik leszorította a deficitet. A Fidesz frakcióvezetője szerint akkor lehet felelősségre vonást kezdeményezni, ha valaki bűncselekményt követett el. Beszél arról is,…
jan. 15
5:13
Most nem büntetné a Fidesz a diktatúratagadást, noha az ősszel maga kezdeményezte (Népszava)
A holokauszt és a kommunizmus bűneinek tagadását tiltó törvényjavaslatot kezdeményez az MSZP – ám megszondáztatva a parlamenti pártokat, úgy tűnik, kicsi az esély rá, hogy ebből bármi is megvalósulhat. A törvényhez mindenképp kétharmados többségre lenne szükség, de a Fidesz lapunknak jelezte: nem fogják megszavazni az előterjesztést. Igaz, ősszel épp ők módosították volna hasonló szellemben az…
jan. 15
5:21
„Kis létszámú cigány csoporttól retteg a falu”: nyílt levél (ATV)
Betörés, lopás, idős emberek bántalmazása írható a számlájukra.
jan. 15
5:23
Megerősítették! Világhírű énekessel jár a magyar sztár! (ATV)
Már korábban is voltak találgatások kapcsolatukról.
jan. 15
5:24
Pécs: Utcára omlott a Zsolnay-műemlék fala (168 Óra Online)
Leomlott egy műemlék épület homlokzata a Zsolnay-negyed építésénél. Az ügyben az Örökségvédelmi Hivatal is vizsgálódik - írja a bama.hu.
jan. 15
5:25
A főváros megsemmisült, a halottak közt bűnözők fosztogatnak + videó (ATV)
Az interneten csalók gyűjtenek támogatást a károsultak javára.
jan. 15
5:45
Még kitartanának a szakszervezetek, az utasok türelme már elfogyott (Népszava)
Ma van a BKV-sztrájk negyedik napja, s nem kizárt, hogy a munkabeszüntetés hét végén is folytatódik, bár lehet, hogy átmenetileg felfüggesztik az akciót az érdekképviseletek. A szakszervezetek tegnap három alkalommal is tárgyaltak a BKV menedzsmentjével, de megállapodásra nem jutottak. Bajnai Gordon miniszterelnök a munkabeszüntetés kapcsán azt mondta: mindenkinek joga van sztrájkolni, de a…
jan. 15
6:21
Melyik BKV-járatok közlekednek a sztrájk idején? (Infostart)
A péntek reggeli üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak a BKV metró-, HÉV- és trolibuszjáratai a határozatlan idejű sztrájk negyedik napján. Összeállításunkból megtudhatja, melyik járatok közlekednek.
jan. 15
6:21
Kétbillió forinttal kampányol Mesterházy (Népszava)
A Népszabadság információi szerint Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt irányításával elkészült az MSZP választási vállalásainak első verziója.
jan. 15
6:23
BKV-sztrájk: nagyobb tárgyalási intenzitást ígérnek a felek (Infostart)
Folytatódik a sztrájk, eredménytelenül zárult csütörtök este a BKV menedzsmentje és a sztrájkbizottság találkozója a kollektív szerződésről. Az egyeztetések a hét elején kezdődtek, azóta nem jutottak dűlőre. Most azt ígérik a felek, hogy nagyobb intenzitással tárgyalnak. A sztrájkbizottság közben Bajnai Gordonhoz fordult. A miniszterelnök szerint a szakszervezetek nem sztrájkolnak, hanem…
jan. 15
6:27
Fruzsi, péntek szépe (szon)
Fruzsi a képeket a szüleinek küldi házassági évfordulójuk alkalmából.
jan. 15
6:29
A kastélyparkon át... (szon)
Tegyék a szívükre a kezüket: vajon ki ne szeretett volna egyszer kastélyban élni? Zajácz D. Zoltán jegyzete
jan. 15
6:31
Tiszavasvári polgármestere a Parlamentbe készül (szon)
Tiszavasvári - Rozgonyi Attila Tiszavasvári polgármestere csütörtökön reggel a helyi rádió reggeli műsorában adott interjújában elmondta: úgy döntött, vállalja a jelöltséget a 2010 -es választásokon és elindul független képviselőjelöltként a tavaszi parlamenti választásokon Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 3.sz…
jan. 15
6:45
Ez történt csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a csütörtöki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 15
6:54
Bajnai: Ez nem sztrájk, hanem zsarolás (168 Óra Online)
Zsarolásnak nevezte a BKV-dolgozók sztrájkját a miniszterelnök - írja a Független Hírügynökség.
jan. 15
7:03
BKV-SZTRÁJK: Elkezdődött a negyedik nap (boon)
Megkezdődött a BKV-sztrájk negyedik napja. A szakszervezetek csütörtök este sem tudtak megegyezni a közlekedési vállalat vezetésével a kollektív szerződésről.
jan. 15
7:05
Még ma érdemes átírni a mobilszámokat (boon)
Szombaton nulla órától már hálózaton belül is csak a csak a tizenegy jegyű mobiltelefonszámokat lehet hívni.
jan. 15
7:09
„Itt az idő” Több tízezer önkéntest vár a Fidesz + videó (ATV)
Választási aktivisták toborzásába kezdett a ellenzéki párt.
jan. 15
7:12
Így ellenőrzi a PSZÁF a banki Magatartási Kódex betartását (HVG)
A 2010. január 1-jén hatályba lépett Magatartási Kódexszel kapcsolatban a hitelezési szektorral egyezségre jutott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), az ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartás elveit elfogadta a szektor – állapította meg a felügyelet a csütörtökön kiadott közleményében. A felügyelet részletes információt közölt a kódex betartatásáról és az eljárásmenetről is.
jan. 15
7:15
Nyolc-tíz pontos listával kampányol Mesterházy - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, a pénteken megkezdődik a szocialista egyéni jelöltek hivatalos bemutatása a megyékben, kikerülnek a választásokon indulók óriásplakátjai.
jan. 15
7:21
Oszlopnak ütközött, azonnal szörnyethalt egy autós Újfehértón (boon)
Újfehértó - Péntek hajnalban egy Suzuki tartott Újfehértó belvárosa felé a Széchenyi utcán, szinte cseppfolyó ködben.
jan. 15
7:21
Oszlopnak ütközött, azonnal szörnyethalt egy autós Újfehértón (szon)
Újfehértó - Péntek hajnalban egy Suzuki tartott Újfehértó belvárosa felé a Széchenyi utcán, szinte cseppfolyó ködben.
jan. 15
7:27
Fidesz-kampány: Lázasan folynak az előkészületek (MaHu)
A héten lezajlik a fideszes egyéni képviselőjelöltek kampány-, illetve médiatréningje, mától pedig már óriásplakátokon is toborozza önkénteseit a Fidesz-KDNP. A hivatalos kampánykezdet még odébb van, az előkészületek azonban már folynak.
jan. 15
7:27
Saját műsorát alázta a TV2 sztárja! "Én hittem benne" (ATV)
Véleménye szerint hiába kutatják fel a tehetségeket, utána kizsákmányolják őket.
jan. 15
7:39
Téli fotók Nyíregyházáról (szon)
Nyíregyháza - Egyik olvasónk, Molnár Krisztina megosztotta velünk téli felvételeit.
jan. 15
7:39
BKV-SZTRÁJK: Több vonat indul (boon)
Több vonatot indít a MÁV Budapesten és környékén pénteken a BKV-sztrájk miatt. A vasúttársaság így próbál segíteni azoknak, akik a munkabeszüntetés miatt csak nehezen tudnak közlekedni a fővárosban.
jan. 15
7:41
BKV-SZTRÁJK: A HÉV, a metró és a trolik közlekednek (boon)
Péntek reggel üzemkezdetkor a HÉV-, metró- és trolibuszvonalak járatai menetrend szerint elindultak a közlekedési társaságnál zajló sztrájk negyedik napján is - derül ki a BKV péntek hajnali tájékoztatásából.
jan. 15
7:45
BKV-sztrájk: 42 busz és 6 villamos közlekedik (MaHu)
Nem sokkal 6 óra után a BKV 42 busz- és 6 villamosvonalán közlekedtette járatait, a határozatlan idejű sztrájk negyedik napján - közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 15
7:45
Történelmi pillanat! A vajdasági magyarok kezükbe vehetik a sorsukat (ATV)
Január elsejével érvénybe lépett a Vajdaság számára – az eddiginél jóval szélesebb körű – autonómiát biztosító törvény Szerbiában. Az még nem teljesen világos, hogy a tartomány által visszakapott mintegy másfélszáz hatáskör gyakorlásához lesz-e elegendő pénz. Az azonban biztos, hogy a Vajdaság – és a vajdasági magyarok – számára mindez történelmi mérföldkő.
jan. 15
7:48
A sztrájk 4. napja: így közlekedjünk! (168 Óra Online)
Folytatódik a BKV-sztrájk, miután a csütörtök kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a menedzsment és a munkabeszüntetést kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között a kollektív szerződésről - írja az MTI.
jan. 15
7:51
Kis késések lehetnek Ferihegyen a sztrájk miatt (Infostart)
A ferihegyi repülőtéren továbbra is tart a Malév GH dolgozóinak sztrájkja, ám ez a forgalomban pénteken sem okoz fennakadást, az előző napokhoz hasonlóan legfeljebb kisebb késések lehetnek - mondta Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cégének igazgatója.
jan. 15
7:57
Molotov koktéllal készültek a támadásra (boon)
Miskolc - 130 év börtönt is kaphat az a 11 férfi, akik felfegyverkezve támadtak rá egy autóra tavaly márciusban Miskolcon a Muszkás utcában. Molotov koktélt is készítettek támadásaikhoz az elkövetők.
jan. 15
8:06
42 busz- és 6 villamos vonalon van közlekedés (HVG)
Nem sokkal 6 óra után a BKV 42 busz- és 6 villamos vonalán közlekedtette járatait, a határozatlan idejű sztrájk negyedik napján – közölte a BKV.
jan. 15
8:09
Tarlós: Nincs bennem vad vágy, hogy előássak valamit Demszky ellen (Infostart)
Tarlós István szerint a jelenlegi 67 fős Fővárosi Közgyűlést 35 fősre lehetne csökkenteni akár már idén ősztől is. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában a sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "nincs benne vad vágy" az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről "előásson valamit", de ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére,…
jan. 15
8:15
Szárnyaló záhonyi tűzmadár (szon)
Záhony – Záhonyt egykoron vasutas városként, napjainkban pedig határvárosként emlegeti a sajtó, mely ugyancsak előszeretettel használja a Kelet-kapuja titulust, ugyanakkor akár dalos kisvárosnak is nevezhetnék, mivel a településen négy énekkar is működik - valamennyi Vassné Oláh Ágnes karnagy vezetésével - melyek közül a…
jan. 15
8:21
Milyen összetételű kormányt várunk a 2010-es választások után? (orientpress)
A Forsense 1000 fős közvélemény-kutatásában arra kérdezett rá, hogy néhány hónappal a választások előtt milyen lehetséges összetételű kormányokban gondolkodnak a különböző választói csoportokhoz tartozók.
jan. 15
8:24
Pénteken is csak kis késések lehetnek a repülésben (HVG)
A ferihegyi repülőtéren továbbra is tart ugyan a Malév GH dolgozóinak sztrájkja, ez a forgalomban pénteken sem okoz fennakadást, az előző napokhoz hasonlóan legfeljebb kisebb késések lehetnek – mondta Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cégének igazgatója.
jan. 15
8:39
Az MSZP átírná fővárosi listáját (MaHu)
A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP-nél felmerült, hogy újra kellene gondolni a párt tavaly, még az EP-választások előtt véglegesített fővárosi listáját.
jan. 15
8:39
Filmes programok Pécsett (ATV)
Többek között török és német filmhét, valamint a közép- és délkelet-európai mozira fókuszáló CinePécs filmfesztivál is a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt interkulturális jellegét erősíti.
jan. 15
8:41
Nyolc napig volt bezárva a 35 éves nő a liftben, étel és ital nélkül (ATV)
Az eset a Barcelonától északkeltre lévő egyik városkában, Sitges-ben történt.
jan. 15
8:42
Nem csak egyszer vesztegethetett a volt ügyész (HVG)
További ötrendbeli vesztegetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Varga Gergely volt ügyészt – tudta meg a Népszava Fazekas Géza szóvivőtől.
jan. 15
8:51
Nem fogy az áthidaló hitel - Világgazdaság (boon)
Csak kis mértékben emelkedett az ügyfelek száma annak hatására, hogy a kormány decemberben módosította a lakáshiteleseknek állami kezességvállalás mellett nyújtott áthidaló kölcsön igénylési szabályait.
jan. 15
8:57
MSZP-szálak, MTV és árak a lapszemlében (orientpress)
'Mivel minden érdekképviselet tart fenn kapcsolatokat a politika világával, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy bizonyos érdekharcok is megjelennek ebben a sztrájkfolyamatban' - mondta a Magyar Hírlapnak Kocsis István. A Magyar Rádió tavaly 1,5 milliárdot megtakarított. Az MTV és a Duna TV viszont nem spórolt. Ennek ellenére az MTV 500, a Duna TV 670 millió forintot kapott vissza az általunk elért…
jan. 15
8:59
Sztrájk: Bajnai szerint ez zsarolás (orientpress)
Nem sztrájkolnak, hanem zsarolnak a BKV-s szakszervezetek- nyilatkozta a Klubrádió csütörtöki műsorában Bajnai Gordon. A kormányfő csak az elégséges szolágtatások fejében tárgyalna a munkabeszüntetőkkel; időközben a HÉV, metró és trolibusz-közlekedés is helyreállt.
jan. 15
9:00
A BKV-s ügyek miatt az MSZP átírná fővárosi listáját (HVG)
A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP-nél felmerült, hogy újra kellene gondolni a párt tavaly, még az EP-választások előtt véglegesített fővárosi listáját.
jan. 15
9:00
Önbíráskodással fenyegetőznek a romáktól rettegő faddiak (168 Óra Online)
Keserű hangvételű levélben kívánnak szót emelni a faddiak a közelmúltban történt erőszakos bűncselekmények miatt a rendészeti miniszternél. A levél küldői szerint a probléma forrása egy kis létszámú cigány származású csoport - írja a teol.hu.
jan. 15
9:02
Tarlós jogászokkal vizsgáltatná a fővárosi szerződéseket (HVG)
Tarlós István szerint a jelenlegi 67 fős Fővárosi Közgyűlést 35 fősre lehetne csökkenteni akár már idén ősztől is. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában a sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „nincs benne vad vágy” az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről „előásson valamit”, de ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére,…

Keresés