2010. január 15. péntek

jan. 15
5:09
Formálódik az MDF-SZDSZ egyezség (Alternatív Energia)
Január 30-án ül össze az MDF országos választmánya, a testület a hivatalos közlés szerint a párt választási programját fogadja majd el, ám többen biztosra veszik, hogy akkor kell majd szentesíteni a demokrata fórum, illetve az SZDSZ együttműködését. Addigra összeáll a kis „olajfa-koalíció”, a két forduló között pedig, amikor bizonyos körzetekben a győzelem érdekében vissza kell lépni egymás…
jan. 15
5:11
Navracsics Tibor: csodát nem ígérünk (Interjú) (Alternatív Energia)
Nem lát markáns különbséget a Bajnai- és a Gyurcsány-kormány által folytatott kormányzati politika között Navracsics Tibor, bár azt elismeri, hogy miközben az egyik majdnem világrekordot döntött a költségvetési hiány tekintetében, a másik leszorította a deficitet. A Fidesz frakcióvezetője szerint akkor lehet felelősségre vonást kezdeményezni, ha valaki bűncselekményt követett el. Beszél arról is,…
jan. 15
5:13
Most nem büntetné a Fidesz a diktatúratagadást, noha az ősszel maga kezdeményezte (Alternatív Energia)
A holokauszt és a kommunizmus bűneinek tagadását tiltó törvényjavaslatot kezdeményez az MSZP – ám megszondáztatva a parlamenti pártokat, úgy tűnik, kicsi az esély rá, hogy ebből bármi is megvalósulhat. A törvényhez mindenképp kétharmados többségre lenne szükség, de a Fidesz lapunknak jelezte: nem fogják megszavazni az előterjesztést. Igaz, ősszel épp ők módosították volna hasonló szellemben az…
jan. 15
5:21
„Kis létszámú cigány csoporttól retteg a falu”: nyílt levél (ATV)
Betörés, lopás, idős emberek bántalmazása írható a számlájukra.
jan. 15
5:23
Megerősítették! Világhírű énekessel jár a magyar sztár! (ATV)
Már korábban is voltak találgatások kapcsolatukról.
jan. 15
5:24
Pécs: Utcára omlott a Zsolnay-műemlék fala (168 Óra Online)
Leomlott egy műemlék épület homlokzata a Zsolnay-negyed építésénél. Az ügyben az Örökségvédelmi Hivatal is vizsgálódik - írja a bama.hu.
jan. 15
5:25
A főváros megsemmisült, a halottak közt bűnözők fosztogatnak + videó (ATV)
Az interneten csalók gyűjtenek támogatást a károsultak javára.
jan. 15
5:45
Még kitartanának a szakszervezetek, az utasok türelme már elfogyott (Alternatív Energia)
Ma van a BKV-sztrájk negyedik napja, s nem kizárt, hogy a munkabeszüntetés hét végén is folytatódik, bár lehet, hogy átmenetileg felfüggesztik az akciót az érdekképviseletek. A szakszervezetek tegnap három alkalommal is tárgyaltak a BKV menedzsmentjével, de megállapodásra nem jutottak. Bajnai Gordon miniszterelnök a munkabeszüntetés kapcsán azt mondta: mindenkinek joga van sztrájkolni, de a…
jan. 15
6:21
Melyik BKV-járatok közlekednek a sztrájk idején? (Infostart)
A péntek reggeli üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak a BKV metró-, HÉV- és trolibuszjáratai a határozatlan idejű sztrájk negyedik napján. Összeállításunkból megtudhatja, melyik járatok közlekednek.
jan. 15
6:21
Kétbillió forinttal kampányol Mesterházy (Alternatív Energia)
A Népszabadság információi szerint Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt irányításával elkészült az MSZP választási vállalásainak első verziója.
jan. 15
6:23
BKV-sztrájk: nagyobb tárgyalási intenzitást ígérnek a felek (Infostart)
Folytatódik a sztrájk, eredménytelenül zárult csütörtök este a BKV menedzsmentje és a sztrájkbizottság találkozója a kollektív szerződésről. Az egyeztetések a hét elején kezdődtek, azóta nem jutottak dűlőre. Most azt ígérik a felek, hogy nagyobb intenzitással tárgyalnak. A sztrájkbizottság közben Bajnai Gordonhoz fordult. A miniszterelnök szerint a szakszervezetek nem sztrájkolnak, hanem…
jan. 15
6:54
Bajnai: Ez nem sztrájk, hanem zsarolás (168 Óra Online)
Zsarolásnak nevezte a BKV-dolgozók sztrájkját a miniszterelnök - írja a Független Hírügynökség.
jan. 15
7:09
„Itt az idő” Több tízezer önkéntest vár a Fidesz + videó (ATV)
Választási aktivisták toborzásába kezdett a ellenzéki párt.
jan. 15
7:15
Nyolc-tíz pontos listával kampányol Mesterházy - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, a pénteken megkezdődik a szocialista egyéni jelöltek hivatalos bemutatása a megyékben, kikerülnek a választásokon indulók óriásplakátjai.
jan. 15
7:15
Szombaton is folytatódik a sztrájk (Metropol)
Folytatódik a sztrájk, miután a péntek kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről. A sztrájktárgyalásokat a BKV felfüggesztette és szombat 10 órára új tárgyalást hívott össze a kollektív szerződésről.
jan. 15
7:27
Saját műsorát alázta a TV2 sztárja! "Én hittem benne" (ATV)
Véleménye szerint hiába kutatják fel a tehetségeket, utána kizsákmányolják őket.
jan. 15
7:33
Választás 2010 - lassan indul a kampány (Metropol)
A héten lezajlik a fideszes egyéni képviselőjelöltek kampány-, illetve médiatréningje, mától pedig már óriásplakátokon is toborozza önkénteseit a Fidesz-KDNP. A hivatalos kampánykezdet még odébb van, az előkészületek azonban már folynak. Az MSZP a pénteken induló országos jelölti plakátkampánnyal lényegében megkezdi választási kampányát.
jan. 15
7:45
Történelmi pillanat! A vajdasági magyarok kezükbe vehetik a sorsukat (ATV)
Január elsejével érvénybe lépett a Vajdaság számára – az eddiginél jóval szélesebb körű – autonómiát biztosító törvény Szerbiában. Az még nem teljesen világos, hogy a tartomány által visszakapott mintegy másfélszáz hatáskör gyakorlásához lesz-e elegendő pénz. Az azonban biztos, hogy a Vajdaság – és a vajdasági magyarok – számára mindez történelmi mérföldkő.
jan. 15
7:48
A sztrájk 4. napja: így közlekedjünk! (168 Óra Online)
Folytatódik a BKV-sztrájk, miután a csütörtök kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a menedzsment és a munkabeszüntetést kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között a kollektív szerződésről - írja az MTI.
jan. 15
7:51
Kis késések lehetnek Ferihegyen a sztrájk miatt (Infostart)
A ferihegyi repülőtéren továbbra is tart a Malév GH dolgozóinak sztrájkja, ám ez a forgalomban pénteken sem okoz fennakadást, az előző napokhoz hasonlóan legfeljebb kisebb késések lehetnek - mondta Limburger Lóránt, a Malév földi kiszolgáló cégének igazgatója.
jan. 15
8:09
Tarlós: Nincs bennem vad vágy, hogy előássak valamit Demszky ellen (Infostart)
Tarlós István szerint a jelenlegi 67 fős Fővárosi Közgyűlést 35 fősre lehetne csökkenteni akár már idén ősztől is. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában a sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "nincs benne vad vágy" az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről "előásson valamit", de ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére,…
jan. 15
8:09
Szombattól 06 vagy +36 a mobilszám elé (Metropol)
Mivel a kiadható számkészletek elfogytak, így új számokra van szükség: az eddigiekben csak a 200 0000-999 9999 számjegyekből álló számokat használták, az új rendszerben már a 0-val és 1-gyel is kezdődő számokat is kiosztják. Ez mintegy hat millióval növeli meg a kombinációkat.
jan. 15
8:39
Filmes programok Pécsett (ATV)
Többek között török és német filmhét, valamint a közép- és délkelet-európai mozira fókuszáló CinePécs filmfesztivál is a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt interkulturális jellegét erősíti.
jan. 15
8:41
Nyolc napig volt bezárva a 35 éves nő a liftben, étel és ital nélkül (ATV)
Az eset a Barcelonától északkeltre lévő egyik városkában, Sitges-ben történt.
jan. 15
9:00
Önbíráskodással fenyegetőznek a romáktól rettegő faddiak (168 Óra Online)
Keserű hangvételű levélben kívánnak szót emelni a faddiak a közelmúltban történt erőszakos bűncselekmények miatt a rendészeti miniszternél. A levél küldői szerint a probléma forrása egy kis létszámú cigány származású csoport - írja a teol.hu.
jan. 15
9:03
Ikvai-Szabó Imre: Két igazság áll egymással szemben (Infostart)
Tarthatónak tűnik az a 15 éves stratégiai terv, amelynek dokumentációját csütörtökön adta át a BKV vezetése a szakszervezeteknek - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus arról is beszélt: a közlekedési dolgozók sztrájkja idején is kitiltják az autók egy részét a fővárosból, ha nem csökken a szálló por koncentrációja, erről azonban még a…
jan. 15
9:03
2010-ben kész lesz a főutca a Belvárosban (Metropol)
Az idén átadásra váró beruházások közül talán a Belváros Főutcája projekt fogja leginkább megváltoztatni a belső kerületek közlekedését.
jan. 15
9:05
Nyár végétől már élesben (Metropol)
Tavaly augusztus 3-án indult a próbaüzem a Csepel északi részén épült új szennyvíztisztító telepen.
jan. 15
9:21
Négyes metró: majd egyszer (Metropol)
A 4-es metró alagútját 2007 áprilisában kezdték el építeni, ekkor indult el az első pajzs a Kelenföldi pályaudvarról. A korábbi ütemtervek szerint a pajzsoknak 2009 májusában kellett volna a Baross térre érkezniük. Négy évvel ezelőtt még azt tervezték, hogy a 4-es metrót 2009 végén átadják az utasforgalomnak. Kronológia.
jan. 15
9:33
Naponta 50 milliót takarít meg a BKV - Sztrájkjelentés, 4. nap (ATV)
A cég naponta 90 milliót takarít meg, igaz 40 milliótól el is esik, így a mérleg 50 millió forint plusz. A cég 40 milliós vesztesége pedig abból adódik, hogy nem adnak el jegyet, és a bérelt buszokat sem tudják üzembe állítani.
jan. 15
9:57
Náray Tamás: Nincs létjogosultsága a historikus ruháknak (Infostart)
A magyar motívumok inkább külföldi tervezők kollekcióiban jelennek meg, a magyar ruháknál erre nincs annyira szükség - mondta Náray Tamás divattervező a XXI. Század Intézet Skót szoknya versus bocskai címet viselő, a XXI. századi magyar identitással foglalkozó konferencián. Náray Tamás szerint Magyarországnak nagy gyakorlata van a félremagyarázásban, ez az oka annak, hogy politikai csoportok…
jan. 15
9:57
Rendőröket akart megvesztegetni egy kínai (Metropol)
Rendőröket akart megvesztegetni egy jogosítvánnyal nem rendelkező, autót vezető kínai férfi Nyíregyházán; a külföldit őrizetbe vették, ellene a nyomozó ügyészség indított eljárást - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
jan. 15
10:12
Visszatér-e még a politikába Bajnai a "méregtelenítés után?" (168 Óra Online)
A miniszterelnök tavaly válságkezelő kormányzásra vállalkozott. Egy évre, a ciklus végéig. Most beszél a tavaszi választások tétjéről, a demokrácia zülléséről, arról is, milyen részérdekek „marják” a magyar államot. De megkérdeztük tőle azt is: mit tervez júniustól, és később vissza akar-e még térni a politikába? KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
jan. 15
10:27
Bajnai: tartható a költségvetés, ha marad a józaneszű politizálás + videó (ATV)
A miniszterelnök szerint a kormány eredményeit már a külföldön is elismerik.
jan. 15
10:33
Nem lesz szmogriadó a hétvégén Budapesten (Infostart)
Javult a főváros levegője, csökkent a káros anyagok szintje, ezért előreláthatólag nem lesz szmogriadó a hétvégén.
jan. 15
10:33
Lassan visszaköltözhetnek a Balaton utcai házba (Metropol)
Előreláthatólag két hét múlva - a tető újjáépítése és a közművek visszakötése után - költözhetnek vissza a lakók a budapesti Balaton utcai házba, amelyben január 8-ára virradóra robbanás történt - közölte Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere pénteken. Méteres törmelékek között dolgoznak a tűzvizsgálók.
jan. 15
10:51
Két hét múlva költözhetnek vissza a lakók a Balaton utcába (Infostart)
Előreláthatólag két hét múlva - a tető újjáépítése és a közművek visszakötése után - költözhetnek vissza a lakók a budapesti Balaton utcai házba, amelyben január 8-ára virradóra robbanás történt - közölte Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere.
jan. 15
10:51
Mégsem lesz szmogriadó a hétvégén (Metropol)
Javult a főváros levegője, csökkent a káros anyagok szintje, ezért előreláthatólag nem lesz szmogriadó a hétvégén. A szálló por és a nitrogén-dioxid koncentrációja jelentősen csökkent.
jan. 15
10:53
Kiraboltak egy bankot a Váci úton (Metropol)
Kiraboltak egy bankot péntek reggel Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton. Lövés, személyi sérülés nem történt.
jan. 15
11:03
Rendkívüli hidegben is elég két hónapra a magyar gázkészlet (ATV)
Ezt a kancelláriaminiszter jelentette ki annak kapcsán, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a szaktárca jelentését Magyarország földgáz-biztonsági helyzetéről.
jan. 15
11:05
A rendőrség buktatta le az RTL Klub sztárját! Átverte az országot! (ATV)
A fotók régebbiek voltak, senki nem verte meg, mondja a rendőrség.
jan. 15
11:06
"Összetörlek, mint egy fogpiszkálót" - verte, zsarolta diáktársát (168 Óra Online)
- Több alkalommal zsarolta egy emődi fiatalkorú fiú iskolatársát. A gyermekkorú sértett csak a legutóbbi alkalommal szólt szüleinek az esetekről - írja a boon.hu.
jan. 15
11:21
Néma kampányra készül a Fidesz (ATV)
Már készülnek a fideszes képviselőjelöltek videóblogjai, Orbán februárban rálép a vidék útjaira, az MSZP hamarosan jelölti kampányba kezd, hogy helyi ügyekkel húzza fel népszerűségét, 5 ezer plakáthelyet foglalt le a két párt – a jelek szerint hamarosan kezdődik a kampány, de az igazi, belemenős részére március közepéig várni kell, mert mindkét párt rettenetesen fél attól, hogy hibát vét. A Hetek…
jan. 15
11:39
Ha eseteg holnap nem tud telefonálni.. (ATV)
Egy mobilszám a 06-os belföldi, vagy a +36-os nemzetközi előhívóból, a szolgáltató körzetszámából (20-as, 30-as, 70-es) és a hétjegyű előfizetői számból áll szombattól.
jan. 15
11:45
Bíró Zoltán: Az MDF-ben teljes a politikai és erkölcsi züllés (Infostart)
Bíró Zoltán, az MDF alapítója szerint az MDF és az SZDSZ választási szövetsége teljes politikai és erkölcsi züllést jelent. Az irodalomtörténész reméli, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon két párt politikusai együtt sem tudják elérni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos támogatottságot.
jan. 15
12:00
Rákmegelőző csodaszer, miért nem gyártják? (168 Óra Online)
Egy Magyarországon szabadalmaztatott biotechnológiai eljárással a védőburkától megszabadított len teljes értékű élelmiszer-alapanyaggá vált, amellyel forradalmasítható az élelmiszeripar. Így sok súlyos betegség megelőzhető – állítja a kutatással és gyártással foglalkozó cég tulajdonosa. Az OÉTI szakembere szerint az élelmiszer-összetevők élettani hatása számos tényezőtől függ.
jan. 15
12:03
Házkutatás két roma szervezetnél (Metropol)
Házkutatást tartott az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt két budapesti és egy kiskunmajsai irodájában péntek délelőtt a vám- és pénzügyőrség nyomozóhivatala a kecskeméti városi ügyészség munkatársainak közreműködésével - mondta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.
jan. 15
12:03
Tévéostrom 2006: felmentést kértek az ügyvédek (Alternatív Energia)
Tucatnyi vádlott ügyében kértek felmentést a védők a Magyar Televízió (MTV) budapesti székházának három és fél évvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőperben péntek délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, a bíróság néhány óra múlva várhatóan elsőfokú ítéletet hirdet.
jan. 15
12:05
MTV-ostrom: felmentést kértek az ügyvédek (Metropol)
Tucatnyi vádlott ügyében kértek felmentést a védők a Magyar Televízió (MTV) budapesti székházának három és fél évvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőperben péntek délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, a bíróság néhány óra múlva várhatóan elsőfokú ítéletet hirdet.
jan. 15
12:15
Magyarországon hat szétvágott nyelvű ember él (ATV)
Bár Magyarországon a "testékszerek" közül a kézbe ültetett implantátum is extrémnek számít, Amerikában már a fejükre szarvat operáló és szemtetovált emberek is bekerültek a köztudatba.

Keresés