2010. január 17. vasárnap

jan. 17
5:09
Rágalmazás, vesztegetés, sikkasztás: politikai hulla lett az MSZP-s polgármester? (168 Óra Online)
Sikkasztás és vesztegetés a vád a volt polgármester ellen
jan. 17
5:21
„Már nem volt vicces” Leveszik a képernyőről a magyar sztárt! (ATV)
A főszerkesztő továbbra is ő marad.
jan. 17
5:39
Újabb tanárnőt vertek össze! Földre zuhant, ujját törte + videó (ATV)
A debreceni iskola a történtek után a szigorúbb házirendet vezet be.
jan. 17
7:45
„Büdös magyarok, üssétek őket” 12 év börtönt is kaphatnak a támadók (ATV)
Tavaly márciusban vertek szét egy autót Miskolcon.
jan. 17
7:47
„Nincs komoly betegségem” Visszatér a Barátok közt sztárja! (ATV)
Több hete nem tudta munkáját ellátni.
jan. 17
8:21
„Börtönviselt”, „hazug” – ma elnökválasztás Ukrajnában + videó (ATV)
A 37 millió ukrán választó 18 jelöltre, és egy olyan rovatra is voksolhat, mely szerint egyik jelöltet sem támogatja.
jan. 17
8:39
Bács-Kiskun megye a rekorder - itt esett a legtöbb gyilkosság és rablás (MaHu)
Bács-Kiskun megyében 2009-ben 14 embert gyilkoltak meg és 14 fegyveres rablást követtek el; az ország legnagyobb megyéjében évtizedek óta nem történt ennyire sok kiemelt bűncselekmény - mondta az MTI-nek Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője.
jan. 17
8:45
Ők szponzorálják a Martens-bakancsokat is a Magyar Gárdának? (168 Óra Online)
Előbb feltűntek, később eltűntek, most újra előtűnnek a horogkeresztes „vitézek” kötetei a könyvesboltok kirakataiban. Vívhatja újra virtuális csatáit az Afrika Korps is. BOKOR LÁSZLÓ szemleútja.
jan. 17
8:57
Vége a sztrájknak, megállapodtak (frissítve) (orientpress)
Véget ért a hat napja tartó fővárosi BKV-sztrájk, miután vasárnap a menedzsment és a munkabeszüntetést hirdető 14 szakszervezet megállapodott. Hétfő reggeltől elvben a szokásos rend szerint lehet közlekedni Budapesten.
jan. 17
9:03
Földes György: A baloldal eddigi politizálása kimerítette a tartalékait (Infostart)
Eszmeileg, morálisan és politikailag is újjá kell építenie magát a magyar baloldalnak - mondta az InfoRádiónak a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Földes György szerint továbbra is van létjogosultsága a jobboldal-baloldal felosztásnak.
jan. 17
9:15
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, de estére megszülethet a megállapodás (MaHu)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, mert nem született megállapodás a kollektív szerződésről a cég menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat esti tárgyaláson sem.
jan. 17
9:16
A MSZP-sek saját szöveggel, a fideszesek mind ugyanazzal + videó (ATV)
A választóknak szánt üzenetek a héten már a közterületeken is megjelentek.
jan. 17
9:21
Több vonat indul a BKV-sztrájk idején (Infostart)
Ma is több vonatot közlekedtet a MÁV a BKV-sztrájk ideje alatt - közölte a vasúttársaság.
jan. 17
9:23
A mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy elmaradt a baleset a komáromi vonalon (Infostart)
Késtek a vonatok tegnap este a komáromi vonalon, mert ismeretlenek az egyik sínszálra rögzítő sarut helyeztek, amelyre egy személyvonat ráfutott. Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: senki sem sérült meg, de a mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy a történteknek nem lettek súlyosabb következményei.
jan. 17
9:25
Ökumenikus imahét kezdődik ma, a megnyitón Erdő Péter is beszél (Infostart)
Ma este 6 órakor kezdődik a január 24-ig tartó ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitója a budapesti Deák téri evangélikus templomban. A szertartáson szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdet Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.
jan. 17
9:27
Védelmi tervet dolgoznak ki a rétisaspopulációk megóvása érdekében (Infostart)
Védelmi tervet dolgoznak ki a Duna-menti országok nemzeti parkjai a következő három évben a rétisaspopulációk megóvása, gyarapodása érdekében. Parrag Tibor, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetmegőrzési osztályvezetője elmondta: a projektben Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia érintett nemzeti parkjai vesznek részt.
jan. 17
9:33
Amozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy nem történt nagyobb baj: ismeretlenek rögzítő sarut tettek a sínre (MaHu)
Késtek a vonatok szombat este a komáromi vonalon, mert ismeretlen tettesek rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre egy személyvonat ráfutott; személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 17
9:35
Harmincöt vonalon járnak a buszok a fővárosban (MaHu)
Harmincöt vonalon járnak az autóbuszok, a 6-os villamosok helyett is buszok közlekednek, a metró, a trolibuszok és a HÉV menetrend szerint járnak - közölte a BKV Zrt. vasárnap, a sztrájk hatodik napján az MTI-vel.
jan. 17
9:39
Romlik a tűzoltók szociális helyzete (Népszava)
A fővárosi tűzoltóparancsnok szerint az idén tovább romolhat a tűzoltók szociális helyzete, ugyanis kevesebb ellátásra számíthatnak; Bende Péter az MTI-nek adott interjúban mindezek miatt a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy a folyamatos készenlét fenntartása mellett erősítsék a tűzoltói lelkesedést, amely egyre nehezebb feladat.
jan. 17
9:51
BKV-sztrájk: 35 vonalon járnak a buszok (HVG)
Harmincöt vonalon járnak az autóbuszok, a 6-os villamosok helyett is buszok közlekednek, a metró, a trolibuszok és a HÉV menetrend szerint járnak - közölte a BKV Zrt. vasárnap, a sztrájk hatodik napján.
jan. 17
10:09
A mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy nem történt nagyobb baj: ismeretlenek rögzítő sarut tettek a sínre (MaHu)
Késtek a vonatok szombat este a komáromi vonalon, mert ismeretlen tettesek rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre egy személyvonat ráfutott; személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 17
10:09
Sok vér folyt Bács-Kiskunban tavaly (HVG)
Bács-Kiskun megyében 2009-ben 14 embert gyilkoltak meg és 14 fegyveres rablást követtek el; az ország legnagyobb megyéjében évtizedek óta nem történt ennyire sok kiemelt bűncselekmény - mondta Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője.
jan. 17
10:11
A Kapos folyó medrébe hajtott egy kiskorpádi fiatalember (MaHu)
Hajnalban autójával a Kapos folyó medrébe hajtott egy 18 éves kiskorpádi fiatalember a Somogy megyei Kiskorpád és Gige között, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba a mentők - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
jan. 17
10:11
Folytatódik a ferihegyi sztrájk, de a járatok időben indulnak (HVG)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója.
jan. 17
10:27
Kigyulladt lakóházban halt meg egy ember Zala megyében (MaHu)
Egy embert holtan találtak a tűzoltók a Zala megyei Vasboldogasszonyban, ahol vasárnap hajnalban kigyulladt egy lakóház - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
jan. 17
10:27
Durva! Aranylövéssel végezte ki fiát az anya! „Szeretetből öltem meg” (ATV)
Tom egy baleset nyomán szenvedett súlyos agykárosodást.
jan. 17
10:29
BKV-sztrájk: itt a közlekedési kisokos. Mikor, mivel, hova? (ATV)
Tovább folytatódik a munkabeszüntetés.
jan. 17
10:33
Reménykednek a megállapodásban, de még tart a BKV-sztrájk (Infostart)
Ma még biztosan tart a BKV-sztrájk, de a közlekedési társaság vezérigazgatója és a sztrájkbizottság elnöke is bízik abban, hogy este meg tudnak egyezni, és hétfőn már az összes BKV-jármű elindulhat.
jan. 17
10:35
Folytatódik a sztrájk Ferihegyen, de a járatok időben indulnak (Infostart)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója.
jan. 17
10:45
Szociális és bizalmi válságot jósol az Ecostat (HVG)
Társadalmi, szociális és bizalmi válsággal is szembe kell nézni az új évtizedben Magyarországon, amelyből kiutat az Ecostat szerint a gazdaság magas anyag- és energiaigényének csökkentésén alapuló stratégia jelenthet.
jan. 17
10:45
Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba egy zsombói lányt (MaHu)
Szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállított kórházba a mentő otthonából egy 22 éves zsombói lányt - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
jan. 17
10:45
Halálra ítélték Vegyi Alit (ATV)
Immár negyedszer szabták ki rá a legsúlyosabb ítéletet.
jan. 17
11:09
Sztrájk: már a 6-os villamos se közlekedik (168 Óra Online)
Sztrájk: éjjel közeledtek az álláspontok, de a munkabeszüntetés folytatódik. Vasárnap is pótlóbuszok járnak a 6-os villamos helyett.
jan. 17
11:09
Ferihegyi sztrájk - Folytatódik a sztrájk, de a járatok időben indulnak (Népszava)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója vasárnap reggel. Hozzátette, hogy a hét végén is mintegy 30-35 munkavállaló sztrájkol.
jan. 17
11:21
Nem tudott mindenki kimenekülni az égő csepeli házból + videó (ATV)
Egy négyemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki szombaton, nem sokkal éjfél után Csepelen.
jan. 17
11:27
Lévai Zoltán: az SZDSZ által kért feltételek veszélyeztetik az MDF önállóságát (Infostart)
Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke megerősítette azt a véleményét, melyet a kerületi elnököknek írt levelében megfogalmaz, miszerint az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek az MDF önállóságát, identitását veszélyeztetik, elfogadása esetén pedig nem látják biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit.
jan. 17
11:27
Fidesz: az Ecostat szerint is félrekezelte a kormány a válságot (Népszava)
A Fidesz szerint "a kormány felügyelte" Ecostat jelentése bizonyítja: a kormány félrekezelte a válságot. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap közölte: beismerő vallomásnak tekinthető "az MSZP-kormány által felügyelt" Ecostat jelentése, miszerint szociális és bizalmi válság lesz Magyarországon a következő években.
jan. 17
11:39
Magosz: nyomozást rendeltek el Bábolna polgármestere ellen (HVG)
Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.
jan. 17
11:39
„Borzasztó hullaszag fogadott” Exkluzív beszámoló Haitiről (ATV)
A Magyar Baptista Szeretetszolgálat már menti az életeket a szigeten. A segítségre valóban óriási szükség van, mégpedig minél gyorsabban: eddig több mint 25 ezer holttestet gyűjtöttek össze és temettek el.
jan. 17
11:45
Magosz: nyomozást rendeltek el Bábolna MSZP-s polgármestere ellen (Infostart)
Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.
jan. 17
11:45
Az MDF budapesti elnöke szerint SZDSZ által kért feltételek veszélyeztetik az MDF önállóságát (Népszava)
Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke vasárnap megerősítette azt a véleményét, melyet a kerületi elnököknek írt levelében megfogalmaz, miszerint az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek az MDF önállóságát, identitását veszélyeztetik, elfogadása esetén pedig nem látják biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit.
jan. 17
11:57
Fotózásban is profi az orosz elnök: 1,2 millió euróért adta el egyik képét (ATV)
Medvegyev ezzel lekörözte Putsint - legalábbis ami az árverást illeti.
jan. 17
12:03
Vágott már elé mobilozó rendőr kikapcsolt biztonsági övvel... (168 Óra Online)
Az utakon senki nem figyel a másikra, divat a leszorítás, a bevágás, zéró a tolerancia – állítja az autósoktató. A kormányszóvivő is úgy látja, hogy a közlekedésben szemléletváltozásra van szükség. Szerinte ebben segít a januártól érvényes új KRESZ. Kétkerekűre pattantunk, hogy lássuk, igazuk van-e. PUNGOR ANDRÁS írása.
jan. 17
12:12
Hazahozták Thaiföldről azt a férfit, aki félmilliárdot lopott (HVG)
Hazahozta az Interpol vasárnap Thaiföldről azt a 38 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy pénzszállító cég miskolci értékmegőrzőjéből 525 millió forintot lopott el tavaly szeptemberben.
jan. 17
12:30
Magosz: nyomozást rendeltek el Bábolna MSZP-s polgármestere ellen (MaHu)
Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója vasárnap Budapesten.
jan. 17
12:32
Thaiföld kiadta Magyarországnak a miskolci pénzszállító kifosztóját (MaHu)
Hazahozta az Interpol vasárnap Thaiföldről azt a 38 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy pénzszállító cég miskolci értékmegőrzőjéből 525 millió forintot lopott el tavaly szeptemberben.
jan. 17
12:33
Terrorveszély miatt módosítottak a Bamako-rali útvonalán + videó (ATV)
Több mint félezer, jórészt külföldi részvételével kezdetét vette a Budapest-Bamako Rally.
jan. 17
12:39
"Magyarország a válságkezelés és a költségvetési kiigazítás világbajnoka" (Népszava)
Az MSZP szerint a magyar gazdaság rendbetételét illetően ma egyetlen valódi veszély van: a Fidesz populizmusa.
jan. 17
12:41
Átadták a Raoul Wallenberg-díjat (Népszava)
Először adták át a Raoul Wallenberg-díjat vasárnap Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban; az elismerést megkapta Dúl Géza plébános, a Szent Erzsébet Segítő Alapítvány kuratóriumának elnöke, Rozner László, az újpesti zsidó hitközség elöljárója, Somos László esperes-plébános, Szécsi József, a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkára és Tóth Józsefné pedagógus.
jan. 17
12:48
Kiraboltak egy benzinkutat a XI. kerületben (MaHu)
Fegyverrel rabolt ki egy benzinkutat egy fekete símaszkos férfi hajnalban Budapesten a XI. kerületi Tétényi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Keresés