2010. január 17. vasárnap

jan. 17
5:09
Rágalmazás, vesztegetés, sikkasztás: politikai hulla lett az MSZP-s polgármester? (168 Óra Online)
Sikkasztás és vesztegetés a vád a volt polgármester ellen
jan. 17
5:21
„Már nem volt vicces” Leveszik a képernyőről a magyar sztárt! (ATV)
A főszerkesztő továbbra is ő marad.
jan. 17
5:39
Újabb tanárnőt vertek össze! Földre zuhant, ujját törte + videó (ATV)
A debreceni iskola a történtek után a szigorúbb házirendet vezet be.
jan. 17
6:33
Ezeket az ünnepnapokat tartják az idén (teol)
A simontornyai képviselőtestület elfogadta a város 2010. évi rendezvénytervét.
jan. 17
7:45
„Büdös magyarok, üssétek őket” 12 év börtönt is kaphatnak a támadók (ATV)
Tavaly márciusban vertek szét egy autót Miskolcon.
jan. 17
7:47
„Nincs komoly betegségem” Visszatér a Barátok közt sztárja! (ATV)
Több hete nem tudta munkáját ellátni.
jan. 17
8:21
„Börtönviselt”, „hazug” – ma elnökválasztás Ukrajnában + videó (ATV)
A 37 millió ukrán választó 18 jelöltre, és egy olyan rovatra is voksolhat, mely szerint egyik jelöltet sem támogatja.
jan. 17
8:39
Bács-Kiskun megye a rekorder - itt esett a legtöbb gyilkosság és rablás (ma.hu)
Bács-Kiskun megyében 2009-ben 14 embert gyilkoltak meg és 14 fegyveres rablást követtek el; az ország legnagyobb megyéjében évtizedek óta nem történt ennyire sok kiemelt bűncselekmény - mondta az MTI-nek Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője.
jan. 17
8:39
Vidámsággal tettek a szegénység ellen (teol)
Tizenegyedik jótékonysági bálját tartotta szombaton este a Rotary Club Szekszárd a főiskola aulájában.
jan. 17
8:41
Az év könyvtárát vezette az igazgatónő (teol)
Antal Mária több, mint tíz évig vezette a Városi Könyvtárat Bonyhádon. Az intézményt ez idő alatt, 2005-ben Az év könyvtárának választották Magyarországon. Hivatását fontosnak tartja, s arra ösztönzi az embereket, hogy minél többen olvassanak.
jan. 17
8:45
Ők szponzorálják a Martens-bakancsokat is a Magyar Gárdának? (168 Óra Online)
Előbb feltűntek, később eltűntek, most újra előtűnnek a horogkeresztes „vitézek” kötetei a könyvesboltok kirakataiban. Vívhatja újra virtuális csatáit az Afrika Korps is. BOKOR LÁSZLÓ szemleútja.
jan. 17
8:57
Vége a sztrájknak, megállapodtak (frissítve) (orientpress)
Véget ért a hat napja tartó fővárosi BKV-sztrájk, miután vasárnap a menedzsment és a munkabeszüntetést hirdető 14 szakszervezet megállapodott. Hétfő reggeltől elvben a szokásos rend szerint lehet közlekedni Budapesten.
jan. 17
9:03
Földes György: A baloldal eddigi politizálása kimerítette a tartalékait (Inforádió)
Eszmeileg, morálisan és politikailag is újjá kell építenie magát a magyar baloldalnak - mondta az InfoRádiónak a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Földes György szerint továbbra is van létjogosultsága a jobboldal-baloldal felosztásnak.
jan. 17
9:15
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, de estére megszülethet a megállapodás (ma.hu)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, mert nem született megállapodás a kollektív szerződésről a cég menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat esti tárgyaláson sem.
jan. 17
9:16
A MSZP-sek saját szöveggel, a fideszesek mind ugyanazzal + videó (ATV)
A választóknak szánt üzenetek a héten már a közterületeken is megjelentek.
jan. 17
9:21
Több vonat indul a BKV-sztrájk idején (Inforádió)
Ma is több vonatot közlekedtet a MÁV a BKV-sztrájk ideje alatt - közölte a vasúttársaság.
jan. 17
9:21
Gúzsba is köthet a casco (szon)
Nyíregyháza – Két cascót fizetek egyszerre – fordult a meghökkentő bejelentéssel Fazekas Krisztina. Már csak azért is furcsa mindez, mert eleve nem kötelező az efféle szerződés.
jan. 17
9:23
A mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy elmaradt a baleset a komáromi vonalon (Inforádió)
Késtek a vonatok tegnap este a komáromi vonalon, mert ismeretlenek az egyik sínszálra rögzítő sarut helyeztek, amelyre egy személyvonat ráfutott. Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: senki sem sérült meg, de a mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy a történteknek nem lettek súlyosabb következményei.
jan. 17
9:25
Ökumenikus imahét kezdődik ma, a megnyitón Erdő Péter is beszél (Inforádió)
Ma este 6 órakor kezdődik a január 24-ig tartó ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitója a budapesti Deák téri evangélikus templomban. A szertartáson szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdet Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.
jan. 17
9:27
Védelmi tervet dolgoznak ki a rétisaspopulációk megóvása érdekében (Inforádió)
Védelmi tervet dolgoznak ki a Duna-menti országok nemzeti parkjai a következő három évben a rétisaspopulációk megóvása, gyarapodása érdekében. Parrag Tibor, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetmegőrzési osztályvezetője elmondta: a projektben Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia érintett nemzeti parkjai vesznek részt.
jan. 17
9:33
Amozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy nem történt nagyobb baj: ismeretlenek rögzítő sarut tettek a sínre (ma.hu)
Késtek a vonatok szombat este a komáromi vonalon, mert ismeretlen tettesek rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre egy személyvonat ráfutott; személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 17
9:35
Harmincöt vonalon járnak a buszok a fővárosban (ma.hu)
Harmincöt vonalon járnak az autóbuszok, a 6-os villamosok helyett is buszok közlekednek, a metró, a trolibuszok és a HÉV menetrend szerint járnak - közölte a BKV Zrt. vasárnap, a sztrájk hatodik napján az MTI-vel.
jan. 17
9:39
Romlik a tűzoltók szociális helyzete (Népszava)
A fővárosi tűzoltóparancsnok szerint az idén tovább romolhat a tűzoltók szociális helyzete, ugyanis kevesebb ellátásra számíthatnak; Bende Péter az MTI-nek adott interjúban mindezek miatt a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy a folyamatos készenlét fenntartása mellett erősítsék a tűzoltói lelkesedést, amely egyre nehezebb feladat.
jan. 17
9:39
Mónika, a nap szépe (szon)
Mónika nagyon szereti a divatos ruhákat, és ezért szerencsésnek érzi magát, hogy egy nagy ruházati cégnél dolgozhat.
jan. 17
9:51
BKV-sztrájk: 35 vonalon járnak a buszok (HVG)
Harmincöt vonalon járnak az autóbuszok, a 6-os villamosok helyett is buszok közlekednek, a metró, a trolibuszok és a HÉV menetrend szerint járnak - közölte a BKV Zrt. vasárnap, a sztrájk hatodik napján.
jan. 17
9:57
Pándyt rettegésben tartják rabtársai - Bors (boon)
Pándy András a hírhedt magyar származású sorozatgyilkos rettegésben él a börtönben - mondta a vasárnapi Borsnak a két feleségének és négy gyermekének meggyilkolása maitt életfogytiglanra ítélt Pándy börtönlelkésze.
jan. 17
10:09
A mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy nem történt nagyobb baj: ismeretlenek rögzítő sarut tettek a sínre (ma.hu)
Késtek a vonatok szombat este a komáromi vonalon, mert ismeretlen tettesek rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre egy személyvonat ráfutott; személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 17
10:09
Sok vér folyt Bács-Kiskunban tavaly (HVG)
Bács-Kiskun megyében 2009-ben 14 embert gyilkoltak meg és 14 fegyveres rablást követtek el; az ország legnagyobb megyéjében évtizedek óta nem történt ennyire sok kiemelt bűncselekmény - mondta Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője.
jan. 17
10:11
A Kapos folyó medrébe hajtott egy kiskorpádi fiatalember (ma.hu)
Hajnalban autójával a Kapos folyó medrébe hajtott egy 18 éves kiskorpádi fiatalember a Somogy megyei Kiskorpád és Gige között, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba a mentők - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
jan. 17
10:11
Folytatódik a ferihegyi sztrájk, de a járatok időben indulnak (HVG)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója.
jan. 17
10:15
Szociális válság, munkanélküliség - a kormányzati kutatóintézet is a Fideszt igazolja (fidesz)
jan. 17
10:27
Kigyulladt lakóházban halt meg egy ember Zala megyében (ma.hu)
Egy embert holtan találtak a tűzoltók a Zala megyei Vasboldogasszonyban, ahol vasárnap hajnalban kigyulladt egy lakóház - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
jan. 17
10:27
Haladnak a korral: versenyképes tudást adnak (teol)
Nyelvtanulás és számítástechnika. Ez a két slágere a mai oktatásnak. A teveli általános iskola is ilyen tudással vértezi fel diákjait.
jan. 17
10:27
Durva! Aranylövéssel végezte ki fiát az anya! „Szeretetből öltem meg” (ATV)
Tom egy baleset nyomán szenvedett súlyos agykárosodást.
jan. 17
10:29
BKV-sztrájk: itt a közlekedési kisokos. Mikor, mivel, hova? (ATV)
Tovább folytatódik a munkabeszüntetés.
jan. 17
10:33
Reménykednek a megállapodásban, de még tart a BKV-sztrájk (Inforádió)
Ma még biztosan tart a BKV-sztrájk, de a közlekedési társaság vezérigazgatója és a sztrájkbizottság elnöke is bízik abban, hogy este meg tudnak egyezni, és hétfőn már az összes BKV-jármű elindulhat.
jan. 17
10:33
A kormányzati kutatóintézet is a Fideszt igazolja (fidesz)
Beismerő vallomásnak tekinthető az MSZP-kormány által felügyelt Ecostat mai jelentése, mely szerint szociális és bizalmi válság lesz Magyarországon a következő években - mutatott rá közleményében a Fidesz helyettes szóvivője.
jan. 17
10:35
Folytatódik a sztrájk Ferihegyen, de a járatok időben indulnak (Inforádió)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója.
jan. 17
10:45
Szociális és bizalmi válságot jósol az Ecostat (HVG)
Társadalmi, szociális és bizalmi válsággal is szembe kell nézni az új évtizedben Magyarországon, amelyből kiutat az Ecostat szerint a gazdaság magas anyag- és energiaigényének csökkentésén alapuló stratégia jelenthet.
jan. 17
10:45
Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba egy zsombói lányt (ma.hu)
Szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállított kórházba a mentő otthonából egy 22 éves zsombói lányt - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
jan. 17
10:45
Halálra ítélték Vegyi Alit (ATV)
Immár negyedszer szabták ki rá a legsúlyosabb ítéletet.
jan. 17
10:51
Vasárnapi programok Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Ha Fehérgyarmatra vagy Szatmárcsekére látogat vasárnap, Sólyom Lászlóval is találkozhat.
jan. 17
10:53
Olvasónk írta: Vágyálmok (szon)
Egyik fórumozónk reagált Nyéki Zsolt: Vágyálmok című jegyzetére. Érdemes elolvasni, hogyan látja hazánk gazdasági helyzetét fórumozónk.
jan. 17
11:09
Sztrájk: már a 6-os villamos se közlekedik (168 Óra Online)
Sztrájk: éjjel közeledtek az álláspontok, de a munkabeszüntetés folytatódik. Vasárnap is pótlóbuszok járnak a 6-os villamos helyett.
jan. 17
11:09
Ferihegyi sztrájk - Folytatódik a sztrájk, de a járatok időben indulnak (Népszava)
Vasárnap is tart a sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél, a járatok azonban időben indulnak, az utasok számára továbbra is láthatatlan marad a munkabeszüntetés - mondta Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója vasárnap reggel. Hozzátette, hogy a hét végén is mintegy 30-35 munkavállaló sztrájkol.
jan. 17
11:09
Huhogás Budapest közepén (fidesz)
A világ legnagyobb baglyaként is számon tartott uhu egyik példánya jelent meg Budapesten. Feltűnése ritkaságnak számít, mivel kifejezetten érzékeny faj és kerüli településeinket. Közel egy hónapja regisztrálták az első megfigyelést, feltehetően azóta tartózkodik a fővárosban.
jan. 17
11:11
Kinek kerülhet legtöbbe a klímacsúcs bukása? (fidesz)
A decemberi Koppenhágai Klímacsúcs sikertelen volt. A globális klímaváltozás bizonyos államoknak várhatóan komoly gazdasági nehézségeket okoz, más államoknál az egész gazdaság összeomlásával fenyeget, s megint más országok esetében még a puszta fennmaradást is kérdésessé teszi.
jan. 17
11:13
Az afgán törvényhozók hátráltatják az államfőt (fidesz)
Elutasította az afgán parlament szombaton a Hamid Karzai elnök által második nekifutásra javasolt miniszterjelöltek több mint felét.
jan. 17
11:21
Ésszerűsítik az önkormányzat működését (teol)
Feladat vagy létszámcsökkentéssel oldja meg a támogatások csökkenése miatt keletkezett hiányt az önkormányzat.
jan. 17
11:21
Nem tudott mindenki kimenekülni az égő csepeli házból + videó (ATV)
Egy négyemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki szombaton, nem sokkal éjfél után Csepelen.

Keresés