2010. január 19. kedd

jan. 19
5:18
Mi a gond? Rengeteget sír a magyar színésznő + videó (ATV)
"Hamar lebiggyed a száj."
jan. 19
5:20
„Orbán Gyurcsánnyal írt alá!” A Jobbik beleszállt a Fideszbe (ATV)
Vonáéknak létkérdés, hogy folyamatosan emeljék a tétet.
jan. 19
5:27
Elsöprő győzelemre készül a Fidesz (168 Óra Online)
Ahogy országszerte 176-ból 176-ban, úgy Tolna megyében ötből öt választókerületben szeretne a Fidesz sikerrel járni az országgyűlési választásokon – hangsúlyozta Kubatov Gábor a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség pártigazgatója a megyei szervezet szekszárdi sajtótájékoztatóján.
jan. 19
5:33
Mérhetetlen szegénység, a szegénység mérhetetlensége (HVG)
Több útja-módja van ugyan a szegénység nagysága megmérésének, de a statisztikusok szerint a „nemzeti” adatok aligha hasonlíthatók össze. A szegénység „többdimenziós” és mindenütt változatos formákban nyilvánul meg. Bár látszólag módszertaninak tűnik a probléma, több annál.
jan. 19
5:45
Összecsaptak a közlekedési cégnél működő szakszervezetek - a menedzsment tovább már nem enged (Népszava)
Bár a hatnapos, határozatlan idejű BKV-sztrájkot az abban részt vevő szakszervezetek felfüggesztették, szinte semmivel nem jobb ma a helyzet a közlekedési cégnél, mint volt. A BKV vezetése tartja eddigi, a munkabeszüntetés lefújásához vezető álláspontját, ám a sztrájkban részt vett, illetve abban részt nem vevő szakszervezetek összecsaptak, és a megegyezés közeli helyzet ellenére újabb követelések…
jan. 19
5:47
Zuschlag-per - Több mint félszáz tárgyalás után dönthetnek a 75 milliós vádról (Népszava)
Éppen a kampányidőszak finisében, március végén érhet véget első fokon a Zuschlag János és 15 társa ellen indított bűnper, amely a téli ítélkezési szünet után tegnap kezdődött újra a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Fleck Zoltán jogszociológus a tárgyalás több eddigi szakaszánál jelezte: politikai mellékzöngéje lett az ügynek, amelyben olykor óvatosabban is eljárhatott volna a bíróság. Tavaly vezető…
jan. 19
5:49
Újabb ötlete van a KDNP-nek - Folytatódik a pártok szócsatája az idősek bizalmáért (Népszava)
A svéd modell után itt az újabb. A KDNP szerint ha francia mintára történne az adózás, a középkorúak nyugdíja sem kerülne veszélybe. A szocialisták kitartanak a jelenlegi rendszer mellett, és állítják, ha ezen módosítanának, az ellenzéki pártok felmondanák a nyugdíjasokkal vállalt szolidaritást. Az MDF a Fidesz első és azóta többször visszavont javaslatával, vagyis a svéd modell bevezetésével ért…
jan. 19
5:51
Csupán átmeneti időre szakadtak meg a tárgyalások az MDF és az SZDSZ között (Népszava)
A hétvégén átmeneti időre megszakadtak a tárgyalások az MDF és az SZDSZ felsővezetése között és Budapesten is – állította egyik informátorunk. Kijelentette, a választási kampány finanszírozásában nem tudott megállapodni a hét végén a két párt. A szabad demokraták ugyanis azt kérték, hadd szóljanak bele abba, mire költsék az általuk adományozott összegeket, ám úgy értesültünk, a demokrata fórum…
jan. 19
6:03
Tarlós a 4-es metróról: Helsinkiben ugyanezt a fele pénzből megoldják (Infostart)
"Kommunikációs játéknak" tartja a 4-es metró projektet a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy előbb látni kell, mennyi forrást ad az unió és mennyi pluszpénzt követelnek a beruházók, csak azután lehet dönteni egyes szakaszok elhagyásáról, vagy az építkezés felgyorsításáról.
jan. 19
6:21
Átlag alatti a magyar szegénység? (boon)
Magyarországon az egyik a legalacsonyabb a szegénységgel fenyegetettek aránya az EU-ban – erre a meglepő következtetésre jutott a 2008-as jövedelmi statisztikák alapján az Eurostat.
jan. 19
6:39
Őz ugrott egy autó elé a 4-es főúton (szon)
Hétfő este egy Skoda haladt Újfehértó irányából a 4-es főúton Nyíregyháza felé. A 268-as km szelvény közelében egy őz ugrott az autó elé, és a gépkocsi fékezés közben a jobb oldali indexével eltalálta a rozsdás bundájú vad lábát.
jan. 19
6:41
Fanni, kedd szépe (szon)
Fanni nagyon szereti, ha fényképezik, ezért komoly tervei vannak a modellpályán.
jan. 19
6:45
"A jelenlegi kapitalizmus csikorogva működik" (HVG)
Milyennek látja a válságkezelést a gazdaságpszichológus, és mit hiányol a kormány bizalomerősítő intézkedéseinek sorából? Garai Lászlóval tudásról, identitásról, jobb- és baloldal jövőképéről beszélgettünk. (5 hozzászólás)
jan. 19
6:48
Fény derül a titokra, kitálal II. János Pál merénylője (ATV)
Huszonnyolc év után kiszabadult Ali Agca. A török férfi 1981-ben próbálta meg lelőni a néhai II. János Pál pápát a római Szent Péter téren. Az egyházfő súlyosan megsebesült, de túlélte a merényletet.
jan. 19
6:57
H1N1: a háziorvosok oltásonként 200 forintot kapnak (168 Óra Online)
A kormány még korábban úgy döntött, hogy a leginkább érintett csoportoknak ingyenesen biztosított vakcina beadásáért a háziorvosoknak kettőszáz forint összegű térítést juttat minden egyes oltás után – írta a
jan. 19
7:15
Nem tudja a polgármester, hogy nyomoznak ellene - lapszemle (Infostart)
Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy "esetleg a hatáskörébe tartozó" bábolnai személy ellen - így tájékoztatták a Népszabadság tudósítóját az eljárásban illetékes hatóságnál. Bábolna polgármesteréről, Horváth Kláráról van szó, igaz, ő erről nem kapott értesítést.
jan. 19
7:15
"A segélyben részesülők egy része napközben pihen, este pedig elmegy lopni" (Népszava)
Szimpátiatüntetést tartott az Összefogás Párt Szoboszlai Barna mellett hétfő este a Borsod megyei bíróság épülete előtt Miskolcon; az idős kesznyéteni férfi kertjét árammal védte a lopások miatt, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért.
jan. 19
7:24
Félreértették a szeretetét? 6-7 éves kislányokat molesztált a mohácsi tanár (ATV)
A megvádolt férfi tárgyalása ma kezdődik.
jan. 19
7:33
Harc a kalkulátorral (szon)
Amióta a társadalmi fejlődésünk közepette kialakult a valamiféle állam, mindig kellett adót fizetni. Aztán mikor kevésbé, mikor jobban megnyomorítja ezzel a hatalom a tagjait. Dankó Mihály jegyzete
jan. 19
7:33
Rükvercben az autópiac - Népszabadság (boon)
Elképzelhető, hogy idén sem teljesülnek a regisztrációs- és a cégautóadó-bevételek.
jan. 19
7:42
Hunvaldnak is megvoltak a maga „Horváth Évái” + videó (ATV)
A gyanú szerint Erzsébetvárosban is milliókat fizettek ki munka nélkül az ismerősöknek.
jan. 19
7:51
Ma folytatódik az egyeztetés a BKV-nál (Infostart)
Bár a sztrájknak vége, a BKV menedzsmentje után már egymással is vitatkoznak a cég szakszervezetei. A bérlettel rendelkező utasok kártalanításáról a hét közepéig dönt a társaság.
jan. 19
7:51
Akik biztosan buktak a zöldkártya-csatán (boon)
Miskolc - A kisebb műhelyek nem tudják folytatni a környezetvédelmi vizsgálatokat.
jan. 19
7:53
Minisztérium - Miskolcra is (boon)
Debrecen, Miskolc - Támogatja a javaslatot, hogy vidéken, – többek között Miskolcon is – legyenek minisztériumok, válaszolt az Észak-Magyarország kérdésére Káli Sándor, Miskolc polgármestere Kósa Lajos felvetése kapcsán.
jan. 19
7:57
Kedden döntenek a BKV-nál a bérletesek esetleges kárpótlásáról (MaHu)
A Népszabadság értesülései szerint a BKV-nál a keddi vezetői értekezleten tárgyalnak arról, kompenzálják-e a múlt heti, hatnapos sztrájk miatt a bérleteseket.
jan. 19
7:57
Jégbefagyott holttest a Balatonban (HVG)
Egy férfi jégbefagyott holttestét találták meg Balatonalmádiban, az egyik csónakkikötőnél - értesült a HavariaPress.
jan. 19
8:09
H1N1: meghalt egy nő és egy gyerek (168 Óra Online)
Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött nő és egy gyerek Szegeden, mindketten súlyos alapbetegséggel is küzdöttek - közölte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfőn az MTI-vel. Az elhunytakról az egyetem nem adott további felvilágosítást.
jan. 19
8:09
Folytatódik a Sláger Rádió kontra ORTT polgári per (Népszava)
Ma folytatódik a Sláger Rádió kontra Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) polgári per a Főváros Bíróságon.
jan. 19
8:15
A hét közepétől megváltozik a vagyonadó kalkulátor (HVG)
Várhatóan a hét közepére átvezeti a vagyonadó-kalkulátoron az adatvédelmi biztos ajánlásait az APEH - írta a keddi Népszabadság az adóhatóság szóvivőjére hivatkozva.
jan. 19
8:27
Mit árul el rólunk az adószám? (Infostart)
Napi rendszerességgel használjuk az orvosnál, az APEH-nél, a vállalkozással kapcsolatos ügyek intézésénél és megannyi hivatalban, amikor adatszolgáltatásra kerül a sor, mégse tudunk sokat az állami szervek által kreált nyilvántartási számokról.
jan. 19
8:27
Faludy gyalázása Békéscsabán nem lényeges elem (168 Óra Online)
Elsőként nem a megyei és városi médiumok, hanem a Népszabadság számolt be október 10-én arról, hogy a két nappal korábbi békéscsabai közmeghallgatáson a Jobbik helyi elnöke Faludy György költőt cionistának és magyargyűlölőnek nevezte, egyben a városi ünnepségekről való száműzését vetette fel. Ez ellen csak egy képviselő tiltakozott, s mindez országos hír lett. Ám az ülésről készült hivatalos…
jan. 19
8:27
Elveszett egy kutya Gergelyiugornyáról (szon)
Mindennapos olvasója vagyok a szon-nak és nagyon sokszor láttam, hogy segítettek gazdijukat kereső kutyákon. Én is a segítségüket szeretném kérni, mivel 4 napja Gergelyiugornyáról eltűnt a barna színű spániel kutyusom, aki Marci névre hallgat.
jan. 19
8:33
Tarlós: 2013-nál előbb nem lesz kész a 4-es metró (orientpress)
'Kommunikációs játéknak' tartja a 4-es metró projektet a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy előbb látni kell, mennyi forrást ad az unió és mennyi pluszpénzt követelnek a beruházók, csak azután lehet dönteni egyes szakaszok elhagyásáról, vagy az építkezés felgyorsításáról. Tarlós szerint 2013 előtt nem lesz kész a metró.
jan. 19
8:33
Kedden folytatódik a Sláger Rádió kontra ORTT polgári per (HVG)
Ma folytatódik a Sláger Rádió kontra Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) polgári per a Főváros Bíróságon.
jan. 19
8:35
Sáros polgármester, államháztartási adatok, telefonok - Lapszemle (orientpress)
A Népszabadság információi szerint, Bábolna polgármestere nem kapott értesítést arról, hogy ellene hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség. A keddi Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a bíróság által közérdekűnek nyilvánított, így most kényszerűségből nyilvánosságra hozott államháztartási jelentésekben döbbenetesen nagy, olykor ezermilliárd…
jan. 19
8:36
A Fidesz-szavazók nemet mondanak a koalícióra + videó (ATV)
A válaszadók 40 százaléka látná szívesen kormányzati szerepben Orbánékat.
jan. 19
8:38
Engedély nélkül horgásztak: nyolc férfit megettek a krokodilok (ATV)
Csípőig álltak a tóban.
jan. 19
8:45
Ez történt hétfőn Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a hétfői nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 19
8:51
Sok helyen síkosak az utak (HVG)
Sok helyen jég és hókása nehezíti a közlekedést az ország útjain. Néhol még havazik - közölte a Útinform kedd reggel.
jan. 19
8:54
Lapáttal a rendőrautó ellen: tőrbe csalták a zsarukat a romák (ATV)
A bíróság tegnap mondott ítéletet a tavaly történt esetről.
jan. 19
9:03
Megfenyegették, mert a Jobbik gazdálkodási ügyeit feszegette? (168 Óra Online)
A Legfőbb Ügyészség vizsgálja, miért nem készítette el kötelező pénzügyi beszámolóit a Jobbik – értesült a . A párt gyors közzétételt ígér.
jan. 19
9:03
Pedofília: bíróság előtt a művésztanár - Dunántúli Napló (boon)
Kedden kezdődik a tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal megvádolt mohácsi művésztanár tárgyalása. A 45 éves férfit tavaly februárban vették őrizetbe, három alsós diáklány vallomása alapján.
jan. 19
9:12
Döbbenetes vallomás: magalázták, ütötték-verték futtatói a magyar szexrabszolga lányt (ATV)
Magyarország kibocsátó, tranzit-, és célországa a szexuális kizsákmányolást szolgáló emberkereskedelemnek.
jan. 19
9:27
Hogyan képzelte a kampányt 1990-ben Szilvásy György? (HVG)
Pártatlan politikai műsorok és újságírók, etikai kódex a pártoknak, és a médiumok vezetőinek nyilvánosság adta ereje - többek között ezekre alapozták az első választások kampányidőszakának előkészítését 1990-ben.
jan. 19
9:29
Zavarták a kilátást, ezért megcsonkították a Balaton-parti fákat (HVG)
Valószínűleg a zavartalan kilátás kedvéért fűrészelték körbe a tóparti fák törzsét ismeretlen tettesek a balatongyöröki partszakaszon - írta keddi számában a Zalai Hírlap.
jan. 19
9:30
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 2. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
jan. 19
9:48
ATV: elindult a HD-adás! (ATV)
Hétfő este csúcsminőségben sugározta a csatorna az Egyenes Beszéd című műsort.
jan. 19
10:15
Megrekedtek a tárgyalások az MDF és az SZDSZ között? - Népszava (boon)
Átmeneti idõre megszakadtak a tárgyalások az MDF és az SZDSZ felsõ vezetése között a hétvégén - írja informátorára hivatkozva a Népszava.
jan. 19
10:15
Füzeteit vette el a kislány támadója Kisvárdán (szon)
Egy 13 éves lányt támadtak meg hétfőn 13 óra körül Kisvárdán. A Vár utcai parkban egy fiatal férfi ugrott az iskolából jövő gyerek elé, szó nélkül megütötte, fellökte, majd bele is rúgott, végül egy füzeteket tartalmazó papír mappát vett el tőle és elszaladt.
jan. 19
10:17
A hét közepétõl más lesz a vagyonadó-kalkulátor - Népszabadság (boon)
Pár napon belül az APEH módosít a vagyonadó kalkulátoron az adatvédelmi biztos ajánlásai alapján - írja a Népszabadság.

Keresés