2010. január 29. péntek

jan. 29
5:09
"Ne reklámozzuk a melegeket!" (Alternatív Energia)
Parlamenti választások, genderstúdiumok, pedofília – sok témáról ejtett szót a székesfehérvári püspök budapesti előadásában, amely a sajtót vette górcső alá. Spányi Antal szerint csak egy jó médium van Magyarországon: a Katolikus Rádió. Ennek épp ő az igazgatója.
jan. 29
5:11
Megadóztatnák a bankvezérek prémiumát (Alternatív Energia)
Kormányra kerülésük esetén különadót vetnének ki a szocialisták a büdzséből támogatásban részesülő bankok vezetőinek prémiumára, a társadalmi igazságosság jegyében pedig az állami cégeknél ötvenszázalékos adót vezetnének be a havi másfél millió forint feletti jövedelmekre. Állítólag többek között ezekről beszélnek majd a kampányban az MSZP vezetői, bár szocialista forrásaink szerint a lehetséges…
jan. 29
5:15
Távozik a TV2 műsorvezetője! Titok, hogy hol folytatja (ATV)
Még nem mondják el, hogy melyik műsorban és mikor fog feltűnni.
jan. 29
5:27
Háromezernél is több kórházi ágy maradt kihasználatlanul (Alternatív Energia)
Több mint négyezer férőhelyről állapította meg tavaly az OEP, hogy azok átcsoportosíthatóak a kórházak között. A végső döntést a regio­nális egészségügyi tanácsok véleménye alapján az ÁNTSZ mondja ki, erről azonban egyelőre nem sokat tudni. Ugyanis míg például az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke szerint a térség kórházai határozatot kaptak az átcsoportosításról, a…
jan. 29
5:29
Újabb súlyos ciánszennyezés jöhet a Tiszán - Tíz éve tették tönkre a folyót (Alternatív Energia)
A verespataki aranybánya esetleges újbóli engedélyezését fontolgatja a román kormány; a szakminiszter már egy vizsgálóbizottság létrehozásáról is döntött. Emellett több olyan aranybánya beindítását is tervezik, ahol cianidos technológiát alkalmaznának. Magyar politikusok és civilek a módszer teljes körű európai uniós betiltását szeretnék elérni, ám a szakértők erre nem sok esélyt látnak. Így…
jan. 29
5:31
Mégsem drágul a BKV? (Alternatív Energia)
Egymásnak estek a pártok a fővárosi közgyűlésben: heves vita után ráadásul több olyan döntést is hoztak, melyek bizonytalanná teszik egy sor korábbi testületi határozat sorsát. Függőben hagyták a BKV tarifaemelési kérdését: nem semmisítette meg a testület a hétfőtől érvénybe lépő, drágításról hozott korábbi döntését, de „nem is köteleződött el” a betartása mellett. Emlékezetes: a testület tavaly…
jan. 29
5:33
Magyarország 3 éven belül becsődölhet (ATV)
Róna Péter az Ecostat konferencián azt vizionálta, hogy beszakad az ország.
jan. 29
5:57
Oktatási ombudsman: az osztálytermekbe tilos kamerát szerelni (Infostart)
Az iskolai erőszak megszüntetésére nem lehet megoldás a kamerák felszerelése, mivel erre a jogszabályok eleve nem adnak lehetőséget, mondta Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa egy az adatvédelemről és a kamerás megfigyelésről szóló konferencián. Hozzátette, az iskolai erőszak problémáját nem lehet kizárólag pedagógiai eszközökkel megoldani.
jan. 29
6:15
Ma dönt az ügyészség Antal Attila sorsáról (Infostart)
Az ügyészség pénteken dönt arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
jan. 29
6:39
Ingatlanadóval riogat a Fidesz (168 Óra Online)
Az MSZP nem tett le arról, hogy bevezesse az ingatlanadót; a jelenlegi elnevezéssel vagy más formában, de újra be akarják vezetni ezt az adónemet - közölte a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 29
7:03
Obama nem adja fel + videó (ATV)
Megtartotta első évértékelő beszédet Barack Obama.
jan. 29
7:09
Kövér László: A kétharmados többség megszerzése a cél (Infostart)
A kétharmados parlamenti többség elérése a Fidesz-KDNP-szövetség célja - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke Szolnokon.
jan. 29
7:21
„Mikor jön a baba?” Rosszul lesz a kérdéstől a magyar színésznő (ATV)
Kettesben is csodálatosan érzik magukat.
jan. 29
7:33
Kiderült: ügynök volt az alpolgármester apja (168 Óra Online)
Édesapja ügynökmúltjáról beszélt a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Kószó Péter alpolgármester. Azt mondta, eddig azért nem állt a nyilvánosság elé, mert édesapja a halálos ágyán feküdt. Február 4-én kerül nyilvánosságra Vásárhelyen az az ügynökökről szóló tanulmány, amely több mint 100 nevet tartalmaz - írja a delmagyar.hu.
jan. 29
7:39
Fürdőben és vécében is alszanak: tele vannak a menhelyek + videó (ATV)
Délután filmvetítés volt a hajléktalanoknak.
jan. 29
7:51
A legelégedetlenebbek között (Metropol)
Továbbra is a legelégedetlenebb uniós tagállamok közt vagyunk, leginkább a munkanélküliség aggaszt minket, és attól tartunk, hogy a válság neheze még hátravan – derül ki a 72. Eurobarométer-jelentés eredményeiből.
jan. 29
7:53
Dohányzóövezet az irodákban (Metropol)
Budapesten több mint kétmillió négyzetméternyi irodaterület van, így naponta több tízezer dohányos füstölhet a bejáratnál kijelölt helyeken.
jan. 29
7:55
Alapítványi mosoda nyílt (Metropol)
Az első vidéki, hajléktalan embereknek munkahelyet biztosító mosodát Veszprémben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Vanish „Foltmentes adomány” támogatásával hozta létre.
jan. 29
8:03
Nem fizetnek a patikák az oltóanyagért - lapszemle (Infostart)
Fizetési felszólítást kapott, vagy kap majd a közeli jövőben számos gyógyszertár és oltópont az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettől, ugyanis nem fizették ki határidőre a nekik kiszállított H1N1 elleni vakcinákat - írja a Magyar Nemzet.
jan. 29
8:21
Lendvai Ildikó: Csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát (Infostart)
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 29
8:39
Nem rendelik el a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten (Infostart)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
8:45
Elhalasztották a döntést a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről (168 Óra Online)
Hosszas vita után a képviselők elhalasztották végül a döntést a Fővárosi Közgyűlésben a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről csütörtökön késő délután.
jan. 29
8:51
„Ezek a hülye utasok”: bedurvult a BKV-sofőr, belső vizsgálat indul (ATV)
Néhány szóban megemlíti a BKV-t is, szerinte a közlekedési társaságnak is az a baja, mint magának az országnak, hogy mindene beteg.
jan. 29
8:57
Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség (Infostart)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
9:03
Pénteken nem lesz szmogriadó (Metropol)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik, közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
9:03
Egymásra talált az MSZP és a Tisztelet Társasága (Alternatív Energia)
Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) – tudta meg a Népszabadság.
jan. 29
9:05
"Kivéreztetik" Eger alternatív klubját? (Alternatív Energia)
Nehéz helyzetbe hozta saját konzorciumi partnerét – a fiatalok körében országszerte ismert egri EGAL klubot – az egri önkormányzat, amikor immár harmadik esztendeje nem fizeti ki az intézménynek járó több millió forintos támogatást, ha nem változik a helyzet, a város uniós pályázatoktól is eleshet - írta a Népszabadság.
jan. 29
9:07
Nem fizetnek az oltóanyagért (Alternatív Energia)
Tömegével küld ki fizetési felszólításokat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, sok gyógyszertár és oltópont ugyanis nem fizette ki határidőre az új influenza elleni vakcinát - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
9:09
Marad Bernanke a Fed élén (ATV)
Végül megkapta a szenátus támogatását, s hosszas, vérre menő vita után világ legerősebb központi bankja élén marad Ben Bernanke, az amerikai Fed elnöke. A száztagú testületből 51 szenátor támogatása elegendő lett volna, de az újrázó elnök 70-et gyűjtött. Meglepetésre.
jan. 29
9:11
Durva vallomás! Tányérokat dobált, ordibált veszekedés közben a TV2 műsorvezetője! (ATV)
Mindezzel együtt nem jellemző rá, hogy harsány lenne - mondja.
jan. 29
9:21
Megnyitják a vasúti várótermeket a rászorulóknak a hideg miatt (168 Óra Online)
A rendkívüli hideg miatt megnyitják az ország összes pályaudvarának várótermét a rászorulók számára - tájékoztatta az MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.
jan. 29
9:21
Egyenlő bért követelnek a Tescónál (Alternatív Energia)
A Tescónál egy szakszervezet nyilvánvaló jogsértésnek tartja, hogy azonos munkakörökben az egyes áruházakban akár 30 százalékkal is eltérhetnek a bérek, ha az áruházak az ország különböző területein találhatók - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
9:23
MTV: ma választhatnak elnököt (Alternatív Energia)
Elnököt választhatnak ma a Magyar Televízió (MTV) élére. Sorrendben az MTV hetedik elnöki pályázatának választási procedúrája kezdődik meg ma reggel, amikor összeül a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A testület kétharmados szavazataránnyal állíthat jelöltet a posztra, amelyért hatan indulnak. Ha az elnökség jelöltet tud állít, akkor a nagykuratórium ugyancsak kétharmados…
jan. 29
9:25
Nő a gyógyfürdők vesztesége a változatlan OEP-ár miatt (Alternatív Energia)
Ákoshegyi György, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint mulasztásos törvénysértést követett el az egészségügyi tárca, mivel 2008 decembere óta nem hirdeti ki a gyógyfürdő-szolgáltatások új árait, a 2006 óta változatlan társadalombiztosítási támogatás miatt jelentősen nő a fürdők vesztesége - írta a Világgazdaság.
jan. 29
9:27
Ma tárgyal az MDF-fel való együttműködésről az SZDSZ (Alternatív Energia)
Ma tárgyalja az MDF budapesti választmánya által felajánlott országgyűlési választási együttműködés lehetőségét az SZDSZ fővárosi választmánya.
jan. 29
9:29
Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség (Alternatív Energia)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
9:31
A munkanélküliség 10,5 százalékon stagnált (Alternatív Energia)
A munkanélküliség 2009 utolsó negyedévében nem változott, a ráta 10,5 százalék volt, ami megegyezik a szeptember-novemberivel, tavaly egész évben a munkanélküliség 10,0 százalék volt, 2,2 százalékponttal több, mint egy éve - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
jan. 29
9:45
Orbán az újságban olvasta, ki lesz a Fidesz kampányarca (ATV)
Orbán Viktor a Nemzeti Sport pénteki számában azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák Balázs felkéréséről ő is csak az újságból értesült.
jan. 29
9:57
Két betegszállító száguld Bajnai Gordonhoz (168 Óra Online)
Pénteken demonstrációt tart az Országos Betegszállító Szolgálat Budapesten. Somogyból a Pannon Mentő Kht. két járművel vonul fel - írja a sonline.hu.
jan. 29
10:27
Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa könyvbemutatója (Infostart)
Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa munkája során készült könyv bemutatója pénteken a Sándor-palotában az államfő jelenlétében.
jan. 29
10:33
Gyurcsány: Magyarországot nem tudja megváltani egyetlen politikus, egyetlen kormány sem (Alternatív Energia)
A kampányidőszak alatt sok politikus újra blogolni kezdett. Csapody Miklós és Pettkó András is választott magának felületet, ahol elmondhatja gondolatait. Gyurcsány Ferenc pedig pedih még mindig a kapcsolat.hu-n működteti internetes naplóját.
jan. 29
10:35
Bokros februárban vitázna a programokról Ungár Klárával (Alternatív Energia)
Bokros Lajos "örömmel vitatja meg programját" Ungár Klárával; az MDF miniszterelnök-jelöltje két februári dátumot is ajánlott a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) párt elnökségi tagjának a nyilvános vita időpontjaként - közölte az MDF szóvivője pénteken az MTI-vel.
jan. 29
10:39
Elvben támogatta a közgyűlés a félárú BKV-jegyeket + videó (ATV)
Február közepéig kell vizsgálatot készíteni a költségekről.
jan. 29
10:41
Börtönbe kerül a sztár fia! „A felelősség az enyém” Önmagát okolja! (ATV)
A drogügyletekkel vádolt férfit akár tíz évre is ítélhetik.
jan. 29
10:51
Melyik közmédium lesz a Fidesz politikai hangszórója? (168 Óra Online)
Az MTV, a Duna Televízió és a Magyar Rádió esetleges összevonásának ötlete felborzolta az amúgy is zaklatott médiapiac idegeit. A Duna Televízió elnöke „kísérleti lufinak” tarja a hírt, amellyel a politika teszteli a közvéleményt: ha ugrik a nép az ideára, a pártok kampánytémává emelik a fúziót. LAMPÉ ÁGNES interjúja.
jan. 29
10:51
Nem sikerült elnököt jelölni az MTV élére (Alternatív Energia)
Az MTV-t felügyelő kuratórium elnökségnek pénteken nem sikerült elnököt jelölni a cég élére - értesült az MTI kuratóriumi forrásokból.
jan. 29
10:57
Éhes rottweiler támadt egy kislányra péntek reggel (ATV)
A kislány egy boltból jött ki, kezében egy kakaós csigával.
jan. 29
11:03
Bemutatta bizonyítékát Budai Gyula Bábolna MSZP-s polgármestere ellen (Infostart)
Budai Gyula bemutatta annak a kölcsönszerződésnek az eredeti példányát, amely szerint Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt. vezérigazgatójától.
jan. 29
11:15
Politikai szálak a szex botrányban: el akarták tussolni? (ATV)
"A halogató, érdektelen hozzáállással az egész ország előtt járatódott le a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat”
jan. 29
11:27
Egyre több roma készül a kivándorlásra (168 Óra Online)
Kanada visszaállítaná a vízumkényszert Magyarországgal szemben, mert az elmúlt évben sokszorosára nőtt a túlnyomó többségben roma származású magyar menedékkérők száma – írja Toronto Starra hivatkozva a bama.hu.

Keresés