2010. január 29. péntek

jan. 29
5:09
"Ne reklámozzuk a melegeket!" (Népszava)
Parlamenti választások, genderstúdiumok, pedofília – sok témáról ejtett szót a székesfehérvári püspök budapesti előadásában, amely a sajtót vette górcső alá. Spányi Antal szerint csak egy jó médium van Magyarországon: a Katolikus Rádió. Ennek épp ő az igazgatója.
jan. 29
5:11
Megadóztatnák a bankvezérek prémiumát (Népszava)
Kormányra kerülésük esetén különadót vetnének ki a szocialisták a büdzséből támogatásban részesülő bankok vezetőinek prémiumára, a társadalmi igazságosság jegyében pedig az állami cégeknél ötvenszázalékos adót vezetnének be a havi másfél millió forint feletti jövedelmekre. Állítólag többek között ezekről beszélnek majd a kampányban az MSZP vezetői, bár szocialista forrásaink szerint a lehetséges…
jan. 29
5:15
Távozik a TV2 műsorvezetője! Titok, hogy hol folytatja (ATV)
Még nem mondják el, hogy melyik műsorban és mikor fog feltűnni.
jan. 29
5:27
Háromezernél is több kórházi ágy maradt kihasználatlanul (Népszava)
Több mint négyezer férőhelyről állapította meg tavaly az OEP, hogy azok átcsoportosíthatóak a kórházak között. A végső döntést a regio­nális egészségügyi tanácsok véleménye alapján az ÁNTSZ mondja ki, erről azonban egyelőre nem sokat tudni. Ugyanis míg például az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke szerint a térség kórházai határozatot kaptak az átcsoportosításról, a…
jan. 29
5:29
Újabb súlyos ciánszennyezés jöhet a Tiszán - Tíz éve tették tönkre a folyót (Népszava)
A verespataki aranybánya esetleges újbóli engedélyezését fontolgatja a román kormány; a szakminiszter már egy vizsgálóbizottság létrehozásáról is döntött. Emellett több olyan aranybánya beindítását is tervezik, ahol cianidos technológiát alkalmaznának. Magyar politikusok és civilek a módszer teljes körű európai uniós betiltását szeretnék elérni, ám a szakértők erre nem sok esélyt látnak. Így…
jan. 29
5:31
Mégsem drágul a BKV? (Népszava)
Egymásnak estek a pártok a fővárosi közgyűlésben: heves vita után ráadásul több olyan döntést is hoztak, melyek bizonytalanná teszik egy sor korábbi testületi határozat sorsát. Függőben hagyták a BKV tarifaemelési kérdését: nem semmisítette meg a testület a hétfőtől érvénybe lépő, drágításról hozott korábbi döntését, de „nem is köteleződött el” a betartása mellett. Emlékezetes: a testület tavaly…
jan. 29
5:33
Magyarország 3 éven belül becsődölhet (ATV)
Róna Péter az Ecostat konferencián azt vizionálta, hogy beszakad az ország.
jan. 29
5:57
Oktatási ombudsman: az osztálytermekbe tilos kamerát szerelni (Inforádió)
Az iskolai erőszak megszüntetésére nem lehet megoldás a kamerák felszerelése, mivel erre a jogszabályok eleve nem adnak lehetőséget, mondta Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa egy az adatvédelemről és a kamerás megfigyelésről szóló konferencián. Hozzátette, az iskolai erőszak problémáját nem lehet kizárólag pedagógiai eszközökkel megoldani.
jan. 29
6:15
Ma dönt az ügyészség Antal Attila sorsáról (Inforádió)
Az ügyészség pénteken dönt arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
jan. 29
6:39
Ingatlanadóval riogat a Fidesz (168 Óra Online)
Az MSZP nem tett le arról, hogy bevezesse az ingatlanadót; a jelenlegi elnevezéssel vagy más formában, de újra be akarják vezetni ezt az adónemet - közölte a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 29
6:57
Réka, péntek szépe (szon)
Réka a fotózással kedvesének szeretne kedveskedni.
jan. 29
7:03
Obama nem adja fel + videó (ATV)
Megtartotta első évértékelő beszédet Barack Obama.
jan. 29
7:09
Kövér László: A kétharmados többség megszerzése a cél (Inforádió)
A kétharmados parlamenti többség elérése a Fidesz-KDNP-szövetség célja - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke Szolnokon.
jan. 29
7:15
Ablakok (szon)
Az első szerelmét, az első lakását és az első autóját nem felejti el az ember. Főleg, ha nehezen szerezte meg, legyen szó bármelyikről. Zajácz D. Zoltán jegyzete
jan. 29
7:15
"Csörteváltás", plusz...: "joga van" (boon)
Miskolc - A B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke levelet írt az egészségügyi miniszternek. Visszautasítja a szaktárca dr. Csiba Gábor nyilatkozatára vonatkozó állítását, miszerint kórházigazgató, a Stratégiai Szövetség elnöke e minőségében a KDNP szócsöveként politizál.
jan. 29
7:17
Egyetemet alapít Horn - Blikk (boon)
Sok jelenlegi parlamenti képviselő gondolkodik azon, hogy mit kezd a választások után, ha nem jut be az Országgyűlésbe.
jan. 29
7:21
Bartha László gólokkal akar bizonyítani (teol)
Hetek óta a Paksi FC-vel készül, de csak most írta alá négy évre szóló szerződését a klubbal. Bartha László gólokkal szeretné bizonyítani, hogy jó vétel volt.
jan. 29
7:21
„Mikor jön a baba?” Rosszul lesz a kérdéstől a magyar színésznő (ATV)
Kettesben is csodálatosan érzik magukat.
jan. 29
7:27
Ma tárgyal az MDF-fel való együttműködésről az SZDSZ (ma.hu)
Ma tárgyalja az MDF budapesti választmánya által felajánlott országgyűlési választási együttműködés lehetőségét az SZDSZ fővárosi választmánya.
jan. 29
7:33
Kiderült: ügynök volt az alpolgármester apja (168 Óra Online)
Édesapja ügynökmúltjáról beszélt a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Kószó Péter alpolgármester. Azt mondta, eddig azért nem állt a nyilvánosság elé, mert édesapja a halálos ágyán feküdt. Február 4-én kerül nyilvánosságra Vásárhelyen az az ügynökökről szóló tanulmány, amely több mint 100 nevet tartalmaz - írja a delmagyar.hu.
jan. 29
7:33
Mesterházy Attila februárban mutatja be programját - Népszava (boon)
Mesterházy Attila az MSZP miniszterelnök-jelöltje várhatóan február második felében áll saját programjával a választók elé.
jan. 29
7:35
Hunvald: meghosszabbított nyomozás - Népszava, Magyar Hírlap (boon)
Négy hónappal, június 3-ig meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a nyomozást az erzsébetvárosi ingatlanügyekben, melyeknek Hunvald György szocialista polgármester is gyanúsítottja.
jan. 29
7:37
Déli Áramlat: közel a hiteltárgyalások - Világgazdaság (boon)
Pénteken írják alá az orosz hátterű Déli Áramlat gázvezetékprojekt magyarországi szakaszáért felelős vegyes vállalat alapító okiratát.
jan. 29
7:39
Fürdőben és vécében is alszanak: tele vannak a menhelyek + videó (ATV)
Délután filmvetítés volt a hajléktalanoknak.
jan. 29
7:39
Szidta az utasokat a sunnyogó BKV-s - Blikk (boon)
Alpári módon szidja az utasokat a BKV egyik sofőrje egy népszerű videomegosztóra feltöltött felvétel tanulsága szerint - írja a Blikk.
jan. 29
7:45
Bizonytalan ellátás? Nem tudni mi a helyzet a kórházi ágyak átcsoportosításával (ma.hu)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem 5 ezer kórházi ágy újraosztását vagy felszámolását javasolta a regionális egészségügyi tanácsoknak, de a végső döntésről még nem sokat lehet tudni.
jan. 29
7:47
MTV: ma választanak elnököt - hetedjére (ma.hu)
Elnököt választhatnak ma a Magyar Televízió (MTV) élére.
jan. 29
8:03
Nem fizetnek a patikák az oltóanyagért - lapszemle (Inforádió)
Fizetési felszólítást kapott, vagy kap majd a közeli jövőben számos gyógyszertár és oltópont az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettől, ugyanis nem fizették ki határidőre a nekik kiszállított H1N1 elleni vakcinákat - írja a Magyar Nemzet.
jan. 29
8:09
Egymásra talált az MSZP és a Tisztelet Társasága (HVG)
Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) – tudta meg a Népszabadság.
jan. 29
8:09
Milliárdok a foglalkoztatásra (boon)
Harmincmilliárd forint körüli összegből segíthetik idén a foglalkoztatás bővülését.
jan. 29
8:11
Családi nyílt nap a Miskolci Egyetemen (boon)
Miskolc - Családi nyílt napra invitálja a Miskolci Egyetem a felvételi előtt álló fiatalokat, szüleiket és tanáraikat is január 30-ára, szombatra.
jan. 29
8:21
Lendvai Ildikó: Csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát (Inforádió)
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 29
8:27
Magyar Nemzet: sok patika nem fizet az oltóanyagért (HVG)
Tömegével küld ki fizetési felszólításokat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, sok gyógyszertár és oltópont ugyanis nem fizette ki határidőre az új influenza elleni vakcinát - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
8:27
A második hely nem elég (fidesz)
Barack Obama magyar idő szerint csütörtökön, hajnali 3 órakor megtartotta első, az ország helyzetét értékelő (State of The Union) beszédét. A csaknem 70 percen át tartó, korábbi beszédeihez képest könnyedebb hangnemű szónoklatában az elnök szinte minden fontos problémát érintett, de a beszéd központi témája elsősorban az amerikai gazdaság helyzete, illetve az Egyesült Államok versenyképessége…
jan. 29
8:27
Két könnyebb sérült Nagyhalászban (szon)
Csütörtökön a déli órákban Nagyhalász belterületén az Arany János utcában haladt a településről Nyíregyháza irányába 4 utasával egy Mercedes Sprinkler kisbusz.
jan. 29
8:33
Tanulót csonkolt a gyalugép, farönk ölt meg egy férfit (teol)
Négy ember vesztette életét tavaly munka közben Tolna megyében. Ez a szám a dél-dunántúli régióban 15 volt az elmúlt évben.
jan. 29
8:39
Nem rendelik el a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten (Inforádió)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
8:39
Lendvai: nem szabad átgondolatlanul módosítani a nyugdíjrendszert (orientpress)
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 29
8:45
Nem lesz szmogriadó, de önkorlátozást kérnek (HVG)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
8:45
Elhalasztották a döntést a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről (168 Óra Online)
Hosszas vita után a képviselők elhalasztották végül a döntést a Fővárosi Közgyűlésben a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről csütörtökön késő délután.
jan. 29
8:45
Nincs pénz luxusra, főleg az akciós termékeket veszik (fidesz)
A magyar háztartások a válság hatására egyre inkább figyelnek az akciókra és a promóciókra vásárlásaik során, a legtudatosabban az alapvető élelmiszereket keresik az üzletek polcain - olvasható a GfK Hungária "Shopping Monitor" című legfrissebb tanulmányában.
jan. 29
8:45
Árokba csúszott egy autó Ibrányban (szon)
Csütörtökön a délutáni órákban Nyíregyháza felől Ibrány irányába tartott fociedzésre egy fiatalember Opel Astra típusú személygépkocsijával.
jan. 29
8:47
Javult az amerikai fogyasztók hangulata (fidesz)
Elemzők szerint némileg javult az amerikai fogyasztók hangulata januárban a hóközi előzeteshez és a decemberi véglegeshez képest.
jan. 29
8:49
A vádhatóság dönthet, előzetesbe kerül-e a volt BKV-vezér (fidesz)
Az ügyészség pénteken dönt arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
jan. 29
8:51
„Ezek a hülye utasok”: bedurvult a BKV-sofőr, belső vizsgálat indul (ATV)
Néhány szóban megemlíti a BKV-t is, szerinte a közlekedési társaságnak is az a baja, mint magának az országnak, hogy mindene beteg.
jan. 29
8:51
Csődbe viszi a gyógyfürdőket a szaktárca? (fidesz)
Ákoshegyi György, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint mulasztásos törvénysértést követett el az egészségügyi tárca, mivel 2008 decembere óta nem hirdeti ki a gyógyfürdő-szolgáltatások új árait, a 2006 óta változatlan társadalombiztosítási támogatás miatt jelentősen nő a fürdők vesztesége - írta az egyik gazdasági napilap.
jan. 29
8:57
Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség (Inforádió)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
8:57
MDF, BKV, kétharmad - a lapszemlében (orientpress)
A választások második fordulójában 'minden olyan körzetben meg kell próbálni az együttműködést, ahol ennek értelme van' - idézi Debreczeni Józsefet a Magyar Nemzet. A Népszabadság beszámol róla, hogy több órás vita után egyhangúlag úgy döntöttek a városatyák, amíg a BKV pénzügyi megmentéséről nem születik megállapodás a kormánnyal, addig elnapolják a BKV-tarifák kérdését. A Magyar Hírlap Kövér…
jan. 29
8:57
Mégsem fulladunk bele: nem rendelik el a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten (ma.hu)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
jan. 29
8:59
Házi őrizetben Antal Attila (orientpress)
A Fővárosi Főügyészség péntek reggel indítványozta Antal Attila gyanúsított házi őrizetének elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

Keresés