2010. január 29. péntek

jan. 29
5:09
"Ne reklámozzuk a melegeket!" (Népszava)
Parlamenti választások, genderstúdiumok, pedofília – sok témáról ejtett szót a székesfehérvári püspök budapesti előadásában, amely a sajtót vette górcső alá. Spányi Antal szerint csak egy jó médium van Magyarországon: a Katolikus Rádió. Ennek épp ő az igazgatója.
jan. 29
5:11
Megadóztatnák a bankvezérek prémiumát (Népszava)
Kormányra kerülésük esetén különadót vetnének ki a szocialisták a büdzséből támogatásban részesülő bankok vezetőinek prémiumára, a társadalmi igazságosság jegyében pedig az állami cégeknél ötvenszázalékos adót vezetnének be a havi másfél millió forint feletti jövedelmekre. Állítólag többek között ezekről beszélnek majd a kampányban az MSZP vezetői, bár szocialista forrásaink szerint a lehetséges…
jan. 29
5:15
Távozik a TV2 műsorvezetője! Titok, hogy hol folytatja (ATV)
Még nem mondják el, hogy melyik műsorban és mikor fog feltűnni.
jan. 29
5:27
Háromezernél is több kórházi ágy maradt kihasználatlanul (Népszava)
Több mint négyezer férőhelyről állapította meg tavaly az OEP, hogy azok átcsoportosíthatóak a kórházak között. A végső döntést a regio­nális egészségügyi tanácsok véleménye alapján az ÁNTSZ mondja ki, erről azonban egyelőre nem sokat tudni. Ugyanis míg például az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke szerint a térség kórházai határozatot kaptak az átcsoportosításról, a…
jan. 29
5:29
Újabb súlyos ciánszennyezés jöhet a Tiszán - Tíz éve tették tönkre a folyót (Népszava)
A verespataki aranybánya esetleges újbóli engedélyezését fontolgatja a román kormány; a szakminiszter már egy vizsgálóbizottság létrehozásáról is döntött. Emellett több olyan aranybánya beindítását is tervezik, ahol cianidos technológiát alkalmaznának. Magyar politikusok és civilek a módszer teljes körű európai uniós betiltását szeretnék elérni, ám a szakértők erre nem sok esélyt látnak. Így…
jan. 29
5:31
Mégsem drágul a BKV? (Népszava)
Egymásnak estek a pártok a fővárosi közgyűlésben: heves vita után ráadásul több olyan döntést is hoztak, melyek bizonytalanná teszik egy sor korábbi testületi határozat sorsát. Függőben hagyták a BKV tarifaemelési kérdését: nem semmisítette meg a testület a hétfőtől érvénybe lépő, drágításról hozott korábbi döntését, de „nem is köteleződött el” a betartása mellett. Emlékezetes: a testület tavaly…
jan. 29
5:33
Magyarország 3 éven belül becsődölhet (ATV)
Róna Péter az Ecostat konferencián azt vizionálta, hogy beszakad az ország.
jan. 29
5:57
Oktatási ombudsman: az osztálytermekbe tilos kamerát szerelni (Infostart)
Az iskolai erőszak megszüntetésére nem lehet megoldás a kamerák felszerelése, mivel erre a jogszabályok eleve nem adnak lehetőséget, mondta Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa egy az adatvédelemről és a kamerás megfigyelésről szóló konferencián. Hozzátette, az iskolai erőszak problémáját nem lehet kizárólag pedagógiai eszközökkel megoldani.
jan. 29
6:15
Ma dönt az ügyészség Antal Attila sorsáról (Infostart)
Az ügyészség pénteken dönt arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
jan. 29
6:39
Ingatlanadóval riogat a Fidesz (168 Óra Online)
Az MSZP nem tett le arról, hogy bevezesse az ingatlanadót; a jelenlegi elnevezéssel vagy más formában, de újra be akarják vezetni ezt az adónemet - közölte a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 29
7:03
Obama nem adja fel + videó (ATV)
Megtartotta első évértékelő beszédet Barack Obama.
jan. 29
7:09
Kövér László: A kétharmados többség megszerzése a cél (Infostart)
A kétharmados parlamenti többség elérése a Fidesz-KDNP-szövetség célja - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke Szolnokon.
jan. 29
7:21
„Mikor jön a baba?” Rosszul lesz a kérdéstől a magyar színésznő (ATV)
Kettesben is csodálatosan érzik magukat.
jan. 29
7:27
Ma tárgyal az MDF-fel való együttműködésről az SZDSZ (MaHu)
Ma tárgyalja az MDF budapesti választmánya által felajánlott országgyűlési választási együttműködés lehetőségét az SZDSZ fővárosi választmánya.
jan. 29
7:33
Kiderült: ügynök volt az alpolgármester apja (168 Óra Online)
Édesapja ügynökmúltjáról beszélt a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Kószó Péter alpolgármester. Azt mondta, eddig azért nem állt a nyilvánosság elé, mert édesapja a halálos ágyán feküdt. Február 4-én kerül nyilvánosságra Vásárhelyen az az ügynökökről szóló tanulmány, amely több mint 100 nevet tartalmaz - írja a delmagyar.hu.
jan. 29
7:39
Fürdőben és vécében is alszanak: tele vannak a menhelyek + videó (ATV)
Délután filmvetítés volt a hajléktalanoknak.
jan. 29
7:45
Bizonytalan ellátás? Nem tudni mi a helyzet a kórházi ágyak átcsoportosításával (MaHu)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem 5 ezer kórházi ágy újraosztását vagy felszámolását javasolta a regionális egészségügyi tanácsoknak, de a végső döntésről még nem sokat lehet tudni.
jan. 29
7:47
MTV: ma választanak elnököt - hetedjére (MaHu)
Elnököt választhatnak ma a Magyar Televízió (MTV) élére.
jan. 29
8:03
Nem fizetnek a patikák az oltóanyagért - lapszemle (Infostart)
Fizetési felszólítást kapott, vagy kap majd a közeli jövőben számos gyógyszertár és oltópont az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettől, ugyanis nem fizették ki határidőre a nekik kiszállított H1N1 elleni vakcinákat - írja a Magyar Nemzet.
jan. 29
8:09
Egymásra talált az MSZP és a Tisztelet Társasága (HVG)
Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) – tudta meg a Népszabadság.
jan. 29
8:21
Lendvai Ildikó: Csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát (Infostart)
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 29
8:27
Magyar Nemzet: sok patika nem fizet az oltóanyagért (HVG)
Tömegével küld ki fizetési felszólításokat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, sok gyógyszertár és oltópont ugyanis nem fizette ki határidőre az új influenza elleni vakcinát - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
8:39
Nem rendelik el a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten (Infostart)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
8:39
Lendvai: nem szabad átgondolatlanul módosítani a nyugdíjrendszert (orientpress)
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 29
8:45
Nem lesz szmogriadó, de önkorlátozást kérnek (HVG)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
jan. 29
8:45
Elhalasztották a döntést a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről (168 Óra Online)
Hosszas vita után a képviselők elhalasztották végül a döntést a Fővárosi Közgyűlésben a félárú diák- és nyugdíjasjegyekről csütörtökön késő délután.
jan. 29
8:51
„Ezek a hülye utasok”: bedurvult a BKV-sofőr, belső vizsgálat indul (ATV)
Néhány szóban megemlíti a BKV-t is, szerinte a közlekedési társaságnak is az a baja, mint magának az országnak, hogy mindene beteg.
jan. 29
8:57
Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség (Infostart)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
8:57
MDF, BKV, kétharmad - a lapszemlében (orientpress)
A választások második fordulójában 'minden olyan körzetben meg kell próbálni az együttműködést, ahol ennek értelme van' - idézi Debreczeni Józsefet a Magyar Nemzet. A Népszabadság beszámol róla, hogy több órás vita után egyhangúlag úgy döntöttek a városatyák, amíg a BKV pénzügyi megmentéséről nem születik megállapodás a kormánnyal, addig elnapolják a BKV-tarifák kérdését. A Magyar Hírlap Kövér…
jan. 29
8:57
Mégsem fulladunk bele: nem rendelik el a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten (MaHu)
Nem lép életbe pénteken Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, mert javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozatot elrendelik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
jan. 29
8:59
Házi őrizetben Antal Attila (orientpress)
A Fővárosi Főügyészség péntek reggel indítványozta Antal Attila gyanúsított házi őrizetének elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon.
jan. 29
9:03
Házi őrizetbe kerülhet Antal Attila (HVG)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
9:03
Egymásra talált az MSZP és a Tisztelet Társasága (Népszava)
Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) – tudta meg a Népszabadság.
jan. 29
9:05
"Kivéreztetik" Eger alternatív klubját? (Népszava)
Nehéz helyzetbe hozta saját konzorciumi partnerét – a fiatalok körében országszerte ismert egri EGAL klubot – az egri önkormányzat, amikor immár harmadik esztendeje nem fizeti ki az intézménynek járó több millió forintos támogatást, ha nem változik a helyzet, a város uniós pályázatoktól is eleshet - írta a Népszabadság.
jan. 29
9:06
Mellmodellekről, külföldi tanulmányutakról és egyebekről (nyest.hu)
Egy fiatal lány komoly arccal fókuszál a kezében makrancoskodó sebésztűre, amivel egy vágást igyekszik éppen összevarrni egy emberi bőrimitáción. Mellette egy fiú egy műanyagbábu újraélesztésén fáradozik. És ez csak két lehetőség a sok száz közül, amit az érdeklődők kipróbálhattak a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.
jan. 29
9:07
Nem fizetnek az oltóanyagért (Népszava)
Tömegével küld ki fizetési felszólításokat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, sok gyógyszertár és oltópont ugyanis nem fizette ki határidőre az új influenza elleni vakcinát - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
9:09
Marad Bernanke a Fed élén (ATV)
Végül megkapta a szenátus támogatását, s hosszas, vérre menő vita után világ legerősebb központi bankja élén marad Ben Bernanke, az amerikai Fed elnöke. A száztagú testületből 51 szenátor támogatása elegendő lett volna, de az újrázó elnök 70-et gyűjtött. Meglepetésre.
jan. 29
9:11
Durva vallomás! Tányérokat dobált, ordibált veszekedés közben a TV2 műsorvezetője! (ATV)
Mindezzel együtt nem jellemző rá, hogy harsány lenne - mondja.
jan. 29
9:15
74 millió forintnyi vakcina árával lógnak az oltópontok és gyógyszertárak (MaHu)
Tömegével küld ki fizetési felszólításokat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, sok gyógyszertár és oltópont ugyanis nem fizette ki határidőre az új influenza elleni vakcinát
jan. 29
9:21
SZDSZ: ma tárgyalnak az MDF együttműködési ajánlatáról (HVG)
Ma tárgyalja az MDF budapesti választmánya által felajánlott országgyűlési választási együttműködés lehetőségét az SZDSZ fővárosi választmánya.
jan. 29
9:21
Megnyitják a vasúti várótermeket a rászorulóknak a hideg miatt (168 Óra Online)
A rendkívüli hideg miatt megnyitják az ország összes pályaudvarának várótermét a rászorulók számára - tájékoztatta az MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.
jan. 29
9:21
Egyenlő bért követelnek a Tescónál (Népszava)
A Tescónál egy szakszervezet nyilvánvaló jogsértésnek tartja, hogy azonos munkakörökben az egyes áruházakban akár 30 százalékkal is eltérhetnek a bérek, ha az áruházak az ország különböző területein találhatók - írta a Magyar Nemzet.
jan. 29
9:23
MTV: ma választhatnak elnököt (Népszava)
Elnököt választhatnak ma a Magyar Televízió (MTV) élére. Sorrendben az MTV hetedik elnöki pályázatának választási procedúrája kezdődik meg ma reggel, amikor összeül a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A testület kétharmados szavazataránnyal állíthat jelöltet a posztra, amelyért hatan indulnak. Ha az elnökség jelöltet tud állít, akkor a nagykuratórium ugyancsak kétharmados…
jan. 29
9:25
Nő a gyógyfürdők vesztesége a változatlan OEP-ár miatt (Népszava)
Ákoshegyi György, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint mulasztásos törvénysértést követett el az egészségügyi tárca, mivel 2008 decembere óta nem hirdeti ki a gyógyfürdő-szolgáltatások új árait, a 2006 óta változatlan társadalombiztosítási támogatás miatt jelentősen nő a fürdők vesztesége - írta a Világgazdaság.
jan. 29
9:27
Ma tárgyal az MDF-fel való együttműködésről az SZDSZ (Népszava)
Ma tárgyalja az MDF budapesti választmánya által felajánlott országgyűlési választási együttműködés lehetőségét az SZDSZ fővárosi választmánya.
jan. 29
9:29
Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség (Népszava)
Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.
jan. 29
9:31
A munkanélküliség 10,5 százalékon stagnált (Népszava)
A munkanélküliség 2009 utolsó negyedévében nem változott, a ráta 10,5 százalék volt, ami megegyezik a szeptember-novemberivel, tavaly egész évben a munkanélküliség 10,0 százalék volt, 2,2 százalékponttal több, mint egy éve - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
jan. 29
9:39
Tíz év alatt Szabolcsban volt a legtöbb fagyhalál (HVG)
Szomorú statisztika a kihűléses haláleseteket összegző táblázat. A legtöbben az elmúlt tíz év összesítése szerint Szabolcsban haltak meg, a legkevesebb áldozatot követelő év pedig 2002 volt.
jan. 29
9:45
Orbán az újságban olvasta, ki lesz a Fidesz kampányarca (ATV)
Orbán Viktor a Nemzeti Sport pénteki számában azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák Balázs felkéréséről ő is csak az újságból értesült.
jan. 29
9:57
Miért távoztak hirtelen a kerületi rendőrkapitányok? (HVG)
Az ügyészség gyanúja szerint alapítványi kártyát használt saját kocsija tankolásához a II. kerületi rendőrkapitány, a józsefvárosi rendőrkapitány pedig hivatali visszaélést követett el. A hvg.hu értesülései szerint ezért helyezték minkettőjüket hirtelen nyugállományba. A testülettől távozott parancsnokok nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

Keresés